-
Mεταφερω το ερωτημα εδω καθοτι δεν ειχα προσεξει οτι υπαρχει θεμα audio car.
Εχω τον εξης προβληματισμο με τα αυτοκινητα νεας γενιας.
Συνηθως τα ηχοσυστηματα που βαζουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες σχεδον ολες πλεον ναι μεν καλα αλλα υστερουν σε δυναμικοτητα δλδ δεν παιζουν οπως ενα ηχοσυστημα αφτερ sales που μπορει να βαλεις απο 1000 βατ + subs,ηχεια παντου κλπ. Τον ηχο μου στο αμαξι τον ακουω δυνατα δλδ βαραει ολοκληρο και ακουνε και οι διπλα στα φαναρια (οχι παντα) τωρα λοιπον που στα δινουν.... μαλλον σε αναγκαζουν να βαλεις μαμισια myltimedia εμενα δεν με καλυπτει να με περιοριζει στα 300 η στα 500 βατ. Εσεις τι αμαξι εχετε? Τι ηχοσυστημα βαλατε και ποσα βατ? Το κυριοτερο που θελω να ξερω ειναι αν υπαρχει καποιος που εβαλε σε γερμανικο αμαξι αφτερ sales ηχο και δεν αντιμετωπιζει προβλημα με τις εργοστασιακες ενδειξεις. Με ενδιαφερει να φαινονται οι εργοστασιακες ενδειξεις σε αφτερ sales.... Κανονικα αυτο σηκωνει διαμαρτυρια φιλοι μου τι φασισμος ειναι αυτος να σου οριζουν εκεινοι με το ζορι τι θα εχεις μεσα στο αμαξι σου...? -
να προσθεσω πως ενδιαφερομαι για το audi q5, το οποιο ομως δινει το bang&olufsen 505 watts of music power, ten channels and 14 speakers νομιζω πως δεν ακουγεται δυνατα το sub, γενικως δεν παιζει δυνατα.
μπορω να το αλλαξω και να βαλω αφτερ ηχοσυστηματα χωρις να χασω τις εργοστασιακες ενδειξεις? -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Mεταφερω το ερωτημα εδω καθοτι δεν ειχα προσεξει οτι υπαρχει θεμα audio car.
Εχω τον εξης προβληματισμο με τα αυτοκινητα νεας γενιας.
Συνηθως τα ηχοσυστηματα που βαζουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες σχεδον ολες πλεον ναι μεν καλα αλλα υστερουν σε δυναμικοτητα δλδ δεν παιζουν οπως ενα ηχοσυστημα αφτερ sales που μπορει να βαλεις απο 1000 βατ + subs,ηχεια παντου κλπ. Τον ηχο μου στο αμαξι τον ακουω δυνατα δλδ βαραει ολοκληρο και ακουνε και οι διπλα στα φαναρια (οχι παντα) τωρα λοιπον που στα δινουν.... μαλλον σε αναγκαζουν να βαλεις μαμισια myltimedia εμενα δεν με καλυπτει να με περιοριζει στα 300 η στα 500 βατ. Εσεις τι αμαξι εχετε? Τι ηχοσυστημα βαλατε και ποσα βατ? Το κυριοτερο που θελω να ξερω ειναι αν υπαρχει καποιος που εβαλε σε γερμανικο αμαξι αφτερ sales ηχο και δεν αντιμετωπιζει προβλημα με τις εργοστασιακες ενδειξεις. Με ενδιαφερει να φαινονται οι εργοστασιακες ενδειξεις σε αφτερ sales.... Κανονικα αυτο σηκωνει διαμαρτυρια φιλοι μου τι φασισμος ειναι αυτος να σου οριζουν εκεινοι με το ζορι τι θα εχεις μεσα στο αμαξι σου...?Και μπορείς να οδηγάς έτσι ?
Ασε που είναι παράβαση και γράφουν αν ακούγεται το ντουπ-ντουπ.
Κινδινεύεις και από ρήξη σπλάχνων (που ανέφερε γιατρός περιστατικό)δεν ακουω συνεχεια δυνατα αλλα οταν θελησω να ακουσω δυνατα ενα κομματι που μου αρεσει θελω να μην περιοριζομαι,ρηξη σπλαχνων εχμ πρωτη φορα το ακουω...
-
Ο χρήστης gont έγραψε:
ρηξη σπλαχνων εχμ πρωτη φορα το ακουω...Εγω απορρω πως και ακους ακομα, γενικοτερα...
-
Ρήξη σπλάχνων από μουσική;
Μήπως ήταν ; -
Ο χρήστης gont έγραψε:
να προσθεσω πως ενδιαφερομαι για το audi q5, το οποιο ομως δινει το bang&olufsen 505 watts of music power, ten channels and 14 speakers νομιζω πως δεν ακουγεται δυνατα το sub, γενικως δεν παιζει δυνατα.
μπορω να το αλλαξω και να βαλω αφτερ ηχοσυστηματα χωρις να χασω τις εργοστασιακες ενδειξεις?505 watts, 14 ηχεία και δεν ακούγεται δυνατά?
Μήπως θες να πεις ότι δεν ακούγεται τόσο δυνατά ώστε να τρίζουν οι τζαμαρίες στα ρετιρέ? -
Ο χρήστης gont έγραψε:
Τον ηχο μου στο αμαξι τον ακουω δυνατα δλδ βαραει ολοκληρο και ακουνε και οι διπλα στα φαναρια (οχι παντα) τωρα λοιπον που στα δινουν.... μαλλον σε αναγκαζουν να βαλεις μαμισια myltimedia εμενα δεν με καλυπτει να με περιοριζει στα 300 η στα 500 βατ. Κανονικα αυτο σηκωνει διαμαρτυρια φιλοι μου τι φασισμος ειναι αυτος να σου οριζουν εκεινοι με το ζορι τι θα εχεις μεσα στο αμαξι σου...? -
Ο χρήστης gont έγραψε:
Τον ηχο μου στο αμαξι τον ακουω δυνατα δλδ βαραει ολοκληρο και ακουνε και οι διπλα στα φαναρια (οχι παντα) τωρα λοιπον που στα δινουν.... μαλλον σε αναγκαζουν να βαλεις μαμισια myltimedia εμενα δεν με καλυπτει να με περιοριζει στα 300 η στα 500 βατ. Κανονικα αυτο σηκωνει διαμαρτυρια φιλοι μου τι φασισμος ειναι αυτος να σου οριζουν εκεινοι με το ζορι τι θα εχεις μεσα στο αμαξι σου...?φίλε έγραψες
-
Υπάρχουν λύσεις με τα κατάλληλα interfaces-adaptors για να ταιριάξεις άλλες πηγές με τις εργοστασιακές ενδείξεις ή κουμπιά τιμονιού.... Αλλά μπορείς να βάλεις και πιο δυνατούς ενισχυτές χωρίς να αλλάξεις την πηγή ώστε να μην αλλάξεις την αισθητική αλλά και να μην μπλέξεις πολύ. Συνήθως οι πηγές είναι πια αξιοπρεπεπείς.
Ηχομόνωση σε πόρτες και αλλού θα βοηθήσει και εσένα μέσα αλλά και τους απέξω!
Αλλαγή ηχείων με άλλα πιο σωστά και πιο ευαίσθητα θα προσφέρουν. Μην ξεχνάμε ότι η αναφορά των Watts και μόνο ελάχιστη σχέση έχει με την ποιότητα και την ένταση του ήχου που θα ακούσεις. Οπότε ξεκόλλα από τα watts. Και οι θέσεις των μεγαφώνων δύσκολα να αλλάξουν συνήθως η θέση τους είναι μελετημένη, σε συμφέρει να μην την αλλάξεις αλλά να δεις τι μπορείς να βάλεις εκεί.
Πρέπει να το δεις πιο σφαιρικά. Αν έχεις καλό μάστορα που κατέχει το θέμα (και δεν θέλει να σε γδάρει) μπορεί με λογικό κόστος να έχεις μεγάλη βελτίωση. Αν απλά θέλεις πιο δυνατά μπάσα απλά, χωρίς να πειράξεις τα πάντα, βάζεις έναν τερατώδη ενισχυτή με το ανάλογο τερατώδες sub που θα σου πιάσει όλο το χώρο αποσκευών και είσαι φίνος! -
οκ ευχαριστω onyx για τις πληροφοριες
αν τελικα το παρω καλυτερα να μην το πειραξω η στην καλυτερη των περιπτωσεων να το παω καμια γερμανια που εχει μαστορια κορυφη και να μου το κανουν αστερι
-
Ο χρήστης gont έγραψε:
στην καλυτερη των περιπτωσεων να το παω καμια γερμανια που εχει μαστορια κορυφη και να μου το κανουν αστεριη καλυτερη λυση
δεν μενεις κιολας εκει να κοιμομαστε τα βραδια?
-
-
Επειδή είναι στην φάση της αλλαγής σε νέο αυτοκίνητο βλέπω δυστυχώς οτι όλο και περισσότερες εταιρείες περνάνε σε μία φάση custom cd players ενσωματομένων μέσα στο ταμπλό που δυστυχώς απλά δεν αλλάζουν. Δεν μιλάω για cd players που με καποιο αντάπτορα βγαινουν και μπαινουν αλλά για μοντέλα όπου αν θέλεις να αφαιρέσεις το ηχοσύστημα... απλά δεν το κάνεις.
Ενα φιλος πχ πηρε το νεο civic το οποίο οπως τον ενημέρωσαν απλά δεν βγαίνει γιατι είναι συνδεδεμένο με τον εγκεφαλο και το tip computer, οπότε απλά δεν αφαιρείται ετσι απλα!!
Υπαρχει λογος που το κανουν αυτο οι εταιρείες;; Οι εταιρείες ηχοσυστημάτων γιατι δεν τους εχουν λιντζάρει ακόμα; Ρωτάω ως λατρης του ποιοτικού ηχου και οχι ως περίεργος.
-
Τα πάντα γίνονται.Δες >>http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=63785
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τι προτεινουμε για tweeter μπροστα??? οχι κατι το τρελο, απλο και ποιοτικο και φυσικα φθηνο....Γυφτουλα και τσίπη...
Τι σκούριασε αυτή την βδομάδα? -
Ο χρήστης vazpapaz έγραψε:
Επειδή είναι στην φάση της αλλαγής σε νέο αυτοκίνητο βλέπω δυστυχώς οτι όλο και περισσότερες εταιρείες περνάνε σε μία φάση custom cd players ενσωματομένων μέσα στο ταμπλό που δυστυχώς απλά δεν αλλάζουν. Δεν μιλάω για cd players που με καποιο αντάπτορα βγαινουν και μπαινουν αλλά για μοντέλα όπου αν θέλεις να αφαιρέσεις το ηχοσύστημα... απλά δεν το κάνεις.Ενα φιλος πχ πηρε το νεο civic το οποίο οπως τον ενημέρωσαν απλά δεν βγαίνει γιατι είναι συνδεδεμένο με τον εγκεφαλο και το tip computer, οπότε απλά δεν αφαιρείται ετσι απλα!!
Υπαρχει λογος που το κανουν αυτο οι εταιρείες;; Οι εταιρείες ηχοσυστημάτων γιατι δεν τους εχουν λιντζάρει ακόμα; Ρωτάω ως λατρης του ποιοτικού ηχου και οχι ως περίεργος.
Είναι γεγονός ότι πλέον τα αυτοκίνητα έχουν γίνει ιδιαίτερα περίεργα όσο αφορά τα ηχητικά. Και το δικό μου παρόλο που το CDplayer βγαίνει εύκολα, ωστόσο αυτό είναι συνδεδεμένο με:
- trip computer
- parking assistance
- κεντρική οθόνη
- χειριστήριο τιμονιού
- κεντρικές ενδείξεις μηνύματα (εγκέφαλος)
- χειριστήρια φώτων/βροχής κλπ...
Αν το βγάλω πρέπει να δώσω μία μικρή περιουσία για να μην χάσω τα περισσότερα από αυτά (πρέπει να αγοράσω κονέκτορες/αντάπτορες κλπ...)
Ωστόσο κάποια πράγματα/δυνατότητες θα χαθούν σίγουρα.Ο λόγος που τα κάνουν έτσι τα αυτοκίνητα;
Μα ποιος άλλος; Να τρέχεις μόνο στον κατασκευαστή για όλα ... και να μην φεύγουν λεφτά σε after market προϊόντα.Ευτυχώς που υπάρχει η δυνατότητα για USB οπότε έχουμε άπλετη μουσική ...
Και ευτυχώς που η πηγή είναι κατασκευή της blaupunkt οπότε φαίνεται ποιοτική ... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ευτυχώς που υπάρχει η δυνατότητα για USB οπότε έχουμε άπλετη μουσική ...
Και ευτυχώς που η πηγή είναι κατασκευή της blaupunkt οπότε φαίνεται ποιοτική ...Άσε μας ρε μεγάλε!!
Την δυνατότητα την έχει ... αλλά παίζει σωστά τα USB ; Είναι λειτουργικό, ευέλικτο, εύχρηστο;
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ , ΟΧΙ ...
Φάε τα σκ@τά τώρα ..
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ευτυχώς που υπάρχει η δυνατότητα για USB οπότε έχουμε άπλετη μουσική ...
Και ευτυχώς που η πηγή είναι κατασκευή της blaupunkt οπότε φαίνεται ποιοτική ...Άσε μας ρε μεγάλε!!
Την δυνατότητα την έχει ... αλλά παίζει σωστά τα USB ; Είναι λειτουργικό, ευέλικτο, εύχρηστο;
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ , ΟΧΙ ...
Φάε τα σκ@τά τώρα ..
Τι εγινε;Δεν δουλευει σωστα;
-
Bill έτσι και δεις πως λειτουργεί θα βάλεις τα γέλια ...
Λοιπόν σημείωσε:
Το USB BOX είναι ένα κουτάκι που κουμπώνει πάνω στη πηγή του Peugeot και το βλέπει ως CD CHANGER.
Επειδή όμως η πηγή περιμένει να δει CD CHANGER χωρητικότητας 5 CD's ... διαβάζει την μνήμη στην οποία περιμένει να βρει μάλλον 5 folder. Μάλλον, γιατί ακόμα δεν έχω καταλάβει τι γίνεται.
Επειδή όμως ένα CD μουσικής χωράει μέχρι το πολύ 16 περίπου τραγούδια καταλαβαίνεις τι γίνεται όταν το folder στο usb έχει πολλά τραγούδια.
Και φαντάσου να έχεις και subfolders γενικότερα.Χάος...
Βάλε σε αυτά ότι δεν τα βγάζει αλφαβητικά, ούτε αριθμητικά αλλά μπερδεμένα.
Βάλε σε αυτά ότι κατά την αναπαραγωγή η οθόνη γράφει π.χ. TRACK 1/24
και δεν ξέρεις τι ακούς, από που το ακούς, τι θα ακούσεις μετά...Χάος...
Εχω βρει και άλλα, αλλά βαριέμαι να τα γράψω.
Mούφα εντελώς... Για πέταμα ...
-
Τοσο χαλια;Μηπως δεν το εχουν ενεργοποιησει σωστα;
Car audio