-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ο ενισχυτής που θα χρειαστείς θα είναι ο ίδιος και στις δύο περιπτώσεις (με sub ή χωρίς). Μοναδική μας μέριμνα αν θέλεις να βάλεις sub είναι να μπορεί να γεφυρωθεί (αυτό το κάνουν όλοι οι σωστοί ενισχυτές). Απλά, σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να πάρεις κάτι που να έχει λίγη δύναμη, ώστε να μπορεί να ελέγξει το υπογούφερ σωστά. Ενδεικτικά αναφέρω ότι τις περισσότερες φορές ένας ενισχυτής 4*50W RMS @ 4Ohm είναι υπεραρκετός για τις ανάγκες του καθενός. Μια λύση είναι να τον χρησιμοποιήσεις για τα εμπρός και πίσω μεγάφωνα όπως έχει, μια άλλη είναι με το ένα ζεύγος καναλιών να οδηγήσεις τα μπροστινά, με το άλλο ζεύγος γεφυρωμένο το υπογούφερ. Μια τιμή ισχύος γύρω στα 150W @ 4Ohm με γεφυρωμένα τα δύο κανάλια είναι καλή για πρώτο (και όχι μόνο) sub. Εχω ακούσει αυτοκίνητα που έχουν ενισχυτές με πολύ χαμηλότερη ισχύ από αυτές που δηλώνω εδώ ως ενδεικτικά παραδείγματα, και έχουν πολύ καλό ηχητικό αποτέλεσμα.Όπως πάντα κατατοπιστικότατος, φίλε μου!!
Μια ερώτηση μόνο... όταν δύο κανάλια γεφυρώνονται, δεν βγαίνει το άθροισμα της έντασής τους; Ρωτώ γιατί πιο πάνω μιλάς για ενισχυτή 4Χ50W και για δύο γεφυρωμένα κανάλια αθροίσματος 150W. Κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι 100W τα δύο γεφυρωμένα ή μήπως μιλάμε για άλλο ενισχυτή;(To είχα διαβάσει το μήνυμα, απλά ρωτώ τώρα γιατί τώρα βρήκα λεφτά! )
-
Συνήθως ναι,είναι το άθροισμα των watt των καναλιών.
Δεν αποκλείεται όμως να τα ξεπερνάει,και να μην είναι αυστηρά 50+50=100. -
Ο χρήστης artech έγραψε:
όταν δύο κανάλια γεφυρώνονται, δεν βγαίνει το άθροισμα της έντασής τους;Της ισχύος τους εννοείς.
Οπως λέει και ο BASSstarlet, δεν είναι απαραίτητο. Εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως (κυρίως) το τροφοδοτικό του ενισχυτή, η απαγωγή της θερμότητας κλπ. Ο δικός μου ενισχυτής είναι 4x95 W RMS @4Ohm αλλά με τα κανάλια γεφυρωμένα η ισχύς του είναι 2x290 W RMS @ 4Ohm, αν πηγαίναμε με τη λογική του x2 θα έπρεπε να βγάζει 190 W RMS.
Οσο για το πρόβλημα του Becker, το είδα και στο άλλο forum, έψαξα λίγο στο internet γενικά και στο site της Becker ειδικότερα, αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι... Θα έλεγα μόλις μπορέσεις να περάσεις μια βόλτα από τον εγκαταστάτη σου να το δει.
Και καλή επιτυχία στην εξεταστική σου!
-
Της ισχύος τους εννοείς.Ουπς ναι! Διάβαζα για τις θεωρίες της πολιτικής έντασης... Γαμώτο!
Οπως λέει και ο BASSstarlet, δεν είναι απαραίτητο. Εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως (κυρίως) το τροφοδοτικό του ενισχυτή, η απαγωγή της θερμότητας κλπ. Ο δικός μου ενισχυτής είναι 4x95 W RMS @4Ohm αλλά με τα κανάλια γεφυρωμένα η ισχύς του είναι 2x290 W RMS @ 4Ohm, αν πηγαίναμε με τη λογική του x2 θα έπρεπε να βγάζει 190 W RMS.
Μάλιστα... Αν δε γίνομαι αδιάκριτος, ποιον ενισχυτή έχεις;
Σκεφτόμουν για έναν Genesis (αυτόν) αλλά δεν μπορώ να τον βρω κάπου... Έχεις κάποιον καλό υπόψιν σου;Οσο για το πρόβλημα του Becker, το είδα και στο άλλο forum, έψαξα λίγο στο internet γενικά και στο site της Becker ειδικότερα, αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι... Θα έλεγα μόλις μπορέσεις να περάσεις μια βόλτα από τον εγκαταστάτη σου να το δει.
Και καλή επιτυχία στην εξεταστική σου!
Ευχαριστώ πάρα πολύ!! Έψαξα και εγώ σε web αλλά δεν βρήκα τίποτα... Μάλλον δεν την γλιτώνω την επίσκεψη. Τουλάχιστον θα τη συνδυάσω και με μία έξοδο aux-in που θέλω να μου βγάλουν για το νέο μου iPod!
Καλό απόγευμα!
[/url] -
Ο χρήστης artech έγραψε:
Μάλιστα... Αν δε γίνομαι αδιάκριτος, ποιον ενισχυτή έχεις;
Σκεφτόμουν για έναν Genesis (αυτόν) αλλά δεν μπορώ να τον βρω κάπου... Έχεις κάποιον καλό υπόψιν σου;Πληροφορίες για το ηχοσύστημά μου μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα μου.
Το κατάστημα όπου πήρες το Becker μπορεί να σου φέρει τον Profile Ultra. Είναι εντελώς νέα σειρά, και απ'ό,τι μου έχει πει ο κατασκευαστής (αυτοπροσώπως) είναι και πολύ καλή για τα λεφτά της.
-
Χρονοδιάγραμμα (ε ρε γέλια που θα κάνουμε!)
-
Μια από αυτές τις μέρες θα πάω στον Καλογερόπουλο για μία είσοδο aux-in και να ρίξει και μια ματιά στο Becker
-
Όταν βρω λεφτά θα βάλω τα Focal Access και μόνωση
-
Όταν βρω κι άλλα λεφτά θα βάλω ενισχυτή
-
Κι όταν βρω κι άλλα λεφτά θα βάλω ή sub ή δύο πίσω οβάλ (μάλλον το δεύτερο)
Και σιγά μην τα τηρήσω όλα αυτά! Μάλλον έπρεπε να το βάλω στο thread 'Ανέκδοτα'!
Ευχαριστώ πολύ για όλα! Καλημέρα!
-
-
Αν σκέφτεσαι για τον Genesis ή κάποιον αντίστοιχο ενισχυτή, τότε είναι κρίμα (μια που και η πηγή σου είναι πολύ καλή) να πάρεις τα Access, τα οποία, παρόλο που είναι πολύ τίμια μεγάφωνα, δε θα δείξουν τόσο πολύ τις αρετές των συνοδών μηχανημάτων... Μάλλον για κάτι ακόμα καλύτερο θα πρέπει να πας.
Οσο για το δίλημμα 'sub ή οβάλ', μην το συζητάς καθόλου. Ενα μικρό sub 10' χωμένο στη γωνία δεν πιάνει καθόλου χώρο και η απόδοσή του είναι μακράν καλύτερη από οποιοδήποτε ζευγάρι οβάλ.
Και μην ανησυχείς για το χρονοδιάγραμμα... Φτιάχνω το ηχοσύστημά μου πάνω από δύο χρόνια και ακόμη απέχει αρκετά από το τελειωμένο. Αφού σκέφτομαι ότι μόλις το τελειώσω θα πρέπει να τα ξυλώσω όλα πάλι, θα έχει έρθει καιρός να αλλάξω αυτοκίνητο.
-
Χμμμ... δεν με ενδιαφέρει άμεσα αλλά θα ήθελα να ακούσω την πρότασή σου για τα ηχεία... Το corsa μου κατά πάσα πιθανότητα παίρνει διαιρούμενα 16,5 και δεν θα ήθελα να πήγαινα πάνω από 400 ευρώ...
-
Τουλάχιστον Polyglass τότε, αλλά καλύτερα να γίνει αυτή η συζήτηση όταν φτάσεις στο σημείο να είσαι με τα λεφτά στο χέρι. Τα πράγματα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή (όχι ότι θα βγουν μεγάφωνα απείρως καλύτερα σε τέλεια τιμή, αλλά βγαίνουν προσφορές, ή νέα σετ των οποίων η σχέση απόδοσης προς τιμή είναι πολύ συμφέρουσα.).
-
Νικο φιλε μας και γνωστη.....
Εχεις ακουσει τιποτα τελευταια νεα για το δικο μας σε ραδιοcd που να ειναι συμβατο και με τα χειριστηρια και με την οθονη.
(ναι το ξερω οτι ειναι αθλιο το cd του 307 δεν χρειαζεται να μου το υπενθυμισεις ) -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Εχεις ακουσει τιποτα τελευταια νεα για το δικο μας σε ραδιοcd που να ειναι συμβατο και με τα χειριστηρια και με την οθονη.
(ναι το ξερω οτι ειναι αθλιο το cd του 307 δεν χρειαζεται να μου το υπενθυμισεις )δες το παρακάτω pdf απο εταιρεία που φτιάχνει adaptors .
http://www.connects2.com/pdfFiles/engli ... S001_2.pdf
Νομίζω ότι με το adaptor που αναφέρει για το 307 μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο head unit θες. -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
(ναι το ξερω οτι ειναι αθλιο το cd του 307 δεν χρειαζεται να μου το υπενθυμισεις )Φίλε και ξάδελφε Μιχάλη ( ), προκειμένου για οχήματα Multiplex της PSA με την οθόνη για υπολογιστή ταξιδιού και radiocd, μόνο τα Kenwood και κάποια νέα Pioneer (7600-8600-9600) μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Για τα χειριστήρια στο τιμόνι όλες οι εταιρείες έχουν προσαρμογείς (αντάπτορες στα ελληνικά) αλλά για να φαίνονται οι πληροφορίες στην οθόνη μόνο αυτά που προανέφερα. Στο δικό μου (με πηγή της Alpine) δεν έχω βάλει προσαρμογέα, και στην οθόνη απλά φαίνονται οι υπόλοιπες πληροφορίες (εξωτερική θερμοκρασία, υπολογιστής κλπ) εκτός των ενδείξεων του ηχοσυστήματος.
-
(ναι το ξερω οτι ειναι αθλιο το cd του 307 δεν χρειαζεται να μου το υπενθυμισεις )Φίλε και ξάδελφε Μιχάλη ( ), προκειμένου για οχήματα Multiplex της PSA με την οθόνη για υπολογιστή ταξιδιού και radiocd, μόνο τα Kenwood και κάποια νέα Pioneer (7600-8600-9600) μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Για τα χειριστήρια στο τιμόνι όλες οι εταιρείες έχουν προσαρμογείς (αντάπτορες στα ελληνικά) αλλά για να φαίνονται οι πληροφορίες στην οθόνη μόνο αυτά που προανέφερα. Στο δικό μου (με πηγή της Alpine) δεν έχω βάλει προσαρμογέα, και στην οθόνη απλά φαίνονται οι υπόλοιπες πληροφορίες (εξωτερική θερμοκρασία, υπολογιστής κλπ) εκτός των ενδείξεων του ηχοσυστήματος.
Ουπς... άρα αυτο που γράφω παραπάνω
δες το παρακάτω pdf απο εταιρεία που φτιάχνει adaptors .
http://www.connects2.com/pdfFiles/engli ... S001_2.pdf
Νομίζω ότι με το adaptor που αναφέρει για το 307 μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο head unit θες.Είναι η μισή απάντηση..
I stand corrected..
Φίλε Νίκο μια που τώρα είναι εμφανής η άγνοια μου να ρωτήσω κι εγώ κάτι.
Αξίζει τον κόπο να αλλάξει κάποιος την εργοστασιακή πηγή στο 307 με μία απο αυτές που λές παραπάνω (Kenwood/Pioneer) χωρίς να αλλάξει ηχεία να βάλει ενισχυτές κλπ.. ή η διαφορά απο πλευράς ποιότητας ήχου δεν είναι τόσο σημαντική ???
Ευχαριστώ
Παναγιώτης
-
Παναγιώτη, αν δεν αλλάξεις τουλάχιστον μεγάφωνα βοηθώντας τα με την κατάλληλη μόνωση (την οποία πλέον θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ), τότε σίγουρα ο ήχος δε θα έχει μεγάλη διαφορά. Ας μην ξεχνάμε ότι τα εργοστασιακά μεγάφωνα έχουν υψηλή ευαισθησία (παίζουν δυνατά με δεδομένη ισχύ) ώστε να αντιπαρέρχονται τη χαμηλή ισχύ των πηγών και να δημιουργούν απροβλημάτιστα (εντός λογικού ορίου) σωστή ένταση. Είναι πιο φτηνό να φτιάξουν έτσι τα μεγάφωνα, παρά να βάλουν ισχυρότερο ενισχυτή.
Με αυτό κατά νου, δεν έχεις να κερδίσεις πολλά από άποψης έντασης, ενώ από πλευράς ποιότητας λίγα.Πιστεύω ότι κάποιος χωρίς μεγάλες απαιτήσεις από τον ήχο του αυτοκινήτου δεν έχει λόγο να αλλάξει (μόνο) την πηγή του, αν αυτή είναι καλής (σχετικά) ποιότητας. Αρχίζουν άλλα προβλήματα μετά, ότι πρέπει να παίρνεις την πρόσοψη μαζί σου, φοβούμενος τους διαρρήκτες (στις 147 αν κάποιος προσπαθήσει να βγάλει βίαια το radiocd πρέπει να αλλάξεις όλο το ταμπλώ μετά! ), δε λειτουργούν οι οθόνες και τα χειριστήρια (άλλα έξοδα), και στο κάτω κάτω δεν είναι και τρομερή η διαφορά στον ήχο. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αν η ηχητική διαφορά μεταξύ δύο αντίστοιχων ενισχυτών είναι x, τότε η ηχητική διαφορά μεταξύ δύο πηγών είναι 2x ενώ η διαφορά μεταξύ δύο ζευγών μεγαφώνων είναι 2x^3.
Επί του προκειμένου, κι ας λέει ο Μιχάλης ότι είναι χάλια το radiocd του 307 (ουσιαστικά το ίδιο σε όλα τα μοντέλα της PSA, απλά με μικροδιαφορές) εγώ θα πω ότι είναι από τις καλύτερες εργοστασιακά εγκατεστημένες πηγές σε αυτοκίνητα μέχρι τη μεγάλη κατηγορία. Αυτή και των 147 (η οποία έχει και ενσωματωμένο eq).
Εξαιρείται μία μόνο περίπτωση, η οποία μάλιστα είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αυτή των radiocd-Mp3. Βάζοντας ένα τέτοιο, μπορείς σε ένα δισκάκι να έχεις μέχρι και 90-100 κομμάτια, διατηρώντας αποδεκτή (αλλά όχι καλή) ποιότητα, ή 200+ αν έχεις σκουπιδαριό μέσα (πχ από 128 kbps και κάτω).
Με αυτό τον τρόπο έχεις ουσιαστικά μια πολυ-σιντιέρα, χωρίς όμως το έξτρα κόστος, την καλωδίωση, το χαμένο χώρο και την προσοχή που χρειάζεται όταν φορτώνεις το χώρο αποσκευών (αν είναι εγκατεστημένη εκεί).Ουφ, πάει, ούτε σήμερα κάνω δουλειά...
-
Αυτό που ισχύει σχεδόν πάντα, είναι ότι μηχανήματα μιας y κατηγορίας τιμής ωφελούνται από, ή ακόμη και απαιτούν τη χρήση συνοδών μηχανημάτων αντίστοιχης τιμής ώστε να αναδείξουν την αξία τους.
Οπερ έστι, δεν είναι λογικό να βάλω πηγή των 600ευρώ και να έχω τα εργοστασιακά μεγάφωνα, ή ενισχυτή των 1.300 ευρώ και μεγάφωνα των 200 ευρώ κοκ...
Σε τέτοιες περιπτώσεις δύο καταλήξεις υπάρχουν:
α) βρίζουμε που δώσαμε τόσα λεφτά και δε βλέπουμε αντίστοιχο αποτέλεσμα, και
β) βρίζουμε που δώσαμε τόσα λεφτά και δε βλέπουμε αντίστοιχο αποτέλεσμα.Φεύγωωωωωω!
-
Οκ ξαδερφοφιλε Νικο το επιασα το υπονοουμενο....
Κατσε στ'αυγα σου ή αλλαξε το ολο.....(καλα το ξερω οτι ηθελες να πεις να αλλαξω αυτοκινητο .... )
Και γω μονο για το mp3 το θελω μιας και αποφασισα οτι η μουσικη στο αυτοκινητο ειναι απογορευμενος καρπος για μενα με τετοια γυναικα και κορη που εχω!!!Νινο Βανδη και Πετρελης δεν πανε μαζι με ποιοτικο ηχο ...ετσι δεν ειναι????(η μηπως πανε και δεν τοχω παρει χαμπαρι??? )
Και για να ειμαι ειλικρινης (η μηπως σχιζοφρενης???) και μενα στο αυτοκινητο τετοια χαζοτραγουδα μου αρεσουν να ακουω παροτι στο σπιτι εχω καμμια 1000 δισκους και αλλα τοσα σιντια με κλασικο ροκ και αναξαρτητη Αγγλικη σκηνη.
Θα μου πεις βεβαια ...και που βρισκεις ρε μεγαλε τα Ελληνικα και τα γραφεις????
Εκτος απο κατι Τρυπες , Ξ.Σπαθια κλπ που αγοραζω ας ειναι καλα οι ...μαυροι το Kazaa και ενα μαγαζι που νοικιαζει cd και τα αντιγραφω με 1,8 ευρω.
Οποτε η ποιοτητα παει περιπατο.......
Δυστυχως το site που μου εδωσες φιλε beachbum το ειδα πηρα και τα αναλογα τηλεφωνα εδω και Θεσ/κη αλλα ειναι μονο για Sony(που τα ψιλοσιχαινομαι) οποτε θα δοκιμασω και αυτα που μου ειπε ο Νικολας και βλεπουμε.....Ευχαριστω πολυ παντως.
Καλο Σαββατοκυριακο
(Νικο θα ψαξω στα μερη σου για μια ταβερνα που μου ειπανε οτι εχει την απολυτη προβατινα ..ξερεις που ειναι??? ) -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Οκ ξαδερφοφιλε Νικο το επιασα το υπονοουμενο....
Κατσε στ'αυγα σου ή αλλαξε το ολο.....(καλα το ξερω οτι ηθελες να πεις να αλλαξω αυτοκινητο .... )
Και γω μονο για το mp3 το θελω....μα για το mp3 το θέλω κι εγώ. Απλά σκέφτομαι και την λύση του να πάω τελείως digital με σκληρό δίσκο και σύνδεση με το PC. Δες το παρακάτω για να καταλάβεις.
http://www.dension.com/main.php?pageid= ... =42&pid=48
Το είχα βάλει και παλότερα στο θέμα μας (Peugeot 307)
-
Το επόμενό μου αυτοκίνητο θα έχει εγκατάσταση με mini-pc, οθόνη που θα κρύβεται κάπου μέσα στο ταμπλώ, και ό,τι θέλετε από πολυμέσα. Σε αυτό θα αρκεστώ στο radio-mp3, και πολύ του είναι (μη σας πω ότι φλερτάρω μια πηγή πολύ καλή που δεν παίζει mp3...).
Σκληροί δίσκοι και τέτοια πράγματα μέσα στο αυτοκίνητο είναι για γερά νεύρα... Ξέρω από δεύτερο χέρι, καθώς έχω γνωστούς που έχουν τέτοιες εγκαταστάσεις (και φυσικά όχι στην Ελλάδα). Εξάλλου αν θες να έχεις και ποιοτικό ήχο έχασες. Πολλά, μα πολλά λεφτά.
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
(Νικο θα ψαξω στα μερη σου για μια ταβερνα που μου ειπανε οτι εχει την απολυτη προβατινα ..ξερεις που ειναι??? )Προς Πέμπτη βράδυ μεριά? Μπαααα, δεν ξέρω...
-
Παιδιά, ωφείλω να σας συμβουλέψω: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΟΗ!!!
Έτσι την πάτησα εγώ και τώρα έχω ενοχλήσεις στο ένα αφτί μου (κάτι ββζζζζζ - ίίίίίίίίίίίίίίίί και πάει λέγοντας) οι οποίες μπορεί να φύγουν μπορεί και όχι.
Ευτυχώς που δεν κουφάθηκα!
Όποιος θέλει ας με ακούσει.
Car audio