-
Σωστά, πρέπει να το πούμε αυτό. Η υποβολή του αυτιού σε δοκιμασίες μεγάλων εντάσεων, ειδικά δε όταν ενδέχεται στο σήμα να υπάρχει παραμόρφωση, μπορεί κάλλιστα να επιφέρει βλάβη. Πάντα με ρέγουλα και με διαλείμματα.
-
Άντε να ακούσεις Pink Floyd χαμηλά...
Παιδιά, τι ξέρουμε για καλώδια; Πότε ή καλύτερα σε ποια περίπτωση θα χρειαστώ αλλαγή σε κάτι πιο ...classy;;;)
Επίσης, κατέβασα κι εγώ το αρχειάκι που δώσατε παραπάνω για adapters αλλά δεν το κατάλαβα... Δηλαδή, ακόμη και στο becker μου, μπορώ να βάλω τον αντάπτορα για Corsa και θα μου δείχνει τις πληροφορίες στην οθόνη ή μόλις πέταξα μια ωραία πατάτα;
Και τέλος (πωπω θα σας τρελάνω τώρα το νιώθω! ) στην οθονίτσα του Corsa έχει τρεις πληροφορίες: λάδι, ξύδι, κρεμμύδι ......εεεε.... θερμοκρασία, ώρα και ημερομηνία ήθελα να πω! Με την εργοστασιακή πηγή (εκείνο το VDO φτου φτου) όταν άναβε το radiocd έσβηνε την ημερομηνία και στη θέση της έδειχνε τις πληροφορίες της πηγής (RDS, συχνότητα, track1,2, κλπ...). Τώρα με το Becker η ένδειξη της ημερομηνίας σβήνει πάλι αλλά στη θέση της δεν εμφανίζεται τίποτα. Μήπως γίνεται (κρατηθείτε) να την κάνουμε να μη σβήνει καθόλου; Δηλαδή να ξεγελάσουμε το corsa και να μην καταλαβαίνει ότι ανάβει το radiocd ώστε να κρατάει την ημερομηνία (γιατί πολλές φορές μου έχει χρειαστεί και την ψάχνω);
Αν ζείτε, κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη...
Καλό απόγευμα!
ΥΓ: Απίστευτο... μαζεύω λεφτά για ηχεία... έχω αποταμιεύσει ήδη 200 ευρώ!!!
-
Ο χρήστης artech έγραψε:
...Επίσης, κατέβασα κι εγώ το αρχειάκι που δώσατε παραπάνω για adapters αλλά δεν το κατάλαβα... Δηλαδή, ακόμη και στο becker μου, μπορώ να βάλω τον αντάπτορα για Corsa και θα μου δείχνει τις πληροφορίες στην οθόνη ή μόλις πέταξα μια ωραία πατάτα;
Και τέλος (πωπω θα σας τρελάνω τώρα το νιώθω! ) στην οθονίτσα του Corsa έχει τρεις πληροφορίες: λάδι, ξύδι, κρεμμύδι ......εεεε.... θερμοκρασία, ώρα και ημερομηνία ήθελα να πω! Με την εργοστασιακή πηγή (εκείνο το VDO φτου φτου) όταν άναβε το radiocd έσβηνε την ημερομηνία και στη θέση της έδειχνε τις πληροφορίες της πηγής (RDS, συχνότητα, track1,2, κλπ...). Τώρα με το Becker η ένδειξη της ημερομηνίας σβήνει πάλι αλλά στη θέση της δεν εμφανίζεται τίποτα. Μήπως γίνεται (κρατηθείτε) να την κάνουμε να μη σβήνει καθόλου; Δηλαδή να ξεγελάσουμε το corsa και να μην καταλαβαίνει ότι ανάβει το radiocd ώστε να κρατάει την ημερομηνία (γιατί πολλές φορές μου έχει χρειαστεί και την ψάχνω);........
Ναι φιλε γινεται. Εγω στο Astra που εβαλα το Clarion- DXZ648RMP,
ειπα στον τεχνικο αν γινεται να αφησει μονιμα τις ενδειξεις θερμοκρασιας κτλ. στην οθονη.Μου απαντησε πως ηδη το ειχε κανει!! Ειναι απλο.Απλως εκοψε νομιζω ενα καλωδιακι το οποιο συνεδεε την οθονη με τον ανταπτορα στην πηγη.Να ρωτησω κατι αλλο.Σκεφτομαι και εγω να βαλω τα Focal 165Α μπροστα.Με την πηγη που προανεφερα θα παιξουν αρκετα καλυτερα απο τα εργοστασιακα(εως πολυ καλυτερα!!)ή πρεπει να βαλω και ενισχυτη(δεν σκοπευω)για να αποδωσουν?
Οτι θα αποδωσουν καλυτερα με ενισχυτη ειναι σιγουρο.Ρωταω αν τα λεφτα που θα δωσω(250 Ε με περαστικα,μου ειπαν στη Θεσ/νικη)θα πιασουν τοπο ή θα κανω τη δουλεια μου και με τιποτα Pioneer των 70 Ε?(ετσι μου ειπε ενας τεχνικος,οτι αφου δεν βαζω ενισχυτη να βαλω απλα ηχεια θα παιξουν καλυτερα.Ισχυει?)Τα 120 Ε για τον ανταπτορα για τα κουμπια στο τιμονι αξιζουν λετε?Τι γνωμη εχετε?
Απορω επισης ποια η χρησιμοτητα του τηλεχειριστηριου του Clarion,αλλα και γενικως των τηλεχειριστηριων που δεν βρισκονται στο τιμονι.Αν ειναι να αφησω το τιμονι παταω το πληκτρο στην πηγη !!Το βρισκω τελειως αβολο.Ισως ειναι χρησιμο για αυτους που καθονται στο πισω καθισμα.... -
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Να ρωτησω κατι αλλο.Σκεφτομαι και εγω να βαλω τα Focal 165Α μπροστα.Με την πηγη που προανεφερα θα παιξουν αρκετα καλυτερα απο τα εργοστασιακα(εως πολυ καλυτερα!!)ή πρεπει να βαλω και ενισχυτη(δεν σκοπευω)για να αποδωσουν?
Οτι θα αποδωσουν καλυτερα με ενισχυτη ειναι σιγουρο.Ρωταω αν τα λεφτα που θα δωσω(250 Ε με περαστικα,μου ειπαν στη Θεσ/νικη)θα πιασουν τοπο ή θα κανω τη δουλεια μου και με τιποτα Pioneer των 70 Ε?(ετσι μου ειπε ενας τεχνικος,οτι αφου δεν βαζω ενισχυτη να βαλω απλα ηχεια θα παιξουν καλυτερα.Ισχυει?)Κοίτα, δεν θεωρώ ακόμη τον εαυτό μου σε θέση να δώσει συμβουλές περί τέτοιων θεμάτων, αλλά, αν ήμουν στη θέση σου, θα έβαζα και ένα μικρό (αφού έτσι κι αλλιώς αυτή η σειρά των Focal δεν έχει και καμιά τρελή ένταση) αλλά ποιοτικό ενισχυτή (γιατί από ό,τι τα άκουσα με και χωρίς ενίσχυση μπορώ να πω ότι έχουν αρετές που για να φανερωθούν χρειάζονται τον 'αέρα' που δίνει ένας ενισχυτής στο σύστημα).
Τα 120 Ε για τον ανταπτορα για τα κουμπια στο τιμονι αξιζουν λετε?Τι γνωμη εχετε?
Εγώ θα τα έδινα σίγουρα... Τα τιμονόκουμπα του Astra είναι σχετικά βολικά, οπότε μάλλον αξίζει. Αν δεν τα έχεις τώρα, μπορείς να το κάνεις αργότερα. Ζήσε λίγο μαζί του έτσι να δεις αν το καταφέρνεις, παρόλα αυτά...
Απορω επισης ποια η χρησιμοτητα του τηλεχειριστηριου του Clarion,αλλα και γενικως των τηλεχειριστηριων που δεν βρισκονται στο τιμονι.Αν ειναι να αφησω το τιμονι παταω το πληκτρο στην πηγη !!Το βρισκω τελειως αβολο.Ισως ειναι χρησιμο για αυτους που καθονται στο πισω καθισμα....
Ή για οδηγό και συνοδηγό όταν κάθονται στο πίσω κάθισμα...
-
Εγω στο Αστρα μου έχω το CLARION - DXZ948RMP.Εχω βάλει και τον αντάπτορα για τα χειριστήρια του τιμονιού τα όποια είναι οτι καλύτερο! Δεν απασχολεισαι με το να ψάχνεις σταθμούς αποσπώντας σου την προσοχή απο τον δρόμο! Τώρα ήθελα να ρωτήσω αν ο αντάπτορας υποστηρίζει ενδείξεις στο M.F.D. του Αστρα. Γιατί απο το κατάστημα που έκανα την αγορά και την τοποθέτηση μου είπαν οτι δεν γίνεται και οτι μόνο τα Kenwood υποστηρίζουν αυτη την λειτουργία! Ποια η γνώμη σας???
-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Να ρωτησω κατι αλλο.Σκεφτομαι και εγω να βαλω τα Focal 165Α μπροστα.Με την πηγη που προανεφερα θα παιξουν αρκετα καλυτερα απο τα εργοστασιακα(εως πολυ καλυτερα!!)ή πρεπει να βαλω και ενισχυτη(δεν σκοπευω)για να αποδωσουν?
Οτι θα αποδωσουν καλυτερα με ενισχυτη ειναι σιγουρο.Ρωταω αν τα λεφτα που θα δωσω(250 Ε με περαστικα,μου ειπαν στη Θεσ/νικη)θα πιασουν τοπο ή θα κανω τη δουλεια μου και με τιποτα Pioneer των 70 Ε?(ετσι μου ειπε ενας τεχνικος,οτι αφου δεν βαζω ενισχυτη να βαλω απλα ηχεια θα παιξουν καλυτερα.Ισχυει?)Και ναι, και όχι (κυρίως το δεύτερο). Δε θα παίξουν καλύτερα τα Pioneer των 70 ευρώ, αν ήταν έτσι εγώ θα είχα κρατήσει τα εργοστασιακά. Δεν είναι δυνατόν να δίνεις 3,5 φορές περισσότερα λεφτά και να μην τα παίρνεις πίσω σε απόδοση. Αυτό που εννοούσε ο εγκαταστάτης είναι ότι τα φτηνά Pioneer είναι πιο ευαίσθητα, μια που είναι σχεδιασμένα να παίζουν με μικρούς ενισχυτές. Ετσι τα Focal ίσως υστερούν κάπως σε εντάσεις. Από την άλλη όμως, σε θέμα ποιότητας είναι αδιαμφισβήτητη η υπεροχή των γαλλικών μεγαφώνων.
Σκέψου το ως εξής. Αν πάρεις τα Pioneer (ή όποια αυτής της κατηγορίας) τότε το σύστημα θα σου κοστίσει 70 ευρώ παραπάνω, συνολικά, αφού είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα θελήσεις να τα αλλάξεις. Κάτι που δεν ισχύει απαραίτητα και με τα Focal. Kαι θα διατηρήσεις και το περιθώριο μελλοντικής αναβάθμισης, με έναν καλό ενισχυτή.
-
Στο Αστρα μπροστά φοράω MB Quard και στην εταζέρα έχω της Earthquake. Αν και μου είπαν απο το κατάστημα οτι θα παίξουν καλυτερα με ενίσχυτη τα ηχεία.
Ποία η γνώμη σας για τα εν λόγω ηχεία? Οσον αφορά ενίσχυτη τι προτείνεται? 5κάναλο? Και συγκεκριμμένα προτείνεται μοντέλο-μάρκα. -
Παιδιά τη βοήθεια σας. Πως μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα ποιές διαστάσεις (και ποιοί τύποι?) μεγαφώνων μπορούν να μπουν σε ένα αυτοκίνητο; Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι για Suzuki Baleno SW.
-
Ρε παιδιά βοηθήστε με έχω ένα sony xploid ραδιο cd χωρις ενισχυτή και όταν το δηναμώνω παίζει ο φωτισμός του αλλά μόνο της πηγής ξέρεται αν αυτό μπορεί να μου δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον; (π.χ. να καεί η πρόσοψη);
-
joyrider, συνήθως γράφει στο τελευταίο μέρος του εγχειριδίου του αυτοκινήτου σου, όπου αναφέρονται και διάφορα άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Alexakis84, κανέεεεενα πρόβλημα! Για το πώς μπορείς να το σταματήσεις αυτό, είναι θέμα μπαταρίας/δυναμό στο οποίο δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Πάντως πραγματικά δεν υπάρχει πρόβλημα, μην ανησυχείς.
Καλημέρα!
-
@ joyrider,
16cm εμπρός, αλλά δεν έχει μεγάλα περιθώρια βάθους, πρόσεξέ το αυτό όταν επιλέξεις μεγάφωνα. Αν έχει στις πίσω πόρτες, δεν έχει νόημα να τα αλλάξεις, έτσι κι αλλιώς εκεί που είναι δεν κάνουν και τρομερή δουλειά.
Δες και αυτή τη σελίδα:
-
Thanks Νικόλα, απο τις δημοσιεύσεις σου έμαθα σε δυό μέρες περί car audio όσα δεν είχα μάθει χρόνια. Τελικά μου φέραν τα εξής μεγάφωνα:
Kenwood kfc-1379ie, 13cm, 35 watt rated power. Έχεις κάτι υπόψη σου για αυτά? Είπα να αφήσω την αγορά (Απο USA) καινούριου player για λίγο αργότερα. Πιστεύεις οτι τα συγκεκριμένα μεγάφωνα θα συνεργάζονται καλύτερα με player της Kenwood ή δεν έχει σημασία? Α επίσης το baleno sw έχει θέσεις για πίσω μεγάφωνα όχι στις πόρτες αλλά πίσω από τα καθίσματα (τα πίσω) στις γωνίες, στο ύψος του αυτιού. Δεν είχε τοποθετημένα από το εργοστάσιο και προς το παρόν δε με απασχολεί να βάλω. -
Ο χρήστης Alexakis84 έγραψε:
Ρε παιδιά βοηθήστε με έχω ένα sony xploid ραδιο cd χωρις ενισχυτή και όταν το δηναμώνω παίζει ο φωτισμός του αλλά μόνο της πηγής ξέρεται αν αυτό μπορεί να μου δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον; (π.χ. να καεί η πρόσοψη);Αυτό οφείλεται σε ανεπαρκή τροφοδοσία της πηγής.
Αιτία(συνήθως) είναι οι έτοιμες καλωδιώσεις που υπάρχουν,και δεν παίρνουν ρέυμα κατευθείαν από την μπαταρία για λόγους ασφαλείας.Π.χ να κλείνει η πηγή όταν παίρνουμε τα κλειδιά για να αποφέυγεται το άδειασμα της μπαταρίας. -
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες αν τραβίξω απευθείας απο την μπαταρία με ασφάλειες λέτε να διωρθωθεί;
Α και κάτι άλλο σας πηδάνε καθόλου τα cd στις λακούβες; -
Aν τραβήξεις καλώδιο(μόνο το + δεν χρειάζεται και γείωση)είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σταματήσει να τρεμοπαίζει ο φωτισμός.
Για το πήδημα λόγω των δρόμων δεν γνωρίζω λύση,αλλά υπόψην τα γραμμένα cd είναι πιο επιρρεπή σε τέτοια προβλήματα ειδικά σε παλιότερα cd players. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Για το πήδημα λόγω των δρόμων δεν γνωρίζω λύση
Τι θές να μάθεις να σε βοηθήσω
Υ.Γ. Κλασικο παράδειγμα χρήσης του 'quoting out of context' ώς υπόδειγμα αστεισμού ή flame baiting
-
Ο χρήστης joyrider έγραψε:
Thanks Νικόλα, απο τις δημοσιεύσεις σου έμαθα σε δυό μέρες περί car audio όσα δεν είχα μάθει χρόνια. Τελικά μου φέραν τα εξής μεγάφωνα:
Kenwood kfc-1379ie, 13cm, 35 watt rated power. Έχεις κάτι υπόψη σου για αυτά?Nαι, αν είναι από Αμερική θα παίζουν μόνο αγγλικά τραγούδια.
Σοβαρά τώρα, και μόνο από την ένδειξη πρόσληψης ισχύος τους (τα watt ντε) δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Γιατί 13 εκατοστά όμως? Αν θελήσεις να τα βάλεις μπροστά θα πρέπει να βρεις πλαστικούς, ή να φτιάξεις ξύλινους προσαρμογείς. Εκτός βέβαια του ότι θα έχεις χαμηλότερη απόκριση στις χαμηλές συχνότητες.Είπα να αφήσω την αγορά (Απο USA) καινούριου player για λίγο αργότερα. Πιστεύεις οτι τα συγκεκριμένα μεγάφωνα θα συνεργάζονται καλύτερα με player της Kenwood ή δεν έχει σημασία?
Γιατί από USA? Αν διάβασες και τις προηγούμενες σελίδες, θα είδες κάπου ότι γράφουμε τα μειονεκτήματα εκείνων των συσκευών προκειμένου για ευρωπαϊκή χρήση.
Φυσικά σε σχέση με τα μεγάφωνα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, το είδος της ισχύος είναι το ίδιο απ'όπου κι αν προέρχεται (Kenwood, Pioneer, Alpine κοκ).
Α επίσης το baleno sw έχει θέσεις για πίσω μεγάφωνα όχι στις πόρτες αλλά πίσω από τα καθίσματα (τα πίσω) στις γωνίες, στο ύψος του αυτιού. Δεν είχε τοποθετημένα από το εργοστάσιο και προς το παρόν δε με απασχολεί να βάλω.
Τότε πάλι δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσεις εκείνες τις θέσεις, εκτός κι αν θέλεις να βάλεις κάποια στιγμή sub*. Οι θέσεις στα πλάγια συνήθως είναι διαστάσεων 4x6 ιντσών, και δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο σε αυτή τη διάσταση. Προτιμότερο είναι να βάλεις 6x9 στην εταζέρα, αλλά στη δική σου περίπτωση (επειδή το SW έχει μαλακό κάλυμμα και όχι κανονικό ράφι) ίσως είναι πιο περίπλοκη διαδικασία.
- για λόγους που εξίσου έχουμε εξηγήσει στο παρελθόν.
Για το τρεμόπαιγμα της πηγής, πολλές φορές οφείλεται και σε εσωγενείς παράγοντες της πηγής, πχ ανεπαρκές τροφοδοτικό. Σε αυτή την περίπτωση ακόμη κι αν έρθει ρεύμα απευθείας από τη μπαταρία δεν αλλάζει κάτι, αφού το πρόβλημα είναι μέσα στην πηγή. Ελπίζω να μην είναι έτσι στη δική σου περίπτωση.
Για το πήδημα λόγω των δρόμων (sic ) εξαρτάται κυρίως από την αποσβεστική ικανότητα του μηχανισμού cd, και αλλάζει άρδην από συσκευή σε συσκευή. Οι σύγχρονες συσκευές βέβαια είναι πολύ πιο ανθεκτικές από παλιά, καθώς συνήθως (σε συνδυασμό με το κύκλωμα ανάγνωσης mp3) χρησιμοποιούν μια προσωρινή μνήμη (buffer) ώστε να υπάρχει καθυστέρηση μεταξύ της ανάγνωσης του cd και της αναπαραγωγής. Ετσι αν σε κάποια λακούβα χαθεί το trail της ακτίνας laser (η εστίαση ή το σημείο ανάγνωσης) ο μηχανισμός έχει το χρόνο να το ξαναβρεί χωρίς να σταματήσει η μουσική.
Ουφ, πήρα φόρα πάλι!
-
Και μετά από όλα αυτά, ξέχασα να γράψω μια πιθανή λύση!
Βγάλε το radiocd από τη θήκη του, βγάλε και το 'καφάσι' (μεταλλικό πλαίσιο το οποίο στερεώνεται στη θέση του ταμπλώ) και βάλε ενδιάμεσα ένα στρώμα ταινίας, ή αν έχεις (και χωράει) αυτοκόλλητο aerostop (όχι σε όλη την περίμετρο της τρύπας γιατί δε θα χωράει να μπει το καφάσι μετά). Μη βάλεις πολύ φαρδιά ταινία για να μην εμποδίζεις το σωστό αερισμό της συσκευής. Επίσης αν δεν πετύχει εγώ δεν ευθύνομαι.
-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Για το πήδημα λόγω των δρόμων δεν γνωρίζω λύση
Τι θές να μάθεις να σε βοηθήσω
Υ.Γ. Κλασικο παράδειγμα χρήσης του 'quoting out of context' ώς υπόδειγμα αστεισμού ή flame baiting
-
Χρησιμη σελιδα για κατοχους πηγων Clarion,οπου μπορειτε να δειτε αν υπαρχει adapter για τα εργοστασιακα κουμπια στο τιμονι.
http://www.clarion-eu.com/pt/Controle_Remoto.26330+M54c46c4f281.0.html
Ειδικα για Opel Astra μπορειτε να δειτε και αυτο,οπου εχει ολες τις πηγες που μπορουν να συνδεθουν με τα κουμπια στο τιμονι.
Car audio