-
Μόνο που σκέφτομαι την στιγμή που κατάλαβα ότι βγήκατε με λούζει κρύος ιδρώτας!!! Μέχρι να σας δω καλά, έχασα χρόνια!!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Βρασανε στον τρίτο μόλις γύρο;Ρε συ,μηπως δεν εγινε σωστα η εξαερωση απο την αρχη,και ειχες ήδη αερα (ή παλια υγρα μεσα στα στα μαρκούτσια) που εκανε τη ζημιά;
Εναμιση χρονου υγρα κι'όλας;Θυμασαι μαρκα τουλάχιστον;Θυμασαι να ήτανε 'σφραγισμενα' οταν τα ανοιξες να τα βαλεις;
Πάντα είναι Αντρέα! Σ' αυτά είμαι πολύ σχολαστικός. Γι' αυτό με δουλεύουν ο Βασίλης και ο Στέλιος!
Είχαν ταλαιπωρηθεί στους προηγούμενους και δεν άντεξαν άλλο! Είχε και πάρα πολύ ζέστη εκείνη την ημέρα!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Βρασανε στον τρίτο μόλις γύρο;Ρε συ,μηπως δεν εγινε σωστα η εξαερωση απο την αρχη,και ειχες ήδη αερα (ή παλια υγρα μεσα στα στα μαρκούτσια) που εκανε τη ζημιά;
Εναμιση χρονου υγρα κι'όλας;Θυμασαι μαρκα τουλάχιστον;Θυμασαι να ήτανε 'σφραγισμενα' οταν τα ανοιξες να τα βαλεις;
ΕΝΤΙΤ: μαστρο-Βασιλη,συνεχισες ενω ειδες οτι κατεβηκε το πενταλ νωριτερα; Εγω θα ρολλάριζα για τα πίτς με την πρωτη προειδοποίηση πάντως
Στην αρχή το πεντάλ είχε καλή αίσθηση και το αυτοκίνητο φρέναρε πολύ καλά, 2 στροφές πριν ένιωσα το πεντάλ λίγο περίεργο (στην Κ3-Κ4) αλλά φρέναρε κανονικά. Στο τέλος της ευθείας και φρενάροντας τουλάχιστον 10 μέτρα πριν από το σημείο που 'έπρεπε' να φρενάρω .... το πεντάλ πήγε στη μοκέτα και το αυτοκίνητο δεν επιβράδυνε μπροστά καθόλου. Ενιωθα το ABS να δουλεύει πίσω αλλά μπροστά τίποτα !!
Μάλλον ήταν συνδιασμός προβλημάτων, υγρά που έβρασαν, τακάκια που κάηκαν ή/και λαστχάκια της αντλίας που παρέδωσαν προσωρινά το πνεύμα. Πάντως 2 ώρες μετά το πεντάλ εξακολουθούσε να έχει αυτή τη σπογγώδη αίσθηση ...
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Ετσι ακριβώς ...
Ασχημη η στιγμή που το πεντάλ του φρένου ακουμπάει στη μοκέταΕμένα μου λες;
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Εγώ τώρα τι να πώ ? αφού σε 20 trackday και μάλιστα με θερμοκρασία αέρα 41 βαθμούς δεν έχεις πρόβλημ μάλλον έχεις δίκηο, αλλά επιμένω ότι στα trackday μάλλον πάς ήρεμη βόλτα γιατί εμένα μου λιώνουν τα τακάκια που είναι για θερμοκρασίες 700 κελσίου, άρα έχεις δίκηο. Τέλος.Δεν θα το έλεγα.... όταν το cadett 20ετίας κάνει χρόνους type-r καινούριου...
Πάντως, στο 206 ποτέ δεν μου έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με υπερθέρμανση των φρένων... Ακόμα και μετά από 8 γρήγορους γύρους στας Σέρρας (ναι 8... ) το γ@μίδι φρέναρε σχεδόν όπως στον πρώτο (με απειροελάχιστη διαφορά). 100% μαμά τα πάντα... Καλό πράγμα να ξέρεις ότι μπορείς σε κάθε περίπτωση να βασίζεσαι στα φρένα σου...
Χθες όμως παρατήρησα κάτι άλλο... Με την πρώτη βροχή εδώ και καιρό το φρενάρισμα ήταν πολύ άσχημο (μέχρι που κόντεψα να πέσω σε φορτηγό... τη γλίτωσα κυριολεκτικά για 1μέτρο... ). Στο στεγνό δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα (και κάθε μέρα πηγαίνοντας στη δουλειά κάνω 8χλμ σ' έναν υπέροχο και ερημικό επαρχιακό δρόμο... ) Και μάλιστα σήμερα που δεν έβρεχε έκανα 1-2 φρεναρίσματα πανικού (έχοντας δει ότι δεν έρχεται τίποτα από πίσω) και το αμάξι φρέναρε όπως πάντα...
Τι μπορεί να φταίει;;;; Τα λάστιχα (conti premium contact 2);;; Έχουν περίπου 30.000χλμ και σε γενικές γραμμές αν και ελαφρώς πεσμένα - λογικό - είναι μια χαρά από κράτημα, ακόμα και στο βρεγμένο. Τα τακάκια;;; Τελευταία αλλαγή πριν από περίπου 10Κ χλμ, μετά από Σέρρες, όταν ένας μάστορας τα βρήκε να τους λείπει κομμάτι (όντως... το είδα κι εγώ... αν και με το 1/4 του τακακιού να λείπει το 206 φρέναρε μια χαρά!!!!!). Έχω την εντύπωση ότι δεν μου έβαλε τα μαμίσια, αλλά Ferodo (για τα οποία έχω ακούσει πολύ καλά λόγια...). Οι δίσκοι;;; (αλλάχτηκαν πριν από 30Κ χλμ με τους εργοστασιακούς). Οι δρόμοι (τόσο χάλασαν από την τελευταία φορά που τους πέρασα βρεγμένους;;; ). Προσωπικά υποψιάζομαι τα τακάκια ότι τα παίξανε με το που βράχηκαν...
Πρώτη φορά πάντως μου συμβαίνει αυτό με τα φρένα στο βρεγμένο... Η αλήθεια είναι ότι προβληματίστηκα (και έβγαλα μερικές άσπρες τρίχες κατευθυνόμενος στον πίσω προφυλακτήρα του φορτηγού με 100 και τέρμα το φρένο που δεν έπιανε...)
-
Μάρκο abs έμπαινε;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μάρκο abs έμπαινε;Φουλ...
Αλλά και σε άλλα φρεναρίσματα (πιο χαλαρά και χωρίς μπλοκάρισμα - ABS) καμία σχέση με άλλες φορές... Σαν να μην φρέναρε...
-
Τα λάστιχα πιστευω οτι σου την κανουνε τη δουλεια Μαρκο.Εχουνε ψιλοπαλιώσει,σκλήρυνε η γομα και δεν αποδίδει καλά στο βρεγμενο.
Δευτερη τετραδα ζαντολάστιχα εχεις.Βαλε τη δευτερη τετραδα και κοίτα τα αποτελέσματα κατα πόσο ταιριάζουν (οπότε θα φταιει κατι στα φρενα) ή θα διαφερουν (οπότε θα φταινε τα λάστιχα)
Εγω πάντως ψηφίζω λάστιχα
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Με την **πρώτη βροχή **εδώ και καιρό το φρενάρισμα ήταν πολύ άσχημο (μέχρι που κόντεψα να πέσω σε φορτηγό...
Μονος σου πιστευω ειπες τι εφταιξε.
Προσοχη στους σκονισμενους δρομους που με την πρωτη βροχη μετα το καλοκαιρι γινονται τσουληθρες... -
Ο χρήστης endless έγραψε:
Με την **πρώτη βροχή **εδώ και καιρό το φρενάρισμα ήταν πολύ άσχημο (μέχρι που κόντεψα να πέσω σε φορτηγό...
Μονος σου πιστευω ειπες τι εφταιξε.
Προσοχη στους σκονισμενους δρομους που με την πρωτη βροχη μετα το καλοκαιρι γινονται τσουληθρες...Αυτο πήγα κι'εγω να απαντησω στην αρχη,αλλα μετα βλέποντας το 'εδω και καιρο' υπέθεσα οτι εννοούσε 'μετα την πρωτη βροχη'
-
Χρειάζονται και μερικά φρεναρίσματα από πολλά χιλιόμετρα για να στρώσουν τα τακάκια;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Χρειάζονται και μερικά φρεναρίσματα από πολλά χιλιόμετρα για να στρώσουν τα τακάκια;Ναι, δυνατά, αλλά όχι ακραία.
Έμπα στο σάιτ της Στόπτεκ, λέει και γι' αυτό. -
μαρκο δε ξερω τα λαστιχα σου σε τι κατασταση ειναι αλλα και γω διαπιστωσα τρελα φρεναρισματα και με το κλιο και με τον κουβα...τα λαστιχα ειναι καινουρια και στα 2 αρα μαλλον οι δρομοι ειχαν γερες επικαλυψεις..
-
Και εγώ χτες είχα ένα θεματάκι, αλλά όχι στο φρενάρισμα. Με το ψιλόβροχο το βράδυ, κατά τις 4 τα ξημερώματα, όταν πατούσα στις λωρίδες των διαβάσεων, ένιωθα μια αστάθεια στο αμάξι.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Χρειάζονται και μερικά φρεναρίσματα από πολλά χιλιόμετρα για να στρώσουν τα τακάκια;
Ναι, δυνατά, αλλά όχι ακραία.
Έμπα στο σάιτ της Στόπτεκ, λέει και γι' αυτό.ρε χαρη θα τα καταστρεψεις τα τακακια... προτεινω να μη φρεναρεις καθολου αλλα να κανεις ελιγμους αποφυγης
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Έμπα στο σάιτ της Στόπτεκ, λέει και γι' αυτό.ρε χαρη θα τα καταστρεψεις τα τακακια... προτεινω να μη φρεναρεις καθολου αλλα να κανεις ελιγμους αποφυγης
Kαι σε τι θα οφεληθούν τα τακάκια αν κάνω ελιγμούς αποφυγής;
Στο site της stoptech έγραφε κάτι για μερικά φρεναρίσματα 100-10 και μετά άφημα να κρυώσουν τελείως, ΑΝ κατάλαβα καλά.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Έμπα στο σάιτ της Στόπτεκ, λέει και γι' αυτό.Αυτό γιατί ισχύει; Μιλάς για αλλαγή στα τακάκια σε φθαρμένες δισκόπλακες, όπου οι δισκόπλακες έχουν πατούρα και πρέπει να αποκτήσουν αντίστοιχη πατούρα και τα τακάκια; Ακόμα και τότε όμως γιατί να μην αφήσουμε τα τακάκια να πατήσουν καλά με το λίγο λίγο που τρώγονται απλά ακουμπώντας πάνω στις δισκόπλακες;
Ρωτάω γιατί τουλάχιστον αλλάζοντας δισκόπλακες και τακάκια μαζί δε νομίζω ότι απαιτείται κάποιο δυνατό φρενάρισμα. Ούτως η άλλως τα τακάκια είναι σε συνεχή επαφή με το δίσκο, οπότε σιγά αλλά σταθερά πατάνε καλά πάνω του και σίγουρα πολύ πιο ομαλά από το να φρενάρουμε απότομα. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και εγώ χτες είχα ένα θεματάκι, αλλά όχι στο φρενάρισμα. Με το ψιλόβροχο το βράδυ, κατά τις 4 τα ξημερώματα, όταν πατούσα στις λωρίδες των διαβάσεων, ένιωθα μια αστάθεια στο αμάξι.Εγώ πάντως είχα θεματάρα με την πρώτη βροχή...στο τσάκ την γλίτωσα την στούκα, υποστροφή αλλά Golf IV που δεν μαζευόταν με τίποτα και να πώ οτι πήγαινα γρήγορα...Αναρωτιέμαι αν η βαφή των διαβάσεων του ατσαλάκωτου τηρεί κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Kαι σε τι θα οφεληθούν τα τακάκια αν κάνω ελιγμούς αποφυγής;
σε τιποτα...το θεμα ειναι ποσο θα γελασω εγω..
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αναρωτιέμαι αν η βαφή των διαβάσεων του ατσαλάκωτου τηρεί κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές...Φυσικα και τηρει... ειναι Glossy και με επιστρωση teflon για να μην κολλαει πανω της οτιδηποτε...
Παντως πανω σε κιμωλια δεν θα επρεπε να παρατηρουνται γλυστριματα...
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις