-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Service 60K
Citroen Xsara 1.6 MkIμόνο 60?
-
Αν έγραφα 120 θα είχε διαφορά στην τιμή
-
Ίδιο αυτοκίνητο, ίδια χλμ, 560 πήγε του dad, δεν έχω δει τιμολόγια ακόμα, σε εξουσιοδοτημένο λόγω ιμάντα
-
Να το φέρεις Θεσσαλονίκη για service
Και ο τεντωτήρας και οι 2 ιμάντες πλην του χρονισμού ήταν extra αλλαγές. Μια χαρά -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν έγραφα 120 θα είχε διαφορά στην τιμήΡΕ πίνεις ληγμένα?
αυτό κατάλαβες από το quote μου?
τι είναι αυτά τα καρντάσια...
-
Κατάλαβα τι λές αλλά σιγά μην γράφω τώρα κι άλλο μεγάλο post....
Τα καρντάσια δεν τα πιάνουν τα κωλαράκια πάντως λαστιχάδες και συνεργειατζήδες, έχουμε και φτηνότερη βενζίνη...Μήπως είμαι στην πόλη παράδεισο της αυτοκίνησης στην Ελλάδα?
Μπάααααααα
Υ.Γ Να ανοίξω θέμα στον αντίλογο να πίνουν ληγμένα τα καρντάσια -
Λοιπόν παιδιά για γενικό service + ιμάντες μου είπανε:
α) σε μη εξουσιοδοτημένο
370 Ευρώ (ανταλλακτικά)
190 Ευρώ (εργασία)Σύνολο (560)
β) σε εξουσιοδοτημένο
ιμάντες (+τρόμπα νερού) 450 Ε
γενικό service 350 EΣύνολο (800)
Πώς σας φάινεται; Μάλλον σκέφτομαι για το μη εξουσιοδοτημένο
Έχει κάνει κανένας κάτι αντίστοιχο σε Passat ή VW group να γράψει κάτι;
Φιλικά
Κων/νος -
Έχει άλλη αίγλη βέβαια το εξουσιοδοτημένο της VW , αλλά προσωπικά με τέτοιες τιμές δεν θα έπαιρνα ούτε τσίχλες από εκεί.
Υπόψη ότι μια μέση λύση (αν φοβάσει το μη εξουσιοδοτημένο ή θέλεις να έχεις τις σφραγιδούλες από τα σέρβις) θα ήταν να πας στο εξουσιοδοτημένο τα υλικά εφόσον τα βρεις σε συμφέρουσα τιμή και να στα βάλουν αυτοί χρεώνοντάς σου μόνο τα εργατικά. -
Αυτοκίνητο: Toyota Corolla 1.3
Σύμπτωμα: Τρίξιμο από ιμάντα όταν το αυτοκίνητο είναι στο ρελαντί, αλλά μόνο όταν είναι αναμένα τα φώτα.
Διάγνωση (δική μου): Φταίει ο ιμάντας του δυναμό, αφού έχει να αλλαχτεί και 6 χρόνια περίπου.
Πάω στο εξουσιοδοτημένο με κανονισμένο ραντεβού για αλλαγή ιμάντα δυναμό και A/C. Και τι βλέπει ο μηχανικός; Έλειπε η βίδα που στηρίζει το δυναμό από κάτω! Άρα λογικά έτριζε, αφού στηριζόταν σε 1 μόνο σημείο σταθερά και δεν ήταν 100% τεντωμένος ο ιμάντας. Τελικά άλλαξα και τους 2 ιμάντες.
Κόστος:
Βίδα δυναμό: 1.01 ευρώ
Παξιμάδι βίδας δυναμό: 0.49 ευρώ
Ιμάντας δυναμό: 11.94 ευρώ
Ιμάντας A/C: 21.22 ευρώ
Εργασία: 20.00 ευρώ (μισή εργατοώρα)Τελικό κόστος: 54.66 ευρώ + ΦΠΑ = 65.04 ευρώ
Η εργασία μου φάνηκε ακριβή, αλλά όντως δούλεψε μισή ώρα ο μηχανικός οπότε οκ.
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Αυτοκίνητο: Toyota Corolla 1.3Σύμπτωμα: Τρίξιμο από ιμάντα όταν το αυτοκίνητο είναι στο ρελαντί, αλλά μόνο όταν είναι αναμένα τα φώτα.
Διάγνωση (δική μου): Φταίει ο ιμάντας του δυναμό, αφού έχει να αλλαχτεί και 6 χρόνια περίπου.
Πάω στο εξουσιοδοτημένο με κανονισμένο ραντεβού για αλλαγή ιμάντα δυναμό και A/C. Και τι βλέπει ο μηχανικός; Έλειπε η βίδα που στηρίζει το δυναμό από κάτω! Άρα λογικά έτριζε, αφού στηριζόταν σε 1 μόνο σημείο σταθερά και δεν ήταν 100% τεντωμένος ο ιμάντας. Τελικά άλλαξα και τους 2 ιμάντες.
Κόστος:
Βίδα δυναμό: 1.01 ευρώ
Παξιμάδι βίδας δυναμό: 0.49 ευρώ
Ιμάντας δυναμό: 11.94 ευρώ
Ιμάντας A/C: 21.22 ευρώ
Εργασία: 20.00 ευρώ (μισή εργατοώρα)Τελικό κόστος: 54.66 ευρώ + ΦΠΑ = 65.04 ευρώ
Η εργασία μου φάνηκε ακριβή, αλλά όντως δούλεψε μισή ώρα ο μηχανικός οπότε οκ.
Που το έκανες αν επιτρέπεται?
Θέλω ιμάντα χρονισμού (προληπτικά για το starlet 252000 km περίπου με 45000km με τον ιμάντα αυτό και 5 χρόνια) και δε ξέρω εγώ και τι άλλα περελκόμενα. Επίσης θέλω και δίσκους - τακάκια (προληπτικά πάλι - να βάλω μαμά?)
-
Στον Σαϊτη στη Φιλαδέλφεια, η πρώτη μου επίσκεψη. Γενικά έμεινα ευχαριστημένος από το service. Και συνεννοήσιμοι (υπεύθυνος συνεργείου και μηχανικός) και καλή δουλειά, όσο μπορεί να κρίνει κανείς από μια απλή υπόθεση όπως οι εξωτερικοί ιμάντες. Επίσης ο λογαριασμός ήρθε όσο το συνεννοηθήκαμε από την αρχή.
Ψάχνω κι εγώ συνεργείο για αλλαγή ιμάντα εκκεντροφόρου κάποια στιγμή (όχι πολύ σύντομα) και για ρύθμιση βαλβίδων (που δεν έχει γίνει ποτέ στα 155.000 χλμ).
Αν συνεχίσω να έχω καλή εντύπωση μάλλον θα το πάω εκεί και για τις μεγάλες εργασίες.
-
Σ' ευχαριστώ πολύ.
Πάντως το θέμα των συνεργείων είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.
Πρόσφατα είχα μία πολύ αρνητική εμπειρία από εξουσιοδοτημένο συνεργείο και πιθανότατα τελειώνοντας κάποιες υποχρεώσεις που έχω τώρα, θα τα καταγγείλω όλα στη μαμά toyota ή και όπου αλλού φτάσει (πάντα με γραπτές και απτές αποδείξεις)Εγώ ως τώρα μετά από κάποιες αντιπροσωπείες που έχω γυρίσει θεωρώ (αν και αυτό πολύ σχετικό) ότι η toyota Ν.ΚΗΦΙΣΣΟΣ είναι μία από τις καλύτερες (μέχρι βέβαια απόδειξης του αντιθέτου)
-
Εργατικά; What is this word? Last year...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Εργατικά; What is this word? Last year...Που μπορώ κι εγώ να τα γλιτώσω;
Έχω βάλει στο πρόγραμμα τις απλές εργασίες να τις κάνω σπίτι μου, αλλά για κάποια πράγματα δεν έχω τον εξοπλισμό και (κυρίως) την εμπειρία και τη σιγουριά...Any suggestions?
-
Ford fiesta 1.4 5d σερβις γυρω στα 120 ευρουλακια.....καλα ειναι..?
Λαδια , φιλτρο λαδιου,φιλτρο αερος , καρτα καυσαεριων , και κατι ψιλα,+Εργασια..!!
-
Χωρίς μπουζί, φίλτρο βενζίνης, φίλτρο καμπίνας είναι έτσι κι έτσι προς το τσιμπημένο για την κατηγορία του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χωρίς μπουζί, φίλτρο βενζίνης, φίλτρο καμπίνας είναι έτσι κι έτσι προς το τσιμπημένο για την κατηγορία του αυτοκινήτου.αφού ίδιους κινητήρες φοράνε πολλά μοντέλα με προφανώς ίδια αναλώσιμα, πως είναι δυνατόν να διαφέρει το κόστος από ένα Focus 1.4; Ή μήπως θα κάνει λιγότερο χρόνο στο Fiesta;
Γίνεται ο ίδιος κωδικός να κοστίζει λιγότερο στο Fiesta και περισσότερο στο Focus; θα το δει κανένας 'κουμπάρος' και θα πέσουν πρόστιμα
-
ΙΕΚατζή, οι εταιρείες μπορεί να βάζουν ίδια φίλτρα στο σούπερ μίνι ως το σούπερ τζιπ αλλά ξέρουν ότι δεν μπορούν να χρεώνουν τα ίδια σε ιδιοκτήτες με διαφορετικό πορτοφόλι (ή ψώνιο ή ανάγκες) στα εξουσιοδοτημένα. Άλλωστε ξέρεις πολύ καλά ότι τα ίδια ακριβώς ματζαφλάρια κοστίζουν διαφορετικά αν τα βάλεις σε μοντέλο της VW, της Audi ή της Skoda.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΙΕΚατζή, οι εταιρείες μπορεί να βάζουν ίδια φίλτρα στο σούπερ μίνι ως το σούπερ τζιπ αλλά ξέρουν ότι δεν μπορούν να χρεώνουν τα ίδια σε ιδιοκτήτες με διαφορετικό πορτοφόλι (ή ψώνιο ή ανάγκες) στα εξουσιοδοτημένα. Άλλωστε ξέρεις πολύ καλά ότι τα ίδια ακριβώς ματζαφλάρια κοστίζουν διαφορετικά αν τα βάλεις σε μοντέλο της VW, της Audi ή της Skoda.VW & Audi όχι, στους κοινούς κωδικούς δεν μπορείς να έχεις διαφορετική τιμή, παραμονεύει ο Αδαμόπουλος Ειδικά από τη στιγμή που οι περισσότερες κάθετες μονάδες είναι ΑΕ, είναι ρίσκο, αφού εκεί θα σκάσει μύτη το ΣΔΟΕ κι όχι στο ανεξάρτητο συνεργείο που έχει ξεχάσει τι σημαίνει ΦΠΑ & αποδείξεις
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι εκπτώσεις σε παλιά ή σε πιο μικρά/φτηνά μοντέλα. Ούτε μπορείς να έχεις 'εργατώρα Fiesta & εργατώρα Focus'
Επειδή κάτι παραπάνω γνωρίζω για τα θέματα ανταλλακτικών (:shifty: ), αρκετοί (κοινοί) κωδικοί Seat & Skoda είναι πιο ακριβοί από VW & Audi και φυσικά το ανάποδο.
Οι λόγοι προφανείς, άλλη εισαγωγική η Seat, άλλη η Skoda, άλλη η VW-Audi και προφανώς από διαφορετικά κανάλια εισάγονται τα ανταλλακτικά.
-
Μηπως γνωρίζετε κανένα αξιόπιστο, οικονομικό και υπεύθυνο συνεργείο στο Ιλιον ή Καματερό ή Αγ. Αναργύρους ή Περιστέρι για VW?
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?