-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
κατανάλωση (10,5 λίτρα/100 χλμ. ) και 'αναίσθητη' οδική συμπεριφορά (για να μην αναφερθώ και στο ΑΘΛΙΟ after-sales service των 'εξουσιοδοτημένων'-και δεν είναι μόνον δική μου αυτή η άποψη-, που δεν αναφέρθηκε ΠΟΤΕ από κανένα περιοδικό ), μόνο για υποψήφιο best-seller (και πόσο μάλλον γι' αρχηγό...) δεν μπορούμε να συζητάμε...
Η Αντιπροσωπία ειναι ό δεύτερος λόγος που δεν ξανα-αγοράζω Clio.
Νομίζω οτι ούτε ο Σαρακάκης είναι τόσο κακός.
Με την μείωση τιμών έχουν γίνει ήδη ρόμπα.... αναρωτιεμαι εαν θα την περάσουν σε αυτούς που έχουν ήδη παραγκειλεί.... αλλά με αυτές τιμές ισως να μην έιχε παραγκείλει κανένας.
Τι ανέκδοτο είναι αυτό με 12Κ + για 1.2 χωρίς κλιματισμό/παράθυρα κτλ κτλ ? Ακολουθούν το marketing της VW ?Τιμολογείται με την τιμή που κάνει την μέρα που το παίρνει.Το έντυπο της παραγγελίας υπάρχει για δεσμεύει το μαγαζί ως προς τις προδιαγρφές του αυτοκινήτου που πουλάει.
Δηλαδή εαν αγοράσω έαν όχημα για 1000 δρχ και την μέρα που το παραλάβω αλλάξουν την τιμή στης 1.100 δρχ θα πρέπει να πληρώσω τα 100 δρχ παραπάνω ????
Τι είδους συμφωνία ειναι αυτη ?
Όταν βγαίνει ένας τιμοκατάλογος δεν ισχύει από τη επόμενη μέρα.Αφήνει ένα περιθώριο καμιά φορά και είκοσι ημερών οπότε τέτοια προβλήματα δεν υπάρχουν.Αλλά και να μην προλάβεις το τιμολογούν από πριν και πάλι στα ίδια έρχεσαι.
Αν πρόκειται για ειδική παραγγελία ισχύει η τιμή της συμφωνίας.Εκεί που δεν γλυτώνεις τίποτε ή μπορεί και να κερδίσεις είναι όταν το κράτος αποφασίζει να μεγαλώσει ή και να μειώσει τους δασμούς.Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων (σε όλες τι μαρκες συμβαίνει αυτό) που με διαφορά μιάς μέρας κέρδισαν ή και έχασαν από την αγορά του αρκετά λεφτά, γιατί το κράτος δεν προειδοποιεί για αύξηση ούτε για μείωση και όλοι ξέρουμε ότι δεν επιστρέφει λεφτά πίσω.
Όταν εκτελωνιστεί το αυτοκίνητο αυτά που έδωσες για φόρο αυτά ισχύουν. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Γιατί σου φαίνεται ύποπτη η απόνομή του τίτλου 'αρχηγός' από το περιοδικό;
Δεν μπορώ να το καταλάβω.Μάλιστα μιλάει για αρχηγό μέχρι στιγμής.Δηλαδή αν το έθαβε θα ήταν αξιόπιστο ενώ τώρα δεν είναι.
Για το CLIO μιλάμε που γεννήθηκε για αρχηγός, δεν μιλάμε για ένα φτηνό Κορέτικο ούτε κανένα πάμφθηνο από την Κίνα.
Επίσης test συνεργείων έχουν γίνει για όλες της μάρκες από περιοδικά δεν θυμάμαι αν έγινε από τους 4ΤΡΟΧΟΙ.
Μία ερώτηση αν θέλεις μου απαντάς.
Αν σου έλεγαν να δώσεις το δικό σου και λίγα λεφτά ακόμα για να πάρεις το καινούργιο δεν θα το έκανες;Ύποπτες θα μου φαίνονταν οποιεσδήποτε πρώιμες θριαμβολογίες, απ' οποιοδήποτε περιοδικό και οποιονδήποτε 'ειδικό' δημοσιογράφο και για οποιοδήποτε, φυσικά, μοντέλο. 'Αρχηγός' χαρακτηρίζεται ένα αυτοκίνητο κατόπιν επιχειρημάτων, τα οποία απουσίαζαν (τα όσα παρουσιάστηκαν στο άρθρο, δεν 'έπεισαν' για οποιαδήποτε 'αρχηγική' παρουσία...) από το βασικό άρθρο. Δεν ήθελα (ούτε περίμενα ...) να το 'θάψουν', απλά μια εγκράτεια στον 'ενθουσιασμό' δεν κάνει κακό...
Τεστς συνεργείων έγιναν από το περιοδικό ΦΕΤΟΣ και αν θέλεις ΜΗΝ διαβάσεις τι 'κατάφεραν' τα 'εξουσιοδοτημένα' της Renault ...
Το Clio μου το' χω έναν χρόνο και δεν επρόκειτο να το 'σκοτώσω' σε κανέναν έμπορο για 10-11 χιλιάρικα (ενώ το πήρα 14,5-είναι η 'πλούσια' βλέπεις 1400άρα έκδοση
), για να πάω να πάρω ένα αυτοκίνητο με ΦΤΩΧΟΤΕΡΟ εξοπλισμό σε ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ τιμή, με υποδεέστερα δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά και βέβαια, με ΑΛΥΤΑ προβλήματα νεότητας!!! Όταν επιτραπεί με το καλό η πετρελαιοκίνηση, θα το σκεφτώ για το 'καλό' turbodiesel (αυτό με τους 106 ίππους ), αν βέβαια είναι φθηνότερο από ένα Prius... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Γιατί σου φαίνεται ύποπτη η απόνομή του τίτλου 'αρχηγός' από το περιοδικό;
Δεν μπορώ να το καταλάβω.Μάλιστα μιλάει για αρχηγό μέχρι στιγμής.Δηλαδή αν το έθαβε θα ήταν αξιόπιστο ενώ τώρα δεν είναι.
Για το CLIO μιλάμε που γεννήθηκε για αρχηγός, δεν μιλάμε για ένα φτηνό Κορέτικο ούτε κανένα πάμφθηνο από την Κίνα.
Επίσης test συνεργείων έχουν γίνει για όλες της μάρκες από περιοδικά δεν θυμάμαι αν έγινε από τους 4ΤΡΟΧΟΙ.
Μία ερώτηση αν θέλεις μου απαντάς.
Αν σου έλεγαν να δώσεις το δικό σου και λίγα λεφτά ακόμα για να πάρεις το καινούργιο δεν θα το έκανες;Ύποπτες θα μου φαίνονταν οποιεσδήποτε πρώιμες θριαμβολογίες, απ' οποιοδήποτε περιοδικό και οποιονδήποτε 'ειδικό' δημοσιογράφο και για οποιοδήποτε, φυσικά, μοντέλο. 'Αρχηγός' χαρακτηρίζεται ένα αυτοκίνητο κατόπιν επιχειρημάτων, τα οποία απουσίαζαν (τα όσα παρουσιάστηκαν στο άρθρο, δεν 'έπεισαν' για οποιαδήποτε 'αρχηγική' παρουσία...) από το βασικό άρθρο. Δεν ήθελα (ούτε περίμενα ...) να το 'θάψουν', απλά μια εγκράτεια στον 'ενθουσιασμό' δεν κάνει κακό...
Τεστς συνεργείων έγιναν από το περιοδικό ΦΕΤΟΣ και αν θέλεις ΜΗΝ διαβάσεις τι 'κατάφεραν' τα 'εξουσιοδοτημένα' της Renault ...
Το Clio μου το' χω έναν χρόνο και δεν επρόκειτο να το 'σκοτώσω' σε κανέναν έμπορο για 10-11 χιλιάρικα (ενώ το πήρα 14,5-είναι η 'πλούσια' βλέπεις 1400άρα έκδοση
), για να πάω να πάρω ένα αυτοκίνητο με ΦΤΩΧΟΤΕΡΟ εξοπλισμό σε ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ τιμή, με υποδεέστερα δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά και βέβαια, με ΑΛΥΤΑ προβλήματα νεότητας!!! Όταν επιτραπεί με το καλό η πετρελαιοκίνηση, θα το σκεφτώ για το 'καλό' turbodiesel (αυτό με τους 106 ίππους ), αν βέβαια είναι φθηνότερο από ένα Prius...Δεν πιστεύω να υπάρχει ή να υπάρξει αυτοκίνητο που θα είναι ελαφρύ και συγχρόνως ασφαλές παθητικά.Γρήγορο και συγχρόνως δεν θα καίει ενώ θα είναι ασφαλές.Καλής ποιότητας και συγχρόνως φτηνό.Δηλαδή θέλω να πω ότι ένα αυτοκίνητο ειδικά στην κατηγορία του CLIO είναι μία χρυσή τομή διαφόρων ιδιοτήτων.Δηλαδή το δικό σου δεν ήταν μία χρυσή τομή.Για το δικό σου θυμάμαι το παράπονο ήταν μικροί εσωτερικοί χώροι.Άντε τώρα αυξήσανε το μεταξόνιο για να έχουν μεγαλύτερους χώρους.Αυτό δεν σημαίνει περισσότερο βάρος;
Επίσης σου έχω πει ότι η RENAULT διεξάγει συνεχή έλεγχο ικανοποίησης πελατών με άλλο ερωτηματολόγιο πολύ πιο αυστηρό από αυτό των περιοδικών.Ε λοιπόν εκεί υπάρχουν φυσικά και αρνητικές εκτιμήσεις αλλά και θετικότατες και μάλιστα είναι κατά πολύ περισσότερες.Άντε και από το Δεκέμβρη όπου θα κολάνε οι Έλληνες μηχανικοί θα συνδεόνται με modem με τον 'μεγάλο αδερφο' και θα λύνονται όλα!
Δουλειά και προσπάθεια γίνεται. -
και εγω πιστευω οτι ο χαρακτηρισμος 'αρχηγος' ειναι μη δικαιολογησιμος απο τη δοκιμη που κανανε.
σε κανενα τομεα το αυτοκινητο δεν ειναι αισθητα καλυτερο απο τους ανταγωνιστες του, ενω ταυτοχρονα ειναι και πιο ακριβο απο ολους τους.
ααα, στο προηγουμενο βασικο κριτηριο για να 'γινει' αρχηγος ηταν η παιχνιδιαρικη συμπεριφορα (που μου αρεσε), τωρα που απουσιαζει, παλι αρχηγος?
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Δεν αναφέρεται μόνο στο ESP ! Αναφέρεται και στο 'νεκρό' τιμόνι, αλλά και η ταχύτητά του στο σλάλομ είναι μάλλον απογοητευτική, ειδικά αν τη συγκρίνεις μ' αυτή του Yaris II... Για το κυρίως άρθρο, θα πω μόνον ότι τα όσα αναφέρονται περί 'αρχηγού' της κατηγορίας, είναι τουλάχιστον ύποπτα και είναι πράγματι κρίμα, γιατί παρακολουθώ το περιοδικό πάνω από 20 συναπτά έτη και τελευταία μ' απογοητεύει ... Εκτός βέβαια, αν θεωρείται αρχηγός ένα αυτοκίνητο στην κατηγορία του, μόνο λόγω διαστάσεων και απόσβεσης των αναρτήσεων! Γιατί, κατά τ' άλλα, με τέτοιες τιμές, τέτοια μέση κατανάλωση (10,5 λίτρα/100 χλμ. ) και 'αναίσθητη' οδική συμπεριφορά (για να μην αναφερθώ και στο ΑΘΛΙΟ after-sales service των 'εξουσιοδοτημένων'-και δεν είναι μόνον δική μου αυτή η άποψη-, που δεν αναφέρθηκε ΠΟΤΕ από κανένα περιοδικό ), μόνο για υποψήφιο best-seller (και πόσο μάλλον γι' αρχηγό...) δεν μπορούμε να συζητάμε...
Υ.Γ.: όσο περνάει ο καιρός, εκτιμώ όλο και περισσότερο το Clio II που πήρα, χωρίς να με λυπεί το γεγονός πως 'άλλαξε το μοντέλο'...Σόρυ αλλά ή θα πιστέψεις το περιοδικό ή όχι. Από την μία δεν δέχεσαι τον τίτλο του αρχηγού, από την άλλη όμως δέχεσαι τα περί αδιάφορης(?) συμπεριφοράς... Επίσης το προηγούμενο clio από το σύνολο του ειδικού τύπου είχε χαρακτηριστεί αρχηγός, το ίδιο δείχνει να γίνεται και με το καινούριο οπότε λογικό είναι να ισχύει...
Υγ. Στα τεστ τα περιοδικά κρίνουν αυτοκίνητα και όχι aftersales έτσι δεν είναι?
Υγ.2 Το χειρότερο aftersales πίστεψέ με δεν είναι της Renault( ) -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και εγω πιστευω οτι ο χαρακτηρισμος 'αρχηγος' ειναι μη δικαιολογησιμος απο τη δοκιμη που κανανε.σε κανενα τομεα το αυτοκινητο δεν ειναι αισθητα καλυτερο απο τους ανταγωνιστες του, ενω ταυτοχρονα ειναι και πιο ακριβο απο ολους τους.
ααα, στο προηγουμενο βασικο κριτηριο για να 'γινει' αρχηγος ηταν η παιχνιδιαρικη συμπεριφορα (που μου αρεσε), τωρα που απουσιαζει, παλι αρχηγος?
Στο προηγούμενο το γεγονός που το έχριζε αρχηγό ήταν ότι πραγματικά ήταν η χρυσή τομή, δεν υστερούσε πουθενά και φυσικά ήταν και πολύ παιχνιδιάρικο που λες.Δεν βλέπω γιατί ο διάδοχος να δυκολεύεται με τα παλιάς γενιάς αυτοκίνητα πια, γιατί μην ξεχνάμε ότι το CLIO III είναι το πρώτο της νέας γενιάς.Έρχονται το YARIS και το PUNTO και το 207 αλλά τώρα είναι το πρώτο και μάλλον θα θέσει καινούργια στάνταρ στον συναγωνισμό.Αλλά ότι κινδυνεύει στην αρχηγία από αυτοκίνητα της παλιάς γενιάς που τώρα κυκλοφορούν δεν στέκει ούτε και σαν θεωρία.
-
Περι 'αρχηγου' παντως... ειναι σχετικο και εξαρταται ποιος θα το κρινει??? Που θα δωσει προτεραιοτητα?
Για μενα ειναι δωρο αδωρο το να στριβει καλα, οταν πχ θα κοπαναει η θα εχει πολυ θορυβο, η θα με απασχολει με μικροζημιες.
Ο καθενας εχει τα δικα του expectations για ενα αμαξι. Υπο αυτη την εννοια λοιπον δεν μπορουμε να μιλαμε για 'αρχηγο' ετσι ευκολα. Καπου που μπορει να υστερει το Clio, μπορει να υπερτερει ενα Yaris η ενα Punto. Αυτο το 'Καπου' για αλλους ειναι λιγοτερο σημαντικο, για αλλους περισσοτερο.
Παντως περι της πολυδιαφημισμενης οδικης συμπεριφορας, εχω διαβασει διφορουμενα σχολια και καταληγω πως σε αυτο τον τομεα πρεπει να εχει χασει καπως σε σχεση με τον προκατοχο του... αλλα εφοσον κερδισε επαρκως σε χωρους, κυλιση, ησυχια, συναρμολογηση... για μενα προσωπικα ουδεν κακο.
Και για να πουμε για το Clio2, καλο αμαξακι... αλλα θυμαμαι ττοοοοτε που το κοιταζα το απεριψα γιατι οι χωροι ειδικα για τους πισω ηταν τραγικοι (τα γονατα κολλημενα στο καθισμα και το κεφαλι στον ουρανο... πραγματικο σφηνωμα) -
Η λεξη αρχηγος χρησιμοποιειται περισσοτερο λογω της προϊστοριας του(=το κορυφαιο μικρο)
Το αν θα ειναι θα το δουμε μολις τα περιοδικα αρχιζουν να κανουν τεστ με τα αλλα της κατηγοριας....
-
ο bagus δεν εχει αδικο!!!
κοντος ψαλμος αληλουια! ηρθε και θα δουμε τι θα γινει...αν και μυριζομαι τσοντα παλι...
το ΙΙ επεβαλε δικο του ρυθμο στη κατηγορια, το ΙΙΙ ερχεται για να το συνεχισει...τα περιοδικα για να βρουν ανταγωνιστη εκαναν χρονια παρολο που καθε τρεις και λιγο εβγαινε καινουριος αντιπαλος! μερικοι σε αλλο κοσμο μου φαινεται ηταν...ακομα και στο τελος πολλα πιο συγχρονα δε τη παλευαν μαζι του!
σε οτι αφορα τις μειωσεις πως λενε μερικοι οτι κοπηκαν εξτρα και τι στοιχεια εχουν ας μου πουν και μενα!
τζινι? -
Τσοντα θα ειναι, με τετοιες τιμες τι αλλο θα μπορουσε να ειναι
Πειραζει που θα προτιμουσα ενα picanto; -
συγκρινεται?
-
Για να δούμε... θα πέσει και το αντίστοιχο κράξιμο που δεν έχει δισκόφρενα πίσω; (με 'Focus' επιλογή + ESP και το γνωστό 1000άρικο)
και μην πει κανείς για βάρος... (1185 κιλά) και μην πει κανείς για την απόσταση φρεναρίσματος από τα 100-0 , στην πίστα μετρήθηκε
'ΤΟ CLIO III δεν έχει πίσω δισκόφρενα'
-
Καλύτερα, για να μην έχεις και τη μαλακία που λέγεται ESP. Του κοτσάρεις ένα ζευγάρι brembo με τετραπίστονες μπροστά κι ησυχάζεις.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Καλύτερα, για να μην έχεις και τη μαλακία που λέγεται ESP. Του κοτσάρεις ένα ζευγάρι brembo με τετραπίστονες μπροστά κι ησυχάζεις.Είσαι οπαδός τελικά!! Όσο κι αν κράζεις το οπαδιλίκι! Τι προσπαθείς να καλύψεις. Όταν δεν έχει μαμά πίσω δίσκους, είναι μειονέκτημα. Είναι αυτονόητο.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Είσαι οπαδός τελικά!! Όσο κι αν κράζεις το οπαδιλίκι! Τι προσπαθείς να καλύψεις. Όταν δεν έχει μαμά πίσω δίσκους, είναι μειονέκτημα. Είναι αυτονόητο.(Άσχετο με το 'νήμα', αλλά σχετικό με την παρατήρησή σου) Έτυχε(... ) να 'ξεθάψω' ένα 'αρχαίο' άρθρο περί φρένων γραμμένο από τον (ΜΕΓΑ) Διονύση Χοϊδά στους 2Τροχούς προ 8ετίας ( )... Συγκεκριμένα, ανέφερε: 'Όπως λέει και η Brembo, σ' ένα γρήγορο, βουνίσιο κατέβασμα οι μπροστινοί δίσκοι μπορούν να φτάσουν τους 450 βαθμούς κελσίου επειδή παραζορίστηκαν, αλλ' όμως βρίσκονται σε μέρος που βοηθά την ψύξη τους. Ο πίσω, λόγω μικρότερου μεγέθους και θέσης, φτάνει τους 650! Και σ' αυτήν (λέει ο Δ.Χ.) την περίπτωση, δύο τινά θα συμβούν, όταν θα 'χει τελειώσει η κατάβαση: ή θα 'χει η μηχανή μαλακά τακάκια πίσω και ο αναβάτης θα' χει μείνει από φρένα (και από υγρά...) στην τρίτη-τέταρτη στροφή, ή θα 'χει σκληρά τακάκια, θα τα χρησιμοποιήσει σ' όλη τη διαδρομή και θα ψάχνει, στο τέλος, για δίσκο! Το ερώτημα όμως είναι, ποιός πληρώνει...'
Μικρότεροι δίσκοι πίσω (σε σχέση με τους εμπρός) τοποθετούνται και στην πλειοψηφία των αυτοκινήτων. Εάν λοιπόν τα παραπάνω ισχύουν ΚΑΙ για τ' αυτοκίνητα, πώς είναι 'αυτονόητο' ν' αποτελεί μειονέκτημα η μη τοποθέτηση πίσω δίσκων; Δεν πρέπει, πιστεύω, να ξεχνάμε σε ποιούς απευθύνονται τ' αυτοκίνητα σήμερα, καθώς επίσης και τις 'οικονομίες κλίμακος'( ) που η κάθε εταιρεία εφαρμόζει στην παραγωγική της διαδικασία...
Υ.Γ.1: Αν 'κυκλοφορεί' κάποιο αντίστοιχο 'νήμα' στο forum, παρακαλώ ενημερώστε με!! Ενδιαφέρει τόσο εμένα, όσο (πιστεύω) και άλλους .
Υ.Γ.2: ΔΕΝ ισχυρίζομαι ότι ΟΛΑ τ' αυτοκίνητα θα 'πρεπε να 'χουν ταμπούρα 'πίσω' (φαντάζεστε μια Gallardo μ' αυτήν την διάταξη ), αλλά (όπως προτείνει και ο Δ.Χ., σ' άλλο σημείο του άρθρου, για τις μοτό) ΑΕΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΙΣΩ ΔΙΣΚΟΥΣ -
Δηλαδή τα ταμπούρα προσφέρουν καλύτερη απαγωγή θερμοκρασίας από τους απλούς δίσκους?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Για να δούμε... θα πέσει και το αντίστοιχο κράξιμο που δεν έχει δισκόφρενα πίσω; (με 'Focus' επιλογή + ESP και το γνωστό 1000άρικο)και μην πει κανείς για βάρος... (1185 κιλά) και μην πει κανείς για την απόσταση φρεναρίσματος από τα 100-0 , στην πίστα μετρήθηκε
'ΤΟ CLIO III δεν έχει πίσω δισκόφρενα'
To CLIO III στα 1600cc έχει δισκόφρενα πίσω αλλά και στις εκδόσεις 1400cc με ESP.Πράγματι όλοι θα θέλαμε δισκόφρενα και στις στάνταρ εκδόσεις αλλά επειδή εγώ δεν θυμάμαι πες μο πιο αυτοκίνητο της κατηγορίας B στα 1400 έχει πίσω δισκόφρενα;Δεν λέω ότι δεν υπάρχει αλλά εγώ δεν θυμάμαι κανένα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δηλαδή τα ταμπούρα προσφέρουν καλύτερη απαγωγή θερμοκρασίας από τους απλούς δίσκους?ΟΧΙ!! Οι αεριζόμενοι πίσω δίσκοι όμως την προσφέρουν ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Δηλαδή τα ταμπούρα προσφέρουν καλύτερη απαγωγή θερμοκρασίας από τους απλούς δίσκους?
ΟΧΙ!! Οι αεριζόμενοι πίσω δίσκοι όμως την προσφέρουν ...
Πολύ φόρα πήραμε ρε παιδιά.Εδώ αεριζόμενους πίσω δίσκους δεν έχει το CLIO Sport και το MEGANE Sport , θα έχει το CLIO στα 1400;
Και οι απλοί δίσκοι έχουν καλύτερη απαγωγή θερμοκρασίας από τα ταμπούρα που αυτό είναι το μεγάλο τους μειονέκτημα. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
... αλλά επειδή εγώ δεν θυμάμαι πες μο πιο αυτοκίνητο της κατηγορίας B στα 1400 έχει πίσω δισκόφρενα;Δεν λέω ότι δεν υπάρχει αλλά εγώ δεν θυμάμαι κανένα.ibiza/fabia
Renault Clio 2005