-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Ναι, γιατί να πληρώσω και για 4 μήνες όλο το 2009??
Άστο Μάριε... γνωρίζω κόσμο που για να έχει το αμάξι του τα Χριστούγεννα φέτος πλήρωσε 100+ ευρώ παραπάνω για τέλη και έχει αφρίσει.....
Πάντως θα είχε ενδιαφέρον αν τελικά μας έδινες κάποια στοιχεία για το πόσο σου στοίχισε η όλη διαδικασία ώστε να δούμε αν τελικά βολεύει η αγορά από Ε.Ε. (σε σύγκριση πάντα με το πόσο θα πλήρωνες στην Ελλάδα για το ίδιο όχημα με τα ίδια (προσοχή) extra.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Άστο Μάριε... γνωρίζω κόσμο που για να έχει το αμάξι του τα Χριστούγεννα φέτος πλήρωσε 100+ ευρώ παραπάνω για τέλη και έχει αφρίσει.....
Πάντως θα είχε ενδιαφέρον αν τελικά μας έδινες κάποια στοιχεία για το πόσο σου στοίχισε η όλη διαδικασία ώστε να δούμε αν τελικά βολεύει η αγορά από Ε.Ε. (σε σύγκριση πάντα με το πόσο θα πλήρωνες στην Ελλάδα για το ίδιο όχημα με τα ίδια (προσοχή) extra.
Χρήστο εγώ είχα το προνόμιο - και ακόμα το έχω, έως τέλη Ιαν 2010 - να μπορώ να κυκλοφορώ (νομίμως) με Γερμανικές (κανονικές) πινακίδες κυκλοφορίας.
Δεν ξέρω τι άλλα στοιχεία θέλεις, νομίζω τα έγραψα όλα......για να τα ξαναπώ:
-
Ταξίδι αεροπορικώς Γερμανία (100 - 250 ευρώ)
-
Διαμονή 3-4 μέρες (170 - 350 ευρώ)
-
Αγορά αυτ/του από αντιπροσωπεία (οι τιμές βρίσκονται στα διάφορα site, προτείνω από τις ίδιες τις εταιρίες όμως, πχ.www.bmw.de/Gebrauchte Automobile)
-
Έκδοση προσωρινών πινακίδων (100-300 ευρώ)
-
Μεταφορά Ελλάδα (με εταιρία, περίπου 800 ευρώ)
-
Εκτελωνισμός = ΧΧΧΧ ευρώ (με την ευνοϊκή ρύθμιση της έκπτωσης 50% στο Τέλος Ταξινόμησης που ίσχυε παλαιότερα, συνέφερε πολύ για ακριβά οχήματα, τώρα δεν ξέρω, δείτε τους πίνακες από το www.gsis.gr)
-
Αμοιβή εκτελωνιστή = 150 ευρώ περίπου
Έκδοση Αδείας & Πινακίδων = 80 ευρώ περίπου
- Τέλη Κυκλοφορίας (συν χαράτσι έκτακτης εισφοράς αυτ/του μεγάλου κυβισμού για τους 'μακάκες) = ΧΧΧ + 150 = ΨΨΨ ευρώ
Συνολικό κόστος: ΧΧΧΧ ευρώ
Κάντε έρευνα, δείτε πόσο κοστίζει το αντίστοιχο στην Ελλάδα και αποφασίστε.....
ΥΓ: Το δικό μου - και λόγω ειδικού εργασιακού καθεστώτος - μου κόστισε συνολικά σχεδόν 30000 ευρώ, όλα μέσα (αγορά+εκτελωνισμός+μεταφορά+πινακίδες)
-
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Σωστός, καλά έκανες.
Να σε ρωτήσω κάτι, εσύ θα ξέρεις. Έψαχνα για Μ3 Ε-46 αλλά οι πιο πολλές που κοίταζα ήταν Euro 3, αλλά είχαν κυκλοφορήσει το 2004 και μετά. Τελικά τι ισχύει στον εκτελωνισμό; Κοιτάζουν αν το αμάξι είναι Euro 4 ή αν κυκλοφόρησε από το 2004 και μετά; -
Καλησπέρα και από εμένα!
Έχω διαβάσει σχεδόν όλο το post και έχω κατατοπιστεί αρκετά...απλά θα ήθελα χοντρικά, για να δω αν το έχω υπολογίσει σωστά...να μου πει κάποιος (χοντρικά επαναλαμβάνω..) πόσο θα στοιχίσει σε τελική τιμή (εκτελονισμός, πινακίδες κτλ) η εισαγωγή από Γερμανία ενός Mercedes E 250 CGI Avantgarde (το καινούργιο μοντέλο), μοντ. 6/2009, 1.800 cc, με 6.200 χλμ. και από έξτρα το navigation (τα xenon και το ημιδερμάτινο σαλόνι είναι στανταρ σε αυτή την έκδοση)...με αγορά από Γερμανία 31.000 Euro...Αν μπορεί κάποιος ας μου πει πόσο περίπου θα μας στοιχίσει (για τον πεθερό μου πρόκειται) σε τελική τιμή...Εγώ το υπολογίζω περίπου στα 37.000 Euro...κάνω λάθος...επειδή πρόκειται η αγορά να γίνει άμεσα και από γνωστό-συγγενή άνθρωπο που θα βρίσκεται στη Γερμανία μέχρι τον Μάρτιο (ο οποίος γνωρίζει από αυτοκίνητα..έχει συνταξιοδοτηθεί από τη Μercedes στη Στουτγκάρδη πριν 4 χρόνια) θα παρακαλούσα να απαντήσει κάποιος που γνωρίζει το θέμα από προσωπική εμπειρία και όχι αν έχει απλώς ακούσει κάτι...
Ευχαριστώ προκαταβολικά... -
Ο χρήστης panosk8 έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα!
Έχω διαβάσει σχεδόν όλο το post και έχω κατατοπιστεί αρκετά...απλά θα ήθελα χοντρικά, για να δω αν το έχω υπολογίσει σωστά........η εισαγωγή από Γερμανία ενός Mercedes E 250 CGI Avantgarde (το καινούργιο μοντέλο), μοντ. 6/2009, 1.800 cc, με 6.200 χλμ. και από έξτρα .......με αγορά από Γερμανία 31.000 Euro... το υπολογίζω περίπου στα 37.000 Euro...κάνω λάθος... θα παρακαλούσα να απαντήσει κάποιος που γνωρίζει το θέμα από προσωπική εμπειρία και όχι αν έχει απλώς ακούσει κάτι...
Ευχαριστώ προκαταβολικά...Με τα δεδομενα που θετεις, η εκτιμηση σου ειναι σωστη (πιθανως + 500 εως 1.000ευρω στην τιμη εκτελωνισμου και +500ευρω για ΚΤΕΟ-πινακιδες-εκτελωνιστη). Πρεπει επισης να υπολογισεις και να προσθεσεις το κοστος μεταφορας, αναλογα του τροπου που θα γινει. Για περισσοτερη βοηθεια, διαβασε εδω
viewtopic.php?f=5&t=37928
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα!
Έχω διαβάσει σχεδόν όλο το post και έχω κατατοπιστεί αρκετά...απλά θα ήθελα χοντρικά, για να δω αν το έχω υπολογίσει σωστά........η εισαγωγή από Γερμανία ενός Mercedes E 250 CGI Avantgarde (το καινούργιο μοντέλο), μοντ. 6/2009, 1.800 cc, με 6.200 χλμ. και από έξτρα .......με αγορά από Γερμανία 31.000 Euro... το υπολογίζω περίπου στα 37.000 Euro...κάνω λάθος... θα παρακαλούσα να απαντήσει κάποιος που γνωρίζει το θέμα από προσωπική εμπειρία και όχι αν έχει απλώς ακούσει κάτι...
Ευχαριστώ προκαταβολικά...Με τα δεδομενα που θετεις, η εκτιμηση σου ειναι σωστη (πιθανως + 500 εως 1.000ευρω στην τιμη εκτελωνισμου και +500ευρω για ΚΤΕΟ-πινακιδες-εκτελωνιστη). Πρεπει επισης να υπολογισεις και να προσθεσεις το κοστος μεταφορας, αναλογα του τροπου που θα γινει. Για περισσοτερη βοηθεια, διαβασε εδω
viewtopic.php?f=5&t=37928
Τα 31.000 Euro είναι η τιμή αγοράς του από Γερμανία μαζί με τους φόρους...επίσης διάβασα κάτι καινούργιους πίνακες του υπουργείου (σε ισχύει από 1/1/08) οι οποίοι..αν κατάλαβα καλά..έλεγαν ουσιαστικά (μέσω μιας σειράς πολύπλοκων υπολογισμών) ότι όσο πιο καινούργιο είναι το αυτοκίνητο (εννοείται από 6 μηνών και πάνω) τόσο λιγότερο κοστίζει ο φόρος/ εκτελωνισμός του αυτοκινήτου για εισαγωγή στην Ελλάδα από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης..αν ισχύει αυτό..??? δε νομίζω σε συνολική τιμή να περάσει τα 37.000-38.000 Euro..Για τη μεταφορά έχω κάποιο γνωστό που έχει μεταφορική εταιρία και μου είπε ότι θα μου το φέρει με 900 Euro περίπου..
-
Ο χρήστης panosk8 έγραψε:
..Για τη μεταφορά έχω κάποιο γνωστό που έχει μεταφορική εταιρία και μου είπε ότι θα μου το φέρει με 900 Euro περίπου..
Mε max 1.100 ευρω (δυο ατομα-για παρεα : εισητηρια αεροπορικα να πας + πλοιο να γυρισεις + 3 διανυκτερευσεις + μικροεξοδα), πας Γερμανια και φερνεις το οχημα, για να το 'δουλεψεις' κιολας, αποκομιζοντας τις πρωτες εντυπωσεις, ενω θα σου μεινει σαν αναμνηση και ο 'τουρισμος'. Για σκεψου το και αυτο!!!
-
Παιδια καλησπερα. Για μια lotus elise 1798 κυβικα, του 2004 (5ετιας) euro4 me 60.000χμ και CIF 26.000ε, υπολογισα το κοστος εκτελωνισμου ετσι:
[26.000- (1.3+0.7+0.5+0.4+0.4 + 0.5χ60000/1500) ] χ 30% = 5.974ε.
Σωστο ειναι??? Μου φαινεται πολυ μεγαλο το ποσο για αμαξι 1798 κυβικα, 5ετιας με 60.000χμ....
Μπορει καποιος να μου πει περιπου ποσο θα βγει???
Ευχαριστω!
-
Ο χρήστης kakwskeimena έγραψε:
Παιδια καλησπερα. Για μια lotus elise 1798 κυβικα, του 2004 (5ετιας) euro4 me 60.000χμ και CIF 26.000ε, υπολογισα το κοστος εκτελωνισμου ετσι:[26.000- (1.3+0.7+0.5+0.4+0.4 + 0.5χ60000/1500) ] χ 30% = 5.974ε.
Σωστο ειναι??? Μου φαινεται πολυ μεγαλο το ποσο για αμαξι 1798 κυβικα, 5ετιας με 60.000χμ....
Μπορει καποιος να μου πει περιπου ποσο θα βγει???
Ευχαριστω!
Οι συντελεστές είναι 1,3χ12=15,6 για τον πρώτο χρόνο 0,7x12 για το δεύτερο χρόνο και ούτω καθ' εξής. Συνολικά δεν μπορεί να υπερβαίνει το 81%.
Αφού υπολογίσεις την απομείωση θα προσθέσεις και τα μεταφορικά έξοδα + την ασφάλεια. -
δηλαδη ειναι [ 26.000 - (1.3χ12 + 0.7χ12 + 0.5χ12 + 0.4χ12 + 0.4χ12 + 0.5χ60000/1500)26.000 ] χ 30% = 3.151ε ???? βαλε κ αλλα 450 για ασφαλεια μεταφορα = 3600ε χοντρικα?? σας φαινεται σωστο??
-
Πριν πολλαπλασιάσεις με το 30% θα προσθέσεις τα μεταφορικά και την ασφάλεια ώστε να συμπεριληφθούν στο τέλος ταξινόμησης. Πάντως πάνω-κάτω είναι σωστό. Υπολόγιζε μεταφορικά γυρω στο 800άρι, εκτός αν έχεις γνωστό.
-
Ενδιαφέρομαι να εισαγάγω μεταχειρισμένο Pontiac Trans Am του 1982. Αυτή τη στιγμή έχω βρεί δύο που να είναι πρός πώληση στην Ευρώπη. Το ένα είναι στη Γερμανία και στοιχίζει 5000 ευρώ και το άλλο στην Ιταλία με τιμή 17500, διότι είναι ρέπλικα του ΚΙΤΤ. Μπορώ να διαθέσω μέχρι 20000 ευρώ αλλά δεν ξέρω ακριβώς πώς γίνεται η εισαγωγή, το τελωνέιο και γενικά πώς υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας και τυχόν τεκμήριο.
Μήπως ξέρει κάποιος λεπτομέρειες αναφορικά σα αυτό?? -
Ολο αυτο το Thread ειναι αχρηστο.
-
Ο ΕΤΤ δεν θα καταργηθει ποτε διοτι δεν ειναι παρανομος. Ισως καποια στιγμη αναπροσαρμοστει.
-
Δεν υπαρχει κανενα νοημα να προσπαθειτε να βρειτε ακρη με τα τελωνεια και με το ακριβες αντιτιμο που θα πληρωσετε διοτι συνηθως οταν φτανει στο τελωνειο αρχιζουν τα 'εξτρα' (http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_pl ... k/efk5.htm)
-
Δεν υπαρχει κανενα νοημα να προσπαθειτε να φερετε αυτοκινητα που δεν πληρουν τα τελευταια Euro
(http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_pl ... k/efk5.htm) -
Στην Ελλαδα των ψιλικατζηδων, της αρπαχτης και της διαφθορας δεν αξιζει να τους δωσετε ουτε ΜΙΑ δραχμη.
-
Ανοιξτε μια offshore εταιρεια, καταθεστε τα χρηματα σας ως κεφαλαιο της εταιρειας, αγοραστε το αυτοκινητο που θελετε και τελος. Εχετε υποχρεωση στην εκαστοτε εδρα της εταιρειας να υποβαλετε το αντιστοιχο Τελος Κυκλοφοριας και την ασφαλεια του αυτοκινητου σας οπως οριζεται απο την νομοθεσια εκεινης της χωρας (ΚΑΜΙΑ χωρα δεν ειναι χειροτερα απο την Ελλαδα). Επισης ως εταιρεια θα εχετε υποχρεωση την υποβολη φορολογκης δηλωσης καθε χρονο αλλα αυτο κανονιζεται με καποιον λογιστη. Εφ'οσον η εταιρεια δεν ξεπερνα το αφορολογητο οριο της εκαστοτε χωρας (που συνθηθως ειναι κατα ΠΟΛΥ μεγαλυτερο απο την Ελλαδα οποτε κι αν θελετε να κανετε δουλειες εκει δεν εχετε προβλημα) δεν θα φορολογηστε. Ως ιδιοκτητης και νομιμος εκπροσωπος της εταιρειας εχετε δικαιωμα να οδηγησετε το αυτοκινητο της εταιρειας σε οποιαδηποτε χωρα και για οσο θελετε. Η Ελλαδα διατηρει το δικαωμα να σας ελεγξει φορολογικα για εισοδηματα απο εταιρειες σε αλλες χωρες ομως εαν και εφ οσον δεν εισοδηματα δεν εχετε προβλημα ουτε σε αυτο. Τελος να σημειωσω οτι στις χωρες που ευννουν τις off shore εταιρειες δεν ρωτανε που βρηκες τα χρηματα που καταθετεις ως κεφαλαιο. Σε περιπτωση ομως που δεν εμφανισετε κεφαλαιο και απλα παρετε το αυτοκινητο τοτε στην φορολογικη δηλωση του ετους εκεινου θα σας αναγκασουν να πληρωσετε το ΦΠΑ οπως οριζεται νομοθετικα απο τη χωρα που υπαγεται η εταιρεια σας. Αν εχετε δηλωσει κεφαλαιο κατα το ανοιγμα της εταιρειας δε θα πληρωσετε μια.
Επειδη ζουμε σε μια χωρα που η μαλακια εχει ξεπερασει καθε οριο δε σημαινει οτι πρεπει και να την ανεχτουμε.
-
-
Βmw 335 e92 του 2006 ή 2007 γνωρίζουμε την αξία βάση στην οποία φορολογείται στο τελωνείο;
Ευχαριστώ πολύ!
-
αν ειμαι στο σωστο τοπικ αλλα η ερωτηση ειναι ...τι πρεπει να προσεχω για να εισαγω ενα αμαξι απο ebay ή γενικως απο αλλες σελιδες αλλα ποσο παει ο εκτελωνισμος τη χαρτικα πεζουν?γενικως κινδινους και τα λιπα..αν υπαρχει καπια αλλη σελιδα πλιζ τελ μι...θανκξ
-
Μπορουμε να φέρουμε απο Γερμανια στην Ελλαδα τρακαρισμενο αμάξι επαγγελματικο ωστε να το φτιάξουμε εδω και να κυκλοφορει εδω?
Στο τελωνεια τι μπορει να πληρώσουμε? Επειδη είναι τρακαρισμενο 'θα μας την πουνε'?Φυσικα για ελαφρως τρακαρισμενο που όμως μπορεί να φτιαχτει με μικρο κόστος!
-
Γεια σας,
Όπως και πολλών άλλων, το όνειρο μου ήταν να πάρω ενα 300zx(z32). Βρήκα ένα απο Ιταλία, Μιλάνο 3000κ.ε., 70000χλ, 280 άλογα σε άριστη κατάσταση, το έχει δει από κοντά γνωστός μου και με πληροφόρησε σχετικά και τελικά αποφάσισα να κάνω την απόπειρα να το πάρω. Πληροφορήθηκα ότι πρέπει να πληρώσω το 346% της τιμής του τιμολογίου του(εφόσουν το ποσό δεν ξεπερνά αυτή την τιμή), δηλαδή:
Η εργοστασιακή τιμή του αυτοκινήτου είναι 55000, και λόγο παλαιότητας η τιμή αυτή μειώθηκε κατα περίπου 80%(και κάτι αλλα που δεν κατάλαβα από που προέκυψαν) δηλαδή 5500 ευρώ
Άρα εγώ θα πρέπει να πληρώσω περίπου 18000-19000(το 346% του 5500) και αλλές 7000 που κάνει το αμάξι.
Αυτό με την προυπόθεση ότι πείσω τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να γράψει απόδειξη των 5500 ευρώ ή λιγότερο.Τώρα όσο και να μου αρέσει το αυτοκίνητο, δεν θα έδινα πάνω από 20000 για να το αποκτήσω. Έχω να τα δώσω τα χρήματα αλλά δεν μου αρέσει η ιδέα να πετάξω τόσα χρήματα στο κράτος έτσι για πλάκα, γιατί κανονικά όπως ήδη ξέρετε το τελωνείο δεν θα έπρεπε να υφίσταται σε χώρα της ευρωπαικής ενώσεως αρά τα χρήματα είναι σα να τα πετάω στην κυριολεξία.
Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν υπάρχουν τρόποι να μειώσω αυτό το ποσό΄όσο το δυνατόν περισσότερο. Σίγουρα πολλοί από εσάς θα εχουν φέρει αυτοκίνητα από το εξωτερικό και θα γνωρίζεται από πρώτο ΄χερι πώς έχουν τα πράγματα.
Τα pm είναι ευπρόσδεκτα!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
-
Καλημερα,σκεφτομαι να φερω ενα τουοτα σελικα 2000-2002 μοντελο απο γερμανια η βελγιο και δεν εχο ιδεα ποσο θα κοστισει το τελωνειο.Το αμαξι ειναι οπως ξερετε στα 1800 κυβικα.
Επισης μηπως ακουγεται καμια εκπτωση στα τελωνεια φετος? Κατι σαν το περσινο?
Και τελος..καποια συμβουλη?ΥΓ. Το αμαξι κοστιζει περιπου 5000 ευρω (το συγκεκριμενο που εχω δει)
-
νομιζω οτι ειναι πολυ παλιο και θα εχει πολλα χλμ, οποτε θα σε σκισουν το τελωνειο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
νομιζω οτι ειναι πολυ παλιο και θα εχει πολλα χλμ, οποτε θα σε σκισουν το τελωνειο.Δηλαδη για τι ποσο μπορει να μιλαμε?
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.