-
Voilà :
-
Παύλο, πρώτα θα ορκιστείς στο Ευαγγέλιο και μετά θα σχολιάσω!
Άντε, δεν κρατιέμαι! Ωραίο φαίνεται...τουλάχιστον αν καταλαβαίνω καλά, δεν έχει γίνει τελείως πολυμορφικό...Η μούρη μπορούσε και πιο εντυπωσιακή, οι ζάντες χάρμα, μένει να το συνηθίσουμε και στο μάτι με τον καιρό. Αλλά, πρέπει να κάνουν κάτι με τις γρήγορες εκδόσεις...
-
Ωραίο φαίνεται...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Παύλο, πρώτα θα ορκιστείς στο Ευαγγέλιο και μετά θα σχολιάσω!Άντε, δεν κρατιέμαι! Ωραίο φαίνεται...τουλάχιστον αν καταλαβαίνω καλά, δεν έχει γίνει τελείως πολυμορφικό...Η μούρη μπορούσε και πιο εντυπωσιακή, οι ζάντες χάρμα, μένει να το συνηθίσουμε και στο μάτι με τον καιρό. Αλλά, πρέπει να κάνουν κάτι με τις γρήγορες εκδόσεις...
Όχι δε κάνει τέτοια ο Παύλος!Δε βάζει φώτοσοπ!Πολύ καλό μου φαίνεται, μιλώντας ως αντικειμενικός κάτοχος κλιό...
Σοβαρά αυτό φαίνεται να διατηρεί το λογικό ύψος και να μη γίνεται ημίψηλο καπέλο...
Τι να κάνουν στις γρήγορες εκδόσεις;Εννοείς να το κάνουν πιο εντυπωσιακό;Ας κάνουμε υπομονή λίγο καιρό.Η Ρενώ σε αυτό το θέμα δε μας άφησε ποτέ παραπονεμένους! -
Και εγώ ως αντικειμενικότατος κάτοχος Κλιό μιλάω!
Όσον αφορά τις γρήγορες εκδόσεις, ορίστε οι ενστάσεις μου...
- Project Clio Sport
Γιατί ρε παιδιά, 2.000 κυβικά; Γιατί όχι κάτι στα πρότυπα των Ραλί; Γιατί βάζετε αυτό το ESP, σ'αυτό ακριβώς το αυτοκίνητο, και μάλιστα μη απενεργοποιήσιμο;
-Τιμή Clio Sport
Συγκρίνετε με τα άλλα GTi της κατηγορίας (ή ακόμα και με τη Laguna 2.0T) και θα δείτε ότι είναι μάλλον τσιμπημένο. Εγώ μόνο μεταχειρισμένο θα το αγόραζα, αλλά ποιος πουλάει τέτοιο αυτοκίνητο;-Έλλειψη δυνατών 1.6 (ή 1.8 ) εκδόσεων
Υπάρχει ομάδα στην F1 με αρκετές επιτυχίες. Υπάρχει ομάδα στο JWRC που πήρε το πρωτάθλημα. Και δεν μπορούν να προσθέσουν μια έκδοση 1.6 με 120-130 άλογα και (ακόμα και ελλειπή) εξοπλισμό, για να κερδίσουν τους νεαρούς; Με φυσικά ανάλογη την έρευνα στις βελτιώσεις...Γιατί δεν εκμεταλλευόνται τη διαφήμιση μέσα από τους αγώνες; Η Suzuki ή η Peugeot, καλύτερες είναι; - Project Clio Sport
-
Και εγώ ως αντικειμενικότατος κάτοχος Κλιό μιλάω!Όσον αφορά τις γρήγορες εκδόσεις, ορίστε οι ενστάσεις μου...
- Project Clio Sport
Γιατί ρε παιδιά, 2.000 κυβικά; Γιατί όχι κάτι στα πρότυπα των Ραλί; Γιατί βάζετε αυτό το ESP, σ'αυτό ακριβώς το αυτοκίνητο, και μάλιστα μη απενεργοποιήσιμο;
-Τιμή Clio Sport
Συγκρίνετε με τα άλλα GTi της κατηγορίας (ή ακόμα και με τη Laguna 2.0T) και θα δείτε ότι είναι μάλλον τσιμπημένο. Εγώ μόνο μεταχειρισμένο θα το αγόραζα, αλλά ποιος πουλάει τέτοιο αυτοκίνητο;-Έλλειψη δυνατών 1.6 (ή 1. εκδόσεων
Υπάρχει ομάδα στην F1 με αρκετές επιτυχίες. Υπάρχει ομάδα στο JWRC που πήρε το πρωτάθλημα. Και δεν μπορούν να προσθέσουν μια έκδοση 1.6 με 120-130 άλογα και (ακόμα και ελλειπή) εξοπλισμό, για να κερδίσουν τους νεαρούς; Με φυσικά ανάλογη την έρευνα στις βελτιώσεις...Γιατί δεν εκμεταλλευόνται τη διαφήμιση μέσα από τους αγώνες; Η Suzuki ή η Peugeot, καλύτερες είναι;Εκεί που έφτασαν οι αντίπαλοι είναι λογικό (ή μάλλον ανμενόμενο) να ΄παίζει στα πολλά κυβικά.Από το 1991 έπαιζε στα 1.8...Μάλλον αυτή η άνοδος στα κυβικά των μικρών να οφείλεται εν μέρει και στη Ρενώ...
Για το ESP συμφωνώ απόλυτα
Θεωρητικά υπάρχει 1.6 με 110 ή 115 ίππους (ανάλογα το μοντέλο λένε όποια ιπποδύναμη θέλουν).Απ ότι κατάλαβα θα ήθελες να βγάλουν μια έκδοση ελαφριά, λιτή κτλ. Μαζί σου κι εγώ, όμως είναι πιθανό να υπάρξει εσωτερική κόντρα με το δίλιτρο.Το δίλιτρο με 182 ίππους και 1110 κιλά βγαίνει 6,09 κιλά/ίππο.Αν θεωρήσουμε το νέο μοντέλο λίγο βαρύτερο από τα 1030 κιλά του σημερινού 1.6 και πούμε οτι το υποθετικό μοντέλο είναι ελαφρωμένο, ας θεωρήσουμε 950 κιλά.Με 130 ίππους προκύπτει 7,3 κιλά στον ίππο, δηλαδή ανησυχητικά κοντά...
Πιστεύω οτι αυτή η πολιτική ακολυθείται εσκεμμένα από την Ρενώ.Άλλωστε και η Πεζώ έχει εγκαταλείψει τα 1,6 (206rc) και παίζει κι αυτή ψηλά.Ακόμα και Γιάρις 1,8 περιμένουμε...Όλοι βάζουν μεγάλους κινητήρες.Και όσοι χρησιμοποιούν μικρότερους δεν έχουν τον απαραίτητο χαρακτήρα (Ίμπιζα-Κολτ-206 XS κτλ )Πλεόν πρέπει να ξεχάσουμε τις μίνι βολίδες.Πάνε αυτά... - Project Clio Sport
-
Ως αντικειμενικός κάτοχος όχι κλιο να πω; Δε μ'αρέσει! Οι φωτογραφίες δεν βοηθάνε πολύ, αλλά πολύ συντηρητικό, δεν τολμά πουθενά. Από πίσω έχει τα φώτα-πόρτα που έχουν τα πολυμορφικά της ρενό, από μπροστά δεν έχει καθόλου δυναμισμό! Αυτα τα τραβηγμένα συντηρητικά φώτα...αμάν πια. Δυστυχώς αν και ο λεκεμάν μου άρεσε, τα έχει κάνει χάλια πια. Η ρενό αρχίζει να βρωμάει φορμόλη. Το σοκ από το μεγκάν, που θεωρήθηκε πολύ ρηξικέλευθο, και τα άλλα περίεργα αβανταϊμ, βελσατις που αποτύχαν, μάλλον επηρεάζει ακόμα. Να δούμε για πόσο
-
Ως μη κάτοχος κλιό θα εκφράσω την μη αντικειμενική άποψη μου..
Ωραίο είναι, πολύ καλύτερο από το τωρινό και όντως οι ζάντες είναι πολύ καλές! Μπράβο στα Γαλλάκια. -
Δεν λέω ότι δεν θα υπήρχε εσωτερικός ανταγωνισμός, απλά λέω ότι οι πωλήσεις του 'μικρού' θα ήταν πολυ-πολλαπλάσιες...Και η Πεζώ στο ίδιο καζάνι φυσικά. Ρε παιδιά, όσο καλά αυτοκίνητα και να είναι (που οι Άγγλοι και οι Γάλλοι κάνουν τεμενάδες για το 2λιτρο Κλιάκι), τα 25-26Κ είναι πολλά, όταν υπάρχουν και τα Type-R, Golf Gti, κλπ. κλπ. Για το εξωτερικό, κόψτε από τις δικές μας τιμές γύρω στα 3-4Κ σε όλα, αφού κυμαίνονται όλα στα ίδια κυβικά.
-
Παρόλο που τυγχάνω από τους μεγαλύτερους φαν του CTR πιστεύω ότι το κλιάκι το 2λιτρο είναι καλύτερο σαν everyday car.
-
Σε ένα γκάλοπ πρόσφατα είχα διαβάσει ότι target group της renault είναι καταρχάς οι γυναίκες(βλ.κλιο,τουινγκο)κ οι άντρες,οι οποίοι ενώ δεν πολυασχολούνται με το θέμα του αυτοκίνησης θέλουν ένα μοντέρνο,ασφαλές και διαφορετικό αυτοκίνητο.ο σπορ χαρακτήρας(τομέας που χαρακτήριζε τα παλιά ρενω(βλ.ρενω 5 τούρμπο,κλιο γουιλιαμς κλπ)δεν αναφέρεται πουθενά.και το 2λιτρο μεγκαν με τους 225 δεν νομίζω να αναιρεί τα παραπάνω,γιατί έτσι όπως είναι...κλάψτα!απλά δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ η ρενώ είναι μια εταιρεία με διακρίσεις στους αγώνες κ μόνιμη παρουσία στη φόρμουλα1(ειδικά φέτος πετάει..)δεν το εκμετάλλευεται κ προτιμά να φτιάχνει διαστημόπλοια κ και λοιπες UFO κατασκευές.αυτό το μεγκαν ρε παίδες στο στομάχι μου κάθεται.και ως κάτοχος του κλιό ΙΙ κ στα 24 μου οι μελλοντικές προθέσεις αυτής της ιστορικής εταιρείας με ξενερώνουν απίστευτα κ μάλλον βλέπω διαζύγιο στο άμεσο μέλλον.τι να τα κάνω τα 7αστεράκια με 10 αεροσάκους κ ζώνες ασφαλείας 20 σημείων όταν φτιάχνουν μοντέλα όπως το τελευταίο μεγκάν που έτσι κ το δουν οι εξωγήινοι(αν υπάρχουν!)θα νομίσουν ότι τους έχουμε πάρει πρέφα κ τους αντιγράφουμε!!!!!!
-
καλό φαίνεται αλλά δεν ξέρω ποιος αντέγραψε ποιον στο πίσω μέρος όσον αφορά το νέο swift
-
[quote='digilef']καλό φαίνεται αλλά δεν ξέρω ποιος αντέγραψε ποιον στο πίσω μέρος όσον αφορά το νέο swift [/quote
το swift πάντως,δεν ξέρω για το νέο κλιο,φτηνή αντιγραφή του μίνι είναι.
-
Δεν λέω ότι δεν θα υπήρχε εσωτερικός ανταγωνισμός, απλά λέω ότι οι πωλήσεις του 'μικρού' θα ήταν πολυ-πολλαπλάσιες...Και η Πεζώ στο ίδιο καζάνι φυσικά. Ρε παιδιά, όσο καλά αυτοκίνητα και να είναι (που οι Άγγλοι και οι Γάλλοι κάνουν τεμενάδες για το 2λιτρο Κλιάκι), τα 25-26Κ είναι πολλά, όταν υπάρχουν και τα Type-R, Golf Gti, κλπ. κλπ. Για το εξωτερικό, κόψτε από τις δικές μας τιμές γύρω στα 3-4Κ σε όλα, αφού κυμαίνονται όλα στα ίδια κυβικά.Δεν έχεις άδικο!Και μάλλον τα Civic type R -Golf κτλ είναι η 'εξαίρεση'...Εννοώ πως με αυτή την τάση να ανεβαίνουν στον κυβισμό, μάλλον αυτά είναι που στο μέλλον θα 'φουσκώσουν'.μέχρι τώρα στα μικρομεσαία έχουμε δει μέχρι 3,2 λίτρα (147-Golf R32-A3) , σωστά;Άντε να δούμε που θα φτάσουμε...
Προχτές πάντως ε'ιδα ένα Κλιο 2λιτρο και το χάζευα σα μαλακισμένο 8χρονο (που ήμουν στα 8 μου, χαζεύοντας τα κοντέρ...).Τέτοια αυτοκίνητα θέλουμε ρε γαμώτο!Με χαρακτήρα!Και αν ήταν 1,6 9000 κιλά και 130 άλογα, πάλι τρελά θα το γούσταρα!Ίσως ακόμη πιο τρελά, αφού θα πίστευα οτι μπορώ να το πάρω κάποια στιγμή... -
Ο χρήστης xaeemmee έγραψε:
Σε ένα γκάλοπ πρόσφατα είχα διαβάσει ότι target group της renault είναι καταρχάς οι γυναίκες(βλ.κλιο,τουινγκο)κ οι άντρες,οι οποίοι ενώ δεν πολυασχολούνται με το θέμα του αυτοκίνησης θέλουν ένα μοντέρνο,ασφαλές και διαφορετικό αυτοκίνητο.ο σπορ χαρακτήρας(τομέας που χαρακτήριζε τα παλιά ρενω(βλ.ρενω 5 τούρμπο,κλιο γουιλιαμς κλπ)δεν αναφέρεται πουθενά.και το 2λιτρο μεγκαν με τους 225 δεν νομίζω να αναιρεί τα παραπάνω,γιατί έτσι όπως είναι...κλάψτα!απλά δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ η ρενώ είναι μια εταιρεία με διακρίσεις στους αγώνες κ μόνιμη παρουσία στη φόρμουλα1(ειδικά φέτος πετάει..)δεν το εκμετάλλευεται κ προτιμά να φτιάχνει διαστημόπλοια κ και λοιπες UFO κατασκευές.αυτό το μεγκαν ρε παίδες στο στομάχι μου κάθεται.και ως κάτοχος του κλιό ΙΙ κ στα 24 μου οι μελλοντικές προθέσεις αυτής της ιστορικής εταιρείας με ξενερώνουν απίστευτα κ μάλλον βλέπω διαζύγιο στο άμεσο μέλλον.τι να τα κάνω τα 7αστεράκια με 10 αεροσάκους κ ζώνες ασφαλείας 20 σημείων όταν φτιάχνουν μοντέλα όπως το τελευταίο μεγκάν που έτσι κ το δουν οι εξωγήινοι(αν υπάρχουν!)θα νομίσουν ότι τους έχουμε πάρει πρέφα κ τους αντιγράφουμε!!!!!!Όμως οι καταναλωτές δεν συμφωνούν μαζί σου και αυτό έχει τελικά σημασία για μια εταιρεία και για να χαρακτηριστεί ένα μοντέλο επιτυχημένο.
Το MEGANE ήταν το 2004 το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη ανεξαρτήτως κατηγορίας!
Όσο για το MEGANE sport, άμα σου πέσει κάνενα στα χέρια κάνε το μια βόλτα και θα δεις ότι το πνεύμα των 5 Turbo και όλων των γρήγορων Clio υπάρχει και με το παραπάνω.
Απλώς τα πράγματα προχωρούν και όλα εξελίσονται. -
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Και εγώ ως αντικειμενικότατος κάτοχος Κλιό μιλάω!
Όσον αφορά τις γρήγορες εκδόσεις, ορίστε οι ενστάσεις μου...
- Project Clio Sport
-Τιμή Clio Sport
Συγκρίνετε με τα άλλα GTi της κατηγορίας (ή ακόμα και με τη Laguna 2.0T) και θα δείτε ότι είναι μάλλον τσιμπημένο. Εγώ μόνο μεταχειρισμένο θα το αγόραζα, αλλά ποιος πουλάει τέτοιο αυτοκίνητο;-Έλλειψη δυνατών 1.6 (ή 1. εκδόσεων
Υπάρχει ομάδα στην F1 με αρκετές επιτυχίες. Υπάρχει ομάδα στο JWRC που πήρε το πρωτάθλημα. Και δεν μπορούν να προσθέσουν μια έκδοση 1.6 με 120-130 άλογα και (ακόμα και ελλειπή) εξοπλισμό, για να κερδίσουν τους νεαρούς; Με φυσικά ανάλογη την έρευνα στις βελτιώσεις...Γιατί δεν εκμεταλλευόνται τη διαφήμιση μέσα από τους αγώνες; Η Suzuki ή η Peugeot, καλύτερες είναι;Εκεί που έφτασαν οι αντίπαλοι είναι λογικό (ή μάλλον ανμενόμενο) να ΄παίζει στα πολλά κυβικά.Από το 1991 έπαιζε στα 1.8...Μάλλον αυτή η άνοδος στα κυβικά των μικρών να οφείλεται εν μέρει και στη Ρενώ...
Για το ESP συμφωνώ απόλυτα
Θεωρητικά υπάρχει 1.6 με 110 ή 115 ίππους (ανάλογα το μοντέλο λένε όποια ιπποδύναμη θέλουν).Απ ότι κατάλαβα θα ήθελες να βγάλουν μια έκδοση ελαφριά, λιτή κτλ. Μαζί σου κι εγώ, όμως είναι πιθανό να υπάρξει εσωτερική κόντρα με το δίλιτρο.Το δίλιτρο με 182 ίππους και 1110 κιλά βγαίνει 6,09 κιλά/ίππο.Αν θεωρήσουμε το νέο μοντέλο λίγο βαρύτερο από τα 1030 κιλά του σημερινού 1.6 και πούμε οτι το υποθετικό μοντέλο είναι ελαφρωμένο, ας θεωρήσουμε 950 κιλά.Με 130 ίππους προκύπτει 7,3 κιλά στον ίππο, δηλαδή ανησυχητικά κοντά...
Πιστεύω οτι αυτή η πολιτική ακολυθείται εσκεμμένα από την Ρενώ.Άλλωστε και η Πεζώ έχει εγκαταλείψει τα 1,6 (206rc) και παίζει κι αυτή ψηλά.Ακόμα και Γιάρις 1,8 περιμένουμε...Όλοι βάζουν μεγάλους κινητήρες.Και όσοι χρησιμοποιούν μικρότερους δεν έχουν τον απαραίτητο χαρακτήρα (Ίμπιζα-Κολτ-206 XS κτλ )Πλεόν πρέπει να ξεχάσουμε τις μίνι βολίδες.Πάνε αυτά...Τα μεγάλα κυβικά μπαίνουν γιατί θέλουν να κάνουν τα αυτοκίνητα πιο ροπάτα, στην πράξη πιο ευκολοδήγητα και πιο οικονομικά!
Ένα μεγάλο μοτέρ που δεν έχει ανάγκη συχνών κατεβασμάτων στο σασμάν και άρα κινείται με μικρό μέσο όρο στροφών και καίει πιο λίγα.Ρωτήστε άμα θέλετε έναν κάτοχο CLIO Sport και θα δείτε ότι ένα από τα καλά του σημεία είναι η μικρή του κατανάλωση, τηρουμένων των αναλογιών φυσικά.
Τα άλογα του CLIO 1600, είναι 110 HP και όχι 115 ΗP
To CLIO 1600cc χρησιμοποιεί το μοτερ με κωδικό K4M748 το οποίο δεν έχει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, ενω το μοτέρ με τα 115HP έχει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και κωδικό K4M760 και χρησιμοποιείται μέχρι τώρα στα MEGANE II ενώ χρησιμοποιήτε και στην LAGUNA II στην τελευταία έκδοση της που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες με κωδικό K4M710. - Project Clio Sport
-
Δεν έχεις καθόλου άδικο όσον αφορά την κατανάλωση. Αλλά, επίτρεψε μου να διαφωνήσω, πιστεύοντας ότι τα μεγάλα μοτέρ μπαίνουν για να αυξηθεί το κόστος αγοράς όπως και το κόστος συντήρησης. Ενώ στην πραγματικότητα αγοράζουμε τέσσερις τρύπες με συνολικά 400 κυβικά εκατοστά μεγαλύτερο όγκο, πληρώνουμε πολλαπλάσια. Μεγαλώνει ο θάλαμος καύσης, μπαίνουν διαφορετικές κεφαλές (όχι βέβαια σε όλες τις περιπτώσεις), αλλάζουν τα έμβολα και οι μπιέλες και βρισκόμαστε να πληρώνουμε 2 φορές τα έξοδα του 1.6! Σε αυτό συντελεί και η έλλειψη κοινών (και οικονομικών κλίμακας) εξαρτημάτων με τα μικρότερα μοντέλα. Συν το γεγονός ότι για να αποδώσει ένας μικρός κινητήρας μια υψηλή ιπποδύναμη με φιλικά χαρακτηριστικά λειτουργίας και αξιοπιστίας, απαιτείται νομίζω πολύ πιο δυνατή έρευνα σε σχέση με έναν αντίστοιχο μεγάλο.
Από πλευράς μάρκετινγκ, πιστεύω ότι η Ρενώ και η Πεζώ θέλησαν να απεμπλακούν από το παιχνίδι των μικρών βολίδων, για να τοποθετηθούν ως brand icon και όχι ως πραγματικά εμπορικά μοντέλα. Θέλησαν δηλαδή να μην παίξουν στην αρένα των Yaris TS, Suzuki Ignis Sport, Rallye/VTS, κλπ. Άλλο marketing είναι το Κλιό με τα 182 άλογα που όλοι το τρέμουν και ας μην είναι τόσο εμπορικό και άλλο ένα Κλιό με 120-130 άλογα από 1.6, που μπορεί να χαρακτηρίζεται ως βολιδοσκοτώστρα από το ευρύ κοινό.
Αυτή φυσικά είναι η γνώμη μου και όχι το τι πραγματικά συμβαίνει.
-
Δεν έχεις καθόλου άδικο όσον αφορά την κατανάλωση. Αλλά, επίτρεψε μου να διαφωνήσω, πιστεύοντας ότι τα μεγάλα μοτέρ μπαίνουν για να αυξηθεί το κόστος αγοράς όπως και το κόστος συντήρησης. Ενώ στην πραγματικότητα αγοράζουμε τέσσερις τρύπες με συνολικά 400 κυβικά εκατοστά μεγαλύτερο όγκο, πληρώνουμε πολλαπλάσια. Μεγαλώνει ο θάλαμος καύσης, μπαίνουν διαφορετικές κεφαλές (όχι βέβαια σε όλες τις περιπτώσεις), αλλάζουν τα έμβολα και οι μπιέλες και βρισκόμαστε να πληρώνουμε 2 φορές τα έξοδα του 1.6! Σε αυτό συντελεί και η έλλειψη κοινών (και οικονομικών κλίμακας) εξαρτημάτων με τα μικρότερα μοντέλα. Συν το γεγονός ότι για να αποδώσει ένας μικρός κινητήρας μια υψηλή ιπποδύναμη με φιλικά χαρακτηριστικά λειτουργίας και αξιοπιστίας, απαιτείται νομίζω πολύ πιο δυνατή έρευνα σε σχέση με έναν αντίστοιχο μεγάλο.Όσο και να προχωρήσει η έρευνα υπάρχουν και όρια.Οι Άγγλοι λένε ότι η καλύτερη οδός για να μεγαλώσει η δύναμη ενός μοτέρ είναι τα παραπάνω κυβικά εκατοστά και δεν έχουν άδικο.Οταν παίρνουμε ένα πιο μεγάλο μοτέρ δεν παίρνουμε μόνο τέσσερις η έξι ή παραπάνω μεγαλύτερες τρύπες, αλλά παίρνουμε την συνισταμένη πολλών διαφορετικών εξαρτημάτων και εν τέλει μιας άλλης φιλοσοφίας κινητήρα.
Για τις τιμές των service της RENAULT μπορώ να σου πω ακριβώς γιατί αυτή είναι η δουλειά μου.
Το κόστος μεταξύ του service των Clio 1400 και 1600 είναι ακριβώς ίδιο.
Η διαφορά, του 2000 είναι περίπου 30% παραπάνω από τα προηγούμενα με την μόνη διαφορά ότι έχει ανάγκη αλλαγής λαδιών κάθε 10000km, ενω τα μικρότερα κάθε 15000km και κανονικού service κάθε 20000km ένω τα μικρότερα κάθε 30000km.
Αλλαγή ιμάντα τα μικρά κάθε 90000km και το μεγάλο κάθε 60000km
Άρα αυτό που λες για διπλάσιο κόστος service έστω και πλαγίως προκύπτει.
Γενικά όμως όσο περνάει ο καιρός τα service των RENAULT που ξέρω αλλά και των άλλων αυτοκινήτων γίνεται μικρότερο και όχι μεγαλύτερο αφου τα αυτοκίνητα πια είναι φτιαγμένα έτσι που δεν απαιτούν πια μερικά ανταλλακτικά για την συντήρηση τους.
Π.χ όλα τα RENAULT που έρχονται στην Ελλάδα από την LAGUNA ΙΙ και μετά δεν απαιτούν αλλαγή φίλτρου βενζίνης γιατί το έχουν ενσωματωμένο μέσα στην τρόμπα βενζίνης.
Και λέω στην Ελλάδα γιατί για άλλες αγορές συνεχίζουν να έχουν φίλτρο βενζίνης. -
Πιστεύεις δηλαδή ότι η κυριότερη αιτία παραγωγής μικρών βολίδων στα 2.000+ κ.εκ. είναι ο περιορισμός των ρύπων; Αφού οι ρύποι είναι σαφέστατα πιο σημαντικοί για την Ευρώπη (όσο δεν υπάρχει δείκτης CAFE στην Ε.Ε.) από την κατανάλωση. Μπορεί να μην έχει άδικο η Ρενώ, αν το θέτει έτσι.
Να ζητήσω όμως μια διευκρίνιση. Οι ρύποι με τι μεθόδους μετρούνται και κάτω από ποιες συνθήκες, ωστέ να πάρει το μοντέλο έγκριση τύπου; Αν μπορεί να παίρνει έγκριση τύπου ο κινητήρας του C2 VTS, δεν θα μπορούσε να γίνει μια έξτρα πίεση, ώστε να βγει ένα -σαρωτικό σε πωλήσεις σε νέους- Κλιό; Ή μήπως το marketing team παίρνει τον βασικό ρόλο, για να μην βγάλει η εταιρεία ένα αυτοκίνητο-σκοτώστρα; Συν το γεγονός ότι έτσι η Ρενώ ανεβάζει τις μετοχές της σας 'ένα σκαλί πιο πάνω' αυτοκινητοβιομηχανία σε σχέση με τις υπόλοιπες;
-
Συμφωνώ εν μέρει με όσα διάβασα πριν, όμως πιστεύω οτι δύο πολύ βασικοί λόγοι τοποθέτησης μεγάλων κινητήρων είναι οι εξής:
α) Ο ανταγωνισμός, που απαιτεί μεγαλύτερη ιπποδύναμη-ροπή.Με τον παραγκωνισμό του τούρμπο από τα μικρά για λόγους οδηγησιμότητας και κοντού μεταξονίου (αλλά και για λόγους ρύπων-κατανάλωσης ή επειδή θεωρούνται 'σκοτώστρες' ) οι μεγάλοι κινητήρες ήταν η έτοιμη λύση, με χαμηλό κόστος
β) Το βάρος.Τα αυτοκίνητα έχουν βαρύνει απίστευτα πολύ και για να υπάρξουν πραγματικά γρήγορες εκδόσεις, οι ιπποδυνάμεις έχουν πραγματικά απογειωθεί
Renault Clio 2005