-
Περιπτωσεις νεων αγωνιζομενων που εχουν κανει την θυσια καθημερινου-αγωνιστικου αυτοκινητου δυσκολευονται λιγο με την κατασταση των δοκιμων. Προκειται περι θυσιας του να κυκλοφορεις με αγωνιστικο (αν κ οχι καθοροαιμο) προκειμενου να πας στην δουλεια σου, για καφε, καποια εκδρομη, σε καποια βραδυνη εξοδο, χωρις να εχεις καμια ανεση καθημερινου αυτοκινητου. Το κακο ειναι οτι δεν μπορει παντα να εχει στην διαθεση του καποιο δανεικο αυτοκινητο για να παει για δοκιμες. Βεβαια πιστευω οτι αυτοι κ πολυ πιο προσεκτικοι ειναι στις δοκιμες τους μια κ δεν νομιζω πως θελουν να προκαλεσουν κ επισης ειναι λιγοι αυτοι που με καθημερινο-αγωνιστικο πανε για πρωτια στην κατηγορια τους. Αραγε εχουν τετοιο πλεονεκτημα γραφοντας με το ημι-αγωνιστικο τους?
-
Kai na exoun, to xanoun ston agwna apo ta agwnistika.
Allwste uparxoun 'moularia' gia anagnwriseis pou einai pio agwnistika apo opoiodhpote agwnistiko pou exw tre3ei...
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Περιπτωσεις νεων αγωνιζομενων που εχουν κανει την θυσια καθημερινου-αγωνιστικου αυτοκινητου δυσκολευονται λιγο με την κατασταση των δοκιμων. Προκειται περι θυσιας του να κυκλοφορεις με αγωνιστικο (αν κ οχι καθοροαιμο) προκειμενου να πας στην δουλεια σου, για καφε, καποια εκδρομη, σε καποια βραδυνη εξοδο, χωρις να εχεις καμια ανεση καθημερινου αυτοκινητου. Το κακο ειναι οτι δεν μπορει παντα να εχει στην διαθεση του καποιο δανεικο αυτοκινητο για να παει για δοκιμες. Βεβαια πιστευω οτι αυτοι κ πολυ πιο προσεκτικοι ειναι στις δοκιμες τους μια κ δεν νομιζω πως θελουν να προκαλεσουν κ επισης ειναι λιγοι αυτοι που με καθημερινο-αγωνιστικο πανε για πρωτια στην κατηγορια τους. Αραγε εχουν τετοιο πλεονεκτημα γραφοντας με το ημι-αγωνιστικο τους?Το πρόβλημα όμως είναι πως ο κανονισμός πρέπει να είναι γενικός και να περιλαμβάνει και αυτούς που έχουν ένα αυτοκίνητο και πάνε με αυτό αγώνες - δουλειά, και αυτούς που πάνε με το αγωνιστικό δοκιμές και προκαλούν μέχρι αηδίας την τοπική κοινωνία Τι να γίνει δηλ., όποιος έχει εισόδημα κάτω από τόσο να επιτρέπεται να πηγαίνει με το αγωνιστικό αναγνωρίσεις ?
Δυσκολεύομαι πάντως να πιστέψω πως ΔΥΟ άνθρωποι (διότι δεν γράφει μόνος του ο οδηγός ) δεν μπορούν να βρουν ΕΝΑ κανονικό αυτοκίνητο να πάνε να γράψουν... (άντε να νοικιάσουν και καμία φορά, αλλά μόνο ως εξαίρεση)
-
ρε παιδιά, ποιος αγωνιζόμενος που το έχει καθημερινό αγωνιστικό πάει να γράψει με το καθημερινό αγωνιστικό του ???????????????????
ρωτάω γιατί εγώ και ο hannibal τοποθετηθήκαμε....
όσο για την ερώτηση του nass, πολύ χαριτωμένα θα πω πως εγώ έχω... καθημερινό αγωνιστικό και με αυτό δεν πάω αναγνωρίσεις και πως ο συνοδηγός έχει ... Evo οπότε και αυτό απαγορεύεται για τις αναγνωρίσεις (turbo 4x4).
η λύση είναι να βουτάμε ένα micra της αδερφής του και το 206 του αδερφού μου, αλλά τώρα τελευταία με τόσους αγώνες μας τα έχουν μαζεμένα και έχουμε δράματα κάθε φορά που πρέπει να πάρουμε αυτοκίνητο -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Περιπτωσεις νεων αγωνιζομενων που εχουν κανει την θυσια καθημερινου-αγωνιστικου αυτοκινητου δυσκολευονται λιγο με την κατασταση των δοκιμων. Προκειται περι θυσιας του να κυκλοφορεις με αγωνιστικο (αν κ οχι καθοροαιμο) προκειμενου να πας στην δουλεια σου, για καφε, καποια εκδρομη, σε καποια βραδυνη εξοδο, χωρις να εχεις καμια ανεση καθημερινου αυτοκινητου. Το κακο ειναι οτι δεν μπορει παντα να εχει στην διαθεση του καποιο δανεικο αυτοκινητο για να παει για δοκιμες. Βεβαια πιστευω οτι αυτοι κ πολυ πιο προσεκτικοι ειναι στις δοκιμες τους μια κ δεν νομιζω πως θελουν να προκαλεσουν κ επισης ειναι λιγοι αυτοι που με καθημερινο-αγωνιστικο πανε για πρωτια στην κατηγορια τους. Αραγε εχουν τετοιο πλεονεκτημα γραφοντας με το ημι-αγωνιστικο τους?
Το πρόβλημα όμως είναι πως ο κανονισμός πρέπει να είναι γενικός και να περιλαμβάνει και αυτούς που έχουν ένα αυτοκίνητο και πάνε με αυτό αγώνες - δουλειά, και αυτούς που πάνε με το αγωνιστικό δοκιμές και προκαλούν μέχρι αηδίας την τοπική κοινωνία Τι να γίνει δηλ., όποιος έχει εισόδημα κάτω από τόσο να επιτρέπεται να πηγαίνει με το αγωνιστικό αναγνωρίσεις ?
Δυσκολεύομαι πάντως να πιστέψω πως ΔΥΟ άνθρωποι (διότι δεν γράφει μόνος του ο οδηγός ) δεν μπορούν να βρουν ΕΝΑ κανονικό αυτοκίνητο να πάνε να γράψουν... (άντε να νοικιάσουν και καμία φορά, αλλά μόνο ως εξαίρεση)
Εδω με δυσκολία βρίσκεις συνοδηγό....θα του πάρεις και το αυτοκίνητο;
Και τι γίνεται στις αναβάσεις;Όπως και να έχει η απαγόρευση των αγωνιστικών είναι λάθος. Αντιπροσωπεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη φοβία το κόμπλεξ και όλη την έλλειψη γνώσης της κοινωνίας μας για το αυτοκίνητο.
Ένα GrN (Ν1-Ν3+national) δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να κάνει αναγνωρίσεις και θα έλυνε πραγματικά τα χέρια σε τόσες πολλές συμμετοχές.....
Κάνει θόρυβο; Χε....κε η φοράδα στο αλώνι λέω εγώ. Ας τους υποχρεώσει η ΕΛΠΑ όταν πάνε για δοκιμές με το αγωνιστικό να φοράνε μαμα εξάτμιση και καταλύτη. (2 βίδες είναι όχι παραπάνω)
Αν λοιπόν βρεθεί επιτέλους ο τρόπος για να τηρούνται οι νόμοι και οι κανόνες για τις αναγνωρίσεις δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα ακόμα και με αγωνιστικά.
Και αυτό φυσικά δεν θα γίνει ποτέ αν δεν πέσουν άγριες καμπάνες σε όσους σήμερα τους γράφουν τους κανόνες όπου θέλουν...Φυσικά έχουμε πολύ μεγάλη πλάκα σαν λαός. Όλοι ξέρουν τους 5 νταβατζήδες ...κανένας πολιτικός δεν έχει το θάρρος να τους ονομάσει.
όλοι ξέτουν τους 5-10 που τα κάνουν κόλαση στις δοκιμές...κανένας διοικούντας δεν έχει το θάρρος (για να μην πω την άλλη λέξη) να τους στείλει σπίτι τους για αρκετό καιρό ή για πάντα...και μετά να δούμε ποιος θα μπαίνει αντίθετα ρεύματα, θα πέφτει πάνω σε παπούδες κλπ κλπ. -
Ο χρήστης takinen έγραψε:
...Φυσικά έχουμε πολύ μεγάλη πλάκα σαν λαός. Όλοι ξέρουν τους 5 νταβατζήδες ...κανένας πολιτικός δεν έχει το θάρρος να τους ονομάσει.
όλοι ξέτουν τους 5-10 που τα κάνουν κόλαση στις δοκιμές...κανένας διοικούντας δεν έχει το θάρρος (για να μην πω την άλλη λέξη) να τους στείλει σπίτι τους για αρκετό καιρό ή για πάντα...και μετά να δούμε ποιος θα μπαίνει αντίθετα ρεύματα, θα πέφτει πάνω σε παπούδες κλπ κλπ.Σωστός! Απλώς μετά τους 5-10 μας φυτρώνουν και νέα φυντάνια!
-
Εδω με δυσκολία βρίσκεις συνοδηγό....θα του πάρεις και το αυτοκίνητο;Τι 'θα του πάρεις το αυτοκίνητο' ? Για ράλι μιλάμε, με το συνοδηγό κάνεις αναγνωρίσεις (εκτός και αν το ξεχνάμε )...
Και τι γίνεται στις αναβάσεις;
Τι να γίνεται ? ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι αναγνωρίσεις στις αναβάσεις...
Όπως και να έχει η απαγόρευση των αγωνιστικών είναι λάθος. Αντιπροσωπεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη φοβία το κόμπλεξ και όλη την έλλειψη γνώσης της κοινωνίας μας για το αυτοκίνητο.
Οχι, δεν έχεις δίκιο. Δεν ξέρεις βέβαια τα πράγματα από την πλευρά του οργανωτή, αλλά σε βεβαιώνω πως οι τοπικές κοινωνίες όταν δεν θέλουν 'τα ράλια' έχουν δίκιο: δεν τους αφήνουμε να πάνε στα χωράφια τους και τα ζώα τους, τρέχουμε σαν τρελλοί στους δρόμους του χωριού τους, κάνουμε φασαρία κτλ. κτλ. Μάχη κάνουν οι οργανωτές τις περισσότερες φορές (συχνά συνοδευόμενη από ανταλλάγματα...) να πείσουν τους δημάρχους να περάσει ο αγώνας. Το τελευταίο που θέλουν λοιπόν οι αγώνες είναι 'αγωνιστικά αυτοκίνητα' (= φασαρία, τρέχουν, ρολ μπαρ τα προφανή χαρακτηριστικά) στην περιοχή όχι 1-2 εβδομάδες πριν αλλά 3 μήνες πριν. Είναι θέμα εικόνας των αγώνων και αποδοχής τους από τις τοπικές κοινωνίες.
Ένα GrN (Ν1-Ν3+national) δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να κάνει αναγνωρίσεις και θα έλυνε πραγματικά τα χέρια σε τόσες πολλές συμμετοχές.....
Μα έτσι είναι και τώρα. Αλλά χωρίς το ρολ-κέιτζ.
Και πάνω από το συμφέρον των 'πολλών συμμετοχών' υπάρχει και το γενικότερο συμφέρον των αγώνων...
Κάνει θόρυβο; Χε....κε η φοράδα στο αλώνι λέω εγώ.
Δεν ξυπνάνε εσένα τα αγωνιστικά στις 2 το πρωί στην ορεινή Ναυπακτία...
Ας τους υποχρεώσει η ΕΛΠΑ όταν πάνε για δοκιμές με το αγωνιστικό να φοράνε μαμα εξάτμιση και καταλύτη. (2 βίδες είναι όχι παραπάνω)
Μάλλον δεν ξέρεις τι έγινε όταν ζητήθηκε από τους αγωνιζόμενους να βάλουν καταλύτες στα αγωνιστικά τους
Αν λοιπόν βρεθεί επιτέλους ο τρόπος για να τηρούνται οι νόμοι και οι κανόνες για τις αναγνωρίσεις δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα ακόμα και με αγωνιστικά.
Και παρκαρισμένο, ένα αγωνιστικό προκαλεί περισσότερο από ένα κανονικό.
Και αυτό φυσικά δεν θα γίνει ποτέ αν δεν πέσουν άγριες καμπάνες σε όσους σήμερα τους γράφουν τους κανόνες όπου θέλουν...
Φυσικά έχουμε πολύ μεγάλη πλάκα σαν λαός. Όλοι ξέρουν τους 5 νταβατζήδες ...κανένας πολιτικός δεν έχει το θάρρος να τους ονομάσει.
όλοι ξέτουν τους 5-10 που τα κάνουν κόλαση στις δοκιμές...κανένας διοικούντας δεν έχει το θάρρος (για να μην πω την άλλη λέξη) να τους στείλει σπίτι τους για αρκετό καιρό ή για πάντα...και μετά να δούμε ποιος θα μπαίνει αντίθετα ρεύματα, θα πέφτει πάνω σε παπούδες κλπ κλπ.Σε αυτά έχεις 1000% δίκιο!
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
όσο για την ερώτηση του nass, πολύ χαριτωμένα θα πω πως εγώ έχω... καθημερινό αγωνιστικό και με αυτό δεν πάω αναγνωρίσεις και πως ο συνοδηγός έχει ... Evo οπότε και αυτό απαγορεύεται για τις αναγνωρίσεις (turbo 4x4).
η λύση είναι να βουτάμε ένα micra της αδερφής του και το 206 του αδερφού μου, αλλά τώρα τελευταία με τόσους αγώνες μας τα έχουν μαζεμένα και έχουμε δράματα κάθε φορά που πρέπει να πάρουμε αυτοκίνητοΝα δώσει ο συνοδηγός σου το Evo στην αδελφή του
Σοβαρά τώρα, βλέπεις πως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά ? Το πρόβλημα είναι κυρίως αν θέλει κανείς να πάει να 'κατασκηνώσει' στις ειδικές, ενδεχομένως και χωρίς τον συνοδηγό του.
Μην ξεχνάμε πως αυτοί που κάνουν παράνομες δοκιμές με x χλμ/ώρα τώρα, αν επιτρέπεται να κυκλοφορούν με τα αγωνιστικά (= έξτρα αίσθημα ασφάλειας με τα κέιτζ και τα μπάκετ-ζώνες), θα κάνουν με 2x χλμ/ώρα.
-
Λοιπόν, το πρόβλημα (μου) έχει ως εξής:
Είμαι νέος οδηγός και σκέφτομαι να συμμετάσχω στο Παλλάδιο. Διαδικασία αναγνωρίσεων και σημειώσεων δεν έχω ξαναπεράσει.
Αυτό σημαίνει (φαντάζομαι) ότι όταν θα κάνω το πρώτο πέρασμα τις επίσημες ημέρες αναγνωρίσεων (και όχι δοκιμών όπως τις αναφέρουν μερικοί, πράγμα που δείχνει ποια εικόνα έχει εντυπωθεί πλέον στην συνείδηση των αγωνιζόμενων, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), θα πηγαίνω ιδιαίτερα αργά ώστε αφενός να σκεφτώ τι θα πω στον συνοδηγό να γράψει, αφετέρου ο συνοδηγός μου (εξίσου άπειρος με εμένα) να κρατήσει τις 'σωστές' σημειώσεις.
Με τους άλλους, τους έμπειρους, να έρχονται πλακωμένοι φαντάζομαι θα υπάρχουν αρκετές πιθανότητες ατυχήματος ....
Και με καμιά 80αριά αυτοκίνητα τις ίδιες τρείς ημέρες ....Δεν θα μπορούσε άραγε να υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες για κάθε πλήρωμα για διαδικασία αναγνωρίσεων; Π.χ. για δυό ώρες την Παρασκευή τόσο του μήνα, τάδε ειδική, αναγνωρίσεις για δέκα αυτοκίνητα κατηγορίας Ν1, τις επόμενες δύο για άλλα δέκα κ.λ.π.
Και φαντάζομαι θα ήταν και πιο εύκολη η αστυνόμευση. -
Φίλε gvala, επειδή τυγχάνω κριτής, θα σου απαντήσω στο τελευταίο ότι όχι, δεν είναι εύκολη η αστυνόμευση. Δεν μπορούν να υπάρχουν κριτές για ένα ολόκληρο μήνα, κάθε Παρασκευή στις ειδικές, για τον απλούστατο λόγο ότι οι αγώνες είναι το χόμπι μας, ενώ το επάγγελμά μας είναι άλλο. Καταλαβαίνεις.
Οσο για το ότι θα υπάρχουν 80 αυτοκίνητα στην ειδική με κίνδυνο ατυχήματος, δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος όταν υπάρχουν 80, 100 ή 200 αυτοκίνητα σε μια διαδρομή μήκους 8, 9 ή 15 χιλιομέτρων, όταν όλοι σέβονται τον ΚΟΚ και τους συναθλητές τους.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
όταν όλοι σέβονται τον ΚΟΚ και τους συναθλητές τους.Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα διάφορα threads, μάλλον κανείς καταλαβαίνει ότι η έλλειψη σεβασμού (από λίγους, έστω) είναι ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα του χώρου.
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
όταν όλοι σέβονται τον ΚΟΚ και τους συναθλητές τους.
Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα διάφορα threads, μάλλον κανείς καταλαβαίνει ότι η έλλειψη σεβασμού (από λίγους, έστω) είναι ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα του χώρου.
Πού νά'βλεπες στό σπρίντ στήν Βέροια,τό πρωί τού αγώνα,τόν τύπο μέ τήν μαύρη BMW πού μέ προσπέρασε πάνω σέ 'τυφλή' δεξιά,καί ήρθε αντιμέτωπος μέ ένα Lada Niva κάποιου πού κατέβαινε.
Στό 'παρα-τσάκ' γλυτώσανε!!! -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα διάφορα threads, μάλλον κανείς καταλαβαίνει ότι η έλλειψη σεβασμού (από λίγους, έστω) είναι ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα του χώρου.
Και όχι μόνο του συγκεκριμένου χώρου!Σωστός Γιάννη,αν και νομίζω ότι είναι πρακτικά αδύνατον να μην αναγκαστείτε να περάσετε με τα δικά σας αυτοκίνητα από τις ειδικές για να πάρετε μια πρώτη ιδέα του τι σας περιμένει!! (..και δεν εννοώ εμάς στην πρώτη στροφή!! )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τι 'θα του πάρεις το αυτοκίνητο' ? Για ράλι μιλάμε, με το συνοδηγό κάνεις αναγνωρίσεις (εκτός και αν το ξεχνάμε )...Έχοντας ζήσει τη διαδικασία από μέσα είμαι σε θέση να γνωρίζω πως είναι απίστευτα δύσκολο να βρεις συνοδηγό (όσο τουλάχιστον δεν είσαι και πολύ μέσα στα πράγματα) Μάλιστα σε ηλικίες κάτω των 25 βασιλεύει η αντίληψη (καλώς ή κακώς αδιάφορο) οτί το αυτοκίνητο και τη γκόμενα δεν τη δανείζεις για κανένα λόγο. Ούτε για αναγνωρίσεις ακόμα και με εσένα δίπλα....ΕΤΣΙ είναι και το γράφω για να μην μιλάμε εντελώς από θεωρητικής βάσης. Όταν θέλεις να αναπτύξεις ένα άθλημα πρέπει να κοιτάς στα μάτια το πραγματικό target group και όχι το θεωρητικό.
Η θεώρηση λοιπόν 'έλα συνοδηγός και πάμε αναγνωρίσεις με το αυτοκίνητό σου' σε μικρές ηλικίες ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ.
Αντικίνητρο νούμερο 1 λοιπόν...Και τι γίνεται στις αναβάσεις;
Αντικίνητρο νούμερο 2 για οποιοδήποτε νέο....
Όπως και να έχει η απαγόρευση των αγωνιστικών είναι λάθος. Αντιπροσωπεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη φοβία το κόμπλεξ και όλη την έλλειψη γνώσης της κοινωνίας μας για το αυτοκίνητο.
Οχι, δεν έχεις δίκιο. Δεν ξέρεις βέβαια τα πράγματα από την πλευρά του οργανωτή, αλλά σε βεβαιώνω πως οι τοπικές κοινωνίες όταν δεν θέλουν 'τα ράλια' έχουν δίκιο: δεν τους αφήνουμε να πάνε στα χωράφια τους και τα ζώα τους, τρέχουμε σαν τρελλοί στους δρόμους του χωριού τους, κάνουμε φασαρία κτλ. κτλ. Μάχη κάνουν οι οργανωτές τις περισσότερες φορές (συχνά συνοδευόμενη από ανταλλάγματα...) να πείσουν τους δημάρχους να περάσει ο αγώνας. Το τελευταίο που θέλουν λοιπόν οι αγώνες είναι 'αγωνιστικά αυτοκίνητα' (= φασαρία, τρέχουν, ρολ μπαρ τα προφανή χαρακτηριστικά) στην περιοχή όχι 1-2 εβδομάδες πριν αλλά 3 μήνες πριν. Είναι θέμα εικόνας των αγώνων και αποδοχής τους από τις τοπικές κοινωνίες.
Δεν είναι τα παραπάνω καθαρό δείγμα φοβίας κόμπλεξ και έλλειψη γνώσης της κοινωνίας μας για το αυτοκίνητο;;;;
Και στην Ιταλία και στην Αγγλία γίνονται αγώνες...και κλείνουν χωράφια και δρόμοι. Ο μέσος τσοπάνος όμως στην Ιταλία λύνει και δένει καρμπιρατέρ σε χρόνο dt επειδή το αγαπάει και έχει μεράκι. Εδώ μεράκι δεν υπάρχει σίγουρα στην κοινωνία και από ότι φαίνεται δεν υπάρχει ούτε από οργανωτικής πλευράς. Παραδείγματα όσα θέλεις εκτός από το προφανές που συζητάμε δηλαδή την απαγόρευση των μικρών αγωνιστικών από τις αναγνωρίσεις..Ένα GrN (Ν1-Ν3+national) δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να κάνει αναγνωρίσεις και θα έλυνε πραγματικά τα χέρια σε τόσες πολλές συμμετοχές.....
Και πάνω από το συμφέρον των 'πολλών συμμετοχών' υπάρχει και το γενικότερο συμφέρον των αγώνων...
Δεν συμφωνώ. Οι αγώνες πρέπει να στρέφονται στο πως θα ανοιχτούν για να υπηρετήσουν μια κοινωνία. (Μην ξεχνάμε πως πρόκεται για απίστευτη απασχόληση που μπορεί να τραβήξει τη νεολαία μακριά από πολλα άλλα περίεργα)....Όχι πως θα κλειστούν στα τείχη τους για να γίνουν καλύτεροι.
Ας τους υποχρεώσει η ΕΛΠΑ όταν πάνε για δοκιμές με το αγωνιστικό να φοράνε μαμα εξάτμιση και καταλύτη. (2 βίδες είναι όχι παραπάνω)
Μάλλον δεν ξέρεις τι έγινε όταν ζητήθηκε από τους αγωνιζόμενους να βάλουν καταλύτες στα αγωνιστικά τους
Το έσπασες στα 2 και έχασες αυτό που ήθελα να πω. Εννοούσα πως τα αγωνιστικά (Ν1-Ν3+national) ΠΡΕΠΕΙ να επιτρέπονται στις αναγνωρίσεις με την προυπόθεση όταν πηγαίνουν εκεί να μην φορούν αγωνιστική εξάτμιση! Είναι πολυ εύκολη η αλλαγή μιας εξάτμισης, αφού είναι μόνο 2 βίδες και 10 λεπτά δουλειά...
Εύκολος τρόπος για να πηγαίνει κάποιος για δοκιμές με το αγωνιστικό του χωρίς να ξυπνάει και να προκαλέι κανέναν λοιπόν!
Όσο για το θέμα με τους καταλύτες η απάντηση είναι ...Ας σοβαρευτεί η ΕΛΠΑ κάποτε και ας κάνει ή να ζητήσει να της κάνουν μια περιβαλλοντική μελέτη για τις εκπομπές καυσαερίων των αγωνιστικών.
Αν υπάρχει θέμα τότε μπαίνουν καταλύτες και συζήτηση ΚΟΜΜΕΝΗ, αν δεν υπάρχει θέμα και είναι αμελητέο να εξαπολύεις λίγες εκατοντάδες ppm παραπάνω NOx και HC στα λαγκάδια, ας το αφήσει!Αν λοιπόν βρεθεί επιτέλους ο τρόπος για να τηρούνται οι νόμοι και οι κανόνες για τις αναγνωρίσεις δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα ακόμα και με αγωνιστικά.
Δεν νομίζω!!!!
Προκαλεί ...τι εννοείς προκαλεί; Ποιον; Τους κομπλεξικούς;;;
Προσωπικά αυτό που έχω δει είναι να γίνονται αντικείμενα προσοχής και θαυμασμού παρά πρόκλησης!!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Και όχι μόνο του συγκεκριμένου χώρου!Σωστός Γιάννη,αν και νομίζω ότι είναι πρακτικά αδύνατον να μην αναγκαστείτε να περάσετε με τα δικά σας αυτοκίνητα από τις ειδικές για να πάρετε μια πρώτη ιδέα του τι σας περιμένει!! (..και δεν εννοώ εμάς στην πρώτη στροφή!! )
Το πρόβλημά μου **δεν **είναι το να χρησιμοποιήσω το αυτοκίνητό μου για αναγνωρίσεις. Το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω να πάω στις ειδικές και να κρατήσω σημειώσεις (ο συνοδηγός, όχι εγώ) **χωρίς να κινδυνεύω **και χωρίς να είμαι υπό πίεση για να προσέχω τα άλλα αυτοκίνητα. Χρειάζομαι περισσότερη συγκέντρωση για την εκτίμηση του δρόμου από τους έμπειρους.
-
Τι 'θα του πάρεις το αυτοκίνητο' ? Για ράλι μιλάμε, με το συνοδηγό κάνεις αναγνωρίσεις (εκτός και αν το ξεχνάμε )...
Έχοντας ζήσει τη διαδικασία από μέσα είμαι σε θέση να γνωρίζω πως είναι απίστευτα δύσκολο να βρεις συνοδηγό (όσο τουλάχιστον δεν είσαι και πολύ μέσα στα πράγματα) Μάλιστα σε ηλικίες κάτω των 25 βασιλεύει η αντίληψη (καλώς ή κακώς αδιάφορο) οτί το αυτοκίνητο και τη γκόμενα δεν τη δανείζεις για κανένα λόγο. Ούτε για αναγνωρίσεις ακόμα και με εσένα δίπλα....ΕΤΣΙ είναι και το γράφω για να μην μιλάμε εντελώς από θεωρητικής βάσης. Όταν θέλεις να αναπτύξεις ένα άθλημα πρέπει να κοιτάς στα μάτια το πραγματικό target group και όχι το θεωρητικό.
Η θεώρηση λοιπόν 'έλα συνοδηγός και πάμε αναγνωρίσεις με το αυτοκίνητό σου' σε μικρές ηλικίες ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ.
Αντικίνητρο νούμερο 1 λοιπόν...Εσύ δεν είσαι που παρακάτω προσπαθείς να αλλάξεις την κοινωνία ? (θα πάμε και σε αυτό) Τι κάνεις για να αλλάξεις αυτό το πρόβλημα (δεν το φανταζόμουν πως ένας καυλωμένος να τρέξει πιτσιρικάς δεν μπορεί να βρει έναν αντίστοιχων 'φρονημάτων' αλλά τι να πω... ) ?
Επιπλέον, δεν καταλαβαίνω τι θα κάνεις για να κάνεις αναγνωρίσεις χωρίς συνοδηγό... Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι να κάνεις τη διαδρομή 100 φορές για να τη μάθεις απ΄ έξω -και από αυτές τις 100 δεν μπορώ να πιστέψω πως οι 50 δεν θα είναι σε ρυθμό αγώνα... Αυτό δηλ. που είναι το πρόβλημα των ράλι για το οποίο συζητάμε: οι συνοδηγοί 'σακιά με πατάτες' και οι οδηγοί 'αναβασάκηδες'.
Κακά τα ψέμματα: χωρίς συνοδηγό ράλι δεν κάνεις. Και άρα ούτε αναγνωρίσεις...
Και τι γίνεται στις αναβάσεις;
Αντικίνητρο νούμερο 2 για οποιοδήποτε νέο....
Και τι προτείνεις, να επιτρέπονται οι αναγνωρίσεις στις αναβάσεις, με αποτέλεσμα να γίνει η ζωή των κατοίκων της πχ. Πορταριάς ή της Αγ. Αννας (υπαρκτά χωριά με κανονικούς κατοίκους που πάνε στις δουλειές τους κάθε μέρα από τους δρόμους της εκάστοτε ανάβασης) επικίνδυνη (διότι μη μου πεις πως θα σέβονται όλοι οι αναγνωρίζοντες τον ΚΟΚ...) ? Ή να επιτρέπονται 'μόνο για τους νέους'...
Δεν είναι τα παραπάνω καθαρό δείγμα φοβίας κόμπλεξ και έλλειψη γνώσης της κοινωνίας μας για το αυτοκίνητο;;;;
Και σε τι θα βελτιωθεί το πρόβλημα αυτό με το να γίνονται αναγνωρίσεις με αγωνιστικά αυτοκίνητα, έστω και 'μικρά' ? Θα μειωθούν τα ατυχήματα μεταξύ αγωνιζομένων και τοπικών οδηγών ? Το αποκλείω (ανέφερα παραπάνω γιατί) Θα μειωθεί ο θόρυβος ? Ομοίως το αποκλείω. Θα μειωθεί η κίνηση στους δρόμους 'τους' ? Οχι. Οπότε ?
Και στο κάτω-κάτω, αν η κοινωνία μας έχει 'φοβία, κόμπλεξ και έλλειψη γνώσης για το αυτοκίνητο', πρώτα διορθώνεις αυτά τα προβλήματα (με εκπαίδευση, σωστή προβολή, φθηνούς αγώνες για να συμμετέχουν περισσότεροι κοκ., χώρια τα άλλα προβλήματα που δεν έχουν σχέση με τους αγώνες) και μετά 'τραβάς το σκοινί'. Στην παρούσα φάση (και σε κάθε φάση) οι αγώνες δεν έχουν συμφέρον να ζορίζουν τα πράγματα σε σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, τους συμφέρει ένα περισσότερο low profile. Το οποίο καθόλου δεν εξυπηρετείται από τις αναγνωρίσεις με αγωνιστικά.
Και στην Ιταλία και στην Αγγλία γίνονται αγώνες...και κλείνουν χωράφια και δρόμοι. Ο μέσος τσοπάνος όμως στην Ιταλία λύνει και δένει καρμπιρατέρ σε χρόνο dt επειδή το αγαπάει και έχει μεράκι. Εδώ μεράκι δεν υπάρχει σίγουρα στην κοινωνία και από ότι φαίνεται δεν υπάρχει ούτε από οργανωτικής πλευράς. Παραδείγματα όσα θέλεις εκτός από το προφανές που συζητάμε δηλαδή την απαγόρευση των μικρών αγωνιστικών από τις αναγνωρίσεις..
Αν ξέρεις από Ιταλία θα ξέρεις πως οι αναγνωρίσεις όπως τις έχεις στο μυαλό σου ΔΕΝ γίνονται. 3-4 περάσματα με κανονικό αυτοκίνητο ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΜΕΝΑ (ρώτα τον el-em). Αντίστοιχα παραδείγματα ένα σωρό. Αυτό το αντέχουν οι τοπικές κοινωνίες (και εκεί πρέπει να πάμε και στην Ελλάδα). Την ελληνικού τύπου ασυδοσία δεν αντέχουν (και αυτά που προτείνεις προς την κατεύθυνση της ασυδοσίας είναι).
Οσο για την αυτοκινητιστική κουλτούρα του Ελληνα, το είπα και παραπάνω, οι αγώνες είναι από τους τελευταίους παράγοντες που θα την αλλάξουν. Ας μπει η σχετική παιδεία πραγματικά στα σχολεία και ίσως σε 20 χρόνια να γίνουν τα πράγματα όπως θα τα θέλαμε.
Δεν συμφωνώ. Οι αγώνες πρέπει να στρέφονται στο πως θα ανοιχτούν για να υπηρετήσουν μια κοινωνία. (Μην ξεχνάμε πως πρόκεται για απίστευτη απασχόληση που μπορεί να τραβήξει τη νεολαία μακριά από πολλα άλλα περίεργα)....Όχι πως θα κλειστούν στα τείχη τους για να γίνουν καλύτεροι.
Θεωρία, φίλε μου. Επί του πρακτέου όμως ?
Το έσπασες στα 2 και έχασες αυτό που ήθελα να πω. Εννοούσα πως τα αγωνιστικά (Ν1-Ν3+national) ΠΡΕΠΕΙ να επιτρέπονται στις αναγνωρίσεις με την προυπόθεση όταν πηγαίνουν εκεί να μην φορούν αγωνιστική εξάτμιση! Είναι πολυ εύκολη η αλλαγή μιας εξάτμισης, αφού είναι μόνο 2 βίδες και 10 λεπτά δουλειά.
Εύκολος τρόπος για να πηγαίνει κάποιος για δοκιμές με το αγωνιστικό του χωρίς να ξυπνάει και να προκαλέι κανέναν λοιπόν!Κάνεις λάθος. Αν βάλεις απλό καταλύτη σε ένα αυτοκίνητο με αγωνιστικό μη καταλυτικό 'πρόγραμμα', μάλλον θα τον εξοντώσεις. Πρέπει να βάλεις αγωνιστικό καταλύτη με το αντίστοιχο πρόγραμμα και μετά πάει αλλού η ιστορία.
Και αν εσύ είσαι διατεθειμένος να βάζεις-βγάζεις εξάτμιση κάθε φορά που τρέχεις, ίσως άλλοι να μην είναι.
Όσο για το θέμα με τους καταλύτες η απάντηση είναι ...Ας σοβαρευτεί η ΕΛΠΑ κάποτε και ας κάνει ή να ζητήσει να της κάνουν μια περιβαλλοντική μελέτη για τις εκπομπές καυσαερίων των αγωνιστικών.
Αν υπάρχει θέμα τότε μπαίνουν καταλύτες και συζήτηση ΚΟΜΜΕΝΗ, αν δεν υπάρχει θέμα και είναι αμελητέο να εξαπολύεις λίγες εκατοντάδες ppm παραπάνω NOx και HC στα λαγκάδια, ας το αφήσει!Μεγάλη ιστορία, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ας το αφήσουμε γιατί είναι off topic.
Δεν νομίζω!!!!
Προκαλεί ...τι εννοείς προκαλεί; Ποιον; Τους κομπλεξικούς;;;
Προσωπικά αυτό που έχω δει είναι να γίνονται αντικείμενα προσοχής και θαυμασμού παρά πρόκλησης!!!Κομπλεξικοί-ξε κομπλεξικοί, εξ΄ αιτίας τους του χρόνου μπορεί ο αγώνας να μην περάσει από το χωριό τους. Και αυτό πρέπει να το λογαριάσεις, δεν μπορείς να το αψηφάς.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
[
Και στο κάτω-κάτω, αν η κοινωνία μας έχει 'φοβία, κόμπλεξ και έλλειψη γνώσης για το αυτοκίνητο', πρώτα διορθώνεις αυτά τα προβλήματα (με εκπαίδευση, σωστή προβολή, φθηνούς αγώνες για να συμμετέχουν περισσότεροι κοκ., χώρια τα άλλα προβλήματα που δεν έχουν σχέση με τους αγώνες) και μετά 'τραβάς το σκοινί'. Στην παρούσα φάση (και σε κάθε φάση) οι αγώνες δεν έχουν συμφέρον να ζορίζουν τα πράγματα σε σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, τους συμφέρει ένα περισσότερο low profile. Το οποίο καθόλου δεν εξυπηρετείται από τις αναγνωρίσεις με αγωνιστικά.Παιδιά αυτό είναι όλο το θέμα και έχεις απόλυτο δίκιο εδώ. Οι έλληνες αγωνιζόμενοι (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), δεν έχουν καταλάβει ότι και η ήττα είναι μέρος του αγώνα (συμβαίνει και σε άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά εδώ μιλάμε για αγώνες). Προτιμούν την εύκολη λύση. Θέλουν να κλέβουν με το άλλοθι ότι οι άλλοι κλέβουν περισσότερο.
Ας ξεπεραστούν αυτά τα κομπλεξ και ας πάρουμε μετά ένα μοντέλο αναγνωρίσεων από το εξωτερικό και ας το εφαρμόσουμε στην Ελλάδα. Μεχρι τότε θα γκρινιάζουμε όλοι. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Παιδιά αυτό είναι όλο το θέμα και έχεις απόλυτο δίκιο εδώ. Οι έλληνες αγωνιζόμενοι (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), δεν έχουν καταλάβει ότι και η ήττα είναι μέρος του αγώνα (συμβαίνει και σε άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά εδώ μιλάμε για αγώνες). Προτιμούν την εύκολη λύση. Θέλουν να κλέβουν με το άλλοθι ότι οι άλλοι κλέβουν περισσότερο.
Ας ξεπεραστούν αυτά τα κομπλεξ και ας πάρουμε μετά ένα μοντέλο αναγνωρίσεων από το εξωτερικό και ας το εφαρμόσουμε στην Ελλάδα. Μεχρι τότε θα γκρινιάζουμε όλοι.Γιατί έχω την εντύπωση ότι και ο Ιταλός (π.χ.) θέλει να κλέψει, αλλά δεν μπορεί ή έχει πολύ μεγάλο ρίσκο (μεγάλη πιθανότητα να τον πιάσουν και να φάει μεγάλη ποινή);
Αλλά εδώ απ' ότι φαίνεται, όλα συγχωρούνται, ή μάλλον χώνονται κάτω από το χαλί ... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επιπλέον, δεν καταλαβαίνω τι θα κάνεις για να κάνεις αναγνωρίσεις χωρίς συνοδηγό... Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι να κάνεις τη διαδρομή 100 φορές για να τη μάθεις απ΄ έξω -και από αυτές τις 100 δεν μπορώ να πιστέψω πως οι 50 δεν θα είναι σε ρυθμό αγώνα... Αυτό δηλ. που είναι το πρόβλημα των ράλι για το οποίο συζητάμε: οι συνοδηγοί 'σακιά με πατάτες' και οι οδηγοί 'αναβασάκηδες'.
Κακά τα ψέμματα: χωρίς συνοδηγό ράλι δεν κάνεις. Και άρα ούτε αναγνωρίσεις....
Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με ότι γράφω εγώ!
Αυτό που λέω είναι να επιτρέπονται στις αναγνωρίσεις μικρά αθόρυβα αγωνιστικά προκειμένου να διευκολύνονται όσοι δεν μπορούν να βρίσκουν δεύτερο αυτοκίνητο!
Τι σχέση έχουν όλα αυτά για 100 αναγνωρίσεις κλπ;;;;
Δεύτερον η θέση του κριτή δεν έχει καμία σχέση με τη θέση του νομοθέτη!Και τι προτείνεις, να επιτρέπονται οι αναγνωρίσεις στις αναβάσεις, με αποτέλεσμα να γίνει η ζωή των κατοίκων της πχ. Πορταριάς ή της Αγ. Αννας (υπαρκτά χωριά με κανονικούς κατοίκους που πάνε στις δουλειές τους κάθε μέρα από τους δρόμους της εκάστοτε ανάβασης) επικίνδυνη (διότι μη μου πεις πως θα σέβονται όλοι οι αναγνωρίζοντες τον ΚΟΚ...) ? Ή να επιτρέπονται 'μόνο για τους νέους'....
Η θέση του κριτή δεν έχει καμία σχέση με τη θέση του νομοθέτη! Το σημερινό είναι λάθος γιατί a priori αφήνει τους νέους πίσω ή τους καθιστά παράνομους.
Ας βρεί λύση όποιος είναι επιφορτισμένος με το καθήκον αυτό
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ.
Όσο δεν το λύνει θα έχουμε το δικαίωμα να τον αποκαλούμε όπως θέλουμε!
(Εσύ δηλαδή πιστεύεις πως για κάποιον που τρέχει για πρώτη φορά ever είναι αρκετά 3 σκέλη δοκιμαστικών για αγώνα ταχύτητας; )Και σε τι θα βελτιωθεί το πρόβλημα αυτό με το να γίνονται αναγνωρίσεις με αγωνιστικά αυτοκίνητα, έστω και 'μικρά' ? Θα μειωθούν τα ατυχήματα μεταξύ αγωνιζομένων και τοπικών οδηγών ? Το αποκλείω (ανέφερα παραπάνω γιατί) Θα μειωθεί ο θόρυβος ? Ομοίως το αποκλείω. Θα μειωθεί η κίνηση στους δρόμους 'τους' ? Οχι. Οπότε ?.
Αυτό που λέω είναι να επιτρέπονται στις αναγνωρίσεις μικρά αθόρυβα αγωνιστικά προκειμένου να διευκολύνονται όσοι δεν μπορούν να βρίσκουν δεύτερο αυτοκίνητο! Όποιος λοιπόν δεν έχει δεύτερο αυτοκίνητο βάζει πάνω την νορμάλ εξάτμιση και πάει. Όποιος δεν θέλει - βαριέται δεν πάει!
Και στο κάτω-κάτω, αν η κοινωνία μας έχει 'φοβία, κόμπλεξ και έλλειψη γνώσης για το αυτοκίνητο', πρώτα διορθώνεις αυτά τα προβλήματα (με εκπαίδευση, σωστή προβολή, φθηνούς αγώνες για να συμμετέχουν περισσότεροι κοκ., χώρια τα άλλα προβλήματα που δεν έχουν σχέση με τους αγώνες) και μετά 'τραβάς το σκοινί'. Στην παρούσα φάση (και σε κάθε φάση) οι αγώνες δεν έχουν συμφέρον να ζορίζουν τα πράγματα σε σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, τους συμφέρει ένα περισσότερο low profile. Το οποίο καθόλου δεν εξυπηρετείται από τις αναγνωρίσεις με αγωνιστικά.
..Δεν νομίζω πως σε καμία περίπτωση αυτά που λέω σε συνδιασμό με την πρέπουσα αστυνόμευση τραβάνε κανένα σκοινί. Αντίθετα βλέπω μια λογική οτί πονάει κεφάλι-κόβει κεφάλι.
Αν ξέρεις από Ιταλία θα ξέρεις πως οι αναγνωρίσεις όπως τις έχεις στο μυαλό σου ΔΕΝ γίνονται. 3-4 περάσματα με κανονικό αυτοκίνητο ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΜΕΝΑ (ρώτα τον el-em). Αντίστοιχα παραδείγματα ένα σωρό. Αυτό το αντέχουν οι τοπικές κοινωνίες (και εκεί πρέπει να πάμε και στην Ελλάδα). Την ελληνικού τύπου ασυδοσία δεν αντέχουν (και αυτά που προτείνεις προς την κατεύθυνση της ασυδοσίας είναι)...
Το θέμα λοιπόν είναι στην αστυνόμευση! Δεν είπα ποτέ κάτι αντίθετο! Το μόνο που λέω είναι πως αποτελεί μέγιστη χαζομάρα να επιφορτίζεις με ένα επιπλέον χάντικαπ ανθρώπους που δύσκολα τα φέρνουν βόλτα, όταν δεν υπάρχει κανένας λόγος!
Θεωρία, φίλε μου. Επί του πρακτέου όμως ?..
HELLO! Δεν είναι δουλειά μου το πρακτέο! Όποιος είναι επιφορτισμένος με αυτό ας το κάνει, αλλιώς ας πάει σπίτι του. (Το να γράφουμε σεντόνια προτάσεων στο φόρουμ έχει αποδειχθεί εδώ και χρόνία πρώτης τάξεως χασούρα χρόνου)
Κάνεις λάθος. Αν βάλεις απλό καταλύτη σε ένα αυτοκίνητο με αγωνιστικό μη καταλυτικό 'πρόγραμμα', μάλλον θα τον εξοντώσεις. Πρέπει να βάλεις αγωνιστικό καταλύτη με το αντίστοιχο πρόγραμμα και μετά πάει αλλού η ιστορία..
Σόρυ και με όλο το σεβασμό αλλά το παραπάνω είναι αρκετά μπακαλίστικο για να μπορέσει να σταθεί σαν άποψη.
(Δεν είναι απλό θέμα, δεν έχει απλή απάντηση)
Και βέβαια εγώ ποτέ δεν είπα να βάλουν καταλύτες για τις δοκιμές. Είπα να βάλουν την νορμάλ εξάτμιση που κόβει το θόρυβο. Ο καταλύτης κόβει, αλλά σε ένα αυτοκίνητο με νορμάλ εξάτμιση χωρίς καταλύτη, δεν καταλαβαίνεις διαφορά στον θόρυβο.
Για τη χρήση γενικώς των καταλυτών αφού λες πως δεν μπορεί να γίνει συζήτηση εδώ, το δέχομαι.Και αν εσύ είσαι διατεθειμένος να βάζεις-βγάζεις εξάτμιση κάθε φορά που τρέχεις, ίσως άλλοι να μην είναι..
Μα όποιος δεν το κάνει ας μην πηγαίνει με το αγωνιστικό στις δοκιμές. Είναι ένα μέτρο με πολύ συγκεκριμένη στόχευση. Γιατί το κάνουμε τόσο μεγάλο θέμα;
Κομπλεξικοί-ξε κομπλεξικοί, εξ΄ αιτίας τους του χρόνου μπορεί ο αγώνας να μην περάσει από το χωριό τους. Και αυτό πρέπει να το λογαριάσεις, δεν μπορείς να το αψηφάς.
Α δεν το θεωρώ και τόσο μεγάλο πρόβλημα...Έχουμε μια τέλεια γεωγραφία για αγώνες! Είναι κρίμα να μένουμε στα ίδια και τα ίδια.
Πάμε αλλού και όλο και κάποιος παπούλης θα βρεθεί που θα μας πεί καλημέρα θα μας κεράσει καφέ και θα του πούμε από που είμαστε και που πάμε. Δεν είναι όλη η Ελλάδα σκάρτη! -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κακά τα ψέμματα: χωρίς συνοδηγό ράλι δεν κάνεις. Και άρα ούτε αναγνωρίσεις...Μην ξεχνάς φίλε nass και τον αήμνηστο τον Πεσματζόγλου. Αυτός έκανε αναγνωρίσεις με μαγνητοφωνάκι και ο συνοδηγός υπήρχε μόνο για να πατάει το play!
ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ