-
Ο πυκνωτής σε σειρά με το ηχείο κόβει το DC, δηλαδή τις χαμηλές συχνότητες. Αφήνει μόνο τις ψηλές να περάσουν, αυτές δηλαδή που εκμεταλλεύεται το tweeter.
Φαντάσου να πέρναγε και το μπάσο στο tweeter !!!!!
Ολοκληρωμένη λύση πάντως είναι το crossover αλλά...... -
Thanks!
Άρα δεν θα ελαφρύνω το αυτοκίνητό μου -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Thanks!
Άρα δεν θα ελαφρύνω το αυτοκίνητό μουΑυτό σε μάρανε!!!
-
Οπως σωστά ειπώθηκε, ο πυκνωτής κόβει τις χαμηλές-χαμηλομεσαίες συχνότητες. Είναι αυτό που λέμε υψιπερατό φίλτρο. Αφήνει μόνο το μεσαίο-ανώτερο ηχητικό φάσμα να περάσει στο tweeter.
Το DC όμως δεν έχει να κάνει με τις χαμηλές συχνότητες, και αντιστρόφως. Αν περάσει DC στην έξοδο του ενισχυτή σημαίνει ότι ο ενισχυτής έχει πρόβλημα. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές που γίνεται αυτό, καταλαβαίνουμε ότι ο ενισχυτής έχει πρόβλημα από το γεγονός ότι σπάνε τα μεγάφωνά μας.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Οπως σωστά ειπώθηκε, ο πυκνωτής κόβει τις χαμηλές-χαμηλομεσαίες συχνότητες. Είναι αυτό που λέμε υψιπερατό φίλτρο. Αφήνει μόνο το μεσαίο-ανώτερο ηχητικό φάσμα να περάσει στο tweeter.Το DC όμως δεν έχει να κάνει με τις χαμηλές συχνότητες, και αντιστρόφως. Αν περάσει DC στην έξοδο του ενισχυτή σημαίνει ότι ο ενισχυτής έχει πρόβλημα. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές που γίνεται αυτό, καταλαβαίνουμε ότι ο ενισχυτής έχει πρόβλημα από το γεγονός ότι σπάνε τα μεγάφωνά μας.
Καλως τον!!!Απολυθηκες ή ακομα ;
Ορκιστηκες ; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ορκιστηκες ;Βιαστικέ!
Ορκίστηκα χθες, την Τρίτη το πρωί πρέπει να μπω πάλι μέσα.
-
Ορκιστηκες ;Βιαστικέ!
Ορκίστηκα χθες, την Τρίτη το πρωί πρέπει να μπω πάλι μέσα.
Καλα να περνας ,καλος πολιτης .Ο χρονος περνα γρηγορα (για τους απεξω δηλαδη ).
-
Από την προηγούμενη σειρά, παίρνουν τα μοντέλα από το 5600 και πάνω. Από την τωρινή σειρά μάλλον από το 4700 και πάνω.To 4700 παίρνει ασύρματο ή ενσύρματο;
-
Έχει κανείς άποψη για μονάδες αναπαραγωγής σκληρού δίσκου;
Το αυτοκίνητο έχει ενσωματομένο CD-Player το οποίο δε θέλω να αχρηστεύσω.
So, θέλω ένα mp3 hard Disk.
Μέχρι τώρα έχω βρει τα SONY MEX-1HD, PIONEER DEH-P900 & ALPINE HDA-5460 με τιμές πάνω από 1000 Ευρώ .Κάποια άποψη για αυτά;
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Έχει κανείς άποψη για μονάδες αναπαραγωγής σκληρού δίσκου;Το αυτοκίνητο έχει ενσωματομένο CD-Player το οποίο δε θέλω να αχρηστεύσω.
So, θέλω ένα mp3 hard Disk.
Μέχρι τώρα έχω βρει τα SONY MEX-1HD, PIONEER DEH-P900 & ALPINE HDA-5460 με τιμές πάνω από 1000 Ευρώ .Κάποια άποψη για αυτά;
υπάρχει και το dension (http://www.dension.com) που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα απο την digitalhellas (http://www.digitalhellas.com) σε μισή τιμή περίπου.Τα σχόλια σε ξένα sites είναι πολύ θετικά . Το σκέφτομαι κι εγώ αλλά δεν εχω αποφασίσει ακόμη.
Παναγιώτης
-
Μετα απο πολλα νευρα για το πολυδιαφημισμενο και ακριβο Sony mp3 player που ειχα στο αυτοκινητο μου και καηκε η κεφαλη με αποτελεσμα 150 € για επισκευη , αποφασισα να ψαξω για κατι καινουριο, παντα με mp3. Εχει κανεις τιποτα καλο (αξιοπιστο) στο μυαλο του που να κυκλοφορει? Η τιμη πλεον μπαινει σε δευτερη μοιρα αν θα προκειται για κατι που δε θα με πουλησει κ θα εχει καλη αποδοση.
Ξερετε τιποτα για μοντελα με ενσωματωμενο σκληρο δισκο? Αν ναι τι μαρκες ειναι καλες και κυκλοφορουν στην Ελλαδα?
Οποιοδηποτε tip ευπροσδεκτοΥΓ. Το πιο πανω της digithellas δεν εχει καν φωτο ή χαρακτηριστικα στο site οποτε δε μου γεμισε πολυ το ματι
-
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
Μετα απο πολλα νευρα για το πολυδιαφημισμενο και ακριβο Sony mp3 player που ειχα στο αυτοκινητο μου και καηκε η κεφαλη με αποτελεσμα 150 € για επισκευη , αποφασισα να ψαξω για κατι καινουριο, παντα με mp3. Εχει κανεις τιποτα καλο (αξιοπιστο) στο μυαλο του που να κυκλοφορει? Η τιμη πλεον μπαινει σε δευτερη μοιρα αν θα προκειται για κατι που δε θα με πουλησει κ θα εχει καλη αποδοση.
Ξερετε τιποτα για μοντελα με ενσωματωμενο σκληρο δισκο? Αν ναι τι μαρκες ειναι καλες και κυκλοφορουν στην Ελλαδα?
Οποιοδηποτε tip ευπροσδεκτοΥΓ. Το πιο πανω της digithellas δεν εχει καν φωτο ή χαρακτηριστικα στο site οποτε δε μου γεμισε πολυ το ματι
Χαρακτηριστικά και πληροφορίες μπορείς να βρείς στο site της μαμάς εταιρείας (http://www.dension.com) .
Ψάχνοντας στο google θα βρείς και δοκιμές και παρουσιάσεις οι οποίες γενικά είναι πολύ θετικές για το προιόν ειδικά να λάβεις υπόψη την διαφορά τιμής με παρόμοια προιόντα απο Alpine ή άλλες εταιρείες (περίπου στο 1/3).
Η Ελληνική αντιπροσωπεία έχει τιμές στο site (μόλις το είδα) και μου άφησε καλή εντύπωση όταν τους ρώτησα μερικά τεχνικά πράγματα. Μέσα σε μια μέρα προώθησαν τις ερωτήσεις στη μαμά και είχα απάντηση με e-mail. -
Το πηρες? Εχεις δηλαδη προσωπικη αποψη?
Καμια αλλη προταση πιο γνωστης μαρκας, ειτε με σκληρο ειτε χωρις; -
Μα καλα, κανεις δεν εχει cd player στο αυτοκινητο του? Εγω το θεωρω απο τις πιο σημαντικες αγορες σε ενα αμαξι αφου περναω πολλες ωρες με αυτο. Τελος παντων, οποιος εχει καμια προταση.....
-
Φίλε μου εγώ έχω ένα Alpine – 9827 RR.
Πολύ καλό... δεν πηδάει κανένα cd φυσικά παίζει mp3 αλλά δεν παίρνει τηλεκοντρόλ.
Αλλά από ήχο είναι αρκετά καλό, απλό στις λειτουργίες του και φθηνό, κάπου στα 300 και κάτι ψιλά...
http://www.kalogeropoulos.gr/Products/S ... RODID=3891
(δεν το πήρα από εκεί, απλά εκεί βρήκα την φώτο του.)
Φιλικά
Θανάσης.
CAR AUDIO FORUM - 4TF