-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
αν μπορει να το φυσιξει ρε παιδια γιατι να το αλλαξει,για να δινει τσαμπα λεφτα
εγω στον εκσκαφεα το φυσαω 5-6 φορες τον χρονο και μετα το πεταω.
και μιλαμε για πετρελαιοκινητηρα που χρειαζεται πολυ αερα οχι οπως η βενζινα που θελει πολυ λιγο.Όσο και να το φυσάς οι μικροπόροι έχουν κλείσει και δεν ανοίγουν, όταν περιορίσεις τη ροή του φίλτρου σε ποσότητα αέρα, ο MAP ή ο MAF ανάλογα το αυτοκίνητο διαβάζει τη διαφορά και φτωχαίνει το μίγμα, αν πηγαίνεις τσίτα για πολλή ώρα μπορεί να πάρεις τα πιστόνια στο χέρι από φτωχό μίγμα, επίσης επειδή η ποσότητα του αέρα υπολείπεται οπότε η ECU διαβάζει λιγότερο αέρα και δεν δίνει το απαραίτητο καύσιμο για την ζητούμενη ισχύ εμείς πατάμε κι άλλο γκάζι αφού δεν πάει το ρημάδι με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση, το ανάποδο συμβαίνει με τα ελεύθερα φίλτρα, υπάρχει περίσσεια αέρα και και σε πολλά αυτοκίνητα η ECU δεν μπορεί να προσαρμόσει πάνω από ένα όριο τους παλμούς στα μπέκ και έχουμε και εκεί φτωχό μίγμα με τον ίδιο κίνδυνο.
Εσύ μη το πετάς, άσε όμως τους άλλους να κάνουν αυτό που πρέπει. Η αξία του χάρτινου φίλτρου ( το οποίο εγώ νομίζω ότι είναι και το καλύτερο ) είναι ελάχιστη μπροστά στην αύξηση της κατανάλωσης ή ακόμα και του κινδύνου ζημιάς στο μοτέρ αν το κυνηγάμε.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Γιατί, το φίλτρο με τον χρόνο βουλώνει; Με τα χιλιόμετρα πάει.
Τώρα μιλάς με τον τυπικό οδηγό τύπου 'σκυλί το χ αμάξι, μόνο βενζίνη βάζω'. Λάστιχα καρφτούρτ 8ετίας, τακάκια με 0,05mm επιφάνεια, δίσκους σαν της φαιστού, υγρά από κάποτε κλπ.
Νταξ μωρέ, αφού περπάτει τ' αμάξ....σεμενα το λες
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
σερβις σε μάζντα 2, 20.000χλμ.
Αλλαγές λαδιού και φίλτρο λαδιού, φύσημα φίλτρο αέρα και κάποια λαδώματα σε αρθρώσεις
78 ευρώ.Αυτό το φύσημα φίλτρου αέρα ποτέ δεν το κατάλαβα στην ουσία δε δεν προσφέρει τπτ. Αφού το ανοίγεις που το ανοίγεις το φιλτροκούτι γιατί δεν το αλλάζεις?
Επειδή στο service βοοκ, λέει καθάρισμα και όχι αλλαγή. Εξάλλου, το είδα και εγώ, καθαρό ήταν δεν χρειαζόταν αλλαγή. Δεν τσιγκουνεύομαι τα χ ευρώ για το αυτοκίνητο, αλλά να χρειάζεται. Όχι τσάμπα πράγματα.
-
Πέρα από την πλάκα παιδιά και στο manual της suzuki μιλάει αρχικά για έλεγχο και καθάρισμα και μετά από κάποια χιλιόμετρα για αλλαγή.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Αλλαγές λαδιού και φίλτρο λαδιού, φύσημα φίλτρο αέρα και κάποια λαδώματα σε αρθρώσεις
78 ευρώ.Αυτό το φύσημα φίλτρου αέρα ποτέ δεν το κατάλαβα στην ουσία δε δεν προσφέρει τπτ. Αφού το ανοίγεις που το ανοίγεις το φιλτροκούτι γιατί δεν το αλλάζεις?
Επειδή στο service βοοκ, λέει καθάρισμα και όχι αλλαγή. Εξάλλου, το είδα και εγώ, καθαρό ήταν δεν χρειαζόταν αλλαγή. Δεν τσιγκουνεύομαι τα χ ευρώ για το αυτοκίνητο, αλλά να χρειάζεται. Όχι τσάμπα πράγματα.
Αλλιώς μετράνε τα 20.000 χλμ στη Σουηδία, αλλιώς στη Βόρεια Ελλάδα και αλλιώς στην Αθήνα το καλοκαίρι. Διαλέγεις και πέρνεις.
-
Σωστό και αυτό. Είναι και η σκόνη άλλωστε που εδώ στην Ελλάδα έχουμε περίσσια. 12 μέρες 4000 χλμ σε Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία και μερικές βροχές και πολύ σπέϋ σε αούτομπαν και το αυτοκίνητο ήταν σαν φρεσκοπλυμμένο
Μόλις ήρθα εδώ βρώμισε αμέσως. Πολύ σκόνη που σίγουρα επισπεύδει την αλλαγή φίλτρου αέρα. Νομίζω και λαδιού? -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Σωστό και αυτό. Είναι και η σκόνη άλλωστε που εδώ στην Ελλάδα έχουμε περίσσια. 12 μέρες 4000 χλμ σε Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία και μερικές βροχές και πολύ σπέϋ σε αούτομπαν και το αυτοκίνητο ήταν σαν φρεσκοπλυμμένο
Μόλις ήρθα εδώ βρώμισε αμέσως. Πολύ σκόνη που σίγουρα επισπεύδει την αλλαγή φίλτρου αέρα. Νομίζω και λαδιού?Ναι, αλλά δεν θα φαινόταν στην όψη αυτό; Το μάζντα έχει ένα λευκό χοντρό φίλτρο αέρα που είχε λίγα γκριζαρίσματα τα οποία έφυγαν σε μεγάλο βαθμό με φύσημα.
-
εγω στο πουντακι εχω να αλλαξω φιλτρο αερα κατι χρονια και δεν εχει παθει τιποτα το μοτερ.
αμα βουλωσει το φιλτρο βγαζει μαυρο καπνο η εξατμιση αλλα σεμενα δεν βγαζει τιποτα.αυτο σημαινει οτι δεν το αλλαζω προς το παρον.
-
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
εγω στο πουντακι εχω να αλλαξω φιλτρο λαδιου κατι χρονια και δεν εχει παθει τιποτα το μοτερ.
αμα βουλωσει το φιλτρο βγαζει μαυρο καπνο η εξατμιση αλλα σεμενα δεν βγαζει τιποτα.αυτο σημαινει οτι δεν το αλλαζω προς το παρον.
εξήγησε μου λίγο αυτό με τον μαύρο καπνό ....
με ενδιαφέρει .....
-
Μαύρος καπνός=πλούσιο μείγμα=λιγότερος αέρας
προφανως ο ιταλακιας αναφερεται στο φιλτρο αερα και το μπερδεψε με το φιλτρο λαδιου
-
φίλτρο λαδιού λέει ...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Tο γιατί το έγραψε ο 21quadra οπότε δεν χρειάζεται να γράψω κάτι παραπάνω. Και σε site κατασκευαστή φίλτρων άερος ( το οποίο δεν θυμάμαι πάνε χρόνια τώρα ) γράφει ακριβώς τα ίδια που λέει ο 21quadra. Άλλωστε είναι προφανές οτι το φίλτρο κρατάει πολύ μικρά σωματίδια και οτι πολλές φορές αυτά δεν φαίνονται με το μάτι.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
φίλτρο λαδιού λέει ...οχι ρε φιλτρο αερα γραφω.
-
Τώρα ναι, να είναι καλά η επεξεργασία δημοσίευσης
-
-
-Δισκόπλακες brembo χαρακτές
-Τακάκια Textar
-4 μπουζί ngk
-Φίλτρα αέρα, καμπίνας, λαδιού
-Έλεγχος, συντήρηση πίσω ταμπούρων
-3L Amsoil 5-40
-2L (περίπου) βαλβολίνη Redline mtlσύνολο 380 έουρος
(δίσκοι + τακάκια = 205 ευρώ, λάδια + βαλβ = 60κάτι) -
φιατ πουντο σμπόρντινγκ 1400 του 03 (mkIIb)
πινακίδες;
αφμ; -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
αν μπορει να το φυσιξει ρε παιδια γιατι να το αλλαξει,για να δινει τσαμπα λεφτα
εγω στον εκσκαφεα το φυσαω 5-6 φορες τον χρονο και μετα το πεταω.
και μιλαμε για πετρελαιοκινητηρα που χρειαζεται πολυ αερα οχι οπως η βενζινα που θελει πολυ λιγο.Όσο και να το φυσάς οι μικροπόροι έχουν κλείσει και δεν ανοίγουν, όταν περιορίσεις τη ροή του φίλτρου σε ποσότητα αέρα, ο MAP ή ο MAF ανάλογα το αυτοκίνητο διαβάζει τη διαφορά και φτωχαίνει το μίγμα, αν πηγαίνεις τσίτα για πολλή ώρα μπορεί να πάρεις τα πιστόνια στο χέρι από φτωχό μίγμα, επίσης επειδή η ποσότητα του αέρα υπολείπεται οπότε η ECU διαβάζει λιγότερο αέρα και δεν δίνει το απαραίτητο καύσιμο για την ζητούμενη ισχύ εμείς πατάμε κι άλλο γκάζι αφού δεν πάει το ρημάδι με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση, το ανάποδο συμβαίνει με τα ελεύθερα φίλτρα, υπάρχει περίσσεια αέρα και και σε πολλά αυτοκίνητα η ECU δεν μπορεί να προσαρμόσει πάνω από ένα όριο τους παλμούς στα μπέκ και έχουμε και εκεί φτωχό μίγμα με τον ίδιο κίνδυνο.
Εσύ μη το πετάς, άσε όμως τους άλλους να κάνουν αυτό που πρέπει. Η αξία του χάρτινου φίλτρου ( το οποίο εγώ νομίζω ότι είναι και το καλύτερο ) είναι ελάχιστη μπροστά στην αύξηση της κατανάλωσης ή ακόμα και του κινδύνου ζημιάς στο μοτέρ αν το κυνηγάμε.
Δεν υποτίθεται πως με το βουλωμένο φίλτρο θα περνά λιγότερος αέρας και τα ηλεκτρονικά θα ρυθμίζουν ανάλογα το ψεκαζόμενο καύσιμο... ώστε τελικά να μην έχουμε ούτε αυξημένη κατανάλωση αλλά απλά ίσως μείωση της max ιπποδύναμης (ροπής γενικότερα)?
Θέλω να πω πως οι αισθητήρες καλώς μειώνουν την παροχή καυσίμου αφού περνάει λιγότερος αέρας
... και κατ'επέκτασιν αφού ψεκάζουν λιγότερο καύσιμο δεν έχουμε αυξημένη κατανάλωση.
Σωστά βέβαια λες πως εμείς θα πατήσουμε περισσότερο γκάζι, εφόσον όμως τα ηλεκτρονικά κάνουν σωστά τη δουλειά τους (και γιατί να μην την κάνουν?) ο κινητήρας θα δέχεται σωστή αναλογία αέρα/καυσίμου και δε θα μας καίει περισσότερο.
Τελικά δηλαδή το ότι το βουλωμένο φίλτρο αέρα, μεταξύ άλλων, αυξάνει και την κατανάλωση μάλλον δεν ισχύει για τα σύγχρονα αυτοκίνητα! -
αν ηταν ,τοσα χρονια που εχω να το αλλαξω θα ειχε παθει ζημια.
παιδια τα φιλτρα στους βενζινοκινητηρες δεν βουλωνουν ευκολα.
οι κινητηρες αυτοι δε3ν χρειαζονται και πολυ αερα για να δουλεψουν.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?