-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Χωρίς να θέλω να αλλάξω το θέμα, μήπως τελικά πρέπει να καταλάβουμε ότι η οδήγηση δεν είναι απαραίτητα κάτι εφικτό για όλους?Λέμε εγώ δεν μπορώ να μάθω πιάνο γιατί δεν έχω μουσικό αυτί, εγώ δεν μπορώ να παίξω μπάσκετ γιατί είμαι κοντός αλλά κανένας δεν είπε ποτέ εγώ δεν μπορώ να μάθω να οδηγάω γιατί δεν έχω το Χ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΟΝ.
Τελικά όλοι οδηγάνε!!!
Κατά την άποψή μου κάνεις λάθος...ΟΛΟΙ μπορούν να μάθουν να παίζουν βιολί ΟΛΟΙ μπορούν να μάθουν να ζωγραφίζουν-σχεδιάζουν, ΟΛΟΙ μπορούν να μάθουν σκάκι και όχι μόνο μπορούν να μάθουν αλλά μπορούν να γίνουν και πολύ καλοί σε αυτό (ΟΛΟΙ πάντα)...Προσοχή, είπα πολύ καλοί όχι εξαιρετικοί ή κορυφαίοι...Από κάποιο επίπεδο και πέρα χρειάζεσαι και ταλέντο...Το αυτό ισχύει και για την οδήγηση, δηλ ο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει πολύ καλός οδηγός (και το εννοώ το πολύ)...Απλά ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται διαφορετικό βαθμό προσπάθειας για να φτάσει στο ίδιο επίπεδο...
Φυσικά πάντα μιλάμε για σωματικά και ψυχικά υγιείς ανθρώπους...
Όοοι διαφωνούν δεν έχουν καταλάβει μάλλον για το πόσο μπορεί να διαβάσει, προπονηθεί, εξασκηθεί ένας άνθρωπος προκειμένου να μάθει κάτι...Τίποτα δεν αντικαθιστά την εξάσκηση και τη μελέτη...Αυτά από μόνα τους είναι ικανά να κάνουν θαύματα, το ταλέντο από μόνο του σπανιότατα μπορεί να πετύχει κάτι αξιόλογο (εξαιρούμε σπάνιες ευφυίες)...
Συμπέρασμα :
Όχι μόνο όλοι μπορούν να οδηγούν αλλά μπορούν να συμμετέχουν και σε αγώνες με αξιόλογες (σχετικά) επιδόσεις...Απλά ίσως χρειαστεί να αφιερώσουν 3-4 χρόνια της ζωής τους full-time για προπόνηση εκεί που κάποιος άλλος θα ήθελε 1 χρόνο χαλαρούτσικαΤα παραπάνω τα έχω συναντήσει πολλές φορές στη ζωή μου και σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε άλλα άτομα
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Κατά την άποψή μου κάνεις λάθος...ΟΛΟΙ μπορούν να μάθουν να παίζουν βιολί ΟΛΟΙ μπορούν να μάθουν να ζωγραφίζουν-σχεδιάζουν, ΟΛΟΙ μπορούν να μάθουν σκάκι και όχι μόνο μπορούν να μάθουν αλλά μπορούν να γίνουν και πολύ καλοί σε αυτό (ΟΛΟΙ πάντα)...Προσοχή, είπα πολύ καλοί όχι εξαιρετικοί ή κορυφαίοι...Από κάποιο επίπεδο και πέρα χρειάζεσαι και ταλέντο...Το αυτό ισχύει και για την οδήγηση, δηλ ο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει πολύ καλός οδηγός (και το εννοώ το πολύ)...Απλά ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται διαφορετικό βαθμό προσπάθειας για να φτάσει στο ίδιο επίπεδο...
Φυσικά πάντα μιλάμε για σωματικά και ψυχικά υγιείς ανθρώπους...
Όοοι διαφωνούν δεν έχουν καταλάβει μάλλον για το πόσο μπορεί να διαβάσει, προπονηθεί, εξασκηθεί ένας άνθρωπος προκειμένου να μάθει κάτι...Τίποτα δεν αντικαθιστά την εξάσκηση και τη μελέτη...Αυτά από μόνα τους είναι ικανά να κάνουν θαύματα, το ταλέντο από μόνο του σπανιότατα μπορεί να πετύχει κάτι αξιόλογο (εξαιρούμε σπάνιες ευφυίες)...
Συμπέρασμα :
Όχι μόνο όλοι μπορούν να οδηγούν αλλά μπορούν να συμμετέχουν και σε αγώνες με αξιόλογες (σχετικά) επιδόσεις...Απλά ίσως χρειαστεί να αφιερώσουν 3-4 χρόνια της ζωής τους full-time για προπόνηση εκεί που κάποιος άλλος θα ήθελε 1 χρόνο χαλαρούτσικαΤα παραπάνω τα έχω συναντήσει πολλές φορές στη ζωή μου και σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε άλλα άτομα
Τι να πω παραπάνω.
Με καλύπτει απόλυτα η άποψη αυτή και αποτελεί γενικά τρόπο φιλοσόφησης της ζωής για μενα. Τελικά ο καθένας για να γίνει καλός σε κάτι χρειάζονται:- φυσικό χάρισμα, ταλέντο, όπως θέλετε πείτε το,
- δουλειά, προπόνηση, επιμονή, θέληση,
- εξωτερικοί παράγοντες, (χρήμα, οικογένεια, ομάδα).
Έχω δει άνθρωπο να οδηγεί τιμόνι (χωρίς μετατροπή) με ένα χέρι (το άλλο το είχε απωλέσει σε ατύχημα) άψογα!!! Όχι ότι αυτό είναι το σωστό, απλά το αναφέρω ως παράδειγμα.
Επομένως ο καθένας ότι από αυτά τα τρία του λείπει είναι δυνατό συνήθως να το αναπληρώσει αυξάνοντας ανάλογα τα άλλα δυο.
Έτσι βλέπουμε ευφυίες σε κάτι να προοδεύουν με μέτρια δουλειά και λίγα λεφτά, δουλευταράδες να πηγαίνουν μπροστά χωρίς πολλά λεφτά και ταλέντο καθως και άνθρωποι με πολλά σωστά ερεθίσματα από μικρή ηλικία να πλεονεκτούν σε σχέση με άλλους.
Εν κατακλείδι, για μένα πέρα απο όλα τα άλλα το σημαντικότερο ρόλο παίζει η πραγματική θέληση να γίνω καλός σε κάτι. Αυτή συνήθως οδηγεί τους ανθρώπους και σε υπέρβαση των ορίων τους καθώς και σε υπερκερασμό των διαφόρων δυσκολιών.
Όσο αφορά στο προκείμενο θέμα, θεωρώ πλεονέκτημά μου την εγκράτεια που δείχνω σε δρόμους που δεν ξέρω πολύ καλά, καθώς και τα πολλά χιλιόμετρα που έχω κάνει σε σχέση με την ηλικία μου. Επίσης θεωρώ ότι ήμουν τυχερός που έμαθα οδήγηση σε ένα πολύ άμεσο αυτοκίνητο (Honda Civic '82 H/B 1.3) και πήρα πολλά εφόδια για το μέλλον.
-
Συγνώμη , αλλά κάτι δέν μου πάει καλά .
Ο sirgus έθεσε ένα ερώτημα και οι απαντήσεις είναι .....μααααααακράν !Δείτε το ερώτημα :'Χωρίς να θέλω να αλλάξω το θέμα, μήπως τελικά πρέπει να καταλάβουμε ότι η οδήγηση δεν είναι απαραίτητα κάτι εφικτό για όλους?
Λέμε εγώ δεν μπορώ να μάθω πιάνο γιατί δεν έχω μουσικό αυτί, εγώ δεν μπορώ να παίξω μπάσκετ γιατί είμαι κοντός αλλά κανένας δεν είπε ποτέ εγώ δεν μπορώ να μάθω να οδηγάω γιατί δεν έχω το Χ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΟΝ.
Τελικά όλοι οδηγάνε!!!'
(Συγνώμη , δεν παραθέτω τις απαντήσεις , είναι δημοσιευμένες )
Θέση , δική μου : (και επίκαιρη !!!)
άλλο Olympics , άλλο Paraolympics ........Αποστόλης.
-
Το πλεονέκτημά μου είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν οδηγώ,οπότε μπορώ να 'θάβω' όλους τους άλλους γι'αυτά που κάνουν στο δρόμο.
-
Δεν συμφωνώ γιατί το minimum δεν είναι απλά να μπορώ να κάνω 10 μέτρα.
Κάποιοι ΠΟΤΕ δεν θα μάθουν να οδηγάνε
Δεν συμφωνώ ότι ΟΛΟΙ είμαστε ικανοί για ΟΛΑ αρκει να προσπαθήσουμε...
-
Με προσπαθεια και εκπαιδευση,ολοι μπορουμε να φτασουμε σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο σε οποιαδηποτε δραστηριοτητα μας.
Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποια δραστηριοτητα που δεν μπορουμε να κανουμε.Απο εκει και περα,τιθεται σαφως θεμα του ποσο καλα μπορουμε να ασκησουμε αυτην την δραστηριοτητα.Καποιες,οπως η οδηγηση,απαιτουν ενα αρκετα καλο επιπεδο,γιατι εχει αμεση σχεση με την προσωπικη αλλα και δημοσια ασφαλεια.
Επειδη ειμαι κοντος,δεν σημαινει οτι δεν μπορω να παιξω μπασκετ.Δεν θα παιξω ομως ποτε υψηλου επιπεδου μπασκετ(αν και ειδικα στο μπασκετ,διυστανται οι αποψεις).Οσον αφορα το συγκεκριμενο topic,το θεμα που τεθηκε ειναι τι απαιτειται ωστε να ξεφυγει καποιος απο το καλο επιπεδο και να παει παραπανω...
-
Παρα το νεαρο της ηλικιας μου εχω εξαγει καποια συμπερασματα για τον εαυτο μου.
Τα θετικα μου:
- Συγκεντρωση. Οταν οδηγω ειμαι ΜΟΝΟ στο δρομο...
- Ψυχραιμια (μεχρι αιδιας). Δυστυχως μονο στην οδηγηση...
- Αρκετα καλη αισθηση του χωρου γυρω μου. Οδηγω απο τα 12 και δεν εχω γρατζουνισει ποτε αμαξι.
Tα αρνητικα μου:
- Ελληψη προσαρμοστικοτητας λογω του οτι δεν εχω εμπειρια.
- Γενικα ελληψη εμπειριας αφου οδηγω -2 μηνες (οποιος καταλαβε καταλαβε)
- Απαιτησεις απο το αυτοκινητο (εκεινο το κιβωτιο το εχω καταστρεψει)...
Αυτα απο μενα.
Βασιλης
Προσον στην οδηγηση...