-
Τι να πω πια... Αν όντως έβαλαν βελτιωτικό σε φρέσκο λάδι, εγώ θα πήγαινα να ζητήσω μια δωρεάν αλλαγή λαδιών ή να μου δείξουν τις πιστοποιήσεις του βελτιωτικού που το καθιστούν κατάλληλο για το αυτοκίνητό μου...
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Τι πολλά; Για να αλλαχτεί ο ιμάντας κατεβάζεις μηχανή! Το αμάξι μένει συνεργείο μια ολόκληρη μέρα. Δουλειά από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα. Αλλαγή ιμάντων είναι το δυσκολότερο σέρβις που μπορεί να γίνει σε Renault. Όσο για τον φίλο που άφησε την αλλαγή ιμάντα εκκεντροφόρου για τις 85-90000χμ, δηλαδη +50% στα χιλιόμετρα που προβλέπεται , μπορεί να γίνει ένας από αυτούς που έχουνε πρόβλημα με την αξιοπιστία Renault και ότι σπάνε και χαλάνε και καρφώνουνε βαλβίδες. Και φυσικά κανείς δε θα σταθεί στην εγκληματική αμέλεια συντήρησης, απλά 'Ρενώ είναι', θα πούνε, 'γαλλικά μπουρδέλα'.Από το 2002 και μετά σε όλα τα Renault όπως αναφέρεται και στο βιβλίο συντήρησης ο ιμάντας εκκεντροφόρου αλλάζει στις 90000χμ ή στα 5 χρόνια όποιο έρθει πρώτο...
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Τι πολλά; Για να αλλαχτεί ο ιμάντας κατεβάζεις μηχανή! Το αμάξι μένει συνεργείο μια ολόκληρη μέρα. Δουλειά από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα. Αλλαγή ιμάντων είναι το δυσκολότερο σέρβις που μπορεί να γίνει σε Renault.Δεν διαφωνώ πως είναι πολύ δουλειά αλλά δεν μπορώ να πιστέψω πως χρειάζεται ολόκληρη μέρα (δεν είχα ποτέ Renault και δεν ξέρω οπότε πάω πάσο). Οταν είχα το Rover (414 si του 1996) στο σέρβις των 60.000 χλμ είχα αλλάξει ιμάντα και δεν είχα πληρώσει παραπάνω από 400 ευρώ (και είχα κάνει και αρκετές extra δουλειές)
-
Kαι εγώ σε Xsara στο service των 60κ ( με ιμάντες ) είχα δώσει γύρω στα 400 ευρώ σε αντιπροσωπεία. Η ξαδέρφη για το Clio της στα 60Κ έδωσε 600 ευρώ σε αντιπροσωπεία. Για να αλλάξουν τον ιμάντα στο Clio βγάζουν φανάρι και φτερό και χρεώνουν και εργατικά φανοποιείου
-
SEAT TOLEDO 2004 1.6 16v 75000 ΧΛΜ
Λαδια+φίλτρα
φιλτρο καμπίνας+φίλτρο a/c
Ιμάντες χρονισμού+ρουλεμάν ιμάντων
Δίσκος+πλατό+βαλβολίνες
Δισκόφρενα εμπρός) +τακάκια (εμπρός)
αμορτισερ (bilstein)
Ελαστικά 16''
Εργασία για όλα αυτά2.880 euro
σε γνωστό συνεργείο στο Γαλάτσιον. (δεν είναι δικό μου το αυτοκίνητο...ευτυχώς) -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
SEAT TOLEDO 2004 1.6 16v 75000 ΧΛΜΛαδια+φίλτρα
φιλτρο καμπίνας+φίλτρο a/c
Ιμάντες χρονισμού+ρουλεμάν ιμάντων
Δίσκος+πλατό+βαλβολίνες
Δισκόφρενα εμπρός) +τακάκια (εμπρός)
αμορτισερ (bilstein)
Ελαστικά 16''
Εργασία για όλα αυτά2.880 euro
σε γνωστό συνεργείο στο Γαλάτσιον. (δεν είναι δικό μου το αυτοκίνητο...ευτυχώς)εφοσον πηγε και εδωσε 3 χιλιαρικα μπαμ μπαμ...κακως δε πηρε το τουρμπο...
-
Το έκανε καινουργιο όμως....
Το ότι πλήρωσε κερατιάτικα δεν το συζητώ, αλλά αν δεν έχεις όρεξη να ασχοληθείς περισσότερο πληρώνεις.... -
Αν ειχες αναλυτικα τις τιμες θα βοηθουσε καλυτερα.Πχ αλλαξε λαστιχα, ποσο εκαναν αυτα;Τα αμορτισερ;
-
2800 για σερβις???
Καμια 600 τα αμορτισερ και αλλα τοσα δισκος πλατω πες 1200
λαδια φιλτρα αλλα 100
μαντες ρουλεμαν αλλα 200
δισκοφρενα τακακια αλλα 200και τα υπολοιπα εργατικα
καπως ετσι βγαινουν -
Κάπως έτσι βγαινουν (δεν τα έχω αναλυτικά γιατί δεν είναι δικό μου και όταν μου τα έλεγε οδηγούσα-που να τα γράψω).
Δεν είναι μόνο σέρβις, αλλά και αλλαγή ελαστικών + αμορτισέρ + δισκόπλακες.
Το θέμα είναι ότι τα αναταλλακτικά (τουλάχιστον τα ακριβά - δίσκο+πλατώ, δισκόφρενα, ιμάντες+ρουλεμάν) θα μπορούσε να τα βρει από έμπορο(πάντα για γνήσια μιλάμε) και θα μπορούσε να γλιτώσει αρκετά χρήματα μια και ήξερε ότι θα χρειαστούν αλλαγή...
Δεν ασχολήθηκε καθόλου και φυσικά πλήρωσε τιμές καθετοποιημένου αντιπρόσωπου. Τώρα το μάθημα το πήρε και από εδώ και εμπρός θα ψαχτεί λίγο. -
Suzuki Wagon R 1.3 μικρό σέρβις
Λαδι συνθ 10-40 4 λιτ 27,89
Υγρο υαλοκαθαριστήρων 0,99
υγρο μπαταριας 0,88
Εργασία μικ. σερβις 14,28
+ΦΠΑ...
Σύνολο 52,00 -
Φίλτρο λαδιού δεν άλλαξε;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Φίλτρο λαδιού δεν άλλαξε;κάθε 15000 χιλ το αλλάζω
-
Καλημέρα.
Προγραμματισμένο σέρβις των 30.000χλμ σε Nissan Almera N16 1500cc στη Γερμανία όπου είμαι:
α) Λάδια ELF EVOLUTION 5W-30
β) Φίλτρο Λαδιού
γ) Φίλτρο Αέρος
δ) Φίλτρο Καμπίνας
ε) Υγρά φρένων
στ) ΜπουζίΕπιπλέον έγινε ρύθμιση βαλβίδων & γενικός έλεγχος σε φρένα (δεν χρειαζόταν τακάκια) & αμορτισέρ.
Το κόστος ήταν πάρα πολύ μεγάλο, μιάς και η εργατώρα στα συνεργεία εδώ κοστίζει μεταξύ 30-100
-
Kαι μετά παραπονιόμαστε για εδώ... 2πλη τιμή σχεδόν...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Kαι μετά παραπονιόμαστε για εδώ... 2πλη τιμή σχεδόν...
Ναι αλλά παίρνουν και 2πλάσια λεφτά έτσι? Άσε που εκτός αντιπροσωπείας το κόστος σέρβις υποδιπλασιάζεται
-
Σίγουρα... αλλά ως εντύπωση, αυτή μένει... Είμαστε φτηνοί!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σίγουρα... αλλά ως εντύπωση, αυτή μένει... Είμαστε φτηνοί!και πιο ομορφοι!!!
-
Service 6ου χρόνου σε Punto. Λάδια, φίλτρα, μπουζί, υγρά, τακάκια΄, ΚΕΚ + εργατικά = 190.
-
Ο χρήστης RTouris έγραψε:
Από πρόσφατο φίλου στο επίσημο συνεργείο. Renault Megane 1.6 16v Σέρβις 60000χλμ...εργατικά 140.00
λάδια 5λτ 5-40 46.20
φίλτρο λαδιού 4.20
μπουζί 4τμχ 17.48
υγρό μπαρπζρίζ 1.43
φίλτρο αέρος 8.64
φίλτρο μικροσωματιδίων 19.67
σέτ τεντωτήρες 97.99
αντλία νερού 68.36
τάπα αντλίας 11.00
τσιμούχα εκκεντροφόρου 4.73
υγρά ψυγείου 4λτ 16.20
ιμάντας αλτενέιτορ 12.14Σύνολο: €448.04
Σύνολο με Φ.Π.Α: €533.17Και το δικό μου σε φίλο μηχανικό σε Scenic II, 16v επίσης 60000χλμ
εργατικά 35.70
φίλτρο λαδιού 7.00
φίλτρο αέρος 10.10
φίλτρο καμπίνας 18.60
μπουζί 13.00
Βαλβολίνες 27.50
κάρτα καυσαερίων 8.80
έλεγχος υγρών φρένων
έλεγχος φρένων (τακάκια - σιαγόνες)Σύνολο: 120.70
Για το Scenic II επέλεξα να μην αλλάξω ιμάντα εκκεντροφόρου στις 60000, αλλά θα περιμένω μέχρι και τις 85-90000 για να κάνω το μεγάλο αυτό σέρβις...Επίσης λάδια είχα αλλάξει πρόσφατα 5λτ Elf 5W-40, οπότε και αυτά έμειναν εκτός με μια μικρή συμπλήρωση στάθμης μόνο μιας και έγινε αλλαγή στο φίλτρο λαδιού...
Στο type-R με 5 λίτρα λάδι (αφου αλλάξεις και το φίλτρο΄) σου βάζουν λάδια shell 5-40 συνθετικά που κάνουν πάνω από 15 ευρώ το λίτρο.
Αρα τα λάδια κοστίζουν γύρω στα 90 ευρωΕιναι γενικά ακριβά..... αυτά τα shell
http://www.epirusmarket.gr/showdetails.asp?ProdID=51
Εδω είναι eshop.... Δεν εχω κοιτάξει πόσο θα τα έπαιρνα από μαγαζί με λιπαντικά στην Αθήνα, απλώς αναφέρω ενδεικτικές τιμές....
Τωρα το σερβις πάει γύρω στα 60+ΦΠΑ
Καλουτσικα ...Μπουζί δεν αλλάζουμε.... (στις 60χιλ ή στις 90 νομίζω)
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?