-
Κάποιος από εδώ μέσα εχθές δήλωσε ότι το mx5 είναι ανώτερο αμάξι από το 106 που τόσο αγαπούσε!
Κάποιος άλλος μάλιστα δήλωσε εχθές πως του άρεσε τόσο το miata που θέλει να αγοράσει ένα αλλά φοβάται την παντόφλα!!! -
Ποιοι θα σε τρελανουν φιλε μου??Οσο και να απορεις και οσο και να προσπαθεις να πεισεις τον ευατο σου οτι εκανε την σωστη κινηση,δεν γινεται...Σε διαψευδει 1)Η ιστορια...2)Οι πωλησεις του Miata...3)To βιβλιο Guiness...4)Και ολες οι κομμωτριες της Αμερικης που εμαθαν να κανουν πατικολα με το ΜΧ-5.....Θυμαμαι οταν εγραφες ακομα στο forum του ΜΧ-5 και ελεγες οτι το αμαξι δεν σου αρεσει και δεν κανει καλες παντες και..και..και..Δυστηχως δεν ειμαστε ολοι χεραδες και αγαπησαμε αυτο το αμαξι για τον λογο για οποιο δημιουργηθηκε,για βολτες και παντες....Ισως δεν επιασες ποτε το νοημα και την ουσια γιαυτο λες οτι θα σε τρελανουν,αλλα στην προκειμενη.......'κολοκυθοπιτα'........Just my 2 cents.
-
Ο χρήστης paris kontis έγραψε:
Ποιοι θα σε τρελανουν φιλε μου??Οσο και να απορεις και οσο και να προσπαθεις να πεισεις τον ευατο σου οτι εκανε την σωστη κινηση,δεν γινεται...Σε διαψευδει 1)Η ιστορια...2)Οι πωλησεις του Miata...3)To βιβλιο Guiness...4)Και ολες οι κομμωτριες της Αμερικης που εμαθαν να κανουν πατικολα με το ΜΧ-5.....Ολα αυτα που λες αποδεικνυουν τι;
Οτι το ενα αμαξι ειναι καλυτερο απο το αλλο;Εσυ κρινεις αν ενα αμαξι ειναι καλο απο τις πωλησεις του. Τοτε πρεπει ολοι οι μηχανολογοι και σχεδιαστες του κοσμου να κανουν χαρακιρι.
Τα αμαξια εγω εχω μαθει να τα κρινω για την τεχνολογια-εξελιξη που κουβαλανε και οχι με το αν πουλανε.
Αυτο με το Guiness τι αποδυκνυει;
-
Ο χρήστης nightmare_S16 έγραψε:
Τα αμαξια εγω εχω μαθει να τα κρινω για την τεχνολογια-εξελιξη που κουβαλανε και οχι με το αν πουλανε.Δεκτό. Και κάποιοι άλλοι τα κρίνουμε από το πώς είναι να τα οδηγείς
Ολα αυτα που λες αποδεικνυουν τι;
Οτι το ενα αμαξι ειναι καλυτερο απο το αλλο;Κανείς δεν πάει να αποδείξει ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο. Αυτό είπαμε και μία σελίδα πριν.
Ας μάθουμε να σεβόμαστε την υποκειμενικότητα και ας σταματήσουμε αυτό το βιολί όλοι μας.
-
δηλαδη οταν διαβαζω οτι το mr2 στεγνωνει απο λαδι οταν οδηγειται σε στροφες ειναι για να το παρει κανεις στα σοβαρα???
ε λοιπον το δικο μου κ ολων της λεσχης ΔΕΝ εχει στεγνωσει απο λαδι σε στροφες! μηπως να πηγαινουμε μονο σε ευθειες κ μολις βλεπουμε στροφη να το αφηνουμε στην ακρη?
πραγματικα απορω πως λεγονται τετοια πραγματα απο ανθρωπους που οχι μονο δεν ειναι ιδιοκτητες αλλα ουτε εχουν οδηγησει ποτε τους mr2!!!
κ τελος ποτε δεν ειπα οτι δεν μου αρεσε το mx ή οτι δεν με μυησε σωστα στην πισω κινηση. απλα το mx ειναι το ¨σχολειο¨ της πισω κινησης κ τωρα περασα στο ¨πανεπιστημιο¨ που λεγεται mr2.
-
Ολα αυτα που λες αποδεικνυουν τι;
Οτι το ενα αμαξι ειναι καλυτερο απο το αλλο;Κανείς δεν πάει να αποδείξει ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο. Αυτό είπαμε και μία σελίδα πριν.
Ας μάθουμε να σεβόμαστε την υποκειμενικότητα και ας σταματήσουμε αυτό το βιολί όλοι μας.[/quote]
Δεν προσπαθω να κατηγορησω το MX5.
Αλλωστε το εχω οδηγησει και μου αρεσε πολυ στην οδηγηση.
Απλα ηθελα κατι ποιο απολυτο και διαφορετικο.Απλα δε θελω να ακουγονται ανακριβειες για το MR2 (και για κανενα αμαξι) για να μην επηρεαζεται ο αναγνωστης.
-
Δεν προσπαθω να κατηγορησω το MX5.
Αλλωστε το εχω οδηγησει και μου αρεσε πολυ στην οδηγηση.
Απλα ηθελα κατι ποιο απολυτο και διαφορετικο.Απλα δε θελω να ακουγονται ανακριβειες για το MR2 (και για κανενα αμαξι) για να μην επηρεαζεται ο αναγνωστης.
Πολυ ωραία όλα αυτά που λες, και συμφωνώ. Το ότι ακούγονται όμως και ανακρίβειες για το ΜΧ-5...δεν είναι κι αυτό άδικο;
Η 'ανακρίβεια' είναι κι αυτή κάπου υποκειμενική. Όταν κάποιος λέει ότι πάλευε με το τιμόνι του ΜΧ-5, τι μπορώ να του πω εγώ; Ότι κάτι έκανε λάθος; Άντε και το είπα. Θα το δεχτεί; Ή μήπως εγώ που δεν παλεύω με το τιμόνι σημαίνει ότι το πάω πολύ αργά;
-
Δηλαδή, ό,τι έχει λεχθεί για τα καμμένα μοτέρ των MR2 είναι ανακρίβειες;
Δεν γνωρίζω κάτι, απλά ρωτάω για να μάθω. -
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Πολυ ωραία όλα αυτά που λες, και συμφωνώ. Το ότι ακούγονται όμως και ανακρίβειες για το ΜΧ-5...δεν είναι κι αυτό άδικο;Αδικο ειναι και αυτο. Δικιο εχεις.
Γι΄αυτο ποτε δε θα ρωτουσα πως σου φαινεται ενα αμαξι στην οδηγηση (αλλοι οδηγοι, αλλα γουστα, αλλες συνθηκες), αλλα αν παρουσιαζει καποια κουσουρια.
Κατα τα αλλα μεγαλα παιδια ειμαστε, γνωσεις εχουμε (αλλοι λιγες, αλλοι πολλες) και μπορουμε να κρινουμε. -
Γι΄αυτο ποτε δε θα ρωτουσα πως σου φαινεται ενα αμαξι στην οδηγηση (αλλοι οδηγοι, αλλα γουστα, αλλες συνθηκες), αλλα αν παρουσιαζει καποια κουσουρια.
Κατα τα αλλα μεγαλα παιδια ειμαστε, γνωσεις εχουμε (αλλοι λιγες, αλλοι πολλες) και μπορουμε να κρινουμε.Πολύ σωστά
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δηλαδή, ό,τι έχει λεχθεί για τα καμμένα μοτέρ των MR2 είναι ανακρίβειες;
Δεν γνωρίζω κάτι, απλά ρωτάω για να μάθω.Κοιτα οντως το MR2 εχει ενα θεμα με το μοτερ.
Το μεγαλυτερο προβλημα του ειναι οι προκαταλυτες οι οποιοι και δημιουργουν τα περισσοτερα.
Το δευτερο ειναι το θεμα των θερμοκρασιων (λογω πισω κινητηρα) και τις συνεπειες που αυτο εχει. Ομως η Toyota αλλαξε το μπλοκ στα αμαξια που εσπασαν και τα μετα το facelift φορανε το καινουργιο μπλοκ.
Οπως καταλαβαινεις τα παραπανω προβληματα ή εχουν λυθει πλεον (με τη βουλα της αντιπροσωπειας) ή εχουν πολυ ευκολη λυση (αλλαζεις χταποδι ή βγαζεις τους προκαταλυτες).
Να πω εδω πως τα μοτερ που εσπασαν στα πριν το facelift τα επιναν κανονικα. Μιλαμε για κυνηγι και τρελα κατεβασματα που συχνα εβγαζαν το μοτερ εκτος κοφτη.
-
Τωρα να πώ εγω μια φιφα? Χωρίς καμια πρόθεση να σπινθηρίσω τη κουβέντα, και πάντα σε φιλικο τονο και.... blah blah u get the point, δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολλα μιατάκια με δραστήριους οδηγούς στο περιβάλλον της πίστας και κατ επέκταση υπάρχουν διαθέσιμοι πολλοι χρόνοι που εχουν γραψει τα mx-5 (σε στοκ μορφη αλλα και με βελτιωσεις) και σε αυτο το φορουμ και σε άλλα.
Βαλτε κανα χρονο απο MR-2 να γίνει τζερτζελοψψψτ ελπιζω να έγινα κατανοητος, στην πλακα τα λεμε ολα ετσι, δε θελω flames τσκωμους κτλ.
Αντε boys, να δουμε κανα χρόνο
-
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
Αντε boys, να δουμε κανα χρόνοΔεν είναι όμως αντικειμενικό να κρίνεις 2 αυτοκίνητα μόνο από τον χρόνο που κάνουν σε μία πίστα γιατί σημασία δεν έχει μόνο ο χρόνος αλλά και η αίσθηση-ευχαρίστηση που σου δίνει ένα όχημα και δεύτερον το σημαντικότερο ρόλο για την επίτευξη ενός καλού γύρου τον παίζει ο οδηγός. Άρα θα είχε νόημα μόνο αν συγκρίναμε τα δύο οχήματα με ίδιο οδηγό και κάτω από ίδιες συνθήκες.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
δηλαδη οταν διαβαζω οτι το mr2 στεγνωνει απο λαδι οταν οδηγειται σε στροφες ειναι για να το παρει κανεις στα σοβαρα???ε λοιπον το δικο μου κ ολων της λεσχης ΔΕΝ εχει στεγνωσει απο λαδι σε στροφες! μηπως να πηγαινουμε μονο σε ευθειες κ μολις βλεπουμε στροφη να το αφηνουμε στην ακρη?
πραγματικα απορω πως λεγονται τετοια πραγματα απο ανθρωπους που οχι μονο δεν ειναι ιδιοκτητες αλλα ουτε εχουν οδηγησει ποτε τους mr2!!!
κ τελος ποτε δεν ειπα οτι δεν μου αρεσε το mx ή οτι δεν με μυησε σωστα στην πισω κινηση. απλα το mx ειναι το ¨σχολειο¨ της πισω κινησης κ τωρα περασα στο ¨πανεπιστημιο¨ που λεγεται mr2.
Είσαι στο MR2 club; Αν δεν πιστεύεις αυτό που ανέφερα περί καμμένων και αλλαγμένων μοτέρ 6 και 7 φορές στο ίδιο αμάξι στείλε μου pm να σου πω με ποιό μέλος μίλησα από κοντά.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Που ακριβώς είναι καλύτερο το mr2?
Παντού πέραν του πορτ-μπαγκάζ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το MR-2 το επόμενο φτηνότερο κεντρομήχανο με μπλοκέ...ακούει στο όνομα Ferrari!
Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το skoda 120L του 80 το επόμενο φτηνότερο πισωμήχανο είναι η 911
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Δεν είναι όμως αντικειμενικό να κρίνεις 2 αυτοκίνητα μόνο από τον χρόνο που κάνουν σε μία πίστα γιατί σημασία δεν έχει μόνο ο χρόνος αλλά και η αίσθηση-ευχαρίστηση που σου δίνει ένα όχημα και δεύτερον το σημαντικότερο ρόλο για την επίτευξη ενός καλού γύρου τον παίζει ο οδηγός. Άρα θα είχε νόημα μόνο αν συγκρίναμε τα δύο οχήματα με ίδιο οδηγό και κάτω από ίδιες συνθήκες.
ΟΚ Σωστός....
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
δηλαδη οταν διαβαζω οτι το mr2 στεγνωνει απο λαδι οταν οδηγειται σε στροφες ειναι για να το παρει κανεις στα σοβαρα???ε λοιπον το δικο μου κ ολων της λεσχης ΔΕΝ εχει στεγνωσει απο λαδι σε στροφες! μηπως να πηγαινουμε μονο σε ευθειες κ μολις βλεπουμε στροφη να το αφηνουμε στην ακρη?
Λες να ξύπνησα μια καλή πρωία και να τα έβγαλα απ' το μυαλό μου;
Τα χω διαβάσει και φυσικά δεν είπα τίποτα απ' αυτές τις υπερβολές που αναφέρεις. Ανέφερα ειδικά για παρατεταμένο στρίψιμο, κάτι που αγνόησες.Tέσπα, ειλικρινά στα @@ μου πιο αμάξι είναι καλύτερο, δεν μ ενδιαφέρει να μπλεχτώ σε μια τέτοια αντιπαράθεση.
Αφού δεν μπορούμε να συζητήσουμε και πρέπει να ανεχόμαστε τους εγωισμούς του καθένα, γειά σας
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τα χω διαβάσει και φυσικά δεν είπα τίποτα απ' αυτές τις υπερβολές που αναφέρεις. Ανέφερα ειδικά για παρατεταμένο στρίψιμο, κάτι που αγνόησες.Πες μου που το διαβασες...
Ουτε ενα MR2 δεν εχει παρουσιασει αυτο που αναφερεις.
-
Τα χω διαβάσει και φυσικά δεν είπα τίποτα απ' αυτές τις υπερβολές που αναφέρεις. Ανέφερα ειδικά για παρατεταμένο στρίψιμο, κάτι που αγνόησες.Πες μου που το διαβασες...
Ουτε ενα MR2 δεν εχει παρουσιασει αυτο που αναφερεις.
Στις ελιζ με το ίδιο μοτέρ δεν ισχύει κάτι τέτοιο; Θυμάμαι που τα γραφε ο lotusnick.
Στα mr2 δεν βγήκε ποτέ παρτίδα με προβληματικά μοτέρ;
-
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
Λοιπόν, από την συνάντηση της 22ας Οκτώβρη 07 του Βορειου παραρτήματος 4ΤΦ ευπειθώς αναφέρω:
Πίστα: Top Gear Track
Oδηγός: Sting
Soundtrack: Desert RoseMazda MX-5 mkIIμισο: 1:38:ψηλά
Τoyota MR2: 1:38:χαμηλάΤο mazda λέγεται ότι έχασε λόγω των ελαστικών, και εξηγούμαι: ο ειδικός οδηγός, δεν ήθελε να φθάσει τα ελαστικά στα όρια φθοράς τους, καθώς θα ακουλουθούσε μία διαδρομή 500 χλμ για να επιστραφεί το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία.
Mazda MX-5