-
Αν μπορείς να χωρέσεις τους ενισχυτές κάτω από τα μπροστινά καθίσματα δεν θα ενοχλούν καθόλου. To sub έχει 2 πριζούλες (ρεύμα και σήμα) και εύκολα το βγάζεις αν θέλεις να μεταφέρεις κάτι ογκώδες.
Να κοιτάξεις να χωρέσεις 13 εκ. μεγάφωνα στις εργοστασιακές θέσεις (10 εκ.).
Η τοποθέτηση είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ όπως και η επιλογή των μονάδων.
-
Καλημέρα παιδιά.Χτες πούλησα τελικά το pioneer mp p80 που είχα.θέλω κάτι καλό τώρα μέχρι 300 ευρώ...ακούω γνώμες!απαραίτητη προυπόθεση να εχει usb.
-
Καλησπέρα!!!
Έχει κανείς υπ'όψην του κάπιοο μοντέλο που να είναι συμβατο με το χειριστήριο του τιμονιού στο 207 cc?? Να έχει destinator, mp3 , usb άντε κ κανα dvd player!! -
Ο χρήστης Moya_Junior έγραψε:
Καλημέρα παιδιά.Χτες πούλησα τελικά το pioneer mp p80 που είχα.θέλω κάτι καλό τώρα μέχρι 300 ευρώ...ακούω γνώμες!απαραίτητη προυπόθεση να εχει usb.α) Pioneer DEH-P700BT 325€ (αν θέλεις και Bluetooth, αλλιώς βλ. το β)
β) Alpine CDA-9884R 280€
γ) Pioneer DEH-P7000UB 275€ (αν χρειάζεσαι 3 προεξόδους, αλλιώς βλ. το δ)
δ) Pioneer DEH-P6000UB 210€Καλησπέρα!!!
Έχει κανείς υπ'όψην του κάπιοο μοντέλο που να είναι συμβατο με το χειριστήριο του τιμονιού στο 207 cc?? Να έχει destinator, mp3 , usb άντε κ κανα dvd player!!Συμβατές είναι οι περισσότερες πηγές από γνωστές μάρκες (Alpine, Clarion, Kenwood, JVC, Pioneer), αλλά Destinator είναι δύσκολο να βρεις ενσωματωμένο. Εξάλλου, το 207 cc έχει θέση 1 DIN που σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλεις πηγή με πτυσσόμενη οθόνη, οπότε ξεχνάς έτσι κι αλλιώς το ενσωματωμένο GPS. Μπορείς να συνδυάσεις κάποια καλή πηγή Multimedia (οπότε έχεις έτσι κι αλλιώς dvd-player) με το Navibox που περιέχει Destinator και λειτουργεί μέσω της πηγής (για συγκεκριμένες πηγές), όμως η τιμή είναι τσουχτερή (400+ για το Navibox). Επίσης, το κόστος του αντάπτορα για τα χειριστήρια τιμονιού κυμαίνεται από 80 έως 200€, ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Καλημέρα παιδιά.Χτες πούλησα τελικά το pioneer mp p80 που είχα.θέλω κάτι καλό τώρα μέχρι 300 ευρώ...ακούω γνώμες!απαραίτητη προυπόθεση να εχει usb.
α) Pioneer DEH-P700BT 325€ (αν θέλεις και Bluetooth, αλλιώς βλ. το β)
β) Alpine CDA-9884R 280€
γ) Pioneer DEH-P7000UB 275€ (αν χρειάζεσαι 3 προεξόδους, αλλιώς βλ. το δ)
δ) Pioneer DEH-P6000UB 210€Καλησπέρα!!!
Έχει κανείς υπ'όψην του κάπιοο μοντέλο που να είναι συμβατο με το χειριστήριο του τιμονιού στο 207 cc?? Να έχει destinator, mp3 , usb άντε κ κανα dvd player!!Συμβατές είναι οι περισσότερες πηγές από γνωστές μάρκες (Alpine, Clarion, Kenwood, JVC, Pioneer), αλλά Destinator είναι δύσκολο να βρεις ενσωματωμένο. Εξάλλου, το 207 cc έχει θέση 1 DIN που σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλεις πηγή με πτυσσόμενη οθόνη, οπότε ξεχνάς έτσι κι αλλιώς το ενσωματωμένο GPS. Μπορείς να συνδυάσεις κάποια καλή πηγή Multimedia (οπότε έχεις έτσι κι αλλιώς dvd-player) με το Navibox που περιέχει Destinator και λειτουργεί μέσω της πηγής (για συγκεκριμένες πηγές), όμως η τιμή είναι τσουχτερή (400+ για το Navibox). Επίσης, το κόστος του αντάπτορα για τα χειριστήρια τιμονιού κυμαίνεται από 80 έως 200€, ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο.
καλησπέρα το 6000 με το 7000 μόνο αυτή τη διαφορά έχει?
-
Ας πουμε οτι κοιταζω αυτο εδω
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.660512Με απασχολουν ομως, ειδικοτερα θεματα.
Πχ. το αυτοκινητο, εχει υποδοχη aux. Το mp3 player ομως, δεν βλεπω να εχει δυνατοτητα να εξαγει τον ηχο του, εκτος των ακουστικων.
Πως μπορει να συνδεθει το mp3player για με τη θυρα aux του αυτοκινητου?
Δεν πρεπει και το mp3player να εχει μια aux εξοδο?
Ή μπορει να δινει ηχο απο την εξοδο των ακουστικων?Επειτα, μπορει να παιζει ενω φορτιζει? Γιατι σκεφτομαι να το εχω μονιμα συνδεδεμενο με φορτιστη στον αναπτηρα αυτοκινητου.
Περιμενω τα φωτα σας.
Αν τα παραπανω δεν ισχυουν, την πατησα.
Το 2006 που ειχα παρει το αμαξι, απαραδεκτο για το ετος 2006 να μην προσφερουν δυνατοτητα mp3, η toyota για το aygo, δεν εδινε δυνατοτητα για mp3 cd player.
Και ξερετε, τα νεα αμαξια ειναι all in one μπροστα η κονσολα, δεν παιρνουν και πολλες μετατροπες εκει, οπως παλια που βαζαμε οτι ραδιοcd γουσταραμε(πχ pioneer της αρεσκειας μας), γιατι θα γινει αισθητικη βλακεια, ισως δε να μην γινεται κιολας.
Οποτε πρεπει με καποιο τροπο να συνδεθω με aux θυρα.
Με εχει φαει το βαλε βγαλε audio cd με 10 τραγουδια το καθενα!Ελπιζω να τη βρουμε την ακρη.
-
Αν ρωτήσεις στο ανάλογο θέμα ίσως πάρεις περισσότερες απαντήσεις.
viewtopic.php?f=6&t=7071Απ΄όσο γνωρίζω, με καλώδιο mini jack σε mini jack (αν το λέω σωστά) μπορείς να συνδέσεις την έξοδο των ακουστικών στην είσοδο aux το radio/cd player και να ακούς κανονικά. Το έχω κάνει εγώ στο 107 (aygo αλλά Γαλλικά ).
Το συγκεκριμένο mp3 player που αναφέρεις δε ξέρω αν μπορεί να λειτουργεί κατά την διάρκεια της φόρτισης. Αν και ίσως και να μην είναι απαραίτητο. Με μια μέση αυτονομία 4/5 ωρών συνεχούς αναπαραγωγής που έχουν συνήθως τα Player αυτά φτάνεις μέχρι Θεσσαλονίκη μέχρι να χρειαστεί πάλι φόρτιση.
Για να το φορτίζεις από τη μπαταρία του αυτοκινήτου σου θα χρειαστείς αντάπτορα. Κόστος ελάχιστο αλλά υπολόγισε το και αυτό. Εκτός αν βρεις συσκευή που να το έχει στη συσκευασία του. -
Φυσικά και γίνεται.Απλά θέλεις ένα καλώδιο με καρφάκι και στις δύο άκρες του. Εννοείται ότι ήχο, fwd/rwd έχεις από το ηχοσύστημα και όχι από το mp3. Τώρα αν μπορείς να το φορτίζεις ταυτόχρονα, εξαρτάται από το player αυτό.
Το θέμα θα μεταφερθεί στο car audio.
-
αυτό που λέει ο τάζιο λειτουργεί μια χαρά. Το χρησιμοποιώ εγώ. Όσο για αναμονή μπαταρίας, συνήθως έχουν γύρω στις 10-15 ώρες... μια χαρά.
-
Παιδια, μετα απο οσα μου ειπατε νομιζω οτι δεν θα εχω κανενα προβλημα.Καλωδιο καρφακι εχω, και επισης φορτιστη εχω βρει πολυ φτηνο(αναπτηρας).
Ολα θα πανε μια χαρα λοιπον?
Νομιζα οτι η εξοδος των ακουστικων ειναι ασυμβατη με την aux(ενταση εξοδου κλπ). Αλλα μαλλον ως μη σχετικος κανω λαθος? -
Θα το έχεις τέρμα το μπ3 εννοείται όσον αφορά την ένταση. Αν θα φτάνει τώρα, ή θα θέλει ενίσχυση, θα δείξει, αλλά στου 107 μια χαρά έπαιζε όταν το είχα εγώ.
-
θέλω να αλλάξω ηχεία σε ενα rallaki
ειναι 13 cm
θελω να ειναι δυο δρόμων
οχι διαιρούμεναστο προηγούμενο rallye ειναι βαλει κατι coral electronics (μάλλον δε θα τα ξέρετε)
τα μοναδικα ηχεια που θα υπάρχουν στο αμαξι θα ειναι αυτα τα δυο μπροστά
θα οδηγηθουν απο ενα απλο cd-usb player της pioneer (ουτε για πλάκα δε θέλω να ακουσω για ενισχυτές)
τι κοιτάω σπο τα χαρακτηριστικά του ηχείου για να δω αν θα παίζει καθαρα?
ερώτηση bonus: ενα παλιο panasonic rcd που έχει μέσα πώς θα το βγάλω?
-
Φυσικά και τα ξέρουμε τα Coral.
Για μεγάφωνα κοίτα τα Pioneer TS-E1302i, κοστίζουν περίπου 100€. Αλλιώς αν θέλεις κάτι φτηνότερο, υπάρχουν και τα TS-G1302i στα 40€.
Για την εξαγωγή του Panasonic κανονικά χρειάζεσαι ένα ζεύγος τέτοια:
αλλά εναλλακτικά ίσως μπορέσεις να κάνεις δουλειά με 2 μεταλλικά λαμάκια. Τα σπρώχνεις στα άκρα του radiocd (αριστερά και δεξιά από την πρόσοψη) μέχρι όπου μπορούν να φτάσουν, και μετά τα τραβάς προς τα έξω προσπαθώντας να τραβήξεις και τη συσκευή μαζί.
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Ήχος καραμούζα στο sx4. Μαθημένος σε alpine στο προηγούμενο αυτοκίνητο και γενικά έχονας τρέλα με τη μουσική από την ηλικία των 5 ετών, νιώθω καταπιεμένος με το ηχοσύστημα του sx4
Ζητούμενο ο αξιοπρεπής ήχος χωρίς να βγάλω το μαμα ηχοσύστημα. Σκέψη να βάλω μια πηγή μέσα σε ένα ντουλαπάκι που έχει κάτω από την μαμα πηγή και δυνατότητα παράκαμψης του εργοστασιακού ηχοσυστήματος με διακοπτάκι. Γενικά κάτι να κάνω δεν πάει άλλο η κατάσταση
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον καλή χρονιά!Τη σκέψη σου την ξεχνάς. Τα σχόλια του tm περί Alpine επίσης τα ξεχνάς. Αυτό που προτείνει ο Λεωνίδας είναι απόλυτα βάσιμο, όμως θα υπάρχει πάντα το θέμα της ποιότητας ήχου της εργοστασιακής πηγής, ή μάλλον της απουσίας αυτής. Επίσης, ένα μεγάλο πρόβλημα είναι οι μετατροπείς high-to-low που παίρνουν το σήμα από τις εξόδους μεγαφώνων της πηγής και το μετατρέπουν σε σήμα χαμηλής τάσης για τους ενισχυτές. Από την άλλη, υπάρχουν ενισχυτές που ενσωματώνουν αυτή την ευκολία, χωρίς όμως καλύτερα αποτελέσματα από ηχητικής άποψης. Οπότε να ξέρεις ότι θα έχεις μια βελτίωση στον ήχο αλλά όχι ό,τι καλύτερο. Κοίτα τις λύσεις της i-sotec.
ΥΓ: Τώρα τελευταία, ακριβώς εξαιτίας των ενσωματωμένων στην κονσόλα εργοστασιακών πηγών - που κάποιες φορές ενσωματώνουν κι άλλες λειτουργίες του αυτοκινήτου - κάποιες εταιρείες παρουσίασαν πολύ αξιόλογα προϊόντα 'ισοστάθμισης' των πηγών αυτών, με εξόδους για ενισχυτές, χειρισμό μέσω δικού τους ξεχωριστού χειριστηρίου ή laptop (ή Bluetooth pda) και σχεδόν πλήρη παραμετροποίηση. Το κόστος ανεβαίνει αρκετά όμως.
-
Φυσικά και τα ξέρουμε τα Coral.Για μεγάφωνα κοίτα τα Pioneer TS-E1302i, κοστίζουν περίπου 100€. Αλλιώς αν θέλεις κάτι φτηνότερο, υπάρχουν και τα TS-G1302i στα 40€.
Για την εξαγωγή του Panasonic κανονικά χρειάζεσαι ένα ζεύγος τέτοια:
αλλά εναλλακτικά ίσως μπορέσεις να κάνεις δουλειά με 2 μεταλλικά λαμάκια. Τα σπρώχνεις στα άκρα του radiocd (αριστερά και δεξιά από την πρόσοψη) μέχρι όπου μπορούν να φτάσουν, και μετά τα τραβάς προς τα έξω προσπαθώντας να τραβήξεις και τη συσκευή μαζί.
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
αυτα τα pioneer ειναι καλύτερα απο τα coral?
ta coral που ρώτησα κάνουν 50 και 80 (είναι 2 διαφοετικα μοντελα)κάτι τέτοιες βέργες έχω απο το pioneer που είχα στο προηγούμενο rallye
επίσης η ευαισθησία ενος ηχειου (έτσι διαβάζω στα χαρακτηριστικά του)...οσο μικρότερη τόσο καλύτερα
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
ta coral που ρώτησα κάνουν 50 και 80 (είναι 2 διαφοετικα μοντελα)Ναι, σαφώς. Αν διατίθεσαι να δώσεις 80€ για Coral, τα E-1302i αξίζουν τα 20€ διαφοράς με το παραπάνω.
επίσης η ευαισθησία ενος ηχειου (έτσι διαβάζω στα χαρακτηριστικά του)...οσο μικρότερη τόσο καλύτερα
Οχι. Ευαισθησία σημαίνει πόσο δυνατά μπορεί να παίξει ένα μεγάφωνο με δεδομένη παρεχόμενη ισχύ. Μεταξύ δύο διαφορετικών μεγαφώνων όμως δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα τα μεγέθη γιατί κάθε κατασκευαστής μετρά με δικό του τρόπο.
Μην μπερδεύεσαι από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, σπάνια δείχνουν (τουλάχιστον αυτά που μπορείς να βρεις πάνω στο κουτί του μεγαφώνου πχ) πόσο καλά παίζει ένα μεγάφωνο, ειδικά στη χαμηλή κατηγορία τιμής που ψάχνεις.
-
ειπες - ειπες και τιποτα δεν ειπες..
δηλαδη, ο ΚωνV, τι θα επρεπε να καταλαβει απ αυτα που του γραψες?
γιατι δεν γραφεις καποιο συμπερασμα του στυλ 'ξεχασε το ταιριαζει με την κονσολα και πεταξε την ερογστασιακη και βαλε ενα after market να βρεις την υγεια σου' ??? -
Iσως θα έπρεπε να το αναφέρω πως όσα έγραψα είναι στην ουσία ημίμετρα...
-
ta coral που ρώτησα κάνουν 50 και 80 (είναι 2 διαφοετικα μοντελα)Ναι, σαφώς. Αν διατίθεσαι να δώσεις 80€ για Coral, τα E-1302i αξίζουν τα 20€ διαφοράς με το παραπάνω.
Οχι. Ευαισθησία σημαίνει πόσο δυνατά μπορεί να παίξει ένα μεγάφωνο με δεδομένη παρεχόμενη ισχύ. Μεταξύ δύο διαφορετικών μεγαφώνων όμως δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα τα μεγέθη γιατί κάθε κατασκευαστής μετρά με δικό του τρόπο.
Μην μπερδεύεσαι από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, σπάνια δείχνουν (τουλάχιστον αυτά που μπορείς να βρεις πάνω στο κουτί του μεγαφώνου πχ) πόσο καλά παίζει ένα μεγάφωνο, ειδικά στη χαμηλή κατηγορία τιμής που ψάχνεις.
αφου θα αρκεστεις στα μπροστα μονο ηχεια γιατι δεν θελεις να βαλεις διαιρουμενα να εχεις καλυτερο αποτελεσμα ,με το ομοαξονικα δεν θα εχεις καθολου καλο αποτελεσμα,μεσαια ψιλα θα ακουγονται απο την ιδια θεση
δεν εχει θεση το ραλλι για τουιτερ?
βαλε οτι πιο φθηνη σειρα μπορεις,pionner,clarion μια χαρα ειναι για αυτα που θελεις -
Ε όχι και Clarion μεγάφωνα...
Τα διαιρούμενα έχουν άλλα προβλήματα. Συνήθως επειδή το crossover τους καταναλώνει αρκετό ρεύμα δεν παίζουν σωστά με τους μικρούς σε ισχύ ενισχυτές των πηγών και χρειάζονται οπωσδήποτε εξωτερικό ενισχυτή. Επίσης πρέπει να γίνει ειδική μέριμνα για την εγκατάστασή τους, το 106 δεν έχει καθόλου θέσεις για tweeters.
-
συνεχίζοντας τις ερωτησεις....
θέλω να αγοράσω πηγη
τα λεφτα που θα δώσω ειναι περιπου 100 €
έλεγα για pioneer
http://www.pioneer.eu/eur/products/25/1 ... index.html
μιας και ειχα στο προηγούμενο rallye και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος, αλλα ειδα οτι τα καινουργια pioneer ειναι δυσχριστα στα μενου τους.
έτσι βρήκα αυτο το sony
http://www.sony.gr/product/ica-in-car-u ... e=Overview
εσεις που ξέρετε τι προτείνεται?
θέλω να πάιρνει usb
να ειναι όμορφο και εύχρηστο
και αξιόπιστομε δυο ηχεια στις εργοστασιακες θέσεις του rallye, δε νομίζω να καταλάβω διαφορά στην όποια ποιότητα ηχου...
Car audio