-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
και οταν λέω πανάκριβο δεν εννοώ μόνο το κόστος του κάθε σέρβις. Είναι και η συχνότητα του σέρβις (κάθε 7500 κ 15000 χλμ.) Όταν πχ σε ένα AUDI σου λένε κάθε 15000 κ 30000χλμ.. και σε VW το ίδιο (δεν είμαι σίγουρος)
Ποιο από τα τρια έχει μεγαλύτερο κόστος χρήσης λοιπόν?Aπο αρχες 2006 οι αλλαγες πηγαν στα 10000 αντι για 7500.
Το σερβις ειναι ακριβο σε σχεση με τι?? Σε σχεση με ποια εταιρια?
Δεν λεω οτι ειναι φθηνοι στη Σεατ, αλλα υπαρχουν και πολυ χειροτερα, και δεν εννοω την BMW
Aν θες γραψε αναλυτικα τι αλλαξες και ποσο εκανε το καθε ενα για να εχουμε πιο σαφη εικονα.
-
Αλλο αυτο ομως και αλλο να τα αλλαζουν χωρις να υπαρχει αμεση αναγκη προσπαθωντας να πουλησουν .[/quote]
Αυτό ξαναπέστο...
-
Δυστυχως δεν εχω το τιμολόγιο γιατί το αυτοκίνητο το πούλησα και το τιμολόγιο το έδωσα στον αγοραστή για να ξέρει τι έχει αλλαχθεί μια και μου ζήτησε κάτι επίσημο να έχει στα χέρια του.
Απλά συγκρίνω εταιρίες του ίδιου group για τον τρόπο αντιμετώπισης του πελάτη στα διαστήματα σέρβις (Πχ. το παλιό Α3 με τον 1.6 16v έκανε σέρβις κάθε 15000-30000, ενώ το toledo με τον ίδιο κινητήρα έκανε συχνότερες επισκέψεις κάθε 7500-15000)
Το κόστος του σέρβις καθεαυτό είναι ένας παράγοντας. Ένας άλλος παράγοντας είναι και η συχνότητα του σέρβις. Όταν το ένα αυτοκίνητο μπαίενι 2 φορές το χρόνο για σέρβις και κάποιο άλλο μπαίνει 1 φορά τότε αυτόματα το κόστος χρήσης αυξάνεται.
Το ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα, αυτό είναι σίγουρο!!!!!!
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Ναι άλλα όταν παίρνεις τηλ. δεν σου λένε αν χρειάζεσαι τακάκια, ιμάντες, φίλτρα ενεργού άνθρακα και άλλα εδώδιμα αποικιακά. Αυτά σου βγαίνουν στην πορεία. Το ότι με έγδαραν είναι γεγονός. Τα ανταλλακτικά όμως είχαν 650 ευρώ κόστος. Αυτό - αν δεν κάνω λάθος- δεν το γλιτώνεις. Το κόστος της εργασίας γλιτώνεις, ή μαλλον μειώνεις ανάλογα το συνεγργείο.
Πάντως γενικά από ότι ξέρω από φίλους με ΣΕΑΤ τό κόστος έιναι πανάκριβο και όλοι ψάχνονται για το φθηνότερο συνεργείο.Φυσικά γλιτώνεις και από τ' ανταλλακτικά αν πας και τ' αγοράσεις μόνος σου! Με πρόχειρους υπολογισμούς μπορείς να κερδίσεις από 30% έως 50% χωρίς υπερβολή.Παράδειγμα: στο δικό μου Υ, αλλαγή λαδιών φίλτρου, ανταλλακτικά , 4 λίτρα λάδι Selenia και φίλτρο λαδιού, 25.80
-
Δυστυχώς δεν έχω το χρόνο να αγοράζω μόνος μου τα ανταλλακτικά.
Άλλωστε στη περίπτωση που αναφέρω το μεγάλο κόστος δεν είναι τα λάδια αλλά τα υπόλοιπα που σου προκύπτουν. Και μην ξεχνάμε ότι το μεγάλο κόστος είναι τα εργατικά (οποιδήποτε εργασία = τόσες εργατοώρες χ τόσο η εργατοώρα = πάρτα στο κεφάλι ανόητε που έρχεσαι στον εξουσιοδοτημένο).Αλήθεια ξέρει κανείς κανένα καλό συνεργείο για SEAT στην Αθήνα που να κανεί καλή δουλειά και να μην στον πιάνει? Οποιος ξέρει ευπρόσδεκτος....
-
skoda octavia RS mkII,
για το πρωτο σερβις των 15000 χλμ, 186 Ε
-
Ακου τι πρέπει να κάνεις: πας ένα Σάββατο πχ που μπορεί να έχεις χρόνο και αγοράζεις ΟΛΑ τα αναλώσιμα: τακάκια, λάδια, φίλτρα, μπουζί, ακόμη και ιμάντες. Όταν πας για σερβις τα παίρνεις όλα μαζί σου και αλλάζεις αυτά που θα χρειαστούν. Αν προκύψει κάτι άλλο, μπορείς να το αλλάξεις εκεί, αλλά τι να προκύψει που θα είναι ακριβό; Αντε κάνα ρουλεμάν. Κολάρα κλπ έχουν μηδενική αξία ουσιαστικά. Αυτός είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για να μην πληρώνεις κερατιάτικα τα ανταλλακτικά στο συνεργείο. Εγώ πάντα αλλάζω έτσι στα σερβις κι αν προκύψει κάτι, αν δεν είναι...απειλητικό, του λέω 'άστο, θα στο φέρω την επόμενη φορά ν'αγοράσω το ανταλλακτικό πρώτα'...
Πολλές φορές βέβαια αποδείχτηκε όταν πήγα στο δικό μου συνεργείο πως αυτό που ο άλλος έλεγε πως ήθελε αλλαγή δεν ήθελε! Πχ έχει γίνει 2 φορές ιστορία για τις δισκόπλακες (+ τακάκια εννοείται....). Οι τύποι στην Citroen έλεγαν στον αδερφό μου πως έπρεπε οπωσδήποτε ν' αλλαχτούν, του είπα σήκω φύγε, τ' αγόρασα εγώ από έξω (κόστος ανταλακτικών τακάκια μπρος-πισω, δισκόπλακες εμπρός, 90 -
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
skoda octavia RS mkII,για το πρωτο σερβις των 15000 χλμ, 186 Ε
ΓΙΑΤΙ; Τι αλλάξανε σ' αυτό το έρμο πρώτο σερβις; Λάδια, φίλτρο λαδιού και τι άλλο; Απίστευτο ποσό για 15.000 χλμ!
-
service 20.000 της C4 ....94,22
-
[quote='HighFidelity']Ακου τι πρέπει να κάνεις: πας ένα Σάββατο πχ που μπορεί να έχεις χρόνο και αγοράζεις ΟΛΑ τα αναλώσιμα: τακάκια, λάδια, φίλτρα, μπουζί, ακόμη και ιμάντες. Όταν πας για σερβις τα παίρνεις όλα μαζί σου και αλλάζεις αυτά που θα χρειαστούν. Αν προκύψει κάτι άλλο, μπορείς να το αλλάξεις εκεί, αλλά τι να προκύψει που θα είναι ακριβό; Αντε κάνα ρουλεμάν. Κολάρα κλπ έχουν μηδενική αξία ουσιαστικά. Αυτός είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για να μην πληρώνεις κερατιάτικα τα ανταλλακτικά στο συνεργείο. Εγώ πάντα αλλάζω έτσι στα σερβις κι αν προκύψει κάτι, αν δεν είναι...απειλητικό, του λέω 'άστο, θα στο φέρω την επόμενη φορά ν'αγοράσω το ανταλλακτικό πρώτα'...
Πολλές φορές βέβαια αποδείχτηκε όταν πήγα στο δικό μου συνεργείο πως αυτό που ο άλλος έλεγε πως ήθελε αλλαγή δεν ήθελε! Πχ έχει γίνει 2 φορές ιστορία για τις δισκόπλακες (+ τακάκια εννοείται....). Οι τύποι στην Citroen έλεγαν στον αδερφό μου πως έπρεπε οπωσδήποτε ν' αλλαχτούν, του είπα σήκω φύγε, τ' αγόρασα εγώ από έξω (κόστος ανταλακτικών τακάκια μπρος-πισω, δισκόπλακες εμπρός, 90 -
skoda octavia RS mkII,για το πρωτο σερβις των 15000 χλμ, 186 Ε
σέρβις στα 15;
-
στα 15χιλ. λογικά θα ήταν μόνο λάδια,
αλλά λάδια με 186 ευρώ ?
-
'Οτι δεν πληρώνεις για την κτήση, το πληρώνεις για την χρήση....'
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
στα 15χιλ. λογικά θα ήταν μόνο λάδια,αλλά λάδια με 186 ευρώ ?
αν θυμαμε καλα...
18,5Ε/λιτρο, λαδια21,5Ε το φιλτρο βενζινης
10,5Ε φιλτρο Λαδιου
συν το φιλτρο γυρης
φιλτρο αερα το καθαρισαμε και βαλαμε το ιδιο
145 Ε υλικα
41 Ε εργασια
186 Ε με ΦΠΑ
-
αν θυμαμε καλα...
18,5Ε/λιτρο, λαδια74 ευρώ τα λάδια
Μα καλά, τι λάδια βάζουν; -
Όλα αυτά στα 15;;
Να γίνω ΠΟΛΥ εγκάθετος;
-
γινε ΡΕ!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Όλα αυτά στα 15;;που τα βλεπεις τα ολα αυτα ...
τα φιλτρα βενζινης/γυρης τους ειπα εγω να το αλλαξουν !!!!
Να γίνω ΠΟΛΥ εγκάθετος;
...γινε αλλα ΛΙΓΟ ... :lol:
-
αφού δεν προβλέπεται αλλαγή φίλτρων στα 15 -ούτε καν λαδιών, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα- πως να 'μην τα δω';
απλώς κάποιοι φωνάζουν για πανάκριβα σέρβις VW και πιο φτηνά Skoda -και δεν έχουν καμία από τις δύο μάρκες-
εγώ που είχα/έχω και τις δύο είμαι άσχετος
-
φιλτρο αερα το καθαρισαμε και βαλαμε το ιδιοΚαλά κάνεις και το καθαρίζεις αλλά όχι με πίεση αέρα. Το βγάζεις το χτυπάς ελαφρά να πέσει η σκόνη και το ξαναβάζεις. Αν το φυσήξεις με πίεση φεύγει όλη η σκόνη αλλά το χαρτί σκίζεται και κάνει μικρές τρυπούλες (φαίνονται αν το κοιτάξεις στον ήλιο) και μετά περνάει σκόνη στο κινητήρα.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?