-
[quote='NV']
Φίλος με μια 156 1.6 TS, στο ίδιο service αλλά επιπλέον αλλαγή δίσκου-πλατώ (220
-
Μου είπε για ΤΑ (2) ρουλεμάν των πίσω τροχών.
Αυτά πρέπει να είναι ακριβά, ένας φίλος με Opel Vectra τα πλήρωσε επίσης γύρω στα 280-300. -
Ο χρήστης NV έγραψε:
Μου είπε για ΤΑ (2) ρουλεμάν των πίσω τροχών.
Αυτά πρέπει να είναι ακριβά, ένας φίλος με Opel Vectra τα πλήρωσε επίσης γύρω στα 280-300.Δεν μπορει να κανουν τοσα πολλα
-
[quote='BILL33']Δεν μπορει να κανουν τοσα πολλα
-
BILL33 τα 40 € που είπες είναι εκτός πραγματικότητας.
Ρώτησα την SKF. 92,81+ΦΠΑ 19% έκαστο, δηλαδή συνολικό κόστος ανταλλακτικών 221 € περίπου. Τα συμπεράσματα δικά σας.Δημήτρη συμφωνώ μαζί σου. Βγάζουν υπερκέρδη οι 'εξουσιοδοτημένοι' από τα ανταλλακτικά!!
Παιδία συμβουλή: πριν εγκρίνετε κάποια επισκευή ρωτήστε για το κόστος των ανταλλακτικών από ανεξάρτητες πηγές.
-
[quote='NV']BILL33 τα 40
-
Βέβαια γνήσια δεν είναι μόνο η SKF, αλλά και η FAG, καθώς και η SNR σε πολλά γαλλικά μοντέλα. Για τα ρουλεμάν των τροχών υπάρχουν και αρκετά κιτ στο ελεύθερο εμπόριο.
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Στο Corolla που έχω τώρα δεν έχω κάνει ακόμα το πρώτο service. Για τα πρώτα λάδια πάντως που άλλαξα έδωσα 50 ευρώ.
Το ίδιο έχω και εγώ 1.4 full extra. Το δεύτερο μου στοιχισε 140 Ευρώ. 'Αλλαξα όμως και τακάκια μπρός πίσω γιατί είχαν φαγωθεί (45για μπρός 40για πίσω) τα οικολόγικα τακάκια της Corolla τρώγονται λίγο περισσότερο. Προς Θεόύ είχαν ακόμα ψωμί αλλά επειδή ερχόταν το καλοκαίρι τα άλλαξα προληπτικά απο δική μου κ@υλα!
Giorgos, πρόσεξε μόνο τι εργασείες θα σου κάνουν. Διάβασε καλά το manual γιατί κάτι τρόμπες εξουσιοδοτημένοι σου κάνουν παραπάνω απο ότι προβλέπει η ΤΟΥΟΤΑ π.χ αλλαγή φίλτρου γύρης στα 15K ή δε σου αλλάζουν μπουζί όταν πρέπει (ετυχε στο AVENSIS του πατέρα μου να πάει για το τρίτο service και να βρεί μέσα μπουζί μαμίσια που έπρεπε να αλλαχτούν στο δεύτερο (ΑVENSIS 2000 οχι VVTI).
Κατ'τα 'αλλα θα κάνεις απροβλημάτιστα πόλλα πόλλα πόλλα πόλλα χλμ -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Βέβαια γνήσια δεν είναι μόνο η SKF, αλλά και η FAG, καθώς και η SNR σε πολλά γαλλικά μοντέλα. Για τα ρουλεμάν των τροχών υπάρχουν και αρκετά κιτ στο ελεύθερο εμπόριο.SNR φοράει το δικό μου στις εδράσεις των ιμάντων του. Για τους τροχούς δεν ξέρω...
-
Νομίζω στα γαλλικά μοντέλα η SNR προμηθεύει και τα ρουλεμάν τροχού, αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος.
-
GV-2L 7.500χλμ 55Ευρω
-
Hyundai Accent 1.3 1996, 85000 χλμ σε μη εξουσιοδοτημένο:
- Φίλτρα αέρα, βενζίνης, λαδιού: 18,30
- Μπουζί: 10,40
- Λάδια: 24,00
- Τακάκια: 30,00
- Καθαρισμός μπεκ: 30,00
- Μπουζοκαλώδια: 35,00
- Εργασία: 40,00
ΣΥΝΟΛΟ 187,30
Σημείωση: όταν πάω ενδιάμεσα στα σέρβις, ο μάστορας μού λύνει τα μικροπροβλήματα χωρίς να πάρει φράγκο...
-
40 ευρω η εργασια τελος παραταω την σχολη και παω να γινω μηχανικος αυτοκινητων. εδω που τα λεμε απο μικρος ηθελα να γινω. ελεγα να μην παω στο ενιαιο λυκειο και να παω ΤΕΕ ή ΟΑΕΔ και να γινω μηχανικος αυτοκινητων.
-
Επίσης, αν γίνεις και υδραυλικός, ή ηλεκτρολόγος, ενδέχεται να τα 'τσεπώνεις' ανάλογα (μη σου πω καλύτερα...).
-
το σκεφτομε σοβαροτατα κατα την διαρκεια της σχολης ή αφ'οτου τελειωσω την σχολη να γραφτω σε καποιο ΙΕΚ/ΟΑΕΔ/ΤΕΕ (αληθεια σε τι σχολες διδασκοντε αυτες οι ειδικοτητες?) και να παρακολουθω τα απογευματα-βραδια γιατι εαν τα καταφερεις εχει ψωμι. αλλο εαν τα επαγγελματα ειναι παραγνωρισμενα απο το ευρη κοινο. ενω και ενα πτυχιο να εχεις δουλεια δεν βρισκεις ευκολα πανω στο αντικειμενο.
-
Tο οτι το συνεργειο ζητα 40
-
Συγγνώμη, αλλά μου φαίνεται ότι κάτι δεν κατάλαβα καλά σ' αυτό το σημείο... Τα έξοδα του κάθε 'μάστορα' πρέπει να καλύπτονται από τον κόπο του πελάτη του; Ή μήπως τα συνεργεία δεν έχουν κέρδος επί των ανταλλακτικών; Δεν σού έτυχε ποτέ να ΜΗΝ σού κόψουν απόδειξη για τα 'εργατικά'(=τα τσεπώνουν 'μαύρα'); Και στο τέλος-τέλος, πόσοι είναι αυτοί οι 'συνεργειατζήδες', που αξίζουν τα λεφτά που τους δίνουμε για τις 'υπηρεσίες' που μας 'παρέχουν';
-
Συγγνώμη ρε παιδιά, σας φάνηκαν πολλά τα 40 ευρώ για εργασία service που γίνεται μια φορά κάθε 15000 χλμ (1,5 χρόνο στην περίπτωσή μου); Όταν πιο πάνω υπάρχουν posts για 400άρες και 600άρες για συνολικό κόστος service, η εργασία δεν θα αντιπροσωπεύει τουλάχιστο ένα 100άρι;
Η δουλειά δεν ήταν μόνο service αλλά και συμμάζεμα άλλων μικροπροβλημάτων (τρίξιμο πεντάλ συμπλέκτη, αεροδυναμικός θόρυβος από την πόρτα του οδηγού, ταλάντωση καπό σε ψηλές ταχύτητες κ.λπ.), όπως και καθάρισμα στα πίσω ταμπούρα. Διήρκεσε πάνω από δύο ώρες (καθαρές), κάτι που το ξέρω γιατί ήμουν συνέχεια εκεί. Εξάλλου, όπως ήδη είπα, το συνεργείο δεν ζητάει φράγκο όταν μου διορθώνει ψιλοπροβλήματα ενδιάμεσα στα service, και μάλιστα χωρίς ραντεβού και ιστορίες.
Συνολικά, θεωρώ λογικό το ποσό για την εργασία, ενώ και τα ανταλλακτικά είναι σχετικά φτηνά. Ίσως το συνολικό ποσό να φαίνεται ψηλό, αλλά περιλαμβάνει αλλαγή τακάκια και καθαρισμό μπεκ (και τα δύο για μόλις δεύτερη φορά μέχρι τώρα) καθώς και μπουζοκαλώδια (τα μαμίσια του μειναν στο χέρι όταν προσπάθησε να τα βγάλει )
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Συγγνώμη, αλλά μου φαίνεται ότι κάτι δεν κατάλαβα καλά σ' αυτό το σημείο... Τα έξοδα του κάθε 'μάστορα' πρέπει να καλύπτονται από τον κόπο του πελάτη του; Ή μήπως τα συνεργεία δεν έχουν κέρδος επί των ανταλλακτικών; Δεν σού έτυχε ποτέ να ΜΗΝ σού κόψουν απόδειξη για τα 'εργατικά'(=τα τσεπώνουν 'μαύρα'); Και στο τέλος-τέλος, πόσοι είναι αυτοί οι 'συνεργειατζήδες', που αξίζουν τα λεφτά που τους δίνουμε για τις 'υπηρεσίες' που μας 'παρέχουν';Κανενας δεν δουλευει για την ψυχη της μανας του.Εμπορικη επιχειριση ειναι,προσπαθει να εχει κερδος.Αν δεν μας αρεσει μπορουμε να ασχοληθουμε και να κανουμε τις εργασιες μονοι μας και να μην πληρωνουμε κανεναν.
Δεν ειμαι μηχανικος αυτοκινητων -
Δεν ισχυρίστηκα ότι πρέπει αφιλοκερδώς να μας συντηρούν τα αυτοκίνητά μας. Το θέμα είναι τί αγοράζουμε γι' αυτά που πληρώνουμε (όχι μόνο στα συνεργεία) και τί μπορούμε γενικά να κάνουμε ως καταναλωτές (μη μου πείτε ότι υπάρχει καταναλωτική συνείδηση στο μυαλό του έλληνα, το βλέπουμε στις τιμές για τα βασικά, ή μη, αγαθά στην Ελλάδα σε σχέση με τον υπόλοιπο 'πολιτισμένο' ευρωπαϊκό κόσμο...).
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?