-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Πάνω από 7 βλάβες στη δική μου...με άριστη συντήρηση. ...έτσι για να ξέρουμε τι λέμε.
Σε ποιόν τα λες αυτά, που δεν είχες αλλάξει ιμάντες.....
Φυσικά και δεν θέλω να ρίψω το φτέξιμο μόνο σε εσένα αλλά και στο δίκτυο της AR που είναι για τα μπάζα και δεν συντηρεί σωστά τα αυτοκίνητα.
Αλλαγή λαδιών κάθε 20.000 λένε....
νερό έχει γίνει το λάδι.Αλλό τι προτείνει το aftersale και άλλο τι είναι σωστή συντήρηση, μην τα συγχ'εουμε αυτά τα 2.
Μην λες ανακρίβειες και μη μπερδεύεις κόσμο ρίχνοντας το φταίξιμο σε άλλους. ΔΕΝ γνωρίζεις τη συντήρηση...και δεν έχεις ιδέα τι συνέβη. Για να σε διαφωτίσω λοιπόν...και να πάψεις να ρίχνεις το φταίξιμο σε μένα...αλλά στην αναξιοπιστία της φίρμας όπως και στο τμήμα σέρβις...πήγα το αυτοκίνητο στα 40000κμ τους είπα να ελέγξουν τους ιμάντες...είπαν ότι είναι ΟΚ...δε θέλουν αλλαγή...επέμενα να αλλαχτούν...έλεγαν 'όχι, όχι...η εταιρία λέει αντικατάσταση στα 60000κμ (που λέει βασικά) για το μοτέρ με τα 105 άλογα που ΔΕΝ έχει μεταβλητό χρονισμό'. Το κοίταξαν και στα 50000κμ...και πάλι τα ίδια. Ε, ο άλλος που το πήρε...στα 54000 του κόπηκαν...και κάρφωσε τα πάντα! Ποιός φταίει τώρα? Εγώ???
Δυστυχώς...πάντα έχουμε μάθει σαν λαός να τα ρίχνουμε στους άλλους...και μάλιστα να δικαιολογούμε λάθος πράξεις ανακαλύπτοντας νέα επιχειρήματα. Στοίχημα δηλαδή...ότι θα μου πεις ότι έφταιγα εγώ που δεν επέμενα παραπάνω...κλπ κλπ...
-
Felleas, για τελευταία φορά. Αν δεν σου αρέσει να διαβάζεις αυτά που θέλει ο καθένας να γράψει σε ΟΛΑ τα θέματα του 4ΤΦ, μπορείς να μην ξαναδιαβάσεις.
Αλλά υποδείξεις σχετικά με την λειτουργία του δεν θα δεχθούμε. Ειδικά για τις αιτιάσεις στις οποίες αναφέρεσε!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
kovathe, το σχόλιο του funkyreverend ήταν πετυχημένο (κατά την άποψη μου), αφού το ίδιο έργο το έχουμε δει δεκάδες φορές σε αυτό το φόρουμ για τις - ανούσιες - αντιπαραθέσεις με την Άλφα. Αφού λοιπόν είσαι σχετικά νέος, ήρθες σαν αντικαταστάτης των παλαιών, όπως συμβαίνει με τους παλαιούς λεγεωνάριους, γύρω από το χωριό του Αστερίξ.
Nαι, κάτι κατάλαβα αλλά δεν είχε κατανοήσει απολυτα το πνεύμα του σχολίου..
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Το να μαλώσει καποιος είναι ήδη κατακριταίο.Το να θελήσει συζητηση πάνω στο θεμα των χρόνων (ασχετα εαν ποτε του δεν θελήσει ή τολμήσει ή μπορέσει να πιέσει το νεο του αυτοκίνητο) το βρίσκω απολύτως φυσιολογικο,απο τη στιγμη τουλάχιστον που θα αγορασει σπόρ μοντελο και όχι μια λιμουζίνα.
Θα συζητησεις (για να συγκρινεις προφανως) δηλαδη σαν υποψηφιος αγοραστης τα σπόρ κριτηρια.Ειναι το απολύτως φυσιολογικότερο και αναμενόμενο.Ειναι το απολύτως φυσιολογικότερο και αναμενόμενο για εναν ορθολογικο αγοραστη.Εγω αναφερθηκα σε Alfista.Εσυ αναφερθηκες γενικοτερα και εχεις δικιο...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
[Αλλό τι προτείνει το aftersale και άλλο τι είναι σωστή συντήρηση, μην τα συγχ'εουμε αυτά τα 2.
Σωστά. Καλύτερα ξέρεις εσύ για την σωστή συντήρηση ενός αυτοκινήτου από τον κατασκευαστή του.
quote]Άσε κάποιον που είχε αυτοκίνητο για μεγάλη διάρκεια στην κατοχή του να γνωρίζει κάτι παραπάνω στο θέμα συντήρησης. Πολλές φορές οι αντιπροσωπείες ορίζουν πράγματα που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα και μάλιστα βλέπεις και σημαντικές διαφορές από μηχανικό σε μηχανικό. Εγώ είχα πετύχει μηχανικό που επέμενε σε αλλαγή λαδιών κάθε 5.000 χλμ. Λες και είχα Ferrari...
-
Πέρα όμως από τις αποκλίσεις που μπορούν να υπάρχουν (όπως λές),
υπάρχει ένας κανόνας που ισχύει για όλους, ανεξαιρέτως.
Το βιβλίο του αυτοκινήτου, που αναφέρει ό,τι ορίζει το εργοστάσιο!Αυτοί, ξέρουν ΣΙΓΟΥΡΑ καλύτερα...
-
Εμένα το βιβλίο αναφέρει αλλαγή στα τακάκια στα 20.000 χλμ Εγώ τα άλλαξα στα 30.000 χλμ και πίστεψε με δεν είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα στο φρενάρισμα. Όπως από την άλλη λένε αλλαγή ιμάντων (ουπς περίπτωση μας) στα 60.000 χλμ αλλά οι περισσότεροι το κάνουν λίγο πριν τα 40.000.
Όσο ξέρει ένας μηχανικός το αμάξι δεν το ξέρει κανένας μαρκετίστας της εταιρείας. -
Τα διαστήματα των σέρβις δε νομίζω να τα βγάζουν οι μαρκετιρς
-
E καλά, μην παίρνεις και όρκο χρήστο...
-
Σημασία έχει ότι υπάρχουν αποκλίσεις, πολλές φορές σημαντικές.
Πολλά κάνουν οι μαρκετίρς και μάλιστα πράγματα που δεν πρέπει...
Τα διαστήματα των service είναι κατανάλωση και πολλές φορές ένα 10.000 αντί για 20.000 φέρνει τεράστιες αλλαγές σε ένα mkt plan (προβλεπόμενα έσοδα) όπως αντίστοιχα και μια αλλαγή ιμάντων στις 30.000 μπορεί να 'δείχνει' ζημιογόνο για την εικόνα της αξιοπιστίας και της οικονομικής χρήσης ενός μοντέλου. Εγώ τελειώνω εδώ το off topic γιατί ξέφυγε το θέμα τελείως. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
E καλά, μην παίρνεις και όρκο χρήστο...Μπορεί οι marketeers να ζητάνε συγκεκριμένα διαστήματα service, αλλά αν ο μηχανικός δεν μπορεί να τα επιτύχει κατά τον σχεδιασμό του μοντέλου, αλλάζουνε τα διαστήματα service. Ακόμα και εγώ που δεν έχω σχέση με marketing καταλαβαίνω πως είναι πολύ χειρότερο να βγει το αυτοκίνητο με την ρετσινιά του αναξιόπιστου παρά με την ρετσινιά αυτού που θέλει πιο συχνά service. Οπότε από την στιγμή που αναγράφεται κάτι στο βιβλίο service, προφανώς marketeers + μηχανικοί συμφωνούν ότι το αυτοκίνητο -εφόσον δεν είναι monday car- δεν θα έχει προβλήματα.
Eddie, μόλις πάρω δικό μου αυτοκίνητο, δεν θα ακούω τον κάθε μαστρομήτσο που λέει κάθε 5ΚΚΜ αλλάγή λαδιών αλλά τον κατασκευαστή. Ότι ξέρει καλύτερα ο κάθε μαστρομήτσος από την κατασκευάστρια εταιρία, είναι απλά ανέκδοτο.-
-
Κid, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αυτοκινήτων που ξαφνικά απέκτησαν μεγαλύτερα διαστήματα σέρβις χωρίς κάποια αλλαγή στα μηχανικά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κid, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αυτοκινήτων που ξαφνικά απέκτησαν μεγαλύτερα διαστήματα σέρβις χωρίς κάποια αλλαγή στα μηχανικά.Γιατί προφανώς είχαν κάνει κάποια έρευνα + είδαν ότι το αυτοκίνητο αντέχει.. Οπότε δεν είναι τόσο 'ξαφνικά'..
-
υπαρχει προβλημα με το να γινονται σε μικροτερα διαστηματα οι αλλαγες λαδιων? κακο δν θα κανει.. γιατι να περιμενεις να φτασεις στο οριο κ να μην κανεις λιγα χλμ νωριτερα.. χμμ?
-
Άλλο λίγα χιλιόμετρα, άλλο στα μισά ή στο ένα τέταρτο..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Κid, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αυτοκινήτων που ξαφνικά απέκτησαν μεγαλύτερα διαστήματα σέρβις χωρίς κάποια αλλαγή στα μηχανικά.
Γιατί προφανώς είχαν κάνει κάποια έρευνα + είδαν ότι το αυτοκίνητο αντέχει.. Οπότε δεν είναι τόσο 'ξαφνικά'..
Καλά, αυτός είναι ο ένας τρόπος να το δεις, ο άλλος όμως λέει ότι υπερισχύει το μάρκετινγκ σκεπτόμενο ότι πλέον τα αμάξια δεν τα κρατάς όσο παλαιότερα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί προφανώς είχαν κάνει κάποια έρευνα + είδαν ότι το αυτοκίνητο αντέχει.. Οπότε δεν είναι τόσο 'ξαφνικά'..
Καλά, αυτός είναι ο ένας τρόπος να το δεις, ο άλλος όμως λέει ότι υπερισχύει το μάρκετινγκ σκεπτόμενο ότι πλέον τα αμάξια δεν τα κρατάς όσο παλαιότερα.
Ισχύει αυτό αλλά δεν μπορείς σαν εταιρία να υπολογίζεις ότι ο άλλος θα πουλήσει το αυτοκίνητο στις 30-40ΚΚΜ.. Άμα του σπάσει όλο τον κινητήρα, με τι καρδιά θα αγοράσει της ίδιας κατασκευάστριας αυτοκίνητο μετά?
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εμένα το βιβλίο αναφέρει αλλαγή στα τακάκια στα 20.000 χλμΑλλαγή ή έλεγχο?
Τα τακάκια είναι αναλώσιμα και ως εκ τούτου δεν αλλάζονται παρά μόνο αν έχουν φθαρεί με βάση όρια και προδιαγραφές του κατασκευαστή γι αυτό μου κάνει εντύπωση. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ισχύει αυτό αλλά δεν μπορείς σαν εταιρία να υπολογίζεις ότι ο άλλος θα πουλήσει το αυτοκίνητο στις 30-40ΚΚΜ.. Άμα του σπάσει όλο τον κινητήρα, με τι καρδιά θα αγοράσει της ίδιας κατασκευάστριας αυτοκίνητο μετά?
Γιατί, ποιός σου είπε ότι η προσδοκώμενη διάρκεια ζωής πάει στα 30-40k;
-
Ε τα διαστήματα service άντε να είναι ανά 30ΚΚΜ, περισσότερο δεν νομίζω..
Αlfa Romeo Brera/Spider