-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Εντυπώσεις από το Clio 1.2 TCE μετά από 2000 km συνύπαρξης σε όλα τα είδη οδήγησης (εθνική, πόλη, στροφιλίκι...):Κινητήρας: Μια λέξη απλώς: ΕΡΩΤΑΣ. Τα τεράστια απόθεματα ροπής δίνουν τρομερές επιταχύνσεις, φοβερή αίσθηση εντός πόλης και πολύ ασφαλή και γρήγορα προσπεράσματα στην εθνική. Σε πολλές φάσεις οδηγάς με μία ταχύτητα πάνω σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα αν θέλεις να οδηγήσεις ήρεμα και σε χαμηλές στροφές.
Ανάρτηση: Πολύ καλά ρυθμισμένη μεταξύ άνεσης και σπορ οδήγησης. Αποσβαίνει καλά τις ανωμαλίες των ελληνικών δρόμων, αλλά κρατάει εξίσου καλά στα στροφιλίκια του Πηλίου.
Οδική συμπεριφορά: Αν εξαιρέσουμε ότι από τα 150 και πάνω το νιώθεις λίγο να πλέει - ελέω και του ελαφριού τιμονιού- αλλά θεωρώ σε απόλυτα λογικά πλαίσια για την κατηγορία του κατά τ'αλλα έχει πολύ καλή αίσθηση.
Τιμόνι: Για πόλη τέλειο. Κάνει το παρκάρισμα γελοίο. Στις μεγάλες ταχύτητες έχει πολύ ελαφριά αίσθηση - ένα από τα βασικά του πλην- αλλά στις στροφές βαστάει πολύ καλύτερα από την αρχική αίσθηση που σου δίνει.
Κιβώτιο ταχυτήτων: Πριν το αγοράσουμε και το δοκιμάσω σε αντιπροσωπεία περίμενα άλλο ένα κιβώτιο Renault με ασαφές κούμπωμα σχέσεων και σχετικά μακριές σχέσεις. Θετική έκπληξη και από το κιβώτιο: πολύ καλό κούμπωμα - σχεδόν γερμανική αίθηση θα έλεγα και πολύ γρήγορο. Καμία σχέση με Megane I και Clio II που έχει τύχει να οδηγήσω επίσης. Και ευτυχώς το κιβώτιο δεν κάνει το τρεμόπαιγμα που έκανε στα Clio II.
Φρένα: αψογα, αλλά πολύ σφυρίζουν για καινούρια...θα ηρεμήσουν...
Χώροι: μετέφερε 3 ατομα του 1.85 και 1 1.75 αρκετά άνετα. Πορτ μπαγκάζ με πολύ καλή διαμόρφωση χώρου.
Καθίσματα: εδώ έχω φάει το μεγαλύτερο ξενέρωμα! Μπορεί να είναι μεν πολύ ξεκούραστα ακόμη και σε μεγάλο ταξίδι αλλά η πλευρική τους στήριξη είναι απογοητευτική (τουλάχιστον αυτά που φέρει η έκδοση Expression).
Ποιότητα υλικών /εσωτερικό: πολύ ανώτερη του αναμενόμενου, αγγίζει ή και ξεπερνάει αυτοκίνητα της μικρομεσαίας κατηγορίας. Πολύ όμορφη η διχρωμία που κάνει η έκδοση Expression.Νομίζω πολύ πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας.
Κατανάλωση: αν πατήσεις το γκάζι καίει αλλά και πάλι σε φυσιολογικά όρια. 8,6 για πόλη με γρήγορη οδήγηση και καρφωμένο την βρίσκω πολύ καλή και απότι
Στα θετικά του τα λίγα έξοδα για σηματάκι και ασφάλιστρα που λόγω κυβισμού του κινητήρα στην Ελλάδα βολευει τρελά...
Συμπερασματικά: ενα αυτοκίνητο πολύ καλύτερο των προσδοκιών που είχαμε όταν το αγοράζαμε με βασικά πλην κατα τη γνώμη μου το ελαφρύ τιμόνι στις μεγάλες ταχύτητες και την κακή πλευρική στήριξη των καθισμάτων τουλάχιστον στην έκδοση Expression. Μια πολύ τίμια λύση αυτή τη περίοδο που ισχύουν τα -1000. Αν οι τιμές διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα θα μπορέσει να ανακάμψει στην ελληνική αγορά.
έχω διαβάσει πέφτει κι άλλο όταν στρώσει το αυτοκίνητο
αυτό που έχεις διαβάσει μάλλον δεν ισχύει
-
Γιατί δεν ισχύει;
-
Ισχύει...
Επίσης διαβάστε και αυτό : http://www.ixauto.gr/article.php?id=464 -
Μετά από 850km συμβίωσης με το TCE η μέση κατανάλωση στο trip computer βρίσκεται στο 6,8 και νομίζω πως εύκολα μπορεί να πέσει κοντά στα 6 με τον κινητήρα ανοιγμένο και χαλαρούς ρυθμούς κίνησης. Επόμενη μέτρηση μετά από ταξίδι στα Γιάννενα...
-
Καλημέρα!
Είμαι ένας ευτυχής κάτοχος ενός Renault Clio III, 1.4, από τον Αυγ. 2006, το οποίο έχω αγοράσει με το πρόγραμμα 0-50.
Το πρόγραμμα αυτό είχε προσφορά μεικτή ασφάλεια από την Εθνική Ασφαλιστική στην τιμή της απλής.
Το πρόβλημα ξεκινά με την αλλαγή της αντιπροσωπείας από τη MAVA στην PGA.
Η νέα εταιρεία δεν έχει καταφέρει ακόμη να κάνει κάτι με το εν λόγω ασφαλιστήριο με αποτέλεσμα πολλοί κάτοχοι αυτοκινήτων Renault που έχουν αγοράσει το όχημά τους με το εν λόγω πρόγραμμα να μένουν ουσιαστικά 'ξεκρέμαστοι' ασφαλιστικώς αφού το μόνο που έχουμε είναι το προσωρινό σήμα της Εθνικής (με κάλυψη μόνο αστικής ευθύνης & όχι μεικτής) το οποίο λήγει σε 2 εβδομάδες.
Γνωρίζετε κάτι σχετικό με το θέμα, αν & πότε θα επιλυθεί κτλ ή θα πρέπει να αρχίσω τις καταγγελίες για ένα θέμα εντελώς αυτονόητο; -
Με την Pga έχεις επικοινωνήσει στην 24ωρη γραμμή που έχει? Σου δώσανε κάποια απάντηση από τη Renault σχετικά με το ζήτημά σου?
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Ισχύει...
Επίσης διαβάστε και αυτό : http://www.ixauto.gr/article.php?id=464Τι κάνουν ρε οι άνθρωποι και γιατί δεν με πήραν και μένα τηλέφωνο να πάω να το δω; Μπράβο για την υπομονή τους!
Αν είναι εφικτά τα 4,9lt/100km με Clio 1.100 κιλών, υπάρχει στα αλήθεια φως - αν συνδυαστούν με ελάφρωμα και ανταγωνισμό από όλες τις εταιρείες προς αυτόν τον προορισμό!!! Όχι ότι δεν ήξερα ότι ένα σωστό τούρμπο με σωστή οδήγηση μπορεί να φέρει καλά νούμερα, αλλά πίστευα στην ακαμψία τιμών κοντά στο 6,5-7lt/100km. Ως άλλη καμπύλη Phillips, και αυτή ακυρώνεται...
-
Μάλιστα στο συγκριτικό με το κόρσα, το είχαν μετρήσει το rip curl και τρίπορτο κιόλας 1157 κιλά. Πάντως όταν δοκίμαζα να κάνω ρεκόρ οικονομίας, οδηγώντας όσο πιο σπαστικά μπορώ, με αλλαγές γύρω στις 1500σαλ, έπευτε εύκολα κάτω από τα 6 λίτρα η κατανάλωση, και μέσα στην πόλη μάλιστα. Αλλά ήταν πριν 1-2 βδομάδες που λείπανε πολλοί από την Αθήνα και δεν είχε μποτιλιαρίσματα...
-
Κι εγώ τις τελευταίες μέρες που πειραματίζομαι και προσπαθώ να οδηγήσω οικονομικά βλέπω ότι το παλευει άνετα το 6. Εγώ και παραπάνω που έγραψα τις εντυπώσεις μου από τα 2000 χλμ μαζί του το ξαναείπα: ο κινητήρας αυτός του Clio είναι φοβερός.
-
Νωρίς είσαι ακόμα... Περίμενε να ανοίξει λίγο και θα δεις!
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Με την Pga έχεις επικοινωνήσει στην 24ωρη γραμμή που έχει? Σου δώσανε κάποια απάντηση από τη Renault σχετικά με το ζήτημά σου?Επικοινώνησα με την εταιρεία από την οποία αγόρασα το clio & μου είπαν ότι περιμένουν ενημέρωση από την PGA.
Επικοινώνησα με τη Fidelity (την εταιρεία στην οποία έχουν γίνει τα συμβόλαια) & μου είπαν ότι περιμένουν ενημέρωση από την PGA.
Έστειλα email στην PGA εδώ & μία εβδομάδα αλλά ακόμη καμμία απάντηση.
Θα περιμένω μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.
Δεν έχετε ακούσει για αυτό πρόβλημα από κάποιους άλλους; -
Ο χρήστης myst_gr έγραψε:
Με την Pga έχεις επικοινωνήσει στην 24ωρη γραμμή που έχει? Σου δώσανε κάποια απάντηση από τη Renault σχετικά με το ζήτημά σου?
Επικοινώνησα με την εταιρεία από την οποία αγόρασα το clio & μου είπαν ότι περιμένουν ενημέρωση από την PGA.
Επικοινώνησα με τη Fidelity (την εταιρεία στην οποία έχουν γίνει τα συμβόλαια) & μου είπαν ότι περιμένουν ενημέρωση από την PGA.
Έστειλα email στην PGA εδώ & μία εβδομάδα αλλά ακόμη καμμία απάντηση.
Θα περιμένω μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.
Δεν έχετε ακούσει για αυτό πρόβλημα από κάποιους άλλους;Φαίνεται ότι η ανάρτηση στο forum ήταν γούρικη!
Μόλις μου τηλ από την εταιρεία & με ενημέρωσαν να προσέλθω προς παραλαβή του νέου ασφαλιστηρίου! -
Για επικοινωνία με την pga κάλεσε στο 800-11-11011. Συνήθως η η τηλεφωνική εξυπηρέτηση είναι άψογη, σε αντίθεση με το email που απ'ότι έχω διαπιστώσει δεν ενδείκνυται.
Υ.γ: H Fidelity δεν είναι του Μανιατόπολου ή κάνω λάθος? Αν ναι, τι είδους επικοινωνία έχει με την pga? Μέσω δικηγόρου?
-
Επίσης μπες και γράψε το πρόβλημά σου στο greekrenaultclub.gr. Ισως εκεί υπάρχει κάποιος κάτοχος Renault που να έχει το ίδιο πρόβλημα με εσένα και να σε βοηθήσει.
-
Φαίνεται ότι η ανάρτηση στο forum ήταν γούρικη!
Μόλις μου τηλ από την εταιρεία & με ενημέρωσαν να προσέλθω προς παραλαβή του νέου ασφαλιστηρίου!Δέχτηκαν δηλ να σου κάνουν την μεικτή ασφάλεια στην τιμή της απλής? Γιατί σε γνωστή μου το αρνήθηκαν. Μπορείς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες? Με ποιόν μίλησες από την εταιρία ωστε να απευθυνθώ και εγώ μήπως και βρω άκρη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Φαίνεται ότι η ανάρτηση στο forum ήταν γούρικη!
Μόλις μου τηλ από την εταιρεία & με ενημέρωσαν να προσέλθω προς παραλαβή του νέου ασφαλιστηρίου!Δέχτηκαν δηλ να σου κάνουν την μεικτή ασφάλεια στην τιμή της απλής? Γιατί σε γνωστή μου το αρνήθηκαν. Μπορείς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες? Με ποιόν μίλησες από την εταιρία ωστε να απευθυνθώ και εγώ μήπως και βρω άκρη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Είχα αγοράσει το Clio III τον Αύγουστο του 2006 όταν υπήρχε η προσφορά 'Μονόδρομος 0-50' που σου έδινε για 3 χρόνια μεικτή ασφάλεια στην τιμή της απλής.
Αν η γνωστή σου το πήρε με αυτήν την προσφορά είναι συμβατική υποχρέωση της εταιρείας να το συνεχίσει.
Δεν νομίζω ότι η αλλαγή από MAVA σε PGA σημαίνει ότι η νέα εταιρεία δεν αναγνωρίζει τα συμβόλαια της άλλης.
Η αγορά του οχήματος έγινε από την ΠΛΑΜΑΡ & η ασφάλεια από τη Fidelity (με την οποία συνεργάζεται η ΠΛΑΜΑΡ).
Δεν γνωρίζω αν η Fidelity είναι του Μανιατόπουλου.
Βέβαια παίζει & η περίπτωση η προσφορά της ασφάλισης να ήταν μόνο της ΠΛΑΜΑΡ αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.
Ρώτα στην ΠΛΑΜΑΡ & θα σε διευκολύνουν.
Οι υπάλληλοι στην εν λόγο εταιρεία είναι εξυπηρετικότατοι & δεν έχω κανένα παράπονο!!! -
Κι όμως, συμβαίνει! Ξεκίνησα με 850km στο οδόμετρο και μηδένισα το trip computer. Μετά από 1420km κίνησης σε όλες τις συνθήκες (εντός πόλης στα Ιωάννινα, ορεινό επαρχιακό δρόμο Ιωάννινα-Μέτσοβο-Παραμυθιά, αυτοκινητόδρομο Εγνατία οδός) η μέση κατανάλωση στο trip computer του TCE είναι στα 6,1 lt/100km. Ο κινητήρας αυτός είναι πραγματικά όλα τα λεφτά, μιας και το σύνολο πλαίσιο-ανάρτηση-ποιότητα κύλισης το ξέραμε από πριν. Επίσης να μην ξεχάσω το εξαιρετικό κιβώτιο με την 'ιαπωνική' αίσθηση (λες να έχει βάλει το χεράκι της η αδελφή Nissan;). Επόμενο ραντεβού μετά από 1000 συνεχόμενα χιλιόμετρα σε εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας...
Καλό σ/κ
-
Είχα αγοράσει το Clio III τον Αύγουστο του 2006 όταν υπήρχε η προσφορά 'Μονόδρομος 0-50' που σου έδινε για 3 χρόνια μεικτή ασφάλεια στην τιμή της απλής.
Αν η γνωστή σου το πήρε με αυτήν την προσφορά είναι συμβατική υποχρέωση της εταιρείας να το συνεχίσει.
Δεν νομίζω ότι η αλλαγή από MAVA σε PGA σημαίνει ότι η νέα εταιρεία δεν αναγνωρίζει τα συμβόλαια της άλλης.
Η αγορά του οχήματος έγινε από την ΠΛΑΜΑΡ & η ασφάλεια από τη Fidelity (με την οποία συνεργάζεται η ΠΛΑΜΑΡ).
Δεν γνωρίζω αν η Fidelity είναι του Μανιατόπουλου.
Βέβαια παίζει & η περίπτωση η προσφορά της ασφάλισης να ήταν μόνο της ΠΛΑΜΑΡ αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.
Ρώτα στην ΠΛΑΜΑΡ & θα σε διευκολύνουν.
Οι υπάλληλοι στην εν λόγο εταιρεία είναι εξυπηρετικότατοι & δεν έχω κανένα παράπονο!!!Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το ψάξω παραπάνω. Το clio είχε αγοραστεί ακριβώς ίδιο μήνα με το δικό σου και με το ίδιο χρηματοδοτικό. Φέτος όμως της είπαν ότι η συμφωνία για την ασφάλεια δεν ισχύει!!!
-
Μάλιστα, σε έναν ισχύει , στον άλλον όχι.
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά... -
Ρε παιδια ολο ακουω για τη προσφορα για το Clio III TCE(-1000 ευρο),και ουτε που εχω ακουσει η δει κατι σε tv,ραδιο ή εφημεριδες....δηλ τι σοι προσφορα ειναι αυτη εαν δεν την διαφημησουν?
Renault Clio 2005