-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Φαντάζομαι οτι επειδή είναι αγροτικό θα πρέπει αν καταθέσει την άδεια μόνιμα γιατί μπορει να μπλέξει σε λιγα χρόνια αργοτερα αν αποφασίσει να σταματήσει να είναι αργότης. Εκει θα του ζητήσουν πίσω την άδεια και να πουλήσει το άγροτικό αλλα αμα δεν το έχει πώς θα το κάνει? Θα πρεπει μετά να βρει φόρμουλα και να πεί οτι ηταν σε αχρησία κλπ κλπ.
Καλύτερα να μόνιμα να φύγει από πάνω του. Το πρόβλημα ειναι οτι το υπουργείο δεν δέχεται μόνιμη κατάθεση άδειας αλλά μόνο μέσα απο τις εταιρείες ανακύκλωσης οπότε θα πρέπει να βρει κάποιον ή να του κάνει τα χαρτιά χωρίς να του πάρει το όχημα ή να το ξυλώσει οτι χρειάζεται πρίν το πάει για ανακύκλωση.
ο ανθρωπος δεν ειναι πλεον αγροτης, ειναι μεγαλος στην ηλικια. Εχει καμια χρησιμοτητα η αγροτικη αδεια για να την κρατησει?
προφανως δεν μπορει να γινει αυτο με τις εταιριες ανακυκλωσης.
καποια αλλη λυση?
Χρησιμότητα δεν έχει πλήν από αυτή που δηλώνει , δηλαδή οτι μπορεί να έχει τζιπακι /φορτηγάκι χωρίς να φορολογείται ανάλογα λόγω οτι χρησιμοποιείται σε αγροτικές εργασίες. Ειναι το αντιστοιχο με το επαγγελματικό αυτοκίνητο. Δηλαδή αν έχεις εππαγελματικό φορτηγάκι σε μια επιχείρηση και την κλείσεις θα πρεπει να το πουλήσεις ή αλλιως θα φορολογηθείς σαν να ειναι κανονικό όχημα ή να φορολογηθείς σαν να εχεις την επιχειρηση (κάτι τέτοιο τελος πάντων). Και αντε νε βρες τα χαρτιά αν εχεις κάνει κλείσιμο βιβλίων 2-3 χρόνια πρίν, πρόστιμα κλπ και κυρίως το όχημα για αποσυρση και κατάθεση πινακίδων , ειδικά αν αυτό εχει γίνει βίδες και καπάκια για μπουκάλια.....
-
Ο χρήστης daij έγραψε:
Αν μπορεί να με βοηθήσει καποιος θα ήμουν υποχρεος.
Θέλω να αγοράσω αμάξι από ιδιώτη.Θα πάμε στα ΚΕΠ.ΟΚ θα κανουμε τις υπευθυνες δ΄λώσεις για το τίμημα πώλησης.Το ερώτημα είναι ποτε δίνω τα λεφτα ?(τραπεζικη επιταγη).Στο ΚΕΠ,πρίν το ΚΕΠ ?
και πες οτι τελειώσαμε και πήρα το αμάξι.Η αδεια κυκλοφορίας?Θα έχω φωτοτυπία του προηγούμεου με την υπέυθηη δήλωση και είμαι καλυμμένος?και με το ασφαλιστήριο?με καλύπτει αυτό του πωλητη?Στο ΚΕΠ , μόλις υπογράψετε τα χαρτιά και τα καταθέσετε στον γκισε για επικυρωση. Την ώρα δηλαδή που επικυρώνει τη μεταβίβαση η υπάλληλος εσυ μετρας τα λεφτά ή την επιταγή στο χέρι του. Ετσι και αυτός δεν μπορει να φύγει τρεχοντας με την αδεια του αλλα και αυτός να πει στην κοπέλα να την ακυρώσει αν εσυ δεν τον εξωφλήσεις ...
Θα σου δώσει το ΚΕΠ μια προσωρινή άδεια που λέει οτι είναι απο μεταβίβαση λόγω αγωραπωλησίας μέχρι να σου έρθει η κανονική ( συνηθως σε παιρνουν τηλέφωνο αλλα καλύτερα να καλέσεις και εσυ). Ασφαλιστήριο , κανονίζεις εσύ με τον ασφαλιστή σου να εχει ενεργοποιηθεί την ημέρα της μεταβίβασης με τα στοιχεία που θα σου δώσει απο πρίν ο πωλητής/ιδιοκτήτης για να εισαι καλυμένος ειδικα αν προκειται να το μετακινήσεις την ίδια μέρα. Μάλιστα καλό ειναι αν το κάνεις 2-3 μέρες πριν για να προλάβει να ενεεργοποιηθεί επειδη συνηθως τόσο θελει η χαρτουρα. Ευκαιρία ετσι να δεις και την κατάσταση του αυτοκινητου , σερβις αν εχει εμπλακεί σε κάποιο δυστήχημα( απο τον ασφαλιστή σου) ή αν εχει καμμιά αλλα κατάσταση ειδικα αν αρνηθει να σου δώσει αριθμό πλαισίου.....
-
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα αυτοκίνητο στο οποίο έχουν κατατεθεί οι πινακίδες εδώ και αρκετά χρόνια.
Πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ και να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας ? Κι αν πρέπει να τα πληρώσω θα δώσω τις σημερινές αυξημένες τιμές ή ότι ίσχυε την κάθε χρονιά ? Σημειωτέον θα παραδώσω πινακίδες αμέσως μετά τη μεταβίβαση. -
Με τη σειρά μου θα ήθελα να υποβάλλω και εγώ μία ερώτηση.
Για αγορά αυτοκινήτου μεταχειρισμένου, υψηλού κυβισμού, με υψηλή εργοστασιακή αξία, με ελληνικές πινακίδες δηλ. αγορασμένο από ελληνική αντιπροσωπεία, υποχρεούμαι στην καταβολή εφάπαξ φόρου πολυτελείας?
Να φανταστείτε, ούτε τα ΚΕΠ, ούτε η Εφορία γνώριζε κάτι σχετικό. Μάλιστα, η τελευταία με παρέπεμψε στο...Τελωνείο! -
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα αυτοκίνητο στο οποίο έχουν κατατεθεί οι πινακίδες εδώ και αρκετά χρόνια.
Πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ και να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας ? Κι αν πρέπει να τα πληρώσω θα δώσω τις σημερινές αυξημένες τιμές ή ότι ίσχυε την κάθε χρονιά ? Σημειωτέον θα παραδώσω πινακίδες αμέσως μετά τη μεταβίβαση.Δηλαδή το θέλεις για ανταλλακτικά ή για αντίκα ή trackdays κλπ, σωστά; Δεν ξέρω αν μπορεί να πουληθεί ένα αυτοκίνητο ως σκέτο 'αντικείμενο', νομίζω πως ναι. Σίγουρα όμως, σε περίπτωση που χρειαστεί να είναι 'σε κυκλοφορία' κατά την πώληση, πληρώνονται μόνο τα τέλη του τρέχοντος έτους και όχι για όλα τα χρόνια που δεν βρισκόταν σε κυκλοφορία και χωρίς πινακίδες. Αλλιώς δεν θα είχε άλλωστε κανένα νόημα η προσωρινή κατάθεση πινακίδων.
-
Γεια σας.
Εχω το εξης προβλημα:
Αγορασα ενα αυτοκινητο απο μαντρα, κατεβαλα το ποσο σε λογαριασμο τραπεζας, εχω παρει αποδειξη αγορας, ωστοσο δεν εχω στα χερια μου την αδεια του αυτοκινητου. Αντ' αυτης ο μαντρας που εδωσε μια φωτοτυπια με την σφραγιδα του οπου γραφει 'η πρωτοτυπη κρατηθηκε για μεταβιβαση'. Το θεμα ειναι οτι επειτα απο 6 μηνες απο την αγορα, δεν μου εχει δωσει ακομη την αδεια. Εκ των υστερων μου ειπε οτι η αδεια ειχε παρακρατηθει (αν και δεν αναγραφοταν επανω στην φωτοτυπια της αδειας) και θα εξοφλουνταν για να γινει αρση της παρακρατησης και μεταβιβαση της αδειας. Πριν ενα μηνα περιπου, μου εδωσε σε φωτοτυπια το fax της τραπεζας προς τον επισημο αντιπροσωπο (απο οπου ειχε αγορασει το αυτοκινητο ο ιδιοκτητης), όπου γραφει οτι το αυτοκινητο εξοφληθη και η τραπεζα συναινει στην αρση της παρακρατησης. Ο μαντρας ομως, συνεχιζει με διαφορες δικαιολογιες να με πηγαινει απο το αυριο στο μεθαυριο. Πειτε μου σας παρακαλω τι να κανω.
Στα χερια μου εχω:- Αποδειξη καταβολης του ποσου στην τραπεζα, στο ονομα του μαντρα με αιτιολογια τον αριθμο του αυτοκινητου
- Αποδειξη αγορας του αυτοκινητου απο τον μαντρα
- Φωτοτυπια της αδειας, η οποια ειναι στο ονομα ιδιωτη, και γραφει 'η πρωτοτυπη εκρατηθη για μεταβιβαση' και φερει την σφραγιδα του μαντρα.
- Φωτοτυπια του fax της τραπεζας προς τον επισημο αντιπροσωπο απο οπου το αγορασε ο ιδιωτης, στο ονομα του οποιου ειναι η αδεια, η οποια συναινει στην αρση της παρακρατησης.
Οποιος μπορει ας βοηθησει,
ευχαριστω πολυ -
Παρακράτηση Αδείας (κατάσχεση?... ) ή Παρακράτηση Κυριότητας (συνιδιοκτησία με την τράπεζα)???
Και δεν υπάρχει στα χέρια σου η άδεια ως πρωτότυπο έντυπο και ας γράφει οτιδήποτε???
Και η φωτοτυπία της Άδειας γράφει χειρόγραφα και επάνω στο χαρτί της οτι 'η πρωτοτυπη κρατηθηκε για μεταβιβαση' ???
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΗ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΤΥΠΊΑΣ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΣΕ-ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ Ο ΜΑΝΤΡΑΣ. (προφανώς αστειεύομαι....).
Καταρχήν, οταν κρατείται η αδεια για μεταβίβαση, δίδεται επίσημο έγγραφο, ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ, απο τα ΚΕΠ ή το Παράρτημα του Υπ. Συγκοινωνιών, ωστε να κινείσαι νομίμως μέχρι να εκδοθεί η Αδεια Κυκλοφορίας με τα νέα στοιχεία ιδιοκτήτου.
Ειλικρινά λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω, (ισως και κανένας, παρά μόνο ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΝΤΡΑΣ που στο πούλησε) άλλωστε δεν εχω νομικές γνώσεις, αλλά προσωπικά και με την προυπόθεση οτι κατάλαβα καλά, εχω να πώ μόνο αυτο:
ΠΩΣ 'ΤΟΛΜΑΤΕ' ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ - ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ?
Σου εύχομαι ολόψυχα ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ και ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ-ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΛΑΘΟΣ!!!! -
Για παρακρατηση κυριοτητας αναφερει το χαρτι της τραπεζας.
Το γνωριζω οτι φερθηκα με αφελεια, θα παρακαλουσα ομως να λειπουν τα ειρωνικα σχολια και οι απαντησεις του τυπου 'μονο ο μαντρας μπορει να βοηθησει'.
Ζητω να μου πει καποιος υπευθυνα αν γνωριζει τι μπορω να κανω. Ευχαριστω. -
Ο χρήστης katsoudas έγραψε:
Για παρακρατηση κυριοτητας αναφερει το χαρτι της τραπεζας.
Το γνωριζω οτι φερθηκα με αφελεια, θα παρακαλουσα ομως να λειπουν τα ειρωνικα σχολια και οι απαντησεις του τυπου 'μονο ο μαντρας μπορει να βοηθησει'.
Ζητω να μου πει καποιος υπευθυνα αν γνωριζει τι μπορω να κανω. Ευχαριστω.Δεν βλεπω καμια ειρωνια στο προηγουμενο σχολιο.
Φιλε μου εδω ειναι ενα δημοσιο φορουμ και οχι δικηγορικο γραφειο ή η διευθυνση μεταφορων.
Ισως να συμβουλευτεις ενα δικηγορο ;Να ενοχλησει αυτος τον μαντρα; -
Ο χρήστης katsoudas έγραψε:
Στα χερια μου εχω:Αυτή τη στιγμή έχεις στα χέρια σου ένα ξένο αυτοκίνητο και μια απόδειξη ότι ο μαντράς σου πούλησε κάτι που δεν του ανήκει.
Έτσι όπως το περιγράφεις, το αμάξι δεν ήταν ποτέ στη κυριότητα του εμπόρου, απλώς ο άλλος ιδιώτης το άφησε στη μάντρα για πώληση χωρίς να το μεταβιβάσει. Επίσης απορώ το πώς δεν φαίνεται η παρακράτηση κυριότητας πάνω στη φωτοτυπία της αρχικής άδειας που έχεις. Υποψιάζομαι ότι τόσο καιρό δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου και ο μαντράς ενδεχομένως κράτησε τα χρήματα για να κλείσει δικές του οικονομικές τρύπες.
Ερωτήσεις: η πρωτότυπη άδεια ΠΟΥ βρίσκεται τώρα; Με τον ιδιώτη πωλητή (στο όνομα του οποίου είναι το αυτοκίνητο) έχεις/είχες ποτέ καμία επαφή;
Κανονικά με το χαρτί αρσης παρακράτησης από τη τράπεζα και την πρωτότυπη άδεια, ο αρχικός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πρέπει να πάει στη Δ. Μεταφορών όπου έχει εκδοθεί η άδεια ώστε να την αντικαταστήσουν με νέα, χωρίς παρακράτηση. Μόνο τότε μπορεί να πουληθεί το αμάξι.
Με την νέα άδεια (δίχως παρακράτηση κυριότητας) πρέπει να πάτε εσύ με τον ιδιοκτήτη (ή με τον μαντρά, μετά από εξουσιοδότηση του ιδιώτη) σε ΚΕΠ ή στη Δ. Μεταφορών και να κάνετε αίτηση για μεταβίβαση στο όνομα σου. Εκεί, ή θα πάρεις τη νέα άδεια στο όνομα σου αυθημερόν, ή έστω κάποιο αποδεικτικό (αν πατε σε ΚΕΠ) ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για μεταβίβαση.Εσύ τι χαρτιά έχεις δώσει στον μαντρά; Κάποια εξουσιοδότηση για να προχωρήσει σε μεταβίβαση του αυτοκινήτου στο όνομα σου;
-
Με τον προηγουμενο ιδιοκτητη δεν ειχα καμια επαφη. Ειχα δωσει μια εξουσιοδοτηση στον μαντρα για να αναλαβει τη διαδικασια μεταβιβασης.
Απο οσα μου αναφερεις, μαλλον θα πρεπει να αναζητησω τον πρωην ιδιοκτητη, να του περιγραψω την κατασταση και να ακολουθησουμε μαζι την διαδικασία που περιγραφεις. Αυτος για να παρει το χαρτι της αρσης παρακρατησης κυριοτητας θα πρεπει να επικοινωνησει με τον επισημο αντιπροσωπο απο οπου το αγορασε; Νομικα μπορω να κινηθω κατα του μαντρα; και αν ναι εχω καποιο οφελος η θα μπω τσαμπα στη διαδικασια;
Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις και ευχαριστω για την απαντηση. -
Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και όποιος γνωρίζει μου απάνταει.
Έχω ένα Passat και θέλω να το πουλήσω λόγω οικονομικών προβλημάτων. Το θέμα είναι ότι μου απομένει ένας χρόνος για να το ξεχρεώσω και υπάρχει και παρακράτηση κυριότητας.
Η ερώτηση είναι, μπορώ να το πουλήσω ή θα έχω πρόβλημα;Σας ευχαριστώ.
-
Θα πρεπει να εξοφληθει για να μεταβιβαστει,αφου πρεπει πρωτα να γινει αρση της παρακρατησης κυριοτητας.
-
Γνωρίζει κανείς τι ισχύει σχετικά με τη μεταβίβαση αυτοκινήτου εισαγωγής με ΚΟΚΚΙΝΕΣ πινακίδες.
Η 5ετία έχει παρέλθει.Το ερώτημα ειναι πρέπει να βγουν μαυρες πινακίδες?
Αυτό πρέπει να το κάνει ο ιδιοκτήτης?Ευχαριστώ,
Α. -
Πριν λίγες μέρες χάσαμε τον αδερφό μου.
Είχε ένα αυτοκίνητο στο όνομά του, ποια είναι η διαδικασία μεταβίβασης αυτού στο όνομα κάποιου από εμάς? -
Τα συλυπητηρια μου για την απώλεια σου . Όσον αφορά το θέμα , όλα τα περιουσιακά στοιχεία πάνε στον νόμιμο κληρονόμο με αποδοχή κληρονομιας αν δεν υπάρχει διαθήκη. Αν ο αδερφός σου δεν ειχε δικιά του οικογένεια α΄ βαθμού ( παιδιά γυναίκα) τότε επόμενοι είναι οι γονείς που πρέπει να κάνουν αποδοχή κληρονομιας (ή κάπως έτσι..)
-
Ρε παιδιά να κάνω κι εγώ κάποιες χαζές ερωτήσεις μπας και μπορέσετε να βοηθήσετε λίγο?
Αποφάσισα να πάρω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 19 φορολογήσιμων ίππων, 2700 κυβικών, με το εισόδημα μου να δικαιολογή μέχρι 14, 2000 κυβικά περίπου δλδ. Το ερώτημα μου είναι πως γίνεται η μεταβίβαση σε 2 άτομα, αφού προφανώς αυτό πρέπει να κάνω λόγω τεκμηρίων κλπ, δλδ μπορώ να γράψω το 70% του αυτοκινήτου στο όνομα μου και το υπόλοιπο 30% σε κάποιον άλλον και πως?
-
Παιδια πως γινετε μεταβιβαση αυτοκινητου σημερα?Γινετε μεσω ΚΕΠ?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Παιδια πως γινετε μεταβιβαση αυτοκινητου σημερα?Γινετε μεσω ΚΕΠ?Γίνεται βεβαίως στα ΚΕΠ φίλε μου αλλά αλλά να προσέξεις πάρα πολύ με τα χαρτιά που θα πάρεις,για να μην την πατήσεις όπως εγώ & ακόμα τρέχω δυστυχώς.
-
Καλησπερα. Επειδη δεν εχω ξαναγορασει μεταχειρισμενο αμαξι,μπορειτε να μου πειτε την διαδικασια, τι πρεπει να προσεξω,τι χαρτια θα χρειαστω,κλπ;
Η πληρωμη θα γινει με μεταφορα απο τραπεζικο λογαριασμο στην ιδια τραπεζα και ο ιδιοκτητης μου ειπε οτι θα παμε σε ΚΕΠ.
Στην αδεια τι πρεπει να προσεξω;Δεν εγραφε παρακρατηση κυριοτητας.(Ο ιδιοκτητης μου ειπε οτι χρωστα περιπου τα μισα λεφτα της αρχικης αξιας στην τραπεζα αλλα παρολα αυτα του εχει γινει μεταβιβαση κυριοτητας, το οποιο μου φανηκε περιεργο).
Τον αριθμο πλαισιου και κινητηρα δεν κοιταξα αλλα θα το κανω πριν την αγορα.Οποιαδηποτε συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη.
Σας ευχαριστω για το χρονο σας
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης