-
Αλλαγή λαδιών και φίλτρου στα 160.000km στην Corolla μου:
Λάδι Motul X-cess 8100 5W40: 28 ευρώ (2x2Lt) από Λαμπριανίδη
Φίλτρο Toyota: 7.80 ευρώ από Φλαμιάτο (με σφάξανε!)
Αλλαγή: 7.00 ευρώ στο βενζινάδικο της γειτονιάςΣύνολο: 42.8 ευρώ!
Και όχι μόνο αυτό, αλλά επειδή αγοράζω 4 λίτρα κάθε φορά (2x2Lt) και η Corolla παίρνει μόνο 3 λίτρα, την επόμενη φορά θα χρειαστώ μόνο ένα 2λιτρο. Άλλα 14 ευρώ οικονομία δηλαδή!
-
Σε ένα χρόνο το μισό δίλιτρο που έχεις ανοίξει θα είναι για πέταμα. ΜΗΝ το χρησιμοποιήσεις, παρά μόνο για ενδιάμεσο συμπλήρωμα αν χρειαστεί. Εκτός αν είναι φουλ συνθετικά διαρκείας δύο ετών.
-
Double post!
Μα αφού το έλεγξα με shift+reload ότι δεν είχε πάρει το πρώτο post! -
Δεν θα είναι σε ένα χρόνο η επόμενη αλλαγή, αλλά σε 6 μήνες περίπου. Και το λάδι είναι full συνθετικό Gr. III/IV, αλλά πιο πολλά ξέρει ο Μίλτος, ως συνήθως! Δεν νομίζω ότι για 6 μήνες σε σκιερή και δροσερή αποθήκη (υπόγειο) θα πάθει τίποτα. Έτσι κι αλλιώς πήρε αέρα σήμερα και θα μείνει ερμητικά κλειστό μέχρι τότε...
Σωστή η επισήμανσή σου πάντως. Η χρήση αυτού του λαδιού γίνεται με δική μου ευθύνη, δεν θα το σύστηνα σε κάποιον άλλο.
Edit: έκανα copy-paste την κουβεντούλα μας στο Περί Λιπαντικών, για να είμαστε on-topic και να ακούσουμε και καμιά γνώμη από τους ειδικούς!
-
Για 6 μήνες είναι ΟΚ. Ουσιαστικά ο κανόνας λέει να χρησιμοποιείται το λάδι στο ανοιγμένο μπουκάλι όσο καιρό μπορεί να μείνει και στη μηχανή.
-
Ο χρήστης ΣΠΥΡΟΣ ΣΙΣΚΟΣ έγραψε:
θα ηθελα να ρωτησω κατα ποσο ειναι δυνατον σε ενα αυτοκινητο , μεταχειρισμενο εννοειται, να γινει αφετερου τροποποιηση του υπαρχοντος εξοπλισμου. στην επισημη αντιπροσωπεια-σερβις κτλ.
να εξηγησω.εαν για παραδειγμα θα ηθελα να τοποθετησω πισω φιμε τζαμια δεν νομιζω οτι ειναι δυσκολο ,ελλα εαν θα ηθελα να εχω ηλιοροφη, φωτα xenon, ESP, cruise control κτλ, ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ειναι δυνατη μια τετοια μετατροπη;
αξιζει ισως τον κοπο;
μπορει να γινει στα πλαισια της εκδοσης αννοειται , αλλα γινεται εκ των υστερων;μιλαω για μοντελο renault scenic 1600 confort του 2004, εαν αυτο βοηθαει.
ευχαριστω
BAPSTO BLUE KAI PETATO STHN THALASSA
βαψου εσυ χρωμα σκατι και αντε στην κωλοκαρδιτσα σου με τα προβατα
πολυ φιλικα
-
Η Καρδίτσα ρε παιδιά δεν φταίει σε τίποτα!!!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Η Καρδίτσα ρε παιδιά δεν φταίει σε τίποτα!!!Γιατί φταίνε τα προβατάκια;
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Γιατί φταίνε τα προβατάκια;
γιατί φταίει η θάλασσα;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γιατί φταίνε τα προβατάκια;
γιατί φταίει η θάλασσα;
Γιατι φταει το χρωμα σκατι?
-
ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
-
Η corolla του αδερφού μου 'ζητούσε' νέο δίσκο-πλατώ εδώ και καιρό και από σήμερα τον έχει
Στην Toyota (σε 3 διαφορετικές αντιπροσωπείες) μου είχαν ζητήσει 430 ευρώ, από τα οποία τα 180 αφορούσαν το δίσκο-πλατώ και τα υπόλοιπα 250 την εργασία
Η αλλαγή πραγματοποιήθηκε τελικά με κόστος 280 ευρώ σε κατάστημα Fit&Go (όπου και πηγαίνουμε χρόνια τώρα), από τα οποία 86,5 ευρώ αφορούσαν το δίσκο πλατώ, 23,5 ευρώ αφορούσαν τις βαλβολίνες και 170 ευρώ αφορούσαν την εργασία.
Αυτό που δεν ήξερα και το έμαθα με το δύσκολο τρόπο (περιμένοντας δηλαδή ) είναι ότι η όλη διαδικασία κρατάει αναλόγως το αυτοκίνητο από 1-2 ώρες μέχρι πάρα πολλέεεεεεεεεες ώρες. Εγώ έφυγα από το κατάστημα ύστερα από 5+ ώρες , αφού πρώτα είδα το αμάξι να αποσυναρμολογείται και να συναργολογείται πάλι. -
τι διάολο φιξ τις έχουν τις τιμές;
στην Citroen για το C4 σε παιδιά του club ζητάνε 403 ευρώ εάν θυμάμαι καλά.
κι έξω βάζεις καλύτερον από τον Valeo με τα μισά. -
Τι μαθαίνει κανείς
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τι μαθαίνει κανείςνα σφυρίζει;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
κι έξω βάζεις καλύτερον από τον Valeo με τα μισά.Εμάς Valeo μας έβαλαν...
Το αμάξι δεν ταλαιπωρείται με απότομες εκκινήσεις, παρά μόνο καμια φορά υπόκειται σε 'γρήγορες' αλλαγές σε υψηλές στροφές. Ελπίζω λοιπόν ότι δε θα βγάλει πρόβλήματα...
Στην Ιαπωνική που είχα ρωτήσει μου είχαν πει ότι για Corolla G6 δίσκο-πλατώ βγάζει μόνο μια εταιρία ονόματι Aisin, η οποία κατασκευάζει και τους εργοστασιακούς δίσκους, με τιμή 100 ευρώ. Σήμερα αυτό αποδείχτηκε ότι ήταν 'ψέμα', μιας και υπάρχει σίγουρα τουλάχιστον άλλη μια εταιρία που βγάζει δίσκους για Corolla (Valeo). -
Κάποιος π@π@ρ@ς κάπως ακούμπησε τον δεξιό καθρέφτη του Tigra (twintop) . . . και έσπασε η βάση . . .
Μια πλαστική βάση . . . πόσο μπορεί να έχει αναρωτήθηκα . . .(όλα τα άλλα ήταν οκ, καθρέφτης, εξωτερικό πλαστικό, ηλεκτρικα κλπ κλπ) . . .
Αμ δε που αλλάζεις μόνο την βάση ! ! ! . . Αλλάζεις όλο τον καθρέφτη (πλήν ενός μικρού εξωτερικού πλαστικού) . . .
Το σύνολο . . . .275 ευρωπουλάκια . .. -
δεν τον αλλάζεις!
-
Χμμμ... στη θέση σου θα τον άλλαζα τον καθρέπτη. Είναι καινούριο το αυτοκίνητο τόσο για να το αφήσεις έτσι όσο και για να κάνεις κάποια πατέντα αμφιβόλου αντοχής στο χρόνο.
Ξέρω ότι 275 ευρώ δεν είναι λίγα αλλά αν αναλογιστείς ότι ο καθρέπτης είναι ηλεκτρικός, θερμαινόμενος κλπ το κόστος δικαιολογείται σε μεγάλο βαθμό.
-
Οι περισσότεροι έτσι κάνουν, αλλαγή όλου του καθρέπτη...
Βάση ξεχωριστή δεν νομίζω ότι υπάρχει (ίδιο περιστατικό σε Peugeot 405 - μόνο που, ευτυχώς, ολόκληρος ο καθρέπτης είχε 70 ευρώ...)
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?