-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για barchetta καλά είναι. Άλλες εταιρείες είναι φθηνότερες, αλλά τα 'ειδικά' μοντέλα τα βαράνε άσχημα.δεν είναι και πολύ εύκολο αυτό γιατί τα ανταλλακτικά είναι κοινά με ίδιους κωδικούς
δεν είναι καθόλου απίθανο πχ του Stilo τα τακάκια να είναι ίδια με της Barchetta. Σίγουρα οι δίσκοι του Stilo 1.8 είναι ίδιοι με Alfa 147 1.6. Να μην πω τι γίνεται στο VAG... φίλτρο λαδιού Polo ίδιο με... Phaeton 3.2 V6
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Για barchetta καλά είναι. Άλλες εταιρείες είναι φθηνότερες, αλλά τα 'ειδικά' μοντέλα τα βαράνε άσχημα.
δεν είναι και πολύ εύκολο αυτό γιατί τα ανταλλακτικά είναι κοινά με ίδιους κωδικούς
δεν είναι καθόλου απίθανο πχ του Stilo τα τακάκια να είναι ίδια με της Barchetta. Σίγουρα οι δίσκοι του Stilo 1.8 είναι ίδιοι με Alfa 147 1.6. Να μην πω τι γίνεται στο VAG... φίλτρο λαδιού Polo ίδιο με... Phaeton 3.2 V6
.... σοβαρα τώρα??
-
Ναι μεν, αλλά στη σούμα το service του Φαέθοντα θα κοστίζει όσο 10 του polo.
Αλήθεια, πόσο κοστίζει ένα απλό service του Φάετον; -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εχμμμμ η εργασία του σέρβις προφανώς και δεν έχει να κάνει με εγγύηση, αφού δεν πρόκειται για βλάβη ή δυσλειτουργία. Αν κάποιες εταιρείες/αντιπροσωπείες δεν τη χρεώνουν, αποτελούν μέρος προσφορών κατά την αγορά αυτοκινήτουχαρακτηριστικό παράδειγμα, αν πάρεις Skoda από γνωστό dealer έχεις δωρεάν σέρβις για πέντε χρόνια ΜΟΝΟ στον συγκεκριμένο dealer και σε κανέναν άλλον στο δίκτυο της Skoda.
Άλλοι κάνουν έκπτωση ή άτοκα κατά την αγορά, το ίδιο ακριβώς είναι
Υ.Γ: καλό είναι να λέτε και τι αλλάξανε στα σέρβις, γιατί μία απλή αλλαγή λαδιών με φίλτρο μόνο σέρβις δεν είναι
Καλά εγώ παραξενεύομαι γιατί ποτέ δεν πληρώσαμε εργατικά για τακτικό service όσο το αμάξι ήταν εντός εγγυήσεως. Μάλλον πέσαμε στην περίπτωση
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι μεν, αλλά στη σούμα το service του Φαέθοντα θα κοστίζει όσο 10 του polo.
Αλήθεια, πόσο κοστίζει ένα απλό service του Φάετον;To σκέφτομαι για τον dad αν σκεφτείς ότι παίρνει 6+ λίτρα λάδι είναι αρκετό νομίζω
Βέβαια στα Phaeton & Touareg αλλαγή λαδιών στα... 30 και σέρβις στα... 60
Όπως έχω ξαναγράψει το πόσο κοστίζει ΕΝΑ σέρβις ή ΜΙΑ αλλαγή λαδιών δεν λέει τίποτα. Αν πηγαίνεις κάθε 5.000 ή κάθε 7.500 για λάδια κι ο άλλος κάθε... 30 θα πρέπει να γίνει ένα άθροισμα για το πόσο έχει κοστίσει η συντήρηση στα 30 ή και στα 60 για να γίνει η σύγκριση
προσωπικά σε 10 μήνες (1.000χλμ./μήνα) κατοχής του 'πανάκριβου' σε σέρβις GTI έχω πληρώσει... βενζίνες, ασφάλεια & τέλη
Η επίσης θεωρητικά 'ακριβή' BMW στο σέρβις, πηγαίνεις, βάζουν το κλειδί στο διαγνωστικό και... αποφασίσει ΤΙ και ΑΝ θα αλλάξεις. Στην 116 πχ αλλαγή λαδιών & φίλτρο σε περισσότερα από 20.000χλμ. μπορεί να κοστίσει 120 ευρώ.
Αν πας νωρίτερα θα σου πουν πολύ απλά ότι μπορείς να φύγεις γιατί δεν χρειάζεται τίποτα
Ε αν θες ντε και καλά να κάνεις σέρβις ή ν'αλλάξεις λάδια, πλήρωνε και ας πρόσεχες Μην φωνάζεις μετά για 'ακριβή' συντήρηση
-
Χαρακτηριστικο παραδειγμα: Φιλος παραγγειλε το octavia RS. Ο αντιπροσωπος του ειπε οτι για αλλαγη λαδιων πρεπει να πηγαινει 'κανονικα' καθε 15Κ, αλλα επειδη και καλα εδω ειναι Ελλαδα, πρεπει να το κανει καθε ...10Κ!!!
Σκεφτειτε οτι η VW για το GTi (που εχει τα ιδια μηχακα μερη με το RS) λεει αλλαγη λαδιων καθε 30Κ/2χρονια/οταν αναψει λυχνια (οποιο ερθει πρωτο)...
-
Τί να κάνεις; Σε δένει η Skoda με τη μακρά εγγύηση και δεν μπορείς να κινηθείς διαφορετικά...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τί να κάνεις; Σε δένει η Skoda με τη μακρά εγγύηση και δεν μπορείς να κινηθείς διαφορετικά...σωστο και αυτο, απλα επειδη πολλοι δεν εχουν την ορεξη να το ψαξουν το θεμα και δεν εμπιστευτονται να βαζει ο καθε μαστρο-Μητσος χερι σε αυτοκινητο των 27Κ κανουν την παπια και τρωνε οτι τους σερβιρουν...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Χαρακτηριστικο παραδειγμα: Φιλος παραγγειλε το octavia RS. Ο αντιπροσωπος του ειπε οτι για αλλαγη λαδιων πρεπει να πηγαινει 'κανονικα' καθε 15Κ, αλλα επειδη και καλα εδω ειναι Ελλαδα, πρεπει να το κανει καθε ...10Κ!!!Σκεφτειτε οτι η VW για το GTi (που εχει τα ιδια μηχακα μερη με το RS) λεει αλλαγη λαδιων καθε 30Κ/2χρονια/οταν αναψει λυχνια (οποιο ερθει πρωτο)...
To manual θα το διαβάσει όταν το πάρει;
μήπως να το πάω για λάδια; ανησυχώ
-
Τα αμάξια χρειάζονται μόνο συχνές αλλαγές λαδιών, μπουζί και ρύθμιση βαλβίδων (πιο συχνά από ότι απαιτεί ο κατασκευαστής). Τίποτα άλλο δεν έχει το αυτοκίνητο, π.χ. φίλτρα, λάδια στο κιβώτιο, υγρά φρένων, αντιπηκτικό, γράσσο στους μεντεσέδες, γράσσο στα φρένα κλπ. Αυτά δεν έχουν ανάγκη συντήρησης - μόνο λάδια και μπουζί.
Όταν κάποιος αλλάζει τα λάδια στο κινητήρα πολύ πιο συχνά γιατί 'ζορίζεται' το αυτοκίνητο (μπορεί, δεν είναι παράξενο) ΤΙ ΑΛΛΗ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΝΕΙ;
-
Για το S2000 ξερουμε ποσο περιπου χρεωνει η Χοντα για τα προγραμματισμενα σερβις του??? Καθε 15.000 χιλ ειναι ή καθε 20.000??
Παντως ακουγεται πως ειναι αρκετα υψηλα τα κοστη λογω του γνωστου...Σαρακακη.....
-
Σε μη εξουσιοδοτημένο το service των 40000 στο ypsilon:
ΥΛΙΚΑ
ΜΠΟΥΖΙ 9,78 *4 39,12
ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ 9,34
ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΟΣ 15,43
ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΜΠΙΝΑΣ 17
ΛΑΔΙΑ 46
ΣΠΡΕΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΠΟΥΡΩΝ 10
ΒΑΛΒΟΛΙΝΕΣ ΚΙΒΩΤΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ 38
ΥΓΡΟ ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΩΝ 2
ΤΑΚΑΚΙΑ 83
ΣΠΡΕΥ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΑΕΡΑΓΩΓΩΝ 20
ΣΥΝΟΛΟ 280ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ COMPUTER OK
ΕΡΓΑΤΙΚΑ 80
ΚΑΡΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ 10
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ ΜΕ ΦΡΕOΝ 60
ΣΥΝΟΛΟ 150
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 430και για ενημέρωση : σε εξουσιοδοτημένο μου είπαν ότι άλλαξαν φίλτρο καμπίνας στα 20000 αλλά απότι είδα μαζί με τον μηχανικό μου δεν είχαν ΄καν βάλει κατσαβίδι πίσω από το ντουλαπάκι τα χέρια ,(το βγάλαμε πίσσα μαύρο και ήταν πιο λερωμένο από το φίλτρο αέρα) ,και φυσικά μου το χρέωσαν.
-
Πολλά μου φαίνονται, ειδικά αφού δεν αλλάχτηκε ιμάντας. Άλλαξαν βέβαια ό,τι μπορούσε ν'αλλαχτεί κατά τα λοιπά και αμφιβάλλω για την αναγκαιότητα όλων αυτών των αλλαγών (και τακάκια και φρέον και μπουζί και βαλβολίνες; ). Αμ το σπρέυ για ταμπούρα 10 € ή, ακόμα χειρότερα, το σπρέυ για τους αεραγωγούς 20 €;
430 ευρώ για ένα μικρό αυτοκίνητο μου φαίνονται πολλά. -
ορισμένα του είπα εγώ να τα κάνει ,όπως τις εργασιες για τον κλιματισμο,τις βαλβολινες και τα σπρέυ
-
Μου κάνει εντύπωση πως τα λάδια, μπουζί και φίλτρο κοστίζουν ακριβώς το ίδιο με την αντιπροσωπεία, ενώ το υγρό υαλοκαθαρισήρων στο χρεώνουν 2 ευρώ...Στην αντιπροσωπεία έχει 0,90!
-
Και μένα ακριβά μου φαίνεται. Τις έξτρα δουλειές γιατί τις έκανες;
-
Τις βαλβολίνες τις άλλαξα στα 40000 γιατί ναι μεν λέει στα 60000 η lancia αλλά έτυχε να δω αλλαγή στα 60000 και λυπήθηκα το κιβώτιο του φίλου μου,τις εργασίες στο κλιματιστικό τις έκανα πρώτον γιατί κάπνιζα μέσα στην καμπίνα και δεύτερον γιατί πέρσι είχα μια μικρή απώλεια φρέον και ήθελα να σιγουρευτώ ότι το κύκλωμα είναι οκ ,τα επίσημα χέρια επίσης δεν έκαναν τον κόπο να καθαρίσουν ποτέ και τις σιαγώνες στα πίσω ελαστικά οπότε είπα να καθαριστούν καλά..
-
Να σας πω και τη δικά μου ιστορία να μου πείτε αν είναι λογικό.
Πήγα σήμερα το Panda της γυναίκας μου για το 2ο ετήσιο service αφού δεν είχα συμπληρώσει τα απαιτούμενα χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο έχει μόλις 23.800χλμ.
Κόστος λοιπόν για τα ακόλουθα:
Λάδια
Φίλτρο αέρος
Φίλτρο Λαδιού
Φίλτρο καμπίνας
Εργατικά -
Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά όχι απλά σε υπερχρέωσαν αλλά σε λήστεψαν
Αραγε καποιος από το φόρουμ έχει κάνει πιστόλα σε συνεργείο?
Δηλαδή να του πει το συνεργείο ξέρετε κύριε ελέγξαμε το αυτοκίνητο σασ σε 1000 σημεία και τα εργατικά είναι 150 Ε,δηλαδή για λάδια και φίλτρο να σε χρεώσουν μαζί με τον έλεγχο 200 Ε και πολύ απλά να τους πεις πάρε τα 50 ε για τα ανταλλακτικά και 20 εργασία και άντε γεια -
Δεν γράφεις την αναλυτική κοστολόγηση κάθε ανταλλακτικού από την απόδειξη;
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?