-
Φαίνονται εξαιρετικά πολύπλοκοι μηχανολογικά και κατασκευαστικά σε κάποιον σχετικά αδαή σαν κι εμένα. Τι προσφέρουν σε σχέση με π.χ. έναν V12; Γιατί η VAG τους έχει ενστερνιστεί στις μεγάλες κατηγορίες. Απλά επίδειξη ισχύος;
-
Φαίνονται εξαιρετικά πολύπλοκοι μηχανολογικά και κατασκευαστικά σε κάποιον σχετικά αδαή σαν κι εμένα. Τι προσφέρουν σε σχέση με π.χ. έναν V12; Γιατί η VAG τους έχει ενστερνιστεί στις μεγάλες κατηγορίες. Απλά επίδειξη ισχύος;
-
-
Αυτό ίσως βοηθήσει.
http://www.in.gr/auto/cartechnology/in_ ... 122001.htm
Ο κυριότερος λόγος είναι χωροταξικός, αφού ένας W8 είναι μικρότερος από έναν αντίστοιχο V8
-
ακομα πεζει και κατι αλλο ρολο
για καθε κυλινδρος η ιδανικη χωρητικοτιτα ειναι καπου 350 κ.εκ
(δε περνω και ορκο για το νουμερο ) αρα οσο ανεβαινουν τα κυβικα αυξανονται οι κυλινδροι -
Ο χρήστης photis έγραψε:
(δε περνω και ορκο για το νουμερο ) αρα οσο ανεβαινουν τα κυβικα αυξανονται οι κυλινδροιΑυτό όμως εξαρτάται μόνο από τον αριθμό κυλίνδρων και όχι από τη διάταξή τους. ίδια χωρητικότητα κυλίνδρου έχει ένας W12 με έναν V12 και έναν B12 (Boxer). (μάλλον δεν υπάρχει 12κύλινδρος εν σειρά )
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
(δε περνω και ορκο για το νουμερο ) αρα οσο ανεβαινουν τα κυβικα αυξανονται οι κυλινδροιΑυτό όμως εξαρτάται μόνο από τον αριθμό κυλίνδρων και όχι από τη διάταξή τους. ίδια χωρητικότητα κυλίνδρου έχει ένας W12 με έναν V12 και έναν B12 (Boxer). (μάλλον δεν υπάρχει 12κύλινδρος εν σειρά )
Σήμερα όντως δεν πρέπει να υπάρχει.
Παλιότερα παίζοντας στα χαρτάκια θυμάμαι ήταν ένα αγγλικό που είχε 12κύλινδρο σε σειρά!!
Τους κέρδιζες όλους, αλλά ήταν ένα με V12 και αν ο άλλος το είχε έτρωγες γερή χυλόπιττα!!
Δυστυχώς δεν θυμάμαι ακριβώς ποιο ήταν, πάνε πάνω από 20 χρόνια...
Κινητήρες με διάταξη W12