-
Φίλε n_olympios, ευχαριστώ για την απάντηση.
Ως προς την πηγή, το Pioneer φαίνεται καλό.
Τα ηχεία είναι το βασικό πρόβλημά μου. Διότι με προβληματίζει ιδιαίτερα το ενδεχόμενο να πρέπει να κόψω λαμαρίνα στην πόρτα για να μπούν 16άρια. Εσύ πιστεύεις πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα ? (πχ. τριγμοί)
Για τα πίσω ηχεία που λες, δεν κατάλαβα αν μπαίνουν κάτω από τα πίσω παράθυρα ή στην εταζέρα. Αν είναι στην εταζέρα, δεν θέλει αλλαγή η στάνταρ εταζέρα ?
Πιστεύεις πως αν πάω στα Focal (έστω και αν κόψω τις λαμαρίνες) δεν θα χρειάζομαι πίσω ηχεία (ΟΚ, ο όγκος του μπάσου είναι ένα ζήτημα, αλλά subwoofer δεν βάζω...) ?
-
Υπενθυμίζω ότι το όνομά μου είναι Νικόλας.
Νάσο, προβλήματα με τριγμούς δε θα υπάρχουν σίγουρα, ειδικά δε αν γίνει μόνωση. Αυτό που θα γίνει είναι να κολληθούν ειδικά πισσόφυλλα στην εξωτερική και την εσωτερική λαμαρίνα της πόρτας (εννοείται από τη μέσα πλευρά ). Αυτά τα πισσόφυλλα είναι αποσβεστικό υλικό και χρησιμοποιείται για την απόσβεση των κραδασμών και συντονισμών της πόρτας (κουδουνισμοί, τριγμοί, καταποντισμοί). Επίσης θα μπει ειδικό υλικό γύρω από το μεγάφωνο για την εξουδετέρωση κενών μεταξύ αυτού και της πόρτας ή άλλων συντονισμών.
Οσο για το κόψιμο της λαμαρίνας, δε θα κοπεί κάποιο ουσιαστικό κομμάτι (structural piece), απλά θα μεγαλώσει ελάχιστα η διάμετρος της τρύπας ώστε να χωρέσει το μεγαλύτερο καλάθι του μεγαφώνου και ο μαγνήτης. Ετσι κι αλλιώς η λαμαρίνα σε εκείνο το σημείο περιττό βάρος είναι, δεν έχει να κάνει με τη δομή της πόρτας ή την παθητική ασφάλεια (τις μπάρες θα τις αφήσουν στη θέση τους, μη φοβάσαι).
Αυτό που σίγουρα μπορώ να σου πω, είναι ότι τα 13άρια με τα 16άρια έχουν τεράστια διαφορά στην απόδοση των μεσοχαμηλών συχνοτήτων, τόσο που αξίζει να μπεις στη διαδικασία.Εδώ θα κάνω μια παρένθεση και θα πω ότι η προσωπική μου άποψη είναι πως τα πίσω μεγάφωνα δε χρειάζονται στο 90% των περιπτώσεων. Αυτό ισχύει για διάφορους λόγους, οι οποίοι στο σύνολό τους υπερασπίζονται την ηχητική ποιότητα και όχι την ένταση στον ήχο. Συνεχίζω λοιπόν:
Για τα πίσω μεγάφωνα, δε θυμάμαι αν το Civic έχει θέσεις έτοιμες στα πίσω πλαϊνά, αλλά αν έχει, σίγουρα δε θα είναι οβάλ. Ενα ζευγάρι 6*9 στην εταζέρα (η οποία δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει) θα σου δώσει σίγουρα δυνατότερο συνολικά ήχο και καλύτερη απόδοση στα μπάσα (λόγω της μεγάλης επιφάνειας του κώνου και της εκμετάλλευσης του χώρου αποσκευών ως καμπίνα). Από την άλλη δημιουργούνται άλλα προβλήματα, για τα οποία όμως δε χρειάζεται να ανησυχείς τώρα.
Το sub γιατί είσαι κατηγορηματικός ότι ΔΕΝ το βάζεις? Υπάρχουν λύσεις για πλήρη εκμετάλλευση του χώρου, αν αυτό είναι που σε ανησυχεί, όπως για παράδειγμα το link που έβαλα πιο πάνω.
-
To Civic έχει θέσεις στρογγυλές 16άρες υποδοχές κάτω από τα πίσω παράθυρα. Το ερώτημα είναι: βάζω ηχεία εκεί, ή στην εταζέρα ? Ή και καθόλου ? Φαίνεσαι να δείχνεις υπερ αυτής της τελευταίας λύσης (ιδίως αν συνδυαστεί με 16άρια ηχεία στις μπροστινές πόρτες), εκτός του θέματος της έντασης, το οποίο δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, σπάνια ακούω σε μεγάλες εντάσεις στο αυτοκίνητο...
Το να κόψω τις λαμαρίνες στις πόρτες για να χωρέσουν 16άρια αντί 13άρια ηχεία (είναι προφανής η διαφορά στην απόδοση) δεν με ανησυχεί από δομικής άποψης αλλά φοβάμαι μην εμφανιστούν τριγμοί
Το sub δεν το βάζω διότι κουβαλάει μαζί του έξτρα κόστος + πολυπλοκότητα (πχ. ανάγκη ενισχυτή και ανάγκες ρεύματος) και συνεπάγεται μειωμένο χώρο (πχ. στις φωτο του θέματος από το [url]caraudioforum.gr[/url] που παρέθεσες, το sub πιάνει το χώρο νομίζω της ...ρεζέρβας εκτός και αν κάνω λάθος).
Ευχαριστώ
-
Το ξαναλέω για να ησυχάσεις. Αν παρουσιαστούν τριγμοί στο αυτοκίνητο μετά από κάποιο διάστημα, σίγουρα ΔΕΝ θα προέρχονται από τα μεγάφωνα ή το κόψιμο της λαμαρίνας.
Αν θέλεις να εκμεταλλευτείς τις ήδη υπάρχουσες πίσω θέσεις, βρες ό,τι φτηνότερο υπάρχει σε ομοαξονικά 16άρια και βάλτα εκεί (πχ 50-80ευρώ). Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις κάτι ακριβό. Αλλά μην περιμένεις και το μπάσο που θα βγάλουν τα οβάλ στην εταζέρα.
Είμαι γενικά κατά της χρήσης των πίσω μεγαφώνων, ναι. Θυμίζω ότι το σήμα που ακούμε στο αυτοκίνητο είναι στερεοφωνικό, κι ως εκ τούτου δεν είναι σχεδιασμένο για 4 μεγάφωνα αλλά για 2, και μάλιστα 2 που βρίσκονται μπροστά. Η λογική μου είναι η εξής: Σε μία συναυλία οι καλλιτέχνες βρίσκονται μπροστά. Επίσης στο σπίτι δεν ακούμε μουσική έχοντας την πλάτη γυρισμένη στα ηχεία. Γιατί λοιπόν να ισχύει το ίδιο και στα αυτοκίνητα? Ο μόνος λόγος που στο αυτοκίνητο έχει επικρατήσει ο θεσμός των πίσω μεγαφώνων είναι ότι εκεί υπάρχει διαθέσιμος χώρος.
Απλά φοβάμαι ότι επειδή οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει στον ήχο που μας 'αγκαλιάζει', η πρώτη ακρόαση ενός συστήματος με μεγάφωνα μόνο μπροστά σίγουρα ξενίζει και πολλές φορές δεν είναι και αρεστή. Γι'αυτό και σου προτείνω να βάλεις πίσω μεγάφωνα.
Εξαιρούνται βεβαίως περιπτώσεις πολυκάναλου ήχου, όπου το κάθε μεγάφωνο έχει και το δικό του κανάλι. Εκεί όμως το κόστος είναι πολλαπλάσιο, και για πολλούς ανούσιο.
Για το sub, δεν έχεις άδικο, στο 95% των περιπτώσεων χρειάζεται ενισχυτή. Για κάποιον πάντως που σκέπτεται κάποια στιγμή να βάλει ενισχυτή, τότε σαφώς προτείνω ένα sub αντί για πίσω μεγάφωνα, με αντίστοιχο κόστος, και σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα (όχι μόνο σε ένταση αλλά κυρίως σε ποιότητα).
Στο τέλος, θα σου έλεγα να πας σε ένα καλό κατάστημα και να ζητήσεις να δοκιμάσεις τα μεγάφωνα και αν δε σου αρέσει το αποτέλεσμα να τα αλλάξεις.
ΥΓ: στο χώρο της ρεζέρβας είναι το sub, μαζί με τον ενισχυτή. Συνολικά το βάρος τους είναι και μικρότερο από τον 5ο τροχό. Υπάρχει και κιτ επισκευής ξέρεις.
-
ΓΓΓΓΡΡΡΡΡΡ Νικόλα!!! ΓΓΓΡΡΡΡ
Εγώ ανήκω στο υπόλοιπο 10% που έχω πίσω οβαλ ηχεία;
Χιχιχιι δεν με χαλάειιιιιιι!!!Κοιτα... αυτό που πιστέυω εγώ (λόγο και την μικρής μου πείρας πάνω΄(και κάτω) σε αυτά) είναι οτι με τα πίσω ηχεία είναι σαν να είσαι μέσα στην πίστα (πως τα λέω ο άτοιμος - ούτε σκυλάς να ήμουν) ενώ χωρίς αυτά είσαι απλά απεναντί της...
Καλά πρέπει να έρθεις να ακούσεις το Citroenάκι! χιχιχι παίζει καλάαααα! χιχιχι
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Είμαι γενικά κατά της χρήσης των πίσω μεγαφώνων, ναι. Θυμίζω ότι το σήμα που ακούμε στο αυτοκίνητο είναι στερεοφωνικό, κι ως εκ τούτου δεν είναι σχεδιασμένο για 4 μεγάφωνα αλλά για 2, και μάλιστα 2 που βρίσκονται μπροστά. Η λογική μου είναι η εξής: Σε μία συναυλία οι καλλιτέχνες βρίσκονται μπροστά. Επίσης στο σπίτι δεν ακούμε μουσική έχοντας την πλάτη γυρισμένη στα ηχεία. Γιατί λοιπόν να ισχύει το ίδιο και στα αυτοκίνητα? Ο μόνος λόγος που στο αυτοκίνητο έχει επικρατήσει ο θεσμός των πίσω μεγαφώνων είναι ότι εκεί υπάρχει διαθέσιμος χώρος.
Εγώ έχω 2 διπλά στις εμπρός πόρτες και άλλα τόσα στις πίσω. Άρα ακούς από το πλάι και όχι από μπροστά. Για τον ιδιο λογο είναι και τα ηχεία στις πίσω πόρτες, για να ακούν οι πίσω επιβάτες με τον ίδιο τρόπο που ακούς και οι εμπρός. Άλλωστε με το fader στο κέντρο τα πίσω ηχεία δεν ακούγονται εμπρός και το αντίθετο, απλά 'γεμίζουν' λίγο το χώρο.
Νάσο, εγώ θα έδινα στον Νικόλα τα 500Ε (άντε και 50 για tip ) να κάνει ότι θέλει . Λόγω των μικρών απαιτήσεων σου, θα ήσουν σίγουρα ικανοποιημένος.
-
Κλαψ, λυγμ, μπου-χου-χου!!!
Τωρα που ξεπερασα καπως την πικρα που με κερασατε διαβαζοντας 6 σελιδες με διλημματα του στυλ 'να βαλω 13αρια ή 16αρια' να εκφρασω κ γω μια απορια απευθυνομενος κυριως στο Νικολα αλλα οχι μονο, ολες γνωμες ευπροσδεκτες. Λοιπον στο δικο μου αυτοκινητο που εχει χαλια υποδομη για ηχο (καλος ο ηχος του μοτερ αλλα ηθελα να'ξερα, οι Ιαπωνες δεν ακουνε μουσικη; ) εκανα οτι καλυτερο μπορουσα απο ηχεια, δηλαδη 4 custom fit των 10cm, 3δρομα, 120αρια (εταζερα δεν υπαρχει). Αλλα χωρις να ειμαι ICE maniac, βρισκω ακομα τον ηχο απογοητευτικο. Ερωτηση: Χωρις να κοψω πορτες, βαλω κουτα-ενισχυτη (γιατι ηδη ειναι αρκετα περιορισμενος ο χωρος των αποσκευων), αξιζει τα λεφτα του ενα ενεργο γουφερ-σωληνας ωστε να ριξω σε αυτο το βαρος των χαμηλων κ στα αλλα 4 ηχεια τα ψηλα;ΥΓ Φιλικη συμβουλη, συνιστω ανεπιφυλακτα σε ολους απο ΒΑ Αττικη να αποφυγουν το καταστημα ΧΤΡΕΜΕ στην οδο Πεντελης συνορα Αμαρουσιου-Μελισσιων, ανελαβαν το αυτοκινητο μου χωρις να μου πουν οτι δεν το γνωριζουν με αποτελεσμα να του κανουν ζημιες...
-
καλησπερα σε ολους,θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας για τον ηχο στο νεο μου τουτουνι(ypsilon),σαν πηγη θα χρησιμοποιησω το sony cdx-r3300 και το ερωτημα ειναι το εξης: στο παλιο με την ιδια πηγη ειχα βαλει ομοαξονικα 2 δρομων kenwood μπροστα και oval sony xs-f6931(3 δρομων) πισω στην εταζερα,στο νεο με την ιδια πηγη πως να βελτιωσω τον ηχο(χωρις ενισχυτη)απο αποψη ηχειων???δεν θελω να τρυπησω την εταζερα και να μεινω σε ενα κοστος της ταξης των 150-200 euro,ευχαριστω για τον χρονο σας
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Κλαψ, λυγμ, μπου-χου-χου!!!
Τωρα που ξεπερασα καπως την πικρα που με κερασατε διαβαζοντας 6 σελιδες με διλημματα του στυλ 'να βαλω 13αρια ή 16αρια' να εκφρασω κ γω μια απορια απευθυνομενος κυριως στο Νικολα αλλα οχι μονο, ολες γνωμες ευπροσδεκτες. Λοιπον στο δικο μου αυτοκινητο που εχει χαλια υποδομη για ηχο (καλος ο ηχος του μοτερ αλλα ηθελα να'ξερα, οι Ιαπωνες δεν ακουνε μουσικη; ) εκανα οτι καλυτερο μπορουσα απο ηχεια, δηλαδη 4 custom fit των 10cm, 3δρομα, 120αρια (εταζερα δεν υπαρχει). Αλλα χωρις να ειμαι ICE maniac, βρισκω ακομα τον ηχο απογοητευτικο. Ερωτηση: Χωρις να κοψω πορτες, βαλω κουτα-ενισχυτη (γιατι ηδη ειναι αρκετα περιορισμενος ο χωρος των αποσκευων), αξιζει τα λεφτα του ενα ενεργο γουφερ-σωληνας ωστε να ριξω σε αυτο το βαρος των χαμηλων κ στα αλλα 4 ηχεια τα ψηλα;ΥΓ Φιλικη συμβουλη, συνιστω ανεπιφυλακτα σε ολους απο ΒΑ Αττικη να αποφυγουν το καταστημα ΧΤΡΕΜΕ στην οδο Πεντελης συνορα Αμαρουσιου-Μελισσιων, ανελαβαν το αυτοκινητο μου χωρις να μου πουν οτι δεν το γνωριζουν με αποτελεσμα να του κανουν ζημιες...
Φίλε μου τι αυτοκίνητο έχεις;
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Φίλε μου τι αυτοκίνητο έχεις;http://elmundomotor.elmundo.es/elmundom ... rt_xxl.jpg
-
Προς cmarin: Kώστα, ποιος τον διασφαλίζει ότι δε θα πάρω τα 550 και θα φύγω?
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
εκανα οτι καλυτερο μπορουσα απο ηχεια, δηλαδη 4 custom fit των 10cm, 3δρομα, 120αρια (εταζερα δεν υπαρχει).Είσαι σίγουρος? 3δρομα των 10 εκ. μου φαίνεται λίγο δύσκολο...
Τα ενεργά bass tubes δε θα αποδώσουν ποτέ όσο καλά τις χαμηλές συχνότητες όσο ένας μέτριος έως κακός συνδυασμός sub/κουτί/ενισχυτής. Δυστυχώς όμως, σε κάποιες περιπτώσεις, όπως η δική σου, είναι μια λύση. Αν και, δεν πιστεύω ότι ο χώρος που θα καταλάβει θα είναι λιγότερος από ένα μικρό κουτί sub... Θα σου έλεγα να ακούσεις ένα τέτοιο σε κάποιο μαγαζί και ανάλογα να κρίνεις τι σου αρέσει.
Από την άλλη, δυστυχώς ούτε τα 10αρακια θα σε βοηθήσουν πολύ σε αυτό το ζήτημα, ( )και αν θέλεις να διατηρήσεις το αυτοκίνητο στην κανονική του μορφή (το οποίο σαφώς προτείνω, αλλά από την άλλη έτσι δεν μπορείς να βάλεις κάτι καλύτερο από 10εκ. μεγάφωνο) τότε πρέπει απλώς να βάλεις ένα φίλτρο ελευθέρας ροής και μια πιο ανοιχτή εξάτμιση...
EDIT: εκτός κι αν έχεις το Ignis Sport, οπότε έχει ήδη από δαύτα, άρα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Είσαι σίγουρος? 3δρομα των 10 εκ. μου φαίνεται λίγο δύσκολο...
Αυτα ακριβως ειναι:
http://www.1st-car-audio-and-stereo.co. ... eaker.htmlEDIT: εκτός κι αν έχεις το Ignis Sport, οπότε έχει ήδη από δαύτα, άρα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή...
Τουλαχιστον ναι, αυτο ειναι. Απλα νομιζα οτι ειχα κ γω το δικαιωμα με 100χαω (μονο στην εθνικη! ) κ τα παραθυρα ανοιχτα να ακουω μουσικη... Α,ρε πολαρα με το 1KW ηχου σου...
Ευχαριστω για την απαντηση κ το χρονο σου παντως! -
Πήρα το Becker Mexico 4337! Παρά το ότι ο κ. Καλογερόπουλος δεν συμφωνούσε με την αγορά μου (σημ: δεν προσπάθησε να μου πουλήσει κάτι άλλο, απλά να με αποτρέψει, καθώς κατά την άποψή του δεν αξίζε τα λεφτά του), μου το έφερε σε μισή ώρα, το βάλαμε... τι να πω, εγώ βλέπω διαφορά ακόμα και με τα παλιοηχεία του corsa. Σίγουρα θα έβλεπα διαφορά, αλλά... τι να πω εμένα μου αρέσει πάρα πολύ! Από εργονομία σκίζει! Το έμαθα σε λίγα λεπτά και χωρίς να το κοιτάω μόνο καφέ δεν ψήνω! Παίζει πολύ καλά, δεν ζεσταίνεται πολύ, είναι στυλάτο, μου αρέσει (το ξαναείπα,ε; ).
Μόλις τελειώσουν οι δόσεις πάω για ενισχυτή, focal μπροστά (για πίσω αμφιταλαντεύομαι ακόμη...) και ό,τι άλλο κάτσει!
Καλό μεσημέρι!! -
Πολύ καλή επιλογή. Δεν έχει μεγάλες δυνατότητες αλλά από περγαμηνές ποιότητας ήχου δεν είναι καθόλου άσχημο (τουλάχιστον το Mexico Pro που έχω ακούσει).
Ηταν μέσα στις επιλογές μου, αλλά το ότι δεν παίζει mp3 είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας (για μένα τουλάχιστον).
Τώρα ψήνομαι (μεταξύ άλλων) για ένα Monza...
-
Τι μου προτείνεις για ενισχυτή και ηχεία...;
Σκέφτομαι για μπροστά τα Focal Access 165A και για πίσω τα Focal Access 690CA. Ξέρω ότι πίσω δεν χρειάζονται γιατί από μπροστά ακούμε κυρίως, αλλά έχω πολλές φορές επιβάτες στο αυτοκίνητο που θα ήθελα να ακούν καλά.
Κυρίως ψήνομαι για κάτι άλλο... Μπορώ να ορίζω κατά βούληση τα πίσω ηχεία να παίζουν μόνο χαμηλομεσαίες, ώστε να με γλιτώσουν από το κόστος ενός υπογούφερ; Αν ναι, τι ενισχυτή θα χρειαστώ; Αν όχι, τι ενισχυτή θα χρειαστώ;
Υπέροχο το Becker...!!
-
Θέλεις οπωσδήποτε να προχωρήσεις τώρα σε αγορά μεγαφώνων ή/και ενισχυτή? Θα σου έλεγα να χαρείς το Mexico για λίγο ακόμα, πριν κάνεις μια τέτοια κίνηση. Μόλις το πήρες, μάθε τις δυνατότητές του, συνήθισε τον ήχο, πιστεύω γενικά ότι δεν είναι καλό να κάνουμε αυτές τις κινήσεις μπαμ και κάτω, μου φαίνεται ότι μετά δεν εκτιμούμε το κάθε κομμάτι όσο θα έπρεπε.
Από την άλλη, τα Focal είναι αρκετά καλά μεγάφωνα, και ειδικά η σειρά Access είναι πολυ τίμια για τα χρήματά της (που σημαίνει ότι ο λόγος απόδοσης/προς τιμή είναι αρκετά υψηλός). Θα χρειαστεί μόνο λίγη προσοχή μόνο στην τοποθέτηση των tweeters, καθώς έχουν αναλυτικό ήχο ο οποίος μπορεί να παρεξηγηθεί ως σκληρός.
Τι ενισχυτή θα χρειαστείς... Εναν τετρακάναλο που να έχει δυνατότητα lpf και hpf. Αυτά είναι χαμηλοπερατό και υψηλοπερατό φίλτρο αποκοπής αντίστοιχα. Τι σημαίνει αυτό στα ελληνικά? Οτι ο ενισχυτής θα έχει δύο φίλτρα, ένα σε κάθε ζευγάρι καναλιών, και θα μπορείς να ορίζεις ότι τα μπροστινά θα παίζουν από μια συγκεκριμένη συχνότητα και πάνω, ενώ τα πίσω (ή το sub) από μια συγκεκριμένη συχνότητα και κάτω.
Αρα, αυτό που (σωστά εν μέρει) λες ότι θες να κάνεις με τα πίσω μεγάφωνα, προκειμένου να μη βάλεις υπογούφερ, γίνεται, αλλά έχε υπόψη σου ότι αυτό το 'κατά βούληση' σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις ένα κατσαβιδάκι μαζί σου και να ρυθμίζεις μια βίδα (το ποτενσιόμετρο ρύθμισης της συχνότητας αποκοπής) ή στην καλύτερη περίπτωση, αν ο ενισχυτής που επιλέξεις έχει κουμπί ενεργοποίησης/ακύρωσης του φίλτρου, να πρέπει να κάνεις μια βόλτα από το χώρο αποσκευών σου και να πατάς το κουμπάκι όποτε θέλεις να ακούν οι πίσω επιβάτες το πλήρες φάσμα ή αντίστροφα.
Ο ενισχυτής που θα χρειαστείς θα είναι ο ίδιος και στις δύο περιπτώσεις (με sub ή χωρίς). Μοναδική μας μέριμνα αν θέλεις να βάλεις sub είναι να μπορεί να γεφυρωθεί (αυτό το κάνουν όλοι οι σωστοί ενισχυτές). Απλά, σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να πάρεις κάτι που να έχει λίγη δύναμη, ώστε να μπορεί να ελέγξει το υπογούφερ σωστά. Ενδεικτικά αναφέρω ότι τις περισσότερες φορές ένας ενισχυτής 4*50W RMS @ 4Ohm είναι υπεραρκετός για τις ανάγκες του καθενός. Μια λύση είναι να τον χρησιμοποιήσεις για τα εμπρός και πίσω μεγάφωνα όπως έχει, μια άλλη είναι με το ένα ζεύγος καναλιών να οδηγήσεις τα μπροστινά, με το άλλο ζεύγος γεφυρωμένο το υπογούφερ. Μια τιμή ισχύος γύρω στα 150W @ 4Ohm με γεφυρωμένα τα δύο κανάλια είναι καλή για πρώτο (και όχι μόνο) sub. Εχω ακούσει αυτοκίνητα που έχουν ενισχυτές με πολύ χαμηλότερη ισχύ από αυτές που δηλώνω εδώ ως ενδεικτικά παραδείγματα, και έχουν πολύ καλό ηχητικό αποτέλεσμα.
-
Να κανω μια ερωτηση.Ειναι λογικο να ζεσταινονται τα δισκακια μετα απο καποια ωρα λειτουργιας;
Δεν ειμαι γνωστης σε θεματα ηχου(προτιμω να ακουω τον κινητηρα) και γι'αυτο ισως φανει χαζη η ερωτηση...
Ευχαριστω εκ των προτερων...
-
Zεματάνε θες να πείς.
-
Δυστυχώς, επειδή μέσα σε πολύ περιορισμένο χώρο (1 Din) πρέπει να μπουν πολλά συστήματα, δεν υπάρχει και η πολυτέλεια σωστής επαγωγής της θερμότητας μέσα στην πηγή. Σκεφτείτε ότι έχουν: Δέκτη, μηχανισμό κινήσεως cd ή κασέτας, τροφοδοτικό (μια μεγάλη πηγή θερμότητας), ολοκληρωμένα, οθόνη (αυτή κι αν βγάζει ζέστη, ειδικά όταν είναι σχετικά νέας τεχνολογίας), ενισχυτή κλπ κλπ κλπ.
-
Και συνεχίζω και πάλι εγώ το θέμα...
Δηλώνω καταευχαριστημένος με το Becker μου!!
Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα που μου δίνει στα νεύρα... Πριν από δύο εβδομάδες περίπου κάτι είχε πάθει... τώρα τι ήταν αυτό δεν ξέρω! Κάτι παλαβό τέλος πάντων. Πάταγες το κουμπί να σβήσει το ΤΑ και έμπαινε σε mute, το έβαζες σε έναν σταθμό και μετά από 2 λεπτά (με το ρολόι) σταματούσε να παίζει ενώ όλες οι ενδείξεις στην οθόνη ήταν ΟΚ και επίσης (ενώ ήταν σε αυτήν την σιωπηρή κατάσταση) δεν δούλευε η ...στρόφιγγα του ήχου. Επειδή φαντάστηκα ότι θα πάτησα κάποιον περίεργο συνδυασμό με τα traffic announcements όταν θα οδηγούσα, έκατσα ένα μεσημέρι, προσπάθησα με το manual να βρω τι γίνεται αλλά δεν τα κατάφερα. Οπότε (επειδή δεν έχει ούτε reset) το έβγαλα, το αποσύνδεσα και το επανασύνδεσα. Μετά όλα καλά.
Αυτό που μου κάνει τώρα όμως είναι το εξής: δεν μου κρατάει στη μνήμη τις ρυθμίσεις του ήχου... Μου βγάζει πάντα τα treble και bass στο 0 και το loudness στο on. Τα φτιάχνω, πάω το άλλο πρωί να το ανάψω, πάλι τα ίδια...
Μήπως έχετε κάποια ιδέα; Θα πήγαινα στον κ. Καλογερόπουλο, από όπου το αγόρασα, να του ρίξει μια ματιά, αλλά για ένα μήνα τώρα έχω εξεταστική και ... δεν ...
Καμιά ιδέα;
Car audio