-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Η μόνη συσκευή που επισήμως υποστηρίζει mp3-dvd's προς το παρόν είναι η Kenwood KVT-725DVD, η οποία υπάρχει και σε έκδοση 2 DIN με τον κωδικό DDX-7025. Δεν είναι μόνο αυτό που κάνει, έχει πολλά καλά, όπως touch-screen, 7' & 6,5' αντίστοιχα, τηλεχειριστήριο και άλλα, αλλά και η τιμή τους δεν είναι μικρή.Αυτήν (την 725) έχω βάλει και μόνο τα καλύτερα έχω να πω..
Εγραψα ένα DVD-MP3 και πήρε γύρω στα 1300 τραγουδάκια!!
Είμαι κομπλέ θα μπορούσα να πω.. -
Καταρχήν για τιμές κοίτα και στα:
http://www.digitalo.gr
http://www.pixmania.gr
Σε κάποια (αν όχι σε όλα) μοντέλα παίζουν μεγάλες διαφορές με την αγορά.Εγώ πριν από δύο βδομάδες πήρα το pioneer deh-5730mp (190-200 ευρώ μαζί με μεταφορικά) και είμαι υπερευχαριστημένος.Ο ήχος είναι πολύ καλύτερος απ' ότι περίμενα,ακόμη και με τα μαμά ηχεία του rover μου.
Βέβαια μπορεί σε αυτό να έπαιξε ρόλο ότι πριν είχα το μαμά κασετόφωνο της Blaupunkt... -
Ξέρει κάποιος αν υπάρχει κανένας ραδιοφωνικός σταθμός στην Ελλάδα που να μεταδίδει Traffic Announcements, τα οποία να γίνονται αντιληπτά αυτόματα από το σύστημα RDS (TP) που έχουν τα σύγχρονα ραδιόφωνα;
Για τέτοιες επείγουσες ανακοινώσεις, για παράδειγμα, μπορεί να παίζει ακόμα και cd το ραδιόφωνο και να διακόψει την αναπαραγωγή για να σε ενημερώσει. Ή ενώ είναι κλειστό να παρακολουθεί και να αποθηκεύει τις σχετικές ανακοινώσεις στη μνήμη του και να στις παίζει μόλις το ανοίξεις.
Στην Αθήνα βρίσκω αρκετούς σταθμούς με TP, αλλά δεν φαίνεται κανένας τους να εκπέμπει ειδικό σήμα όταν μεταδίδει τέτοιες ανακοινώσεις, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Το έχει ψάξει κανένας άλλος; -
Ο χρήστης artech έγραψε:
Σε κάθε σύστημα, αν αλλάξεις μόνο τα ηχεία (και βάλεις καλύτερα), θα δεις διαφορά προς το καλύτερο· είτε αυτό είναι αυτοκίνητο είτε σπίτι είτε σκάφος είτε οτιδήποτε άλλο.Εξαρτάται. Αν βάλεις πολύ καλύτερα μεγάφωνα στο αυτοκίνητο κρατώντας την εργοστασιακή πηγή, είναι πολύ πιθανό το τελικό αποτέλεσμα να είναι χειρότερο για τον εξής λόγο:
Τα εργοστασιακά μεγάφωνα είναι σχεδιασμένα για να παίζουν δυνατά με σχετικά χαμηλή ισχύ (αυτή της εργοστασιακής πηγής). Αυτό λέγεται 'υψηλή ευαισθησία'. Τα ακριβά μεγάφωνα, επειδή συνήθως οδηγούνται από ενισχυτές αξιώσεων, δεν έχουν τόσο υψηλή ευαισθησία και ως εκ τούτου χρειάζονται την υψηλή ισχύ για να παίξουν σωστά. Το 'σωστά' δε σημαίνει μόνο δυνατά σε αυτή την περίπτωση, και στις χαμηλές εντάσεις είναι απαραίτητη η δύναμη του ενισχυτή για τον έλεγχο της κίνησης του μεγαφώνου.Και, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στον οικιακό ήχο.
-
Καλά ναι, εννοείται, απλά δεν φαντάζομαι όποιος κάνει τέτοια ερώτηση και με τέτοιο ύφος να είναι διαθέσιμος να κρατήσει την εργοστασιακή πηγή και να βάλει τίποτα K3P ας πούμε...
Ή μάλλον, ναι, οκ, δεν εννοείται... θυσίασα την ακρίβεια στο βωμό της κατανόησης... Mistake recognised.
Καλό απόγευμα!!
-
Επαναφερω αυτο το αρκετα ενδιαφερον θεμα, μετα απο καιρο και θα ηθελα αν γνωριζεται να μου προτεινεται μια λυση για το αυτοκινητο μου γιατι ειναι ισως απο τις πιο δυσκολες περιπτωσεις για car audio..... Πολλοι λενε οτι δεν αξιζει να ασχοληθεις γιατι δεν υπαρχει στην ουσια χωρος.......
Καταρχας να πω πως το αμαξι ειναι το ΤΟΥΟΤΑ MR2, και σκεφτομαι να βελτιωσω τον υπαρχον ηχο με τοποθετηση ενισχυτη και 2 ηχειων + tweeters στις πορτες (η πηγη παραμενει η ιδια το 6αδισκο RCD)......
Τα υπαρχοντα ηχεια εχουν 16.5 cm διαμετρο.......
Θα δω ετσι σημαντικες διαφορες?Χωρος για sub δυστυχως δεν υπαρχει -αν και θα το ηθελα πολυ- εκτος και αν μπορουσε να χωρεσει ενα μικρο στο ντουλαπι πισω απο τα καθισματα -αλλα να μπορει να βγαινει στα ταξιδια- ή κατω απο το καθισμα, καποια καινουγια που εχουν κυκλοφορησει και ειναι χωρις κουτι.... Θα εχουν καθολου αποδοση ομως???
Tι προτεινετε???
Επισης κρινεται αναγκαια η ηχομονωση της πορτας αφου αλλαχτουν τα ηχεια??? -
Αρχίζω αντίστροφα.
Η μόνωση της πόρτας είναι πάντα καλό να γίνεται, αρκεί να γίνει σωστά (απόφυγε τα spray, ΔΕΝ κάνουν δουλειά. Προτίμησε ειδικά πισσόφυλλα όπως προϊόντα της Dynamat).
Αυτά τα sub χωρίς κουτί που λες δεν είναι καινούρια ιδέα, αλλά δεν κάνουν για το αυτοκίνητό σου. Το MR2 είναι όντως δύσκολο στον ήχο, μάλλον πρέπει να φτιάξεις ειδική κατασκευή για το sub πίσω από τα καθίσματα. Κι αυτό μόνο σε μάστορα που να ξέρει και να έχει εμπειρία (plug: γνωρίζω έναν - δύο τέτοιους ανθρώπους, αν ενδιαφέρεσαι στείλε πμ).
Η ενσωματωμένη πηγή λογικά δεν πρέπει να βγάζει προεξόδους για τον ενισχυτή, οπότε θα πρέπει να τη συνδέσεις χρησιμοποιώντας τις εξόδους των μεγαφώνων (δεν ενδείκνυται γενικά, για λόγους κυρίως ηχητικής ποιότητας).
Αν αλλάξεις όμως τα μεγάφωνα και βάλεις και ενισχυτή, σαφώς θα δεις μεγάλες διαφορές. Υπάρχουν περιπτώσεις μάλιστα όπου δεν είναι καν απαραίτητη η χρήση sub για την ακουστική απόλαυση.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Αν αλλάξεις όμως τα μεγάφωνα και βάλεις και ενισχυτή, σαφώς θα δεις μεγάλες διαφορές. Υπάρχουν περιπτώσεις μάλιστα όπου δεν είναι καν απαραίτητη η χρήση sub για την ακουστική απόλαυση.Απο ηχεια για 16.5 εκ. εχω βρει τα παρακατω διαιρουμενα, σαν ενδιαφερουσες λυσεις......
Με τιμες απο 150 ευρω το πρωτο εως 250 το τριτο......
Θα ειχαν καλο αποτελεσμα στην περιπτωση μου με εναν ενισχυτη?JBL - GTO 6506Ce
PEERLESS - DEFINITION 6
Focal - Access 165 A
Απο ενισχυτη να εβλεπα για 4καναλο???Βασικα θελω να ειναι και μικρος σε μεγεθος και βαρος για να χωραει κατω απο το καθισμα του οδηγου ή πισω του.......
-
Γνωμη απλου καταναλωτη...
Πηγαινε σε JBL.. 'τιμια' προταση... Τα αλλα θελουν κι αλλα περιφερειακα για να τα 'ακουσεις'
Και μαλιστα θα τα ακουγα χωρις ενισχυτη (γενικα τα JBL ειναι πιο ευαισθητα απο τα υπολοιπα) και υστερα θα αποφασιζα αν θα πηγαινα και σε ενισχυτη...
Εκτος αν εισαι αποφασισμενος να δωσεις 'πακετο' για την ηχητικη αναβαθμιση του αυτοκινητου!
-
Tελικα προχωρησα στο πρωτο σταδιο της εξελιξης του ηχοσυστηματος με την εγκατασταση διαιρουμενων MB QUART PSD 216 και ενος τετρακαναλου Sony xm SD 14X (4X100 ονομαστικη, 4Χ50 πραγματικη)...
Η διαφορα ειναι εμφανης παντου..... Αλλα......Δυστυχως ομως νομιζω πως με τα μπροστινα ηχεια δεν βγαινει το επιθυμητο μπασο που θα ηθελα και τωρα σκεφτομαι να εκμεταλευτω τα αλλα 2 καναλια του ενισχυτη......Σκεφτομαι για
Α) Ειδικη κατασκευη με 8 ιντσο ή 10 ιντσο subaki στο ενα ντουλαπακι πισω, αλλα με την προυποθεση να βγαινει σε καποιο ταξιδι...... (για 8 ιντσες sub εχω βρει ενα JBL )
B) 2 8ιντσα midbass στα 2 ντουλαπακια.... (εχω δει κατι πολυ ωραια CADENCE που λογικα μετα θα σκοτωνουν!)
Γ) Το ιδιο με το Β) αλλα με οβαλ ηχεια.......
Τι θα προτεινατε????
-
ΜΗ ΒΑΛΕΙΣ ΟΒΑΛ ΜΕΓΑΦΩΝΑ!!!
Aπό τις 3 λύσεις που προτείνεις, η Α είναι η καλύτερη. Τα midbass είναι καλά, αλλά δεν κάνουν γι'αυτό που θέλεις εσύ. Καλύτερα να έβρισκες 2 8ιντσα sub (έχω φωτογραφίες τέτοιας κατασκευής από Ζ3, Boxster και το παλιό MR2). Ακόμα καλύτερο θα ήταν να βρεις ένα 10ιντσο sub που να χρειάζεται λίγα λίτρα καμπίνα.
Ο ενισχυτής σου πόση ισχύ βγάζει με γεφυρωμένα τα δύο κανάλια? Θα πρέπει να το ξέρεις προκειμένου να αποφασίσεις για το sub (όσο περισσότερη ισχύς, τόσο καλύτερος ο έλεγχος του μεγαφώνου και η ηχητική ποιότητα).
Τα PSD είναι καλά μεγάφωνα, αν και λίγο ξεπερασμένα τώρα (πάντως ακούγονται αρκετά μελωδικά). Για τον ενισχυτή δεν έχω άποψη, καθώς δεν τον έχω δοκιμάσει (πάντως η αξιοπιστία των Sony τα τελευταία χρόνια σίγουρα έχει περάσει από πολλές κρίσεις...).
-
....Απ' οτι βρηκα στο site της SONY ο ενισχυτης σε RMS βγαζει 2Χ50 W + 120 W για το SUB....
Δεν θελω υπερβολικο μπασο, απλα να δεσει λιγο πιο σωστα ο ηχος...... Ενα νομιζω 8ιντσο ή 10 ιντσο θα ηταν ΟΚ.....
Το μονο σε 8 ιντσ. ειναι JBL GTO 804 D.... Αξιζει???
Η' να εβλεπα για καποιο πιο μεγαλο....... -
Δεν είναι θέμα υπερβολικού μπάσου, είναι θέμα του ότι οι χαμηλές συχνότητες θα χάνονται μέσα στο δύσκολο περιβάλλον του αυτοκινήτου σου. Επίσης, από την εμπειρία μου, είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις των ανθρώπων που βάζουν 8ιντσα sub και ΔΕΝ ψάχνουν για μεγαλύτερο λίγο αργότερα.
Μη νομίζεις ότι οι προσωπικές μου προτιμήσεις υπαγορεύουν υπερβολικά μεγάλα sub, τσίτα ένταση και ανοιχτά παράθυρα (αυτοί που με ξέρουν θα σου πουν ότι είμαι πολύ διακριτικός στο θέμα αυτό). Απλά ξέρω ότι - ειδικότερα στην περίπτωση του MR2 - χρειάζεται 10 ή 12 (το πολύ) ίντσες για σωστό αποτέλεσμα. Η 2 8ιντσα.
Επειδή όμως το MR2 είναι ειδική περίπτωση όσον αφορά ΚΑΙ στο διαθέσιμο χώρο, πρώτα πρέπει να δεις ακριβώς πόσος είναι αυτός και μετά να ψάξεις για sub που να χωράει η καμπίνα του στο χώρο αυτό.
-
Νομιζω πως εχεις δικιο......Για 10 ή 12 θα ρωτησω εκει που μου ειπες.....
Το θεμα ειναι να κανει μια κατασκευη και να αντικαταστησει το ενα απο τα 2 ντουλαπακια...... Δεν μπορω να δωσω πιο πολυ χωρο γιατι μετα θα ειναι τελειως αντιπρακτικο το αμαξι....Ουτε μια τσαντα δε θα χωραει απο το σουπερ μαρκετ.......
....Και βεβαια σε ταξιδι θελω να εω την επιλογη να βγαινει η ολη αυτη κατασκευη ωστε να χωρανε 2 σακουβαγιαζ......
Παντως οπως και να εχει, το συγκεκριμενο αμαξι ειναι πολυ δυσκολο για τετοιες μετατροπες, αλλα ελα που τωρα που ξεκινησα θελω να το ολοκληρωσω....Αλλιως θα το αφηνα με τα ''μαμα'' οπως το ειχα τα 2 χρονια που το εχω......
-
Εχω ενα sony X-ployd ραδιο-cd 4 *45 λεει εχω και 4 sony ηχεια των 25 RMS και ξαφνικα προεκυψε ενας ενισχυτης δικαναλος και ενα sub Blaukpunt GT 300 με 200 RMS. Ελα τωρα που το sub βγαζει πολυ ωραιο ηχο και τα υπολοιπα ηχεια σερνονται .... Φυσικα εχω μηδενισει τα μπασα απο το ραδιο cd. Τι ηχεια να βαλω τωρα? Α μιλαμε για Toyota Yaris
-
Πρώτα από όλα, αν μπορείς πέτα τα Sony... και βάλε κάτι καλύτερο ( πχ Focal ), φυσικά μέχρι εκεί που μπορεί η τσέπη σου.
Αλλά και να αλλάξεις μόνο τα ηχεία, ναι μεν θα έχεις καλύτερο ήχο, αλλά και πάλι μάλλον θα τον καλύπτει το sub γιατί αυτό είναι που παίζει με τον ενισχυτή...
Αν μπορείς μαζί με τα είχα πάρε ακόμα έναν δικάναλο για τα εμπρός ηχεία και για τα πίσω που δεν ενδιαφέρουν και τόσο, θα δίνεις μέσα από την πηγή. -
Εχω εναν μικρο δικαναλο ενισχυτη !!! Μπορεις να μου πει καποιος πως τον συνδεω με τα ηχεια και το ραδιο-cd ? το sub και τον ενισχυτη καταφερα να τα συνδεσω ...
-
Ο χρήστης pipis έγραψε:
Εχω εναν μικρο δικαναλο ενισχυτη !!! Μπορεις να μου πει καποιος πως τον συνδεω με τα ηχεια και το ραδιο-cd ? το sub και τον ενισχυτη καταφερα να τα συνδεσω ...`Οπως σύνδεσες και τον ενισχυτή και το sub πάνω του, δηλαδή θα πρέπει να του δώσεις ρεύμα, να το ενώσεις με RCA με την front pre-out έξοδο της πηγής και στον ενισχυτή θα συνδέσεις στα + και στα - τα αντίστοιχα καλώδια των ηχείων and that's it (το remote μην ξεχάσεις)
-
Μην ξεχνάς τρία πολύ σημαντικά σημεία που πρέπει πάντα να προσέχουμε:
α) σωστή στήριξη του ενισχυτή (τουλάχιστον με 4 βίδες σε σταθερή επιφάνεια)
β) σωστή ρευματοδότηση (καλώδιο από μπαταρία, με ασφαλειοθήκη όσο πιο κοντά γίνεται σ'αυτή και με προστασία του καλωδίου από φθορά λόγω τριβών κλπ)γ) ΣΩΣΤΗ ΓΕΙΩΣΗ!!! Πάρε λίμα, τρίψε μία μεταλλική επιφάνεια του σασί κοντά στον ενισχυτή, κάνε μικρή τρύπα (καλό είναι να εκμεταλλευτείς μια ήδη υπάρχουσα), σύνδεσε το καλώδιο εκεί με ροδέλα ασφαλείας, και μετά ρίξε λίγο μπογιά σπρέυ ή βάλε γράσο/βαζελίνη για να το προστατεύσεις από τη σκουριά).
-
Παιδες τα RCA ειναι συνδεδεμενα στον ενισχυτη του sub οπως και το remote control. Μπορω να το διακλαδωσω ? Δεν εχει αλλα RCA το ραδιο-cd. Οσον αφορα το ρευμα χρειαζομαι ενα νεο καλωδιο σαν αυτο που τροφοδοτει τον πρωτο ενισχυτη με νεα ασφαλεια ή παιρνω απο το ηδη υπαρχον ?
Car audio