-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
σε ειχα ρωτησει και την αλλη φορα, ποσα χλμ εχεις κανει. ο ιμαντας αλλαζεται στους 2,0 tfsi στα 180000, αρα για πολλα χρονια μπορουσες να τους καθυστερησειςαρα δεν θα ξαναλλαξεις (αφου ειναι τουρμπο και θα εχει αποδημησει ο κινητηρας νωριτερα, μαζι με τουρμπινες, καπο που θα φυγουν με ταχυτητα διαφυγης στο διαστημα)
180k ή πόσα χρόνια;
-
+1
Εξάλλου, όταν τα αλλάζεις πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.
Αν δεν είναι, μπορεί κάθε στιγμή να χρειαστείς κινητήρα. -
Ο 2.0 tfsi δεν έχει καδένα? ή δεν θα έπρεπε να έχει?
δεν έχει αυτόματο τεντωμα των ιμάντων? ή δεν θα έπρεπε να έχει? -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
σε ειχα ρωτησει και την αλλη φορα, ποσα χλμ εχεις κανει. ο ιμαντας αλλαζεται στους 2,0 tfsi στα 180000, αρα για πολλα χρονια μπορουσες να τους καθυστερησεις
αρα δεν θα ξαναλλαξεις (αφου ειναι τουρμπο και θα εχει αποδημησει ο κινητηρας νωριτερα, μαζι με τουρμπινες, καπο που θα φυγουν με ταχυτητα διαφυγης στο διαστημα)
180k ή πόσα χρόνια;
μετα τα 6 χρονια οπτικοι ελεγχοι
οι σημερινοι 2.0 tfsi εχουν καδενα, εκτος των 265-270. οι πρωτοι ειχαν ιμαντα
-
o Ιμάντας εκκεντροφόρου για των 2.0 tfsi μου είπαν ότι θέλει αλλαγή στα 4 χρόνια η στα 90000χλμ !!!!
από ότι ξέρω o 2.0 tsi όπου φοράει το octavia RS f/l έχει καδένα και δεν αλλάζει !!!
-
σε ειχα ρωτησει και την αλλη φορα, ποσα χλμ εχεις κανει. ο ιμαντας αλλαζεται στους 2,0 tfsi στα 180000, αρα για πολλα χρονια μπορουσες να τους καθυστερησεις
αρα δεν θα ξαναλλαξεις (αφου ειναι τουρμπο και θα εχει αποδημησει ο κινητηρας νωριτερα, μαζι με τουρμπινες, καπο που θα φυγουν με ταχυτητα διαφυγης στο διαστημα)
180k ή πόσα χρόνια;
μετα τα 6 χρονια οπτικοι ελεγχοι
οι σημερινοι 2.0 tfsi εχουν καδενα, εκτος των 265-270. οι πρωτοι ειχαν ιμαντα
Σε Γαλλικό φόρουμ άνθρωπος που δουλεύει στο SAV της Audi μιλάει για 180κ ή 144 μήνες ( 12 χρόνια ).
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
o Ιμάντας εκκεντροφόρου για των 2.0 tfsi μου είπαν ότι θέλει αλλαγή στα 4 χρόνια η στα 90000χλμ !!!!από ότι ξέρω o 2.0 tsi όπου φοράει το octavia RS f/l έχει καδένα και δεν αλλάζει !!!
ποιος στο ειπε; το ειδες εσυ καπου γραμμενο; στο βιβλιο τι γραφει;
προς mirage: μετα τα 6 χρονια οπτικο ελεγχο μην τυχον κι εχει ξεραθει και θελει αλλαγη. αλλιως στον επομενο ιδιοκτητη
-
To 107 τι ειδους μπουζι παιρνει?
Ρωταω γιατι το μανουαλ αναφερει αλλαγη στα 40-60000χλμ που μου φαινεται υπερβολικο.
Οπως επισης και η αλλαγη παραφλου (πρωτη αλλαγη στα 150000χλμ και μετα ανα 60000χλμ)Για πειτε...
-
DENSO K20HR-U11 ή PSA 596085/6 και αντικατάσταση κάθε 60 000km
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
DENSO K20HR-U11 ή PSA 596085/6 και αντικατάσταση κάθε 60 000kmπλακα κανεις! το ιδιο και το φιλτρο αερα.
Πολλα δεν ειναι ρε συ?Και παραφλου στα 150000χλμ.
Εσυ τι λες?
-
Εγώ δεν λέω,τα βλέπω καθημερινά και ότι λέει ο κατασκευαστής αυτά ακολουθείς
Για την πιστότητα των μπλα μπλα pm -
o Ιμάντας εκκεντροφόρου για των 2.0 tfsi μου είπαν ότι θέλει αλλαγή στα 4 χρόνια η στα 90000χλμ !!!!
από ότι ξέρω o 2.0 tsi όπου φοράει το octavia RS f/l έχει καδένα και δεν αλλάζει !!!
προς mirage: μετα τα 6 χρονια οπτικο ελεγχο μην τυχον κι εχει ξεραθει και θελει αλλαγη. αλλιως στον επομενο ιδιοκτητη
@__papatzas__
Αυτό για τα 6 χρόνια το λέει κάποιο manual; Γιατί στο manual του 2,0 FSi δε γράφει κάτι για χρονικό περιορισμό παρά μόνο για έλεγχό στα 90k και από κει και πέρα επανέλεγχο κάθε 30k με αντικατάσταση στα 180k. Αλλά για χρονικό περιορισμό δε λέει τίποτα, ούτε στο συνεργείο ξέρουν κάτι επίσημο, γι αυτό, αν υπάρχει κάτι επίσημο θα ήθελα να το μάθω
@__mirage__
Πολλά δεν είναι ρε συ τα 12 χρόνια; Πολύ αισιόδοξο ακούγεται
Επίσης με τους οπτικούς ελέγχους, φαίνεται εάν είναι ξεραμμένος ή όχι;
-
αυτο ειναι οτι γραφει το βιβλιαρακι του σερβις....
Uploaded with ImageShack.us
μάλλον με έπιασαν μ@λ@κ@.......!!!!
αλλά άμα μου βρεις μηχανικό στην Ελλάδα που θα κάνει οπτικό έλεγχο (όπως γράφει και το βιβλιαράκι) σε ιμάντα εκκεντροφόρου σε αμάξι 6-7 χρόνων και +100000χλμ
και θα αναλάβει την ευθύνη να σου πει σε τι κατάσταση είναι .....να μου τον πεις ποιος είναι να πηγαίνω εκεί τα αμάξια μου από εδώ και πέρα !!!!!
μάλλον δεν πρέπει να υπάρχει ......!!!!
εγώ πάντως ρώτησα πριν κάνω το σέρβις με 80000χλμ στο μοτέρ και μου είπαν ότι είναι πολιτική της εταιρίας να μην ελέγχουν ιμάντες και να μην εκφέρουν γνώμη για την κατάσταση τους ... !!!
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
@__papatzas__
Αυτό για τα 6 χρόνια το λέει κάποιο manual; Γιατί στο manual του 2,0 FSi δε γράφει κάτι για χρονικό περιορισμό παρά μόνο για έλεγχό στα 90k και από κει και πέρα επανέλεγχο κάθε 30k με αντικατάσταση στα 180k. Αλλά για χρονικό περιορισμό δε λέει τίποτα, ούτε στο συνεργείο ξέρουν κάτι επίσημο, γι αυτό, αν υπάρχει κάτι επίσημο θα ήθελα να το μάθω
@__mirage__
Πολλά δεν είναι ρε συ τα 12 χρόνια; Πολύ αισιόδοξο ακούγεται
Επίσης με τους οπτικούς ελέγχους, φαίνεται εάν είναι ξεραμμένος ή όχι;
δεν το γραφει στο manual ακριβως, αλλα υπαρχουν και οι επισημες λιστες συντηρησης (check list) που πρεπει να ακολουθουνται στο service (και περιγραφουν ακριβως ποιοι ελεγχοι γινονται, αναλογα τα χλμ και την ηλικια του αυτοκινητου) και να παραδιδονται στον πελατη. τα 12 χρονια/1800000 χλμ ειναι υπολογισμενα προφανως για 15000 ετησιως
οτι καποια αυτοκινητα αλλαζουν πολυ πιο συχνα ιμαντες, δεν σημαινει οτι ειναι ολοι οι ιμαντες ιδιοι κι ολοι οι κινητηρες ιδιοι κι ολα τα αυτοκινητα ιδια. απ οσο γνωριζω, κατι golf iv leon, octavia, polo ibiza fabia με κινητηρες 1,4 & 1,6, 1,8T (οχι fsi)αλλαζουν καθε 60-75000 με το αναλογο τιμημα.
@cap_dim
ωραια πολιτικη εχει η εταιρεια. anyway, κακο δεν εκανες που τους αλλαξες, αλλα σιγουρα μπορουσαν να γινουν στα 100 η 1200000.
αν παντως δεις ενα λαστιχο, δεν μπορεις να κρινεις σε τι κατασταση βρισκεται, εστω και οπτικα; αν ειναι φθαρμενο η αν εχει αυλακωσεις; δεν ειναι θεωρια σχετικοτητας η fukushima problem
τελος αν ο οποιοσδηποτε κατασκευαστης γραφει για ιμαντες στο χ διαστημα και 1/1000000 σπασουν νωριτερα (ενω γινονται οι τακτικες συντηρησεις) ειναι υποχρεωμενος να το καλυψει, ασχετα αν εχει ληξει η εγγυηση
-
τελος αν ο οποιοσδηποτε κατασκευαστης γραφει για ιμαντες στο χ διαστημα και 1/1000000 σπασουν νωριτερα (ενω γινονται οι τακτικες συντηρησεις) ειναι υποχρεωμενος να το καλυψει, ασχετα αν εχει ληξει η εγγυησηΕίσαι σίγουρος για αυτό?
-
Peugeot 107
Ετησιο service στα 10.000χλμΛαδια Total 9000 5w-40
Φιλτρο λαδιου
Φιλτρο καμπινας
Φιλτρο αερα
Ελεγχος παραφλου (δεν μου το αλλαξαν τελικα, ηταν οκ συμφωνα με το 'οργανο' )
Ρυθμιση αυτοματου κιβωτιου
Διαγνωστικος ελεγχος
Καθαρισμος πισω ταμπουρων
Καρτα καυσαεριων
Ελεγχοι, σφιξιματα κτλ160€ συνολο σε εξειδικευμενο PSA
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Φιλτρο καμπινας
Φιλτρο αερα -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Φιλτρο καμπινας
Φιλτρο αεραΤι βρε?
-
Στα 10Κ km μόνο λάδια/φίλτρο
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Στα 10Κ km μόνο λάδια/φίλτροτο διαβασα στο μανουαλι, αλλα τα φιλτρα ηταν ψιλοχαλια (ιδιαιτερα της καμπινας). Ε για ενα 20€υρο, δε γ@μεις...
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?