-
θελω να γυαλισω το ασπρο xantia.. λογω πολυκαιριας, εχουν δημιουργηθει κιτρινες θαμπαδες στο χρωμα και επισης και ενα στρωμα μαυριλας που δεν φευγει με πλυσιμο...
σκεφτηκα να το παω σε εταιρειες που γυαλιζουν με ειδικα 'απορρυπαντικα' το αυτοκινητο...
θελω αν καποιος εχει σχετικη εμπειρια να με ενημερωσει ως προς το αποτελεσμα και το κοστος..
επισης αν καποιος ξερει καποιο καλο μαγαζι στις περιοχες παλληνη-γερακα- αγια παρασκευη (εκει κοντα ) ας το προτεινει...
ευχαριστω!!!
ΥΓ: επισης ακουσα οτι γυαλιζουν και το εσωτερικο και καθαριζουν τα καθισματα με ειδικο αφρο. ισχυει;;;
-
θελω να γυαλισω το ασπρο xantia.. λογω πολυκαιριας, εχουν δημιουργηθει κιτρινες θαμπαδες στο χρωμα και επισης και ενα στρωμα μαυριλας που δεν φευγει με πλυσιμο...
σκεφτηκα να το παω σε εταιρειες που γυαλιζουν με ειδικα 'απορρυπαντικα' το αυτοκινητο...
θελω αν καποιος εχει σχετικη εμπειρια να με ενημερωσει ως προς το αποτελεσμα και το κοστος..
επισης αν καποιος ξερει καποιο καλο μαγαζι στις περιοχες παλληνη-γερακα- αγια παρασκευη (εκει κοντα ) ας το προτεινει...
ευχαριστω!!!
ΥΓ: επισης ακουσα οτι γυαλιζουν και το εσωτερικο και καθαριζουν τα καθισματα με ειδικο αφρο. ισχυει;;;
-
ευχαριστω!!!
-
Βρε φίλε, αφου έχεις τα 'κονέ' για αυτές τις περιοχες... γιατί δεν με ρωτάς εμένα χιχιχι.
Σε αυτή την περιοχή θα βρεις στην Λεωφόρο Σπατών όπως μπαίνεις απο την Παναγίτσα μέσα, μετά απο 400 μέτρα στο δεξί σου χέρι ένα τέτοιο κατάστημα (δεν θυμάμαι εταιρία βλέπεις είναι και πολύ νωρίς για να πάρει μπρος το μυαλό) (μάλλον Sonax πρέπει να είναι) όπου εκει πουλάει αυτά τα καθαριστηκά αλλα απο οτι ξέρω καθαρίζει και αυτοκίνητα.
Είναι λίγο πριν το γυμναστήριο και λίγο πριν την Ford.Αν πας εκει είναι κάτι κοπέλες αυτές θα σου πουν καλύτερα.
-
Δικιο εχεις το εχω δει το μαγαζι αυτο, απλα δεν ξερω αν αναλαμβανει την ολη διαδικασια και ποσο αποτελεσματικη ειναι...
το εχει κανει κανενας?
-
Για Περιστερι η γυρω περιοχες παιζει κανα καλο δοκιμασμενο πλυντηριο??? Βεβαια ως τωρα προτιμω τον κλασσικο τροπο 'βουτα σφουγγαρι και αρχισε να τριβεις μονος σου' αλλα δεν θα με χαλαγε να ξερω οτι υπαρχει και καποιος αλλος εκτος απο μενα που θα το προσεξει οπως το προσεχω εγω.
Επειδη εχω βαψει στο χρωμα τρου αμαξωματος τα πλαινα προστατευτικα φοβαμαι να το παω σε πλυντηρια με βουρτσες η με πιεση γιατι μετα βλεπω σιγα σιγα να φευγει το χρωμα τους.
-
Αν έχει γίνει 'πλαστικοποίηση' κοινώς σωστό βάψιμο δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα αλλιώς θα αρχίσει ούτως ή άλλως να ξεφτίζει...Μια καλή λύση είναι η Sonax και η Aytoglym για γενικό γυάλισμα και περιποίηση υπάρχουν πάντα διαφημίσεις τους στα περιοδικά αυτοκινήτου αλλα δεν έχω κάποιο πρόχειρο αυτή την στιγμή. Αν ψάξεις θα βρείς και σε διαβεβαιώ οτι κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά αν και έχουν κάπως αλμυρά τιμολόγια από όσο ξέρω. Αλλά μια Ξανθία αξίζει μια καλή περιποίηση
-
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Για Περιστερι η γυρω περιοχες παιζει κανα καλο δοκιμασμενο πλυντηριο??? Βεβαια ως τωρα προτιμω τον κλασσικο τροπο 'βουτα σφουγγαρι και αρχισε να τριβεις μονος σου' αλλα δεν θα με χαλαγε να ξερω οτι υπαρχει και καποιος αλλος εκτος απο μενα που θα το προσεξει οπως το προσεχω εγω.Επειδη εχω βαψει στο χρωμα τρου αμαξωματος τα πλαινα προστατευτικα φοβαμαι να το παω σε πλυντηρια με βουρτσες η με πιεση γιατι μετα βλεπω σιγα σιγα να φευγει το χρωμα τους.
δυστυχως στη δικη μου περιπτωση, το πλυσιμο δεν μπορει να σβησει τις κιτρινιλες και τις μαυριλες τις πολυκαιριας... ειχα παλια ενα πολυ καλο γυαλιστικο, μου το ειχε προτεινει ενας φιλος φαναρτζης της 3Μ το οποιο εχει πολυ καλα αποτελεσματα, αλλα θελει πολυ μα πολυ τριψιμο για να γινει καλη δουλεια.
μαλλον θα το παω σε καποια απο τις επωνυμες εταιρειες που αναφερθηκαν πιο πανω.. ελπιζω να μην με γδαρουν....πολυ!!!
-
Για καθαρισμα μεσα-εξώ και γυάλισμα πχ στην aytoglym,υπολόγιζε 150 ευρά πανω-κάτω.Η τιμή πιστεύω παζαρεύεται..
-
Φίλε καλύτερα να το πας σε φαναρτζή γιατί μόνος σου αν κάτσεις να το γυαλίσεις θα σου φύγει η ψυχή,τώρα αν θες να το παλέψεις εσύ έχει καλώς,υπάρχουν αρκετά προιόντα για αυτή την δουλειά.Το κόστος για ένα γυάλισμα από φανοποιείο είναι κατά προσέγγιση 90 ευρώ....σκέψου το. :
-
Σε ευχαριστω! ομολογω πως τη λύση του φαναρτζή δεν την είχα καθόλου κατά νου!!
Θα το ψαξω και θα επανέλθω! -
Νά δώσω μία πιό φτηνή λύση,τουλάχιστον γιά τό εξωτερικό καθάρισμα.
Πηγαίνεις στόν μπακάλη τής γειτονιάς σου,καί αγοράζεις ενα απορρυπαντικό πού ονομάζεται SWEEP.Τά αποτελέσματα σέ λευκό αυτοκίνητο είναι καταπληκτικά.Απλά βάλε αρκετό στόν κουβά,καί πλύνε το. -
Ηunter δεν θελω απλο καθαρισμα. Οπως γραφω και παραπανω θελω να φυγουν κιτρινιλες και μουντζουρες απο την πολυκαιρια... Μηπως το απορρυπαντικο που λες δεν κανει καλο στο χρωμα;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ηunter δεν θελω απλο καθαρισμα. Οπως γραφω και παραπανω θελω να φυγουν κιτρινιλες και μουντζουρες απο την πολυκαιρια... Μηπως το απορρυπαντικο που λες δεν κανει καλο στο χρωμα;Τί νά σού πώ.Εγώ τό χρησιμοποιούσα χρόνια στό Τράνζιτ μου πρίν τό βάψω(μετά από εκτεταμένη λαμαρινοδουλειά) καί συνεχίζω ακόμα.
Οι κιτρινίλες δέν ξέρω άν θά φύγουν.Οι μουντζούρες όμως σίγουρα.
Καθαρισμός και γυάλισμα αυτοκινήτου