-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αμα γραψω και εγω για το πουντο ο aserf θα κοψει φλεβες.95000χλμ και ακομα εχω τα εργοστασιακα φρενα.
Τόσο κρατάνε τα φρένα με λογική χρήση - τα μπροστινά, γιατί τα πίσω δεν χρειάζονται ποτέ αλλαγή
Και ομως τα πισω επειδη ειναι πιο λεπτα τακακια θελουν πιο συχνα αλλαγη,οχι οτι τα εχω αλλαξει αυτα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αμα γραψω και εγω για το πουντο ο aserf θα κοψει φλεβες.95000χλμ και ακομα εχω τα εργοστασιακα φρενα.
Τόσο κρατάνε τα φρένα με λογική χρήση - τα μπροστινά, γιατί τα πίσω δεν χρειάζονται ποτέ αλλαγή
Και ομως τα πισω επειδη ειναι πιο λεπτα τακακια θελουν πιο συχνα αλλαγη,οχι οτι τα εχω αλλαξει αυτα
Ανάλογα με το αμάξι και πως φρενάρεις - όχι γιατί είναι πιο λεπτά.
Σε μερικά αμάξια πρώτα φθείρονται τα πίσω - αν φρενάρεις σιγά, πρώτα πιάνουν τα πίσω και όταν πατήσεις πιο δυνατά το πεντάλ πιάνουν τα μπροστινά. Αυτό είναι το κανονικό.
Σε άλλα αμάξια δεν συμβαίνει αυτό, τα πίσω πιάνουν (σχεδόν) πάντα πιο λίγο και έτσι δεν φθείρονται ποτέ.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Κάτι που μπορεί να έχει ενδιαφέρον, την καλύτερη αίσθηση στο πεντάλ την έχουν τα DOT 3 (συμπιέζονται λιγότερο?)
Δεν υπάρχει κανενα γνωστο υγρο που να συμπιέζεται Λεωνιδα.Ολα τα υγρα ειναι ασυμπίεστα
Αντρέα δεν ξέρω γιατί αλλά λένε ότι υγρό φρένων που περιέχει υγρασία (παλιό) δίνει στο πεντάλ σπογγώδη αίσθηση. Επηρεάζει μάλιστα το φρενάρισμα στα αμάξια που έχουν ABS (αυτή η σπογγώδης αίσθηση).
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η ψηλή θερμοκρασία έβρασε τα υγρά Λεωνίδα.Νίκο, τώρα το είδα και το θυμήθηκα. Αν τα υγρά είναι παλιά και έχουν υγρασία μειώνεται το σημείο βρασμού, σωστά;
ΟΜΩΣ αν έχουν ΠΟΛΥ υγρασία (πχ πάνω από 7% σε DOT 3 - τα άλλα σηκώνουν αρκετά περισσότερη) δεν διαλύεται η υγρασία στα υγρά φρένων, αλλά ξεχωρίζει. Αυτό το νερό δημιουργεί προβλήματα και σκουριές στο σύστημα των φρένων αλλά επίσης ΒΡΑΖΕΙ στους μόλις 100 βαθμούς, μια θερμοκρασία που εύκολα πιάνει το σύστημα των φρένων.
Το σύστημα των φρένων δεν είναι σφραγισμένο και αεροστεγές αλλά μπορεί να εισχωρήσει αρκετό νερό, ιδίως από το ρεζερβουάρ του υγρού (πλύσιμο με πίεση).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κάτι που μπορεί να έχει ενδιαφέρον, την καλύτερη αίσθηση στο πεντάλ την έχουν τα DOT 3 (συμπιέζονται λιγότερο?)
Δεν υπάρχει κανενα γνωστο υγρο που να συμπιέζεται Λεωνιδα.Ολα τα υγρα ειναι ασυμπίεστα
Αντρέα δεν ξέρω γιατί αλλά λένε ότι υγρό φρένων που περιέχει υγρασία (παλιό) δίνει στο πεντάλ σπογγώδη αίσθηση. Επηρεάζει μάλιστα το φρενάρισμα στα αμάξια που έχουν ABS (αυτή η σπογγώδης αίσθηση).
H υγρασια μετατρεπεται ευκολότερα σε υδρατμους (στους 100 κελσιου) δημιουργώντας φυσσαλίδες οι οποίες πλέον (σαν αεριο) συμπιέζονται.
Τα υγρα ειναι εντελώς ασυμπίεστα.
-
Η θερμοκρασία βρασμού **wet boiling point **αναφέρεται από τους κατασκευαστές των υγρών για απορρόφηση υγρασίας μετά από 1 έτος χρήσης, γιαυτό και υπάρχει η διαφορά στο σημείο βρασμού dry boiling point. Αυτό σημαίνει ότι η απορροφούμενη υγρασία μέσα στο υγρό φρένων βράζοντας στους 100ο ατμοποιείται και συμπιέζεται ενώ τα υγρά των φρένων και γενικά τα υγρά είναι ασυμπίεστα, έτσι παρουσιάζεται το φαινόμενο του πεντάλ στο πάτωμα ή της ελαστικότητας του πεντάλ όταν ζεσταθούν τα φρένα και ζεστάνουν και τα υγρά τους. Υπάρχουν δαγκάνες που έχουν 2 έμβολα το ένα μέσα στο άλλο και είναι διαχωρισμένα θερμοκρασιακά ώστε να μειώσουν την μεταφορά της θερμότητας από το τακάκι στα υγρά Wilwood Thermolock
-
Έχει κανείς εμπειρία από αναβάθμιση φρένων σε... σοβαρό επίπεδο? Π.χ. σκέφτομαι μελλοντικά (περισσότερο day dreaming) στο Λεόν που μάλλον θα πάρω να έβαζα τίποτα 6 πίστονα της Tarox σε διάσταση 17΄ άρας ζάντας. Τα αξίζουν τα λεφτά τους αυτά τα συστήματα? Είναι αισθητή η διαφορά, υπάρχει δηλαδή διαφορά όπου το επιτρέπει η καλή άσφαλτος?
-
Kαμιά ιδεά για προϊόντα 5.1 long life που κυκλοφορούν στην αγορά?
-
Moυ αναψε λαμπακι για αλλαγη στα τακακια!
Καμια προταση??? -
Άλλαξε τακάκια...
-
ferodo?
-
Γιατί όχι, είναι της μόδας άλλωστε τώρα...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Moυ αναψε λαμπακι για αλλαγη στα τακακια!
Καμια προταση???Εγώ βάζω τακάκια από την αντιπροσωπεία ή από το εμπόριο καλύτερης μάρκας. Φρενάρουν πολύ καλά κρύα, μαλακά, δεν σφυρίζουν και δεν θέλουν στρώσιμο (εκτός από προσεκτικό οδήγημα στην αρχή γιατί δεν πιάνουν).
Αν τα σκίσεις όμως μυρίζουν εύκολα (από το 2ο, 3ο ΔΥΝΑΤΟ φρενάρισμα) και μετά αρχίζουν και γλιστράνε. Διαλέγεις.
-
Και εγώ το ίδιο κάνω, τα τακάκια που φοράνε στα συνεργεία της Mazda τα αγοράζεις έξω σχεδόν στη μισή τιμή, ακόμη και τα Ferodo κοστίζουν φτηνότερα
-
Εγώ βάζω τακάκια από την αντιπροσωπεία ή από το εμπόριο καλύτερης μάρκας. Φρενάρουν πολύ καλά κρύα, μαλακά, δεν σφυρίζουν και δεν θέλουν στρώσιμο (εκτός από προσεκτικό οδήγημα στην αρχή γιατί δεν πιάνουν).
Αν τα σκίσεις όμως μυρίζουν εύκολα (από το 2ο, 3ο ΔΥΝΑΤΟ φρενάρισμα) και μετά αρχίζουν και γλιστράνε. Διαλέγεις
Εσυ τι προτεινεις δηλαδη?να βαλω της vw η να παω σε φεροντο?
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Έχει κανείς εμπειρία από αναβάθμιση φρένων σε... σοβαρό επίπεδο? Π.χ. σκέφτομαι μελλοντικά (περισσότερο day dreaming) στο Λεόν που μάλλον θα πάρω να έβαζα τίποτα 6 πίστονα της Tarox σε διάσταση 17΄ άρας ζάντας. Τα αξίζουν τα λεφτά τους αυτά τα συστήματα? Είναι αισθητή η διαφορά, υπάρχει δηλαδή διαφορά όπου το επιτρέπει η καλή άσφαλτος?Φυσικά και είναι αισθητή η διαφορά σε κάθε επίπεδο.
Όταν είχα κάνει την βελτίωση είχα βάλει τετραπίστονα με 330Χ30 τρυπητούς δίσκους στο προηγούμενο μου αυτοκίνητο (Alfa147) και η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη και σαν αίσθηση αλλά και σαν ουσία (απόσταση ακινητοποίησης).
Στην ουσία τα χρειάστηκα ελάχιστες φορές στα δύο χρόνια που τα είχα αλλά σε μια περίπτωση στην εθνική πιστέυω πως με γλίτωσαν από πολύ σοβαρό τρακάρισμα (από 150 στα 60 σε ελάχιστο χρόνο).
Ο μόνος συμβιβασμός είναι λίγο περισσότερος θόρυβος (με ανοιχτό παράθυρο) και θέλει λίγο προσοχή στην επιλογή στα τακάκια ώστε να μην χρειάζονται ζέσταμα για να αποδώσουν.Συμπέρασμα... αν έχεις τα χρήματα κάν'το αξίζει!
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Έχει κανείς εμπειρία από αναβάθμιση φρένων σε... σοβαρό επίπεδο? Π.χ. σκέφτομαι μελλοντικά (περισσότερο day dreaming) στο Λεόν που μάλλον θα πάρω να έβαζα τίποτα 6 πίστονα της Tarox σε διάσταση 17΄ άρας ζάντας. Τα αξίζουν τα λεφτά τους αυτά τα συστήματα? Είναι αισθητή η διαφορά, υπάρχει δηλαδή διαφορά όπου το επιτρέπει η καλή άσφαλτος?
Φυσικά και είναι αισθητή η διαφορά σε κάθε επίπεδο.
Όταν είχα κάνει την βελτίωση είχα βάλει τετραπίστονα με 330Χ30 τρυπητούς δίσκους στο προηγούμενο μου αυτοκίνητο (Alfa147) και η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη και σαν αίσθηση αλλά και σαν ουσία (απόσταση ακινητοποίησης).
Στην ουσία τα χρειάστηκα ελάχιστες φορές στα δύο χρόνια που τα είχα αλλά σε μια περίπτωση στην εθνική πιστέυω πως με γλίτωσαν από πολύ σοβαρό τρακάρισμα (από 150 στα 60 σε ελάχιστο χρόνο).
Ο μόνος συμβιβασμός είναι λίγο περισσότερος θόρυβος (με ανοιχτό παράθυρο) και θέλει λίγο προσοχή στην επιλογή στα τακάκια ώστε να μην χρειάζονται ζέσταμα για να αποδώσουν.Συμπέρασμα... αν έχεις τα χρήματα κάν'το αξίζει!
Οι μαμά δίσκοι σου τι διάμετρο είχαν;Πολύ μικρότερη από τα 330 που πήγες ή ήταν ας πούμε γύρω στα 300mm;
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Οι μαμά δίσκοι σου τι διάμετρο είχαν;Πολύ μικρότερη από τα 330 που πήγες ή ήταν ας πούμε γύρω στα 300mm;Είχα τα stock φρένα της 147 1.6 (120Hp) έτους 2001, αν δεν κάνω λάθος οι δίσκοι είχαν μέγεθος 284mm.
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Εσυ τι προτεινεις δηλαδη?να βαλω της vw η να παω σε φεροντο?Υπάρχουν τακάκια που φρενάρουν πολύ καλά κρύα και δεν σφυρίζουν αλλά δεν αντέχουν ψηλές θερμοκρασίες και άλλα (ημι) μεταλλικά που σφυρίζουν δεν φρενάρουν καλά κρύα αλλά αντέχουν πολύ ψηλότερες θερμοκρασίες - γι αυτό σου είπα: διάλεξε.
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Εγώ βάζω τακάκια από την αντιπροσωπεία ή από το εμπόριο καλύτερης μάρκας. Φρενάρουν πολύ καλά κρύα, μαλακά, δεν σφυρίζουν και δεν θέλουν στρώσιμο (εκτός από προσεκτικό οδήγημα στην αρχή γιατί δεν πιάνουν).
Αν τα σκίσεις όμως μυρίζουν εύκολα (από το 2ο, 3ο ΔΥΝΑΤΟ φρενάρισμα) και μετά αρχίζουν και γλιστράνε. Διαλέγεις
Εσυ τι προτεινεις δηλαδη?να βαλω της vw η να παω σε φεροντο?
Θέλει προσοχή τί θα βάλεις, γιατί μπορεί να βάλεις Ferodo, να έχεις καλύτερο φρενάρισμα αλλά να σου στραβώνουν οι δίσκοι
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις