-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Εσύ διάβασες αυτό που έγραψα ακριβώς εκεί που μου απάντησες;**Αντί λοιπόν να πάει ο Ιταλός στην πανάκριβη Ελλάδα των 2000 ευρώ **συν καράβια και λοιπά, μπορεί να πάει στην φτηνή Ελβετία των 650 ευρώ να κάνει το Ράλλι Τιτσίνο (που θα του μιλάνε και στη γλώσσα του...)
Βέβαια τα αγωνιστικά χιλιόμετρα είναι τα μισά, αλλά αξίζει να δει κανείς τα ποσά του παραβόλου...Είδες πόσα πληρώνουν οι ξένοι;
http://www.elparally.gr/2004/en/info.phpENTRY FEES
Private entrant With the optional advertising 2000,00 euros
Private entrant Without the optional advertising 4000,00 euros
Legal entrant With the optional advertising 3000,00 euros
Legal entrant Without the optional advertising 6000,00 eurosΓια εξήγησέ μου πού είμαι λάθος λοιπόν, γιατί για την ώρα είσαι φάουλ...
Είμαστε και οι δύο λάθος Eγώ διότι μόλις έμαθα πως το παράβολο όντως είναι για τους Ελληνες 900 ευρώ και για τους ξένους 2000 Εσύ διότι δεν περιλαμβάνεις στην επιχειρηματολογία σου (αν και το κάνεις στην περίπτωση των Ελβετών, δηλ. είσαι εύκολος στο 'ανάθεμα' χωρίς να το ψάξεις περισσότερο) το γεγονός πως για τους ξένους υπάρχουν όντως παροχές σε ξενοδοχεία, εισιτήρια κτλ. Ελαφρυντικό στην περίπτωσή μου: έλειπα σε διακοπές και μόλις διάβασα όσα λέγονται στο θέμα. Ελαφρυντικό στην περίπτωσή σου: δεν το λέει το Web site (χωρίς να είναι μυστικό, και εγώ με ένα τηλέφωνο το έμαθα, όπως και ο konstantinos7)
Τέλος πάντων, αφού σου αρέσει να παρουσιάζεις (και με, ΙΜΗΟ, υπερβολικά μεγάλη ευκολία) μια εικόνα μίζερης ψωροκώσταινας για τους Ελληνικούς αγώνες, είσαι ελεύθερος βέβαια να κριτικάρεις, όπως επίσης και να μην συμμετέχεις ή να συμμετέχεις σε αγώνες στην πολιτισμένη Ελβετία (ήθελα να ξέρω ποιό είναι το ολικό κόστος ενός αγώνα εκεί, συν δηλ. βενζίνες, ξενοδοχεία, προετοιμασία αυτοκινήτου κοκ.)
-
Νασο μη θυμωνεις.
Καπου στη μεση ειναι η αληθεια.- Ναι, οντως το παραβολο δεν ειναι 2000, ειναι 900. Ομως δεν το διαβασαμε στην 'Μανινα', στο επισημο site το διαβασαμε! (και μας σηκωθηκε η τριχα)
- Νασο μου, τι μου λες για παροχες, οταν περυσι ουτε η καταταξη της Ε
δεν ανακοινωνοταν.(Ψεματα?) - Ξανα Νασο μου. Μηπως αντεληφθης τι εγινε φετος στην Αμφισσα 1 με
την ανατροπη του IGNIS? Οτι και περυσι στο Ελπα, χωρις ευτυχως να
γινει ατυχημα, παρ ολο που ο Γρηγορης παρ ολιγον να φαει τον δικηγορο
μου. Τετοια συμβαντα, ενισχυουν δυστυχως την αποψη, οτι οι αγωνες γινονταιο για τους 'μεγαλους' κι υπολοιποι... Αν θες λεπτομερειες, στη
διαθεση σου. - Ξερεις και ξερω καλα, οτι το φορουμ διαβαζεται απ ΟΛΟΥΣ. Κανεις ομως
δεν εκανε τον κοπο να πει 'συγγνωμη ρε παιδια, ενα λαθος εγινε'. Και
ξερεις γιατι. Γιατι εσυ κι εγω π[ου μπαινουμε εδω μεσα, ειμαστε οι γραφικοι
ενω οι αλλοι υπερανω. (Προκλητικο αυτο, αλλα αληθεια).
Τελος παντων. Πραγματικα ελπιζω οτι με την νεα ηγεσια κατι θ αλλαξει.
Ας περιμενουμε λιγο. Και με την ευκαιρια. (Και με τονισμενα )
**Παιδια δεν υπαρχουν και δεν γνωριζω κανεναν Μανιατοπουλο και
Δεσποτοπουλο. Υπαρχουν και γνωριζω τον ΚΥΡΙΟ Μανιατοπουλο,τον
ΚΥΡΙΟ Δεσποτοπουλο, σεβομαι την προσωπικοτητα και τα αξιωματα τους,
κι αν διαφωνω μαζι τους, απλα εκφραζω την διαφωνια μου πολιτισμενα
και πολιτικα. Προς θεου, ας μην τα κανουμε ολα ισαδια.
**
Δεν γκρινιαζουμε για την γκρινια λοιπον, αλλα για την ουσια. Ετσι - Παρακαλω, φετος ν ανακοινωνονται αμεσα τ αποτελεσματα ΟΛΩΝ, κι
ας εχει αντιρηση η κυρια Διεθνης Αρχη. Κι επειδη κατα πασα πιθανοτητα δεν θα τρεξω με Ε, νομιμοποιουμαι να ζητησω την ισοτιμια της με τις αλλες
κατηγοριες. - Παρακαλω, οποια κι αν ειναι η διαδρομη της Παρασκευης, να αστυνομευεται και να παραμενει ανοιχτη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (Μπροστινους και μη)
γιατι ειναι κριμα τα μισα αυτοκινητα να μενουν την αλλη μερα απο δισκο
ντεμπραγιαζ. - Παρακαλω να γινει ενα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ σεμιναριο στα ατιθασα παιδια
που τρεχουν, για να μαθουμε ολοι επιτελους τι σημαινει κιτρινη σημαια
στα ραλλυ και αλλα τινα.(Μπλε, πρασινοι ,κοκκινοι σταυροι κ.ο.κ.) - Παρακαλω να φροντισει η οργανωση ωστε να γινει δωρεαν διελευση της γεφυρας, οχι για τα λεφτα, αλλα για να 'μην κουδουνιζουν τα κερματα στις τσεπες της φορμας'.
- Παρακαλω να εκπαιδευθουν οι ενδιαμεσοι και οι κριτες, ωστε αν λειψει
καποια διελευση, να μην χρειαζεται να περασουν αλλα 20 αυτοκινητα μεχρι
να σταματησει ο αγωνας.(Αμφισσα 1 στο φετεινο Ακροπολις.) - Παρακαλω να αστυνομευθουν οι αναγνωρισεις, οχι ως προς τον αριθμο διελευσεων, αλλα ως προς την ταχυτητα και τον βαθμο επικινδυνοτητας τους, αλλα και το ειδος του αυτοκινητου αναγνωρισεων, κι αυτη τη φορα να μην χρειαζεται να αλληλοκαρφωθουμε για να πεσουν καμπανες. Γιατι
οι μαγκες την γλυτωνουν σαν μαγκες που ειναι, κι αυτοι που πανε με τον σταυρο στο χερι,τελικα διασυρονται, η τους κανουμε να αισθανονται κι υποχρεωμενοι που δεν τιμωρηθηκαν (Αννιτα τι λες?) - Παρακαλω να υπαρξει υπευθυνος της οργανωσης, με αποκλειστικη
αρμοδιοτητα την ειδοποιηση των αγωνιζομενων σε περιπτωση ξαφνικης αλλαγης των καιρικων συνθηκων η της καταστασης του δρομου (Π.Χ. Στην
τουλιπα ταδε εχει νερα, λαδια, επικινδυνο γαρμπιλι κ.λ.π.) Ειπαμε ο αγωνας δεν ειναι μονο για τα πρωτα 20 νουμερα). - Παρακαλω να υπαρξουν κυπελλα η εστω μεταλλια και γι αυτους που συμφωνα με τον γενικο κανονισμο δεν τα δικαιουνται. (Μην βιαζεστε καλοθελητες. Δεν τρεχω με Ε ειπαμε. Ομως αν ενα Ε ειναι μπροστα απο το
IMPREZA μου, και κερδισει την ατυπη γενικη Ε δεν δικαιουται ενα τσαιγκακι
ο ερμος?Ας μην ονομαζεται κυπελλο γενικης Ε, ας ονομαζεται κυπελλο εξαιρετικης επιδοσης) - Παρακαλω να υπαρξει ενα οχημα που θα μεταφερει οσους (Δυστυχως)
εχουν εγκαταλειψει στο σερβις παρκ, ωστε να μην ξεροσταλιαζουν στα βουνα. (Αν το θελουν φυσικα) - Παρακαλω Να ορισθει και να ανοκοινωθει συγκεκριμενος και αναγνωρισμενος
εκπροσωπος ΣΟΑΑ, και το κινητο του τηλεφωνο να αναγραφεται στον ειδικο κανονισμο.
Διαφωνει κανεις?
Χρηστος Πλατης.
-
Σύμφωνοι...Μόνο μια ένσταση....Τη γέφυρα την περνάς με χοντρά και όχι με ψιλά οπότε δεν υπάρχει φόβος κουδουνίσματος..
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
- Ξερεις και ξερω καλα, οτι το φορουμ διαβαζεται απ ΟΛΟΥΣ. Κανεις ομως
δεν εκανε τον κοπο να πει 'συγγνωμη ρε παιδια, ενα λαθος εγινε'. Και
ξερεις γιατι. Γιατι εσυ κι εγω π[ου μπαινουμε εδω μεσα, ειμαστε οι γραφικοι
ενω οι αλλοι υπερανω. (Προκλητικο αυτο, αλλα αληθεια).
΄
Αυτο γίνεται απο τότε που ξεκίνησε την λειτουργία του πριν απο σχεδόν 2,5 χρόνια (!!!!) καί είναι αλήθεια γιατρέ!
Δεν πρόκειται να αλλάξει.Αφου είπαμε.Μην εκτεθούμε και -προς Θεού- μην σηκώσουμε την κουρτίνα!!
Σε κάθε περίπτωση οι συζητήσεις στο Φόρουμ (απο εξω-αγωνιστικούς) προσφέρει τα μέγιστα.Μπορούν οσοι προτιμούν να μην λαμβάνουν μέρος να ακούσουν τι αισθάνεται και πιστεύει ο κόσμος!!Τελος παντων. Πραγματικα ελπιζω οτι με την νεα ηγεσια κατι θ αλλαξει.
Εγω πάλι δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος!!
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ηγεσίας!Είναι πρόβλημα μηχανισμών!Και αυτούς δεν τους αλλάζεις και τοσο εύκολα!! - Ξερεις και ξερω καλα, οτι το φορουμ διαβαζεται απ ΟΛΟΥΣ. Κανεις ομως
-
Εξήγησέ μου πού είμαι κακόπιστος ακριβώς, γιατί δεν κατάλαβα...Ανακαλώ τον χαρακτηρισμό 'κακόπιστος' και ζητώ συγνώμη επειδή βασίστηκα στα 900 ευρώ και στη δική σου επιμονή για τα 2000
Ομως συνεχίζει να είναι τουλάχιστον άκομψη (to say the least) η ετοιμότητά σου να 'καυτηριάσεις' τα κακώς κείμενα, χωρίς, ΙΜΗΟ, να υπάρχει (τουλάχιστον στα πρόσφατα γραπτά σου), κανένα ψήγμα δημιουργικότητας, παρά μόνο γκρίνια-για-τη-γκρίνια.
Επίσης είναι τελείως αδόκιμη η σύγκριση του ΕΛΠΑ με ένα ράλι επιπέδου Ολύμπιο (σαν αυτό δεκάδες κάθε χρονιά σε όλες τις χώρες, σε σύγκριση με τα 10 του 'μεγάλου' ΕΠΡ) σε μια χώρα οι αγώνες της οποίας κατά μεγάλη πιθανότητα εξαρτούν την επιβίωσή τους από τις ξένες συμμετοχές (ή κάνω λάθος ? Εχουν πολλούς εγχώριους αγωνιζόμενους τα ράλι στην Ελβετία ?) και άρα έχουν τελείως διαφορετικές προτεραιότητες.
Αν είναι να συγκρίνουμε πεπόνια με γκρέιπ φρουτ, μόνο και μόνο για να πούμε πως τα γκρέιπ φρουτ μας φαίνονται ξινά, τι να πω...
Η σωστή σύγκριση (να γιατί λέω για γκρίνια) έγινε από τον harriswrc:
1000 ΜIGLIA 1900E TO ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΒΙΚΑ, ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ
ΠΟΛΩΝΙΑ 500Ε ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΒΙΚΑ, ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 1500Ε
RALLY YPRES 1100E
RALLY VINHO DA MADEIRA 1250E TO ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ, YΠΑΡΧΕΙ ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ
RALLY BARUM 850E ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΒΙΚΑΩς προς ΑΥΤΑ, τα ομοειδή, το παράβολο του ΕΛΠΑ είναι όντως εξαιρετικά υψηλό. Και ναι, δεν είναι σωστή (και είναι ενδεχομένως και μη νόμιμη, στα πλαίσια της ΕΕ) η διάκριση Ελλήνων-ξένων αγωνιζομένων.
Εν πάση περιπτώσει, δεν με ενδιαφέρει και δεν είναι δουλειά μου να απολογηθώ για όλα τα στραβά. Ανέφερα παραπάνω τι βρήκα στραβό (πως δεν υπάρχει πολιτική προσέλκυσης καλών συμμετοχών με παροχές κτλ.) στο ΕΛΠΑ, ανέφερα και διάφορα καλά και η απάντηση ήταν κάτι σαν 'α, δεν μ΄ αρέσει το RTFZ διότι πρέπει να στείλω μηχανικούς' ενώ η σωστή (ΙΜΗΟ) απάντηση είναι βέβαια πως ΟΙ ΙΔΙΟΙ που είναι στο SP προλαβαίνουν με άνεση να πάνε στο RTFZ (ποιοί νομίζετε πως ήταν στο RTFZ του Ακρόπολις ? Οι ίδιοι οι μηχανικοί των ομάδων που ήταν και στο SP). Για να μην πω πως οι περισσότεροι αγωνιζόμενοι που δεν μπορούν να στείλουν κάποιον έτσι και αλλιώς δεν θα άλλαζαν λάστιχα στο RTFZ...
Βέβαια αν δεν υπήρχε RTFZ και η διαδρομή του ΕΛΠΑ ήταν 1500 χλμ. και το ωράριο άρχιζε στα 6 το πρωί και τελείωνε στις 10 το βράδυ, ή αν υπήρχαν 2 διαφορετικά SP με μετακινήσεις των πάντων, πάλι γκρίνια θα είχαμε... Ε, ΑΥΤΗ την γκρίνια-για-τη-γκρίνια έχω βαρεθεί, όχι αυτή που είναι δημιουργική και προκαλεί για βελτίωση.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Είμαστε και οι δύο λάθος Eγώ διότι μόλις έμαθα πως το παράβολο όντως είναι για τους Ελληνες 900 ευρώ και για τους ξένους 2000 Εσύ διότι δεν περιλαμβάνεις στην επιχειρηματολογία σου (αν και το κάνεις στην περίπτωση των Ελβετών, δηλ. είσαι εύκολος στο 'ανάθεμα' χωρίς να το ψάξεις περισσότερο) το γεγονός πως για τους ξένους υπάρχουν όντως παροχές σε ξενοδοχεία, εισιτήρια κτλ. Ελαφρυντικό στην περίπτωσή μου: έλειπα σε διακοπές και μόλις διάβασα όσα λέγονται στο θέμα. Ελαφρυντικό στην περίπτωσή σου: δεν το λέει το Web site (χωρίς να είναι μυστικό, και εγώ με ένα τηλέφωνο το έμαθα, όπως και ο konstantinos7)Είμαι στην Ελβετία, δίπλα στην Ιταλία.
Μου είναι τόσο εύκολο (και φτηνό) να πάρω τηλέφωνο όσο ο Ιταλός.
Με την μόνη 'λεπτομέρεια' πως ο Ιταλός ΔΕΝ μιλάει Ελληνικά, και κουτσομιλάει Αγγλικά. Αντίστοιχα και οι Έλληνες.Βλέπει λοιπόν ο Ιταλός 2 χιλιάρικα στην ιστοσελίδα. ΔΕΝ βλέπει ΚΑΜΙΑ παροχή. Σιγά μην πάρει τηλέφωνο να ρωτήσει αυτό που η ΕΛΠΑ έπρεπε να ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ!!! ΤΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ!!!
Απλά ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ο Ιταλός και ο κάθε Ιταλός.
Και μετά θα ψαχνόμαστε γιατί δεν ήρθε...Τέλος πάντων, αφού σου αρέσει να παρουσιάζεις (και με, ΙΜΗΟ, υπερβολικά μεγάλη ευκολία) μια εικόνα μίζερης ψωροκώσταινας για τους Ελληνικούς αγώνες, είσαι ελεύθερος βέβαια να κριτικάρεις, όπως επίσης και να μην συμμετέχεις ή να συμμετέχεις σε αγώνες στην πολιτισμένη Ελβετία (ήθελα να ξέρω ποιό είναι το ολικό κόστος ενός αγώνα εκεί, συν δηλ. βενζίνες, ξενοδοχεία, προετοιμασία αυτοκινήτου κοκ.)
Εγώ την παρουσιάζω μίζερη, ή έτσι είναι μήπως;
Εκτός αν στους 4 μήνες που λείπω έγινε κοσμογονία στο χώρο των αγώνων, που βάζω όλο το σώμα μου στην φωτιά πως ΔΕΝ έγινε...Για το κόστος που ανέφερες...
Η βενζίνη στην Ελβετία κάνει 1,40 ελβετικά φράγκα, ήτοι 92 λεπτά του ευρώ. Η σούπερ αμόλυβδη 1,44 ήτοι κάτι λιγότερο από 95 λεπτά. Ουσιαστικά δεν διαφέρουν από την Ελλάδα πλέον...
Τα ξενοδοχεία είναι από 85 ευρώ το δίκλινο με πρωινό σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με κήπους πισίνες και ιστορίες (βρίσκεις και με λιγότερα). Δεν διαφέρουν πολύ από την Ελλάδα... Πολλά πολυτελή ξενοδοχεία μάλιστα είναι φτηνότερα από τα ελληνικά νησιά και τις μεγάλες πόλεις (πχ Θεσσαλονίκη....)
Τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων είναι φτηνότερα από την Ελλάδα (έως αρκετά). Αυτό μπορεί να οφείλεται στον μεγαλύτερο τζίρο, τους μαγαζάτορες που ίσως είναι πιο ολιγαρκείς, τα μεταφορικά (πολλά κομπετίσιον παράγονται στην βόρειο Ιταλία και έρχονται με ένα βανάκι ψιλοτσάμπα...). Γενικά ο αγωνιζόμενος αδιαφορεί για ποιον λόγο είναι φτηνότερα, αλλά είναι...
Το φαγητό είναι λίγο ακριβότερο. Τα ΜακΝτόναλντς κλπ κοστίζουν διπλά από την Ελλάδα, αλλά μια πίτσα έχει ελάχιστη διαφορά. Στην Β. Ιταλία είναι μάλιστα και φτηνότερα... Το καλό είναι πως έξω από κάθε μαγαζί έχει τιμοκατάλογο, οπότε ξέρεις που μπαίνεις... Αναλόγως με το πάχος του πορτοφολιού πράττει ο καθένας. Εκπλήξεις δεν υπάρχουν.
Εκεί που έχει μεγάλη διαφορά είναι στα ποτά (κυρίως νερό). Αξίζει να πας ξεδίψαστος και να πιείς μετά. Δεν θα χρεωκοπήσεις όμως κιόλας...
Τα σούπερμάρκετ να πάρεις κάτι έτοιμο για το δρόμο είναι στα ίδια.Τα εργατικά χέρια τώρα για την προετοιμασία των αγωνιστικών είναι ακριβότερα. Πόσο ακριβότερα; Όσο η διαφορά του μισθού του μηχανικού εδώ και στην Ελλάδα.
Κοινώς όσο η διαφορά και του μισθού του αγωνιζόμενου εδώ και στην Ελλάδα.
Για Έλληνα αγωνιζόμενο είναι ακριβό (και βλακώδες λόγω απόστασης) να προετοιμάσει το αγωνιστικό του με Ελβετούς μηχανικούς. Για τον Ελβετό κοστίζει στην Ελβετία όσο και στον Έλληνα στην Ελλάδα.Αναλογικά με την Ελλάδα τα υπόλοιπα κόστη είναι πολύ φτηνότερα, αλλά ας μην ασχοληθούμε με αυτό, αφού έχει να κάνει με την γενικότερη οικονομία της χώρας...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ομως συνεχίζει να είναι τουλάχιστον άκομψη (to say the least) η ετοιμότητά σου να 'καυτηριάσεις' τα κακώς κείμενα, χωρίς, ΙΜΗΟ, να υπάρχει (τουλάχιστον στα πρόσφατα γραπτά σου), κανένα ψήγμα δημιουργικότητας, παρά μόνο γκρίνια-για-τη-γκρίνια.Ιδέες δικές μου δεν ανέφερα, και είναι περιττό να αναφέρω. Ανέφερα απλώς τι ΗΔΗ γίνεται σε έξω αγώνες, πράγματα που μπορούν ΑΜΕΣΑ να υιοθετηθούν και στην Ελλάδα από την ΕΛΠΑ ή από όποιον ενδιαφερόμενο... >Δίνουν χρηματικό πριμ μέχρι και στον πρώτο κάθε κλάσης (130 ευρώ που δεν σε σώζουν αλλά έστω για το γαμώτο...)
Κύπελλα για το πρώτο γυναικείο πλήρωμα, πρώτο ξένο, πρώτο τοπικό και πρώτο ΜΙΚΤΟ πλήρωμα! (ξένος και ντόπιος)
Δίνουν λίστα με 20 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία με τιμές από 85 ευρώ το δίκλινο με πρωινό (3 αστέρων).
Επίσης είπα και άλλα, όχι ως μορφή πρότασης, αλλά ως λάθος που επισημαίνω και πρέπει να διορθωθεί, όπως ότι:
-έχουμε ακριβό παράβολο
-έχουμε διαφορετικό παράβολο σε Έλληνες και Ιταλούς
-δεν έχουμε (η δεν διαφημίζουμε πως έχουμε, για να μην πω αποκρύπτουμε πως έχουμε) παροχές
-ο συνδυασμός των παραπάνω για τους ξένους δίνει ένα αποτέλεσμα 'άει παράτα μας που θες να έρθεις να τρέξεις στην Ελλάδα'
-δεν δίνουμε στον ξένο την δυνατότητα να έρθει χωρίς τις 'παροχές', ούτε στον Έλληνα να έρθει ΜΕ τις παροχές...
-μιλάμε Αγγλικά και όχι Ιταλικά (αφού το φέραμε Πάτρα να έρχονται Ιταλοί, ποιος ο λόγος να μιλάμε Αγγλικά που δεν μιλάει σχεδόν κανείς Ιταλός; Έστω τα της ιστοσελίδας θα μπορούσαν με λίγο κόστος να είναι και στα ιταλικά)Λες πως ο αγώνας που ανέφερα είναι επιπέδου 'Ολύμπιο'. Ωραία, οπότε κι άλλες ιδέες στις περασμένες μου δημοσιεύσεις πάνω ΣΕ ΑΥΤΟ το θέμα!
Προαιρετικό σεηκντάουν με 100 ευρώ, υποχρεωτικό για τα WRC οχήματα. (Για να μην τους βλέπουμε στην ρεματιά δίπλα στην ειδική... )Ρωτάς πόσοι Ελβετοί συμμετάσχουν, η απάντηση είναι 60-70. Όσοι και οι Έλληνες στην Ελλάδα.
Όμως μαζεύουν και σχεδόν 100 ξένους. Μάλιστα αν δεν έβαζαν ΟΡΙΟ 160 συμμετοχές θα είχαν κι άλλους. Άρα για να βάζουν όριο, να το πιάνουν και να το σέβονται, μάλλον δεν πάνε για την 'αρπαχτή'...
Γιατί πάνε οι ξένοι; Γιατί κάνουν τα παραπάνω που ξανα-είπα και άλλα διάφορα... Εμείς ψάχνουμε ακόμα γιατί ο Ιταλός δεν πήγε στην Πάτρα των 2000 ευρώ και των μηδενικών παροχών (αυτό διαβάζει στην ιστοσελίδα, αυτό ξέρει και αυτή είναι και η μοναδική ενημέρωση που μπορεί να έχει για τον αγώνα).
Ναι, θα μπορούσε να πάρει τηλέφωνο, αλλά δεν θα το κάνει. Φαντάζομαι ούτε εμείς θα παίρναμε τηλέφωνο σε ένα ξενοδοχείο της Σαρδηνίας που θα ήθελε 600 ευρώ την ημέρα. Βέβαια στα λεφτά αυτά μπορεί να έχει απεριόριστο μπουφέ 24 ώρες, παροχή αυτοκινήτου με σωφέρ, σκι, γουίντσερφ, τζετ σκι, κανώ, όλα με εκπαιδευτή στην τιμή που ήδη είπαμε, μασάζ 2 ώρες την μέρα, ίντερνετ, τηλεφωνήματα μέχρι 15 λεπτά τη μέρα δωρεάν ανεξαρτήτως προορισμού και αναμνηστικά σουβενίρ, και το μόνο που πρέπει να κάνεις για να το μάθεις είναι να τηλεφωνήσεις...Υ.Γ. Αλήθεια, λες πως πήρες τηλέφωνο και 'για τους ξένους υπάρχουν όντως παροχές σε ξενοδοχεία, εισιτήρια κτλ.'.
Αλήθεια, ΠΟΙΕΣ είναι ακριβώς τελικά αυτές οι παροχές; Μια φορά ΔΙΕΘΝΕΣ τηλέφωνο για να το μάθω δεν πληρώνω. Προτιμώ να πάρω τους γονείς μου να δω τι κάνουν... (φαντάζομαι αντίστοιχα σκέφτονται και οι περισσότεροι ξένοι που απορρούμε γιατί δεν έρχονται...) -
-μιλάμε Αγγλικά και όχι Ιταλικά (αφού το φέραμε Πάτρα να έρχονται Ιταλοί, ποιος ο λόγος να μιλάμε Αγγλικά που δεν μιλάει σχεδόν κανείς Ιταλός; Έστω τα της ιστοσελίδας θα μπορούσαν με λίγο κόστος να είναι και στα ιταλικά)Το φέραμε Πάτρα (μεταξύ άλλων λόγων) όχι για να έρχονται Ιταλοί αλλά (σε αντίθεση με τη Χαλκιδική) να έρχονται Δυτικοευρωπαίοι: Ιταλοί, Γάλλοι, Γερμανοί, οτιδήποτε. Υπάρχει διαφορά.
Και ναι, στην οργάνωση του αγώνα υπάρχει άτομο που μιλάει άριστα Ιταλικά. Αλλά το Web site να είναι και στα Ιταλικά είναι καλό μεν, λίγο υπερβολικό δε (αν σκεφτείς το κόστος κατασκευής του )
Λες πως ο αγώνας που ανέφερα είναι επιπέδου 'Ολύμπιο'.
Δεν το λέω εγώ, το λέει ο συντελεστής που έχει (αν έχει) στο ΕΠΡ.
Προαιρετικό σεηκντάουν με 100 ευρώ, υποχρεωτικό για τα WRC οχήματα. (Για να μην τους βλέπουμε στην ρεματιά δίπλα στην ειδική... )
WRC oχήματα ? Ντεν έκουμε καρντιά μου... Απαγκορεύονται
Ρωτάς πόσοι Ελβετοί συμμετάσχουν, η απάντηση είναι 60-70. Όσοι και οι Έλληνες στην Ελλάδα.
Exactly my point: η Ελβετία, με 2-πλάσιο κατά κεφαλή εισόδημα από την Ελλάδα και έχει ίδιους αγωνιζόμενους. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις αγωνιστικού επιπέδου Ελβετίας-Ελλάδας (παρότι 'με τρώει' ) αλλά ο αριθμός αυτός, σε συνδυασμό με το πολύ υψηλότερο κόστος διοργάνωσης του αγώνα (αυτονόητα λόγω μισθών και κόστους ζωής), μου λέει πως, σε αντίθεση με την Ελλάδα, η παρουσία στην Ελβετία ξένων συμμετοχών είναι όχι απλώς επιθυμητή αλλά επιβεβλημένη.
Αν τώρα ρωτήσει κανείς γιατί να μην έρχονται και στην Ελλάδα αρκετές ξένες συμμετοχές ώστε ο αριθμός των συμμετοχών να είναι τόσο υψηλός ώστε να πέφτουν και τα παράβολα για όλους, η απάντηση είναι πως θεωρητικά έχει δίκιο (αν και κύρια πηγή εσόδων ενός αγώνα δεν θα έπρεπε να είναι τα παράβολα αλλά οι χορηγοί) αλλά στην πράξη η απόσταση / κόστος εμποδίζει κάτι τέτοιο. Ετσι, δεν είναι ρεαλιστικές οι 100 ξένες συμμετοχές στο ΕΛΠΑ ή το Ολύμπιο. Οι 10 ίσως, αλλά αυτές δεν έρχονται λόγω παραβόλου αλλά για άλλους λόγους (διεκδίκηση πρωταθλήματος, παροχές κοκ.)
Όμως μαζεύουν και σχεδόν 100 ξένους. Μάλιστα αν δεν έβαζαν ΟΡΙΟ 160 συμμετοχές θα είχαν κι άλλους. Άρα για να βάζουν όριο, να το πιάνουν και να το σέβονται, μάλλον δεν πάνε για την 'αρπαχτή'...
Είδες που λέω για την γκρίνια ? Βάζεις αμέσως την αρπαχτή στην κουβέντα (οπότε ας μην πω για την κακοπιστία, διότι εδώ, εκτός και αν κάνω λάθος, κάτι υπονοείς ), ενώ ο λόγος που οι αγώνες έχουν όριο συμμετοχών, και το σέβονται (και στην Ελλάδα!), είναι επειδή δεν 'βγαίνουν' τα ωράριά και οι λοιπές υποδομές (πχ. χώρος SP). Και το ΕΛΠΑ έχει (120).
Γιατί πάνε οι ξένοι; Γιατί κάνουν τα παραπάνω που ξανα-είπα και άλλα διάφορα... Εμείς ψάχνουμε ακόμα γιατί ο Ιταλός δεν πήγε στην Πάτρα των 2000 ευρώ και των μηδενικών παροχών (αυτό διαβάζει στην ιστοσελίδα, αυτό ξέρει και αυτή είναι και η μοναδική ενημέρωση που μπορεί να έχει για τον αγώνα).
Ναι, θα μπορούσε να πάρει τηλέφωνο, αλλά δεν θα το κάνει.Η κύρια πηγή επικοινωνίας είναι το τηλέφωνο και το e-mail, αφού όμως έχουν ήδη μάθει κάποια βασικά. Στο οποίο τηλέφωνο ή e-mail ρωτάνε και για παροχές και για όλα. Αν νομίζεις πως η μεγάλη πλειονότητα πάει σε ένα αγώνα τυχαία, λόγω Web site ('α, τι να κάνουμε σήμερα, ας ψάξουμε για αγώνες σε όλη την Ευρώπη' ), μάλλον έχεις λάθος εικόνα για τη διείσδυση του Internet στην Ευρώπη. Πάνε λόγω word-of-mouth, από τις λέσχες τους (και εδώ η ΕΛΠΑ μπορεί, αν δεν το κάνει ήδη, να στείλει σχετικό υλικό στην CSAI, την FFSA κοκ.), από τις ομάδες που συμμετέχουν ή εξυπηρετούνται (πχ. ένας πελάτης της Racing Lions) κοκ.
Υ.Γ. Αλήθεια, λες πως πήρες τηλέφωνο και 'για τους ξένους υπάρχουν όντως παροχές σε ξενοδοχεία, εισιτήρια κτλ.'.
Αλήθεια, ΠΟΙΕΣ είναι ακριβώς τελικά αυτές οι παροχές; Μια φορά ΔΙΕΘΝΕΣ τηλέφωνο για να το μάθω δεν πληρώνω. Προτιμώ να πάρω τους γονείς μου να δω τι κάνουν... (φαντάζομαι αντίστοιχα σκέφτονται και οι περισσότεροι ξένοι που απορρούμε γιατί δεν έρχονται...)Κρίνεις εξ΄ ιδίων τα αλλότρια. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως κατανοείς την ψυχολογία του ξένου αγωνιζόμενου, δεν το ξέρω...
-
Ο χρήστης ivan έγραψε:
Kαι μια και μιλήσαμε για κερκίδα, να θυμηθούμε πως ναι μεν το Xαλκιδικής ήταν ίσως ο καλύτερος χωμάτινος αγώνας της χώρας, αλλά από θεατές τρεις και ο κούκος. Tρέμαμε μην ξενερίσουμε σε κανά ανάχωμα και μείνουμε αμανάτι αφού δεν υπήρχε ούτε τσοπάνος για βοήθεια. Oι κάτοικοι της περιοχής γυρνούσαν ανεξήγητα την πλάτη τους στον Eυρωπαϊκό αγώνα με τις πολλές -τότε- εξέχουσες συμμετοχές, ενώ 15 ημέρες αργότερα, πάνω κάτω στις ίδιες ειδικές, στο ράλιθ ΔEΘ, υπήρχαν τουλάχιστον τριπλάσιοι φίλαθλοι.
Tο EΛΠA λοιπόν και πρώην Xαλκιδικής, μπορεί να έχασε σε αριθμό και ποιότητα συμμετεχόντων από τότε που πήγε Πάτρα, κέρδισε όμως σε αριθμό θεατών που -κακά τα ψέματα- είναι ο ζωοδότης ήλιος για τους αγώνες και ειδικά τους ακριβούς.
NTΤο Χαλκιδικής γινόταν πάντα μεταξύ 25-30 Αυγούστου, ημερομηνία που οριοθετεί τον τερματισμό του Καλοκαιριού και την τελευταία εξόρμηση στις παραλίες για τους Θεσσαλονικείς. Εκτος αυτού, η διαφήμιση (ΕΛΠΑ)για το ράλυ ήταν τόση, που για να δεις τι γίνεται, που και πως, έπρεπε να χεις μαντικές ικανότητες. Το λέω ως ένας από τους μόνιμους τρεις.
Το ΔΕΘ που γινόταν δυο βδομάδες μετά (ΑΟΘ) διαφημιζόταν και το βρισκες παντού μπροστά σου. Οι παραλίες είχαν πλέον αδειάσει και η πόλη είναι γεμάτη. Λογικό λοιπόν δεν είναι να υπάρχουν τριπλάσιοι φίλαθλοι?
Κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο πρόβλημα του Χαλκιδικής ήταν η ημερομηνία διεξαγωγής. Το τωρινό ΕΛΠΑ αν γινόταν 25 Αυγούστου θα μάζευε τόσο κόσμο? -
Ο χρήστης sakinen έγραψε:
Kαι μια και μιλήσαμε για κερκίδα, να θυμηθούμε πως ναι μεν το Xαλκιδικής ήταν ίσως ο καλύτερος χωμάτινος αγώνας της χώρας, αλλά από θεατές τρεις και ο κούκος. Tρέμαμε μην ξενερίσουμε σε κανά ανάχωμα και μείνουμε αμανάτι αφού δεν υπήρχε ούτε τσοπάνος για βοήθεια. Oι κάτοικοι της περιοχής γυρνούσαν ανεξήγητα την πλάτη τους στον Eυρωπαϊκό αγώνα με τις πολλές -τότε- εξέχουσες συμμετοχές, ενώ 15 ημέρες αργότερα, πάνω κάτω στις ίδιες ειδικές, στο ράλιθ ΔEΘ, υπήρχαν τουλάχιστον τριπλάσιοι φίλαθλοι.
Tο EΛΠA λοιπόν και πρώην Xαλκιδικής, μπορεί να έχασε σε αριθμό και ποιότητα συμμετεχόντων από τότε που πήγε Πάτρα, κέρδισε όμως σε αριθμό θεατών που -κακά τα ψέματα- είναι ο ζωοδότης ήλιος για τους αγώνες και ειδικά τους ακριβούς.
NTΤο Χαλκιδικής γινόταν πάντα μεταξύ 25-30 Αυγούστου, ημερομηνία που οριοθετεί τον τερματισμό του Καλοκαιριού και την τελευταία εξόρμηση στις παραλίες για τους Θεσσαλονικείς. Εκτος αυτού, η διαφήμιση (ΕΛΠΑ)για το ράλυ ήταν τόση, που για να δεις τι γίνεται, που και πως, έπρεπε να χεις μαντικές ικανότητες. Το λέω ως ένας από τους μόνιμους τρεις.
Το ΔΕΘ που γινόταν δυο βδομάδες μετά (ΑΟΘ) διαφημιζόταν και το βρισκες παντού μπροστά σου. Οι παραλίες είχαν πλέον αδειάσει και η πόλη είναι γεμάτη. Λογικό λοιπόν δεν είναι να υπάρχουν τριπλάσιοι φίλαθλοι?
Κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο πρόβλημα του Χαλκιδικής ήταν η ημερομηνία διεξαγωγής. Το τωρινό ΕΛΠΑ αν γινόταν 25 Αυγούστου θα μάζευε τόσο κόσμο?Έγινε το 2002 στο τέλος Αυγούστου και επειδή το παρακολούθησα και τις δύο μέρες μπορώ να διαβεβαιώσω ότι είχε πολύ κόσμο ακόμη και τις στιγμές που ο καιρός ήταν μάλλον χειμωνιάτικος παρά καλοκαιρινός(έντονες καταιγίδες σε πολλά σημεία και τις δύο μέρες).
-
Θα προσπαθήσω να συνοψίσω κάποια πράγματα γιατί φοβάμαι ότι ξεφεύγουμε από το αρχικό ερώτημα που ήταν στην ουσία τι καλίτερο μπορεί να γίνει για το Ράλυ ΕΛΠΑ.
1.Ο αριθμός των ξένων μειώνεται.
2.Το παράβολο είναι ακριβό σε σχέση με τους άλλους αγώνες του ΕΠΡ
3.Υπάρχουν παροχές οι οποίες δεν διαφημίζονται - ή τουλάχιστον όχι επαρκώς
4.Θα μπορούσε να υπάρξουν επιπλέον κίνητρα
5.Η μετακίνηση δεν εξυπηρέτησε στην ουσία τον σκοπό που έγινε.
6.Η ημερομηνία διεξαγωγής μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο στις ξένες συμμετοχές.Αυτά είναι τα στοιχεία που μάζεψα από τα γραφόμενα μέχρις στιγμής χωρίς να τα σχολιάσω.
Και σε αυτό το σημείο να θέσω ένα βασικό ερώτημα;
Θέλουμε ξένους ή μας φτάνουν οι τρείς-τέσσερεις που ούτως ή άλλως θα έρθουν και δεν θέλουμε άλλους ?
Αν η απάντηση είναι ναι τότε πρέπει να σκεφτούμε που είμαστε λάθος ή που μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα ακόμη.
Ας σκεφτούμε ποιοί είναι οι πιθανοί πελάτες μας , ποιά είναι η αγορά μας. Ας επικεντρωθούμε και με κάποιες έξυπνες κινήσεις ας προσπαθήσουμε να διεισδύσουμε στην «αγορά» τους.
Ένα προιόν πουλάμε! Μην περιμένουμε να έρθει ο άλλος να το ψωνίσει γιατί απλά εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε το καλίτερο στο κόσμο!
Δεν πουλάει μόνο το ιντερνετ αλλά ακόμη και αυτό πουλάει. Αν δεν βάλεις στα τοπικά sites banners , άμα δεν κάνεις ένα e-mail σε υποψήφιους «πελάτες», αν δεν στείλεις ενημερωτικό υλικό σε παλιούς πελάτες (Από την Κύπρο μου στέλνανε για χρόνια) γιατί να σκεφτεί ο άλλος να έρθει .
Σαν αγωνιζόμενος , στο τέλος της χρονιάς κοιτάω τι μπορώ , τι θέλω να κάνω του χρόνου. Παρ’ότι Έλληνας προγραμματίζω και αφού μελετήσω φτειάχνω ένα πλάνο αγώνων. Κάπως έτσι πιστεύω ότι κάνουν όλοι οι αγωνιζόμενοι είτε εδώ είτε στην Ιταλία είτε στην Αγγλία.
Γιατί να πρέπει το site και οποιαδήποτε προσπάθεια να γίνεται τον τελευταίο μήνα?
Δεν θα καθορίσω την επικοινωνιακή πολιτική της ΕΛΠΑ , διακρίνω όμως ότι αυτήν που χρησιμοποιεί δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ο Κος Μανιατόπουλος σαν έμπειρος και πετυχημένος επιχειρηματίας , πιστεύω ότι θα μπορούσε να καταλάβει το σκεπτικό αυτό.
Πάνω σε αυτήν την βάση πιστεύω ότι πρέπει να κίνηθεί μία συζήτηση και όχι στο αν θα έχουμε 10 καινούργιες ειδικές , 1 σέρβις πάρκ 35 μαζορέττες στην εκκίνηση κ.ο.κ. (χωρίς αυτά να είναι ανασταλτικά , δεν θα φέρουν τους πελάτες , αλλά σίγουρα θα τους ικανοποιήσουν για να ξανάρθουν)
Υ.Γ. Με τον Γιατρό συμφωνούμε απόλυτα δεν χρειάζεται να τα ξαναλέμε ειδικά για τα θέματα ασφαλείας!!!
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
5.Η μετακίνηση δεν εξυπηρέτησε στην ουσία τον σκοπό που έγινε.ΕΝΑΝ από τους σκοπούς για τους οποίους έγινε, την προσέλκυση Δυτικοευρωπαίων αγωνιζόμενων, όντως δεν τον έχει εξυπηρετήσει (μέχρι τώρα). Αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι, τους οποίους έχει εξυπηρετήσει (πχ. αλλαγή επιφάνειας για συμβατότητα με το υπόλοιπο ΕΠΡ, υποστήριξη από τοπικές αρχές και χορηγούς, περισσότεροι θεατές).
Για τα υπόλοιπα που λες, συμφωνώ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
5.Η μετακίνηση δεν εξυπηρέτησε στην ουσία τον σκοπό που έγινε.
ΕΝΑΝ από τους σκοπούς για τους οποίους έγινε, την προσέλκυση Δυτικοευρωπαίων αγωνιζόμενων, όντως δεν τον έχει εξυπηρετήσει (μέχρι τώρα). Αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι, τους οποίους έχει εξυπηρετήσει (πχ. αλλαγή επιφάνειας για συμβατότητα με το υπόλοιπο ΕΠΡ, υποστήριξη από τοπικές αρχές και χορηγούς, περισσότεροι θεατές).
Για τα υπόλοιπα που λες, συμφωνώ.
Σύμφωνοι! Θα προσέθετα και την αλλαγή περιφέρειας στο ΕΠΡ.
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Θα προσπαθήσω να συνοψίσω κάποια πράγματα γιατί φοβάμαι ότι ξεφεύγουμε από το αρχικό ερώτημα που ήταν στην ουσία τι καλίτερο μπορεί να γίνει για το Ράλυ ΕΛΠΑ.Ασχετο αλλά και σχετικό συγχρόνως.Έχω παρατηρήσει ότι ενώ οι τοποθετήσεις σου σε σχέση με την διοργάνωση των rally είναι παντά ορθολογιστικά και τεχνοκρατικά τοποθετήμενες και τεκμηριωμένες, οι καθαρά αγωνιστικές σου δραστηριότητες είναι το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ανορθολογιστικές ερασιτεχνικές και συναισθηματικές με τις καλύτερες έννοιες των λέξεων φυσικά.
Πως τα καταφέρνεις βρε Άρη!
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Θα προσπαθήσω να συνοψίσω κάποια πράγματα γιατί φοβάμαι ότι ξεφεύγουμε από το αρχικό ερώτημα που ήταν στην ουσία τι καλίτερο μπορεί να γίνει για το Ράλυ ΕΛΠΑ.
Ασχετο αλλά και σχετικό συγχρόνως.Έχω παρατηρήσει ότι ενώ οι τοποθετήσεις σου σε σχέση με την διοργάνωση των rally είναι παντά ορθολογιστικά και τεχνοκρατικά τοποθετήμενες και τεκμηριωμένες, οι καθαρά αγωνιστικές σου δραστηριότητες είναι το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ανορθολογιστικές ερασιτεχνικές και συναισθηματικές με τις καλύτερες έννοιες των λέξεων φυσικά.
Πως τα καταφέρνεις βρε Άρη!
Δύσκολα!!!
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο πρόβλημα του Χαλκιδικής ήταν η ημερομηνία διεξαγωγής. Το τωρινό ΕΛΠΑ αν γινόταν 25 Αυγούστου θα μάζευε τόσο κόσμο?Έγινε το 2002 στο τέλος Αυγούστου και επειδή το παρακολούθησα και τις δύο μέρες μπορώ να διαβεβαιώσω ότι είχε πολύ κόσμο ακόμη και τις στιγμές που ο καιρός ήταν μάλλον χειμωνιάτικος παρά καλοκαιρινός(έντονες καταιγίδες σε πολλά σημεία και τις δύο μέρες).
Και άρα κανείς δεν πήγε για μπάνια...
Το 2002 θυμάμαι την 2η μέρα τρέχαμε σε βροχή, οπότε άδειες οι παραλίες, γεμάτες οι ειδικές. Ομοίως και το 2ο μισό της 1ης μέρας.
Επίσης ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε το ράλι ΕΛΠΑ στην περιοχή, οπότε αναμενόμενα κάτι καινούριο τραβάει κόσμο.
Επίσης ήταν η πρώτη φορά που γινόταν αγώνας στις ειδικές της 2ης μέρας μετά από πολλά χρόνια, και ήταν παλιά ακροπολικές από ότι μας είπαν οι ντόπιοι στο χωριό που εγκαταλείψαμε.Επίσης (και βασικό), είχε 100 συμμετοχές, συν τα 'Ε' συν τα Ιστορικά.
edit: λάθος έτος έγραψα, διορθώθηκε!
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
5.Η μετακίνηση δεν εξυπηρέτησε στην ουσία τον σκοπό που έγινε.Μα φυσικά και τον εξυπηρέτησε!
Το ευρωπαϊκό έγινε ασφάλτινο. Εμείς ήμασταν οι αναχρονιστικοί (για το ευρωπαϊκό) χωμάτινοι. Οπότε έπρεπε να γίνει ασφάλτινο.
Πολύ καλά ως εδώ, αλλά αν το αφήναμε Χαλκιδική θα είχαμε στις ίδιες (έστω μερικώς αλληλοκαλυπτόμενες) ειδικές δύο ΔΕΘ σε διαφορά 2 εβδομάδων. Το ένα να διαφημίζεται και το άλλο να αυτομαστιγώνεεται τόσο τότε (δείτε τι λέει ο sakinen για την προβολή του τοτε...), όσο και σήμερα (ψάξε, ψάξε, δεν θα το βρεις, βάρβαρε...)Επίσης στην Πάτρα έχει θεατές σαν το μάννα εξ ουρανού. Μόνο στην Φτέρη έχω δει θεατές στις αναγνωρίσεις... Πολλοί τσαντίζονταν και αν δεν πήγαινες γρήγορα!!
Α, ναι, είναι και πιο κοντά στην Αθήνα, οπότε αν ανέβει το παράβολο 12,5% σε ένα χρόνο ( ) το γλιτώνεις από τα μεταφορικά που θα έδινες για Χαλκιδική, οπότε καλά σου έρχεται μικρέ...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το φέραμε Πάτρα (μεταξύ άλλων λόγων) όχι για να έρχονται Ιταλοί αλλά (σε αντίθεση με τη Χαλκιδική) να έρχονται Δυτικοευρωπαίοι: Ιταλοί, Γάλλοι, Γερμανοί, οτιδήποτε. Υπάρχει διαφορά.Και ναι, στην οργάνωση του αγώνα υπάρχει άτομο που μιλάει άριστα Ιταλικά. Αλλά το Web site να είναι και στα Ιταλικά είναι καλό μεν, λίγο υπερβολικό δε (αν σκεφτείς το κόστος κατασκευής του )
ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
1996 ΔΥΤΙΚΟευρωπαίοι 16! (είχε επιπλέον και έναν ΙΑΠΩΝΑ! ) Εκ των οποίων 8 Ιταλικά, 3 Αυστριακά, 1 από Μονακό, 1 Βέλγικο, 1 Γερμανικό, 1 Ολλανδικό, 1 Γαλλικό.1997 ΔΥΤΙΚΟευρωπαίοι 12! Εκ των οποίων 5 αμιγώς Ιταλικά, 1 αμιγώς Βέλγικο, 2 αμιγώς Γερμανικά, 1 αμιγώς Γαλλικό, 1 αμιγώς από Μονακό, 1 αμιγώς Ολλανδικό, 1 αμιγώς Αυστριακό.
1998 ΔΥΤΙΚΟευρωπαίοι 4. Εκ των οποίων 3 αμιγώς Ιταλικά και 1 από Μονακό.
1999 ΔΥΤΙΚΟευρωπαίοι 4. 2 πληρώματα αμιγώς Μονακό, ένα αμιγώς Γαλλικό, ένα αμιγώς Ιταλικό.
**2000 ΔΥΤΙΚΟευρωπαίοι 6. **Εκ των οποιων ένα Γερμανοαυστριακό, ένα Γερμανοϊσπανικό, δύο αμιγώς Ιταλικά, ένα αμιγώς Γαλλικό, ένα αμιγώς Δανέζικο.
ΠΑΜΕ ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ!
2001 ΔΥΤΙΚΟευρωπαίοι 3. Εκ των οποίων 2 αμιγώς ιταλικά πληρώματα και ένα Γερμανοαγγλικό.2002 ΔΥΤΙΚΟευρωπαίοι 2. Εκ των οποίων ένα αμιγώς Πορτογαλλικό πλήρωμα και ένα Βέλγικο.
Με εξαίρεση το 2002 οι Ιταλοί ήταν συνήθως οι μισοί περίπου. ΠΟΣΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ χρειάζονται για να αποσβεστεί το κόστος της ιταλικής μετάφρασης της ιστοσελίδας; Μόνο για μετάφραση μιλάμε ουσιαστικά, αφού όληη κατασκευή και η δομή μένει όμοια... (Φυσικά να λέει τις παροχές, όχι σαν σήμερα που είναι το τύπου 'άει παράτα μας ξένε'...)
Επίσης ποτέ στα δύο τελευταία χρόνια δεν καταφέραμε όχι να ξεπεράσουμε, αλλά ούτε καν να ΙΣΟΦΑΡΙΣΟΥΜΕ τον αριθμό των ΔΥΤΙΚΟευρωπαίων (που το αλλάξαμε θέση για να έχουμε αυτούς αντί τους ανατολικούς). Μάλιστα δεν καταφέραμε όχι να ισοφαρίσουμε τις συμμετοχές στα μέσα του '90 που ο αγώνας είχε αίγλη ακόμα, αλλά ούτε καν αυτές των αλλαγών του μιλέννιουμ, που όλοι λέγαν πως ο αγώνας ήταν ξεπεσμένος... Δηλαδή τώρα που είναι ΑΚΟΜΑ χειρότερα; Υπάρχει διαφορά.
Λες πως ο αγώνας που ανέφερα είναι επιπέδου 'Ολύμπιο'.
Δεν το λέω εγώ, το λέει ο συντελεστής που έχει (αν έχει) στο ΕΠΡ.
Προαιρετικό σεηκντάουν με 100 ευρώ, υποχρεωτικό για τα WRC οχήματα. (Για να μην τους βλέπουμε στην ρεματιά δίπλα στην ειδική... )
WRC oχήματα ? Ντεν έκουμε καρντιά μου... Απαγκορεύονται
Αμ έχουμε!!!
Το Κένταυρος αγώνας πρωταθλήματος είναι, σαν το Ολύμπιο, και ο Κύρκος με τί έτρεξε; Με WRC έτρεξε!!!
Απλά κόβεις την παράγραφό μου στα δύο (και ήταν και μικρή που να μην ήταν!!) και φαίνεται σαν να αναφερόμουν στο ΕΛΠΑ, και όχι σε αγώνα επιπέδου Ολυμπίου... Να το ξαναγράψω άλλη μια φορά ολόκληρο...Λες πως ο αγώνας που ανέφερα είναι επιπέδου 'Ολύμπιο'. Ωραία, οπότε κι άλλες ιδέες στις περασμένες μου δημοσιεύσεις πάνω ΣΕ ΑΥΤΟ το θέμα!
Προαιρετικό σεηκντάουν με 100 ευρώ, υποχρεωτικό για τα WRC οχήματα. (Για να μην τους βλέπουμε στην ρεματιά δίπλα στην ειδική... )ΟΚ τώρα;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ρωτάς πόσοι Ελβετοί συμμετάσχουν, η απάντηση είναι 60-70. Όσοι και οι Έλληνες στην Ελλάδα.
Exactly my point: η Ελβετία, με **2-πλάσιο κατά κεφαλή εισόδημα **από την Ελλάδα και έχει ίδιους αγωνιζόμενους. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις αγωνιστικού επιπέδου Ελβετίας-Ελλάδας (παρότι 'με τρώει' ) αλλά ο αριθμός αυτός, σε συνδυασμό με το πολύ υψηλότερο κόστος διοργάνωσης του αγώνα (αυτονόητα λόγω μισθών και κόστους ζωής), μου λέει πως, σε αντίθεση με την Ελλάδα, η παρουσία στην Ελβετία ξένων συμμετοχών είναι όχι απλώς επιθυμητή αλλά επιβεβλημένη.
Λάθος 1) Οι μισθοί είναι αρκετά παραπάνω από διπλάσιοι εδώ.
Λάθος 2) Δεν έχει ίδιους αγωνιζόμενους, έχει περισσότερους αν λάβεις υπ'όψιν πως είναι μισός ο πληθυσμός τους και ο μέσος όρος ηλικίας είναι για συνταξιοδότηση...
Λάθος 3) Το κόστος διοργάνωσης του αγώνα δεν είναι ουσιαστικά υψηλότερο. Ναι, οι κριτές τεχνικοί και λοιπόι θα πληρωθούν παραπάνω αν πληρώνονται, αλλά θα τους πάνε σε ένα **απλό **ξενοδοχείο (άν τους πάνε!!) που θα κοστίσει τελικά λιγότερο... Άσε που έχουν και χορηγούς.
ΓΙΑΤΙ ΜΕ 160 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΘΕΑΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΛΑΔΑ ΘΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΤΑΝ!!!
Λάθος 3) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ είναι επιβεβλημένη! Γιατί μαζεύονται Χ άτομα στο Στερεάς και Ψ άτομα στο Ακρόπολις; ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ! Γιατί το Ακρόπολις έχει σαφώς περισσότερους χορηγούς;
α) από το εξωτερικό λόγω προβολής έξω (σιγά την προβολή που θα έχει ένα ΕΛΠΑ αν τρέξουν 3 ξένοι... )
β) από το εσωτερικό λόγω των θεατών, οι οποίοι όπως λέμε έρχονται για τους ξένους.Βάλε λοιπόν ξένους στην Ελλάδα, μπας και κάποτε ξεστραβωθούμε και σε επίπεδο οδηγικό, προσέγγισης χορηγών, προετοιμασίας αυτοκινήτου και ανέβουμε και έρχονται οι θεατές ΓΙΑ ΕΜΑΣ και όχι για τους ξένους.
Αντίθετα στην Ελβετία ξένοι και εγχώριοι είναι αντίστοιχης ποιότητας. Ναι, κάνουν τζίρο οι ξένοι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι πιο αναγκάιοι από ότι στην Ελλάδα.
Αν τώρα ρωτήσει κανείς γιατί να μην έρχονται και στην Ελλάδα αρκετές ξένες συμμετοχές ώστε ο αριθμός των συμμετοχών να είναι τόσο υψηλός ώστε να πέφτουν και τα παράβολα για όλους, η απάντηση είναι πως θεωρητικά έχει δίκιο (αν και κύρια πηγή εσόδων ενός αγώνα δεν θα έπρεπε να είναι τα παράβολα αλλά οι χορηγοί) αλλά στην πράξη η απόσταση / κόστος εμποδίζει κάτι τέτοιο. Ετσι, δεν είναι ρεαλιστικές οι 100 ξένες συμμετοχές στο ΕΛΠΑ ή το Ολύμπιο. Οι 10 ίσως, αλλά αυτές δεν έρχονται λόγω παραβόλου αλλά για άλλους λόγους (διεκδίκηση πρωταθλήματος, παροχές κοκ.)
Αν έχεις 60 συμμετέχοντες (και μάλιστα εγχώριους) έχεις και ανάλογους θεατές, έχεις και ανάλογο χορηγό, εκτός αν ξεπλύνεις χρήμα, ή έχεις μπλα μπλα επιπέδου Α. Παπανδρέου. Δύσκολα να βρείς σταθερά καλό χορηγό.
Αν έχεις πολλές συμμετοχές, εμπλουτισμένες με πολλούς ξένους (το ξένο πουλάει, ειδικά στην Ελλάδα) θα έχεις και ανάλογο χορηγό, λόγω εύρους προβολής. Απλό είναι... Οι συμμετοχές ΚΑΚΩΣ μεταφράζονται απλώς σε ένα παράβολο στην Ελλάδα...
Οι 100 είναι πολλές, ναι, αλλά αν βρεις μια καλή φόρμουλα παροχών - προβολής - ο,τιδήποτε μπορείς να πιάσεις αν μη τι άλλο τις μισές, ή έστω το 1/3.
Πάντως οι 10 που λες είναι απαράδεκτα χαμηλό νούμερο, δεδομένου πως 10 χρόνια πριν σε ΧΩΜΑΤΙΝΟ στην 'απρόσιτη Χαλκιδική' μαζεύαμε μια ντουζίνα και βάλε, οπότε πόσο μάλλον δίπλα στην 'πόρτα της χώρας στην Ευρώπη'...Όμως μαζεύουν και σχεδόν 100 ξένους. Μάλιστα αν δεν έβαζαν ΟΡΙΟ 160 συμμετοχές θα είχαν κι άλλους. Άρα για να βάζουν όριο, να το πιάνουν και να το σέβονται, μάλλον δεν πάνε για την 'αρπαχτή'...
Είδες που λέω για την γκρίνια ? Βάζεις αμέσως την αρπαχτή στην κουβέντα (οπότε ας μην πω για την κακοπιστία, διότι εδώ, εκτός και αν κάνω λάθος, κάτι υπονοείς ), ενώ ο λόγος που οι αγώνες έχουν όριο συμμετοχών, και το σέβονται (και στην Ελλάδα!), είναι επειδή δεν 'βγαίνουν' τα ωράριά και οι λοιπές υποδομές (πχ. χώρος SP). Και το ΕΛΠΑ έχει (120).
Μπα, ανάποδα το λες... Το αρπαχτή το έβαλα σε εισγωγικά για να μην λες πως ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ πάνε για τα 100 παράβολα των Ιταλών και πως είναι του στυλ 'ελάτε κόσμε' για να βουλώσουν τρύπες...
(Που αυτό βλέπω πως λες, οπότε ας μην πω εγώ πλέον εσένα κακόπιστο... )Υ.Γ. Αλήθεια, λες πως πήρες τηλέφωνο και 'για τους ξένους υπάρχουν όντως παροχές σε ξενοδοχεία, εισιτήρια κτλ.'.
Αλήθεια, ΠΟΙΕΣ είναι ακριβώς τελικά αυτές οι παροχές; Μια φορά ΔΙΕΘΝΕΣ τηλέφωνο για να το μάθω δεν πληρώνω. Προτιμώ να πάρω τους γονείς μου να δω τι κάνουν... (φαντάζομαι αντίστοιχα σκέφτονται και οι περισσότεροι ξένοι που απορρούμε γιατί δεν έρχονται...)Κρίνεις εξ΄ ιδίων τα αλλότρια. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως κατανοείς την ψυχολογία του ξένου αγωνιζόμενου, δεν το ξέρω...
Απάντηση δεν πήρα, παρόλο που ήδη την ξέρεις αφού τηλεφώνησες...
Πάντως για να σου λύσω την απορία, με κάνει να το πιστεύω το ίδιο πράγμα που κάνει εσένα να πιστεύεις πως κατανοείς την ψυχολογία οποιουδήποτε αγωνιζόμενου, ή έστω άλλου ατόμου πέραν εσού. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ναι, θα μπορούσε να πάρει τηλέφωνο, αλλά δεν θα το κάνει.Η κύρια πηγή επικοινωνίας είναι το τηλέφωνο και το e-mail, αφού όμως έχουν ήδη μάθει κάποια βασικά.** Στο οποίο τηλέφωνο ή e-mail ρωτάνε και για παροχές και για όλα.** Αν νομίζεις πως η μεγάλη πλειονότητα πάει σε ένα αγώνα τυχαία, λόγω Web site ('α, τι να κάνουμε σήμερα, ας ψάξουμε για αγώνες σε όλη την Ευρώπη' ), μάλλον έχεις λάθος εικόνα για τη διείσδυση του Internet στην Ευρώπη. Πάνε λόγω word-of-mouth, από τις λέσχες τους (και εδώ η ΕΛΠΑ μπορεί, αν δεν το κάνει ήδη, να στείλει σχετικό υλικό στην CSAI, την FFSA κοκ.), από τις ομάδες που συμμετέχουν ή εξυπηρετούνται (πχ. ένας πελάτης της Racing Lions) κοκ.
Εδώ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ιστοσελίδα και
- δεν τους έκοψε
- βαρέθηκαν
- δεν ήθελαν
- φοβήθηκαν
να γράψουν τις παροχές, τι πρέπει να με κάνει να πιστέψω πως έστειλαν πληροφοριακό υλικό σε άλλους;
Εκτός αν τελικά οι παροχές είναι ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ, τόσο που η ΕΛΠΑ να μπαίνει μέσα, και κάνει επιλεγμένες προσκλήσεις εκεί που θέλει, για λόγους που η ίδια ξέρει, μπαίνοντας μέσα, αποκομίζοντας άλλα ωφέλη όμως, και βάζει το απαγορευτικό παράβολο 2000 ευρώ χωρίς περεταίρω επεξήγηση, μην τυχόν και έρθει κανείς άλλος ξένος...
Έτσι είναι λογικό να μην το ανακοινώνει ΔΗΜΟΣΙΑ και να τα λέει μόνο κατ' ιδίαν...
29o ΡΑΛΛΥ ΕΛΠΑ