-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
aserf
ψαξε για μεταχειρισμενο!ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Ούτε 200 ευρώ δεν θα κάνει.
-
@spiros,manosk
Το σκέφτηκα και αυτό σαν λύση αλλά με φοβίζει πραγματικά η σκέψη του να βάλω έναν εγκέφαλο 15-ετίας στο αυτοκίνητο. Πρακτικά κανείς δε θα μπορεί να μου εγγυηθεί ότι δε θα ξαναχαλάσει, ενώ τουλάχιστον τώρα θα πάρω και διετή εγγύηση καλής λειτουργίας. Από κει και πέρα δεν έχω χρόνο να ψάξω για μεταχειρισμένο εγκέφαλο μιας και την Πέμπτη αναχωρούμε για οικογενειακές διακοπές μέσω Πάτρας και επιστρέφοντας θα παραμείνω στην Πάτρα ελέω διπλής εξεταστικής.Υ.Γ. Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι είμαι στο έλεος της αντιπροσωπείας. Ποιός μπορεί εμένα να μου εγγυηθεί ότι ο εγκέφαλος ήθελε ολική αντικατάσταση και δε μπορούσε η ζημιά να διορθωθεί με αντικατάσταση κάποιου αισθητήρα ή κάποιου άλλου μικρότερου εξαρτήματος τέλος πάντων, με αντίστοιχο φυσικά κόστος...
Υ.Γ.2. Toyota θα πάρω και γω και θα έχουμε 3 στην οικογένεια...
-
Γνωστός μου πούλησε 3θυρο Fiat Tipo 1400 14ετίας 500 ευρώ. Καλύτερα να σου χαλάσει ξανά παρά να δώσεις τόσα λεφτά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γνωστός μου πούλησε 3θυρο Fiat Tipo 1400 14ετίας 500 ευρώ. Καλύτερα να σου χαλάσει ξανά παρά να δώσεις τόσα λεφτά.Γενικά δεν έχεις άδικο, εδώ όμως πρόκειται για ειδική περίπτωση, οπότε ναι μεν βγαίνω εκτός θέματος, απλά ήθελα να βάλω τα πράγματα στη θέση τους.
Μπορεί το αυτοκίνητο να είναι 14ετίας+, έχει όμως μόλις 68500 χλμ και γενικά βρίσκεται σε πάρα πολύ κατάσταση, τόσο μηχανικά, όσο και εμφανισιακά. Με λίγα λόγια δεν πρόκειται για ένα κακοσυντηρημένο παλιό αυτοκίνητο, αλλά για ένα αυτοκίνητο που φροντίζω να βρίσκεται πάντα σε καλή κατάσταση (καλύτερη και από πολλά πιο σύγχρονα αυτοκίνητα) και στο οποίο επισκευάζω αμέσως ό,τι χαλάσει. Σημαντική λεπτομέρεια το ότι είμαι 22 ετών και μέχρι να τελειώσω τουλάχιστον το πολυτεχνείο και ίσως και το μεταπτυχιακό δε με βλέπω να αλλάζω αυτοκίνητο.Εγώ αυτό που σχολίασα εξαρχής είναι ότι μου φαίνεται τραγικό να κοστίζει ο εγκέφαλος ενός Φιατ Τιπο κοντά στα 500 ευρώ, όταν πρακτικά μιλάμε για έναν απαρχαιωμένο εγκέφαλο με ελάχιστες λειτουργίες.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Γνωστός μου πούλησε 3θυρο Fiat Tipo 1400 14ετίας 500 ευρώ. Καλύτερα να σου χαλάσει ξανά παρά να δώσεις τόσα λεφτά.
Γενικά δεν έχεις άδικο, εδώ όμως πρόκειται για ειδική περίπτωση, οπότε ναι μεν βγαίνω εκτός θέματος, απλά ήθελα να βάλω τα πράγματα στη θέση τους.
Μπορεί το αυτοκίνητο να είναι 14ετίας+, έχει όμως μόλις 68500 χλμ και γενικά βρίσκεται σε πάρα πολύ κατάσταση, τόσο μηχανικά, όσο και εμφανισιακά. Με λίγα λόγια δεν πρόκειται για ένα κακοσυντηρημένο παλιό αυτοκίνητο, αλλά για ένα αυτοκίνητο που φροντίζω να βρίσκεται πάντα σε καλή κατάσταση (καλύτερη και από πολλά πιο σύγχρονα αυτοκίνητα) και στο οποίο επισκευάζω αμέσως ό,τι χαλάσει. Σημαντική λεπτομέρεια το ότι είμαι 22 ετών και μέχρι να τελειώσω τουλάχιστον το πολυτεχνείο και ίσως και το μεταπτυχιακό δε με βλέπω να αλλάζω αυτοκίνητο.Εγώ αυτό που σχολίασα εξαρχής είναι ότι μου φαίνεται τραγικό να κοστίζει ο εγκέφαλος ενός Φιατ Τιπο κοντά στα 500 ευρώ, όταν πρακτικά μιλάμε για έναν απαρχαιωμένο εγκέφαλο με ελάχιστες λειτουργίες.
An den to viazese, koita ligo sto internet giati mporei na petyxeis apisteytes (se sxesi me aytes pou soy eipan times!!)
PS. Sorry gia ta greeklish, alla kati exei to PC mou kai den gyrnaei sta ellhnika..
-
Καλημέρα.
1ο Σέρβις 15.000χλμ σε Nissan Almera 1.5L ('05), στον Θεοχαράκη (Θεσ/νίκη).
-Λάδια ημισυνθετικά 10W40
-Φίλτρο λαδιού
-Φίλτρο Αέρος
-Κάρτα Καυσαερίων
-Καθαρισμός φρένων(τρίψιμο δίσκων με γυαλόχαρτο)
-Συμπλήρωμα με καθαριστικό υγρό στο δοχείο πλύσης παρμπρίζΣύνολο Ανταλακτικών: 51
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
An den to viazese, koita ligo sto internet giati mporei na petyxeis apisteytes (se sxesi me aytes pou soy eipan times!!)Δυστυχώς βιαζόμουνα γιατί αύριο αναχωρώ για διακοπές...
Το αυτοκίνητο το παρέλαβα σήμερα και η λυπητερή έχει ως εξής:ηλεκτρονικός εγκέφαλος -> 447 ευρώ
αλλαγή ηλεκτρονικού εγκέφαλου -> 17,85 ευρώσύνολο -> 464,85 ευρώ
Αυτά
Υ.Γ. Είμαι πολύ τυχερός μέσα στην ατυχία μου γιατί λόγω παλαιότητας του αυτοκινήτου δεν υπάρχει στοκ ανταλλακτικών και κατά τύχη βρέθηκε εγκέφαλος. Υπό άλλες συνθήκες θα χρειαζόταν να περιμένω πάνω από μια βδομάδα για να έρθει απ' έξω...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
An den to viazese, koita ligo sto internet giati mporei na petyxeis apisteytes (se sxesi me aytes pou soy eipan times!!)
Δυστυχώς βιαζόμουνα γιατί αύριο αναχωρώ για διακοπές...
Το αυτοκίνητο το παρέλαβα σήμερα και η λυπητερή έχει ως εξής:ηλεκτρονικός εγκέφαλος -> 447 ευρώ
αλλαγή ηλεκτρονικού εγκέφαλου -> 17,85 ευρώσύνολο -> 464,85 ευρώ
Αυτά
Υ.Γ. Είμαι πολύ τυχερός μέσα στην ατυχία μου γιατί λόγω παλαιότητας του αυτοκινήτου δεν υπάρχει στοκ ανταλλακτικών και κατά τύχη βρέθηκε εγκέφαλος. Υπό άλλες συνθήκες θα χρειαζόταν να περιμένω πάνω από μια βδομάδα για να έρθει απ' έξω...
Μαλιστα... ευχαριστω που ποσταρες και το αναλυτικο, γιατι απαντησες και στην ερωτηση μου ποσο κανει η αλλαγη αν πας με δικο σου εγκεφαλο...
Δηλαδη απλα το ανταλακτικο ειναι (και καλα) ακριβο εδω και μας λενε παντα για 500-1000 ευρω....
Εντιτ
Κοιτα με μια απλη αναζητηση τι βρηκα στο Ebay...
[url]http://cgi.ebay.co.uk/Fiat-tipo-1-4-ie-ecu_W0QQitemZ4642396327QQihZ002QQcategoryZ10382QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
[/url]
ECU νομιζω ειναι ο εγκεφαλος, ελπιζω να μην κανω λαθος... Δηλαδη μια χαρουλα, με κατω απο 100 ευρω αντι για 450...Εχω την εντυπωση οτι εδω συμφερει να αγοραζεις τροπετο κ να αλλαζεις μηχανη, παρα να αλλαζεις εγκεφαλο...
-
ναι ρε γμτ ...460 ευρώ για Τίπο τόσων ετών? Καλοσυντηρημένο ναι ΟΚ αλλά πολλά τα λεφτά...τόσο το πουλάς όλο!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ναι ρε γμτ ...460 ευρώ για Τίπο τόσων ετών? Καλοσυντηρημένο ναι ΟΚ αλλά πολλά τα λεφτά...τόσο το πουλάς όλο!Δεν έχει σημασία η αξία του αυτοκινήτου. «Τόσο κοστίζει το ανταλλακτικό κύριε, αν θέλεις πάρτο.» Την αντιπροσωπεία (δυστυχώς για εμάς) δεν τη νοιάζει αν δεν το πάρεις τελικά, δεν είναι κατάστημα ρούχων. Εγώ πλήρωσα για καινούριο ντιστριμπιτέρ 450 ευρώ για το Duna, όταν έτσι και το πουλήσω δε θα μου δώσει κανείς πάνω από 500 (δεν αναφέρομαι σε άλλα ανταλλακτικά που έχω πάρει τα τελευταία πέντε χρόνια γιατί θα με πείτε τρελλό... με τα χρήματα αυτά αγόραζα καινούριο Punto). Είναι και πόσο πονάς τελικά το αυτοκίνητό σου...
-
Noμίζω ότι είναι λάθος το σκεπτικό σας!
Οταν με τα λεφτά της συντήρησης και των βλαβών μπορείτε να πάρετε ένα νεότερο και πιο σύγχρονο συγνώμη αλλά δεν είναι αγάπη προς το αυτοκίνητό σας αλλά μαζοχισμός!
-
Εγω Συμφωνω με τον Ελτεο...Κοιτα παντου υπαρχει κ ενα οριο... Δηλαδη εγω θα εψαχνα να βαλω μεταχειρισμενο εγκεφαλο, γιατι κακα τα ψεματα 500 ευρω, για τιπο η για ενα αμαξι αντιστοιχης ηλικιας, ειναι 'καπως'
Αλλα και η λογικη του καινουργιου δεν ειναι παντα σωστη ρε συ ελτεο... Δηλαδη το C4 σου αποκλειεται να σου βγαλει εναν εγκεφαλο (φτου φτου) στα 2 χρονια και 3 μηνες, και να πρεπει να δωσεις και εσυ τη 1000αρα???
Θελω να πω, οτι και με καινουργιο, δεν ειναι σιγουρο οτι δε θα τρεχεις για βλαβες καθε 3 και λιγο (μετα το τελος της εγγυησης...)
-
karabouzouklis
δεν είναι το ίδιο...άλλο 1000 ευρώ σε 20.000 ευρώ αυτοκίνητο και άλλο 500 ευρώ σε 500 ευρώ αυτοκίνητο.
δεν είπα άλλωστε ότι δεν θα βγάλει το σύγχρονο ζημιές, είπα ότι τα χρήματα εκεί θα πιάσουν τόπο ίσως εάν θελήσει να το μεταπωλήσει. Στο Τipo είναι χαμένα από χέρι.
-
Αυτό που έχω παρατηρήσει εδώ μέσα είναι η μανία με τις μεταπωλήσεις των αυτοκινήτων... Μαγκιά σας να παίρνετε καινούριο αυτοκίνητο κάθε πέντε χρόνια, δε λέω, αλλά σκεφτήκατε αν όλοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, ή απλά θέλουν, να το κάνουν αυτό;
Όσο για το θέμα του «μαζοχισμού» που τέθηκε, ναι, μπορεί να είναι μαζοχισμός αλλά σίγουρα από κάπου πηγάζει αυτός: από την αγάπη του ιδιοκτήτη για το αυτοκίνητο. Και ναι, το Tipo του συνφορουμίτη και το Duna το δικό μου μπορεί να κοστίζουν από 500 ευρώ έκαστο αλλά η πραγματική αξία τους (συμπεριλαμβανομένης της συναισθηματικής) είναι μάλλον ανεκτίμητη...
Σταματήστε να βλέπετε τα πράγματα τόσο «ωμά». Για κάποιους το -παλιό- τους αυτοκίνητο σημαίνει πολλά και σίγουρα δε νοιάζονται αν θα δώσουν 5 ή 500 ευρώ για μία βλάβη εκτός προγραμματισμένης συντήρησης. Με τον τρόπο αυτό άλλωστε καταφέρνουν να το κρατάνε εν κινήσει, και σε αρκετές περιπτώσεις το αυτοκίνητο είναι αξιοπρεπέστερο σε σχέση με άλλα «νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας», σε αντίθεση με τα εκατοντάδες χρέπια που κυκλοφορούν στους δρόμους.
-
1ον δεν στην είπα σε καμία περίπτωση για την αγάπη σου προς το παλιό σου αυτοκίνητο. Απλά τονίζουμε το λάθος της κίνησης βάζω ακριβό ανταλλακτικό σε πολύ παλιό αυτοκίνητο.
2ον ναι φίλε μου ΟΚ, δεν έχεις να αγοράσεις καινούριο αυτοκίνητο. Δεν είπα να αγοράσεις καινούριο αλλά σε ένα πιο σύγχρονο μεταχειρισμένο Punto ίσως να έπιαναν τόπο τα ευρώ σου. 470 ευρώ ανταλλακτικό σε 14ετίας έστω και με λίγα χλμ απλά είναι ΑΣΥΜΦΟΡΗ ενέργεια. Εάν συνεχίζετε να δίνετε τέτοια ποσά αναιρείται το δεν έχω χρήματα για άλλο αυτοκίνητο.
φιλικά,
Savas
-
Από το υψηλότερα κόστη του κόσμου έχει η Ελλάδα στην απόκτηση και συντήρηση ενός αυτοκινήτου. Σύμφωνα με παγκόσμια συγκριτική έρευνα τιμών του διεθνούς οίκου UBS, το μέσο κόστος απόκτησης αυτοκινήτου στην Ελλάδα (Αθήνα) ανέρχεται σε 33.538 δολάρια (26.200 ευρώ).
Το κόστος αυτό είναι μικρότερο μόνο έναντι της Κοπεγχάγης (40.098 δολάρια), της Λισσαβώνας (36.663 δολάρια), του Οσλο (39.148 δολάρια) και της Σιγκαπούρης (49.318 δολάρια). Το κόστος αυτό αντιστοιχεί σε αυτοκίνητο με αξία που αντιπροσωπεύει το μέσο όρο τιμών της ελληνικής αγοράς (VW Passat 2.0 μοντέλο 2005) και περιλαμβάνει και τους φόρους (στην τιμή αγοράς).
Επίσης, υψηλή είναι η φορολογία που βαρύνει το αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Ο συνολικός φόρος ανέρχεται σε 449 δολάρια (ή 350 ευρώ). Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει την ετήσια επιβάρυνση από διάφορους φόρους και τέλη.
Η ετήσια επιβάρυνση των 449 δολαρίων είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο, αφού μεγαλύτερα ποσά συναντάμε σε λίγες πρωτεύουσες, όπως το Δουβλίνο (499 δολάρια), η Σιγκαπούρη (1.233 δολάρια) και το Βίλνιους (Λιθουανία) με 526 δολάρια.
Ωστόσο, η μέση δαπάνη κατανάλωσης καυσίμων στην Ελλάδα (Αθήνα) είναι από τις μικρότερες στον κόσμο και ανέρχεται σε 1,16 δολάρια το χιλιόμετρο (περίπου 0,9 - 1 ευρώ). Αυτό οφείλεται κυρίως στις χαμηλότερες τιμές αμόλυβδης στην Ελλάδα, λόγω της μικρότερης φορολογίας που ισχύει.
Στην Ελλάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης, σύμφωνα με πανελλαδικές μετρήσεις τιμών σε περίπου 2.300 πρατήρια, διαμορφώθηκε στις 11 Αυγούστου σε 1,102 ευρώ ανά λίτρο, παρέμεινε δηλαδή στο ίδιο επίπεδο με την 4η Αυγούστου 2006. Επισημαίνεται ότι από τις αρχές του 2004 η διεθνής τιμή της βενζίνης (PLATTS FOB MED) έχει συνολικά αυξηθεί κατά 135%, ενώ από τις αρχές του 2004, η τιμή της αμόλυβδης έχει συνολικά αυξηθεί κατά 50,75%, ενώ στο ίδιο διάστημα η τιμή του brent αυξήθηκε κατά 143,06%. Τέλος, στη χώρα μας η λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι η χαμηλότερη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υπολείπεται κατά 16,32% του σχετικού ευρωπαϊκού μέσου όρου.
-
και ναι και όχι. Έβαλαν ένα δίλιτρο μοντέλο αναφοράς, που δεν είναι αντιπροσωπευτικό της ελληνικής αγοράς, ενώ αν ήταν ένα 1,6 ή 1,8 θα ήταν φτηνότερο από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Βέβαια αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας είναι φυσιολογικά για την υπόλοιπη Ευρώπη.
Στη συντήρηση επίσης δεν έβαλαν κόστος ασφάλειας -πολύ χαμηλότερο στην Ελλάδα, αλλά με ελάχιστη ανταποδοτικότητα- και το κόστος επισκευής/συντήρησης, όπου πάλι έχουμε από τις χαμηλότερες εργατώρες στην Ευρώπη
-
γνωρίζουμε καποιο ενδεικτικό κοστος για την εργατοώρα;;
-
Από 25-60 ευρώ ανάλογα την πόλη και τη μάρκα (σε εξουσιοδοτημένα πάντα)
Προφανώς δεν μπορεί να είναι ίδια στη Φλώρινα και σε κυριλέ περιοχή των Αθηνών premium μάρκας
-
Χθές έκανα service 60.000 στην Corolla μου (μοντέλο 2002).
Πλήρωσα συνολικά 370 euro.
Εκτός από τα κλασικά δηλ. λάδια, βαλβολίνες, ψυκτικό υγρό κινητήρα, μπουζί (τα 2 τελευταία πρώτη φορά αλλαχτήκανε), φως (stop πισω αριστερό) (σημ. ειναι το 3ο φως που αλλάζω στο αμάξι !) αυτό που τελικά ανέβασε την τιμή ήταν το service του A/C.18 euro για το φρέον και 35 euro (!!!) για την εργασία. Μάλλον με 'γδάρανε' γιατί η εργασία για το A/C ήταν περίπου 20 λεπτά.
Αnyway τα συνολικά εργατικά (εκτός του Α/C) ήταν 85 euro (!!). Πάλι πολλά μου φαίνεται γιατί στα 30.000 km είχα πληρώσει για εργατικά 70 euro.Υπερβολικό μου φαινεται επίσης ότι μου αλλάξανε μπροστινά τακάκια (είχα ξαναλλάξει στα 45.000).
Αν κάποιος άλλος έχει κάνει παρόμοιο service σε Corolla θα με ενδιέφερε να ακούσω την γνώμη του.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?