-
Τον 10ο μήνα λήγει η εξάμηνη ασφάλιση του καινούριου αυτοκινήτου μου.
Εχω bonus mallus 10 και φυσικά θέλω να το μειώσω,πηγαίνοντας σε κάποια άλλη εταιρεία.
Μπορώ από το δεύτερο εξάμηνο να το κανω ή χρειάζεται να περάσει ένας χρόνος τουλάχιστον; -
Εχω bonus mallus 10 και φυσικά θέλω να το μειώσω,πηγαίνοντας σε κάποια άλλη εταιρεία.
Μπορώ από το δεύτερο εξάμηνο να το κανω ή χρειάζεται να περάσει ένας χρόνος τουλάχιστον; -
Νομίζω ότι αυτό αυξομειώνεται ανάλογα με το πόσο καιρό έχεις να κάνεις ατύχημα.
-
Κανονικά είναι όπως τα λες,αλλα μία εταιρεία που ψάχνει πελάτες μπορεί να στο ρίξει παραπάνω...
-
Δεν αποκλείεται καθόλου. Όμως, να έχεις υπόψη σου, ιδίως αν θες να κάνεις μεικτή ασφάλιση, ότι πολλές εταιρείες αρνούνται να κάνουν μεικτή ασφάλιση για συγκεκριμένους τύπους αυτοκινήτων (σαξόραλλα, VW Golf GTI, Alfa 147 κ.α.) βάσει κάτι αυθαίρετων (για να μην πω τίποτα άλλο) στατιστικών που εξετάζουν μόνον το τι αυτοκίνητο έχει εμπλακεί σε ατύχημα. Αν επιμείνεις, μπορεί να σε χαρατσώσουν άγρια.
-
Κανείς;
-
Κανονικά κάθε χρόνο κατεβαίνεις 1 βαθμό στο bonus malus.
Πολλοί ασφαλιστές όμως σε κατεβάζουν κατευθείαν στο 5 ( ή και στο 2 ανάλογα τη βαθμολόγηση της κάθε εταιρείας) για να σου δώσουν καλύτερη τιμή και να κάνουν πελάτη τους.
Επίσης τα ασφάλιστρα στην επαρχία είναι περίπου 10-20% φθηνότερα σε σχέση με την Αθήνα. Οπως επίσης αν μπορεί να σε βάλει με κάποιο τρόπο σε κάποια ομαδική που μπορεί να στο κατεβάσει άλλο 20-30%.
Στις φθηνές ασφαλιστικές μπορούν να σε πάνε κατευθείαν σε bonus 3, αλλά το τι γίνεται αν τις χρειαστείς δεν ξέρω.
Απλη ερωτηση για ασφάλιση..