-
Εγω πιστευω οτι κ οι δυο εχουν μεριδιο ευθυνης.Και ο Sato επρεπε να περιμενει κ ο Barrichello να προσεχε πισω του.Παρομοιο περιστατικο ειχαμε φετος στο μπαχρειν οπου ο Klien εκανε 'γιουργια' αιφνιδιαστηκα(την πρωτη φορα τουλαχιστον) κ ο Kimi τον απεφυγε προσεχοντας πισω του......
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Δηλαδή υπάρχουν κάποιοι εδώ μέσα που πιστεύουν ότι ο Βραζιλιάνος έπρεπε κατά την διάρκεια του φρεναρίσματός του να έχει τα μάτια του καρφομένα στους καθρέφτες του ενώ ταυτόχρονα καθώς θα πέρνει την στροφή, να έχει και την αντίληψη, έτσι ώστε αν καταλάβει ότι ο Sato πλησιάζει απειλητικά στα φρένα, να του ανοίξει την πόρτα για να αποφευχθεί μια σύγκρουση.Μπα, τίποτα τέτοιο δύσκολο...
Απλά με δεδομένο πως έχεις πίσω σου κάποιον που πιθανώς να διεκδικήσει τη θέση σου, είτε αργά, είτε γρήγορα, ιδίως αν αναγνωρίζεις πως είναι σε ταχύτερο ρυθμό από εσένα, παίρνεις μια πιο αμυντική γραμμή που δεν αφήνει τρύπες, παράθυρα και μπαλκονόπορτες, οδηγώντας λες και κάνεις τεστ στο Φιοράνο.
Και αν εσύ ΕΙΣΑΙ έμπειρος οδηγός, μετά από διψήφιο αριθμό σεζόν στην Φ1, αναγνωρίζεις πως ο αποπίσω μπορεί να είναι άπειρος και να κάνει λάθος, το οποίο όμως θα κοστίσει και σε εσένα. -
Ο χρήστης iceman_angel έγραψε:
... ο Barrichello επρεπε να προσεχε πισω του...Ο Barrichello πριν αρχίσει να παίρνει την στροφή και πριν αρχίσει το τελευταίο στάδιο του φρεναρίσματός του, σίγουρα ήξερε που ακριβώς βρίσκονταν εκείνη την στιγμή ο Sato. Όμως θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είναι πρακτικά αδύνατο να έχει τα μάτια του καρφομένα στους καθρέφτες του την ώρα που παίρνει την στροφή.
Πες όμως ότι τον έβλεπε... Τι έπρεπε να κάνει??? Να του ανοίξει την πόρτα να περάσει επειδή ο Γιαπ. αποφάσισε να μην φρενάρει και να πάει 'έτσι' στην στροφή??? Ο τρόπος που προσπάθησε να προσπεράσει ήταν 'εκβιαστικός'... Άνοιξε την πόρτα, γιατί αλλιώς θα πέσω πάνω σου και θα σε λιώσω... Έλα όμως που στην συγκεκριμένη φάση ήταν πιο τυχερός ο Βραζιλιάνος...
Είμαι πραγματικά περίεργος να δω τι θα λέγατε πολλοί από εσάς αν στη θέση του Rubens ήταν ο Kimi και στην θέση του Sato ο Schumi. -
Mια μικρη διευκρινηση πρωτα:
Λεει ο LYBE:
'*Αν κάποιος πιστεύει κάτι τέτοιο, πραγματικά είναι δικαίωμά του, όμως θα είναι υποχρέωσή του να υποστηρίξει το ίδιο σε ένα παρόμοιο μελλοντικό συμβάν με πρωταγωνιστή στην θέση του Rubens τον Raik., Mont. ή οποιονδήποτε άλλο πιλότο. *'
Ως νεος στο forum αυτο δεν εχω δειξει ταυτοτητα, αλλα υποστηριζω κυριως οδηγους και οχι ομαδες. Εκτος βεβαια απο τη σκουντερια για την οποια εχω ιδιαιτερη συμπαθεια. Γι'αυτο και τρελλαινομαι οταν βλεπω τον Ρουμπενς να πηγαινει οπως πηγαινει με την ανεση του νεου συμβολαιου του. Με τις μεχρι τωρα (7) εμφανισεις του, συγνωμη αλλα δεν του αξιζει να βρισκεται εκει που βρισκεται. Δεν εχει κανει ουτε 1 προσπερασμα μεχρι τωρα οδηγοντας το κορυφαιο αυτοκινητο ενω εχει φαει 3!!! (Στατιστικα του Brian Lawrence στο newsgroup rec.autos.sport.f1)
Ενταξει ελεος! Εγω που ειμαι δημοσιος υπαλληλος δεν εχω τοσο απαθεια.Καλως ή κακως εχουν μπει κανονες στο προσπερασμα πλεον. Και εφοσον η μπροστινη ροδα του απο πισω ειναι μπροστα απο την πισω ροδα του μπροστινου, ο προπορευομενος πρεπει να δωσει χωρο. Θεωρητικα δεν τον στριμωξε ο Ρουμπενς τον Σατο και δεν τιμωρηθηκε στην πραξη ομως ηταν στον υπεροχο κοσμο της γκοφρεττας
-
Εντυπωσεις απο το τριημερο στο Ευπωπαικο GP:
Ισως περιμενα εναν αγωνα με περισσοτερο συναγωνισμο, αλλα το ταξιδι ηταν παρ'ολα αυτα μια ωραια εμπειρια.
Την Πεμπτη επισκεφτηκα για πρωτη φορα το Σπα, μια πιστα σε εκπληκτικο τοπιο. Καθισα στην EauRouge και ειδα να τεσταρουν ολων των ειδων τα αγωνιστικα απο Caterham και M3 μεχρι Porsche, Radical και 360 Modena! Η στροφη εχει τρομακτικη κλιση που δε φαινεται στην tv, ακομα και απο το υψος της κερκιδας!
Την Παρασκευη καθισα στη στροφη RTL, την οποια και συστηνω ανεπιφυλακτα σε οποιον σκεφτεται να παει, καθως ειναι ακρως τεχνικη και φαινονται καθαρα οι διαφορες στη γραμμη και ταχυτητα των μονοθεσιων. Ο MS ηταν απιστευτος στη συγκεκριμενη στροφη και μου εμεινε η απορια πως τελειωσε τη μερα μολις ενατος. Οι McLaren και Renault φαινονται αργες χωρις να ειναι -ισως γι'αυτο να ευθυνεται το ησυχο tc τους!-, ενω ειναι φανερη η μηχανικη ασταθεια των Jordan και ο πολυ αργος ρυθμος των Minardi. Επισης ο GF παρακολουθησε τη 2η περιοδο μπροστα μας
Το Σαββατο ο MS μας εξεπληξε ολους κανοντας τον τελειο γυρο της πιστας οταν τον χρειαστηκε και εδειξε τι θα ακολουθουσε στον αγωνα. Μετα στο merchandise καταφερα να παρω αυτογραφο του Panis και παραλιγο του Kimi, και εκανα τρεις γυρους στο μονοθεσιο - videogame της Toyota! GeorgeTabs τα περιπτερα που λες δεν ηταν αποκλειστικα των renault/bar, αν προσεξες ειχαν και υλικο αλλων ομαδων.
Το πρωι της Κυριακης ειχε μια επειδιξη του πρωτου νικηφορου 'ασημενιου βελους' της Mercedes, πανεμορφο αμαξι και ανατριχιλα να κυκλοφορει σε συγχρονη πιστα. Στην παρελαση των οδηγων αν προσεξα καλα ο JPM ηταν ο μονος που γυρισε την πλατη του στους θεατες και δε μιλουσε με κανενα. Οι γερμανοι αν και BMW του εκαναν συνεχως κ***δαχτυλα!
Στον αγωνα ο MS ηταν σε αλλη κλαση και μετα το πρωτο pitstop κατεβασε στροφες. Καλος ο ρυθμος McLaren μεχρι να εγκαταλειψουν -ο DC μπροστα μας! Κριμα για τον Sato που κινηθηκε ταχυτερα απο τον Button και παραλιγο απο το πουθενα να περασει με τσαμπουκα τη ferrari. Παντως δεν ειχε καν καλο slipstreaming για να το επιχειρησει, χωρις να τον κατηγορω γι'αυτο. Ο rubens δεν ευθυνεται σε καμια περιπτωση. Πιστευω πως οι συνεχεις εγκαταλειψεις του ιαπωνα σε συνδυασμο με την αξιοπιστια του Button δεν ειναι συμπτωση και η BAR ακολουθει πολιτικη πρωτου και δευτερου οδηγου.
Μετα τον αγωνα εισβαλαμε στην πιστα και πηρα σαν σουβενιρ τα λαστιχιενια κολωνακια του σικαιην, καταμαυρα απο τα ελαστικα των μονοθεσιων Επισης ειχαμε την ευκαιρια να δουμε τους μηχανικους των ομαδων να λυνουν τα μονοθεσια, και τα motorhomes να αποχωρουν σε κονβοι μολις μια ωρα μετα το τελος του αγωνα!
Τελος με εξεπληξε αρνητικα η νοοτροπια και ο τροπος διασκεδασης πολλων Γερμανων φιλαθλων, οπως και το 'asexual' της πλειοψηφιας των Γερμανιδων
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
[Είμαι πραγματικά περίεργος να δω τι θα λέγατε πολλοί από εσάς αν στη θέση του Rubens ήταν ο Kimi και στην θέση του Sato ο Schumi.Ο Κιμι δεν υπηρχε ποτε περιπτωση να κανει αυτο που εκανε ο Barrichello.....Τιποτα δηλαδη
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ενταξει ελεος! Εγω που ειμαι δημοσιος υπαλληλος δεν εχω τοσο απαθεια. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Mια μικρη διευκρινηση πρωτα:Λεει ο LYBE:
'*Αν κάποιος πιστεύει κάτι τέτοιο, πραγματικά είναι δικαίωμά του, όμως θα είναι υποχρέωσή του να υποστηρίξει το ίδιο σε ένα παρόμοιο μελλοντικό συμβάν με πρωταγωνιστή στην θέση του Rubens τον Raik., Mont. ή οποιονδήποτε άλλο πιλότο. *'
Ως νεος στο forum αυτο δεν εχω δειξει ταυτοτητα, αλλα υποστηριζω κυριως οδηγους και οχι ομαδες. Εκτος βεβαια απο τη σκουντερια για την οποια εχω ιδιαιτερη συμπαθεια. Γι'αυτο και τρελλαινομαι οταν βλεπω τον Ρουμπενς να πηγαινει οπως πηγαινει με την ανεση του νεου συμβολαιου του. Με τις μεχρι τωρα (7) εμφανισεις του, συγνωμη αλλα δεν του αξιζει να βρισκεται εκει που βρισκεται. Δεν εχει κανει ουτε 1 προσπερασμα μεχρι τωρα οδηγοντας το κορυφαιο αυτοκινητο ενω εχει φαει 3!!! (Στατιστικα του Brian Lawrence στο newsgroup rec.autos.sport.f1)
Ενταξει ελεος! Εγω που ειμαι δημοσιος υπαλληλος δεν εχω τοσο απαθεια.Καλως ή κακως εχουν μπει κανονες στο προσπερασμα πλεον. Και εφοσον η μπροστινη ροδα του απο πισω ειναι μπροστα απο την πισω ροδα του μπροστινου, ο προπορευομενος πρεπει να δωσει χωρο. Θεωρητικα δεν τον στριμωξε ο Ρουμπενς τον Σατο και δεν τιμωρηθηκε στην πραξη ομως ηταν στον υπεροχο κοσμο της γκοφρεττας
- Αρχικά δεν καταλαβαίνω πως συσχετίζονται τα λόγια μου με τα δικά σου?
- Ο Rubens αυτήν την στιγμή που γράφονται αυτά τα σχόλια, βρίσκεται στην 2η θέση του Πρωταθλήματος, έχοντας τερματίσει και στους 7 αγώνες που έχουν διεξαχθεί, πράγμα που έχουν καταφέρει φέτος μόνο άλλοι δύο πιλότοι (για όσους δεν το έχουν καταλάβει...).
- Μπορεί να έχει φάει 3 προσπεράσματα όπως λέτε, αλλά δεν έχετε μάλλον συνυπολογίσει την διαφορετική στρατηγική του πολλές φορές.
- Εντάξει όλοι το ξέρουμε και το έχουμε καταλάβει. Ο Rubens δεν είναι Schumacher. Αυτό το ξέρει ακόμα και ο ίδιος αν τον ρωτήσεις.
- Πίστεψε με, (χωρίς να θέλω να γίνω κακός) υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι πιλότοι στο grid που αξίζουν τέτοιου είδους κριτική που κάνεις και σίγουρα μέσα σε αυτούς δεν θα έπρεπε να είναι ο Βραζιλιάνος.
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
2. Ο Rubens αυτήν την στιγμή που γράφονται αυτά τα σχόλια, βρίσκεται στην 2η θέση του Πρωταθλήματος, έχοντας τερματίσει και στους 7 αγώνες που έχουν διεξαχθεί, πράγμα που έχουν καταφέρει φέτος μόνο άλλοι δύο πιλότοι (για όσους δεν το έχουν καταλάβει...).Συγγνωμη που επεμβενω στην συζητηση,αλλα θεωρεις δειγματα οδηγου που οδηγει μια Ferrari το να τηρει την στρατηγικη 'κοτας' ,να μην επιτηθεται,και να ξευτειλιζεται σε καθε αγωνα απο τον Team-mate του για να μαζευει βαθμους?
- Μπορεί να έχει φάει 3 προσπεράσματα όπως λέτε, αλλά δεν έχετε μάλλον συνυπολογίσει την διαφορετική στρατηγική του πολλές φορές
Ελα τωρα...!!Εφεγε προσπερασμα στο Monaco οδηγωντας μια Ferrari!
-
Αχχ πόσο θα ήθελα να βρεθώ κ εγώ σε ένα γραν πρι!!!
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Τελος με εξεπληξε αρνητικα η νοοτροπια και ο τροπος διασκεδασης πολλων Γερμανων φιλαθλων,Tι ακριβώς εννοείς?
οπως και το 'asexual' της πλειοψηφιας των Γερμανιδων
-
Ο χρήστης iceman_angel έγραψε:
- Ο Rubens αυτήν την στιγμή που γράφονται αυτά τα σχόλια, βρίσκεται στην 2η θέση του Πρωταθλήματος, έχοντας τερματίσει και στους 7 αγώνες που έχουν διεξαχθεί, πράγμα που έχουν καταφέρει φέτος μόνο άλλοι δύο πιλότοι (για όσους δεν το έχουν καταλάβει...).
Συγγνωμη που επεμβενω στην συζητηση,αλλα θεωρεις δειγματα οδηγου που οδηγει μια Ferrari το να τηρει την στρατηγικη 'κοτας' ,να μην επιτηθεται,και να ξευτειλιζεται σε καθε αγωνα απο τον Team-mate του για να μαζευει βαθμους?
- Μπορεί να έχει φάει 3 προσπεράσματα όπως λέτε, αλλά δεν έχετε μάλλον συνυπολογίσει την διαφορετική στρατηγική του πολλές φορές
...από μια Williams-BMW, που την οδηγούσε μάλιστα ο Juan Pablo Montoya !!
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Συγγνωμη που επεμβενω στην συζητηση,αλλα θεωρεις δειγματα οδηγου που οδηγει μια Ferrari το να τηρει την στρατηγικη 'κοτας' ,να μην επιτηθεται,και να ξευτειλιζεται σε καθε αγωνα απο τον Team-mate του για να μαζευει βαθμους?
...από μια Williams-BMW, που την οδηγούσε μάλιστα ο Juan Pablo Montoya !!
Μια φορά ο Μπερνόλντι με Άρρους ΔΕΝ το έφαγε επί πολλούς γύρους, από τον Κούλθαρντ με ΜακΛάρεν, που τότε είχε αρκετές (και όχι μόνο μαθηματικές) ελπίδες για τον τίτλο...
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
GeorgeTabs τα περιπτερα που λες δεν ηταν αποκλειστικα των renault/bar, αν προσεξες ειχαν και υλικο αλλων ομαδων.Κι όμως! Τα περίπτερα που λέω ΗΤΑΝ των συγκεκριμένων ομάδων, και δεν είχαν ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα άλλο είδος!! Δε μιλάω για αυτά που ήταν γύρω από την πίστα, μιλάω για της Μπαρ που ήταν απέναντι από το θηρίο της Μεμβέ και ανάμεσα στης Φεράρι και του ΜΣουμάχερ, και της Ρενώ που ήταν παραδίπλα. Εκτός από Λάκι Στράικ, Μπαρ, Μπάτον και Βιλνέβ μέσα σε Μπαρ δεν είχε ΤΙΠΟΤΑ άλλο της Χόντα, και αντίστοιχα της Ρενώ.
-
Εγω ειχα ακουσει πως απο την Αυστραλια φετος ο Bernie ειχε εγκαινιασει το πρωτο πολυκαταστημα της F1,το οποιο θα ειχε συγκεντρωμενα ολα τα προιοντα των ομαδων.Δεν υπηρχε κατι τετοιο και στο Nurburgring;
Παντως ο Coulthard ολο το τριημερο μου φανηκε πως περισσοτερο το ειχε ριξει στις χαιρετουρες παρα στο να οδηγει:lol:(αλλα αμα δεν υπαρχει κινητηρας τοτε......)
-
Η κινηση του Sato νομιζω οτι ηταν απερισκεπτη αν οχι χαζη ,στο σημειο που προσπαθησε να κανει προσπεραση.Οπως ειπε ο Μπαρι ειταν πιο γρηγορος και συντομα θα τον προσπερναγε.Και δεν μπορω να καταλαβω πως μεσα στην προσπαθεια του να φρεναρει ο Σατο,να εχει (αν εχει )τον ελενχο του μονοθεσιου του και ταυτοχρονα να κοιτα τους καθρεπτες του Μπαρι αν τον βλεπει.!!Λεω αν εχει τον ελενχο γιατι πιο πολυ μου μοιαζει να φευγει με τα 4 παρα να το ελενχει.Τεσπα μακαρι να συνεχισει την επιθετικη (αλλα οχι επικινδυνη ) οδηγηση ,και να μας αποδειξει οτι εχει ξεπερασει την εποχη που ειταν το ανεκδοτο της Φ1.Αντε να δουμε και κανενα τσαμπουκαλιδικο προσπερασμα να αναψουν τα αιματα ,γιατι αλλιως θα εχουμε κυριακτικες σιεστες,Μεχικο θα θυμιζουν οι κυριακες μας.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
6. Και κατι για τις Ρενω. Συμφωνω οτι και τους 2 κατι τους λειπει για να γινουν κορυφαιοι. Αλλα σε ποιον θα πονταρε να βελτιωθει ο οποιος team-manager; Στον 24αρη ή στον 30αρη;Να σου αλλάξω λίγο το ερώτημα? Πάμε στο ψητό:
Ο Briatore έχει θέσει ως χρονιά σταθμό για τη Renault το 2005, οπότε και πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα επί ίσοις όροις. Ποιος εσύ πιστεύεις ότι θα είναι σε θέση να το κάνει αυτό με ένα ικανό μονοθέσιο? Μπορείς να πεις με σιγουριά κάποιον από τους δύο? Εγώ όχι. Και ένα παράπλευρο ερώτημα: Ποιος από τους δύο είναι πιο πιθανό να βρίσκεται στη Renault το 2005? -
Λεει ο BILL33:
'Και δεν μπορω να καταλαβω πως μεσα στην προσπαθεια του να φρεναρει ο Σατο,να εχει (αν εχει )τον ελενχο του μονοθεσιου του και ταυτοχρονα να κοιτα τους καθρεπτες του Μπαρι αν τον βλεπει.!!
Δε σε εννοησα! Σε καθε προσπαθεια προσπερασματος ο πιλοτος δεν ειναι υποχρεωμενος να τα κανει αυτα που λες; Συνηθως τα καταφερνουν (και ο μπρος και ο πισω)
Ρωταει ο JarnoT:
'Να σου αλλάξω λίγο το ερώτημα? Πάμε στο ψητό:
Ο Briatore έχει θέσει ως χρονιά σταθμό για τη Renault το 2005, οπότε και πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα επί ίσοις όροις. Ποιος εσύ πιστεύεις ότι θα είναι σε θέση να το κάνει αυτό με ένα ικανό μονοθέσιο? Μπορείς να πεις με σιγουριά κάποιον από τους δύο? Εγώ όχι. Και ένα παράπλευρο ερώτημα: Ποιος από τους δύο είναι πιο πιθανό να βρίσκεται στη Renault το 2005?Εδινε μεχρι προτινος ο ΓΤ την εντυπωση πως θα αντεχε το βαρος του πρωταθλητισμου; Χλωμο! Ενω ο Αλονσο εχει την τρελα και την αυτοπεποιθηση που χρειαζεται, και πιθανον να αποκτησει και την ωριμοτητα.
Για το παραπλευρο ερωτημα; Η Ρενω αν θελει εχει τη δυναμη να κρατησει οποιον θελει. Δεν ειναι Ζαουμπερ -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Η κινηση του Sato νομιζω οτι ηταν απερισκεπτη αν οχι χαζη ,στο σημειο που προσπαθησε να κανει προσπεραση.
[snip]Τι έχει το σημείο που προσπάθησε να κάνει την προσπέραση??????
Ίσα-ίσα που ενδείκυνται για προσπέρασμα.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Η κινηση του Sato νομιζω οτι ηταν απερισκεπτη αν οχι χαζη ,στο σημειο που προσπαθησε να κανει προσπεραση.
[snip]Τι έχει το σημείο που προσπάθησε να κάνει την προσπέραση??????
Ίσα-ίσα που ενδείκυνται για προσπέρασμα.
Και νομίζω πως είναι ενα από τα σημεία όπου η πίστα άλλαξε για αυτό το σκοπό (του προσπεράσματος).
-
Στο γυρο αυτο δεν ειχε καν slipstreaming, οποτε επιχειρησε εξ ορισμου βουτια αυτοκτονιας. Αλλα αν προσεξατε ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο εκανε στην εκκινηση κατα του Trulli και εκεινη τη φορα του βγηκε. Μαλλον το αμαξι η ο οδηγος ειχαν το κατι παραπανω στο δυνατο φρεναρισμα που εκανε το προσπερασμα απο τοσο πισω εφικτο.
GeorgeTabs ok μαλλον εχεις δικιο για το περιπτερο της Bar αλλα αυτο της Renault ειμαι σιγουρος πως στη δεξια γωνια ειχε ασπρα-μπλε μπλουζακια της Williams. Οπως και το μπλουζακια του Alonso μαλλον για περσινα μου φανηκαν.
European GP 2004