-
Ο χρήστης f117 έγραψε:
axm!na rotiso kati giati eimai neos ego!?auto pou lete einai agonistiko diploma etsi?i allo einai auto?pernas k eksetaseis odigisis-deksiotexnias?i kati tetoio se pista gia na to pareis?oi lesxes den ta ekdidoun auta?pio megali diarkeia den iparxei?euxaristo poliΘα βρεις όσα χρειάζεσαι εδώ εδώ.
πρόκειται για την άδεια που χρειάζεται κάποιος έτσι ώστε να μπορεί να συμμετέχει σε κάποιον νόμιμο αγώνα υπό την επίβλεψη της ΕΛΠΑ. -
Ο χρήστης f117 έγραψε:
axm!na rotiso kati giati eimai neos ego!?auto pou lete einai agonistiko diploma etsi?i allo einai auto?pernas k eksetaseis odigisis-deksiotexnias?i kati tetoio se pista gia na to pareis?oi lesxes den ta ekdidoun auta?pio megali diarkeia den iparxei?euxaristo poliΚαλωσήρθες στο φόρουμ!
Προσπάθησε να γράφεις Ελληνικά με Ελληνικούς χαρακτήρες, γιατί οι λατινικοί κουράζουν πολύ...Το αγωνιστικό δίπλωμα είναι πολύ απλό να το βγάλεις. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είσαι τουλάχιστον 19 ετών και να έχεις ερασιτεχνικό δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου (κατηγορία Β), αν μιλάμε για αγώνες αυτοκινήτου.
Μετά πρεπει να περάσεις από μια τυπική εξέταση σε οφθαλμίατρο και παθολόγο της απολύτου επιλογής σου, που θα σου συμπληρώσουν το παρακάτω έντυπο:
http://www.soaa.gr/LICENSE.pdf ή σε καλύτερη ποιότητα μέσα στο ζιπαρισμένο αρχείο εδώ:
http://ethea.elpa.gr/info/iatriko.zipΑν τα έχεις αυτά, τότε στην ΕΛΠΑ στην Μεσογείων (νομίζω και σε κάθε παράρτημά της στην επαρχία) πας και συμπληρώνεις εκεί, ή με συμπληρωμένη από το σπίτι την αίτηση που θα βρείς στο παρακάτω αρχείο:
http://ethea.elpa.gr/info/aitisi_auto.zip
Πληρώνεις ένα παράβολο 140 ευρώ για ετήσιο δίπλωμα (απεριόριστοι αγώνες σε ένα ημερολογιακό έτος), ή κάπου στα 50 ευρώ για έναν μοναδικό αγώνα και παίρνεις επιτόπου το δίπλωμά σου. Αν θες να τρέχεις με παρατσούκλι πληρώνεις κάποιο ποσόν επιπλέον.
Για να αποκτήσεις το δικαίωμα να αγωνιστείς σε πίστα πρέπει να ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙΣ σε δύο αναβάσεις. Δεν παίζει ρόλο τι θέση θα φέρεις (ακόμη και τελευταίος, δύο ώρες πίσω από τον προτελευταίο...), αρκεί να τερματίσεις.Όπως καταλαβαίνεις ο έλεγχος της ικανότητάς σου στο αυτοκίνητο, η ωριμότητά σου και γενικά το αν μπορείς να οδηγήσεις στο ελάχιστο δυστυχώς δεν ελέγχονται καθόλου... (Πχ κάποιος που δεν έχει μπει σε αυτοκίνητο στην ζωή του παίρνει με βύσμα δίπλωμα δι αλληλογραφίας και μετά τα 19 του και αγωνιστικό δίπλωμα...)
Ελπίζω να σε βοήθησα!
-
Καλώς σας βρήκα!αχμ!δλδ κάθε χρόνο περνούν οι οδηγοί πάλι από εξετάσεις?Άρα δεν έχει καμία σχέση σε το νορμάλ δίπλωμα όσο αφορά την διάρκεια!Νομίζω πως θα έπρεπε να είχε κ μεγαλύτερη ισχυή!Και λιγότερα ευρώ ή να πηγαίνει για 10 αγώνες πχ!τεσπα!ευχαριστώ πολύ!
-
Ο χρήστης f117 έγραψε:
Καλώς σας βρήκα!αχμ!δλδ κάθε χρόνο περνούν οι οδηγοί πάλι από εξετάσεις?Άρα δεν έχει καμία σχέση σε το νορμάλ δίπλωμα όσο αφορά την διάρκεια!Νομίζω πως θα έπρεπε να είχε κ μεγαλύτερη ισχυή!Και λιγότερα ευρώ ή να πηγαίνει για 10 αγώνες πχ!τεσπα!ευχαριστώ πολύ!Γιατρούς περνάς κάθε 2 ημερολογιακά έτη (δηλαδή αν περάσεις σήμερα θα ισχύουν για το 2004 και το 2005).
Η άδεια είναι από διάρκεια ενός αγώνα μέχρι ενός έτους (απεριόριστοι αγώνες μέσα στο έτος). Την επόμενη χρονιά (αν μιλάμε για ετήσια) θα πρέπει να ξαναδώσεις 140 ευρώ, και ομοίως κάθε επόμενη χρονιά (με πιθανή προσάυξηση του παραβόλου). Αν χρησιμοποιείς παρατσούκλι κάθε χρονιά θα πληρώνεις το επιπλέον παράβολο.
Η ετήσια ισχύει για 10 αγώνες που αναφέρεις, και αν αντέχει η τσέπη σου και κάθε Σαββατοκύριακο ακόμα μπορείς να κάνεις αγώνα.
-
Το παράβολο για το ψευδώνυμο ξέρουμε πόσο είναι????????
-
Δεν ειναι ακριβο απο οσο ξερω. Παντως σε οτι αφορα το ΚΑΡΤ η εξεταση γιατρου ισχυει για 2 χρονια ετσι/ Οποτε παιζιε μονο ανανεωση αδειας. Α κατι αλλο. Υπαρχει Σχολή στην Ιταλία για να βγάλει κάποιος την super licence?\Απο εκει μπορει να παει οπουδηποτε απο οτι ξερω...
-
Θα σε γελάσω, αλλά είναι εξωφρενικά μεγάλο ποσόν για το τι παραπάνω αναγκάζονται να κάνουν...
Το ίδιο χαρτί τυπώνουν για λισάνς, απλά έχει μια γραμμή παραπάνω.
Επίσης πρέπει να ανατρέξουν την βάση δεδομένων τους να δούν πως τα τελευταία 8 χρόνια δεν το έχει χρησιμοποιήσει άλλος...
Ουάου!
Το ακριβές ποσόν δεν το θυμάμαι, πρέπει να ήταν πάνω από 40 ευρώ, που τα πληρώνεις φυσικά κάθε χρόνο. Καλύτερα για το ποσόν θα σου πει κάποιος που το πληρώνει (Castor, EL-EM είναι δύο φορουμάσες αγωνιζόμενοι με παρατσούκλι που μου ήρθαν αμέσως στο μυαλό...)
-
Ψαξτε το το θεμα για τις αγωνιστικες αδειες, παντως καλη η πληροφορηση για τις εξετασεις...
-
Σε χτεσινή ερώτηση δική μου στην ΕΘΕΑ για άδεια εν όψει Μαύρου Ρόδου μου είπαν 45 euro για ένα αγώνα.
-
Πληροφοριακα για καθε αγωνα Καρτ σε Πανελληνιο πρωταθλημα η συμμετοχη κοστιζει περιπου 150 ευρω συν τα λαστιχα..
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ