-
Χαιτερώ όλους όσους διαβάζουν αυτή την καταχώρηση
Έχω αγοράσει ένα Νέο Opel Astra το οποίο κατάφερα να κυκλοφορήσω μόνο για 2 εβδομάδες.
Εδώ και 3 εβδομάδες το αυτοκίνητο βρίσκεται στο συνεργείο της αντιπροσωπείας και αδυνατούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη γιατί το εργοστάσιο δεν έχει ανταλακτικά και ούτε γνωρίζουν πότε θα το στείλουν.
Το πρόβλημα προέκυψε με κάποιο ηλεκτρονικό εξάρτημα στο τιμόνι με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να είναι ακινητοποιημένο. (Δεν παίρνει μπροστά)
Ζητώ συμβουλές έτσι ώστε να πάρω το αυτοκινητό μου όσο το δυνατόν γρηγορότερα ή να μου δώσουν άλλο ίδιο -
Έχω αγοράσει ένα Νέο Opel Astra το οποίο κατάφερα να κυκλοφορήσω μόνο για 2 εβδομάδες.
Εδώ και 3 εβδομάδες το αυτοκίνητο βρίσκεται στο συνεργείο της αντιπροσωπείας και αδυνατούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη γιατί το εργοστάσιο δεν έχει ανταλακτικά και ούτε γνωρίζουν πότε θα το στείλουν.
Το πρόβλημα προέκυψε με κάποιο ηλεκτρονικό εξάρτημα στο τιμόνι με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να είναι ακινητοποιημένο. (Δεν παίρνει μπροστά)
Ζητώ συμβουλές έτσι ώστε να πάρω το αυτοκινητό μου όσο το δυνατόν γρηγορότερα ή να μου δώσουν άλλο ίδιο -
μάλλον έπεσες σε monday car.
-
Monday ή Friday afternoon car?
Το να μην μπορεί η εταιρία να αποκαταστήσει άμεσα την βλάβη είναι λογικό αυτή τη στιγμή...εδώ έγκειται εξάλλου και το 'ρίσκο' του να αγοράζει κανείς αυτοκίνητο που να έχει μόλις κυκλοφορήσει.
Η οδική σου βοήθεια δεν προβλέπει την παραχώρηση κάποιου αυτοκινήτου αντικατάστασης;
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Η οδική σου βοήθεια δεν προβλέπει την παραχώρηση κάποιου αυτοκινήτου αντικατάστασης;Έχω πάρει αυτοκίνητο αντικατάστασης αλλά το θέμα είναι ότι όταν πληρώνω μετρητής 20.000€ για ένα αυτοκίνητο θέλω να έχω αυτό που πλήρωσα και όχι να ταλαιπωρούμε 3 εβδομάδες και να μην ξέρω μέχρι πότε
-
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Ζητώ συμβουλές έτσι ώστε να πάρω το αυτοκινητό μου όσο το δυνατών γρηγορότερα ή να μου δώσουν άλλο ίδιο
Μάλλον απίθανο μου φαίνεται να σου δώσουν νέο, καθώς οι συμβάσεις των εγγυήσεων στα περισσότερα είδη αποκλείουν αυτή τη δυνατότητα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σκίσεις το αυτοκίνητο αντικατάστασης για να μάθεις καλά τα 'χούγια' του μοντέλου και να τη γλιτώσει το δικό σου.
-
Σκίστο , τράκαρε το κάντο για πέταμα και παράδωσε το σε όσο πιο άχρηστη κατάσταση μπορείς. Όλοι είναι καλοί και άγιοι μέχρι να τσεπώσουν τα χρήματα μας και μετά που σε είδαν πού σε ξέρουν. Αν δε μπορούν να το υποστηρίξουν σωστά το αυτοκίνητο τότε να μην το εισάγουν. Καλό κουράγιο και καλά ξεμπερδέματα φίλε μου.
-
Αν το τρακάρει, θα πληρώσει τη ζημιά. Το ζήτημα είναι να το φθείρει σε ακραίες συνθήκες (ανεβάσματα σε πεζοδρόμια, άγρια φρεναρίσματα, λακούβες, εκτός δρόμου κλπ) για να μάθει καλά και αζημίως τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
-
Μηn προτρέχετε,το αυτοκίνητο αντικατάστασης κανα χρεπιασμένο corsa θα ναι,σιγα μην ειναι το τελευταιο μοντελο της opel!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μηn προτρέχετε,το αυτοκίνητο αντικατάστασης κανα χρεπιασμένο corsa θα ναι,σιγα μην ειναι το τελευταιο μοντελο της opel!Ε τότε ας μάθει μ'αυτό οδήγηση σ'ολόκληρο το σόι του. Δίσκος-λάστιχα-κιβώτιο θα πάνε για βρούβες σε χρόνο μηδέν.
-
τι ωραια λογικη...
-
μετα απορουμε γιατι δεν θελουνε οι εταιριες να μας δινουνε αμαξια αντικαταστασης, και γιατι μας αντιμετωπιζουνε με σκεπτικισμο οταν κατι χαλαει εντος εγγυησης. Τι να πω...
ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ -
Είναι η εφαρμογή του νόμου δράσης-αντίδρασης. Ως πότε θα είμαστε μονόπλευρα οι καλοί της υπόθεσης. Μήπως πρέπει να μας πιάνουν τον κ...ο και να λέμε και ευχαριστώ επειδή μας προσφέρουν (όχι πάντα) το αυτονόητο? Ναι να σεβόμαστε όταν μας σέβονται και τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις όπως προκύπτουν από το νόμο. Αν δε κάνω λάθος οι αντιπροσωπίες είναι υποχρεωμένες να έχουν stock ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα που εισάγουν. Για πείτε μου μια αντιπροσωπεια που το τηρεί αυτο. Έχουν μόνο τα απαραίτητα και όταν προκύψει κάτι σοβαρό ή μη συνηθισμένο τότε παίρνεις τη γνωστή απάντηση. Θα το παραγγείλουμε. Και εσύ ως πελάτης κορόιδο περίμενε μέχρι και ενάμιση μήνα να έρθει το ανταλλακτικό από Ευρώπη, Ιαπωνία κλπ. Για πείτε μου πόσες αντιπροσωπίες παρέχουν αυτοκίνητο Test Drive για όλα τα μοντέλα τους όπως γίνεται στο εξωτερικό? Επομένως το ειρωνικό σχόλιο ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ πρέπει να απευθύνεται και στους 'κυρίους' των εν λόγω αντιπροσωπιών και όχι μόνο σε μας τους απλούς καταναλωτές και συνήθη εύκολα θύματα.
-
Δεν ειπε κανεις οτι ειναι σωστοι οι αντιπροσωποι και τα συνεργεια. Ειναι μεγαλυτεροι ελληναραδες.
Αλλα αυτο δεν δινει σε κανεναν το δικαιωμα να παιρνει το νομο στα χερια του, και να κανει καραγκιοζιλικια. Αν νομιζετε οτι στην πραγματικοτητα κατι καταφερνετε με τετοιες συμπεριφορες... τι να πω.
Αυτο που θα γινει ειναι να παρει ο επομενος ατυχος το χρεπιασμενο αμαξι. Ο αντιπροσωπος πολυ ποθ χεστηκε. -
Σας ευχαριστώ όλους για την συμπαράσταση και για τις συμβουλές.
Σήμερα το πρωϊ έμαθα ότι έχει έρθει το ανταλακτικό στην Αθήνα και αύριο το μεσημέρι θα έχω έτοιμο το αυτοκινητό μου.
Το αυτοκίνητο αντικατάστασης είναι όντος ένα Corsa
Ανοίγοντας αυτο το θέμα, ήθελα είναι να μάθει ο κόσμος ότι το ΝΕΟ OPEL ASTRA είχε αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα έτσι ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να αγοράσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να το έχει υπόψην του -
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Ανοίγοντας αυτο το θέμα, ήθελα είναι να μάθει ο κόσμος ότι το ΝΕΟ OPEL ASTRA είχε αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα έτσι ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να αγοράσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να το έχει υπόψην τουOpa, edw murizomai athemito antagwnismo...
-
Ναι, εντάξει. Είμαστε κακοί τώρα επειδή προτείναμε μια αντίδραση όταν σε ολοκαίνουριο αυτοκίνητο αποδείχθηκε προβληματικό και οι κύριοι της αντιπροσωπίας έδωσαν ένα αυτοκινητάκι μέχρι να δεήσουν να μάθουν πότε θα ερχόταν ανταλλακτικό.
Όταν αγοράζεις ένα πράγμα σου κοτσάρουν μια σύμβαση που υπογράφεις θέλοντας και μη (και το κάνουν ΟΛΟΙ οι αντιπρόσωποι ΟΛΩΝ των εταιρειών, άρα επιχειρήματα του τύπου 'μην πάρεις το αυτοκίνητο' δεν ευσταθούν), με την οποία παραιτείσαι από τα δικαιώματα που απορρέουν από μια συνήθη σύμβαση πώλησης. Για παράδειγμα αν ένα πράγμα έχει ουσιώδες ελάττωμα κατά την αγορά, είναι υποχρεωτική για τον πωλητή η αντικατάστασή του με άλλο, αλλά αυτό στο αποκλείουν ρητά γιατί έτσι τους αρέσει...
Κι αν δηλαδή έκαναν 3 μήνες να φέρουν στον betoven το ανταλλακτικό (καθόλου απίθανο, αφού κλείνουν τα εργοστάσια τον Αύγουστο), θα ήταν αυτός υποχρεωμένος να κυκλοφορεί με ένα υποδεέστερο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και όλα θα ήταν ΟΚ; Ή μήπως είναι τίποτα Παναγίες οι αντιπρόσωποι, όταν σου χρεώνουν τα άντερά τους στα service ή δεν σου αντικαθιστούν εντός εγγύησης κάτι χαλασμένο αλλά σου το επισημαίνουν μετά τη λήξη της (μου έχει συμβεί με δισκόπλακες - αλλαγή σε τακάκια έκαναν και δεν μου είχαν πει τίποτα, μετά από τρεις μήνες που έληξε η εγγύηση όμως μου είπαν ότι είναι επικίνδυνο να μην αλλάξω τις φθαρμένες δισκόπλακες).
Λοιπόν, δεν είμαι τύπος που 'παίρνει τον νόμο στα χέρια του', αλλά απαιτώ να μου φέρονται με σεβασμό όπως σε καταναλωτές άλλων δυτικών κρατών. Κι αφού δεν πρόκειται να φιλοτιμηθούν από μόνοι τους, ας το βρουν με άλλο τρόπο.
Όσο για τον άλλο πελάτη που 'θα πάρει το χρεπιασμένο αμαξάκι', δεν κατάλαβα από που κι ως που θα πρέπει να του δώσουν φθαρμένο αυτοκίνητο. Πρώτα να το φτιάξουν και μετά να το δώσουν. -
Ο χρήστης SG27 έγραψε:
Opa, edw murizomai athemito antagwnismo...Μου το εξηξείς σε παρακαλώ!!
-
Ο χρήστης SG27 έγραψε:
Opa, edw murizomai athemito antagwnismo...
To να ενημερώνεις κάποιους συνομιλητές σου σε θέματα αυτοκίνησης για ένα τέτοιο θέμα, κάθε άλλο παρά αθέμιτος ανταγωνισμός μπορεί να χαρακτηριστεί. Πιστεύω πως ο betoven ήθελε να μοιραστεί απλά την ατυχία που βίωσε και να ακούσει διάφορες απόψεις πάνω σε αυτό. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Αθέμιτος ανταγωνισμός θα ήταν αν έλεγε παιδιά ΜΗΝ αγοράσετε πχ. το Opel Astra και αγοράστε το χ ή y αυτοκίνητο αντί αυτού.
Πρόβλημα με το Νέο Opel Astra