-
Tis 4000 στροφες τις θεωρώ λίγο υψηλές. Θα προτεινα μετα τα 1000 χλμ σταδιακά να ανεβάζεις λιγάκι, μέχρι να φτάσεις στους κόφτες στα π.χ 1500 χλμ/ Επίσης μην πατάς τέρμα το γκάζι, κιας εχεις π.χ.2000 στροφες με 4η. Το θεμα αποσο ξερω ειναι να μην φορτίζεται ο κινητήρας. Μην έχεις πολύ χαμηλές σχέσεις οταν πατάς το γκάζι λίγο παραπάνω και οπως ειπαμε μην πατάς ποτε βαθια το γκάζι΄. Επίσης έχω ακουσει οτι ειναι καλυτερα να φρενάρεις έχοντας σχεση στο κιβώτιο και οχι νεκρα.
-
Ο χρήστης jim01 έγραψε:
Tis 4000 στροφες τις θεωρώ λίγο υψηλές. Θα προτεινα μετα τα 1000 χλμ σταδιακά να ανεβάζεις λιγάκι, μέχρι να φτάσεις στους κόφτες στα π.χ 1500 χλμ/ Επίσης μην πατάς τέρμα το γκάζι, κιας εχεις π.χ.2000 στροφες με 4η. Το θεμα αποσο ξερω ειναι να μην φορτίζεται ο κινητήρας. Μην έχεις πολύ χαμηλές σχέσεις οταν πατάς το γκάζι λίγο παραπάνω και οπως ειπαμε μην πατάς ποτε βαθια το γκάζι΄. Επίσης έχω ακουσει οτι ειναι καλυτερα να φρενάρεις έχοντας σχεση στο κιβώτιο και οχι νεκρα.Καταλαβα!! ΕΓΩ το παω μεχρι 4500.....στο αυτοματο και μεχρι 4000 στο σειριακο.....και εχω κανει 450χλμ σε 3 μερες.. και ειναι πολυ λαθος. Ομως αυτο που διαπιστωνω ειναι οτι επρεπε να το παρω με αντισπιν και ESP γιατι σπιναρει παρα πολυ μα παρα πολυ το καημενο στο ξεκινημα....(και 1500cc αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια)
230χλμ λοιπον και 20 ευρω βενζινη = ΑΡΙΣΤΑ!!!!!
-
Μην φοβάσαι, και αυτα τα χλμ που τα τα έκανες οπως επρεπε, δεν θα κανουν και καμια ζημια κτλ. Αλλωστε το στρώσιμο εχει ολο και λιγότερη σημασία οσο πιο συγχρονοι ειναι οι κινητηρες. Απλα για να εχεις το κεφάλι σου ησυχο.
Σπινάρεις στην εκίνηση?? Κανε λιγο υπομονη ντε!
-
Υπεροδηγέ εγώ σήμερα του έκανα το δεύτερο γέμισμα!
Συνολικά μου έκαψε στα 550 χιλιόμετρα ( €) 33 λίτρα βενζίνη καθώς σήμερα έβαλα άλλα 40 λίτρα και μόλις είχε ανάψει το λαμπάκι δίνοντάς μου ακόμα περίπου 70-80 χιλιόμετρα ( 7 λίτρα βενζίνη με μέση κατανάλωση εκείνη την στιγμή κάπου στα 7lt / 100 km)
Jim01 μάλλον νωρίς είναι τα 1500 για κόφτες
Παρόλα αυτά η συμπεριφορά μου απέναντί του δεν είναι βίαια. Όλες οι επιταχύνσεις - επιβραδύνσεις μου είναι ομαλές μέχρι τις 4000 που έχω φτάσει.
...και σίγουρα πλέον δεν παίζει και τον πιο σημαντικό ρόλο το στρώσιμο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εμπειρία ενός φίλου που σπουδάζει μηχανολογία Αγγλία και είχαν επισκευτεί 2-3 αυτοκινητοβιομηχανίες.
Πριν μπεί ο κινητήρας στην καρότσα του αυτοκινήτου δοκιμάζεται σε ακραίες συνθήκες στροφών ακόμα και πάνω απο τον κόφτη.
Αν το περάσει όλα οκ κουμπώνεται ...αλλιώς στα σκουπίδιαΟπότε τι στρώσιμο λέμε εμείς ... Παρόλα αυτά δεν μου πάει η καρδιά να το σκίσω απο τόσο νωρίς και συν της άλλης φαίνεται οτι το μοτέρ σίγουρα δεν είναι στρωμένο καθώς και στο αυτί μου αλλιώς ακούγεται το μοτέρ απο τις πρώτες βόλτες (και σίγουρα δεν είναι η ιδέα μου) και σίγουρα τραβάει πολύ καλύτερα.
Άσχετο αλλά με φίλους που έχουν top gun και fabia
- Δεν έχουν δεί ποτέ κατανάλωση στα 5 - 5.5 lt/100 km με ήπιους ρυθμούς οδήγησης και
- έχουν 4,500 χιλιάδες στροφές στα 140km/h. Ειδικά αυτό είναι πολύ άσχημο για ταξίδι > θόρυβος > κατανάλωση
Όπως το είδα το αυτοκίνητο στην εθνική και σε επαρχιακούς ,έχει αρκετά καλά κλιμακωμένο κιβώτιο . Και αν δεν απατώμαι παρα τα 180 τελικής του κατασκευαστή πρέπει να είναι στάνταρ παραπάνω. Λέτε να αγγίζει τα 200 ?
Αχ δεν το χορταίνω!!!!!!!!
Αλλά πρέπει να κάνω κράτη γιατί τα χιλιόμετρα φεύγουν νερό > η βενζίνη το ίδιο > και το service καραδοκεί
-
. Αυτη τι στιγμη έχω ενα clio 1,4 με σκουπα. Αν το πιέζω κανω 430 χλμ χρησιμοποιωντας ολη τη ρεζερβα, οταν το παω νορμαλ (και ηρεμα και γκαζι , γενικα τρεχω, κανω 460-480 χλμ. Το ντεποζιτο δεν θυμαμαι αλλα πρεπει να ειναι στα 45 λιτρα (με η χωρις την ρεζερβα??)
Εχεις το cz3 1,3?, Πες μου κατι, ποσα βγάζει η 2α και η τρίτη? αν βγάζει 90-95max και 130-135max αντιστοιχα ειναι μια χαρα για εμενα. Α και για τη 4η πες μου αν θες!
Δεν ξερω γιατι, αλλα αυτο το αμαξάκι μου κανει κλικ. Παντος ξαναλεω, συμφωνα με ενα πινακακι του AMS που αναγραφει την max ταχυτητα τουα αυτοκινητου με 1,2,3,4, και 5η, εχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μακρυες σχεσεις, κατι που αν μη τι αλλο στραγγαλίζουν τις ηδη πολύ καλές του επιδόσεις.
-
Αν μιλάμε για 1.3 μάλλον τα χιλιόμετρα που διαβάζω πιο πάνω είναι πάρα πολλά................
-
Jim αυτά θα στα πώ λείαν συντόμως !
Θέλω να πάω για το πρώτο service να αλλαχτούν τα πρώτα λάδια και μετά θα ανοίξω μέχρι τις 5-5.500. Κόφτη με την καμμία απο τώρα. Μετά τις 8-10.000 km.Πάντως δεν νομίζω να έχει τοοοοοσο μακρυές γιατί θυμάμαι σε συγκριτικό αυτό που είχε απελπιστικά μακρυές ήταν το swift γιαυτό και είχε χάλια ρεπρίζ.
Για δες εδώ ...
http://www.autotriti.gr/ams/_magazine/a ... hema=30579Δες εδώ που έχω βάλει συγκριτικό με CZ3 - Yaris 1.3 - Ignis Sport
http://www.autotriti.gr/auto/_Nea_Monte ... =&Dikhsas=
Αυτό που με τρελαίνει σε αυτό το αυτοκινητάκι είναι το μετατροχιό του
-
Στον κόφτη το 1.3 βγάζει:
2α 85
3η 130
4η 175Έχω βέβαια το 5πορτο αλλά νομίζω πως έχει τις ίδιες σχέσεις με το CZ3.
-
Αν δεν απατώμαι το cz3 πρέπει να είναι ελαφρά πιο γρήγορο λόγω της διαφορετικής ρύθμισης της ανάρτησης η οποία είναι πιο 'σπορ'.
Αυτό βέβαια έχει να κάνει με τους χρόνους που σταματά το χρονόμετρο στην εκάστοτε ταχύτητα.
Οι τιμές που γράφεις inimic πρέπει να είναι ακριβώς ίδιες και μάλιστα καθόλου άσχημες έτσι
-
Κάτι που έχω απορία άσχετο με την συζήτηση....crash test δεν έχω δεί για το colt γενικότερα ουτε το 5d ούτε τα 3d. Ξέρετε κάτι? Έχετε δεί τίποτα?
-
Ιδέα δεν έχω...
Ελπίζω πάντως να μην το κάνω εγω!!!
-
Αλλα ο αντιπροσωπος στην Πρέβεζα μου ειπε οτι πηρε 5 αστέρια. Βεβαια δεν τον πιστεύω γιατι εγω στο internet δεν εχω δει τιποτα τετοιο.....
Στην πρέβεζα χθες το εκανα test . δεν μπορω να πω .... μου άρεσε ο κινητήρας, οχι η σχεδίαση του και εκεινο το πλαστικο με τον αναπτήρα στην μέση....... ποιος το σκέφτηκε απο το πράγμα.
-
Αφού δεν σου έκανε 'κλικ' απο την αρχή απο θέμα σχεδιασμού άστο!
Εμένα προσωπικά τώρα που το πήρα το συγκρίνω καθημερινά με τα υπόλοιπα της κατηγορίας του (fabia,ibiza,sirion,yaris,fiesta κτλ) και δεν με φαντάζομαι με άλλο αυτοκίνητο.
Μου ταίριαξε ' γάντι' που λέμε τόσο σχεδιατικά όσο και λειτουργικά - οδηγικά
Σημαντικό κατ'εμέ οτι πέρα του abs δεν έχει τίποτα περαιτέρω περί ευστάθειας πράγμα που το κάνει τόσο απολαυστικό (οδηγικά) όσο και αξιόπιστο (ότι δεν υπάρχει δεν χαλάει).
Τα 40 μέτρα απο 100 στα 0 τα λένε όλα για τα φρένα του τιμή κορυφαία όχι μόνο για την κατηγορία του!
-
ΓΙΑ ΤΟ MAZDA 2;;;;; ΤΙ ΛΕΣ;;;;;
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!!!!
ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΑ 1400 ΚΑΙ 80 ΙΠΠΟΥΣ
-
Αναρωτιέμαι...απο τότε που αποφάσισα να αγοράσω το colt περίμενα μανειωδως να βρώ κάποιο στο δρόμο. Δυστηχώς τίποτα.
Το κυκλοφορώ τώρα 2 εβδομάδες και ακόμα τίποτα στους δρόμους.
Τρέχει κάτι βρε παιδιά με το αυτοκινητάκι και δεν το προτειμάτεΜετά την ανάβαση κύμης την Κυριακή σίγουρα την επόμενη εβδομάδα πάει για τα πρώτα του λάδια
Άντε να δούμε...
Υπεροδηγέ και inimic μόνο εμείς μου φαίνεται το έχουμε πάρει το αυτοκινητάκι (αν και 5-πορτα έχω δει τουλάχιστον μερικά).
Τουλάχιστον θα ξέρω αν πετύχω κάποιο στο δρόμο ένας απο τους δυό σας θα είναιΘα κάνουμε και club τι θα γίνει ?
-
Υπάρχει περίπτωση (αν το φέρουν) να οδηγήσω το CZt αυτό το Σαββατοκύριακο στη Κύμη. Αν τα καταφέρω περιμένετε αντυπώσεις.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
....να οδηγήσω το CZt αυτό το Σαββατοκύριακο στη Κύμη.H δρόμοι στηην περιοχή της Κύμης νομίζω είναι πολύ καλό κριτήριο για μικρά σπόρ αυτοκίνητα.... όμως μην περιοριστείς στην καλή, από τότε που άρχισαν οι αναβάσεις, άσφαλτο της ανάβασης, πήγαινε και σε άλλα δρομάκια με την παλιά γλυστερή άσφαλτο, έχει πάρα πολλά η περιοχή.... (καλύτερα όμως να ξέρεις τους δρόμους αλλιώς πρόσεχε και μην ξεθαρρέψεις πολύ)
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....να οδηγήσω το CZt αυτό το Σαββατοκύριακο στη Κύμη.
H δρόμοι στηην περιοχή της Κύμης νομίζω είναι πολύ καλό κριτήριο για μικρά σπόρ αυτοκίνητα.... όμως μην περιοριστείς στην καλή, από τότε που άρχισαν οι αναβάσεις, άσφαλτο της ανάβασης, πήγαινε και σε άλλα δρομάκια με την παλιά γλυστερή άσφαλτο, έχει πάρα πολλά η περιοχή.... (καλύτερα όμως να ξέρεις τους δρόμους αλλιώς πρόσεχε και μην ξεθαρρέψεις πολύ)
Δυστηχώς δε τα κατάφερα να το πάρω (προηγείται ο Champ. ). Αλλά που θα μου πάει.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....να οδηγήσω το CZt αυτό το Σαββατοκύριακο στη Κύμη.
H δρόμοι στηην περιοχή της Κύμης νομίζω είναι πολύ καλό κριτήριο για μικρά σπόρ αυτοκίνητα.... όμως μην περιοριστείς στην καλή, από τότε που άρχισαν οι αναβάσεις, άσφαλτο της ανάβασης, πήγαινε και σε άλλα δρομάκια με την παλιά γλυστερή άσφαλτο, έχει πάρα πολλά η περιοχή.... (καλύτερα όμως να ξέρεις τους δρόμους αλλιώς πρόσεχε και μην ξεθαρρέψεις πολύ)
Δυστηχώς δε τα κατάφερα να το πάρω (προηγείται ο Champ. ). Αλλά που θα μου πάει.
-
Είχα την τύχη να οδηγήσω το czt εδώ και 2 εβδομάδες στο test drive του παπρα στην θηβων..Το αμάξι είναι κατά την γνώμη μου η πιο ολοκληρωμένη πρόταση στα λεφτά του. Πάρα πολύ γρήγορο, φιλικό [ξεχάστε τα κοπανιματα της ανάρτησης στους ελληνικούς δρόμους από τα αλλά GTI] τα έχει όλα στην τιμή του, εχει 7 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ (εχει να φαει ξεσκισμα δηλαδη!) μέσα είναι άπαικτο και γενικός σε σχέση με το ibiza fr αλλα και το fiesta ST είναι μέρα με νύχτα!
Το μονο που μενει ειναι 1 μηνας ακομα μεχρι να το παραλαβω!
MITSUBISHI COLT & CΖC