-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Η Brera εχει τις ιδανικες αναλογιες για να χαρακτηριστει 'τελειο'? Πες μας μερικα λογια.Εεεεε Ingegnere το παρατραβάς... όχι και τέλεια η χοντροκώλα!
Αλλο αν έχουμε βίτσια, τώρα, εμείς...ΥΓ αυτή η μανία με το ματ μαύρο εδώ μου κάθεται (ιταλισμοί). Την εφάρμοσαν και στα μηχανάκια με άθλια αποτελέσματα και τώρα την έχουν φέρει και στα αυτοκίνητα... Σα να του έχει φύγει το βερνίκι είναι! Τα έχετε δει πως γίνονται όταν βρωμίζονται;
'Ημαρτον... -
Για να δουμε αυτο το υπεροχο σχημα σε διαφορετικες επιλογες.
Alba μου οποτε μπορεις θα ηθελα να μας εξηγησεις τι οριζεται τελειοτητα σε ενα αντικειμενο με βασει τις αναλογιες του.
Η Brera εχει τις ιδανικες αναλογιες για να χαρακτηριστει 'τελειο'? Πες μας μερικα λογια.Tα έχουμε ξαναπεί ingegnere.Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή αυτοκίνητο άλλο από τη Brera που προσεγγίζει τόσο πολύ (στο δεύτερο δεκαδικό)τις ιδανικές αναλογίες (1,618).Οι αναλογίες της Brera είναι πολύ κοντά στην ιδανική ή ακέραιο πολλαπλάσιο αυτής
Length: 4410
Height:1341
Wheelbase:2528
Track:(front) 1579 (rear) 1559Length/Height= 3,289=2x 1,644
Wheelbase/Track=1,60 front 1,62 rear
Ο δε λόγος των πλαγίων αποστάσεων στο οriginal σχέδιο είναι 1,622 -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Να το κάνετε ρόσο τεντέσκο τότε...
Κακιούλες....(μη μου πεις τίποτα εμένα, μ'αρέσει μόνο σε κόκκινη_ κ@λογερμαναράς δεν είμαι ούτως ή άλλως;_ άλλωστε ανέκαθεν μου άρεσαν οι 'πλούσιες' περιφέρειες! )
Eσύ είσαι γερμανοτραφής και γερμανολάτρης.Όχι γερμανόφωνος
-
απολα τα αμαξια της αλφα αυτο διαλεξατε?... ειδικα για τη μπρερα θα στριφογυριζει ο λεοναρντο στον ταφο του και οι σταχτες των αρχαιων υμων προγονων θα συμμετεχουν σε επικονιασεις...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
απολα τα αμαξια της αλφα αυτο διαλεξατε?... ειδικα για τη μπρερα θα στριφογυριζει ο λεοναρντο στον ταφο του και οι σταχτες των αρχαιων υμων προγονων θα συμμετεχουν σε επικονιασεις...Κοιτα αγαπητε, η αισθητικη ειναι καθαρα αντικειμενικη (και οχι υποκειμενικη) διοτι υπακουει σε κανονες.
Παραπανω η καλη μου φιλη Alba Parietti μας το απεδειξε...
Eιτε το θελεις εσυ και καποιοι αλλοι ητε οχι η Brera εχει σχεδιαστικη τελειοτητα.
Εκτος κι αν εννοεις κατι αλλο το οποιο δεν αντιλαμβανομαι καθοτι και το τοπικ αναφερεται στη Brera αλλα και ομιλουμε περι αναλογιων. -
απολα τα αμαξια της αλφα αυτο διαλεξατε?... ειδικα για τη μπρερα θα στριφογυριζει ο λεοναρντο στον ταφο του και οι σταχτες των αρχαιων υμων προγονων θα συμμετεχουν σε επικονιασεις...
Κοιτα αγαπητε, η αισθητικη ειναι καθαρα αντικειμενικη (και οχι υποκειμενικη) διοτι υπακουει σε κανονες.
Παραπανω η καλη μου φιλη Alba Parietti μας το απεδειξε...
Eιτε το θελεις εσυ και καποιοι αλλοι ητε οχι η Brera εχει σχεδιαστικη τελειοτητα.
Εκτος κι αν εννοεις κατι αλλο το οποιο δεν αντιλαμβανομαι καθοτι και το τοπικ αναφερεται στη Brera αλλα και ομιλουμε περι αναλογιων.η φαση ειναι παολο κοελιο.... ο πραξιτελης τι θα λεγε αραγε κοιταζοντας τον big fat ass της μπρερα...
προσωπικα δε με χαλαει η μπρερα αλλα σαφως δε με φτιαχνει οταν εχει βγαλει 147-156 και παει λεγοντας...
και ομορφα ειναι να τα βαζουμε με τους γερμανους αλλα να κοιταμε και τα δικα μας χαλια...
-
Εφόσον είναι αντικειμενικά όμορφη, πώς υπάρχει έστω και ένας που δεν συμφωνεί με αυτό;
-
Τα επιχειρηματα του busso ειναι σαφως λογικα και αληθη.Ασχετα αν σε εναν δυο χιλιους δεκα δυο δεν αρεσει η μπρερα,ειναι το αποκορυφωμα της σχεδιαστικης τελειοτητας.-Τα υπολοιπα περι στριφογυρισματος του λεοναρντο και φασης παολο κοελιο ειναι λιγακι φαιδρα adis...
-
Εφόσον κάνουμε αναλύσεις, διαιρέσεις κτλ στις διαστάσεις προσπαθώντας να αποδείξουμε (και πετυχαίνοντάς το σύμφωνα με το λεγόμενα των 2 συμφορουμίτων) την 'αντικειμενική' ομορφιά της μπρέρα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ένας που να διαφωνεί. Αλλιώς, πώς ορίζεται η αντικειμενικότητα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εφόσον είναι αντικειμενικά όμορφη, πώς υπάρχει έστω και ένας που δεν συμφωνεί με αυτό;Εχω παρει ηδη ενα πακετακι ποπ κορν,οποτε ξεκιναμε..
Οταν μιλαμε περι αντικειμενικοτητας αναφερομαστε σε εναν κοινο κωδικα πανω στον οποιο βαδιζει η λεξη ομορφια (πχ).Υπαρχουν και περιπτωσεις κατα τις οποιες καποιος λοξοδρομει απο αυτον τον κωδικα,χωρις να παυει να ειναι σε ισχυ ο κωδικας αυτος.
Ειναι λιγο ακυρο βεβαια αυτο που λες σαν επιχειρημα δοκτωρα.Δες επιχειρηματα του μπουσο και μετα αυτα (?) του αδη.Εγω καταλαβαινω απλα οτι δεν του αρεσει,σεβαστο,μπορει να κοροιδεψει κλασσικα να κανει ο,τι του γουσταρει, ,ακομα και να μην δεχτει την πραγματικοτητα η ακομα και να την αμφισβητησει.Ακρη φυσικα δεν μπορει να βρει κανεις.Ουτε εγω μπορω να σε πεισω,και πολυ περισσοτερο ουτε εσυ.. -
βρε το συζητας? φαιδροτατα ειναι αυτα που γραφονται εδω μεσα...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εφόσον κάνουμε αναλύσεις, διαιρέσεις κτλ στις διαστάσεις προσπαθώντας να αποδείξουμε (και πετυχαίνοντάς το σύμφωνα με το λεγόμενα των 2 συμφορουμίτων) την 'αντικειμενική' ομορφιά της μπρέρα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ένας που να διαφωνεί. Αλλιώς, πώς ορίζεται η αντικειμενικότητα;Μαθηματικος εισαι (σχεδον.. ) ξερεις για το προτυπο ομορφιας του ανθρωπινου σωματος.Θα περιμενα να μην κανεις τετοιες ερωτησεις.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
βρε το συζητας? φαιδροτατα ειναι αυτα που γραφονται εδω μεσα...Βρε ετσι ειναι αν ετσι νομιζεις,αυτο προσπαθω να σε πω τοσην ωρα..
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
βρε το συζητας? φαιδροτατα ειναι αυτα που γραφονται εδω μεσα...
Βρε ετσι ειναι αν ετσι νομιζεις,αυτο προσπαθω να σε πω τοσην ωρα..
εγω παλι προσπαθω να καλυψω το θρεντ για να μην εχουμε παλι θεματα ακαμψιας...φευ ομως...
-
Η ομορφιά, όπως και η αισθητική, είναι αμιγώς υποκειμενικά μεγέθη. Μην προσπαθείτε να διυλίσετε τον κώνωπα. Ωραία, για κάποιους, η Brera. Άσχημη για άλλους. Ετσι είναι ο κόσμος. Αντικειμενικές αλήθειες, ευτυχως, δεν υφίστανται.
Προσωπικά, απογοητεύομαι όποτε παρακολουθώ ανθρώπους να προσπαθούν να αποδείξουν πόσο τέλειο είναι ένα μηχάνημα, απλά επειδή είναι η δική τους προτίμηση.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η ομορφιά, όπως και η αισθητική, είναι αμιγώς υποκειμενικά μεγέθη.Συμφωνα με τους αρχαιους προγονους σου η ομορφια καθοριζεται απο κανονες,κοινως αποδεικνυεται με μαθηματικο μοντελο.Απογοητευομαι που δεν το ξερεις.
Στα υπολοιπα κανεις δεν προσπαθει να αποδειξει οτι προκειται για τελιο μηχανημα σαν συνολο,καθως ενα τετοιο μηχανολογικα ειναι ακομα αδυνατο να κατασκευαστει.Μιλησαμε καθαρα και ξαστερα περι ομορφιας.Το de facto γεγονος ειναι στην πρωτη γραμμη του quote μου.Αν θελουμε το δεχομαστε,αν οχι εχει καλως και παλι.Υγ:Κι η απογοητευση ειναι μεσα στη ζωη..
-
-
Μια χαρα τα λεει το λινκ..ειδες;Αναφερει και τους αρχαιους ημων προγονους..καλη φαση..
-
-
εγω τα ειδα...εσυ τα ειδες?
αρκετα...σας αφηνω να συζητησετε για τη μπρερα με την ελπιδα οτι θα θαφτουν αυτες οι σελιδες κατω απο αλλες ωστε να μη τις δουν ποτε οι γερμανομαθεις-γερμανολαγνοι και αρχισουν το δουλεμα παλι..
υγ. εγω τη συμπαθω την αλφα..η αλφα τελευταια δε μας συμπαθει καθολου..
Αlfa Romeo Brera/Spider