-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
8100 motul αγορα 32€ στο δικο μου σε 5/40TOTAL 5/40 GUARTZ 9000 28€ στης αδερφης μου το 206 1.4 16v
στου γερου μου 10/40 MOTUL 6100 28€ αγορα!!!!
Σε τι ποσότητες;
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Σε βενζινάδικο τα mobil 1 πολύ πιθανό να πωλούνται έως και 16 ευρώα το λίτρο ,τιμή που δε δικαιολογείται να είναι τόσο ψηλά.Αν τα 16 ευρώ είναι πολλά τότε τα 18 ευρώ το λίτρο (το 15/50) που τα είδα σε πρατήριο της ΕΚΟ τι είναι;
Μάλλον κλοπή.
Το συγκεκριμένο πρατήριο είναι μέσα στα πέντε ποιό φτηνά πρατήρια της Αθήνας, στην αμόλυβδη, στη λίστα που έχουν οι 4 τροχοί. Οπότε από κάπου αλλού πρέπει να βγάλει ο άνθρωπος.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Εχω ενα clio 1.4 2003. Ενα συνεργειο μη εξουσιοδοτημενο ρενο, μου προτεινε τα Elf competition 15 - 50 (για το 50 δεν κοβω το κεφαλι μου) Μου ειπε οτι απο οσα εχει δοκιμασει, αναμεσα σε αυτα και τα motul, τα θεωρει κορυφαια. Ειδικα σε ενα χιλιοφτιαγμενο williams με πολλα χλμ ο κινητηρας ηταν αψογος. Αποτι καταλαβα, σε ολες τιε περιπτωσεις ανοιγε τους κινητηρες για να δει και με τα ματια του. Εχετε ακουσει τιποτα για αυτο το λάδι?
Η πλακα ειναι οτι η ρενο συνιστα elf ταδε 5 - 30 (για το 30 δεν ειμαι παλι σιγουρος, σορυ). Επίσης μου ειπε πως ο εισαγωγεας εχει κλεισει συμφωνια για εισαγωγη αυτου του συγκεκριμενου λαδιου και οτι για αυτο το συνιστουν σε αρκετα αμάξια. Τωρα για το αν ειναι καλο... δεν μου φαινεται πως ειναι.
Το Elf competition που χρησιμοποιεί το δίκτυο της RENAULT είναι 10W40 και όχι 15W50.To competition είτε 15W50 είτε 10W40 είναι ημισυνθετικό λάδι.
Το 5W30 που λες λέγεται Evolution SXR είναι συνθετικό και είναι αυτή την στιγμή το λάδι πρώτης τοποθέτησης στα περισσότερα μοτέρ της RENAULT και στο δικό σου.Είναι συνθετικό.
Στο διαθέσιμα της ELF υπάρχει αυτή την στιγμή και το Excellium LDX 5W40 το οποίο είναι συνθετικό και είναι το καλύτερο λάδι που διαθέτει αυτή την στιγμή η ELF για την RENAULT.
Η σχέση ELF και RENAULT δεν είναι Ελληνική.Οι δύο εταιρείες πάνε μαζί εδώ και 37 χρόνια.Εγω εβαλα το 15W-50. Τα σχετικά με την elf ρενο ειπα-ενοουσα οτι η συμφωνια ειχε γίνει για το λάδι 5W-40, υπονοοντας τα οικονομικα ωφέλη απο το ¨κλεισιμο' αυτου του συγκεκριμένου λαδιου για ενα κάρο αυτοκινητα. Η συμφωνια αφορά αποκλειστικά την ελληνικη αντιπροσωπια της ρενο. Ο μηχανικος που μιλησα αφησε αιχμες οτι δεν ειναι καλο λάδι και οτι αυτο επιλέχτηκε λόγω των ωφελειών απο το 'κλεισιμο' αυτου του συγκεκριμενου λαδιου ένταντι άλλων - της elf.
Απλα μεταφέρω αυτα που ακουσα
-
Εγώ πάντως, που χρησιμοποιώ στο δικό μου το Elf excellium 5w-40, έχω μείνει ευχαριστημένος. Το αλλάζω κάθε 7500 χλμ. (και νωρίτερα άμα λάχει)
Παλιά έβαζα το Total 9000 quartz 5w-40.
Δεν μπορώ να πω ότι είδα διαφορές, αλλά μάλλον το λάδι πρέπει να είναι πολύ καλό.
Εξάλλου έχω και εκείνο το pdf αρχείο, που μου είχε δώσει ή ο thraveris ή ο dimsavas (δεν θυμάμαι), το οποίο είναι ένας ύμνος για τα κατορθώματα του συγκεκριμένου λιπαντικού σε διάφορα test που γίνανε από επώνυμες αυτοκινητοβιομηχανίες (VW, Mercedes, Renault).
Επίσης, ένας γνωστός μου, μου είχε πει ότι δίαβασε το datasheet του συγκεκριμένου λιπαντικού (όπου εμπεριέχονται διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες) και μου είπε ότι σαν βάση χρησιμοποιεί τις PAO κατά 100%.
Θα τον ξαναρωτήσω... -
Ο χρήστης jim01 έγραψε:
Εχω ενα clio 1.4 2003. Ενα συνεργειο μη εξουσιοδοτημενο ρενο, μου προτεινε τα Elf competition 15 - 50 (για το 50 δεν κοβω το κεφαλι μου) Μου ειπε οτι απο οσα εχει δοκιμασει, αναμεσα σε αυτα και τα motul, τα θεωρει κορυφαια. Ειδικα σε ενα χιλιοφτιαγμενο williams με πολλα χλμ ο κινητηρας ηταν αψογος. Αποτι καταλαβα, σε ολες τιε περιπτωσεις ανοιγε τους κινητηρες για να δει και με τα ματια του. Εχετε ακουσει τιποτα για αυτο το λάδι?
Η πλακα ειναι οτι η ρενο συνιστα elf ταδε 5 - 30 (για το 30 δεν ειμαι παλι σιγουρος, σορυ). Επίσης μου ειπε πως ο εισαγωγεας εχει κλεισει συμφωνια για εισαγωγη αυτου του συγκεκριμενου λαδιου και οτι για αυτο το συνιστουν σε αρκετα αμάξια. Τωρα για το αν ειναι καλο... δεν μου φαινεται πως ειναι.
Το Elf competition που χρησιμοποιεί το δίκτυο της RENAULT είναι 10W40 και όχι 15W50.To competition είτε 15W50 είτε 10W40 είναι ημισυνθετικό λάδι.
Το 5W30 που λες λέγεται Evolution SXR είναι συνθετικό και είναι αυτή την στιγμή το λάδι πρώτης τοποθέτησης στα περισσότερα μοτέρ της RENAULT και στο δικό σου.Είναι συνθετικό.
Στο διαθέσιμα της ELF υπάρχει αυτή την στιγμή και το Excellium LDX 5W40 το οποίο είναι συνθετικό και είναι το καλύτερο λάδι που διαθέτει αυτή την στιγμή η ELF για την RENAULT.
Η σχέση ELF και RENAULT δεν είναι Ελληνική.Οι δύο εταιρείες πάνε μαζί εδώ και 37 χρόνια.Εγω εβαλα το 15W-50. Τα σχετικά με την elf ρενο ειπα-ενοουσα οτι η συμφωνια ειχε γίνει για το λάδι 5W-40, υπονοοντας τα οικονομικα ωφέλη απο το ¨κλεισιμο' αυτου του συγκεκριμένου λαδιου για ενα κάρο αυτοκινητα. Η συμφωνια αφορά αποκλειστικά την ελληνικη αντιπροσωπια της ρενο. Ο μηχανικος που μιλησα αφησε αιχμες οτι δεν ειναι καλο λάδι και οτι αυτο επιλέχτηκε λόγω των ωφελειών απο το 'κλεισιμο' αυτου του συγκεκριμενου λαδιου ένταντι άλλων - της elf.
Απλα μεταφέρω αυτα που ακουσα
Εγώ φίλε μου στην RENAULT δουλεύω και στο τεχνικό κομμάτι και ανταλλακτικά.Για τα λάδια της ELF έχω παρακολουθήσει πολλές φορές σεμινάριο.Σου ξαναλέω ότι ELF και RENAULT πάνε μαζί σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και 37 χρόνια και δεν τίθεται θέμα Ελληνικής εμπορικής συμφωνίας.Στην πρώτη σελιδα στο βιβλιάριο χρήσης του αυτοκινήτου σου υπάρχουν όλα τα λάδια και τα ιξώδη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.Γιατί δεν το συμβουλεύτηκες;
Αν πας εδώ http://www.lubricants.elf.com θα δεις ότι το λάδι που έβαλες είναι από τα λάδια της ELF που η εταιρεία δεν προτείνει για τα RENAULT!
Τώρα πως γίνεται ένα λάδι που είναι ημισυνθετικό(αυτό που έβαλες), να είναι καλύτερο από το Evolution SXR 5W30 που είναι συνθετικό και φτιαγμένο είδικά για το δικό σου μοτέρ, ή το Excellium LDX 5W40 που είναι και αυτό συνθετικό κιαι λίγο πιο καλό από το προηγούμενο, περιμένω να μας το πει ο μηχανικός σου. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Σε βενζινάδικο τα mobil 1 πολύ πιθανό να πωλούνται έως και 16 ευρώα το λίτρο ,τιμή που δε δικαιολογείται να είναι τόσο ψηλά.
Αν τα 16 ευρώ είναι πολλά τότε τα 18 ευρώ το λίτρο (το 15/50) που τα είδα σε πρατήριο της ΕΚΟ τι είναι;
Μάλλον κλοπή.
Το συγκεκριμένο πρατήριο είναι μέσα στα πέντε ποιό φτηνά πρατήρια της Αθήνας, στην αμόλυβδη, στη λίστα που έχουν οι 4 τροχοί. Οπότε από κάπου αλλού πρέπει να βγάλει ο άνθρωπος.
Την απάντηση για την μεγάλη τιμή την έδωσες μόνος σου.Τα βενζινάδικα πουλάνε με μεγάλο ποσοστό κέρδους τα λάδια (πολύ μεγάλο!) για να βγάζουν, γιατί από την βενζίνη βγάζουν περίπου 6 δραχμές λίτρο.
Τους μένουν μόνο λάδια και πλύσιματα.
Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια τα βενζινάδικα έχουν χάσει το μεγάλο μερίδιο από τις αλλαγές λαδιών που είχαν παλιά, καθώς με το σφιχτό καθεστώς των εγγυήσεων οι εταιρείες αυτοκινήτων έχουν 'αναγκάσει' τον περίσσότερο κόσμο να αλλάζει λάδια στα συνεργεία τους. -
Θοδωρη τι γνωμη εχεις για το elf excellium 5-50?
To εχω βρει σε καλη τιμη αλλα δεν ξερω αν πρεπει να προτιμησω αυτο ή το αντιστοιχο 5-40.
Υπ'οψιν οτι κανω 2 track day το χρονο με το 206 1.6 -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Θοδωρη τι γνωμη εχεις για το elf excellium 5-50?
To εχω βρει σε καλη τιμη αλλα δεν ξερω αν πρεπει να προτιμησω αυτο ή το αντιστοιχο 5-40.
Υπ'οψιν οτι κανω 2 track day το χρονο με το 206 1.6Δεν το ξέρω γιατί εμείς πουλάμε μόνο το 5W40.
Αλλά θα σου πω κάτι.
Έχω ένα 5 GT turbo και έχω πληρώσει ακριβά το θέμα λάδια.
Στην αρχή έβαζα Castrol 10W60 (ότι είχαν έρθει τότε στην Ελλάδα).Τελικά κατέληξα με ένα μοτέρ σπασμένο, καθώς η τρόμπα βούλωσε από τα κατάλοιπα και μία μέρα (Πρωταπριλιά ήτανε ) έκανε μπαμ.
Μετά έβαζα MOTUL 300V.Καλύτερη απορύπανση αλλά και πάλι πολλά κατάλοιπα.
Πριν από κανά δύο χρόνια έλυσα το μοτέρ για να το ανανεώσω.Δεν ήξερα τι να κάνω.Τα δύο παραπάνω αποκλείονταν Μobil 1 δεν έβρισκα.
Μέχρι και να αγοράσω τα αγωνιστικά λάδια της ELF σκέφτηκα αλλά έπρεπε να αγοράσω κιβώτιο και η τιμή ήταν πολύ μεγάλη.
Κάποιοι μηχανικοί λοιπόν στην Ελληνική ELF μου πρότειναν να χρησιμοποιήσω Excellium 5W40 που τότε είχε βγει και μου είπαν να μην φοβηθώ το μικρό ιξώδες γιατί τα πράγματα στα ιξώδη των λαδιών δεν εξηγούνται τόσο απλοϊκά όπως το κάνουμε εμείς και ότι αυτό το λάδι φτάνει και περισεύει για το μοτέρ του 5 GT turbo που μην ξεχνάμε είναι και 'αρχαίο'.
Εδώ και δύο περίπου χρόνια βάζω το Excellium LDX 5W40 και όλα πάνε καλά.Το μοτέρ δεν καίει λάδια, δουλεύει μια χαρά χωρίς περίεργους θορύβους η πίεση λαδιού είναι πάντα καλή και έχει γίνει και πιο εύστροφο.Όταν ανοίγω την τάπα στο καπάκι όλα λάμπουν ενώ πρώτα δεν ήταν έτσι.
Τώρα.
Πιστεύω ότι το 5W50 είναι το ίδιο σαν ποιότητα και σίγουρα καλύπτει πιο ανήσυχους οδηγούς σαν και εσένα.
Πάντως από ποιότητα το λάδι είναι πολύ καλό.
Πες μου σε τι τιμή το βρήκες. -
Πριν από κανά δύο χρόνια έλυσα το μοτέρ για να το ανανεώσω.
Τα λιπαντικά είναι το χόμπυ μου. Έχω δει εκατοντάδες χημικές αναλύσεις λιπαντικών ,στο 99% των περιπτώσεων το λάδι είναι το θύμα και όχι ο θύτης. Όταν για οποιοδήποτε λόγο δεν γίνεται σωστή καύση, υπάρχει διαρροή αντιψυκτικού ,φθαρμένα ελατήρια πιστονιού και χίλιοι-δυό άλλοι λόγοι ,τα σπασμένα τα πληρώνει το λιπαντικό και μάλιστα είναι αυτό που έχει σώσει τη μηχανή.
-
thvarveri δεν διαφωνω για την συνεργασια elf ρενο, απλα αναφερομουν στο συγκεκριμενο λαδι της elf εναντι αλλων της elf, οποτε δεν ηρθα σε συγκρουση με το οτι η ρενο συνεργαζεται με την elf. Anyway ειμαι ασχετος με το θεμα και δεν με ενδιαφέριε κιολας, εσυ ξέρεις περισσοτερα.
Ευτυχως δεν ειναι αυτος ο μηχανικός μου, ειμαι σε φάση αναζήτησης, απλα ειπα να τα βάλω μιας και τον ψιλοσκιζω τον κινητηρα. Παρατηρησα και απο το site της elf, οτι για αυτα τα competition δεν εχουν καποια αναφορά στη ρενο. Δεν ηξερα αυτο που λες οτι δηλ, δεν τα προτεινουν.
Εχω ενα κλειο 1,4 του 2003
Νομιζω τα competition 10w-40 τα προτεινουν. Προφανως θα πάω για αλλαγή πολύ πολύ συντομα. Τι μου προτεινεις? Το αμάξι πλεον δεν το πιέζω καθολου για 5-10 λεπτα μετα την εκκινηση με κρυο κινητηρα, και συχνα πυκνα ειμαι με το γκάζι στο πατωμα. Αν μου προτεινεις καποια, να τα βάζω χειμώνα καλοκαιρι?
-
Ο χρήστης jim01 έγραψε:
thvarveri δεν διαφωνω για την συνεργασια elf ρενο, απλα αναφερομουν στο συγκεκριμενο λαδι της elf εναντι αλλων της elf, οποτε δεν ηρθα σε συγκρουση με το οτι η ρενο συνεργαζεται με την elf. Anyway ειμαι ασχετος με το θεμα και δεν με ενδιαφέριε κιολας, εσυ ξέρεις περισσοτερα.Ευτυχως δεν ειναι αυτος ο μηχανικός μου, ειμαι σε φάση αναζήτησης, απλα ειπα να τα βάλω μιας και τον ψιλοσκιζω τον κινητηρα. Παρατηρησα και απο το site της elf, οτι για αυτα τα competition δεν εχουν καποια αναφορά στη ρενο. Δεν ηξερα αυτο που λες οτι δηλ, δεν τα προτεινουν.
Εχω ενα κλειο 1,4 του 2003
Νομιζω τα competition 10w-40 τα προτεινουν. Προφανως θα πάω για αλλαγή πολύ πολύ συντομα. Τι μου προτεινεις? Το αμάξι πλεον δεν το πιέζω καθολου για 5-10 λεπτα μετα την εκκινηση με κρυο κινητηρα, και συχνα πυκνα ειμαι με το γκάζι στο πατωμα. Αν μου προτεινεις καποια, να τα βάζω χειμώνα καλοκαιρι?
Να αφήσεις τα λαδάκια που έχεις βάλει και να μην κάνεις τίποτα.Και την επόμενη φορά που θα είναι να αλλάξεις λάδια να ανοίξεις το βιβλίο χρήσης του αυτοκινήτου σου στην πρώτη σελίδα που προτείνει για τα ιξώδη που πρέπει να κινηθείς.Και όσον αφορά την σχέση RENAULT και ELF, έχω να σου πω ότι 'κομψά' η RENAULT προτείνει ELF και όχι σου επιβάλει να βάλεις ELF
Γενικός κανόνας σε όλα στη χρήση του αυτοκινήτου είναι να ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή.Γιατί αυτός ξέρει πολύ περισσότερα και από μένα και από κάθε μηχανικό που νομίζει μερικά πράγματα. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Πριν από κανά δύο χρόνια έλυσα το μοτέρ για να το ανανεώσω.
Τα λιπαντικά είναι το χόμπυ μου. Έχω δει εκατοντάδες χημικές αναλύσεις λιπαντικών ,στο 99% των περιπτώσεων το λάδι είναι το θύμα και όχι ο θύτης. Όταν για οποιοδήποτε λόγο δεν γίνεται σωστή καύση, υπάρχει διαρροή αντιψυκτικού ,φθαρμένα ελατήρια πιστονιού και χίλιοι-δυό άλλοι λόγοι ,τα σπασμένα τα πληρώνει το λιπαντικό και μάλιστα είναι αυτό που έχει σώσει τη μηχανή.
Μάλλον η πιο σωστή τοποθέτηση απ' όσα έχουν γραφτεί στο θέμα.
-
[list:3g1401fm]Selenia[/list:u:3g1401fm][list:3g1401fm]Tις αποψεις οσων το εχουν δοκιμασει και εκτος γκρουπο Φιατ.Παντως κατα παραδοξο τροπο, οντως τα Φιατ (εκτος απ το εμπορικο τρυκ που συνιστουνε οι κατασκευαστες τα λιπαντικα των δικων τους αγορων) δουλευουν μονο με Σελενια.[/list:u:3g1401fm]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:2j3dvt7c]Selenia[/list:u:2j3dvt7c][list:2j3dvt7c]Tις αποψεις οσων το εχουν δοκιμασει και εκτος γκρουπο Φιατ.Παντως κατα παραδοξο τροπο, οντως τα Φιατ (εκτος απ το εμπορικο τρυκ που συνιστουνε οι κατασκευαστες τα λιπαντικα των δικων τους αγορων) δουλευουν μονο με Σελενια.[/list:u:2j3dvt7c]Τι εννοείς; Αρνούνται να δουλέψουν με άλλη μάρκα λάδι;
-
[list:3blvndfw]Selenia[/list:u:3blvndfw][list:3blvndfw]Tις αποψεις οσων το εχουν δοκιμασει και εκτος γκρουπο Φιατ.Παντως κατα παραδοξο τροπο, οντως τα Φιατ (εκτος απ το εμπορικο τρυκ που συνιστουνε οι κατασκευαστες τα λιπαντικα των δικων τους αγορων) δουλευουν μονο με Σελενια.[/list:u:3blvndfw]
Τι εννοείς; Αρνούνται να δουλέψουν με άλλη μάρκα λάδι;
[list:3blvndfw]Aκριβως [/list:u:3blvndfw]
-
[list:4ngd1pa6]Selenia[/list:u:4ngd1pa6][list:4ngd1pa6]Tις αποψεις οσων το εχουν δοκιμασει και εκτος γκρουπο Φιατ.Παντως κατα παραδοξο τροπο, οντως τα Φιατ (εκτος απ το εμπορικο τρυκ που συνιστουνε οι κατασκευαστες τα λιπαντικα των δικων τους αγορων) δουλευουν μονο με Σελενια.[/list:u:4ngd1pa6]
[list:4ngd1pa6]Aκριβως [/list:u:4ngd1pa6]
Για πες κάτι παραπάνω
-
[list:37iqy61p]Selenia[/list:u:37iqy61p][list:37iqy61p]Tις αποψεις οσων το εχουν δοκιμασει και εκτος γκρουπο Φιατ.Παντως κατα παραδοξο τροπο, οντως τα Φιατ (εκτος απ το εμπορικο τρυκ που συνιστουνε οι κατασκευαστες τα λιπαντικα των δικων τους αγορων) δουλευουν μονο με Σελενια.[/list:u:37iqy61p]
Αυτο ξεχάστε το ,ούτε οι πωλητες των selenia δεν θα τολμούσαν να πουν κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
[list:2yy1qazx]Selenia[/list:u:2yy1qazx][list:2yy1qazx]Tις αποψεις οσων το εχουν δοκιμασει και εκτος γκρουπο Φιατ.Παντως κατα παραδοξο τροπο, οντως τα Φιατ (εκτος απ το εμπορικο τρυκ που συνιστουνε οι κατασκευαστες τα λιπαντικα των δικων τους αγορων) δουλευουν μονο με Σελενια.[/list:u:2yy1qazx]
Αυτο ξεχάστε το ,ούτε οι πωλητες των selenia δεν θα τολμούσαν να πουν κάτι τέτοιο.
[list:2yy1qazx]Τωρα με αφοπλισες, αψογο επιχειρημα.Ημουν ετοιμος να 'οπλισω' αλλα αστο, δεν αξιζει τον κοπο.Αφου εισαι τοσο ενημερος λυσε εσυ τα οποια προβληματα σχετιζονται με το λιπαντικο στο θεμα Φιατ.[/list:u:2yy1qazx]
-
[list:p2ckhk9q]Selenia[/list:u:p2ckhk9q][list:p2ckhk9q]Tις αποψεις οσων το εχουν δοκιμασει και εκτος γκρουπο Φιατ.Παντως κατα παραδοξο τροπο, οντως τα Φιατ (εκτος απ το εμπορικο τρυκ που συνιστουνε οι κατασκευαστες τα λιπαντικα των δικων τους αγορων) δουλευουν μονο με Σελενια.[/list:u:p2ckhk9q]
[list:p2ckhk9q]Τωρα με αφοπλισες, αψογο επιχειρημα.Ημουν ετοιμος να 'οπλισω' αλλα αστο, δεν αξιζει τον κοπο.Αφου εισαι τοσο ενημερος λυσε εσυ τα οποια προβληματα σχετιζονται με το λιπαντικο στο θεμα Φιατ.[/list:u:p2ckhk9q]
Υπαρχουν και αλλοι (οπως εγω) που τους ενδιαφερει το θεμα .Αν θες πες μας τι ξερεις.Οσο πιο πολλα ξερουμε τοσο καλυτερα.
-
Thanx thvarveri. Φιλε πες μας για τα selenia και μην φορτωνεις, δεν σου ειπε και τιποτα!
motul 300V?????