-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Και τέλος για να μην παραπονιόμαστε πριν αγοράσουμε αμάξι εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους,ακόμα και το κόστος των αντ/κών.
Πριν πάρω το φορεστερ,ρωτησα με τον μηχανικο μου στους ανταλλακτικατζηδες που συνεργαζεται,για ποιό τετρακινητο (RAV-4,Forester,X-Trail,CRV κ.λ.π) υπάρχουν αφθονα ανταλλακτικα στην αγορα.
Ε,ολοι οι ανταλλακτικατζηδες ειπαν οτι για ολα αυτα,δε βρισκουμε σχεδον τιποτα στην αγορα.Το A/C δεν το λειτουργω καθολου
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Και τέλος για να μην παραπονιόμαστε πριν αγοράσουμε αμάξι εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους,ακόμα και το κόστος των αντ/κών.
Πριν πάρω το φορεστερ,ρωτησα με τον μηχανικο μου στους ανταλλακτικατζηδες που συνεργαζεται,για ποιό τετρακινητο (RAV-4,Forester,X-Trail,CRV κ.λ.π) υπάρχουν αφθονα ανταλλακτικα στην αγορα.
Ε,ολοι οι ανταλλακτικατζηδες ειπαν οτι για ολα αυτα,δε βρισκουμε σχεδον τιποτα στην αγορα.Aυτή είναι η αλήθεια.
Κι αν βρεις ανταλλακτικά στο εμπόριο (εκτός από κάτι γνήσια δισκόπλατα aisin πχ) τα περισσότερα είναι made in μαιμουδέν.
Δυστυχώς στο αντ/κό ο Ιάπωνας είναι π@πα και μόνο για την Toyota μπορούμε να πούμε ότι κρατάει το γνήσιο αντ/κο σε λογικές κάπως τιμές.Το A/C δεν το λειτουργω καθολου
Υπάρχει και το υπόλοιπο κύκλωμα του καλοριφέρ όμως.
Τουλάχιστον για τα αναλώσιμα δες κατά αμερική μεριά.
Σε συμφέρει να πάρεις από δύο σετ service να έχεις όπως 8 μπουζί,κι από δύο φίλτρα. -
Ανδρέα μπορείς να τα παραγγέλνεις από Γερμανία με internet. Τα μεταφορικά είναι μόλις 16,5e για πολύ πράμα. Εγώ έχω πάρει για το matiz και ήρθαν σε 1 εβδομάδα.
Μπουζί με 12e
http://209.85.135.132/translate_c?hl=el ... J0PyJ0UMKwκαι
φίλτρο καμπίνας από 22e έως 70e .
http://209.85.135.132/translate_c?hl=el ... hgh78IS3_Q -
Αλλαγη λαδιων 4l motul 8100 5w 40 και φιλτρου,υγρα φρενων και γενικο τσεκ απ 100eu. Τα παλια μετα απο 9000 κμ βγηκαν στο χρωμα μαυρης μπυρας....
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Αλλαγη λαδιων 4l motul 8100 5w 40 και φιλτρου,υγρα φρενων και γενικο τσεκ απ 100eu. Τα παλια μετα απο 9000 κμ βγηκαν στο χρωμα μαυρης μπυρας....Αυτοκίνητο ;
-
αλλαγη λαδιων χθες στη karenta εργατικα και φιλτρο 58 ευρω , τα λαδια παντα δικα μου , 67 ευρω 5 λιτρα.
κακη εντυπωση μου εκανε το γεγονος οτι αυτη τη φορα δε μου επεστρεψαν καθολου υπολοιπο
στην αρχη σκεφτηκα μηπως μου εφαγαν τα λαδια (ποτε δε ξερεις ) αλλα τελικα μαλλον μου εβαλαν τα 300 ml που κανονικα θα περιμενα να περισσεψουν και ξεπερασαν το max
το σημειο που ενιωσα να με κοροιδευουν ηταν οταν ρωτησα πού ειναι το υπολοιπο και μου ειπαν οτι αλλαξε το φιλτρο , πλεον βαζουν χαρτινο και τραβαει πολυ περισσοτερο λαδι
το πανω απο το max λογικα θα το καψω σε 2 βδομαδες το πολυ , επλιζω να μην προκληθει προβλημα για 250-300 ml
καλο θα ηταν να το κοιτουσα εκεινη την ωρα , αλλα η μηχανη ηταν σε λειτουργια κατα τη παραδοση και δε θα χε κατσει το λαδι
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αλλαγη λαδιων χθες στη karenta εργατικα και φιλτρο 58 ευρω , τα λαδια παντα δικα μου , 67 ευρω 5 λιτρα.κακη εντυπωση μου εκανε το γεγονος οτι αυτη τη φορα δε μου επεστρεψαν καθολου υπολοιπο
στην αρχη σκεφτηκα μηπως μου εφαγαν τα λαδια (ποτε δε ξερεις ) αλλα τελικα μαλλον μου εβαλαν τα 300 ml που κανονικα θα περιμενα να περισσεψουν και ξεπερασαν το max
το σημειο που ενιωσα να με κοροιδευουν ηταν οταν ρωτησα πού ειναι το υπολοιπο και μου ειπαν οτι αλλαξε το φιλτρο , πλεον βαζουν χαρτινο και τραβαει πολυ περισσοτερο λαδι
το πανω απο το max λογικα θα το καψω σε 2 βδομαδες το πολυ , επλιζω να μην προκληθει προβλημα για 250-300 ml
καλο θα ηταν να το κοιτουσα εκεινη την ωρα , αλλα η μηχανη ηταν σε λειτουργια κατα τη παραδοση και δε θα χε κατσει το λαδι
ναι, το κάνουνε αυτό, βάζουν λάδι μέχρι να σκάσει το καπάκι...
έχω την εντύπωση ότι το μετράνε πολύ πρόχειρα και όταν συμπληρώνουν δεν ακολουθούν τη πεπατημένη αλλά τυγχάνουν...
δεν πειράζει όμως, θα βγάζεις καπνούς από πίσω!!!!
-
καλα αυτο μου το ειχαν κανει και στο φιλοσιδη , αλλα ποτε στη karenta.
αυτο που με απασχολει περισσοτερο ειναι μπας και δε μου τα αλλαξαν και δε μπορω να το καταλαβω ευκολα, επειδη τα αλλαζω συχνα δε μαυριζουν πολυ και η μποχα παραμενει ιδια...
τεσπα, τουλαχιστον χαιρομαι που εχουμε ιδια κοστη συντηρησης(με εξαιρεσεις φυσικα) και εργατικα με polo
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Αλλαγη λαδιων 4l motul 8100 5w 40 και φιλτρου,υγρα φρενων και γενικο τσεκ απ 100eu. Τα παλια μετα απο 9000 κμ βγηκαν στο χρωμα μαυρης μπυρας....
Αυτοκίνητο ;
A4 1.6 του '99
Φιλε Qsis καλυτερα πανε σε ενα βενζιναδικο να σου ρουφηξουν αυτα τα 300 ml...Το ειχα παθει κι εγω παλια σ'εναν καφρο που μου ειπε 'ενταξει ξεφυγε λιγο' και το λιγο ηταν μισο λιτρο Φυσικα και δεν ξαναπατησα.
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Αυτοκίνητο ;
A4 1.6 του '99
Φιλε Qsis καλυτερα πανε σε ενα βενζιναδικο να σου ρουφηξουν αυτα τα 300 ml...Το ειχα παθει κι εγω παλια σ'εναν καφρο που μου ειπε 'ενταξει ξεφυγε λιγο' και το λιγο ηταν μισο λιτρο Φυσικα και δεν ξαναπατησα.
εγω το ειχα παθει αυτο ξανα 2 φορες στο φιλοσιδη, αλλα ποτε στη καρεντα..
αυτο που παρατηρησα ειναι οτι καηκαν γρηγορα.
αυτο που δεν ξερω ειναι τι προβλημα μπορει να σου δημιουργησει αυτο το πραγμα
για να λενε οι οδηγιες να μην περαστει το max σιγουρα καποιο προβλημα θα υπαρχει
θα το κοιταξω αν ειναι να τα αδειασω
-
Κανει ζημια στον καταλυτη και ανεβαζει υπερβολικη πιεση στο κυκλωμα λαδιου....
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Κανει ζημια στον καταλυτη και ανεβαζει υπερβολικη πιεση στο κυκλωμα λαδιου....ναι εε? ειναι τελειως ηλιθιοι παντως να σου βαζουν παραπανω λαδι..
σου λεει παιρνει τοσα λιτρα , τα δοχεια του λαδιου εχουν μεζουρα στο πλαι , δε καταλαβαινω σε τι ζοριζονται, εκτος αν δε θυμουνται και βαζουν με το ματι...
το οτι η σταθμη με το εξτρα λαδι πεφτει γρηγορα υπαρχει περιπτωση να σημαινει οτι οι κατασκευαστες εχουν προνοησει για τετοιες ηλιθιοτητες? γιατι δε γινεται να τα καιω τοσο γρηγορα..
μηπως απλα το αμολαω στην ατμοσφαιρα? για αυτο μου λεει ο vellerefontis οτι θα βγαζω καπνους απο πισω?
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Κανει ζημια στον καταλυτη και ανεβαζει υπερβολικη πιεση στο κυκλωμα λαδιου....Η πίεση λαδιού δεν καθορίζεται σε καμία περίπτωση απ την ποσότητα λιπαντικού στο κάρτερ,εκτός κι αν δεν έχει καθόλου λάδια μέσα και δεν μπορεί να τραβήξει η αντλία λάδι απ το.....βενζινάδικο.
-
με λιγα λογια μιας και εισαι του επαγγελματος εχω θεμα με 300 ml επιπλεον? να κοιταξω να τα αδειασω ή να τα αφησω?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
με λιγα λογια μιας και εισαι του επαγγελματος εχω θεμα με 300 ml επιπλεον? να κοιταξω να τα αδειασω ή να τα αφησω?Η παραπάνω ποσότητα λιπαντικού δεν είναι επιθυμητή γιατί (ειδικά σε στροφές) το λάδι χτυπιέτε απ το στρόφαλο με αποτέλεσμα να αφρίζει.
Ο αφρισμός δημιουργεί φυσαλίδες και η αντλία λαδιού αντλεί στο κύκλωμα και αέρα,κάτι το οποίο είναι θανατηφόρο για τη λίπανση του κινητήρα.
Επίσης αν η ποσότητα λιπαντικού είναι αρκετά παραπάνω απ την προβλεπόμενη υπάρχει πιθανότητα ένα μέρος να διοχετευθεί κι απ το κύκλωμα αναθυμιάσεων το οποίο θα καταλήξει μέσω της εισαγωγής στο θάλαμο καύσης κι έρα στον καταλύτη.Γνώμη μου είναι να τα βγάλεις.
Η στάθμη του λιπαντικού πρέπει να είναι ανάμεσα στο min και max όχι στο max.
Max σημαίνει η ΜΕΓΙΣΤΗ ποσότητα που μπορείς να βάλεις υπό συνθήκες (πχ όταν πρόκειτε να διανύσεις επαρχιακό δρόμο με στροφιλίκια σε σπορ ρυθμούς) κι όχι η μέση ποσότητα που πρέπει να έχει το κάρτερ πάντα. -
οκ σε ευχαριστω, μαλλον πρεπει να παω απο κει για ξεχεσμα
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Φιλε εδωσες 50 ευρω σε αυτους αλλα ο μπαρμπα μητσος σου αλλαξε τα λαδια. Ο αρχιμηχανικος, ποσο 'αρχι' ειναι δεν το καταλαβαινεις τωρα. Τετοιες περιπτωσεις με ολοκαινουριο αμαξι ειναι για αυτους οτι πρεπει να προβαλουν καλη θεληση και χαμογελα,βιτρινα δηλαδη. Στα δυσκολα τα θελω αυτα εγω. Ασε και τους εχω μαθει χρονια τωρα.
Καλα κανεις και μας λες τις καλες σου εντυπωσεις αλλα οχι και να λες 'και λιγα πηραν' για μια αλλαγη λαδιων! Ναι ναι ξερω σφιξαν και τις βιδες απο κατω εργοστασιακα με ροποκλειδα...Δεν διαφωνώ στα περι μπαρμπα Μήτσου κλπ αλλά όταν εγώ παίρνω 60-80 € ανα ώρα εργασίας στην δουλειά μου (τεχνικός Η/Υ) βάση τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας μου, δεν μπορώ να πω ότι 30€ χρέωση εργασίας για αλλαγή λαδιών είναι ακριβά.
Στην Ελλάδα βλέπεις συνηθίζεται να πουλάμε αέρα κοπανιστό.... φυσιολογική τιμή θα ήταν τα 10-15 €.
-
Και στην Αμερική κάποιος μπορεί να βγάζει 10.000$ το μήνα αλλά πάνω από 10$ εργατικά για αλλαγή λαδιού θεωρείται κλεψιά .
Εδώ με την πλύση εγκεφάλου που μας έχουν κάνει τα 30e μας φαίνονται τζάμπα.
Σα να λέμε 30e για να σου αλλάξει ο ηλεκτρολόγος μια λάμπα στο σπίτι σου. -
Και 10-15 πάλι πολλά είναι.
Επειδή με τα ευρώπουλα έχουμε ξεχάσει την αξία του χρήματος, να θυμήσω πως 10€=3.400 δραχμές...
Τρία και μισό χιλιάρικα για αλλαγή λαδιών βρε παιδιά; -
τα 30-50€ τα θεωρει πολλα ο Ελλην για αλλαγη λαδιων (και ειναι οντως), ΑΛΛΑ
τα 200€ το 'μπουκαλι' ουισκι μπομπας τα θεωρει λογικα.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?