-
Ξερει κανεις χονδρικα ποσο κοστιζει η εισαγωγη μοτοσυκλετας περιπου 600 cc απο Ευρωπη και ποια ειναι η διαδικασια? Συγκεκριμενα βρηκα στη Γερμανια CBF 600 με 5900€ καινουργια. Θελω να δω εαν συμφερει να την φερω απο εκει και με την ευκαιρια να κανω και ενα ταξιδακι κατεβαινοντας για Ελλαδα.
-
Ξερει κανεις χονδρικα ποσο κοστιζει η εισαγωγη μοτοσυκλετας περιπου 600 cc απο Ευρωπη και ποια ειναι η διαδικασια? Συγκεκριμενα βρηκα στη Γερμανια CBF 600 με 5900€ καινουργια. Θελω να δω εαν συμφερει να την φερω απο εκει και με την ευκαιρια να κανω και ενα ταξιδακι κατεβαινοντας για Ελλαδα.
-
-
Λοιπόν, χονδρικά υπολόγισε περίπου 150 € για τα έξοδα + 7% φόρο, επί της αξίας. Στην περίπτωση της καινούριας, θα πρέπει να πληρώσεις και 18% Φ.Π.Α., αν δεν έχει πληρωθεί στο κράτος - μέλος.
Η μεταχειρισμένη δεν έχει ΦΠΑ, αλλά η αξία για να υπολογισθεί το 7% βγαίνει από πίνακες, οπότε θα πρέπει να φέρεις τη μηχανή και το τιμολόγιο αγοράς, για να σου πουν πόσο πάει το 'μαλί'. -
Λοιπόν, χονδρικά υπολόγισε περίπου 150 € για τα έξοδα + 7% φόρο, επί της αξίας. Στην περίπτωση της καινούριας, θα πρέπει να πληρώσεις και 18% Φ.Π.Α., αν δεν έχει πληρωθεί στο κράτος - μέλος.
Η μεταχειρισμένη δεν έχει ΦΠΑ, αλλά η αξία για να υπολογισθεί το 7% βγαίνει από πίνακες, οπότε θα πρέπει να φέρεις τη μηχανή και το τιμολόγιο αγοράς, για να σου πουν πόσο πάει το 'μαλί'.Περιμένω μισή ώρα, δεν έχει εμφανιστεί ακόμα. Το επανυποβάλω και βλέπουμε.
-
Ευχαριστω πολυ Ηλια. Τωρα βρηκα cbf 600 με ABS με 9000χλμ. και τιμη 5400€.Αρα 5400+378(7%)+150=5930€+εξοδα μεταφορας. Και εδω κοστιζει 8000€καινουργια. Μαλλον συμφερει τι λετε?
-
προσθεσε εξοδα.διοδια,βενζινες,φαγητο,ξενοδοχεια κτλ.σε συμγερει....
εδω εχεις το λιγοτερο την απο το νομο παρεχομενη 6 μηνη εγγυηση και λες στον εμπορα να στο αλλαξει...
απο Γερμανια με fax θα επικοινωνεις?
-
To λεω ετσι και με την ευκαιρια κανω και ταξιδι. Ουτως η αλλως εχω ατομα στη Γερμανια και βρισκω τις λυσεις. Εαν θελω να μην ξοδεψω για ταξιδι και εκδρομες ερχομενος εδω τη φορτωνω σε φορτηγο ή σε τραινο και μου βγαινει πολυ φθηνοτερα.
-
To λεω ετσι και με την ευκαιρια κανω και ταξιδι. Ουτως η αλλως εχω ατομα στη Γερμανια και βρισκω τις λυσεις. Εαν θελω να μην ξοδεψω για ταξιδι και εκδρομες ερχομενος εδω τη φορτωνω σε φορτηγο ή σε τραινο και μου βγαινει πολυ φθηνοτερα.
-
-
Καλή ιδέα φαίνεται, κάνεις τη βόλτα σου και γλιτώνεις και χρήματα, άσε που, τελικά, στο δρόμο θα είσαι το μισό χρόνο. Κακά τα ψέματα, δύσκολα θα ξεκινούσες από εδώ για ταξίδι στη Γερμανία με επιστροφή. Από την άλλη, θα είσαι μάλλον μόνος στο δρόμο, η μηχανή θα πρέπει να ελεγχθεί σωστά πριν ξεκινήσεις και, τελικά, συγκρίνεις τιμή καινούριου με τιμή μεταχειρισμένου. Αλήθεια, μεταχειρισμένη εδώ, βρίσκεται;
ΥΓ. Στο αεροπλάνο, πηγαίνοντας, θα ταξιδέψεις με στολή και κράνος;
Εισαγωγη μοτοσυκλετας απο EU.