-
temper ubber alles!!!
Πλέον το τεύχος το διαβάζω ανάποδα!!!
-
Τ.U.A. δηλαδή;
-
Το συγκριτικο, με το νεο τροπο αναλυτικης παρουσιασης, πραγματι πολυ κατατοπιστικο. Μπραβο, πιστευω τα τεστ σ'αυτο το δρομο πρεπει να πανε.
Μια μονο παρατηρηση: Η Οπελ εστειλε αυτοκινητο με λαστιχα M+S. Και το περιοδικο ομως πηγε στο αλλο ακρο και φορεσε τα 'υπερλαστιχα', οταν τα αλλα 3 (υποθετω) φορουν καποια αθλια πρωτης τοποθετησης. Σε συνδυασμο με το οτι το Κορσα ειναι στη σπορ εκδοση, τα συμπερασματα και καποιες μετρησεις (φρενα, σλαλομ κτλ) μαλλον κολακευουν αρκετα το νεοφερμενο.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Το συγκριτικο, με το νεο τροπο αναλυτικης παρουσιασης, πραγματι πολυ κατατοπιστικο. Μπραβο, πιστευω τα τεστ σ'αυτο το δρομο πρεπει να πανε.Μια μονο παρατηρηση: Η Οπελ εστειλε αυτοκινητο με λαστιχα M+S. Και το περιοδικο ομως πηγε στο αλλο ακρο και φορεσε τα 'υπερλαστιχα', οταν τα αλλα 3 (υποθετω) φορουν καποια αθλια πρωτης τοποθετησης. Σε συνδυασμο με το οτι το Κορσα ειναι στη σπορ εκδοση, τα συμπερασματα και καποιες μετρησεις (φρενα, σλαλομ κτλ) μαλλον κολακευουν αρκετα το νεοφερμενο.
ξαναδιαβασε το
-
Ερωτηση
Γιατι δε μετράνε πλέον στο Ελληνικό?
-
Διαβαζοντας το περιοδικο απο τα τελη της δεκαετια του 80 το εχω πλεον ενσωματωσει στην ζωη μου οντας αναγνωστης ολων των τευχων εκτοτε. Στο τελευταιο ομως τευχος (που μου αρεσε παραυτα πολυ...) ειδα κατι που μου εκανε εντυπωση. 8 σελιδες αφιερωμα στα νεα Bentley και στο εργοστασιο στο κρου... Θα μου πειτε που ειναι το κακο...Μηπως αυτο εχει σχεση με την εκπροσωπηση της Bentley στην Ελλαδα απο μεγαλη εισαγωγικη εταιρεια που επισης εκπροσωπει γερμανικη βιομηχανια αυτοκινητων; Μηπως τελικα καποιοι δικαιωνονται οταν μιλουν για στροφη του περιοδικου προς..Γερμανια μερια; Αυτο με θλιβει διοτι οπως προανεφερα το περιοδικο αποτελει κομματι της ζωης μου τοσα χρονια(ως αναγνωστης...) και δεν θελω να σταματησω να το διαβαζω απο την αλλη ομως θεωρω σωστη την κριτικη...Θα ηθελα να διαβασω αποψεις σχετικα με αυτο.[/b]
-
Διαβαζοντας το περιοδικο απο τα τελη της δεκαετια του 80 το εχω πλεον ενσωματωσει στην ζωη μου οντας αναγνωστης ολων των τευχων εκτοτε. Στο τελευταιο ομως τευχος (που μου αρεσε παραυτα πολυ...) ειδα κατι που μου εκανε εντυπωση. 8 σελιδες αφιερωμα στα νεα Bentley και στο εργοστασιο στο κρου... Θα μου πειτε που ειναι το κακο...Μηπως αυτο εχει σχεση με την εκπροσωπηση της Bentley στην Ελλαδα απο μεγαλη εισαγωγικη εταιρεια που επισης εκπροσωπει γερμανικη βιομηχανια αυτοκινητων; Μηπως τελικα καποιοι δικαιωνονται οταν μιλουν για στροφη του περιοδικου προς..Γερμανια μερια; Αυτο με θλιβει διοτι οπως προανεφερα το περιοδικο αποτελει κομματι της ζωης μου τοσα χρονια(ως αναγνωστης...) και δεν θελω να σταματησω να το διαβαζω απο την αλλη ομως θεωρω σωστη την κριτικη...Θα ηθελα να διαβασω αποψεις σχετικα με αυτο.[/b]
-
Οφειλεται στο γεγονος οτι ο νεος διευθυντης ειναι παλιός δημοσιογράφος και ξέρει ότι τα περιοδικά θέλουν τέτοια άρθρα και άρα τους πρόσφερε το ταξίδι που φυσικά ήταν καταπληκτικό για να προβάλει τη μάρκα του.
Γι αυτό και πηγε ο Σταυροπουλος που είναι ψηλα στη λίστα των τροχών σαν στέλεχοςΣτα καλά ταξίδια πάνε οι πιο καλοί... (δεν είναι και λίγο να οδηγήσεις μία bentley....στο ασπεν!!!!) To ασπεν είναι το φοβερό μέρος που γυρίσανε το ηλιθιος και ο πανηλιθιος
Αν κατάλαβα καλά κανένα άλλο περιοδικό δε πήγε από Ελλάδα (εννοω αμιγώς Ελληνικό Περιοδικό). Τωρα, εμένα μου άρεσε το άρθρο, δε ξέρω πόσο θα αρέσει στα άλλα περιοδικά...
- Δωσανε στους τροχούς το 2λιτρο renault για 3 χρόνια...? Αυτό είναι καλό ή κακό?
Αν όλες οι άλλες εταιρίες κάνουν το ίδιο τι σημαίνει για το περιοδικό? Θα υποχρεούται να έχει 1 σελίδα σε κάθε τεύχος για τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου (και του κάθε αυτοκινήτου που παίρνει για μαρκάς διαρκείας τεστ) και πόσες τέτοιες σελίδες μπορεί να έχει?
Το θέλουν οι τροχοί αυτό. Γιατί μπορεί να τους δώσουν και το ACCENT για 3 χρόνια και ... Θεεε μου ποιος θα το οδηγεί για 3 χρόνια!!!!! από τους δημοσιογράφους.... Καλύτερα να τους κλέισουν σε συγκρουόμενα τσάμπα για 3 χρόνια
- Δωσανε στους τροχούς το 2λιτρο renault για 3 χρόνια...? Αυτό είναι καλό ή κακό?
-
Πρέπει να κρατούνται κάποιες τυπικές απόστάσεις προς τους κατασκευαστές. Υπήρχαν στιγμές τα τελευταία χρόνια που οι τροχοί μου φαινόταν σα θυγατρική της renault και της toyota.
-
Βρήκα το συγκριτικό πολύ καλό και πλήρες. Συνεχίζονται όμως κάποιες εκφράσεις που δημιουργούν σύγχυση δυστυχώς συχνά (σε προσπάθειες σύγκρισης πολλαπλών δυνατοτήτων/χαρακτηριστικών στην ίδια πρόταση και με τρόπο που να κυλάει ο λόγος).
Μάλιστα στο σλάλομ αν θυμάμαι καλά, πρέπει να έχουν κάνει κάποιο λάθος (όχι το μόνο), άλλα δείχνουν οι οριζόντιες μπάρες και άλλα λέει το κείμενο σχετικά με Corsa-207.
Η σύγκριση ενός αυτοκινήτου σε ειδική σπορ έκδοση με 17άρες (Corsa) δυστυχώς δυναμιτίζει το συγκριτικό. Είναι αναμενόμενες οι καλύτερες επιδόσεις σε φρένα, σλάλομ κλπ αλλά και οι χειρότερες σε κατανάλωση ενώ δημιουργούνται αμφιβολίες για τις υπόλοιπες αλλά και για το τί ισχύει επί δίκαιας σύγκρισης.... Εκτιμώ φυσικά ότι μπήκαν άλλα λάστιχα στο αυτοκίνητο με Μ+S αλλά νομίζω ότι το ίδιο έπρεπε να γίνει και για το Corsa.
Επίσης θα έπρεπε να είχαν και το Fiesta και το Ibiza/Polo.... αλλά τέτοιες ελλείψεις δυστυχώς είναι συχνές και καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν.Για το θέμα των πινάκων των τεχνικών χαρακτηριστικών μάλλον πρόκειται για την περίπτωση φωνή βοώντος εν τη ερήμω..... ή στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.... εμείς παραπονιόμαστε και οι 4Τ μας γράφουν... Μια και δεν μου αρέσουν οι υβριστικές θέσεις που όμως θα απέδιδαν την αγανάκτησή μου για το θέμα θα χρησιμοποιήσω μια κλίμακα βαθμού ικανοποίησης (0-10 με 10 το καλύτερο) όπου θέτω τους πίνακες κάπου στο 3/10.
-
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 294#715294
σε σχέση με το car of the year 2007 και όχι το Ελληνικό car of the year
δε πρεπει οι τροχοι να διοργανώσουν ένα άρθρο με όλα αυτά τα αμάξια ...
ή ακόμη μία εκδήλωση στα μεγαρα και να το βάλουν στο τεύχος τους....
λέω τώρα...
Πολλοι θα θέλανε να διαβάσουν κάτι τέτοιο και πολύ από εμας θα θέλανε να πάνε.... να οδηγήσουν τα car of the year -
Αυτό γινόταν για αρκετά χρόνια. Μάλιστα υπάρχουν και Φορουμάδες που κέρδισαν αυτοκίνητο σε τέτοια εκδήλωση...
-
αυτό ήταν στα αριστεία και είχε κερδίσει κάποιος ένα type-r
Τωρα λέω για τα πραγματικά car of the year...Εκει ήταν GTI νομίζω.... μόνο
-
Καλο το τευχος
Καλυτερο απο προηγουμενα τουλαχιστον...
Επιτελους μια προσοχη στα everyday cars αν και - θα την πω την αμαρτια μου - αυτο το θεμα για την Bentley σε τι αποσκοπουσε δεν καταλαβα
Αν θελει καποιος τη γνωμη μου (που πρωταγορασα Τροχους στα μεσα των ειτιζ και επαιρνα συστηματικα μεχρι τα μεσα των ναιντιζ - τωρα κοιταω πρωτα το εξωφυλλο ) δε φτουραει η ιστορια με παρουσιασεις/δοκιμες/συγκρισεις των αυτοκινητων του 5%... Παλια δεν ηταν ετσι...
Τουλαχιστον το συγκριτικο των μικρων ηταν πολυ καλο και με απροσμενο αποτελεσμα! Ε Krus?
Επισης ο Σταθης ειναι μια οαση (οχι μονο στους Τροχους, γενικοτερα)Α! Το συγκεκριμενο Εν Λευκω θα το χω διαβασει ισαμε 1.234.567 φορες... Κουραση....
-
μια παρατηρηση :
διαβασα οτι οδηγηθηκε το καινουργιο Mini cooper....
και γραφετε οτι το ''παλιο'' μινι (προηγουμενο) ειχε στον πισω αξονα ψαλιδια......
πισω ΕΙΧΕ πολλαπλους συνδεσμους με αξονα Ζ....
-
Και το καινούργιο επίσης...Εκτός αν απο την προηγούμενη παρουσιάση ( τεύχος Σεπτεμβρίου ) αλλάξε η ανάρτηση. Επίσης στο ίδιο τεύχος αναφέρεται μείωση 9 και όχι 6 κιλών στο βάρος της πίσω ανάρτησης
-
Αγαπητό προσωπικό των 4Τ
Επανέρχομαι με αναφορά στις ακριβείς μετρήσεις
επιδόσεων (0-100) για τα σούπερμίνι μοντέλα που δοκιμάστηκαν
(Peugeot 207, Renault Clio, Fiat Gr.Punto)
στο τεύχος του Οκτωβρίου και τις συγκρίνω με μετρήσεις
των ίδιων μοντέλων που δοκιμάστηκαν σε προηγούμενα τεύχη:Μετρήσεις επιδόσεων 0-100 (δλ):
**PEUGEOT 207 14.4 (τευχος 433) - 13.9 (τευχος 429) = +0.5 διαφορά
RENAULT CLIO 12.8 (τευχος 433) - 11.9 (τευχος 429) = +0.9 διαφορά
FIAT GR PUNTO 13.8 (τευχος 433) - 12.9 (τευχος 428) = +0.9 διαφορά **ΠΟΥ οφείλεται η τόση μεγάλη απόκλιση στις μετρήσεις?
Μετρήσατε τα 0-100 στα προαναφερθέντα μοντέλα με
4 άτομα και αποσκευές 80 κιλών όπως γράφετε ή
με 2 άτομα όπως κάνετε σε κάθε τεύχος?
(δεν διευκρινίζεται για τις μετρήσεις 0-100)Εχοντας διαβάσει όλα τα τευχη των 4Τ από το 1984,
μόνο μια ακόμη φορά είχε παρατηρηθεί αρκετή διαφορά
(αδικαιολόγητη) μεταξύ μετρήσεων τεστ σε δυο διαφορετικά
τευχη του ίδιου μοντέλου (Citroen ZX).Τότε είχε αποδοθεί
από τους συντάκτες σε υπερβαρο δοκιμαστή..Τωρα?Σαν έγκυρο αυτοκινητιστικό περιοδικό του χώρου ΟΦΕΙΛΕΤΕ
στους αναγνώστες σας μια τεκμηριωμένη απάντηση ΠΟΥ
τελως πάντων αποδίδετε αυτες τις τόσο μεγάλες αποκλίσεις
στις μετρήσεις των μοντέλων που δοκιμάσατε..Ελπίζω στο παρόν post να δοθεί απάντηση είτε μέσα από τις
σελίδες του περιοδικού είτε μέσα απο το forum και να μην
αγνοηθεί όπως το προηγούμενοΟ χρήστης dsaraf έγραψε:
..συγχαρητήρια κ από μένα για το συγκριτικό των 4άρων σούπερμίνι προς του 4τροχούς..Το πιο ολοκληρωμένο τεστ που έχω διαβάσει.Όμως κάτι δε μου κατσε καλά στις επιδόσεις των αυτοκινήτων με 2 άτομα..Πως είναι δυνατόν οι επιδόσεις των clio, 207 να χειροτέρεψαν τόσο πολύ σε σύγκριση με προηγούμενο τεστ?
Στα 0-100 για τα δυο συγκεκριμένα μοντέλα η διαφορά είναι 1 δλ, και στα ρεπρίζ 0.6-0.7 δλ προς το χειρότερο σε σύγκριση με μετρήσεις σε προηγούμενο τεύχος. Γράψτε μας παρακαλώ μια εξήγηση! Οφείλεται στους κινητήρες? Στη θερμοκρασία? Στη βενζίνη? Στο βάρος των δοκιμαστών?Περιμένω μια επαρκή εξήγηση..
-
Μήπως οι δοκιμές έγιναν σε διαφορετικό μέρος? Πριν από κάποιους μήνες είχε διατεθεί ο χώρος του Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού στα περιοδικά για δοκιμές και μετρήσεις, κάτι που σταμάτησε αν άκουσα καλά πρόσφατα. Μάλιστα τότε είχε γίνει συζήτηση στο forum (αλλά νομίζω πως είχε αναφερθεί και στο ίδιο το περιοδικό) πως λόγω των διαφορετικών συντελεστών τριβής στον τάπητα, τα αποτελέσματα των δοκιμών θα έχουν διαφορές.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Μήπως οι δοκιμές έγιναν σε διαφορετικό μέρος? Πριν από κάποιους μήνες είχε διατεθεί ο χώρος του Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού στα περιοδικά για δοκιμές και μετρήσεις, κάτι που σταμάτησε αν άκουσα καλά πρόσφατα. Μάλιστα τότε είχε γίνει συζήτηση στο forum (αλλά νομίζω πως είχε αναφερθεί και στο ίδιο το περιοδικό) πως λόγω των διαφορετικών συντελεστών τριβής στον τάπητα, τα αποτελέσματα των δοκιμών θα έχουν διαφορές.εκτός από το 0-100, **διαφορές υπάρχουν και στις ρεπρίζ **(με 2 ατομα)
ανάμεσα στις μετρήσεις του τρεχοντος τεύχους και των παλιότερων της τάξης των 0.5δλ(207) και 0.6δλ(Clio) για τα 80-110 με 4η (και όχι μόνο , απλά παραθέτω αυτές αντιπροσωπευτικά). Οι μετρήσεις των ρεπρίζ, προφανώς δεν επηρεάζονται από το συντελεστή τριβής.. -
Δε μετρανε στο Ελλη νικό μάλλον γι αυτο....
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό