-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Apantao se spyro kai gatony pou lene pos ftaine ta kila kai oi zantes klp. Paidia den katalavate ti leo. Leo pos to C2VTS i citroen tou dinei 8.3 stis prodiagrafes eno to periodiko 4troxoi se prosfato sigritiko dinei 9.7. Lete na allaksan ta kila kai tis zantes tou mama sto periodiko mono kai mono gia to sygritiko???
I think not. AN kai exw steilei email sto periodiko pos eksigeitai afti i epidosi akoma perimenw. Ma kala kokkala exei afti i apantisi????[/b]Καλημέρα,
δεν θα ήταν δόκιμο να επιχειρήσουμε να εξηγήσουμε γιατί εμείς μετρήσαμε 9.7 και κάποιος άλλος 9.4, πολύ απλά γιατί το 0.3 μπορεί να οφείλεται οπουδήποτε και μιλάω για τις συνθήκες. Από εκεί και πέρα το γιατί η Citroen ανακοινώνει 8.3, είναι δικό της θέμα και προκειμένου να εξηγήσουμε οτιδήποτε πρέπει να ξέρουμε ποιές ήταν οι συνθηκες που αξομοίωσε στο εργαστήριο προκειμένου να βγει αυτό το νούμερο.
Όσο αφορά αυτό που είπε ο Σπύρος, σχετικά με το 'συγκεκριμένο μοτέρ', προφανώς μιλάς για το μοτέρ του Saxo, το οποίο όμως δεν είναι εκείνο του C2. Το C2 VTS φοράει μια ήδη βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα των 1.600 κ.εκ. με τους 110 ίππους. -
OK. Prospathw na kano mia sigrisi metaksi saxoVTS kai C2 VTS. Parakalw mporeite na mou peite (kapoios) poso 0-100 exei metrithei to saxo VTS apo to periodiko giati exw kapoion filarako o opoios exei saxo VTS kai mou kokorevetai oti 0-100 exei 8.2 kai thelw na kserw ean i metrisi afti exei ginei apo tous 4t (pou tous theorw to pleon aksiopisto periodiko)i einai kapoia metrisi apo ti sfaira tis fandasias tou. Episis mporeite na mou peite ean oles oi metriseis ginontai me 2 atoma? Giati ean nai kai to 8.2 einai o episimos xronos tote me 1 atomo poso paei katv apo 8?
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
OK. Prospathw na kano mia sigrisi metaksi saxoVTS kai C2 VTS. Parakalw mporeite na mou peite (kapoios) poso 0-100 exei metrithei to saxo VTS apo to periodiko giati exw kapoion filarako o opoios exei saxo VTS kai mou kokorevetai oti 0-100 exei 8.2 kai thelw na kserw ean i metrisi afti exei ginei apo tous 4t (pou tous theorw to pleon aksiopisto periodiko)i einai kapoia metrisi apo ti sfaira tis fandasias tou. Episis mporeite na mou peite ean oles oi metriseis ginontai me 2 atoma? Giati ean nai kai to 8.2 einai o episimos xronos tote me 1 atomo poso paei katv apo 8?Το Citroen Saxo 1.6 VTS είχε μετρηθεί το 1996 από το περιοδικό μας και είχε κάνει 0-100 σε 8,4 δλ. Κακώς συγκρίνετε τα δυο αυτοκίνητα. Αυτό λέμε και στο άρθρο του τρέχοντος τεύχους. Άλλα τα ζητούμενα και άλλες οι επιδιώξεις του κάθε μοντέλου.
Εμείς μετράμε πάντα με 2 άτομα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μεταχειρησούμε ειδικά το C2 και να το μετρήσουμε πχ. με ένα άτομο, άδειο ρεζερβουάρ και με συντάκτη που έκανε δίαιτα ένα μήνα πριν μετρήσει. Όπως όλα τα άλλα αυτοκίνητα επιτυγχάνουν τις επιδόσεις τους με τα δεδομένα 'βάρη', έτσι και αυτό μετρήθηκε με 2 άτομα, τον εξοπλισμό (μετά βίας ζυγίζει 5 κιλά) και το ρεζερβουάρ αν θυμάμαι καλά στη μέση. Επι τι ευκαιρία, οι μετρήσεις μας γίνονται πάντα με το ESP στο OFF (όταν αυτό βγαίνει, όπως στην περίπτωση τουν C2). -
Ο χρήστης KF έγραψε:
Το C2 VTS φοράει μια ήδη βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα των 1.600 κ.εκ. με τους 110 ίππους.Ο οποίος ήταν πάλι με τη σειρά του μια πιο ροπάτη (και λιγότερο δυνατή) παραλλαγή του κινητήρα του Saxo VTS. Μπάχαλο τα έκαναν!
-
Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις όμως δεν λέω πουθενά πως πρέπει να ματαχειριστείτε ειδικά το c2. Απλά σχολίασα τι επιδόσεις θα είχε αν ήταν μόνο ο οδηγός, χωρίς να το κρίνω απαραίτητα καλό ή κακό αυτό. Απλά καταλάβετε και εμας τους οδηγούς που απο τη μια βλέπουμε 8.3 από τη citroen και απο την άλλη εσας που δίνει 9.7 για τους λόγους που εξηγήσατε. Οκ όλα είναι πλέον καθαρά ευχαριστώ.
Υ.Γ. Αλήθεια γιατί να μην συγκρίνουμε τα 2 μοντέλα, εφόσον και τα 2 είναι 9να το ποω απλοϊκά VTS η citroen το προορίζει για διάδοχο το saxo vts έτσι δεν είναι??
-
Δυστυχώς εδώ προκύπτει μια - λογική - σύγχυση. Το C2 VTS είναι εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο από το Saxo, απευθύνεται στο κοινό που είχε πάρει τότε το Saxo και τώρα θέλει να το αντικαταστήσει, άρα έχει πλέον ωριμάσει, χρειάζεται κάτι πιο ήσυχο, πιο άνετο, λιγότερο hardcore ( ).
Γι'αυτό και αν προσέξετε τη διαφημιστική του καταχώρηση, σε αυτό το κλίμα κινείται η σύγκριση C2-Saxo.
Από την άλλη, δεν είναι για κάποιον που θα έπαιρνε το Saxo τότε και έχει διατηρήσει τα ίδια κριτήρια.
-
To αγγλικο CAR παντως το χαρακτηριζει μαλλον απογοητευτικα για αυτο που προσποιειται πως ειναι, δηλαδη ενα μικρο GTi διαδοχος του Saxo.
n_olympios αν ολα τα μοντελα που ακολουθουν τους προκατοχους τους απευθυνονταν σε πιο ωριμο κοινο απο αυτο που αγορασε το προηγουμενο θα κυκλοφορουσαμε ολοι με S-Class
-
Ο χρήστης 106rallye03 έγραψε:
n_olympios αν ολα τα μοντελα που ακολουθουν τους προκατοχους τους απευθυνονταν σε πιο ωριμο κοινο απο αυτο που αγορασε το προηγουμενο θα κυκλοφορουσαμε ολοι με S-ClassΙσως, αλλά εγώ δεν είπα αυτό, το είπα?
-
n_olympios nomizw den symfonw, an einai etsi opos to les oti apeythynetai se allo koino to C2 se orimo koino tote to koino pou den thelei tin orimotita (to palio koino tou Saxo VTS diladi-to opoio se kathe epoxi yparxei) me poio amaksi i Citroen tha to katalagiasei?
Me to orimo kai xliaro C2?
Nomizo pos apla allazoun oi kairoi kai ta amaksia ta kanoun asfalestera, diaforetika an yparxei aftos o eidikos diaxorismos pou les me to koino tote i Citroen me to C2 xanei oposdipote to pio xtreme as poume koino, afto pou goustarei gazia ala Saxo VTS.
Kai pragmati to C2 einai makran asfalestero apo to Saxo VTS, kai kapoioi palioi opos to filaraki mou oi opoioi kamarwnoun gia to Kouva afto (kouvas to saxo panda se sxesi me ta nea aftokinita pou vgainoun etsi) kai pane na to vgaloun anwtero as to skeftoun kalytera otan diavazoun oti to Saxo sta megara tetakiazei poly pio efkola apo to C2. kai min akousw tis gnostes flyaries oti aftos pou kserei odigisi to paei kalytera to amaksi kai den exei provlima. Oloi stin ellada to paizoun xerades omos ligoi einai, kai aftous mporoume na tous thavmasoume monaxa se kana DRIFT! -
Φιλε zoranb, κάπου κάνεις ένα λάθος. Δε χρειάζεται να είσαι χεράς για να μη κάνεις τετακέ με το Saxo στα Μέγαρα, απλά να οδηγείς με λίγο μυαλό (εξάλλου όσοι έχουν πάει μέγαρο ξέρουν ότι η συγκεκριμένη πίστα θέλει και λίγη συμμετοχή του νιονιού μας για να πας γρήγορα )
Έχω μπει με το Saxo μου στα Μεγαρα και η μόνη φορά που μου δίπλωσε κάπως ήταν σε πραγματικά άτσαλη κίνηση μου, χωρίς όμως περαιτέρω ανησυχία. Και ουδέποτε δήλωσα χεράς παρεπιπτόντως.
Αυτό που πραγματικά μετρά σε αυτό το αμάξι είναι αυτά που μπορεί να κάνει σε ένα κλειστό στροφιλίκι, όπου είναι τόσο άμεσο και ζωντανό που είναι 'σαν να κάθεσαι πάνω στους μπροστά τροχούς' η αίσθησή του (σχόλιο φίλου μου που το καβάλησε σε μια τέτοια περίπτωση, ο οποίως είναι και αρκετά γνώστης, καθόλου ασχετος με το 'άθλημα' μπορώ να πω, έχει τρέξει και κάποιους αγώνες kart).
Aυτή την αμεσότητα-ζωντάνια δε θα την βρεις σε καμία μικρή 'βόμβα' της σημερινής εποχής και ο λόγος είναι πολύ απλός: τα κιλά. Όχι αδικα ο Chapman, αν θυμάμαι καλά, έλεγε 'Light is Right', και μάλλον κάτι ήξερε. Το C2 VTS ζυγίζει σχεδόν 1050 κιλα ,όταν το TOLEDO του '96 που είχε ο πατέρας μου, με πλήρη εξοπλισμό έφτανε με το ζόρι 1100 κιλά. Μπορείς να το φανταστείς;
Α! Και για να μην παρεξηγιόμαστε: ο σκληροπυρηνικός-γνώστης που έπαιρνε ένα σαξόραλο να ξεδώσει, ήθελε να συμμετέχει ο ίδιος στην οδήγησή του και όχι να τον πάει μόνο του το αμάξι, όπως τα περισσότερα foolproof κατασκευάσματα που στην καλύτερη (ή μήπως χειρότερη) περίπτωση θα πετάξουν λίγα μούτρα και αυτό είναι όλο. ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΕΙ, γιατί πολλά 18χρονα έχουμε δει με πρώτο αμάξι κάτι απο Saxo, Rallye, Punto, επειδή τους το έταξε ο πατέρας τους. Εξάλλου και μένα αν μου δώσεις έτσι ξαφνικά μια Ferrari, εννοείται ότι δεν θα μπορώ να την πάω.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Παιχνίδι το Saxo, αλλά όχι για μικρά παιδιά...
-
Τη Ferrari όσο και να την οδηγήσεις, εσύ ειδικά... ποτέ δεν θα την μάθεις!
-
Ρε φίλε zoranb εσύ τι αυτοκίνητο οδηγάς?
-
Εγώ έχω έναν 'κουβά LE' (LE=light edition)
Saxo 1.1 γιατί όμως?
Εσύ όμως 'χερά' της καρπαζάς τι έχεις?
Άκου λεεί τόβαλες στα Μέγαρα. Ε βέβαια άμα είσαι κουλοΜΑΡΙΑ πως να σου τετακιάσει? Πρέπει να το ψάξεις λίγο τ'αμάξι φίλε κι οχι να τόχεις τοεργαλείο να σκουριάζει. Δεν είναι μόνο για κοντρίτσες και κανγουριές στα λιμανάκια και στη βούτα. Πρέπει να το δουλεύεις το'ργαλείο ρε φιλε!Αυτά
-
Γνωρίζεστε οι δύο σάς;
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
n_olympios nomizw den symfonw, an einai etsi opos to les oti apeythynetai se allo koino to C2 se orimo koino tote to koino pou den thelei tin orimotita (to palio koino tou Saxo VTS diladi-to opoio se kathe epoxi yparxei) me poio amaksi i Citroen tha to katalagiasei?
Me to orimo kai xliaro C2?Ισως η Citroen να μην έχει πλέον αυτοκίνητο που να ικανοποιεί εκείνο το κοινό που λες, πάντως είναι σίγουρα επιλογή της.
Nomizo pos apla allazoun oi kairoi kai ta amaksia ta kanoun asfalestera, diaforetika an yparxei aftos o eidikos diaxorismos pou les me to koino tote i Citroen me to C2 xanei oposdipote to pio xtreme as poume koino, afto pou goustarei gazia ala Saxo VTS.
Αυτό το κοινό λοιπόν μπορεί κάλλιστα να κρατήσει το Saxo.
Kai pragmati to C2 einai makran asfalestero apo to Saxo VTS, kai kapoioi palioi opos to filaraki mou oi opoioi kamarwnoun gia to Kouva afto (kouvas to saxo panda se sxesi me ta nea aftokinita pou vgainoun etsi) kai pane na to vgaloun anwtero as to skeftoun kalytera otan diavazoun oti to Saxo sta megara tetakiazei poly pio efkola apo to C2. kai min akousw tis gnostes flyaries oti aftos pou kserei odigisi to paei kalytera to amaksi kai den exei provlima. Oloi stin ellada to paizoun xerades omos ligoi einai, kai aftous mporoume na tous thavmasoume monaxa se kana DRIFT!
Και αυτό τι σημασία έχει? Ανώτερο είναι σε αίσθηση το Saxo, όχι σε κράτημα (αν και εκεί διίστανται οι απόψεις). Τουλάχιστον από αυτά που διαβάζω (γιατί ακόμη δεν έχω οδηγήσει το C2) δεν μπορώ να πω ότι έχει λάβει κακά σχόλια, από την άποψη πχ ότι και στους 4Τ βγήκε καλύτερο από τα άλλα δύο. Από την άλλη, αυτό που όλοι προσπαθούν να σας πουν είναι ότι ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ τα δύο μοντέλα. Εχουν διαφορετικό προσανατολισμό.
-
Ναι φίλε Hunter, το ξέρω το παληκάρι, αλλά δεν καταλαβαίνω προς τι αυτή η αντίδραση...
Εγώ δεν μίλησα ούτε για βούτες ούτε για λιμανάκια και έχω χρόνια να πάω σε αυτά τα μέρη, απλά δεν με εκφράζουν...
Όσο για αυτή την επίθεση, τι να πώ? Αναφέρθηκα μόνο σε κάτι σχετικό με το post, με στοιχεία, αν είπα κάτι λάθος διορθώστε με, αλλά δεν προκάλεσα κανέναν και πάλι διορθώστε με αν δεν είναι έτσι.
Σχετικά με το c2, για να μην ξεφεύγουμε, ουδέποτε είπα ότι είναι κακό αυτοκίνητο, κάθε άλλο μάλιστα. Απλά είπα το προφανές, ότι τον χαρακτήρα του saxo δεν τον έχει, ούτε και πρόκειται ποτέ να ξαναβγεί saxo (ή Rallye για τους Πεζάκηδες). Και να δείτε ότι την ίδια κουβέντα θα έχουμε και όταν βγει το 1007 σε γρήγορη έκδοση.
Τώρα, αν ο καθένας βγάζει τα κόμπλεξ του και αναλώνεται στο αν τα 0-100 του c2 είναι αληθινά ή όχι, και αν θα ξεσκίζει στις επιδόσεις το saxo ή όχι (και μετά λέει για κοντρίτσες στη Βούτα, τι υποκρισία...), εγώ δεν φταίω...
Ο καθένας με ο,τι μπορεί και όπως μπορεί
Αυτά και συγνώμη για την πολυλογία μου
-
Νομίζω πως πεζώ έχει άλλο προσανατολισμό, σαφώς πιο αγωνιστικό. Νομίζω πως το 1007 θα βγεί σε γρήγορη έκδοση και κατά τη γνώμη μου ισάξια αν όχι καλύτερη από το ραλί. Άλλωστε μας έχει δείξει με το πρώτο ραλί και τελευταία με το γρήγορο RC ότι θέλει να κρατήσει ένα κοινό πιο 'xtreme' σε αντίθεση τώρα με τη Citroen.
Κρίμα γιατί εγώ θα ήθελα να δώ το C2 σε πιό γρήγορη έκδοση, αυτό το junior WRC είναι κουκλί, δεν γινόταν να βγεί και σε πολιτικό κάτι αντίστοιχο? ΑΑΑΑχχχχ -
Και της Πεζώ οι προσανατολισμοί έχουν αλλάξει,και από το 1007 δεν μπορώ να περιμένω τίποτα, παρά γρήγορη μεταφορά γλαστρών από το φυτώριο στις σπιτικές ζαρτινιέρες.Άλλωστε θα χωρούν όρθιες με τόσο ύψος που έχει το αυτοκίνητο!
Όσο για το RC,αν συγκριθεί με 106gti ή με 306gti θα καταλάβεις ότι έχει μπει πολύ νερό στο κρασί.... -
Το C2 VTS ειναι πιο POLITICALY CORRECT σε σχεση με το SAXO ,τουλαχιστον αυτο καταλαβενω απο τα τεστ που εχω διαβασει.Σε αγγλικο τεστ αναφεραν σαν κατι πολυ σημαντικο οτι το C2 ειναι σε πιο φτηνη κατηγορια ασφαλισης ( 8 ) οταν το SAXO ηταν στο 14.Μαλιστα με την αγορα εχεις πληρωμενη την πρωτη χρονια ασφαλιστρων.
-
Παιδιά αυτοκίνητα όπως το 205 rallye,106rallye,306 race,clio williams,saxo vts κ.α δυστυχώς δεν πρόκειται να ξαναβγούν.Καλό το c2 vts καλό και το 206 rc αλλά όποιος έχει οδηγήσει κάποιο απο τα παραπάνω μπορεί να καταλάβει τι εννοώ
C2 VTS