-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
alexstrag η ένστασή μου έχει να κάνει με το πού μας οδηγούν όλα αυτά (οι κάμερες, η παρακολούθηση για λόγους ασφάλειας,...) και όχι με τις κάμερες καθεαυτές. Αν χρησιμοποιηθόυν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για ρύθμιση της κυκλοφορίας τότε οκ. Αλλά ποιος μπορεί να το εγγυηθεί αυτό;και ειναι απαραιτητο να πρεπει να μας το εγγυηθει καποιος αυτο που ''φωναζει'' απο μονο του για τον σκοπο της υπαρξης του.
και αν ακομα σε μεμονωμενες περιπτωσεις γινει καταχρηση του μεσου αυτου ειτε απο καποιο χειριστη ειτε απο καποια υπηρεσια για ιδιοτελεις η αλλους σκοπους αυτο θα πρεπει να αναιρεσει την χρησιμοτητα του για το κοινωνικο συνολο;;;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
και πως μπορουν οι καμερες για τον ελεγχο και την διαχειριση της κυκλοφοριας να το κανουν αυτο;;
.
Δεν είναι απλώς κάμερες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας. Δεν θα είχαν μικρόφωνα
εγω δεν ειπα οτι εχουν μικροφωνα ..........μαλιστα το αμφισβητω.........ομως ακομα και να εχουν μονο βοη μπορουν να καταγραψουν οποτε που ειναι το προβλημα;;;;;;
-
'Οντως 'φωνάζει' μόνο του. Μόνο που φοβάμαι ότι αλλιώς φωνάζει σε σένα αλλιώς σε μένα. Σε μένα λέει ότι οι κάμερες αυτές δεν είναι ΜΟΝΟ κάμερες ελέγχου της κυκλοφορίας και ότι τυχόν περιστατικά παρακολούθησης μόνο μεμονωμένα δε θα είναι. Άλλωστε γιατί νομίζεις τοποθετήθηκε επί του θέματος ο Συνήγορος του Πολίτη; Επειδή είχε πολύ ελεύθερο χρόνο;
alexstrag στο συγκεκριμένο θέμα διαπιστώνω ότι έχουμε τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης.Δεν είναι κακό αυτό φυσικά, ίσια ίσα. Πλουραλισμός . Απλά έχουμε διαφορετική φιλοσοφία,στάση ζωής. Οπότε για να μην κουράζουμε τους υπόλοιπους αναγνώστες σταματάω εδώ τις δημοσιέυσεις μου επί του θέματος. Απλά δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να πείσουμε ό ένας τον άλλο. Συνέχεια αν θέλεις με pm.
Με εκτίμηση
Στέφανοςedit: το 'μόνο βοή' ποιος το λέει; Και γιατί τότε να έχουν μικρόφωνο; Έλα τώρα...
-
Οι κάμερες αμφιβάλω αν έχουν μικρόφωνο εσκεμένα. Και άν υπάρχει ίσως να έχει να κάνει με το πώς κατασκευάζονται. Οτι δηλαδή έτσι τις βγάζει το εργαστάσιο και τις πουλάει.
Για μικρόφωνο όμως που να μπορεί να έχει τόσο καλή ποιότητα και να ξεχωρίζει τι λέει κάποιος, ΝΟ δεν το πιστεύω με τίποτα αυτό. Πλέον αναφερόμαστε σε συστήματα παρακολούθησης που είναι πάρα πολυ ακριβά και δεν στήνονται τυχαία σε διάφορα μέρη στους δρόμους.
Πέρα απο αυτό, για την επείδηξη που αναφέρθηκε οτι η camera μπόρεσε να διακρίνει πολλές λεπτομέρειες απο μεμονομένο πολίτη, πρώτα να πώ οτι είναι χαρά να μπορέσυμε να σταματήσουμε έναν εγκληματία χάρη στη χρήση κάμερα. Απο την άλλη εγώ απο όσο ξέρω αυτές οι κάμερας έχουν πολύ χαμηλή ποιότητα. Σε πολλές ειδήσεις που δείχνουν σκηνές απο την κάμερα, η ποιότητα είναι χαμηλή σε σημείο που δεν αναγνορίζεις πρόσωπα.
Τώρα αν υπάρχουν στους δρόμους και σε δημόσια κτήρια, ειλικρινά δεν με απασχολεί καθόλου. Άν στο κάτω κάτω αρέσω τόσο πολύ σε κάποιον που θέλει να με κοιτάει, χαλάλι του Καλύτερα απο την κάμερα, παρά να με κοιτάει με πλάγιο μάτι μέσα απο το αυτοκίνητό του
Πάντως νομίζω οτι οι θεωρίες συννομοσίας στην Ελλάδα ευδοκιμούν αρκετά
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Στεφανε το θεμα δεν ειναι προσωπικο για να επικοινωνουμε με πμ και ο σκοπος μου δεν ειναι αλλος παρα απο την συζητηση να μπορεσουμε να καταλαβουμε και να αξιολογησουμε σωστα και καθαρα χωρις παρωπιδες και αφορισμους πραγματα που γινονται για το κοινωνικο συμφερον και την βελτιωση της ποιοτητας της ζωης και την ασφαλεια των πολιτων.
τωρα εαν η συζητηση αυτη δεν πεισει για την αναγκαιοτητα και χρησιμοτητα του μεσου αυτου ορισμενους αυτο δεν σημαινει οτι εχουν και δικιο και ασφαλως εμμενουν στις αποψεις τους οι οποιες ομως κατα την γνωμη μου ειναι εσφαλμενες και γι'αυτο φταιει η παραπληροφορηση σε συνδιασμο με φοβιες που εχουν καλλιεργηθει απο ομαδες ατομων με παραβατικη συμπεριφορα [αναρχικοι] ή γενικως αντιδραστικοι σε νεες τεχνολογιες [παραθρησκευτικες οργανωσεις 666 ο αντιχριστος κλπ ευτραπελα] ή αντιεξουσιαστες γενικοτερα [εξωκοινοβουλευτικη και οχι μονο αριστερα] ή ΜΜΕ που ψαχνουν για την ειδηση που θα δωσει τις πολυποθητες μοναδες τηλεθεασης.
-
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 70&start=0
ακόμα και στο 4T Forum υπάρχει
ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΗΧΟ
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Οι κάμερες αμφιβάλω αν έχουν μικρόφωνο εσκεμένα. Και άν υπάρχει ίσως να έχει να κάνει με το πώς κατασκευάζονται. Οτι δηλαδή έτσι τις βγάζει το εργαστάσιο και τις πουλάει.Για μικρόφωνο όμως που να μπορεί να έχει τόσο καλή ποιότητα και να ξεχωρίζει τι λέει κάποιος, ΝΟ δεν το πιστεύω με τίποτα αυτό. Πλέον αναφερόμαστε σε συστήματα παρακολούθησης που είναι πάρα πολυ ακριβά και δεν στήνονται τυχαία σε διάφορα μέρη στους δρόμους.
Πέρα απο αυτό, για την επείδηξη που αναφέρθηκε οτι η camera μπόρεσε να διακρίνει πολλές λεπτομέρειες απο μεμονομένο πολίτη, πρώτα να πώ οτι είναι χαρά να μπορέσυμε να σταματήσουμε έναν εγκληματία χάρη στη χρήση κάμερα. Απο την άλλη εγώ απο όσο ξέρω αυτές οι κάμερας έχουν πολύ χαμηλή ποιότητα. Σε πολλές ειδήσεις που δείχνουν σκηνές απο την κάμερα, η ποιότητα είναι χαμηλή σε σημείο που δεν αναγνορίζεις πρόσωπα.
Τώρα αν υπάρχουν στους δρόμους και σε δημόσια κτήρια, ειλικρινά δεν με απασχολεί καθόλου. Άν στο κάτω κάτω αρέσω τόσο πολύ σε κάποιον που θέλει να με κοιτάει, χαλάλι του Καλύτερα απο την κάμερα, παρά να με κοιτάει με πλάγιο μάτι μέσα απο το αυτοκίνητό του
Με εκτίμηση,
Δημήτρηςχαιρομαι που απο την αλλη πλευρα του ατλαντικου παρα τον συνεχη ''βομβαρδισμο'' και την τρομολαγνια των μεσων και του κρατους που την υπαγορευει υπαρχουν και φωνες ψυχραιμες και με λογικη.
δεν εχεις αδικο σε αυτα που λες για την ποιοτητα κατασκευης των καμερων αυτων οπου αν εξαιρεσουμε τις τυπου ''θολου'' ή dome οπου εχουν σχετικα καλυτερη ποιοτητα και δυνατοτητα zoom οι αλλες δεν μπορουν να δουν και πολλες λεπτομερειες παρα μονο αν εχει πολυ κινηση ο δρομος ή οχι.
εδω θα ηθελα να σημειωσω οτι οι γνωσεις μου για τα CCTV ή κλειστα κυκλωματα τηλεορασης προερχονται απο την επαγγελματικη μου δραστηριοτητα η οποια ειναι σχετικη ......βεβαια δεν γνωριζω εκ των εσω λεπτομερειες για το κατα ποσον τα συστηματα αυτα ειναι εμπλουτισμενα με ιδιαιτερα εξελιγμενα συστηματα οπου μπορει να χρησιμοποιηθουν και για αλλους σκοπους πλην αυτων για τους οποιους τοποθετηθηκαν και πολλοι συμπολιτες μας ''φοβουνται'' ομως θα δω τι μπορω να μαθω σχετικα.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=6170&start=0ακόμα και στο 4T Forum υπάρχει
ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΗΧΟ
το διαβασα το λινκ και ειναι λιγο συγκεχυμενο πχ λεει για διαφορες δυνατοτητες που εχουν τα συστηματα αυτα οπως η αναγνωριση πινακιδων δεν αναφερει ομως οτι αυτο δεν μπορει να εφαρμοστει παρα μονο σε ελεγχομενη απο καμερα εισοδο καποιας εγκαταστασης ειτε αθλητικης ειτε αλλης ή σε διοδια οπου τα αυτοκινητα κινουνται σε μια συγκεκριμενη λωριδα που εποπτευεται απο καμερα και με χαμηλη ταχυτητα.
την δυνατοτητα αυτη βεβαια ωραια την βλεπω.......φανταζεσται να σας κλεψουν το αυτοκινητο και μολις το δηλωσετε στην αστυνομια μεσω κεντρικου υπολογιστη να βρουν οτι περασε απο τα ταδε διοδια και ετσι να το σταματησουν σε μπλοκο;;;
τι θα εχετε μετα να πειτε για τους ηλεκτρονικους ''ρουφιανους'';;;επισης απο την μια λεει οτι οι καμερες θα μεταφερουν ηχο και εικονα στο κεντρο ελεγχου και απο την αλλη λεει οτι ο ηχος δεν θα ειναι αμφιδρομος και σε αυτο απαντησαν αρνητικα και οι υπευθυνοι.
κατι πιο τεκμηριωμενο θα βοηθουσε περισσοτερο γιατι αυτο μαλλον μας μπερδευει περισσοτερο.
-
Εμένα οι συγκεκριμένες κάμερες λίγο με πειράζουν. Το θέμα όμως είναι πότε θα αρχίσουν να μας ενοχλούν...Κάποτε ήταν 5, έγιναν 10,100-τώρα δεν έχω ιδέα πόσες είναι. Όταν κάποια στιγμή όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, βλέπεις βλέπεις μια κάμερα μπροστά σου να σου 'κλείνει το μάτι', τι κάνεις; Δεν θα σε βάλει σε σκέψεις; Πολλά ακούγονται πχ. ότι στην αμερική παρακολουθούνται όλα τα τηλέφωνα και αν αναφερθουν λέξεις όπως 666,αλλάχ,αλ κάιντα κλπ. χτυπάει συναγερμός και αρχίζουν να σε παρακολουθούν. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά τι γίνεται αν πράγματι είναι; Ο καθένας έχει τη ζωή του και τις προσωπικές του στιγμές. Πόσο προσωπικές μπορούν να παραμείνουν αν ένας τρίτος σε βλέπει και σε ακούει με τη δικαιολογία πχ.του ελέγχου της κυκλοφορίας...
-
Ο χρήστης spiros7 έγραψε:
Εμένα οι συγκεκριμένες κάμερες λίγο με πειράζουν. Το θέμα όμως είναι πότε θα αρχίσουν να μας ενοχλούν...Κάποτε ήταν 5, έγιναν 10,100-τώρα δεν έχω ιδέα πόσες είναι. Όταν κάποια στιγμή όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, βλέπεις βλέπεις μια κάμερα μπροστά σου να σου 'κλείνει το μάτι', τι κάνεις; Δεν θα σε βάλει σε σκέψεις; Πολλά ακούγονται πχ. ότι στην αμερική παρακολουθούνται όλα τα τηλέφωνα και αν αναφερθουν λέξεις όπως 666,αλλάχ,αλ κάιντα κλπ. χτυπάει συναγερμός και αρχίζουν να σε παρακολουθούν. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά τι γίνεται αν πράγματι είναι; Ο καθένας έχει τη ζωή του και τις προσωπικές του στιγμές. Πόσο προσωπικές μπορούν να παραμείνουν αν ένας τρίτος σε βλέπει και σε ακούει με τη δικαιολογία πχ.του ελέγχου της κυκλοφορίας...Είναι αλήθεια. Το σύστημα λέγεται Echelon, είναι εγκατεστημένο εκτός των ΗΠΑ και σε Αυστραλία-Βρετανία (τουλάχιστον), παρακολουθεί τον παγκόσμιο ιστό, τηλεφωνήματα, δορυφορικές επικοινωνίες με εξελιγμένα συστήματα αναγνώρισης ήχου και κειμένου και απομονώνει μηνύματα που κρίνονται 'ύποπτα'. Στην Ε.Ε. τέτοια κόλπα είναι (ευτυχώς) παράνομα, αλλά για πόσο ακόμα; Στην Ελλάδα το Σύνταγμα είναι σαφές, οι παρακολουθήσεις επικοινωνιών/αλληλογραφίας γίνονται μόνο κατόπιν παραγγελίας-άδειας εισαγγελέα.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Οι κάμερες αμφιβάλω αν έχουν μικρόφωνο εσκεμένα. Και άν υπάρχει ίσως να έχει να κάνει με το πώς κατασκευάζονται. Οτι δηλαδή έτσι τις βγάζει το εργαστάσιο και τις πουλάει.
Για μικρόφωνο όμως που να μπορεί να έχει τόσο καλή ποιότητα και να ξεχωρίζει τι λέει κάποιος, ΝΟ δεν το πιστεύω με τίποτα αυτό. Πλέον αναφερόμαστε σε συστήματα παρακολούθησης που είναι πάρα πολυ ακριβά και δεν στήνονται τυχαία σε διάφορα μέρη στους δρόμους.
Με εκτίμηση,
Δημήτρηςχαιρομαι που απο την αλλη πλευρα του ατλαντικου παρα τον συνεχη ''βομβαρδισμο'' και την τρομολαγνια των μεσων και του κρατους που την υπαγορευει υπαρχουν και φωνες ψυχραιμες και με λογικη.
δεν εχεις αδικο σε αυτα που λες για την ποιοτητα κατασκευης των καμερων αυτων οπου αν εξαιρεσουμε τις τυπου ''θολου'' ή dome οπου εχουν σχετικα καλυτερη ποιοτητα και δυνατοτητα zoom οι αλλες δεν μπορουν να δουν και πολλες λεπτομερειες παρα μονο αν εχει πολυ κινηση ο δρομος ή οχι.
εδω θα ηθελα να σημειωσω οτι οι γνωσεις μου για τα CCTV ή κλειστα κυκλωματα τηλεορασης προερχονται απο την επαγγελματικη μου δραστηριοτητα η οποια ειναι σχετικη ......βεβαια δεν γνωριζω εκ των εσω λεπτομερειες για το κατα ποσον τα συστηματα αυτα ειναι εμπλουτισμενα με ιδιαιτερα εξελιγμενα συστηματα οπου μπορει να χρησιμοποιηθουν και για αλλους σκοπους πλην αυτων για τους οποιους τοποθετηθηκαν και πολλοι συμπολιτες μας ''φοβουνται'' ομως θα δω τι μπορω να μαθω σχετικα.
Νομίζω οτι ειδικά εδώ στην Αμερική οι περισσότεροι πολίτες είναι εξικοιωμένοι με τις κάμερες, αφού τις συναντάμε παντού κάθε μέρα. Είτε σε γραφεία, είτε σε υπηρεσίες, σε δημόσιους χώρους, πανεπιστήμια, χώρους παρκαρίσματος, παντού.. Και ακόμα και πολλοί έχουμε και στο σπίτι μας.
Δυστηχώς δεν γνωρίζω πολλά απο κάμερες για να κρίνω την τεχνολογία τους, έτσι περισσότερο μιλάω κάνοντας υποθέσεις.
Δημήτρης
-
Παντως χιλια καλα να εχουνε οι καμερες.... και δολοφονους να βρισκουν και βιαστες και και και και.... εγω δεν τις θελω χιλιες φορες!
- Δεν θελω ρουφιανους πανω απο το κεφαλι μου!
- ΟΧΙ, δεν θα με συνηθισουν στην ιδεα της καμερας οπως εκαναν με αλλους λαους (UK...)
- Και στην τελικη, ειτε με ειτε χωρις καμερα εγω ως original ελληνας θα κανω αυτο που γουσταρω και.... come and get me
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Παντως χιλια καλα να εχουνε οι καμερες.... και δολοφονους να βρισκουν και βιαστες και και και και.... εγω δεν τις θελω χιλιες φορες!- Δεν θελω ρουφιανους πανω απο το κεφαλι μου!
- ΟΧΙ, δεν θα με συνηθισουν στην ιδεα της καμερας οπως εκαναν με αλλους λαους (UK...)
- Και στην τελικη, ειτε με ειτε χωρις καμερα εγω ως original ελληνας θα κανω αυτο που γουσταρω και.... come and get me
Γιατί τους αποκαλείς ρουφιάνους ;
Ο original Έλληνας είναι αυτός που δεν χρησιμοποιεί αγγλική λέξη αλλά την Ελληνική αυθεντικός; Μιλώντας με αυτό το τρόπο αυτόματα αποδέχεσαι ένα μέρος μίας ξένης νοοτροπίας, το σημαντικότερο ίσως. Την γλώσσα της.
Όσο αυθεντικός και να είναι κάποιος κάποια στοιχεία νομίζω δεν είναι καλά. Θεωρείς καλό να κάνεις αυτό που γουστάρεις ; Μα ακριβώς για αυτό το λόγο θα υπάρχει μια κάμερα, για να μήν κάνουν οι original αυτό που γουστάρουν
Δημήτρης
-
Τι πραμα?
Παρακολουθουν τους εγκληματιες, βιαστες και γενικα τους παρανομουντες?
Και νομιζετε οτι η εκαστοτε κρατικη εξουσια θα αρκεστει να scanαρει μονο οσους παραβιαζουν τους νομους?Αρα εμεις οι υπολοιποι που ειμαστε καλα παιδια να μην ανησυχουμε ε?
Ενταξει, οταν τις πληροφοριες που θα συλλεγουν θα τις χρησιμοποιουν για να βγαζουν απο τη μεση τον οποιοδηποτε αντιφρονουντα που θα πηγαινει κοντρα στην κρατικη(διεφθαρμενη παντα)μηχανη(συνδικαλιστης ειναι το πρωτο που μου ερχεται στο νου)θα λεμε ' ωραια,αλλα γλυτωσαμε απο τους κλεφτες και τους δολοφονους'.Τοτε τα ξαναλεμε.Δεν υπαρχει περιπτωση οι κρατικοι 'λειτουργοι' να μην βαλουν το δαχτυλο(το ματι τους)στο μελι(αφθονη πληροφορηση για τους γυρω)
Και η πλακα ειναι οτι ακομα και οι αντιπασοκοι λεγαμε μπραβο στον Σημιτη για τις νεες ταυτοτητες που δεν θα γραφουν το θρησκευμα!
Τωρα/αργοτερα δεν θα χρειαζεται το 'οργανο' να κοιταξει ταυτοτητα,αλλα με το που θα στοχευει η καμερα πανω μας σε 17 δευτερολεπτα θα ξερει μεχρι και αν εχουμε πολλα λευκα αιμοσφαιρια...Παντα για το καλο μας βεβαια....
-
και τι θα δουν οι καμερες αυτες αν στραφουν προς τα σπιτια που ειναι πλησιον;;;;; την μπουγαδα της κυρα Μαριας ή ποιος καθεται στο μπαλκονι;;
τωρα για την δυνατοτητα ηχου τι εννοεις;;
οτι μπορουν να καταγραψουν ηχο απο το σημειο που εποπτευουν;;;
ακομα και αν αυτο γινεται [που δεν νομιζω] δεν ειναι δυνατον να μπορει το συστημα αυτο παρακολουθησης και καταγραφς του ηχου να ειναι τοσο κατευθυντικο ωστε μεσα απο τους θορυβους της κυκλοφοριας να μπορει να καταγραψει μια συζητηση.
AlexastraG, νομιζεις οτι ειναι ιδιο πραγμα να κοιταει ενας ανθρωπος με τα γυμνα του ματια, και το ιδιο να εχεις μια καμερα με δυνατοτητα zoom κλπ κλπ? Για ελα στο μπαλκονι μου με ενα ζευγαρι κυαλια να δεις τι θα δεις..
Επισης το εχουν πει παρα πολλες φορες οτι οι καμερες αυτες θα εχουν την δυνατοτητα καταγραφεις ηχου και μαλιστα συνομιλιων. Και σου ξαναλεω, αυτες οι καμερες ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση εχουν με την διαζειρηση της κυκλοφοριας αλλα με εποπτεια της κοινωνικης ζωης και της ασφαλειας. Το θεμα ειναι οτι μπορουν να χρησιμοποιηθουν και για παραβιαση της ιδιωτικης ζωης. Εδω ρε παιδια γνωστοι μου στο στρατο ακουγαν ολες τις συνομιλιες των αλλων φανταρων που μιλαγαν με τις γκομενες μεσω των συστηματων και των πορων του στρατου, οι ελεγκτες αυτων των καμερων θα κολλησουν?
Σιγα ρε παιδια μην κοιταξουν οι καμερες μεσα στα διαμερισματα. Στο κατω κατω οταν ανοιγεις την μπαλκονοπορτα και την κουρτινα ολοι βλεπουν αν κοιταξουν. Ο γειτονας, ο χτιστης απεναντι και φυσικα η καμερα.
Titsataki, εμενα δεν με ενοχλει ουτε με προβληματιζει το ΑΝ θα το κανουν, αλλα το οτι μπορουν, οποτε ΙΣΩΣ και να το κανουν.
Παιδες αυτες οι καμερες θα εχουν πολυ καλη ποιοτητα εικονας και φυσικα θα μπορουν να σε αναγνωρισουν απο τα πλανα, δεν εχουν καμμια σχεση με τις συμβατικες CCTV καμερες.
-
Όσοι είστε αρνητικοι στην χρήση κάμερας, άν είναι εφικτό γράψτε και τι προτείνετε να γίνει. Για παράδειγμα αν είχατε τη δυνατότητα του να βελτιώσετε την ασφάλεια γύρω σας, πώς θα το κάνατε;
Πιστεύω το να κρίνουμε τα πάντα είναι εύκολο. Το να προτείνουμε λειτουργικές λύσεις είναι το δύσκολο.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Παντως χιλια καλα να εχουνε οι καμερες.... και δολοφονους να βρισκουν και βιαστες και και και και.... εγω δεν τις θελω χιλιες φορες!- Δεν θελω ρουφιανους πανω απο το κεφαλι μου!
Στην Κρήτη θα τοποθετήσουν καμία κάμερα; Ούτε φωτογραφικά ραντάρ υπάρχουν Πόση ώρα νομίζετε ότι θα μείνουν στη θέση τους;
-
Πάντως νομίζω οτι οι θεωρίες συννομοσίας στην Ελλάδα ευδοκιμούν αρκετάΜε εκτίμηση,
ΔημήτρηςΣυμφωνω. Ολοι κοιτανε πισω απο την πλατη τους λες και τους την πεφτει ο μπαμπουλας ο μεγαλος αδελφος.
Παραδειγμα ο Σπυρος. Παραμυθια της Χαλιμας. Μου ειπανε και ακουσα οτι ταχατε αν κανεις το ταδε και πεις το ετσι θα σε πιασουν και σου κανουν βασικα τα τρια δυο
Εμένα οι συγκεκριμένες κάμερες λίγο με πειράζουν. Το θέμα όμως είναι πότε θα αρχίσουν να μας ενοχλούν...Κάποτε ήταν 5, έγιναν 10,100-τώρα δεν έχω ιδέα πόσες είναι. Όταν κάποια στιγμή όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, βλέπεις βλέπεις μια κάμερα μπροστά σου να σου 'κλείνει το μάτι', τι κάνεις; Δεν θα σε βάλει σε σκέψεις; Πολλά ακούγονται πχ. ότι στην αμερική παρακολουθούνται όλα τα τηλέφωνα και αν αναφερθουν λέξεις όπως 666,αλλάχ,αλ κάιντα κλπ. χτυπάει συναγερμός και αρχίζουν να σε παρακολουθούν. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά τι γίνεται αν πράγματι είναι; Ο καθένας έχει τη ζωή του και τις προσωπικές του στιγμές. Πόσο προσωπικές μπορούν να παραμείνουν αν ένας τρίτος σε βλέπει και σε ακούει με τη δικαιολογία πχ.του ελέγχου της κυκλοφορίας...
Και ο φιλος corsair που κλασσικα δεν τις θελει εστω και αν σωζουν ζωες και αν τον γλυτωσουν απο ληστεια και φυσικα ειναι 'original' Ελληνας που δεν εχω ιδεα τι σημαινει(αλλα φανταζομαι).
Παντως χιλια καλα να εχουνε οι καμερες.... και δολοφονους να βρισκουν και βιαστες και και και και.... εγω δεν τις θελω χιλιες φορες!
-
Γιατί τους αποκαλείς ρουφιάνους ;
Ο original Έλληνας είναι αυτός που δεν χρησιμοποιεί αγγλική λέξη αλλά την Ελληνική αυθεντικός; Μιλώντας με αυτό το τρόπο αυτόματα αποδέχεσαι ένα μέρος μίας ξένης νοοτροπίας, το σημαντικότερο ίσως. Την γλώσσα της.
Όσο αυθεντικός και να είναι κάποιος κάποια στοιχεία νομίζω δεν είναι καλά. Θεωρείς καλό να κάνεις αυτό που γουστάρεις ; Μα ακριβώς για αυτό το λόγο θα υπάρχει μια κάμερα, για να μήν κάνουν οι original αυτό που γουστάρουν
Δημήτρης
Δημητρη και εγω αναρωτιωμουνα πωw ενοειται το 'original' και τελικα νoμiζω το καταλαβα. Ο φιλος corsair μαλλον δεν εννουσε original η μαλλον μπρεδεψε το original με το τι πραγμaτι ηθελε να πει. Που ειμαι πεπεισμενος οτι ηταν 'redneck'
Γελασαμε αποψε ρε συ...
Nikos
-
Οι μόνες κάμερες που φοβάμαι είναι τα Gatsos που σε λίγο καιρό θα γεμίσουν την Ελλάδα, καθώς το κόστος κατεβαινει...
Με την γνωστή μας επιπολαιότητα και προχειρότητα αλλά και...με τις γνωστές αγνές προθέσεις τοπικών παραγόντων, θα αναγκαζόμαστε να οδηγούμε σαν νευρωτικοί - αργά στα γρήγορα και ασφαλή οδικά δίκτυα και γρήγορα στα επικίνδυνα...
ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ;;;