-
44 29,30/5 AUTO CROSS ΛΑΤ 2431088111 ΤΡΙΚΑΛΑ ΕΠΑΘΛΟ
-
-
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
44 29,30/5 AUTO CROSS ΛΑΤ 2431088111 ΤΡΙΚΑΛΑ ΕΠΑΘΛΟΚαλησπέρα.
Το θέμα το έχω αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο. Κάποιοι ΕΘΑΨΑΝ τον θεσμό του ΑυτοΚροςς εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν ένας θεσμός που γένναγε 'χωματινους' οδηγούς, με πολύ φτηνά μέσα. Αρκεί να θυμίσω στους νεώτερους ότι στον θεσμό αυτό έτρεχαν ονόματα που άφησαν εποχή στο χώρο των αγώνων (χώμα) όπως Χατζητσοπάνης, Ανδρικόπουλος, αν δεν με απατά η μνήμη μου έτρεχαν και η παρέα της Λεβαδειάς -είχαν και την πλάκα τους αυτοί, με δύο - τρία αυτοκίνητα έτρεχαν πέντε - έξ άτομα, αφού μπορούσαν να τρέξουν δύο ή και περισσότεροι με το ίδιο αυτοκίνητο. Έτρεχαν τα αυτοκίνητα με ομολογκασιόν Η (Ελληνικά) έτρεχαν φορτηγάκια, φόρμουλες χωμάτινες ιδιοκατασκευές.
Μακάρι να αναβιώσει ο θεσμός αυτός. Θα τραβήξει όλη την ομάδα Ε, τα φορμουλάκια που είναι περίπου 10 αυτοκίνητα, και όσους θέλουν να τρέξουν χώμα φτηνά. Τώρα θεωρώ ότι υπάρχουν και πίστες, υπάρχει το Παραλληλοδρόμιο και είναι γενικά πρόσφορο το έδαφος. Επίσης είναι και ένας χώρος που μπορούν να δραστηριοποιηθούν λέσχες που δεν διαθέτουν το απαραίτητο δυναμικό γιά να κάνουν αγώνες πολύπλοκων προκηρύξεων. Θεωρώ ότι πρέπει να στηρίξουμε όλοι αυτή την προσπάθεια είτε ως οδηγοί είτε ως θεατές.
Χαιρετώ Lev -
Εγώ πάντως απορώ γιατί έχουν πατώσει αυτοί οι αγώνες. Έξω είναι δημοφιλέστατοι!
Τι στο καλό...
-
Είναι γεγονός οτι αυτοί οι αγώνες δεν προβάλλονται και πολύ. Πάντως τα φορμουλάκια είναι περίπου 12 και μερικά απο αυτά είναι πολύ αξιόλογα , κοντά στα 180 ps , με κιβώτια , μπλοκέ κλπ. Βάλτε και 15 αυτοκίνητα ακόμα , κυρίως Ε σε 7 γύρους των 2,5 χλμ. Οι πίστες καταβρέχονται για να μην υπάρχει σκόνη και γενικά το θέμα είναι πολύ προσιτό. Μάλλον το πιο εύκολο ξεκίνημα για χώμα , χωρίς σπαστήρια , με ασφάλεια , και μικρά έξοδα.
Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, 692 728977 κος Καρασιώτος Γιάννης (πρόεδρος Λ.Α.Τρικάλων) Νομίζω οτι ετοιμάζουν και οικονομική κατηγορία φόρμουλας 1600 κ.εκ. υποχρεωτικά τελείως νορμάλ. Δηλαδή 120 ps σε 650 κιλά με υπολογιζόμενο κόστος γύρω στα 3000 ευρώ. Αν μάθω και κάτι νεότερο , ενημερώνω. -
Εγώ τα 'χω βάλει στο μάτι, αρκεί να πετύχω σωστή ημερομηνία..
Αυτό ή χωμάτινο σπρίντ..
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
Εγώ τα 'χω βάλει στο μάτι, αρκεί να πετύχω σωστή ημερομηνία..Αυτό ή χωμάτινο σπρίντ..
Το οργανώνουμε δηλαδή????
-
Συμφωνω με τον Κωστη οτι ειναι το ιδανικο ξεκινημα για το χωμα.Ειδικα η πιστα των Τρικαλων ειναι πολυ καλη.Ειναι τελειως φλατ με ωραια χαραξη και πολυ καλη ορατοτητα.Πιστευω να καταφερω να τρεξω εκει το αλλο Σαββατοκυριακο.Οσοι πιστοι προσελθετε!Και δεν χρειαζεται να εχει καποιος χωματινο αυτοκινητο.Αρκουν 4 χωματινα λαστιχα και τιποτε αλλο.
-
α, εγώ ήδη είπα με τον Castor για χωμάτινο σπριντ στην Ανάβρα που πέφτει και στη μέση... να το κάνουμε αγωνιζομενο-φορουμικο-χωματο-μίτιγκ ?
ημερομηνίες δε θυμάμαι μόνο..
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
α, εγώ ήδη είπα με τον Castor για χωμάτινο σπριντ στην Ανάβρα που πέφτει και στη μέση... να το κάνουμε αγωνιζομενο-φορουμικο-χωματο-μίτιγκ ?ημερομηνίες δε θυμάμαι μόνο..
Νίκο ,
Νομίζω ότι είναι 2-3/10 μάλλον παίζει!
Χωμάτινη ανάρτηση έχω πλέον , μάλλον θα μπεί για ολικό ράψιμο το καλοκαίρι οπότε...
-
μιας και γράφω αρκετά χωμάτινα χλμ αυτό τον καιρό, επαναφέρω το ενδιαφέρον για τα χωμάτινα autocross, αν γίνει κάνα καλό και flat τους επόμενους μήνες να το πάρουμε νωρίς χαμπάρι.
έχω πάθει πλάκα. παλία έτρεχα τους χωματόδρομους εδω γύρω με φορτηγάκι diesel και τώρα με το 106, μπλοκέ και λάστιχα!!
θέλω flat χώματα!!! είδα και τα πλάνα απο τη Φιλανδία και πορώθηκα...
Castor θα το κάνουμε ?
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
μιας και γράφω αρκετά χωμάτινα χλμ αυτό τον καιρό...Εχει στις 22/08 χωμάτινο σπριντάκι στη λίμνη Σμοκόβου (φιλικό) και στις 18-19/09 στο Περτούλι-Τρίκαλα (κυπέλλου). Δεν κάνεις καμια βόλτα κατά κεί?
Ευκαιρία είναι. -
Ναι για το Σμόκοβο μιλησα με τον Καραντάνα και είναι καλά τα πράγματα, αλλά κάπως δε μου ταιριάζει να κατέβω και δεν... έχω παρέα για εκεί. Εννοώ συναγωνιζόμενο γνωστό. Ελεγα για Κοζανίτη, να κατεβαίναμε 2 αγωνιστικά παρέα αλλά και κει δεν..
Το επόμενο είναι καλό, αμέσως μετά το ΔΕΘ. Για να δούμε.
Αλήθεια, ξέρεις κανείς απο που μπορεί να μπάζει πολύ σκόνη το 106 μέσα στην καμπίνα ? Τους αεραγωγούς στα πίσω φανάρια τους βούλωσα με χαρτί και αφρολέξ αλλά μπάζει μέσα τρελά. Πρέπει να οδηγάω με ανοιχτά παράθυρα!!
-
Για δοκίμασε το εξής. Κλείνεις όλα τα παράθυρα , και βάζεις εξωτερικό αέρα απο το καλοριφέρ του αυτοκινήτου (στο κρύο φυσικά) και το βεντιλατεράκι του στο τέρμα. Με αυτόν τον τρόπο , δημιουργείται πίεση μέσα στην καμπίνα και δεν βάζει σκόνες απο το πίσω μέρος.
-
καλό ακούγεται, θα το δοκιμάσω
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
καλό ακούγεται, θα το δοκιμάσωΛές νά μήν μπάζει σκόνη από τούς αεραγωγούς τού ανεμιστήρα Νίκο;
Ψιλοδύσκολο μού φαίνεται. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Λές νά μήν μπάζει σκόνη από τούς αεραγωγούς τού ανεμιστήρα Νίκο;
Ψιλοδύσκολο μού φαίνεται.Δε νομίζω, εκεί που είναι η εισαγωγή αέρα είναι προστατευμένη (πάνω μέρος καπώ) και η σκόνη μόνο σε φουρκέτα μπορεί να προλάβει το μπροστά μέρος.
αλλά όπως είπα μένει να το δοκιμάσω. απλά όποτε είναι να πάω πρέπει να έχω βάλει ρούχα για σκόνισμα
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
. απλά όποτε είναι να πάω πρέπει να έχω βάλει ρούχα για σκόνισμαΝίκο,θά μέ βάλεις χορηγό,άν σού δώσω τζάμπα κανένα ARIEL;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Νίκο,θά μέ βάλεις χορηγό,άν σού δώσω τζάμπα κανένα ARIEL;
αμα είναι έτσι, να βάλω χορηγό τη μάνα μου
Τι παίζει με αύτό το `Autocross??