-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ πάντως, έχοντας οδηγήσει εδώ και μια βδομάδα τη Brera 2.2, μπορώ άνετα να πω ότι είναι εξαιρετική, ΕΙΔΙΚΑ σε δρόμους με στροφές. Περισσότερα αργότερα...Εξαιρετική σε σχέση με τι? Τι οδηγείς τώρα?
Τον Μάρτιο του 2006 που μόλις είχε έρθει η Brera στην Ελλάδα την είχα οδηγήσει (τη 2.2) όταν είχα την 147. Έχω έναν γνωστό που είναι πωλητής σε αντιπροσωπεία AR.
Προσωπικά βρήκα τη Brera αργή, βαριά, να γέρνει στις στροφές και να έχει ένα γενικά wobbly feeling (έκοβα απότομα το τιμόνι και κουνιόταν σαν βάρκα), να έχει ένα ενοχλητικό κενό στο φρένο (που δεν έχουν καμιά AR), να μην έχει την ίδια αίσθηση στο τιμόνι με την 147...αλλά ο ήχος και το κιβώτιο ήταν εκπληκτικά.
Σε σχέση με την 147 λοιπόν, αν και λογικά να ήταν πιο γρήγορη, σε όλα τ'άλλα τη Brera τη βρήκα υποδεέστερη. Δε μου άρεσε η θέση οδήγησης κυρίως επειδή δε με αγκάλιαζε το bucket (δε με κράταγε), δε μου άρεσε η αίσθηση στο τιμόνι, δε μου έκανε εντύπωση η δύναμη/επιτάχυνση και τέλος δε βρήκα τα φρένα να έχουν την ίδια αμεσότητα με την 147 και τη GT που έχω οδηγήσει πολλές μα πολλές φορές.
Η Brera βέβαια...για αυτόν που δε ψάχνει όλα τα παραπάνω, είναι πολύ καλό αυτοκίνητο...αλλά για τους απαιτητικούς, ίσως να μην τους ικανοποιήσει.
Συνεπώς, κρίνω τα 43000 ευρώ πολλά για ένα τέτοιο αυτοκίνητο (για τα γούστα μου βεβαίως)...ειδικά όταν ο ανταγωνισμός έχει αρκετά καλές προτάσεις (και μερικές πισωκίνητες).
-
Αυτήν τη στιγμή έχω ένα Clio. Έχω κάνει βόλτες και με Fiesta ST και με 106 Rallye. Όσοι - λίγοι - με ξέρουν από εδώ μέσα μπορούν να σου πουν αν είμαι ικανός να κρίνω εάν ένα αυτοκίνητο συμπεριφέρεται σωστά στο δρόμο ή όχι.
Το αν η Brera σου ταιριάζει εξαρτάται και από το τι ζητάς από ένα αυτοκίνητο. Αν θες να είναι 'τραπέζι' και να μη γέρνει ποτέ και να μπορείς από την αίσθηση στα οπίσθιά σου και μόνο να καταλάβεις αν το κέρμα που πάτησες ήταν κορώνα ή γράμματα, προφανέστατα δεν σου κάνει. Ούτε θα σου αρέσει αν θες το κάθισμα να είναι στασίδι. Δεν προσποιείται άλλωστε ότι είναι το 'καυτό' γκάζι. Όπως διαπίστωσες, δεν έχει πραγματικά μπάκετ - π.χ. τα θεόστενα της GT - , αλλά επιχειρεί να προσφέρει ΚΑΙ άνεση.
Επίσης, λόγω έλλειψης ροπής, απλώς δεν κάνει για ευθειάκικα ανοίγματα. Δεν είναι ούτε για τη Βούτα ούτε για το Λαϊνόπουλο ούτε για το Πλατάνι. Για διαδρομές όμως όπως η ανάβαση της Μαλάξας, τα στροφιλίκια των Κεραμειών ή η διαδρομή Ηράκλειο-Μοίρες όπου την οδήγησα (ολόκληρη τη διαδρομή από την αντιπροσωπεία, που βρίσκεται στο 14ο χλμ. Ηρακλείου-Μοιρών + επιστροφή μ'εμένα στο τιμόνι) και εντυπωσιάστηκα από το πόσο υπάκουη ήταν και πόσο με διευκόλυνε να την πιέσω κι άλλο (την ουρά της ξεκινούσε ΠΟΛΥ προοδευτικά να τη διώχνει μόνον σε ταχύτητες που έχω δει μόνο σε Fiesta ST με μπλοκέ και μάλιστα όχι απότομα για να σε φέρει σε δύσκολη θέση, αλλά γλυκά για να την τοποθετήσεις πιο καλά). Υστέρηση στην απόκριση δεν διαπίστωσα. Δεν είναι - λόγω βάρους και όγκου - ακριβώς όπως το Fiesta ST ή το Renault Clio RS 197, αλλά τα καταφέρνει περίφημα.
Κενά στην απόκριση των φρένων δεν διαπίστωσα, παρ'όλο που σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκα τις υπηρεσίες τους, είτε για τοποθέτηση με lift-off υπερστροφή είτε για επιβράδυνση ανάγκης. Η πλευρική στήριξη στα καθίσματα ίσως να είναι μέτρια για μερικούς. Εγώ πάντως, αν και λεπτός (1.70 και 67 κιλά), δεν ένιωσα πουθενά το ενοχλητικό φαινόμενο των ψευτομπάκετ του Clio ΙΙ, τα οποία είναι μεν ημιμπάκετ, αλλά η κλίση του τιμονιού είναι άθλια και τα καθίσματα είναι φτιαγμένα για χοντρούς.
Μου άρεσε βεβαίως ότι δεν κοπανάει στις κρητικές λακκούβες και στα σαμαράκια. Αυτό κάποιοι μπορεί να το αποκαλούν μαλακή ανάρτηση, εγώ όμως έχω διαπιστώσει ότι καλύτερα είναι ένα αυτοκίνητο με πιο μαλακές ρυθμίσεις που θα απορροφήσει τις ανωμαλίες και θα κρατήσει τους τροχούς σε επαφή με το δρόμο (αντί να χοροπηδάνε επάνω στις κυματοειδείς ανωμαλίες και στα σαμαράκια σαν μπαγκέτες thrash metal ντραμίστα πάνω στα δέρματα), άρα θα μου επιτρέψει να κινηθώ πιο γρήγορα.
Για την 147 δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Μια φορά μόνον υπήρξα συνεπιβάτης σ'αυτήν και μια φορά την 'οδήγησα', με τον αντιπρόσωπο Χανίων να με έχει περιορίσει σε μια διαδρομή ΑΣΤΙΚΗ (κάτι συνοικίες γύρω απ'την αντιπροσωπεία) και να με πρήζει να αλλάζω ταχύτητες στις... 2.000 σ.α.λ. Θυμάμαι όμως ότι κοπάναγε εκεί πέρα στα Νεροκούρου και στον Καλυκά που πήγαμε.
Η Brera είναι ένα πολυτελές προσωπικό αυτοκίνητο μεγάλου τουρισμού, χωρίς χώρους για πίσω επιβάτες (ΚΑΛΥΤΕΡΑ), με εξαιρετική ποιότητα κύλισης (συναγωνίζεται τους γάλλους εδώ) και σωστή απόκριση στα χειριστήρια. Δεν είναι η 'γκόμενα' που θα σε κάνει ν'αφηνιάσεις, αλλά και θα σε τρομάξει ή/και θα σε ρίξει στα σκληρά. Είναι η υψηλού κοινωνικού προφίλ καλλονή που, όμως, ξέρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι πρέπει να κάνει στο κρεβάτι και πώς να σταθεί δίπλα σου σε μια δεξίωση. Είναι πολύ πιο ικανή απ'ό,τι απαιτεί το αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται (ευκατάστατοι τριαντάρηδες ανεξαρτήτως προηγούμενων οδηγικών καταβολών), αλλά, πάνω απ'όλα - τουλάχιστον για μένα - είναι ΥΠΑΚΟΥΗ και βρίσκεται στο πλευρό του οδηγού, βοηθώντας τον να πάει πραγματικά γρήγορα.
Υ.Γ. Παρ'όλο που τη διαδρομή την κάναμε ΠΟΛΥ γρήγορα, ο αντιπρόσωπος όχι μόνο δέχθηκε να κάνει τόσο μεγάλη διαδρομή για ένα test drive αλλά με τσίγκλαγε να πάω ακόμα πιο γρήγορα. Αυτό για μένα σημαίνει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο που πουλάει. Αν δεν είχε (όπως ο άλλος που είχα δίπλα μου όταν οδήγησα το Stilo 1.6), θα μου έλεγε 'κόψε' ή 'δες λίγο πόσο καλά φρενάρει...'.
Υ.Γ. 2. Μακάρι ο συνοδηγός να μη μπορούσε καθόλου να βλέπει το κοντέρ...
-
τα 'εκανα' πάνω μου τώρα
δεν χρειαζεται-εχουν ηδη περιττο βαρος οι νεες αλφα
-
Να προσθέσω επίσης ότι τα συμπεράσματα που έβγαλα βγήκαν με ASR και VDC απενεργοποιημένα. Η απενεργοποίησή τους ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα μόλις έβαλα μπροστά, για να διαπιστώσω τι κάνει το αυτοκίνητο με τους ηλεκτρονικούς φύλακες-αγγέλους (ή μάλλον μπάστακες) να έχουν πάει για ύπνο.
Κι εδώ είναι και μια διαφωνία μου αναφορικά με την πολιτική της Alfa Romeo στις 147/156/GT και ειδικά με την 147 GTA. Το δάπεδο των συγκεκριμένων αυτοκινήτων - σύμφωνα με πολλούς φίλους της εταιρείας - είναι εξαιρετικό. Τότε, γιατί, αντί να βάλουν το ηλίθιο και σπαστικό μη απενεργοποιούμενο VDC, δεν φρόντισαν να προσφέρουν ένα μπλοκέ στον έξτρα εξοπλισμό των δίλιτρων μοντέλων και στον βασικό των γρήγορων (GT 3.2, 156 2.5 V6 & 3.2 GTA, 147 GTA), αφήνοντας το VDC στον έξτρα εξοπλισμό, όπου όμως θα έπρεπε να είναι ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ; Κάθησαν - ΚΑΚΩΣ - και ακολούθησαν τη μόδα εταιρειών που βάζουν ηλεκτρονικά συστήματα για να καλύψουν την ανικανότητά τους να στήσουν σωστά ένα αυτοκίνητο.
Αυτό και μόνο (η παρεχόμενη από το εργοστάσιο δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης του ESP/VDC χωρίς ανάγκη παρεμβάσεων εκ των υστέρων) είναι αρκετό για να με στρέψει σε ένα νεώτερο μοντέλο, με απενεργοποιούμενα τα ηλεκτρονικά συστήματα. Ακόμη κι αν είναι και τα δυο εξ ίσου καλοστημένα, είναι ο ψυχολογικός παράγοντας: Αν εμπιστεύεσαι τη δουλειά που έχουν κάνει οι μηχανικοί σου στις αναρτήσεις, θα δώσεις τη δυνατότητα να οδηγηθεί το αυτοκίνητο μόνο από το συνδυασμό οδηγού-πλαισίου-ανάρτησης. Αλλιώς, έχεις κάτι να κρύψεις. Ή θεωρείς - πράγμα που δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να συμβαδίζει με τη νοοτροπία της Alfa Romeo - ότι ο οδηγός για κάποιο λόγο δεν πρέπει να έχει την πλήρη ευθύνη των ενεργειών του όταν οδηγεί, αλλά να υπάρχει κάποιο σύστημα που να τον περιορίζει.
Θα πει κάποιος που, για οποιοδήποτε λόγο (που δεν με αφορά, γιατί, εφ'όσον πλέον έχω προσωπική άποψη για το αυτοκίνητο και τις ικανότητές του και το πώς ανταποκρίνεται στη δική μου οδήγηση, δεν θα επηρεαστώ από κανέναν), αντιπαθεί τις 159/Brera 'αν θες Alfa Romeo που να μην έχει ASR & VDC πάρε μια 156 προ-facelift ή μια αντίστοιχη 147'. Όχι, ευχαριστώ. Λόγω της κατάστασης της αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα (δηλαδή ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ επειδή πωλούνται αυτοκίνητα ΧΩΡΙΣ ιστορικό συντήρησης κι επισκευών), μεταχειρισμένο απλώς δεν αγοράζω.
-
εδιτ
-
εδιτ
-
-
Δεν ξερω τι λενε τα διαφορα περιοδικα περι ακαμψιας βαρους κ.τ.λ ΤΑ ΓΡΑΦΩ
Ειναι κουκλα τελεια και παυλα -
Ξέρουμε αν θα βγει spider turbo ελαφρωμένη μπροστιοκίνητη ή τετρακίνητη?
...ή προς τους γερμανούς θα μας στείλουν πάλι?Εναλλακτικά ξέρει κανείς τιμές και πόσο εύκολο είναι να βρω προηγούμενης γενιάς spider 3.0?
-
Κανε λιγη υπομονη μεχρι χτες οι Ιταλοι ηταν για λουκετο δεν γινονται αλματα απο την μια μερα στην αλλη(και εγω την 149 περιμενω)
-
Για την πρώτη φωτογραφία που έβαλες Eddie σου αξίζει να πάθεις πολλά...Τι κούκλα είναι!Σου 'ρχεται να μπεις στη οθόνη ρε γμτ...
Ίσως το έχουν γράψει ακαι άλλοι,αλλά αν αυτό το αυτοκίνητο ήταν πισωκίνητο (για το μύθο του περισσότερο και το πρεστίζ) ακόμα και με τα 'δύσκολα' κυβικά του θα έκανε τρελές πωλήσεις...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Ξέρουμε αν θα βγει spider turbo ελαφρωμένη μπροστιοκίνητη ή τετρακίνητη?
...ή προς τους γερμανούς θα μας στείλουν πάλι?Εναλλακτικά ξέρει κανείς τιμές και πόσο εύκολο είναι να βρω προηγούμενης γενιάς spider 3.0?
Ναι, θα βγει. 1.8 JTB, με 190 ή 230 άλογα (η μεν προσθιοκίνητη, η δε μάλλον τετρακίνητη). Περίμενε όμως κατά το Σεπτέμβρη και την κορυφαία έκδοση του 1.8 JTB με τα 265 άλογα και τα 40 κιλά ροπής...
-
Κι όμως εμένα στη 2η και στην τελευταία είναι που θέλω να μπω μέσα...
Για δέστε και αυτό.http://www.youtube.com/watch?v=uLaCpzil3Tg
http://www.youtube.com/watch?v=OqsvFod5 ... re=relatedΜόναχο-Νάπολη με ένα τεπόζιτο... (Αν αναλογιστείτε το βάρος του ελέφαντα-συνοδηγού και τα μπυρόνια που κουβάλαγε μαζί τότε καταλαβαίνετε).
Τίποτα... Μια 2,2 για μένα παρακαλώ όσο αργότερη και αν είναι από οποιοδήποτε άλλο roadster. (Μεταξύ μας η 2,2 είναι λίγο αργότερη από μια Ζ4 2,0)Και για να μην ξεχνιόμαστε...
Πλις πλιτς πλιτς (συγνώμη δεν μπόρεσα να κρατηθώ)...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Πολύ εύκολα θα είναι το επόμενο αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πολύ εύκολα θα είναι το επόμενο αυτοκίνητο.
Είσαι πολύ μπροστά...ΤΕΛΟΣ!
-
Aυτή είναι η weight loss;
-
Απλά μου άρεσε όπως το έγραψες στο άλλο topic και είπα να το βάλω αυτούσιο.
Ειλικρινά αν το ΜΥ08 'πάει' κιόλας με βλέπω να χρεώνομαι βραχυμακροπρόθεσμα... αλλιώς υπομονή όταν φθηνήνουν τα μεταχείρια.
Αχ.... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Απλά μου άρεσε όπως το έγραψες στο άλλο topic και είπα να το βάλω αυτούσιο.
Ειλικρινά αν το ΜΥ08 'πάει' κιόλας με βλέπω να χρεώνομαι βραχυμακροπρόθεσμα... αλλιώς υπομονή όταν φθηνήνουν τα μεταχείρια.
Αχ....Καλά έκανες...καλό ήταν, πετυχημένο. Ωραίος
Το weight loss ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί.
-
Κάντε λίγη υπομονή βρε σεις... Το weight loss θα παρουσιαστεί 14/2 (Brera/Spider) και αρχάς Μαρτίου (159), ενώ τα νέα μοτέρ εντός του '08 και ΔΕΝ θα υπάρχουν εμφανισιακές διαφορές. Αλλά ρε γαμώτο είναι θεογκόμενα η Spider... Ε ρε γμτ να μην έχω τα ρημάδια τα λεφτά τώρα...
-
Πάντως, με δεδομένο ότι η Brera είναι ένα σκατόχρεπο που δεν πάει, δε στρίβει, είναι θεόβαρο και δεν έχει και χώρους για την πολυαγαπημένη σας πεθερά, όσοι έχετε Brera και, προφανώς, βαράτε το κεφάλι σας στο ντουβάρι από τη βλακεία που κάνατε και πήρατε ένα κωλόχρεπο που, όπως λέει γενικώς για τις Alfa o Tiff, 'scores on looks but loses on substance', δεν τη δίνετε σ'εμένα για να ξεφορτωθείτε το σαράβαλο και να πάρετε κάτι πολύ καλύτερο, όπως ένα Audi TT ή ένα Golf R32;
Αλλά όταν με δείτε σε κάνα στροφιλίκι να σας περνάω αέρα πατέρα με το ιταλικό θεόβαρο χρέπι (που είναι και απίστευτα ζημιάρικο - το είπαν κι οι σοφοί οι γέροντες του Auto Triti!!!) μην έρθετε μετά να μου τη ζητήσετε πίσω!!!
Αlfa Romeo Brera/Spider