-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Χρειαστηκαν να περασουν 448 τευχη για να υποκυψει στην γοητεια του γραψιματος. Ας περιμενουμε μερικα τευχη ακομα και θα δουμε αν εκανε καλα η οχι.Αχ βρε πατέρα πες, τα γιατί αν τα πουν άλλοι θα τους πουν κακούς.
-
πειτε μας και μας...
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
To test των μικρομεσαίων το διαβάσατε;;Αρχικά μου έκανε εντύπωση η προσέγγιση τύπου **** τη στιγμή που διαφορές παρατηρούνται σε όλες τις μετρήσεις
Στη συνέχεια χάρηκα με τη σκέψη για κοινή χρήση ελαστικών
Μόνο που τελικά ενιαίος ήταν ΜΟΝΟ ο προμηθευτής!!!
Οι τύποι ελαστικού ήταν διαφορετικοί...
Αποτέλεσμα;;Το 308 έκανε πολύ χειρότερη επίδοση στο φρενάρισμα σε σύγκριση με τα δικά του ελαστικά και ενδεχομένως και στις υπόλοιπες δοκιμασίες. Μόνο που αυτό δε φαίνεται στους πίνακες των επιδόσεων, με αποτέλεσμα κάποιος να δει ρίξει μια ματιά απλά και να διαπιστώσει με βεβαιότητα οτι το 308 δε φρενάρει!
Προς Θεού δε μιλώ για μεροληψία, αλλά για λάθος προσέγγιση του θέματος ως προς την παρουσίασή του!
Ακόμη: **Ποιός ο λόγος για ενιαίο προμηθευτή, τη στιγμή που δεν εξασφαλίστηκε ίδιος τύπος για όλα τα αυτοκίνητα;;**Μήπως η μίνι παρουσίαση του νέου μοντέλου της Μισλέν;
**Γιατί δεν επιλέχθηκε άλλη μάρκα ελαστικού;;
**Τέλος γιατί δεν εξασφάλισαν να έχουν όλα τα αυτοκίνητα τις ίδιας διαμέτρου ζάντες;;**Σύγκριση στην πίστα 15άρας με 17άρα;; **
Νομίζω οτι το τεστ έγινε -και γράφτηκε- στο πόδι....
το ένα με 15αρες το άλλο με 17αρες, με οικολογικά, το άλλο με καλά ΕΝΙΑΙΟ λέμε
Τα δε αυτά ενεργειακά λάστιχα έχουν τη τρομερή καινοτομία να μη ζεσταίνονται για να μην εχουν υψηλή τριβή (λάστιχο με υψηλή τριβή τί να το κάνεις άλλωστε ) αλλά να ζεσταίνονται όταν φρενάρεις για να μη στουκάρεις.
Οι γυναίκα του Καβαθά έγραψε και στο προηγούμενο τεύχος ρε παιδιά! Πολύ καλό το κείμενο, για να δούμε πως θα συνεχίσει, αν και καθαρά προσωπικό σε κάνει να χαμογελάς για τη 'κουτουράδα' της δημόσιας δήλωσης, όπως οι επιγραφή ΤΙΤΙΚΑ Σ'ΑΓΑΠΩ που γράφει στην γέφυρα της εθνικής Φανταστείτε το 'κλειστό' ΚΚ να βλέπει το κειμενάκι δημοσιευμένο
είδαμε και φωτογραφία από το γάμο τους! Ωραίος ήταν ο pilot!
Ωραίοι και να ζήσουν! -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
To test των μικρομεσαίων το διαβάσατε;;
Αρχικά μου έκανε εντύπωση η προσέγγιση τύπου **** τη στιγμή που διαφορές παρατηρούνται σε όλες τις μετρήσεις
Στη συνέχεια χάρηκα με τη σκέψη για κοινή χρήση ελαστικών
Μόνο που τελικά ενιαίος ήταν ΜΟΝΟ ο προμηθευτής!!!
Οι τύποι ελαστικού ήταν διαφορετικοί...
Αποτέλεσμα;;Το 308 έκανε πολύ χειρότερη επίδοση στο φρενάρισμα σε σύγκριση με τα δικά του ελαστικά και ενδεχομένως και στις υπόλοιπες δοκιμασίες. Μόνο που αυτό δε φαίνεται στους πίνακες των επιδόσεων, με αποτέλεσμα κάποιος να δει ρίξει μια ματιά απλά και να διαπιστώσει με βεβαιότητα οτι το 308 δε φρενάρει!
Προς Θεού δε μιλώ για μεροληψία, αλλά για λάθος προσέγγιση του θέματος ως προς την παρουσίασή του!
Ακόμη: **Ποιός ο λόγος για ενιαίο προμηθευτή, τη στιγμή που δεν εξασφαλίστηκε ίδιος τύπος για όλα τα αυτοκίνητα;;**Μήπως η μίνι παρουσίαση του νέου μοντέλου της Μισλέν;
**Γιατί δεν επιλέχθηκε άλλη μάρκα ελαστικού;;
**Τέλος γιατί δεν εξασφάλισαν να έχουν όλα τα αυτοκίνητα τις ίδιας διαμέτρου ζάντες;;**Σύγκριση στην πίστα 15άρας με 17άρα;; **
Νομίζω οτι το τεστ έγινε -και γράφτηκε- στο πόδι....
το ένα με 15αρες το άλλο με 17αρες, με οικολογικά, το άλλο με καλά ΕΝΙΑΙΟ λέμε
Ψυχραιμία ρε σεις. Εξηγούμαστε κανονικά στο κείμενο: τις ημέρες που έγινε το τεστ, Energy Saver σε 15άρα διάσταση δεν υπήρχε ακόμα στην Ελλάδα. Μόνο σε 16άρα. Στις δε 17άρες, δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου, γι' αυτό και επιλέχθηκε το 'πρίμιουμ' Pilot Primacy, που δεν είναι δα και κανένα λάστιχο επιδόσεων.
Από κει και πέρα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορούμε να επιλέξουμε με τι ζάντες θα μας παραδοθεί το κάθε αυτοκίνητο για δοκιμή. Η εξηγηση είναι σαφής πάντως: αδικίες θα θα υπάρξουν.
Το 'γράφτηκε στο πόδι' πονάει πολύ σαν κουβέντα, και είναι κρίμα να ξεστομίζεται έτσι αβίαστα. Σχεδόν σύσσωμη η σύνταξη των 4Τ, αλλά και άνθρωποι που δεν ανήκουν σε αυτή, κυριολεκτικά λιώσαμε στη δουλειά για να βγει αυτό το συγκριτικό. ΔΕΝ έγινε σε συνθήκες εργαστηρίου, αλλά προσπαθήσαμε να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό με τις συνθήκες που μας δόθηκαν.
Τα δε αυτά ενεργειακά λάστιχα έχουν τη τρομερή καινοτομία να μη ζεσταίνονται για να μην εχουν υψηλή τριβή (λάστιχο με υψηλή τριβή τί να το κάνεις άλλωστε ) αλλά να ζεσταίνονται όταν φρενάρεις για να μη στουκάρεις.
Χαμηλή τριβή κύλισης Παναγιώτη, το γράφω ξεκάθαρα. Αυτή είναι που δίνει την οικονομία. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν από την ίδια τη Μισλέν, αλλά το καλό φρενάρισμα στο διαπιστώσαμε στην πράξη, τόσο στην παρουσίαση του ελαστικού, όσο και στο συγκριτικό εδώ στην Ελλάδα. Το Saver φρενάρει ΠΟΛΥ καλύτερα από το (κακό σε αυτό τον τομέα) Energy III που αντικαθιστά.
-
καλά όντως άδικο να λέγονται υπερβολές
γενικά έχει γίνει ένας αχταρμάς με τα λάστιχα από τις ίδιες τις εταιρίες. Στο ίδιο μοντέλο βάζουν 10 διαστάσεις και τελικά δεν ξέρεις αν αυτό που ψωνίζεις είναι σαν αυτό που διάβασες. Για να μην πούμε για τις αλλαγές που κάνουν στη ρύθμιση των αναρτήσεων.
Για τα οικολογικά εννοείται πως η μισελέν ανακοίνωσε τα στοιχεία, αλλά από την άλλη, είναι δυνατόν να έχεις κράτημα στις στροφές και στο φρενάρισμα χωρίς υψηλή τριβή ολίσθησης; Το ποσό τριβής δεν είναι δεδομένο χοντρικά και μοιράζεται στους δυο άξονες;
Προσωπικά μετά τα energy δεν θα εμπιστευόμουν τίποτα από αυτά που λεει η μισελέν για το θέμα! -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
καλά όντως άδικο να λέγονται υπερβολές
γενικά έχει γίνει ένας αχταρμάς με τα λάστιχα από τις ίδιες τις εταιρίες. Στο ίδιο μοντέλο βάζουν 10 διαστάσεις και τελικά δεν ξέρεις αν αυτό που ψωνίζεις είναι σαν αυτό που διάβασες. Για να μην πούμε για τις αλλαγές που κάνουν στη ρύθμιση των αναρτήσεων.
Για τα οικολογικά εννοείται πως η μισελέν ανακοίνωσε τα στοιχεία, αλλά από την άλλη, είναι δυνατόν να έχεις κράτημα στις στροφές και στο φρενάρισμα χωρίς υψηλή τριβή ολίσθησης; Το ποσό τριβής δεν είναι δεδομένο χοντρικά και μοιράζεται στους δυο άξονες;
Προσωπικά μετά τα energy δεν θα εμπιστευόμουν τίποτα από αυτά που λεει η μισελέν για το θέμα!Η Μισλέν δε μίλησε για στρίψιμο. Στην παρουσίαση, εστίασαν στην οικονομία και στο φρενάρισμα σε στεγνό και βρεγμένο. Άλλωστε, δεν τους παίρνει και δεν θέλουν (και καλά κάνουν) να μιλήσουν για στρίψιμο σε ένα οικονομικό λάστιχο. Από προσωπική εμπειρία στο λέω, τα Saver είναι κλάσεις ανώτερα από τα Energy IIΙ, παντού. Στο φρενάρισμα δε, το Golf με τα Saver σταμάτησε στην ίδια σχεδόν απόσταση που είχε σταματήσει με τα Conti Sport Contact II (χωρίς να σημαίνει αυτό επ ουδενί ότι βάζω τα 2 αυτά λάστιχα στην ίδια μοίρα, μην τρελαθούμε), 7 μέτρα καλύτερα από τα Energy III.
-
Krus
Δεν αντιλέγω σε όσα λες και σίγουρα θα ήταν πολύ δύσκολο να υπάρχουν πανομοιότυπες συνθήκες για όλα τα μοντέλα.
Ωστόσο αυτό που λέω είναι
1 Εφόσον η Μισελέν και δη τα νέα Energy Saver ΔΕΝ κάλυπταν τις απαιτήσεις του περιοδικού και του θέματος, γιατί επιλέχτηκαν;Θα μπορούσε να επιλεχθεί άλλη εταιρεία.Τα δε Pilot Primacy ήταν εντελώς εκτός θέματος...
2 Δεκτό οτι δν γίνεται επιλογή των αυτοκινήτων και των ζαντών τους. Στα περισσότερα όμως από τα μοντέλα, υπάρχουν ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ χρόνοι με τα εργοστασιακά τους ελαστικά. Δε θα μπορούσε να μπει και αυτή η πληροφορία στα διαγράμματα;;
Με τη φράση 'Στο πόδι' δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να θίξω τον κόπο όσων συνέβαλαν στο τεστ. Επαναλαμβάνω οτι δεν υπαινίσομαι μεροληψία από τους 4Τ.
Απλά έπρεπε κατά τη γνώμη μου πάντα, να παρουσιαστεί το θέμα λίγο καλύτερα.
Τελικά μια πληροφορία που προκύπτει είναι οτι το Σιιντ ακόμη και με τα καλύτερα ελαστικά του τεστ και με 17άρες υπολείπεται των υπολοίπων
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
KrusΔεν αντιλέγω σε όσα λες και σίγουρα θα ήταν πολύ δύσκολο να υπάρχουν πανομοιότυπες συνθήκες για όλα τα μοντέλα.
1 Εφόσον η Μισελέν και δη τα νέα Energy Saver ΔΕΝ κάλυπταν τις απαιτήσεις του περιοδικού και του θέματος, γιατί επιλέχτηκαν;Θα μπορούσε να επιλεχθεί άλλη εταιρεία.Τα δε Pilot Primacy ήταν εντελώς εκτός θέματος...
2 Δεκτό οτι δν γίνεται επιλογή των αυτοκινήτων και των ζαντών τους. Στα περισσότερα όμως από τα μοντέλα, υπάρχουν ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ χρόνοι με τα εργοστασιακά τους ελαστικά. Δε θα μπορούσε να μπει και αυτή η πληροφορία στα διαγράμματα;;
Με τη φράση 'Στο πόδι' δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να θίξω τον κόπο όσων συνέβαλαν στο τεστ. Επαναλαμβάνω οτι δεν υπαινίσομαι μεροληψία από τους 4Τ.
Τελικά μια πληροφορία που προκύπτει είναι οτι το Σιιντ ακόμη και με τα καλύτερα ελαστικά του τεστ και με 17άρες υπολείπεται των υπολοίπων
Ακριβώς αυτό και επιπλέον, ήταν αυτό που στην έξοδο των στροφών είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα...
Να που οι ημιάκαμπτοι είναι καλύτεροι από τους πολλαπλούς....Πάντως εμένα δεν μου φάνηκε το τεστ ΚΑΘΟΛΟΥ να γράφτηκε στο πόδι, το αντίθετο μάλιστα, απλά έπρεπε να συνυπολογίσουν περισσότερο τον παράγοντα λάστιχα, στην τελική, ας πήγαιναν πχ στην Peugeot και να έπαιρναν ζάντες από άλλη έκδοση του 308!
Το άλλο που είναι σαφές είναι πως τα τουρμπάκια είναι ΠΑΝΤΟΥ καλύτερα, αλλά τελικά ΟΧΙ και τόσο ΤΡΑΓΙΚΑ καλύτερα...Περίμενα να είναι μεγαλύτερες οι διαφορές!
Α και φυσικά, εντύπωση μου έκανε η μεγαλύτερη κατανάλωση του Bravo κατά 1 λίτρο, χωρίς αυτό να συνεπάγεται καλύτερες αποδόσεις, αφού στο δυναμόμετρο το Golf έδειξε δυνατότερο πχ...Φαίνεται ότι οι Γερμανοί τα καταφέρνουν καλύτερα στην διαχείριση καυσίμου.
-
Ευχάριστη έκπληξη που προξένησαν οι πολύ καλοί χρόνοι του Auris σε όλες τις δοκιμασίες!
-
Στην αρχή και εγώ έχασα το σαγόνι μου με τα αποτελέσματα του 308. Αλλά μετά διάβασα το σχετικό κομμάτι και ησύχασα. Εγώ πάντως ποτέ δεν έχω καταλάβει αυτήν την πρεμούρα για τα ίδια λάστιχα στις δοκιμές, και εξηγούμαι: υπάρχει περίπτωση ο (μέσος) αγοραστής να αλλάξει τα λάστιχα μόλις αγοράσει το αμάξι του; Σωστότερο δεν είναι να συγκρίνουμε τα αμάξια έτσι όπως βγαίνουν από το εργοστάσιο;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στην αρχή και εγώ έχασα το σαγόνι μου με τα αποτελέσματα του 308. Αλλά μετά διάβασα το σχετικό κομμάτι και ησύχασα. Εγώ πάντως ποτέ δεν έχω καταλάβει αυτήν την πρεμούρα για τα ίδια λάστιχα στις δοκιμές, και εξηγούμαι: υπάρχει περίπτωση ο (μέσος) αγοραστής να αλλάξει τα λάστιχα μόλις αγοράσει το αμάξι του; Σωστότερο δεν είναι να συγκρίνουμε τα αμάξια έτσι όπως βγαίνουν από το εργοστάσιο;Συμφωνώ!
Πρέπει να δοκιμάζονται ως αγορές - δηλαδή όπως θα το παραλάβει ο αγοραστής.
Από κει και πέρα αν αυτός έχει προτίμηση σε άλλη εταιρεία, τα αλλάζει.
Άλλωστε τις διαφορές στα ελαστικά μαρτυρούν συχνά τα συγκριτικά με ίδιο αυτοκίνητο!
Όσες φορές έχω διαβάσει σε τεστ οτι το Χ μοντέλο αδικείται απ τα ελαστικά του, το θεωρώ μια πολύ χρήσιμη πληροφορία!
Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να τού αλλάξουν ελαστικά και να το ξαναδοκιμάσουν
-
Τα αυτοκίνητα που αγοράζει ο 'μέσος οδηγός' νομίζω ότι θα πρέπει να δοκιμάζονται με τα λάστιχα που παραδιδονται συνήθως: Αμφιβάλλω αν το 0.1% των αγοραστών του Kia Cee'd(τυχαίο παράδειγμα) θα προσέξει καν τα λάστιχα.
ΑΝτιθέτως οι σπορ εκδόσεις, που απευθύνονται στους πιο 'ψαγμένους' κατά τεκμήριο οδηγούς καλό ειναι να συγκρίνονται με ίδια λάστιχα.
-
Πάμε ένα-ένα παίδες
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Krus
Δεν αντιλέγω σε όσα λες και σίγουρα θα ήταν πολύ δύσκολο να υπάρχουν πανομοιότυπες συνθήκες για όλα τα μοντέλα.
Ακριβώς αυτό και επιπλέον, ήταν αυτό που στην έξοδο των στροφών είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα...
Να που οι ημιάκαμπτοι είναι καλύτεροι από τους πολλαπλούς....Ας μην μπλέξουμε αυτή την κουβέντα. Τα Bravo και Auris είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικά, κι ας φοράνε ημιάκαμπτο. Ωστόσο, το πρόβλημα στο cee'd δεν είναι η πίσω ανάρτηση, η οποία δουλεύει εξαιρετικά και το υπογραμμίζω. Είναι η μπροστινή, και γι' αυτό έχει πρόβλημα στις εξόδους. Παρά τις 17άρες, δεν βάζει με τιποτα τη δύναμη κάτω.
Α και φυσικά, εντύπωση μου έκανε η μεγαλύτερη κατανάλωση του Bravo κατά 1 λίτρο, χωρίς αυτό να συνεπάγεται καλύτερες αποδόσεις, αφού στο δυναμόμετρο το Golf έδειξε δυνατότερο πχ...
Φαίνεται ότι οι Γερμανοί τα καταφέρνουν καλύτερα στην διαχείριση καυσίμου.
Αληθές. Τα τουρμποφιατάκια καίνε περισσότερο από τα τουρμποβαγκάκια. Σαν αίσθηση και λειτουργία πάντως, προτιμώ τα ιταλικά τούρμπο. Ακούγονται καλύτερα και τραβάνε ψηλά. Βέβαια, τη ροπή των VAG από τις 1.400 σ.α.λ. δεν την έχουν, αλλά δε συνηθίζω να έχω τις στροφές κάτω από 2.000, ποτέ.
Ευχάριστη έκπληξη που προξένησαν οι πολύ καλοί χρόνοι του Auris σε όλες τις δοκιμασίες!
Το γράφουμε ξεκάθαρα: το Auris είναι απρόσμενα, εκνευριστικά και εξευτελιστικά (για τις σοφιστικέ λύσεις του ανταγωνισμού) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ. Και όταν λέω εκνευριστικά, το εννοώ. Γιατί, δεν προσφέρει το feedback ενός 308 ας πούμε (τιμονάρα ), αλλά το 308 δεν θα το δει ποτέ το γιαπωνεζάκι, ούτε στην ευθεία, ούτε στις στροφές. O οδηγός του Auris θα πει 'σαγιονάρα' και θα χαθεί μπροστά. Sad (για τους στροφτερούς Γάλλους), but true.
Στην αρχή και εγώ έχασα το σαγόνι μου με τα αποτελέσματα του 308. Αλλά μετά διάβασα το σχετικό κομμάτι και ησύχασα. Εγώ πάντως ποτέ δεν έχω καταλάβει αυτήν την πρεμούρα για τα ίδια λάστιχα στις δοκιμές, και εξηγούμαι: υπάρχει περίπτωση ο (μέσος) αγοραστής να αλλάξει τα λάστιχα μόλις αγοράσει το αμάξι του; Σωστότερο δεν είναι να συγκρίνουμε τα αμάξια έτσι όπως βγαίνουν από το εργοστάσιο;
Τα έχουμε συγκρίνει και έτσι (308 120 vs. 308 150 vs. Bravo 150 vs. Golf 122), τώρα τα συγκρίναμε κι αλλιώς
Με κάθε ειλικρίνεια στο λέω, καθημερινά αποδεικνύεται ότι τα καλά σε αίσθηση αυτοκίνητα (308, Focus) δεν είναι τα πιο αποτελεσματικά. Ξέρεις ποιο αυτοκίνητο έχει σημειώσει τα καλύτερα νούμερα σε σλάλομ και αλλαγή λωρίδας και κλαίγαμε να το παραδεχτούμε; Ένα Γιάρις με λάστιχα Yokohama Decibel ( ), με τελειωμένα αμοριστέρ και χωρίς σέρβις για 30k χιλιόμετρα. Προσωπικά, ακόμα και με το καλύτερο λάστιχο, δεν πιστεύω ότι το 308 και το Focus έχουν ελπίδα απέναντι στο Auris, ούτε απέναντι στα τούρμπο φυσικά. Ευχάριστα συστήματα διεύθυνσης, παιχνιδιάρικες ουρές, ωραίος ήχος από το μοτέρ (308 by BMW), αλλά ως εκεί.
-
Το γιάρις εσύ το οδηγούσες, ε;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το γιάρις εσύ το οδηγούσες, ε;Όχι το γιάρις, το Auris
-
Συγχωρήστε με εαν έχει ειπωθεί παραπάνω γιατί δεν έχω διαβάσει τα προηγούμενα ποστ.
Φέτος δεν θα διεξαχθούν τα Αριστεία 2008 που είχαν γίνει θεσμός για το περιοδικό μας?
Γιατί αν θυμάμαι καλά πέρυσι γινόταν αναφορά ήδη απο το τεύχος Φεβρουαρίου. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Όχι το γιάρις, το Auris
Πρώτη μούρη με το δοκιμαστικό σωλήνα.
-
Έτσι.
-
Σπύρο, δεν λέω πως ο ημιάκαμπτος είναι καλύτερος από τους πολλαπλούς , αλίμονο! Λέω πως το Cee'd παρόλο την σοφιστικέ ανάρτηση, χάνει ΣΥΝΟΛΙΚΑ από τους 'φτωχότερους' αντιπάλους στο κράτημα!
Γιατί, στο πόσο καλά κρατάει στο δρόμο ένα αυτοκίνητο, παίζει ρόλο και κάποια παράδοση...Εκπλήσσομαι κι εγώ από τις εξαιρετικές επιδόσεις του Auris στις δοκιμασίες, να κι ένας τομέας που είναι στην κορυφή λοιπόν, μαζί με το after sales (και τις...τιμές! ).
Από το συγκριτικό πάντως, για μένα το αποτέλεσμα αν κρατήσεις το αυτοκίνητο μια 5ετία λέει Golf... Γιατί είναι το οικονομικότερο , οπότε τα παραπάνω χρήματα που θα δώσεις, θα στα επιστρέψει.
Αλλιώς, Bravo full extra στην έκδοση Sport κι ας καίει κι ένα λίτρο παραπάνω. Φαίνεται πως οι Ιταλοί έφτιαξαν ένα καλό αυτοκίνητο. Κρίμα που σε κάποιους δεν θα φτάσουν οι χώροι βέβαια...
Οι Ισπανοί, παρακαλώ να προχωρήσουν σε facelift του εσωτερικού το συντομότερο, ευχαριστώ!Οι υπόλοιποι, καλά θα κάνουν να κοιτάξουν με ποιο τρόπο τους βάζει τα γυαλιά το Golf μερικούς μήνες πριν αντικατασταθεί...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Οι Ισπανοί, παρακαλώ να προχωρήσουν σε facelift του εσωτερικού το συντομότερο, ευχαριστώ!+1
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό