-
Ένα καθαριστικό μηχανής σε αντλία χειρός, ψέκασμα παντού, μετά ψέκασμα με νερό από πιστόλι αέρος και μετά στέγνωμα καλά με αέρα σκέτο. Μετά βάζω και μπρος για να αχνίσει το μηχανοστάσιο και όλα καλά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ένα καθαριστικό μηχανής σε αντλία χειρός, ψέκασμα παντού, μετά ψέκασμα με νερό από πιστόλι αέρος και μετά στέγνωμα καλά με αέρα σκέτο. Μετά βάζω και μπρος για να αχνίσει το μηχανοστάσιο και όλα καλά.μαλλακτικό βάζεις;;
-
Conditioner για την χαίτη του λέοντα.
Ξέχασα και τα 10 ευρώ του θερμοστάτη πιο πάνω.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ένα καθαριστικό μηχανής σε αντλία χειρός, ψέκασμα παντού, μετά ψέκασμα με νερό από πιστόλι αέρος και μετά στέγνωμα καλά με αέρα σκέτο. Μετά βάζω και μπρος για να αχνίσει το μηχανοστάσιο και όλα καλά.έχω αντλία με κονφλερ...βάζω στο πιστόλι καθαριστικό ψεκάζω παντού, μετα ψεκάζω με νερό, φυσάω με αέρα και μετά το περνάω με σπρέι σιλικόνης.
το σπρέι σιλικόνης δεν αφήνει να κολλάνε διάφορα στο μοτέρ, ένα είδος πλαστικοποίησης.
δεν το καθάριζα ποτέ οπότε και όταν το είδε ο φίλος μου και φρίκαρε με έβαλε κάτω και με έμαθε.
-
δεν είναι πολύ ακριβά
-
Δεν το καθαρίζω ποτέ το μοτέρ. Το είδαν κάτι παιδιά στο συνεργείο (καλοί ψυχανώμαλοι θα είναι κι αυτοί ), το λυπήθηκαν και το έπλυναν 'δωρεάν'. Πάει η βρωμυλίνη του.
-
Και εγώ το λυπάμαι να το πλύνω. ΦΟβαμαι μη χαλάσω κάτι΄..
-
δεν χαλάει τίποτα! Εδώ δεν χάλασε το γαλλικό θα χαλάσει το ιαπωνέζικο;
-
Επιφανειακά με ένα βρεγμένο πανί να φύγει η σκόνη/βρώμα, μιας και δε θέλω να ρίχνω νερό σε ιμάντες σωλήνες και καλωδιώσεις...!
Πριν καιρό είχα περάσει από έμπορο αυτοκινήτων, από την οποία φίλος είχε αγοράσει μεταχειρισμένο! Έτυχε ένας υπάλληλος να καθαρίζει το χώρο της μηχανής! Την είχε γυαλίσει...αλλά εμένα το μάτι μου έπεσε στους αισθητήρες εκκεντροφόρων που τους καθάριζε με Viakal και οδοντόβουρτσα
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Επιφανειακά με ένα βρεγμένο πανί να φύγει η σκόνη/βρώμα, μιας και δε θέλω να ρίχνω νερό σε ιμάντες σωλήνες και καλωδιώσεις...!+1
-
Ψηνομαι για do it myself πλυσιμο μηχανης.
Βρηκα στο Praktiker :
- Αφρο καθαρισμου μηχανης
- Σπρευ 'πλαστικοποιησης' - στεγανωτητας
Θα παρω και ενα πιστολι αερα και με λιγο ζεστο νερακι ,αφου καλυψω τα ευαισθητα σημεια (του αμαξιου) , θα την κανω λαμπικο...
...ή να μη μπω στον κοπο....?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
2. Σπρευ 'πλαστικοποιησης' - στεγανωτηταςΜε αυτό ψεκάζεις καλώδια π.χ.?
-
Αναφερει πως το ψεκαζεις παντου...
Αλλα εχω καβατζα και ενα σπρευ επαφων για καλου κακου...
Εχω και απειρα σακκουλακια για να προστατεψω: Ασφαλειοθηκη, συναγερμο, εγκεφαλο, μπουζι, διαφορους αισθητηρες και γενικοτερα οτι φαινεται ευαισθητο... -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Επιφανειακά με ένα βρεγμένο πανί να φύγει η σκόνη/βρώμα, μιας και δε θέλω να ρίχνω νερό σε ιμάντες σωλήνες και καλωδιώσεις...!
+1
Εδώ αντέχει το γαλλικό μου μοτέρ το ξανατονίζω...μην ανησυχείτε! Ο ιμάντας είτε τον πλύνετε είτε όχι ίδια φθορά θα έχει. Το μόνο που προσέχετε είναι να καλύψετε το κουτι των ασφαλειών. Ολα τα άλλα δεν έχουν πρόβλημα. 4 χρόνια τώρα ένας TU σας διαψεύδει.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δεν χαλάει τίποτα! Εδώ δεν χάλασε το γαλλικό θα χαλάσει το ιαπωνέζικο;Ασε άσε, ειδικά στο ξάντια ή ακόμα χειρότερα στο C5 τρέμω να το ακουμπήσω.
Οσο για το Ιαπωνικό, μετά τις βροχές, έχει βραχνιάσει η κόρνα πολύ... Σαν να καπνίζει 2 πακέτα άσσο σκέτο κάνει.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!! -
Ξέρει κανείς πόσο μπορεί να στοιχίσει ο πλήρης καθαρισμός του συστήματος τροφοδοσίας με άδειασμα και καθάρισμα του ντεπόζιτου, καθώς και με καθάρισμα των σωληνώσεων, των μπεκ, κτλ;
-
τα μπέκ κάπου 50-60 €
-
πεζο 107 1.0
σερβισ 30000χλμ
πριν ενα μηνα..
στον κηφισο.330 ευρω!!!!!!!
διαροη μικρη απο την τρομπα νερου-αντικατασταση
υδραυλικα τιμονιου-τρομπα αντικατασταση
λαδια
φιλτρα(2)
τακακια εμπροσ
τρελο κοστοσ και ενω ειναι στην εγγυηση τα 2 πρωτα.
τωρα κατι κανει το ρουλεμαν του δισκου... και σε 5 μερες τερμα η εγυηση.φαγαν τα μπινελικια τουσ λογο του οτι χρεωσαν το φλου,και δεν εγινε καμια εκπτωση!
το ασχημο ειναι οτι και στην ελευσινα ο αντιπροσωπος δεν εβρισκε την βλαβη(καμια απο τισ 2 - που και σαφωσ φαινοταν η 1η με διαροη και η 2η με θορυβο)
τωρα ο ασχετοσ δεν ακουει το θορυβο του δισκου(αντιπροσωπος ελευσινας)σερβισ 2 ρχ8
ετησιο
15000χλμ
θα γινει στον καλογριτσα(ιερα οδος)
μεχρι τωρα σωστοσ + φθυνοσ(αν και καποιοι το παιζουν καπωσ εξυπνοι και γνωστες)
μαλλον θα γινει αλλαγη μπλοκε-τριζει , και ειναι περιεργο γιατι ειναι πολυ νωρισ
φυσικα και θα απαιτηθει το 0 κοστοσ λογο εγγυησης.
το ιδιο εγινε και με καταλυτη που θελαν να χρεωσουν 2500Ε !!!στα 3000χλμ
εφτυχος επικρατησε λογικη και εφτυχως γιατι οταν δεν επικρατει την χανω και εγω τελειως και μαζι και την νομιμοφροσυνη μου
οσο για λαδια-φιλτρα-κ ψιλα το κοστοσ (ανα 5000χλμ λογο παραξενιας μου) γυρω στα 80-100 ευρω!!!
θα ενημερωσο και για το ετησιο
οσο για το φορουμ τα των ρχ8 πολλα τα περιεργα -
Για να καταλάβω:
οι δύο πρώτες ζημιές του 107 δεν καλύφθηκαν από την εγγύηση; Αν όχι, γιατί; Αν ναι, για λάδια-φίλτρα-τακάκια 330 ευρώ;; -
φυσικα καλυφθηκαν,απλα βρηκαν τροπο και το περασαν εργατορες...
γιαυτο μαγκες ποτε ξανα στο σερβισ δεν θα κανουν ταυτοχρονα και επισκευες εγγυησης
πρωτα θα φτιαχνουν οτι χαλασε και αλλη μερα το σερβις
μια φορα την πατησα.
βεβαια δεν θα μεινει ετσι
απλα καθε φορα που θα το πηγενω θα φροντιζω να τουσ βγαζω την παναγια
φυσικα εχει πεσει και δυσφημηση μου!!και αν καταφεραν να κλεψουν απο μενα φανταστιτε τι γινεται με καποιουσ αλλουσ
ειδη 3 107 εγιναν aygo
και θα γεινουν και αλλα!!
και φυσικα ποτε ξανα σοβαρη εργασια στην πεζο... toyota και ηρεμια μαγκες
το μονο που με καθυσηχασε ειναι οτι οι μηχανικοι τισ στα κεντρικα και οχι στην ΕΛΕΥΣΙΝΑ εφτιαξαν οτι ειχε προβλημα-κακα τα ψεματα ξερουν τα παιδια το οχημα
αλλα για τα χρεωστικα καποιοι διευθηντες η να το τσεκαρουν η θα τουσ εκθεσω - εσκεμενα --και ποικιλοτροπος συντομα
απλα στην ωρα τους ολα!!
εχει τοσο καιρο που εγινε,,,
να προσεχετε!!!!!!!!!
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?