-
Εδω και καιρο παρατηρω διαφορες μορφες διαμαρτυριας για την τοποθετηση των καμερων διαχειρισης κυκλοφοριας των δρομων που ηδη λειτουργουν σε κεντρικες διασταυρωσεις και αλλα σημεια του αστικου οδικου δικτυου.
μαλιστα και εδω στο φορουμ εχω διαβασει σε αλλα θρεντς σχετικα κατι αναλογα με αυτα που σε αφισες ή σε συνθηματα στους τοιχους της πολης βλεπω.....ηλεκτρονικοι ρουφιανοι-χαβιεδες κλπ .
αναρωτιεμαι λοιπον ποιοι πραγματικα πρεπει να ''φοβουνται'' και αν αυτες οι διαμαρτυριες εχουν λογικη βαση αφου το μονο στο οποιο εξυπηρετουν οι καμερες αυτες ειναι στην εξυπηρετηση της καλυτερης λειτουργιας του νεου συστηματος ελεγχου των φαναριων οπου αυτο ρυθμιζεται αναλογα τον κυκλοφοριακο φορτο αλλα και τον εντοπισμο αλλων προβληματων που μπορει να διαταραξουν την ομαλη κυκλοφορια ωστε να ειναι πιο αμεση η αντιμετωπιση των.
δηλαδη τι νομιζουν οσοι χωρις λογο κατα την αποψη μου φωναζουν;;;;;οτι υπαρχει καποιος πισω απο την καμερα που τους παρακολουθει και συγκεντρωνει στοιχεια γι'αυτους και για ποιον λογο;;;;;
μηπως οι πολλες ταινιες και η τηλεοραση σε συνδιασμο με μια δοση [ή και πολλες περισσοτερες] μανιας καταδιωξης εχουν συμβαλει σε αυτο;;;;;;
αλλα και αν ακομα αυτες χρησιμοποιηθουν ας υποθεσουμε για την παρακολουθηση καποιων πολιτων τι λογο εχουν οσοι ειναι νομοταγεις και δεν εμπλεκονται σε παρανομες δραστηριοτητες να φωναζουν;;;;;;;
περα απο τις καμερες αυτες λειτουργουν και χιλιαδες ακομα σε ολα τα μεγαλα αστικα κεντρα [και οχι μονο] που σαν σκοπο εχουν την αποτροπη εγκληματικων πραξεων ειτε ειναι τοποθετημενες σε εμπορικα κεντρα ειτε σε καταστηματα ειτε σε ιδιωτικες κατοικιες ή δημοσιες υπηρεσιες.........οι καμερες αυτες πολλες φορες εχουν καταγραψει εγκληματικες πραξεις και εχουν βοηθησει τις διωκτικες αρχες στον εντοπισμο των δραστων.
-
Εδω και καιρο παρατηρω διαφορες μορφες διαμαρτυριας για την τοποθετηση των καμερων διαχειρισης κυκλοφοριας των δρομων που ηδη λειτουργουν σε κεντρικες διασταυρωσεις και αλλα σημεια του αστικου οδικου δικτυου.
μαλιστα και εδω στο φορουμ εχω διαβασει σε αλλα θρεντς σχετικα κατι αναλογα με αυτα που σε αφισες ή σε συνθηματα στους τοιχους της πολης βλεπω.....ηλεκτρονικοι ρουφιανοι-χαβιεδες κλπ .
αναρωτιεμαι λοιπον ποιοι πραγματικα πρεπει να ''φοβουνται'' και αν αυτες οι διαμαρτυριες εχουν λογικη βαση αφου το μονο στο οποιο εξυπηρετουν οι καμερες αυτες ειναι στην εξυπηρετηση της καλυτερης λειτουργιας του νεου συστηματος ελεγχου των φαναριων οπου αυτο ρυθμιζεται αναλογα τον κυκλοφοριακο φορτο αλλα και τον εντοπισμο αλλων προβληματων που μπορει να διαταραξουν την ομαλη κυκλοφορια ωστε να ειναι πιο αμεση η αντιμετωπιση των.
δηλαδη τι νομιζουν οσοι χωρις λογο κατα την αποψη μου φωναζουν;;;;;οτι υπαρχει καποιος πισω απο την καμερα που τους παρακολουθει και συγκεντρωνει στοιχεια γι'αυτους και για ποιον λογο;;;;;
μηπως οι πολλες ταινιες και η τηλεοραση σε συνδιασμο με μια δοση [ή και πολλες περισσοτερες] μανιας καταδιωξης εχουν συμβαλει σε αυτο;;;;;;
αλλα και αν ακομα αυτες χρησιμοποιηθουν ας υποθεσουμε για την παρακολουθηση καποιων πολιτων τι λογο εχουν οσοι ειναι νομοταγεις και δεν εμπλεκονται σε παρανομες δραστηριοτητες να φωναζουν;;;;;;;
περα απο τις καμερες αυτες λειτουργουν και χιλιαδες ακομα σε ολα τα μεγαλα αστικα κεντρα [και οχι μονο] που σαν σκοπο εχουν την αποτροπη εγκληματικων πραξεων ειτε ειναι τοποθετημενες σε εμπορικα κεντρα ειτε σε καταστηματα ειτε σε ιδιωτικες κατοικιες ή δημοσιες υπηρεσιες.........οι καμερες αυτες πολλες φορες εχουν καταγραψει εγκληματικες πραξεις και εχουν βοηθησει τις διωκτικες αρχες στον εντοπισμο των δραστων.
-
-
Αλέξανδρε,δέν νομίζεις ότι η 'πρόληψη εγκληματικών πράξεων' είναι μία πρόφαση,μιάς καί έχει καλιεργηθεί ήδη τό κλίμα τής 'τρομολαγνείας',μέ σκοπό στό μέλλον(όχι φυσικά τό πολύ μακρινό),νά ελέγχεσε μέρα-νύχτα,γιά κάθε σού,νόμιμη η όχι,πράξη;
Σέ λίγο καιρό,θά σέ πείσουν ότι 'πρέπει' νά υπάρχει κάμερα στήν κρεββατοκάμαρά σου,γιά νά 'αποτρέψουν' τυχών δολοφονία σου,τήν ώρα πού εσύ κοιμάσαι.
Θά τό δεχτείς; -
Προσωπικά είμαι υπέρ της χρήσης camera.
Ειδικά σε δρόμο δεν βλέπω κάποιο λόγο να μας απασχολεί εκτός άν έχει κάποιος σκοπό να παρανομήσει.
Και σε καταστήματα με camera, γιατί να με ενοχλεί; Δεν νιόθω να με παρακολουθεί κανένας. Κάθε μέρα δίνω το credit card moy. Άν σκεφτόμουν έτσι θα έπρεπε να ήμουν μόνιμα με cash στο πορτοφόλι
Mε ειλικρινή σεβασμό,
Δημήτρης -
Το τι κανεις στον δρομο δεν εχει καμια σχεση με το τι κανεις στην κρεβατοκαμαρα σου. Το ενα το κανεις δημοσια και το αλλο οχι. Οπως σε βλεπει η σουλα η κομμοτρια, ο μπαμπης ο περιπτερας αλλα και εκατονταδες αλλοι ανθρωποι καθημερινα στο δρομο, ετσι μπορει να σε βλεπει και μια καμερα χωρις να αλλαζει τιποτα...
Αν εισαι νομοταγης δεν εχεις λογο να φοβασαι...
-
καπως αοριστα μου ακουγονται ολα αυτα HUNTER.
την αποψη που εχει ο καθενας την διαμορφωνει απο τις εμπειριες του και απο την γνωση του.
δεν μπορω να καταλαβω ειλικρινα τι ειναι αυτο που θα μπορουσε να με φοβισει οταν ειμαι νομιμος και μαλιστα απο μια καμερα που εξηγησα τους λογους υπαρξης της και το τι ακριβως κανει.
οσο για αυτες που τοποθετουνται για την αποτροπη εγκληματικων πραξεων πχ σε μια τραπεζα ή σε ενα καταστημα τι θα μπορουσε παλι να με κανει να αντιδρασω για την υπαρξη της........το οτι μπορει να μπαινοντας μεσα στον χωρο αυτο καταγραφεται το προσωπο μου......ε και λοιπον;;;
τωρα αυτα για καμερες στην κρεβατοκαμαρα ουτε σαν ακραιο αστειο παραδειγμα νομιζω οτι πρεπει να το αναφερει κανεις .....ομως αν πραγματικα καποιος τρεφει τετοιους φοβους [φυσικα δεν υποννοω κατι για σενα HUNTER ]........ε τοτε δυστυχως δεν εχω να πω κατι εγω.......ισως η ψυχιατρικη επιστημη μπορει να τον βοηθησει!!!!!!!
-
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
Το τι κανεις στον δρομο δεν εχει καμια σχεση με το τι κανεις στην κρεβατοκαμαρα σου. Το ενα το κανεις δημοσια και το αλλο οχι. Οπως σε βλεπει η σουλα η κομμοτρια, ο μπαμπης ο περιπτερας αλλα και εκατονταδες αλλοι ανθρωποι καθημερινα στο δρομο, ετσι μπορει να σε βλεπει και μια καμερα χωρις να αλλαζει τιποτα...Αν εισαι νομοταγης δεν εχεις λογο να φοβασαι...
Καλά, εντάξει...
Αυτή η καραμέλα με τον 'είμαι νομοταγής και...' είναι εξαιρετικά απλοϊκή και επικίνδυνη.Οδηγεί χωρίς να το καταλάβεις σε big brother κοινωνίες και περιορισμό της ελευθερίας του ατόμου. Σκέψου το λίγο καλύτερα και τα ξανασυζητάμε.
Σκεπτόμενους πολίτες θέλουμε. Όχι πρόβατα (disclaimer:δεν είναι προσωπικός χαρακτηρισμός κατά του OSFP ή όποιου άλλου) -
Μισο λεπτακι
1ον) οι καμερες αυτες ΔΕΝ ειναι μονο για 'διαχειρηση της κυκλοφοριας' αλλα κανονικοτατο συστημα παρακολουθησης ολων των πολιτων, με σκοπο την ασφαλεια των ολυμπιακων.
Εχωντας ζησει στην Αγγλια για 4 χρονια (παω για 5ο τωρα), η αποψη μου ειναι οτι οι καμερες αυτες ειναι απαραιτητες και πρεπει να μεινουν, γιατι στην Αγγλια με την βοηθεια αυτων των μεσων εχουν συλληθφει δολοφονοι, βιαστες, παιδεραστες (προσφατη περιπτωση οπου καποιος προσπαθουσε να κουβαλησει ενα κοριτσακι 11 χρονων μεσα σε κατι θαμνους αλλα εφτασε η αστυνομια μεσα σε 3 λεπτα καθως η καμερα (ο χειρηστης της) ειχε δει τι εγινε και μπορουσε να κατευθυνει με μεγαλη ακριβεια το περιπολικο στο σημειο.
Πχ, ποσο πιο συντομα θα ειχε εξαρθρωθει η 17Ν και καθε 17Ν αμα υπηρχαν καμερες σε ολους τους δρομους, που θα μπορουσαν να ακουλουθησουν τους δολοφονους του Σοντερς απο το σημειο της δολοφονιας στην Κηφισσιας μεχρι και το κρυσφηγετο τους στην δαμαρεως?ΑΛΛΑ, το προβλημα δεν βρισκεται εκει. Τα δυο προβληματα ειναι τα εξης:
α) καποιες απο αυτες τις καμερες, λογω θεσεις, σιγουρα θα μπορουν να δουν και μεσα σε σπιτια καθως ειναι κατευθυνομενες.
β) Δυνατοτητα ηχου. Αυτο το θεωρω απαραδεκτο γιατι δεν με πειραζει να με βλεπει μια καμερα εφ'οσον κυκλοφορω σε δημοσιο δρομο, αλλα - οπως καποιος αλλος πεζος με βλεπει αλλα δεν μπορει να με ακουσει - θεωρω απαραδεκτο να μπορει να καταγραψει καποιος τις ιδιωτικες μου συνομηλιες (εγω μπορει να ειμαι με την γκομενα και να της λεω τι θα της κανω το βραδυ ρε παιδια... )
Εκει ειναι το προβλημα. Δεν ειναι δηλαδη το να σε βλεπει καποιος (αφου σε βλεπουν χιλιαδες στον δρομο) αλλα να μπορει να ακουει τι λες.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
....................ΑΛΛΑ, το προβλημα δεν βρισκεται εκει. Τα δυο προβληματα ειναι τα εξης:
α) καποιες απο αυτες τις καμερες, λογω θεσεις, σιγουρα θα μπορουν να δουν και μεσα σε σπιτια καθως ειναι κατευθυνομενες.
β) Δυνατοτητα ηχου. Αυτο το θεωρω απαραδεκτο γιατι δεν με πειραζει να με βλεπει μια καμερα εφ'οσον κυκλοφορω σε δημοσιο δρομο, αλλα - οπως καποιος αλλος πεζος με βλεπει αλλα δεν μπορει να με ακουσει - θεωρω απαραδεκτο να μπορει να καταγραψει καποιος τις ιδιωτικες μου συνομηλιες (εγω μπορει να ειμαι με την γκομενα και να της λεω τι θα της κανω το βραδυ ρε παιδια... )
Εκει ειναι το προβλημα. Δεν ειναι δηλαδη το να σε βλεπει καποιος (αφου σε βλεπουν χιλιαδες στον δρομο) αλλα να μπορει να ακουει τι λες.
και τι θα δουν οι καμερες αυτες αν στραφουν προς τα σπιτια που ειναι πλησιον;;;;; την μπουγαδα της κυρα Μαριας ή ποιος καθεται στο μπαλκονι;;
τωρα για την δυνατοτητα ηχου τι εννοεις;;
οτι μπορουν να καταγραψουν ηχο απο το σημειο που εποπτευουν;;;
ακομα και αν αυτο γινεται [που δεν νομιζω] δεν ειναι δυνατον να μπορει το συστημα αυτο παρακολουθησης και καταγραφς του ηχου να ειναι τοσο κατευθυντικο ωστε μεσα απο τους θορυβους της κυκλοφοριας να μπορει να καταγραψει μια συζητηση.
μηπως επειδη υπαρχει η δυνατοτητα ηχου σε καποιους κομβους οπου αυτος ομως δεν ειναι αμφιδρομος και μονο μπορει μεταδιδεται μεσω των μεγαφωνων εχει δημιουργηθει η εντυπωση οτι μπορει να να φτανει μεχρι το κεντρο ελεγχου.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
....................
ΑΛΛΑ, το προβλημα δεν βρισκεται εκει. Τα δυο προβληματα ειναι τα εξης:
και τι θα δουν οι καμερες αυτες αν στραφουν προς τα σπιτια που ειναι πλησιον;;;;; την μπουγαδα της κυρα Μαριας ή ποιος καθεται στο μπαλκονι;;
τωρα για την δυνατοτητα ηχου τι εννοεις;;
οτι μπορουν να καταγραψουν ηχο απο το σημειο που εποπτευουν;;;
ακομα και αν αυτο γινεται [που δεν νομιζω] δεν ειναι δυνατον να μπορει το συστημα αυτο παρακολουθησης και καταγραφς του ηχου να ειναι τοσο κατευθυντικο ωστε μεσα απο τους θορυβους της κυκλοφοριας να μπορει να καταγραψει μια συζητηση.
μηπως επειδη υπαρχει η δυνατοτητα ηχου σε καποιους κομβους οπου αυτος ομως δεν ειναι αμφιδρομος και μονο μπορει μεταδιδεται μεσω των μεγαφωνων εχει δημιουργηθει η εντυπωση οτι μπορει να να φτανει μεχρι το κεντρο ελεγχου.
Φυσικά και έχουν δυνατότητα καταγραφής ήχου, όπως και μεγάφωνα για να σου λένε και τι θα κάνεις. Από τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα ηχογράφησης, υπάρχει φυσικά και δυνατότητα απομόνωσης συχνοτήτων -δεν είναι πλέον δύσκολο- και φυσικά να ακούσουν τι θες να κάνεις το βράδυ.
Φυσικά και είμαι εναντίον κι έχουν καταγράψει πολλές γκριμάτσες μέχρι τώρα στη Συγγρού
Αλήθεια, στη Συγγρού το βράδυ τις στρίβουν προς τα 'κορίτσια';
Α και οι κάμερες στο δρόμο -δημόσιος χώρος- δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που υπάρχουν στα μαγαζιά
-
Το προβλημα δεν ειναι οι καμερες αλλα αυτοι που τις χειριζονται.Ποιος με διαβεβαιωνει για την καλη χρηση των πληροφορειων που θα συγκεντρωνεται;Και δεν νομιζω οτι προκειται να τις αποσυρουν μετα τους Ολυμπιακους ,υπαρχει δηλωση του Βουλγαρακη οτι πληρωσαμε τοσα λεφτα και μετα τους Ολυμπιακους θα το συζητησουμε για το τι θα τις κανουμε.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
[
Φυσικά και έχουν δυνατότητα καταγραφής ήχου, όπως και μεγάφωνα για να σου λένε και τι θα κάνεις. Από τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα ηχογράφησης, υπάρχει φυσικά και δυνατότητα απομόνωσης συχνοτήτων -δεν είναι πλέον δύσκολο- και φυσικά να ακούσουν τι θες να κάνεις το βράδυ......................ζιά
πανω σε αυτα γνωριζεις κατι συγκεκριμενο ή τα υποθετεις;;;;
πχ. εαν υπαρχουν μικροφωνα αυτα ειναι απλα πυκνωτικα και οχι ειδικης κατασκευης κατευθυντικα μεγαλων αποστασεων γιατι αυτα εχουν ειδικη κατασκευη και δεν ειναι δυνατον να χωρεσουν στα απλα προστατευτικα περιβληματα των καμερων αυτων ουτε στα μακροστενα που ισα ισα χωρα η καμερα μεσα ουτε στα τυπου θολου που εκει μεσα δεν χωραει απολυτως τιποτα αλλο εκτος απο τον σερβομηχανισμο που την περιστρεφει.
αληθεια το να λεει καποιος ετσι απλα οτι εγω ειμαι κατα χωρις να το τεκμηριωνει τι αξια εχει;;;;;;;
οσο για το το οτι θα ακουσουν τι θα κανεις το βραδυ.........αυτο πραγματικα θα τους ειναι πολυ ενδιαφερων
-
Σιγα ρε παιδια μην κοιταξουν οι καμερες μεσα στα διαμερισματα. Στο κατω κατω οταν ανοιγεις την μπαλκονοπορτα και την κουρτινα ολοι βλεπουν αν κοιταξουν. Ο γειτονας, ο χτιστης απεναντι και φυσικα η καμερα.
Εχει πλακα γιατι περισυ ημουν Ελλαδα και στο σπιτι καθε μερα με κλειστα τα παραθυρα και τις κουρτινες. Παω να τις ανοιξω επ τι κανεις μου λεει ο πατερας μου. Λεω να ανοιξω να μπει λιγο φως να δουμε και εξω. Οχι οχι κλειστο αμεσως. Μα γιατι; Δεν θελω να με βλεπουν. Γιατι του λεω κανεις τιποτα ασεμνο, παρανομο, χαζον κτλ; Οχι βλεπεις τηλεοραση παρεα με εμενα. Τι πειραζει αν σε προσεξει καποιος. Οχι δεν θελω να με βλεπουν τιποτα και καθολου. Ρε συ του λεω σε κοβουν στο δρομο ποια η διαφορα. Οχι οχι δεν θελω. Ασε ρε συ μανια παρακολουθησης ειναι αυτο. σιγα μην σκεφτομαι τι γινεται καθε φορα που ανοιγω το παραθυρο. Τι εχω τα μυστικα τους κρατους.
Το αλλο παλι να μην μας ακουνε. Γιατι ρε συ; τι λεμε στο τηλεφωνο; Σιγα τα αυγα. Αν μιλαω με την κοπλελα και της κανω περιγραφη τι θα της κανω και δεν θελω να με ακουνε τοτε η να μη της λεω τετοια ανδ ντρεπομαι η αν δεν ντρεπομαι τι πειραζει. Ο διπλα στο δρομο ακουει και αυτος. Σκεψου αν ημουν τρομοκρατης και ελεγα που να βαλουν την βομβα. Τοτε αλλαζει το πραγμα. Ολες αυτες οι καμερες κτλ γινονται για να προστατευουν απο την τυχον παρανομια η για στατιστικη απογραφη. Σιγα να μην ψαχνονται για το τι λεει ο καθενας στο δρομο και στο τηλεφωνο. Μιλαμε για πολυ ευαισθησια που ψιλοκαταντα μανια.
Ψυχραιμια ρε παιδια δεν ειμαστε τοσο σημαντικοι για να μας δινει κανενας σημασια και αν πιστευουμε οτι ειμαστε τοτε εξαρταται απο εμας να μην κανουμε τις συζητησεις και να τραβαμε την κουρτινα.
Νικος
-
[
Φυσικά και έχουν δυνατότητα καταγραφής ήχου, όπως και μεγάφωνα για να σου λένε και τι θα κάνεις. Από τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα ηχογράφησης, υπάρχει φυσικά και δυνατότητα απομόνωσης συχνοτήτων -δεν είναι πλέον δύσκολο- και φυσικά να ακούσουν τι θες να κάνεις το βράδυ......................ζιά
πανω σε αυτα γνωριζεις κατι συγκεκριμενο ή τα υποθετεις;;;;
πχ. εαν υπαρχουν μικροφωνα αυτα ειναι απλα πυκνωτικα και οχι ειδικης κατασκευης κατευθυντικα μεγαλων αποστασεων γιατι αυτα εχουν ειδικη κατασκευη και δεν ειναι δυνατον να χωρεσουν στα απλα προστατευτικα περιβληματα των καμερων αυτων ουτε στα μακροστενα που ισα ισα χωρα η καμερα μεσα ουτε στα τυπου θολου που εκει μεσα δεν χωραει απολυτως τιποτα αλλο εκτος απο τον σερβομηχανισμο που την περιστρεφει.
αληθεια το να λεει καποιος ετσι απλα οτι εγω ειμαι κατα χωρις να το τεκμηριωνει τι αξια εχει;;;;;;;
οσο για το το οτι θα ακουσουν τι θα κανεις το βραδυ.........αυτο πραγματικα θα τους ειναι πολυ ενδιαφερων
όταν έγινε η εγκατάσταση και η επίδειξη και γράφτηκε στον Τύπο και στις ειδήσεις. Έκαναν μάλιστα και ένα πείραμα στο λιμάνι του Πειραιά, επέλεξαν έναν τυχαίο πολίτη τον 'παρακολούθησαν' και μέσα σε ελάχιστο χρόνο είδαν και που πήρε τηλέφωνο από το κινητό και βρήκαν και το δικό του αριθμό του κινητού
-
Δηλαδή η έννοια της προσωπικής ζωής δε σας λέει κάτι; Δε γουστάρω να ξέρει ο άλλος (οποιοσδήποτε) τι κάνω. Είτε βλέπω τηλεόραση είτε ακούω μουσική είτε κάνω σεξ. Ούτε να ακούει τις συζητήσεις μου με την παρέα μου. Στην καφετέρια μιλάω χαμηλόφωνα και στο λεωφορείο δύσκολα απαντάω στο κινητό. Δεν κάνω κάτι παράνομο για να φοβάμαι. Απλά θέλω τον προσωπικό μου χώρο (οπουδήποτε, στο μέτρο του δυνατού βέβαια), δε θέλω ούτε τις κινήσεις μου να παρακολουθούν ούτε τις συνομιλίες μου να ακούν. Και ας μην έχω κάτι να κρύψω. Η λογική του 'είμαι σύννομος, παρακολουθήστε με όσο θέλετε' πραγματικά με εξοργίζει
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
[όταν έγινε η εγκατάσταση και η επίδειξη και γράφτηκε στον Τύπο και στις ειδήσεις. Έκαναν μάλιστα και ένα πείραμα στο λιμάνι του Πειραιά, επέλεξαν έναν τυχαίο πολίτη τον 'παρακολούθησαν' και μέσα σε ελάχιστο χρόνο είδαν και που πήρε τηλέφωνο από το κινητό και βρήκαν και το δικό του αριθμό του κινητού
ε και λοιπον.........και που ειναι το προβλημα;;;;
δεν νομιζω οτι εαν αυτος ο πολιτης εκεινη την στιγμη ηταν πχ ενας απαγωγεας ή αλλου ειδους εγκληματιας θα ηταν κατι τετοιο κακο.
ισα ισα που θα ηταν μεγαλη επιτυχια της αστυνομιας και θα βασιζοταν στην τεχνολογια αυτη.
εγω δεν καταλαβαινω γιατι να υπαρχει αυτη η φοβια και ο μηδενισμος απο ανθρωπους που δεν εχουν να φοβηθουν απολυτως τιποτα και που μονο να τους βοηθησει μπορει αυτη η τεχνολογια και τα ισοπεδωνουν ολα.
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Δηλαδή η έννοια της προσωπικής ζωής δε σας λέει κάτι; Δε γουστάρω να ξέρει ο άλλος (οποιοσδήποτε) τι κάνω. Είτε βλέπω τηλεόραση είτε ακούω μουσική είτε κάνω σεξ. Ούτε να ακούει τις συζητήσεις μου με την παρέα μου. Στην καφετέρια μιλάω χαμηλόφωνα και στο λεωφορείο δύσκολα απαντάω στο κινητό. Δεν κάνω κάτι παράνομο για να φοβάμαι. Απλά θέλω τον προσωπικό μου χώρο (οπουδήποτε, στο μέτρο του δυνατού βέβαια), δε θέλω ούτε τις κινήσεις μου να παρακολουθούν ούτε τις συνομιλίες μου να ακούν. Και ας μην έχω κάτι να κρύψω. Η λογική του 'είμαι σύννομος, παρακολουθήστε με όσο θέλετε' πραγματικά με εξοργίζεισεβαστα αυτα που λες ομως ποιος πραγματικα θα ηθελε να ασχοληθει μαζι σου παρακολουθωντας τι κανεις και τι λες ;;
το κρατος μεσα απο την αστυνομια ή αλλες του υπηρεσιες γιατι θα πρεπει να παρακολουθει το τι κανει καθε νομιμος πολιτης του;;;και πως μπορουν οι καμερες για τον ελεγχο και την διαχειριση της κυκλοφοριας να το κανουν αυτο;;
μα ειναι δυνατον;; αντι να λεμε μπραβο που για τη εξυπηρετηση μας ειτε αυτο ειναι προληψη εγκληματων ειτε καλυτερη εποπτεια της κυκλοφοριας και αμεση αντιμετωπιση εκτακτων περιστατικων να λεμε ετσι απλα οχι επειδη εχουμε λιγοτερη ή περισσοτερη ευαισθησια για τα προσωπικα μας δεδομενα που μας οδηγει ομως σε αφορισμους.
-
alexstrag η ένστασή μου έχει να κάνει με το πού μας οδηγούν όλα αυτά (οι κάμερες, η παρακολούθηση για λόγους ασφάλειας,...) και όχι με τις κάμερες καθεαυτές. Αν χρησιμοποιηθόυν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για ρύθμιση της κυκλοφορίας τότε οκ. Αλλά ποιος μπορεί να το εγγυηθεί αυτό;
-
και πως μπορουν οι καμερες για τον ελεγχο και την διαχειριση της κυκλοφοριας να το κανουν αυτο;;
.
Δεν είναι απλώς κάμερες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας. Δεν θα είχαν μικρόφωνα
ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ;;;