-
Εγώ θα έλεγα να αφήσουν αυτά στην Clarion και να βγάλουν το 9255 σε ευρωπαϊκή έκδοση, μπας και βάλουμε καμιά πηγή της προκοπής στο αυτοκίνητο...
Αααααχ... άντε να δούμε...
-
Αν ενδιαφέρεται κάποιος...
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 548#210548
-
Φιλε n_olympios ζηλεψα απο σενα και θα βαλω και εγω την αγγελια μου εδω
-
Καλησπέρα παίδες....
Παρείγγειλα το Megane το οποίο έρχεται με radioCD (ράδιο mp3 εργοστασιακά δεν μπαίνει), μου είπαν ότι το εργοστασιακό είναι Blaupunkt, μοντέλο άγνωστο.
Να ρωτήσω κάτι και απαντά όποιος ξέρει ή έχει εμπειρία. Αν βάλω μετά radioMP3, θα φαίνονται οι πληροφορίες στη κεντρική οθόνη στη κονσόλα; Εναλλακτικά στο μαμίσιο το blaupunkt θα μπορώ να συνδέσω σκληρό δίσκο; Και τελευταίο, υπάρχει κάνα ελληνικό link έτσι ώστε να πάρω μάτι μέχρι να έρθει το Megane;
1000 ευχαριστώ!
-
παίδες θέλω τα φώτα σας (με την καλή εννοια )
Λοιπόν αποφάσισα να κάνω ένα χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό μου και να αλλάξω R/CD και ηχεία στο τουτού (307 SW).
Τα σπουδαιότερα κριτήρια είναι:
(α) Δυνατότητα πλήρους συνεργασίας με χειριστήρια στο τιμόνο και ακόμη καλύτερα και με την οθόνη του αυτοκινητου.
(β) Θέλω να χρησιμοποιήσω τις θέσεις ηχείων που έχει το αμάξι , χωρίς μετατροπές, κοψίματα κλπ. Οι θέσεις μεγαφώνων στο αμάξι είναι 2 για tweeter στο ταμπλό και απο ένα σε κάθε πόρτα μάλλον full range(?)
(γ) R/CD που απαραίτητα θα παίζει MP3 , θα έχει κάποια δυνατότητα για καθορισμό time delay και κάποιο τρόπο ισοστάθμισης για το χώρο. Και για να προλάβω τυχόν προτάσεις σας θα ήθελα κάτι του στύλ του Blaupunkt Bremen με το μικρόφωνο και την ισοστάθμιση αλλά είναι ακριβό για τις δυνατότητες μου.
(δ) Σε αυτή τη φάση δεν θέλω ξεχωριστό ενισχυτή αλλά ένα αξιοπρεπές head unit.
(ε) Δεν θέλω πολλά χρωματάκια, μπλιμπλίκια, φωτορρυθμικά κλπ.
(στ) Συνολικό κόστος έως 500 ευρά.Έχοντας χάσει επαφή με το χώρο , και διαβάζοντας εδώ και δυο ημέρες τεχνικά χαρακτηριστικά δυνατότητες κλπ. δυστυχώς μπλέχτηκα περισσότερο. Please Help (Νίκο που είσαι )
Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Παναγιώτης
-
Δεν είμαι ο Νικόλας, αλλά μπορώ να απαντήσω σε μερικά από τα ερωτήματά σου...
α) και ναι και όχι (ας απαντήσει ο Νικόλας χιχιχι) νομίζω ότι υπάρχουν κάποιοι αντάπτορες που μπορείς να τους συνδέσεις με την πηγή σου, με αποτέλεσμα να μην χάσεις τα χειριστήρια του τιμονιού σου... αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα χάσεις τις ενδείξεις από το radio-cd από την οθόνουλα που έχεις στο ταμπλό... μάλλον θα τις χάσεις... (φυσικά μόνο αυτό που απασχολεί το ράδιο, όλες οι άλλες ενδείξεις θα παραμείνουν ως έχουν)
Σχεδόν όλες οι μάρκες πηγών έχουν αυτά τα ¨κόλπα¨ πάντως είμαι 100% σίγουρος για την Alpine. Με κόστος ανάλογα την εταιρία από 200 ευρώ έως το άπειρο...β) Εκεί μπορείς να βάλεις ένα σετ από ηχεία... και όταν εννοώ σετ εννοώ όχι αυτές τις βλακείες τα ομοαξονικά αλλά τα διαιρούμενα...
Σε πολλές μάρκες (όλες) ανάλογα το πορτοφόλι σου... ένα καλό (πολύ καλό) σετάκι είναι τα Focal Access 165A που η τιμή του είναι περίπου στα 250 ευρώ (ακριβούτσικα αλλά καλά!) (σωστός είμαι Νικόλα; )
μετά μπορείς να κατέβεις... σε τιμή αλλά και να ανέβεις... όσο θέλεις...γ) εδώ δεν μπορώ να σου πω και πολλά... άστο για τον Νικόλα... πάντως πάνω κάτω θα σου έλεγα τα ίδια με την πρώτη ερώτηση σου...
δ) ε όλα τα καινούρια radio-cd έχουν ενσωματωμένο καλούτσικο ενισχυτή... φυσικά μην πιστέψεις αυτά που γράφουν στις προσόψεις τους... αν ένα Χ ράδιο σου λέει 4χ45 να υπολογίσεις 4χ15 και αν... (έτσι Νικόλα;)
ε) Σωστός! Ούτε και εγώ.
στ) χμμμ αν πούμε για τα ηχεία που σου είπα... πάμε πιο ψιλά... λόγο ότι έχεις και στις πίσω πόρτες... (ε ποιος σου είπε να πάρεις τέτοιο αμάξι... ε; ένα μικρότερο και με λιγότερες θέσεις για ηχεία σε χάλαγε; ε; Φυσικά και κάνω πλάκα!)
συνεπώς... μπορείς να πας σε πιο φθηνά ηχεία.... αλλά να πω και του στραβό το δίκιο... με 500 ευρώ... τι περιμένεις να πάρεις; 4 ηχεία και ράδιο-cd... χμμμ άστο συμπεράνει και ο Νικόλας...Φίλε Παναγιώτη... ευχή και κατάρα σου δίνω... μην μπλέξεις με Sony Xplode... φθηνά Pioneer κτλ... θα μετανιώσεις τα χρήματα που έδωσες!!!
Πάντα φιλικά Θανάσης.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Δεν είμαι ο Νικόλας, αλλά μπορώ να απαντήσω σε μερικά από τα ερωτήματά σου...α) και ναι και όχι (ας απαντήσει ο Νικόλας χιχιχι) νομίζω ότι υπάρχουν κάποιοι αντάπτορες που μπορείς να τους συνδέσεις με την πηγή σου, με αποτέλεσμα να μην χάσεις τα χειριστήρια του τιμονιού σου... αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα χάσεις τις ενδείξεις από το radio-cd από την οθόνουλα που έχεις στο ταμπλό... μάλλον θα τις χάσεις... (φυσικά μόνο αυτό που απασχολεί το ράδιο, όλες οι άλλες ενδείξεις θα παραμείνουν ως έχουν)
Σχεδόν όλες οι μάρκες πηγών έχουν αυτά τα ¨κόλπα¨ πάντως είμαι 100% σίγουρος για την Alpine. Με κόστος ανάλογα την εταιρία από 200 ευρώ έως το άπειρο...β) Εκεί μπορείς να βάλεις ένα σετ από ηχεία... και όταν εννοώ σετ εννοώ όχι αυτές τις βλακείες τα ομοαξονικά αλλά τα διαιρούμενα...
Σε πολλές μάρκες (όλες) ανάλογα το πορτοφόλι σου... ένα καλό (πολύ καλό) σετάκι είναι τα Focal Access 165A που η τιμή του είναι περίπου στα 250 ευρώ (ακριβούτσικα αλλά καλά!) (σωστός είμαι Νικόλα; )
μετά μπορείς να κατέβεις... σε τιμή αλλά και να ανέβεις... όσο θέλεις...γ) εδώ δεν μπορώ να σου πω και πολλά... άστο για τον Νικόλα... πάντως πάνω κάτω θα σου έλεγα τα ίδια με την πρώτη ερώτηση σου...
δ) ε όλα τα καινούρια radio-cd έχουν ενσωματωμένο καλούτσικο ενισχυτή... φυσικά μην πιστέψεις αυτά που γράφουν στις προσόψεις τους... αν ένα Χ ράδιο σου λέει 4χ45 να υπολογίσεις 4χ15 και αν... (έτσι Νικόλα;)
ε) Σωστός! Ούτε και εγώ.
στ) χμμμ αν πούμε για τα ηχεία που σου είπα... πάμε πιο ψιλά... λόγο ότι έχεις και στις πίσω πόρτες... (ε ποιος σου είπε να πάρεις τέτοιο αμάξι... ε; ένα μικρότερο και με λιγότερες θέσεις για ηχεία σε χάλαγε; ε; Φυσικά και κάνω πλάκα!)
συνεπώς... μπορείς να πας σε πιο φθηνά ηχεία.... αλλά να πω και του στραβό το δίκιο... με 500 ευρώ... τι περιμένεις να πάρεις; 4 ηχεία και ράδιο-cd... χμμμ άστο συμπεράνει και ο Νικόλας...Φίλε Παναγιώτη... ευχή και κατάρα σου δίνω... μην μπλέξεις με Sony Xplode... φθηνά Pioneer κτλ... θα μετανιώσεις τα χρήματα που έδωσες!!!
Πάντα φιλικά Θανάσης.
Κατ'αρχάς ευχαριστώ για την βοήθεια. Τώρα επι της ουσίας
Και εγώ συμφωνώ ότι μάλλον είναι λίγα τα λεφτά αλλά τι να κάνουμε
Άλλες εναλλακτικές που εξετάζω είναι
(α) Αγορά μόνο του head unit τώρα με τα ηχεία αργότερα
(β) Μια που δεν μου φαίνεται ότι το clarion μαμά που έχει το αμάξι είναι τελείως γαι τα μπάζα, και υποστηρίζει εξωτερική σιντιέρα, αγορά μιας σιντιέρας που θα παίζει mp3 κλπ. Πλεονεκττήματα η διατήρηση χρήσης οθόνης και χειριστηρίων στο τιμόνι, μειονεκτήματα ότι διατηρείς το ίδιο head unit. Κατα την γνώμη μου οπως είπα δεν είναι για τα μπάζα αλλά σίγουρα δεν έχει τις δυνατότητες ρθμισης ήχου ούτε και είναι βέβαια alpineΠροτάσεις?
-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Προτάσεις?
Παναγιωτη αστο ετσι οπως ειναι ....θα μπλεξεις...
Ειδικα τα ηχεια ειναι μπερδεμα ...και τις δυο φορες που το εκανα την πατησα.
Η αποφασισε να τα χωσεις χοντρα για ολοκληρωμενη λυση η τιποτα!!!!
Και προς θεου μην μπλεξεις με ανταπτορες και τετοια κολπα γιατι οταν σου διαμαρτηρηθει το μουλτιπλεξ ισως να εινα αργα -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Προτάσεις?
Παναγιωτη αστο ετσι οπως ειναι ....θα μπλεξεις...
Ειδικα τα ηχεια ειναι μπερδεμα ...και τις δυο φορες που το εκανα την πατησα.
Η αποφασισε να τα χωσεις χοντρα για ολοκληρωμενη λυση η τιποτα!!!!
Και προς θεου μην μπλεξεις με ανταπτορες και τετοια κολπα γιατι οταν σου διαμαρτηρηθει το μουλτιπλεξ ισως να εινα αργαΏχ ομοιπαθών δηλαδή?? Για λέγε για λέγε
Σοβαρά τώρα κάθε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη, ειδικά αν είναι πρώτο χέρι..Παναγιώτης
-
Καλησπέρα,
στο corsa c που αγορασα, υπαρχει ενα no name ραδιοκασσετοφωνο μαζι με 2 ηχεια στις πορτες. Θελω να αλλάξω πηγη (αρχικα) κρατωντας τα 2 ηχεια και στη συνεχεια (μετα από κανα 5μηνο) να βαλω και 2 ηχεια πισω..Με μια σχετικα μικρη ερευνα αγορας, βρηκα ενα radio cd sony, που παιζει και Mp3 και ειναι στα 160 ευρω.. To μοντελο μπορειτε να το δείτε στην εξής σελίδα: http://www.sony.gr/ShowProduct.do?site= ... =CDX-R3300
- Θα μπορεσω εγω να το εγκαταστησω μονος μου, με τις λίγες πρακτικες γνωσεις που εχω στο θεμα;;;
2.Το ραδιο θα δουλεψει με τα ηχεια που εχει αυτη τη στιγμη το αυτοκινητο;
3.Εχει καποιος να προτεινει καποια αλλη πηγη περιπου στα ιδια χρηματα που τη θεωρει πιο καλη;;;
- Θα μπορεσω εγω να το εγκαταστησω μονος μου, με τις λίγες πρακτικες γνωσεις που εχω στο θεμα;;;
-
Ο χρήστης polizoiss έγραψε:
Καλησπέρα παίδες....Παρείγγειλα το Megane το οποίο έρχεται με radioCD (ράδιο mp3 εργοστασιακά δεν μπαίνει), μου είπαν ότι το εργοστασιακό είναι Blaupunkt, μοντέλο άγνωστο.
Να ρωτήσω κάτι και απαντά όποιος ξέρει ή έχει εμπειρία. Αν βάλω μετά radioMP3, θα φαίνονται οι πληροφορίες στη κεντρική οθόνη στη κονσόλα; Εναλλακτικά στο μαμίσιο το blaupunkt θα μπορώ να συνδέσω σκληρό δίσκο; Και τελευταίο, υπάρχει κάνα ελληνικό link έτσι ώστε να πάρω μάτι μέχρι να έρθει το Megane;
1000 ευχαριστώ!
ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ 2106208707 ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ!!
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Καλησπέρα,
στο corsa c που αγορασα, υπαρχει ενα no name ραδιοκασσετοφωνο μαζι με 2 ηχεια στις πορτες. Θελω να αλλάξω πηγη (αρχικα) κρατωντας τα 2 ηχεια και στη συνεχεια (μετα από κανα 5μηνο) να βαλω και 2 ηχεια πισω..Με μια σχετικα μικρη ερευνα αγορας, βρηκα ενα radio cd sony, που παιζει και Mp3 και ειναι στα 160 ευρω.. To μοντελο μπορειτε να το δείτε στην εξής σελίδα: http://www.sony.gr/ShowProduct.do?site= ... =CDX-R3300
2.Το ραδιο θα δουλεψει με τα ηχεια που εχει αυτη τη στιγμη το αυτοκινητο;
3.Εχει καποιος να προτεινει καποια αλλη πηγη περιπου στα ιδια χρηματα που τη θεωρει πιο καλη;;;
ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ 2106208707 ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ!!!
-
ρε φιλε μηπως εισαι ο σπανουδακης??
(μηπως ειναι καργα διαφημιση ?? - λεω εγω τωρα!) -
Ο χρήστης tm έγραψε:
ρε φιλε μηπως εισαι ο σπανουδακης??
(μηπως ειναι καργα διαφημιση ?? - λεω εγω τωρα!)...
-
' ضشزدثجى '
Σωστά, αλλά τι σημαίνει;
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Νικο φιλε μας και γνωστη.....
Εχεις ακουσει τιποτα τελευταια νεα για το δικο μας σε ραδιοcd που να ειναι συμβατο και με τα χειριστηρια και με την οθονη.
(ναι το ξερω οτι ειναι αθλιο το cd του 307 δεν χρειαζεται να μου το υπενθυμισεις )Φίλε και ξάδελφε Μιχάλη ( ), προκειμένου για οχήματα Multiplex της PSA με την οθόνη για υπολογιστή ταξιδιού και radiocd, μόνο τα Kenwood και κάποια νέα Pioneer (7600-8600-9600) μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Για τα χειριστήρια στο τιμόνι όλες οι εταιρείες έχουν προσαρμογείς (αντάπτορες στα ελληνικά) αλλά για να φαίνονται οι πληροφορίες στην οθόνη μόνο αυτά που προανέφερα. Στο δικό μου (με πηγή της Alpine) δεν έχω βάλει προσαρμογέα, και στην οθόνη απλά φαίνονται οι υπόλοιπες πληροφορίες (εξωτερική θερμοκρασία, υπολογιστής κλπ) εκτός των ενδείξεων του ηχοσυστήματος.
Γειά σας παιδια.Μολις διάβασα το παραπάνω ποστ τρελάθηκα.Αυτό γιατί πήρα πρόσφατα(300χμ εκανα μεχρι τωρα) ενα 'astra H' και επειδή το cd που εχει πανω δεν παιζει mp3 και ουτε εχει καλή παραμετροποίηση στον ήχο θελω να το αλλάξω.Απ'οτι κατάλαβα λοιπόν αν εγώ πάρω το Pioneer 7600 θα μπορώ να το βάλω και να κρατήσω και την οθόνη ως έχει?Δηλαδή θα δείχνει όλες τις ενδείξεις και θα ρυθμίζει και την ωρα απο το rds όπως κάνει τωρα???
-
Trecker, μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Μάλλον ναι. Ισως πάλι όχι.
Πλάκα κάνω. Ναι. Πιθανώς.citastak, κάνε μου μια χάρη. Μην πάρεις το Sony, δώσε 20 € παραπάνω και πάρε ένα Pioneer DEH-P3600MP ή κάτι σε Clarion (ή έστω και Kenwood). Δεν το κάνω για διαφήμιση (τι είμαι εγώ, Σπανουδάκης? ) αλλά δυστυχώς τα Sony των τελευταίων 3 γενιών έχουν δείξει πολύ άσχημα δείγματα αξιοπιστίας και ποιότητας, τόσο ήχου όσο και κατασκευής.
Οσο για την εγκατάσταση, είναι πανεύκολο, εφόσον υπάρχει ήδη η φίσα ISO (αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν είχε κάνει κάποια τρελή πατέντα, τότε θα υπάρχει σίγουρα).
-
Νικο, που μπορω να δω ποιο ειναι το μοντελο που λες.;;(εννοω σε καποιο site)
Μανοσκ, δεν ξερω τι σημαινει. απλά μου αρεσε σαν ....επιγραφη!
-
Νικο, που μπορω να δω ποιο ειναι το μοντελο που λες.;;(εννοω σε καποιο site)
Μανοσκ, δεν ξερω τι σημαινει. απλά μου αρεσε σαν ....επιγραφη!
-
Αυτό έχω κι εγώ εδώ και 8 μήνες και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την αγορά, περισσότερο απ' όσο πίστευα όταν το αγόραζα. Το είχα πάρει 210 ευρώ (τώρα κάνει 199) με 2 χρόνια εγγύηση και δωρεάν εγκατάσταση από τον Καλογερόπουλο (+ένα χρόνο ασφάλεια κλοπής για την κεντρική μονάδα - όχι την πρόσοψη).
Υπάρχουν 3 πανομοιότυπα ως προς τα χαρακτηριστικά CD-mp3 player, τα οποία διαφέρουν μόνο ως προς τα χρώματα των φωτιζόμενων πλήκτρων και της οθόνης (εγώ είχα διαλέξει το πράσινο λόγω των υπόλοιπων χρωματισμών του πίνακα οργάνων και της κονσόλας - accent).
http://www.kalogeropoulos.gr/Products/S ... &BRANDID=1
Φωτό: http://www.kalogeropoulos.gr/Pics/Produ ... B_2225.JPG
Φωτό: http://www.kalogeropoulos.gr/Pics/Produ ... B_2281.JPG
Φωτό: http://www.kalogeropoulos.gr/Pics/Produ ... B_2283.JPGΥπάρχει μια υποσημείωση χαμηλά για την ανάγκη τοποθέτησης ειδικού πλαισίου για να μπει after market ηχοσύστημα. Άνοιξε το σχετικό pdf, γράφει ότι για corsa μετά τον 10-2000 υπάρχει τέτοιο πλαίσιο το οποίο κοστίζει 5-20 ευρώ (σίγουρα κάτι ανάλογο ή το ίδιο πουλάει και η opel).
Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι (όπως σ'όλα τα Pioneer) δεν υπάρχει λειτουργία mute (πατάς το off ή χαμηλώνεις τον ήχο από τον περιστρεφόμενο διακόπτη - ευτυχώς μια στροφή αρκεί).
Car audio