-
[quote='S3'][quote='thvarveris'][quote='S3'][quote='thvarveris']Ρωτώντας πας στην πόλη!
Βρήκα πάλι τα MOBIL 1, 15W50 Motorsport καιμάλιστα σε πολύ καλή τιμή.
14 -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Αυτο ξεχάστε το ,ούτε οι πωλητες των selenia δεν θα τολμούσαν να πουν κάτι τέτοιο.[list:2wdm7s3z]Τωρα με αφοπλισες, αψογο επιχειρημα.Ημουν ετοιμος να 'οπλισω' αλλα αστο, δεν αξιζει τον κοπο.Αφου εισαι τοσο ενημερος λυσε εσυ τα οποια προβληματα σχετιζονται με το λιπαντικο στο θεμα Φιατ.[/list:u:2wdm7s3z][/quote]Λοιπόν λεω να αφήσεις τους θυμούς και να μας πεις τι και πως γιατί ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.
Περιμένουμε -
Θοδωρη, τα elf 5-50 τα εχω βρει 10 ευρω/λτ.
Οσον αφορα τα selenia, αυτη τη στιγμη εχω βαλει τα racing 10-60 και μπορω να πω οτι ειναι ενα τιμιο λαδι σε σχεση με την τιμη του(10.5 ευρω)
Απο θερμοκρασια λαδιου, ανεβαζει μερικους βαθμους πανω απο το castrol 10-60, αλλα κατα τα αλλα, δεν εχω να πω κατι περισσοτερο ισως, εκτος του οτι τα πρωινα οταν βαζω εμπρος ανεβαζει στροφες το μοτερ μεχρι 600-700, και μετα σβηνει.
Θα παρει εμπρος με τη δευτερη φορα ή την τριτη.
Το ιδιο παθαινα και με τα καστρολ.
Μαλλον το 10-60 ειναι αρκετα χοντρο για τον κινητηρα μου.
Οποτε θα επανελθω με κατι πιο λεπτορευστο οπως motul 8100 ή elf σε 5-40, 5-50. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Θοδωρη, τα elf 5-50 τα εχω βρει 10 ευρω/λτ.Οσον αφορα τα selenia, αυτη τη στιγμη εχω βαλει τα racing 10-60 και μπορω να πω οτι ειναι ενα τιμιο λαδι σε σχεση με την τιμη του(10.5 ευρω)
Απο θερμοκρασια λαδιου, ανεβαζει μερικους βαθμους πανω απο το castrol 10-60, αλλα κατα τα αλλα, δεν εχω να πω κατι περισσοτερο ισως, εκτος του οτι τα πρωινα οταν βαζω εμπρος ανεβαζει στροφες το μοτερ μεχρι 600-700, και μετα σβηνει.
Θα παρει εμπρος με τη δευτερη φορα ή την τριτη.
Το ιδιο παθαινα και με τα καστρολ.
Μαλλον το 10-60 ειναι αρκετα χοντρο για τον κινητηρα μου.
Οποτε θα επανελθω με κατι πιο λεπτορευστο οπως motul 8100 ή elf σε 5-40, 5-50.Η τιμή είναι καλή.Αυτή την βδομάδα που θα έλθει τα ELF θα πάρουνε μία αύξηση γύρω στα 4%.
Το ότι το αυτοκίνητο σου σβήνει, δεν παίζει ρόλο το λάδι.Ψάξε λίγο τον αισθητήρα ΑΝΣ (Άνω νεκρού σημείου) ή το ρυθμιστή ρελαντί ή κάτι άλλο στο κομμάτι ανάφλεξη τροφοδοσία.Δεν φταίνε τα λάδια για αυτά τα σβησίματα. -
Επανέρχομαι για την τιμή του MOBIL 1 Motorsport 15W50, αλλα και του MOBIL 1 0W40 για να πάρουμε χαμπάρι τι γίνεται με τις τιμές.
Όπως είχα πει το πουλάνε τα πρατήρια της 17 ευρώ τόσο το Motorsport όσο και το 0W40.
Το είχα βρει σε μαγαζί στην Τρίπολη που ρώτησα 14 ευρώ το βρήκα ε μαγαζί λαδιών στο Άργος 11 ευρώ τόσο το Motorsport όσο και το 0W40.
ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές δηλαδή Το ίδιο μαγαζί χρεώνει το δίλιτρο MOTUL
300V, 22 ευρώ που είναι επίσης μία πολύ καλή τιμή.
Εγώ από το Ναύπλιο είμαι αυτές τις τιμές βρήκα στην 'γειτονιά' μου.
Σίγουρα και κάπου κοντά σας υπάρχουν καλές τιμές για λάδια και δεν είναι ανάγκη να μας περνάνε κορόϊδα και να μας τα παίρνουν τσαμπουκά. -
Για το MOTUL 300V επανέρχομαι.
Οι νέες συσκευασίες δεν έχουν επάνω καμία προδιαγραφή ούτε API ούτε και ACEA.
Δικαιώνονται απόλυτα αυτή που έλεγαν ότι το λάδι δεν κάνει για καθημερινή χρήση αλλά μόνο για αγωνιστική. -
ξανελεω για οσους δεν διαβασαν το ποστ μου. εχω ενα κλιο 1.4 2003. Το παταω γενικά και δεν βγαινω στην εθνική οδο γενικά. Ειχα βάλει τα elf competiton 15w-50, προηγηθηκε μια κουβεντα στο topic. Εστειλα mail στην elf.com σχετικά με το που οδηγω, σε ποια πολή-χωρα, πως οδηγω κτλ και πως εχω βαλει τα competition 15 50. Πηρα απαντηση! απο την total.gr :
*The oil you use for your vehicle belongs to the category of semi-synthetic oils. It consists one of the proposed solution for your needs. You can also choose Competition ST 10w40 (semi-synthetic oil) or the advanced oil, Excellium LDX 5w40 (full synthetic oil). Taking into consideration the age of your vehicle you had better choose one of the mentioned lubricants. In any case I wouldn't recommend the usage of mineral oils.
At your disposal for any further questions.*
Βεβαια ειμαι μπερδεμενος. καλου κακου παντως ειχα ηδη βαλει τα elf LDX 5w40.
Σχολια??
-
Ο χρήστης jim01 έγραψε:
ξανελεω για οσους δεν διαβασαν το ποστ μου. εχω ενα κλιο 1.4 2003. Το παταω γενικά και δεν βγαινω στην εθνική οδο γενικά. Ειχα βάλει τα elf competiton 15w-50, προηγηθηκε μια κουβεντα στο topic. Εστειλα mail στην elf.com σχετικά με το που οδηγω, σε ποια πολή-χωρα, πως οδηγω κτλ και πως εχω βαλει τα competition 15 50. Πηρα απαντηση! απο την total.gr :*The oil you use for your vehicle belongs to the category of semi-synthetic oils. It consists one of the proposed solution for your needs. You can also choose Competition ST 10w40 (semi-synthetic oil) or the advanced oil, Excellium LDX 5w40 (full synthetic oil). Taking into consideration the age of your vehicle you had better choose one of the mentioned lubricants. In any case I wouldn't recommend the usage of mineral oils.
Σχολια??
Γιατί δεν ανοίγεις εκείνο το ρημάδι το βιβλίο χρήσης που σου δώσανε μαζί με το αυτοκίνητο.Αυτά τα λάδια που λες τα αναφέρει ήδη μέσα.Ήδη έκανες την καλύτερη επιλόγή για το αυτοκίνητο σου με την οποία συμφωνεί με χέρια και με πόδια ο κατασκευαστής!
Και κάτι ακόμα για να καταλάβεις πιο πρακτικά το πράγμα.
Τα λιπαντικά, που κάθε φορά είναι τα κορυφαία της εταιρείας ELF έχουν πάνω στα μπουκάλια τους τρία δάφνινα στεφάνια που υποδηλώνουν την ποιότητα του προϊόντος και κάνουν και μία αναφορά στην αγωνιστική παρουσία της εταιρείας σε F1 και όχι μόνο.
Η αμέσως επόμενη κατηγορία ποιότητας έχει δύο στεφάνια και ούτω καθεξής.
Αυτή την στιγμή τα προϊόντα που έχουν πάνω στα μπουκάλια τους τρία στεφάνια είναι το EXCELLIUM LDX 5W40 και το EVOLUTION SXR 5W30.
Αυτά όσων αφορά τα προϊόντα για την RENAULT, γιατί EXCELLIUM και EVOLUTION παράγονται και σε άλλες φόρμουλες για άλλες εταιρείες.
Κοίτα να χαρείς το αυτοκίνητο σου και μη μασάς τίποτα -
Ο χρήστης jim01 έγραψε:
ξανελεω για οσους δεν διαβασαν το ποστ μου. εχω ενα κλιο 1.4 2003. Το παταω γενικά και δεν βγαινω στην εθνική οδο γενικά. Ειχα βάλει τα elf competiton 15w-50, προηγηθηκε μια κουβεντα στο topic. Εστειλα mail στην elf.com σχετικά με το που οδηγω, σε ποια πολή-χωρα, πως οδηγω κτλ και πως εχω βαλει τα competition 15 50. Πηρα απαντηση! απο την total.gr :*The oil you use for your vehicle belongs to the category of semi-synthetic oils. It consists one of the proposed solution for your needs. You can also choose Competition ST 10w40 (semi-synthetic oil) or the advanced oil, Excellium LDX 5w40 (full synthetic oil). Taking into consideration the age of your vehicle you had better choose one of the mentioned lubricants. In any case I wouldn't recommend the usage of mineral oils.
Σχολια??
[list:3jnbsh4i]Tο λαδι υποφερει ποιο πολυ σε συνθηκες πολης και στα συχνα σβησε-βαλε.Αλλα και παλι εαν εξαιρεσουμε και αυτον τον παραγοντα,τουλαχιστον την τελευταια δεκαετια χρειαζομαστε φουλ συνθετικα λαδια.Τα 10/40 τα οποια και αυτα ειναι κορυφαια ως ημισυνθετικα, ειναι η οικονομικη λυση.Βλεπεις οι περισσοτεροι αγνοουν τον παραγοντα ποιοτητα, χωρις φυσικα να σημαινει οτι το 10/40 δεν ειναι καλο λαδι.Το 5/40 με καθαρα ποιοτικα κριτηρια ειναι η καλυτερη επιλογη για το αυτοκινητο σου (και οχι μονο).Αλλωστε και η Motul το ιδιο λαδι δινει, η semi 10/40 η φουλ 5/40.Αν κανεις γυρω στις 15 000km το χρονο θα τα αλλαζεις ανα 7500 και αν υπερβαινεις τα 20 000 αλλαγη καθε 10 000km.[/list:u:3jnbsh4i][list:3jnbsh4i]Γενικα παντως η ELF ειναι απο τις κορυφαιες εταιριες στο λιπαντικο.[/list:u:3jnbsh4i]
-
Να υποθεσω πως το elf excellium LDX 5-40 ειναι το ιδιο λαδι με το Total 9000 Activa 5-40?
Ποιο απο τα 2 να προτιμησω?
Σημειωνω οτι εχω peugeot 1.6 που η εταιρεια συνιστα total.Επισης, στο παιχνιδι μπαινει και η shell με το νεο helix ultra active, που ισχυριζεται οτι καθαριζει τον κινητηρα με τη νεα του φορμουλα.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Να υποθεσω πως το elf excellium LDX 5-40 ειναι το ιδιο λαδι με το Total 9000 Activa 5-40?
Ποιο απο τα 2 να προτιμησω?
Σημειωνω οτι εχω peugeot 1.6 που η εταιρεια συνιστα total.Επισης, στο παιχνιδι μπαινει και η shell με το νεο helix ultra active, που ισχυριζεται οτι καθαριζει τον κινητηρα με τη νεα του φορμουλα.
Για το πρώτο κομμάτι της ερωτησής χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω ότι έδωσε μόνος σου την απάντηση.Νομίζω ότι αν χρησιμοποιήσεις TOTAL θα είσαι καλυμένος και ψυχολογικά.
Για το δεύτερο δεν ξέρω -
Thanx thvarveri. Απλα οταν αγορασα το αμαξι, δεν ειχε μεσα το βιβλιαρακι αυτο και εχω αμελησει να το παρω...
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Οι νέες συσκευασίες δεν έχουν επάνω καμία προδιαγραφή ούτε API ούτε και ACEA.Και τα παλιά δεν είχανε.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Οι νέες συσκευασίες δεν έχουν επάνω καμία προδιαγραφή ούτε API ούτε και ACEA.Και τα παλιά δεν είχανε.
Τα παλια, στο ασπρο κουτι με την καρω σημαια, ειχανε προδιαγραφες.
Ηταν SH, το θυμαμαι πολυ καλα γιατι τα ειχα βαλει. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Τα παλια, στο ασπρο κουτι με την καρω σημαια, ειχανε προδιαγραφες.
Ηταν SH, το θυμαμαι πολυ καλα γιατι τα ειχα βαλει.Βρήκα και εγώ ένα κουτί πο είχα και όντως έχει την SH.Αλλά σημασία έχει ότι τώρα δεν έχουν.
-
OK σωστά είχαν την SH αλλά ήδη ήταν ξεπερασμένη-obsolate αφού στην αγορά έπαιζαν SJ και SL. Τέλος πάντων και εγώ τα είχα βάλει στο Matiz πρίν από χρόνια...
motul 300V?????