-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Μάλλον δεν είδες σωστά, kubiak...Status of DAB
Tests in Band lll are currently being carried out.
Αυτά γράφει το worlddab.org για την Ελλάδα. Παλιότερα είχα ακούσει πως ο μόνος σταθμός που εκπέμπει DAB σήμα στην Ελλάδα είναι ο Galaxy 92.0. Μάλλον ούτε αυτό ισχύει.
Kάπου είδα ένα pdf που είχε κάτι χρώματα στο χάρτη της Ελλάδας αλλά τώρα δεν μπορώ να το βρω...
Για άλλη μια φορά αποδεικνύουμε την κατωτερότητά μας σε τεχνικά θέματα...
Nothing new here...
-
Αλλη μια πονεμένη ιστορία... Το RDS είναι ένα σύμπλεγμα λειτουργιών που δυστυχώς ουδέποτε ασχολήθηκε κανείς εκ των 'τεχνικών' στους σταθμούς να μάθουν πώς λειτουργούν... Βέβαια τους πομπούς τους έχουν χρυσοπληρώσει...Και για ποιο λόγο οι τεχνικοί θα πρέπει να ασχοληθούν? Είναι θέμα τεχνικών ή της λειτουργίας ενός οργανισμού βάση εσωτερικών κανονισμών, κανόνων, οργανογράμματος κλπ...κλπ...?
Εχω δύο φιλαράκια ... Το ένα δουλεύει σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και το άλλο στην ΕΡΤ. Και οι δύο στο τεχνικό τομέα σε παρόμοια πόστα.
Ο πρώτος στον ιδιωτικό κανάλι παίρνει στην κυριολεξία μισθό πείνας και δουλεύει απίστευτες ώρες. Πλέον οι αντιδράσεις του είναι μία νιρβάνα!! Ούτε θέλει να ασχοληθεί ούτε να μάθει κάτι παραπάνω, αλλά ούτε και να προτείνει αλλαγές, δεν τον ενδιαφέρει τίποτα. Εχει καταντήσει ένα ζώο που ότι του πει ο κύριος προϊστάμενος το κάνει, διαφορετικά μπορεί να μείνει χωρίς δουλειά. α! ο κος προϊστάμενος κάνει ότι πει ο κος Δ/ντής ο οποίος κάνει ότι πει ο κος Γενικός Δ/ντής, ο οποίος κάνει ότι πει ο κος Πρόεδρος του καναλιού ... πάντα με το νου στο budget και στα κέρδη ...
Ο δεύτερος στη δημόσια ΕΡΤ παίρνει μέχρι και επίδομα Πληροφορικής και δουλεύει 7.30 ώρες λόγω 'ανθυγιεινής εργασίας'. Παίρνει ένα απίστευτα καλό μισθό για την ηλικία του (28 ετών με μπάρμπα στην Κορώνη!) και από δουλειά ... χαλαρά! Η αντιδράσεις του πλέον είναι της μορφής: Σιγά μην ασχοληθώ, μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει ... χαλαρά!
Φταίνε οι τεχνικοί ή κάτι άλλο?
-
Στη συγκεκριμένη περίπτωση φταίνε οι τεχνικοί, 'Η/ΚΑΙ η διοίκηση του εκάστοτε σταθμού που, ενώ έχουν επενδύσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να προμηθευτούν πομπό RDS, τον αξιοποιούν στο 20% των δυνατοτήτων του, και το μόνο που κάνει είναι να δείχνει το όνομα και το τηλέφωνο του σταθμού.
Ενώ μπορεί ταυτόχρονα:
να δίνει πληροφορίες για την κίνηση (πανεύκολο και χωρίς να ασχοληθεί κανείς άλλος στο σταθμό, απλά συνδεόμενο με τους server του Παντείου Πανεπιστημίου),
να δίνει πληροφορίες για τον καιρό (αντιστοίχως),
να λειτουργεί το σύστημα PTY (Program TYpe) και να επιλέγεις στο radiocd τι θέλεις να ακούσεις (κλασική/jazz/ειδήσεις/ροκ) και να σε πηγαίνει αυτόματα στους συγκεκριμένους σταθμούς,
να αλλάζει αυτόματα και χωρίς διακοπή συχνότητα σταθμού όταν το σήμα γίνεται αδύναμο (πολύ χρήσιμο σε ταξίδι)...ΔΕΝ είναι κάτι που πρέπει να γίνει από κρατικής πλευράς, αν αυτό είναι που εννοείς. Η τεχνική υποδομή υφίσταται και αποτελείται μόνο από 2 μέρη. Το ένα μέρος είναι τα radiocd που έχουμε στο αμάξι (όσα έχουν RDS, εννοείται). Το άλλο είναι οι προαναφερθέντες πομποί στους ραδιοφωνικούς σταθμούς...
-
Το μπ λο μου τρίζει πάλι!
-
Στη συγκεκριμένη περίπτωση φταίνε οι τεχνικοί, 'Η/ΚΑΙ η διοίκηση του εκάστοτε σταθμού που, ενώ έχουν επενδύσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να προμηθευτούν πομπό RDS, τον αξιοποιούν στο 20% των δυνατοτήτων του, και το μόνο που κάνει είναι να δείχνει το όνομα και το τηλέφωνο του σταθμού.
Ενώ μπορεί ταυτόχρονα:
να δίνει πληροφορίες για την κίνηση (πανεύκολο και χωρίς να ασχοληθεί κανείς άλλος στο σταθμό, απλά συνδεόμενο με τους server του Παντείου Πανεπιστημίου),
να δίνει πληροφορίες για τον καιρό (αντιστοίχως),
να λειτουργεί το σύστημα PTY (Program TYpe) και να επιλέγεις στο radiocd τι θέλεις να ακούσεις (κλασική/jazz/ειδήσεις/ροκ) και να σε πηγαίνει αυτόματα στους συγκεκριμένους σταθμούς,
να αλλάζει αυτόματα και χωρίς διακοπή συχνότητα σταθμού όταν το σήμα γίνεται αδύναμο (πολύ χρήσιμο σε ταξίδι)...ΔΕΝ είναι κάτι που πρέπει να γίνει από κρατικής πλευράς, αν αυτό είναι που εννοείς. Η τεχνική υποδομή υφίσταται και αποτελείται μόνο από 2 μέρη. Το ένα μέρος είναι τα radiocd που έχουμε στο αμάξι (όσα έχουν RDS, εννοείται). Το άλλο είναι οι προαναφερθέντες πομποί στους ραδιοφωνικούς σταθμούς...
Αυτά που γράφεις τα καταλαβαίνω, αλλά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο κάποιος τεχνικός θα πρέπει να 'ενεργοποιήσει' αυτές τις υπηρεσίες ή να κάτσει να ασχοληθεί με τα παραπάνω.
Για να γίνουν αυτά που λες θα πρέπει ο σταθμός ή το κανάλι ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο να πάρει και τις αντίστοιχες αποφάσεις για τα αντίστοιχα κόστη ή την επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό που θα ασχολείται με τέτοια θέματα, να αποφασίσει αν αξίζει το κόπο και ανάλογα θα πράξει. Το θέμα δεν αποτελεί απλά μία ενεργοποίηση σε μερικά συστήματα ή κάποιες συνδέσεις δικτυακές.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στα κανάλια με τα TELETEXT της πλάκας γιατί όλα τα κάνει ένα team που ίσως δεν επαρκεί για τέτοια θέματα.
Το ίδιο ισχύει παντού... ακόμη και σε ένα κατάστημα εγκατάστασης ηχητικών αυτοκινήτου. Φτηνό εργατικό προσωπικό, η δουλειά να βγει και ότι βγει...
Αυτό όμως δεν ισχύει στην κρατική πλευρά (ΕΡΤ), εκεί όπου ενώ υπάρχουν οι ανθρώπινοι πόροι και η ανθρώπινη εργασία, ωστόσο υπάρχει η δημοσιουπαλληλική νοοτροπία του 'ποιος ασχολείται τώρα?' και κανείς τελικά δεν ασχολείται.Τέλος πάντων, αυτά! ...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το μπ λο μου τρίζει πάλι! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το μπ λο μου τρίζει πάλι!
Για σιγουριά λέω να δοκιμάσω αυτό
-
[quote='melos86']Υποθετω οτι εννοει το http://www.technixx.gr
Εγω παντως απο εκει πηρα ενα ενεργο sub woofer 90 -
παιδια, το θεμα ειναι car audio...
για δισκους υπαρχει καταλληλη ενοτητα για τεχνολογιες και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις! -
ποιος μπορεί να μου πει κριτικές για τον boscmann Z8028X ZX-1 Series? 2ch 400w PMPO 120w rms 2?
-
Θα πρότεινα να μείνεις μακρυά από την εταιρεία. Φτηνά προϊόντα με μειωμένη αξιοπιστία, αμφιλεγόμενο σχεδιασμό και ανύπαρκτη ποιότητα.
Πόσο έχει αυτός? Γνώμη μου είναι να δώσεις κάτι παραπάνω και να πας κατευθείαν σε πιο δοκιμασμένες λύσεις.
-
100 έχει, κρίμα και την είχα για καλή εταιρεία
-
boscmann ? Mιλάμε για πολύ γέλιο! Ειχα πάρει παλιότερα 2 οβάλ τρίδρομα επειδή τα είχαν πολύ φτηνά. Φοβερή συσκευασία, φοβερό design και μέχρι εκεί.
Μόλις τα έβαλα διαπίστωσα ότι έπαιζε μόνο τις μεσαίες... Οι υψηλές ήταν εξαφανισμένες και οι χαμηλές ανύπαρκτες σαν να ήταν κολλημένοι οι κώνοι ... Πήγα τα άλλαξα, γιατί νόμιζα ότι ήταν χαλασμένα, βάζω τα νέα τα ίδια. Τα βάζω σε άλλο αυτοκίνητο, τα ίδια ...
Με τα πολλά κατάλαβα ότι αυτός είναι ο ήχος τους ... ένα χάλι ... !!
Τελικά τα χάρισα σε κάποιον που ήθελε τους μαγνήτες για καρφίτσες ... -
Γειά σας!
Ψάχνω για ραδιοCD που να έχει θύρα USB. Το JVC KD-G821 τί λέει? Εναλλακτικά εχετε να προτείνετε κάτι σε Pioneer ή Blaupunkt?
-
Το 821 είναι αρκετά καλό μηχανάκι. Η Pioneer προς το παρόν δεν έχει κάποια λύση για USB, ενώ η Blaupunkt έχει τα Memphis και Casablanca που θεωρούνται αρκετά καλά, επίσης.
Θα συνδέεις usb stick ή σκληρό δίσκο?
-
Ευχαριστώ! Έχω ένα iAudio X5 με 20GB δίσκο που θέλω να συνδέω.
-
Γκουχ γκουχ Memphis γκουχ γκουχ...
-
Έχω διαπιστώσει ένα πρόβλημα με το δικό μου cd player...
Έχω το JVC JD-G611 και έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές όταν παίζει από σιντί, είτε αυτό είναι audio, είτε mp3 κάνει πολύ μικρές διακοπές.
Ρώτησα και μου είπαν ότι είναι σκόνη που έχει κάτσει πάνω στο Laser.
Πήρα λοιπόν καθαριστικό σιντί, το πέρασα και όλα ήταν εντάξη μέχρι που πάλι το παρουσίασε.
Ξανά με το καθαριστικό, έφτιαξε για δυο μήνες και πάλι το ίδιο.Προχθές ήταν η τρίτη φορά που το καθάρισα αλλά μήπως τελικά έχει άλλο πρόβλημα και πρέπει να το πάω σε κανέναν τεχνικό;;;;
-
Από χθες είμαι κάτοχος ενός Alpine CDA-9855.
Τώρα μένει να πάω Κύπρο όπου έχω το αμάξι για να το εγκαταστήσω.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Έχω διαπιστώσει ένα πρόβλημα με το δικό μου cd player...Έχω το JVC JD-G611 και έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές όταν παίζει από σιντί, είτε αυτό είναι audio, είτε mp3 κάνει πολύ μικρές διακοπές.
Ρώτησα και μου είπαν ότι είναι σκόνη που έχει κάτσει πάνω στο Laser.
Πήρα λοιπόν καθαριστικό σιντί, το πέρασα και όλα ήταν εντάξη μέχρι που πάλι το παρουσίασε.
Ξανά με το καθαριστικό, έφτιαξε για δυο μήνες και πάλι το ίδιο.Προχθές ήταν η τρίτη φορά που το καθάρισα αλλά μήπως τελικά έχει άλλο πρόβλημα και πρέπει να το πάω σε κανέναν τεχνικό;;;;
Εντός εγγύησης ή εκτός? Αν είναι εντός (2 έτη) τότε βουρ στην αντιπροσωπεία.
Demetriades, καλοφόρετο! Ωραίο μηχάνημα, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνηθίσεις το GlideBar.
Car audio